De Uitgeester

17 februari 2016

De Uitgeester 17 februari 2016


Politie zoekt getuigen van mishandeling zestienjarig meisje

UITGEEST - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op donderdagmiddag 11 februari op de Geesterweg. Omstreeks 15.00 uur reed een zestienjarig meisje uit Uitgeest op de fiets ter hoogte van het hertenkamp aan de Geesterweg in haar woonplaats. Hier kwam zij een haar bekende twintigjarige Uitgeester tegen. De verdachte spuugde eerst in haar richting om haar vervolgens meerdere malen te schoppen en te slaan. Een voorbijganger heeft de partijen gescheiden, nadat het slachtoffer op de grond was gevallen. De politie komt graag in contact met getuigen, met name de voorbijganger die tussenbeide kwam. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Popkoor SurpriSing viert twaalfenhalfjarig bestaan met Bloemen .

Popkoor SurpriSing bestaat twaalfenhalf jaar. Foto: Archief

UITGEEST - De leden van popkoor SurpriSing zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun jubileumconcert op 18 juni in het Kennemer Theater in Beverwijk. Het koor bestaat dit jaar twaalfenhalfjaar en viert dit met een optreden samen met niemand minder dan Karin Bloemen.

Al maandenlang wordt er koortsachtig gewerkt om alle nummers uit het hoofd te leren en alle choreo er in te stampen. Geen eenvoudige opgave, maar het enthousiasme is er niet minder om. Sterker nog met het vooruitzicht op het concert op 18 juni in samenwerking met Karin Bloemen zijn alle koorleden extra gemotiveerd om er een groot succes van te maken. Met een aantal oude vertrouwde nummers uit het verleden maar bovenal met een knipoog naar de toekomst hoopt Popkoor SurpriSing een veelzijdig concert te geven. Nummers die het publiek zullen verrassen en ontroeren. Het koor hoopt op veel publiek om er samen een onvergetelijk feest van te maken. Voor meer informatie: www.surprising.nl.

Adembenemend

Foto: Gerrit Bus

Fotograaf Gerrit Bus legde deze prachtige februarizonsopgang boven het Uitgeestermeer vast. Een adembenemend plaatje.

Excursie naar museum Ons' Lieve Heer op Solder

UITGEEST - Stichting Uitgeester Senioren organiseert 22 maart een excursie naar museum Ons' Lieve Heer op Solder, het op een na oudste museum van Amsterdam. Museum Ons' Lieve Heer op Solder is een grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedsteden, om te eindigen in een complete kerk op zolder. Behalve de kerk zijn er andere vertrekken te bezichtigen, waaronder de momkamer, de Mariakapel, de tweede steegwoning, de sael, de biechtvertrekken en de zeventiende-eeuwse keuken. In 2015 is het monument uitgebreid met een extra gebouw. De twee panden zijn door middel van een ondergrondse passage met elkaar verbonden.
Verzamelen om 9.30 uur op station Uitgeest om daarvandaan per trein te vertrekken naar station Amsterdam Centraal. Deelnemers dienen zelf voor een geldig vervoersbewijs te zorgen. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer vijfhonderd meter lopen naar het museum. Hier zal een gids een rondleiding verzorgen. Na afloop kan men met de begeleiders van de S.U.S. terugkeren richting Uitgeest of op eigen gelegenheid langer in Amsterdam verblijven. Vanwege de vele trappen is het museum niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. De kosten voor deelname zijn € 18,-. Voor houders van een museumjaarkaart is de bijdrage € 10,-. Dit is inclusief entree museum, rondleiding van een uur en een kop koffie/thee en exclusief reiskosten. De excursie gaat alleen door bij voldoende deelname.
Vooraf opgeven is noodzakelijk. Dit kan tot en met 10 maart bij Stichting Uitgeester Senioren, eerste etage van dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5. Tel: 0251 – 319020.

Spullen voor rommelmarkt Time Square

Een impressie van de rommelmarkt van Time Square in 2015. Foto: Gerrit Bus

UITGEEST - De jaarlijkse rommelmarkt van musicalvereniging Time Square wordt dit jaar gehouden op zondag 13 maart, van 10.00 tot 15.00 uur in dorpshuis De Zwaan. Voor deze markt is Time Square op zoek naar spullen. Ook (kinder)kleding is welkom. Grote meubelen en ouderwetse tv's en beeldschermen kunnen vanwege ruimtegebrek niet worden ingeleverd. Zaterdag 12 maart rijden leden van Time Square met een vrachtauto door Uitgeest en omgeving om de aangeboden spullen op te halen. Men wordt verzocht de spullen te verpakken in stevige dozen. Wie spullen heeft om te verkopen kan contact opnemen met Gré Teeling, 0251-310220.

Graffitispuiters aangehouden

UITGEEST – De politie heeft vrijdagavond 12 februari twee vijftienjarige jongens uit Castricum aangehouden vanwege het aanbrengen van graffiti. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding dat een groepje jongeren mogelijk vernielingen zouden plegen bij een school aan De Hoop. Hier bleek echter niemand te zijn. Ook werden geen vernielingen aangetroffen. Wel hoorde de politie dat enkele jongeren achter een vrachtwagen stonden op de Gorskamplaan. Toen de jongeren de politie zagen, gingen zij er vandoor. De twee verdachten konden worden aangehouden. Bij controle bleek er op een vrachtwagen graffiti te zijn aangebracht. Een van de verdachten bleek een spuitbus verf bij zich te hebben. De verf is in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten. De tweede verdachte werd na een kort verhoor heengezonden. (Bron: 112-uitgeest.nl)

Braziliaanse orkaan op het ICGT

Foto: icgt.nl

UITGEEST - Het gaat dit jaar stormen op het ICGT, want er komt een furacão (Portugees voor orkaan) langs. In 2010, 2011, 2012 en 2013 was het bekende Atletico Mineiro te gast op het ICGT. Die jongens konden een aardig balletje trappen. Vooral Bernard die, na een moeizaam begin in Oekraïne en een teleurstellend WK met Brazilië eindelijk op stoom begint te komen en weer in de aandacht staat van diverse Europese topclubs. Dit jaar haalt de organisatie van het ICTG opnieuw de samba naar Uitgeest met Atletico Paranaense.
Atletico Paranaense is een club uit de in het zuiden van Brazilië gelegen stad Coritiba. De club werd één keer in de clubhistorie landskampioen, in 2001. Een knappe prestatie aangezien het eerste team pas in 1995 promoveerde naar de hoogste klasse, na een verblijf van zestien jaar in de tweede klasse. Nu staat de furacão (orkaan) op een keurige tiende plaats in de Braziliaanse serie A. Een bekende oud-speler van Atletico Paranaense is Kleberson, die tussen 2003 en 2007 bij Manchester United en Besiktas onder contract stond.
Van de jeugdopleiding U19 van Atletico Paranaense heeft de organisatie hoge verwachtingen. In 2014 won het jeugdelftal drie Europese toptoernooien, waaronder het door FIFA gesponsorde Blue Stars Youth Cup. In de finale werd destijds gewonnen van Benfica, de winnaar van het ICGT van vorig jaar. Dat belooft dus veel goeds.

(Bron + foto: www.icgt.nl)

Belastinghulp voor FNV-leden

UITGEEST - Ook dit jaar helpen leden van de belastingwerkgroep Uitgeest/Limmen/Akersloot weer bij het invullen van de belastingaangifte. De aangifte 2015 wordt ingevuld op 15, 22, 29 en 31 maart 2016 in het clubgebouw van speeltuinvereniging Kindervreugd, Middelweg 108/110. FNV-leden die van deze service gebruik willen maken dienen zich vóór 7 maart aan te melden bij W. Weber te Limmen, 06-31330940 (maandag tot en met vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur) of per e-mail: fnvbelservuitgeest@gmail.com.

5 / 12

14 februari 1991

IJsklub weer volop aktief
Het mag dan koud en guur zijn, op de ijsbaan aan de Geesterweg klinkt elke dag muziek. Uitgeest viert winter. En hoe! Met korte baanwedstrijden, molen- en merentochten en de eerste marathon op natuurijs in Noord-Holland. De Uitgeester Molen- en Merentocht behoort tot de Top Tien en dat was dit weekend te merken. Van heinde en verre kwam men naar ons dorp. En duizenden trokken langs de stempelposten. Lange rijen schaatsers tussen besneeuwde weilanden. Het was zo druk dat zich voor de kluunplaatsen, die door IJsklub Uitgeest keurig afgezet zijn met rubber matten, files vormden. Na vier zachte winters kon er eindelijk weer een Molentocht gereden worden onder ideale weersomstandigheden. Hij werd drukker bezocht dan ooit!
Maar op de prachtige ijsbaan aan de Geesterweg werden eerder in de week al vele wedstrijden verreden. Woensdag het klubkampioenschap en vrijdagavond de marathon. En dat was een bijzondere gebeurtenis. Zes jaar geleden kon de geplande marathon geen doorgang vinden vanwege de Elfstedentocht en in 1987 was Uitgeest er klaar voor, maar zette de dooi zo hevig in dat wederom de wedstrijd moest worden afgelast.

De Eco-car komt op vrijdag 15 februari klein chemisch afval ophalen in Uitgeest
UITGEEST - Opnieuw komt er, op vrijdag 15 februari, een Eco-car naar Uitgeest voor het inzamelen van klein chemisch afval. De Eco-car rijdt vanaf 8.30 uur door Uitgeest en stopt op een aantal vaste verzamelpunten waar gedurende twintig minuten klein chemisch afval in ontvangst genomen wordt. De Eco-car van de firma Ecotechniek neemt alle huishoudelijke probleemstoffen in ontvangst. Door onwetendheid en onoplettendheid verdwijnen dagelijks duizenden kilo's chemisch afval in de vuilnisbak of het riool. Dat heeft zeer grote schadelijke gevolgen voor het milieu. Klein chemisch afval bestaat uit batterijen, cosmetica, medicijnen, verfresten, oplosmiddelen, TL-buizen, spuitbussen, fotochemicaliën en vele andere middelen.

Huizenbouw en passantenhaven voor leefbaarheid van dorp
Bouwen in de Klaas Hoorn- en Kijfpolder mag, vindt de Commissie Ruimtelijke Ordening. Als voldoende aandacht wordt besteed aan de woonkwaliteit, de financiële haalbaarheid en de toegankelijkheid voor de inwoners van Akersloot, zijn CDA, VVD en VLA er van overtuigd, dat woningbouw en een passantenhaven het dorp een meerwaarde zullen geven. Voor de PvdA blijft het plan onaanvaardbaar, zij wil de polders in de huidige vorm behouden.
In de Struktuurvisie wordt uitgegaan van een woningbehoefte van circa 600 huizen tot het jaar 2005. Dit lijkt K. Kuijper van de PvdA veel te ruim gesteld. Volgens hem kan het met minder. Hij stelde voor zoveel als kan te bouwen in Zuid III en voor het overige te kiezen voor de lokatie zuid-oost, ten westen van de Boschweg.

USVU neemt veldverlichting officieel in gebruik
Op dinsdag 19 februari 1991 zal USVU de nieuwe aangelegde veldverlichting rondom haar hoofdveld in gebruik nemen. Op het programma staat een wedstrijd in het kader van de finaleronde van de jongsenioren kompetitie. USVU t/m 21 jaar - A2 t/m 21 jaar. Een kompetitie waaraan deelnamen mogelijk is, als de vereniging beschikt over veldverlichting. De officiële ingebruikname sluit een lange periode van zelfwerkzaamheid binnen de vereniging af, die uiteindelijk vertaald werd naar verbetering van de akkommodatie. In 1987 werd door het bestuur de noodzaak ingezien van het hebben van veldverlichting rondom een van de velden, om ook door de week oefenwedstrijden te kunnen spelen, als voortzetting op de trainingen.

                

Woedende brief aan bestuurder die kat doodrijdt

UITGEEST - Jelica Otter is woedend op een automobilist die afgelopen zaterdagmiddag met hoge snelheid over de Hogeweg reed. Volgens Jelica schrok de kat van het harde geluid en werd de kat vervolgens minstens dertig meter meegesleurd door de auto. Zij stond langs de weg en zag alles gebeuren. Op de Facebookpagina Je bent Uitgeester als schrijft ze een boze brief aan deze hardrijder. "Heb je nagedacht wat de gevolgen konden zijn van je actie? Heb je niet gezien hoe ik stond te gillen naast de weg? Besef je dat je een kat hebt gedood en mensen nu radeloos hebt achtergelaten?"

Herinneringen ophalen aan café Krom

Foto: Facebook

UITGEEST - Een foto van Marcel Horn op Facebook. Op de foto's komen reacties van mensen die herinneringen ophalen aan café Krom. De foto dateert van circa 1969. Café Krom zat op de hoek Hogeweg/Verzetstraat, tegenover bollenboer van der Eng. "Wat hebben we daar leuke uurtjes beleefd. We wisten op het laatst precies hoe laat iemand binnenkwam", reageert Nel Vennik.

Wat is uw herinnering aan Café Krom? Laat het ons weten via redactie@uitgeester.nl.

Inkx Xtras Haarstukken: 'Wij geven mensen hun zelfvertrouwen terug'

Ingeborg Hilgersom is het gezicht van Inkx Xtras Haarstukken. Foto: Myrke van der Does

Gildenplein 5, 1967 KL Heemskerk, telefoon: 0251-760280, e-mail: info@inkxxtras.nl, www.inkxxtras.nl.

Door Myrke van der Does

HEEMSKERK – De keuze om een haarwerk aan te schaffen is ingrijpend. Bijna altijd is dit een gevolg van een ziekte als kanker of alopecia (haarziekte). Ingeborg Hilgersom weet hoe kwetsbaar je dan bent. Ze geeft vrouwen en mannen hun zelfvertrouwen terug met een passend haarwerk.

Zestien jaar geleden begon Ingeborg Hilgersom haar eigen kapperszaak aan De Hoop, in haar garage. Zes jaar later groeide Haarmode Ingeborg uit zijn jasje en verhuisde de kapster met haar bedrijf naar het Gildenplein in Heemskerk. Een mooi moment om van naam te veranderen en er meteen een beauty- en welnessgedeelte aan toe te voegen, vond de onderneemster: haar- en welnesssalon Inkx was geboren. En dan nu Inkx Xtras Haarstukken, de kroon op haar werk. "Het is geweldig om mensen te kunnen helpen zich beter te voelen." Het is Ingeborgs enthousiasme en positieve instelling die maken dat mensen vanuit heel Nederland de weg naar haar weten te vinden. "Ik heb klanten overal vandaan en van alle leeftijden", vertelt ze enthousiast. "Van een dame die door chemo haar haren is verloren tot een jonge meid die last heeft van plaatselijk haaruitval. Hoe mooi is het dat ik hen kan helpen met het perfecte haarwerk, zodat zij zich beter voelen."

Nazorg
Vanzelfsprekend moet een haarwerk goed zitten en perfect passen; het moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Maar Inkx Xtra's doet meer dan dat. Goede nazorg is vanzelfsprekend en Ingeborg en collegahaarwerkspecialist Rachel Raes doen er alles aan om het bezoek aan de salon ook een moment van ontspanning te laten zijn. Even alle zorgen vergeten. Met een ontspannende hoofdmassage en alle ruimte om de klant desgewenst zijn verhaal te laten doen. Nieuwe klanten kunnen binnen vijf werkdagen bij Inkx Xtra's terecht. De privacy is compleet gewaarborgd door de aparte ingang van de salon.

Analyse
Klanten die bij Inkx Xtra's komen krijgen eerst een intakegesprek. Daarna wordt een analyse gemaakt van de hoofdhuid en haarzakjes om de oorzaak van de haaruitval te achterhalen. Ingeborg: "Vervolgens gaan we samen met de klant op zoek naar een oplossing. Soms is een haarwerk niet eens nodig. Dan kan met een goede haarverzorging, hoofdhuidbehandeling, voedingssupplementen en aanpassing van de leefstijl al heel veel bereikt worden."
Blijkt een haarwerk de oplossing, dan kan men kiezen tussen echt of synthetisch haar. De kosten hiervoor worden veelal vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Acucpunctuur
Als extra ondersteuning kunnen klanten bij Inkx Xtra's een afspraak maken met acupuncturiste Annemieke de Wit. Hierover zegt Ingeborg: "Wij hebben gemerkt dat acupunctuur goed helpt ter ondersteuning bij chemotherapie. Het kan pijn en vermoeidheid verminderen of wegnemen. En het helpt bij klachten als hoofdpijn en slaapproblemen." Inkx Xtra's Haarstukken doet haar naam eer aan door meer te bieden dan alleen het perfecte haarwerk.

Moederdagconcert Abba Gold in A9 Studio's

Abba Gold zet A9 Studio's op stelten. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Abba Gold (UK) komt naar Nederland. 8 mei - Moederdag - geeft deze Abba-tributeband een optreden in A9 Studio's. De kaartverkoop is reeds gestart en gaat erg hard. Reden genoeg om snel nog een kaartje te reserveren en straks je moeder (schoonmoeder, vriendin of jezelf) te verrassen met een bezoek aan dit geweldige concert.

Abba Gold is benoemd tot beste tribute van Abba wereldwijd en bestaat uit de originele cast van Mamma Mia London. Het unieke aan het concept op 8 mei is dat je het ultieme Abba-gevoel in concertvorm kunt herbeleven met voorafgaand een heerlijke en gezellige high-tea met je moeder of vriendinnen. Je kunt alleen een ticket kopen voor het concert, maar ook een combiticket voor het concert en de high-tea voor een zeer scherpe prijs.

Lekkernijen
De high-tea is inclusief ontvangst met een feestelijk glaasje Prosecco, diverse soorten thee of koffie, zoete lekkernijen en hartige hapjes. Zoals een glaasje soep, diverse mini sandwiches en wraps, bladerdeeghapje met een hartige vulling, petit fours, muffins en chocolade. De high-tea is ook te reserveren exclusief Ticket Abba Gold à € 21,00 p.p.
De high-tea begint om 14:00 uur gevolgd door het concert. Het wordt dus geen nachtwerk. Ideaal om eens iets anders te doen op deze dag. Tickets zijn te bestellen via www.a9studios.nl. Wilt u op de hoogte blijven van het evenement en de laatste nieuwtjes? Like dan de facebookpagina van Bobs Party & Events.

Keezdrive in Akersloot

AKERSLOOT - Zaterdag 20 februari is er weer een keezdrive in café De Vriendschap. Er worden vijf ronden gespeeld en er zijn diverse prijzen te winnen. Ook is er een verloting waarbij mijn kans maakt op diverse prijzen. Inschrijven kan via keezbord.nl of 's avonds aan de zaal. Het inschrijfgeld is € 5,00, inclusief koffie en borrelhapjes. De Vriendschap, Kerklaan 18, 0251-312866.

Valentijntjes op Kornak

Foto: FB Kornak

UITGEEST - De onderbouwleerlingen van BSO Kornak maakten ook een mooie Valentijnskaart voor iemand. Wij zijn benieuwd wie de gelukkigen zijn die zo'n mooie kaart in de bus hebben gekregen.

Knappe zeventiende plaats voor Wesley Hollenberg op NK schaatsen

Wesley in actie tijdens de Mass Start. Foto: Aangeleverd

ALKMAAR - Wesley Hollenberg is als zeventiende geëindigd bij het NK Allround voor junioren, afgelopen weekend op ijsbaan De Meent. Een knappe prestatie voor de zestienjarige schaatser uit Uitgeest.

Hoewel Wesley al twee seizoenen traint bij de schaatsacademie in Haarlem, is hij begonnen in De Meent als lid van de Alkmaarse ijsclub. Voor hem was het dus een gevoel van thuiskomen afgelopen weekend. De loting had bepaald dat Wesley meteen in rit 1, helaas alleen, mocht starten. Hij zette een tijd neer van 40.51. Nadat de andere rijders hun ritten hadden gereden eindigde Wesley als twintigste van de 34. Op de afstand die daarna volgde, de 1500 meter, eindigde Wesley als elfde in een tijd van 2:02.57. Met een zestiende plaats in het tussenklassement keerde hij tevreden naar huis.
Zondagochtend mocht hij om 10.00 uur aan zijn 1000 meter beginnen. Hij zette hier een tijd naar van 1:18.11, een persoonlijk record en goed voor een negentiende plaats in het klassement. Dit leverde hem uiteindelijk een zeventiende plaats op in het eindklassement. "Ik ben hier ontzettend tevreden mee", aldus een trotse Wesley na afloop. 's Middags was het tijd voor de Mass Start: met 28 heren tegelijk tien ronden rijden. Wesley kwam goed mee en na vijf ronden was hij derde bij de tussensprint. Uiteindelijk sleept hij een mooie zesde plaats in de wacht. Wesley kan zodoende terugkijken op een mooi weekend, waarbij hij gesteund werd door familieleden, vrienden en sponsoren die het geweldig vonden om Wesley in actie te zien. Zondagavond deed Wesley nog mee aan een marathon van vijftig ronden, eveneens in Alkmaar. Deze reed hij netjes uit. Het volgende belangrijke toernooi is het NK lange-afstanden op 19 en 20 maart, waarbij Wesley zich geplaatst heeft voor de 3000 meter.

Stormvogels wint met dubbele cijfers

UITGEEST - Voor de korfballers van Stormvogels stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen laagvlieger WWSV op het programma. Traditiegetrouw hebben de Uitgeesters het lastig tegen deze opponent; eerder misten ze hier kostbare punten. Trainer/coach Ton van Duijn had dan ook de nodige strategische veranderingen toegepast waarbij dynamiek het sleutelwoord was.
Stormvogels startte voortvarend. Ondanks een vroege tegentreffer liep de ploeg binnen het kwartier uit naar een 1-5 voorsprong waarbij er geen vuiltje aan de lucht leek. Stormvogels creëerde volop mogelijkheden en had eigenlijk de voorsprong verder moeten uitbouwen. De ploeg verzuimde echter de kansen te benutten en WWSV kreeg daardoor de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Daarbij moet worden aangetekend dat de opponent nauwelijks velddoelpunten maakten, maar mede in het zadel werd geholpen door de scheidsrechter. Scores vonden voornamelijk plaats uit doodspel-momenten, waardoor de eerste helft niet echt boeiend was. Bij rust was de stand 7-7, hetgeen Van Duijn niet tot tevredenheid stemde. Hij benadrukte nogmaals de kwetsbaarheden van WWSV en waar de accenten moesten worden gelegd. Stormvogels was beduidend beter maar kon ook in het begin van de tweede helft geen afstand nemen. In de 10e minuut wist Gerard Valkering zijn ploeg op voorsprong te brengen en het duurde vervolgens acht minuten voordat de marge eindelijk op twee werd gebracht, door Demi Erkelens. Dit bleek naderhand een bevrijdende treffer. Stormvogels leek meer ontspannen te gaan korfballen en de mand werd makkelijker gevonden. Onze dorpsgenoten liepen vrij eenvoudig uit naar 8-13 en WWSV kwam er niet meer aan te pas. Van Duijn besloot om al zijn reservespelers in te zetten, comfortabel dat de eindzege niet meer in gevaar zou komen. Integendeel, Stormvogels liep verder uit en wist de partij uiteindelijk met dubbele cijfers te winnen: 8-16.

Scores: Eveline Nootebos (4), Gerard Valkering (4), Jord Betjes (3), Jeroen Kuijk (2), Demi Erkelens (1), Danny Haije (1), Lisa Haije (1).

Drie keer winst voor TTV Uitgeest

UITGEEST - Tafeltennisvereniging Uitgeest kan terugkijken op een succesvol weekend. Drie van de vier teams wisten hun partijen te winnen.

Team 1 was afgelopen vrijdag in Amsterdam bij US 10. Henk Spoelstra maakte de tegenstander helemaal gek en won alweer al zijn partijen. Ook Victor Tchernov en Patrick Schuddeboom wisten hun vijfsetters te winnen en verloren ieder maar één partij. Eindstand: een verdiende 2-8. Team 2 had The Victory 6 uit Weesp over de vloer. René van Buren was goed op dreef en won twee van de drie enkels, evenals Patrick Rasch. Beiden verloren van dezelfde tegenstander. Billy Fatels won zijn drie enkels. De dubbel was helaas voor The Victory 6, maar dat mocht de pret niet drukken, want Uitgeest boekte hiermee een 7-3 winst. Team 3 was te gast in Castricum. Uitgeest kwam eerst op een 3-0 achterstand, wat niet veel goeds voorspelde. Dennis Janssen en Jelle van Werkhoven wonnen de dubbel. Bijna won Dennis nog een enkel, maar helaas. Thom van Son speelde beresterk en voegde nog twee punten toe aan het saldo van Uitgeest. 7-3 voor Castricum 1. Team 4 speelde deze avond tegen GSV Heemstede 3. Het zou een mooie avond worden. Weliswaar verloor Antoine van der Spek zijn eerste partij en moest hij in zijn laatste hard vechten voor de winst. Hij gaf de vierde set cadeau aan de tegenstander - hij stond 9-4 voor - maar won gelukkig de beslissende set met 11-8. Huib van Leeuwen behaalde ook met gemak twee punten voor Uitgeest. Marijn van Kampen blijkt een solide puntenmachine, hij won zijn drie enkels, wat resulteerde in een eindstand van 8-2.

Uitslagen De Sjoelschijf

UITGEEST - De bekercompetitie is zes ronden oud: Dennis Swart 56 punten, Margriet Duin en Gré de Graaf 52, Gerrit Spies 51, Ingeborg Bruijns 50, Gea Meijer 49, Nel Spruit 46, Martin Wilson 44, Rita Hoogeland 42, Jannie Meems 39, Ruud van Kalmthout 38, Robert Pick 37. Tweede ronde: A. Dennis Swart 28, Ruud van Kalmthout 25, Robert Pick 20; B. Jolanda Breed 28, Frans Ponder 23, Gerrit Spies 21. Dagscores: Robert Pick 1383, Martin Wilson 1377, Nel Henneman 1351, Ab Brandsma 1309, Dennis Swart 1308, Chris van Kalmthout 1292, Monique Brandsma 1286, Tini Meijer 1257, Margriet Duin 1254, Anneke van den Heuvel 1247. Afgelopen zaterdag 13 februari werd de tweede individuele selectiewedstrijd van afdeling West in De Jansheeren gehouden. De Sjoelschijf kende zes podiumplaatsen: Gerrit Spies (1 in de X-klasse), Rita Hoogeland (1/H), Jolanda Breed (2/E), Ruud van Kalmthout (1/F), Margriet Duin (1/E), Nel Henneman (2/C). De top drie Heren A: Dick Eijlers (Zaanstad, ruim 144 gemiddeld), Jan Drent (Zaanstad), Cock Tukker (Aalsmeer), Dames A: Simone Frijlink (Zaanstad), Jacqueline Heijnis (Zaanstad), Petra Houweling (Aalsmeer). De clubavond van sjoelvereniging De Sjoelschijf is elke woensdag in De Jansheeren in Heemskerk, aanvang 20.00 uur. Vrijdag 8 april 2016 is de eerstvolgende kienavond van de vereniging.

Uitslagen Bridgeclub Uitgeest

A-lijn: 1/2 Carien Willemse-Jaap Willemse 60,76% 1/2 Nel Weber-Theo Huising 60,76% 3 Jan Sinemus-Wim Weber 56,94%;
B-lijn: 1 Tiny ten Hoeve-Aad Wijte 55,83% 2 Guurtje Brakenhoff-Ton Brakenhoff 52,92% 3 Lia Hendrikse-Corrie Nijsen 52,50%;
C-lijn: 1 Wim Hoogeboom-Nico Molenaar 59,03% 2 Marianne de Groot-Hans Kollerie 54,17% 3 Joop de Beer-Fieneke de Beer 51,39%;
D-lijn: 1 Thea Aben-Henk Zwaan 61,67% 2 Riet Balster-Evert Rozemeijer 55,00% 3 Elly Stuijt-Aad Stuijt 52,78%;
E-lijn: 1 Joke Jacobs-Jaap Zonneveld 63,89% 2 Tineke de Groot-Constance Dirks 52,08% 3/4 Ger van Andel-Rob de Neef 50,00% 3/4 Jan Aben-Alma Wiersma 50,00%.

Heerschappij Verdonken

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee heeft evenals de afgelopen weken de totale macht gepakt op sportcomplex De Cloppenburgh in Akersloot in de wekelijkse donderdagavondrit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Alleen in de eerste ronde voelde Henk Verdonk junior zich een geslagen man toen hij van de fiets moest om een technisch malleur te verhelpen en daardoor als allerlaatste met een ruime achterstand aan zijn tweede omloop moest beginnen. De bijna onoverbrugbare kloof werd met een verbeten blik van vastberadenheid binnen een kwartier omgezet in een aansluiting met de koplopers. Allereerst was het Alkmaarder Henk Louwe die moest toezien dat Verdonk junior als een stofzuiger tekeer ging. Vervolgens was het de beurt aan Wilfred Knegt en moest even later ook leider Wim Verdonk zich gewonnen geven. Vanaf dat moment was de eerste plek vergeven aan Henk Verdonk junior, mocht hem verder niets in de weg staan. De strijd om de overige ereplaatsen ontaardde in een spannende film met in de hoofdrol Henk Jan Verdonk senior. Henk Louwe, bijna onzichtbaar in het eerste gedeelte van de koers, wist zich te herpakken en zijn vizier te richten op het terug verwezen duo Knegt/Wim Verdonk met achter hem de zoals altijd later op stoom komende Henk Jan Verdonk senior. Even leek Henk Louwe bij het duo Knegt/Wim Verdonk te gaan aansluiten met de hijgende Verdonk senior in zijn nek. Door de hete adem van Verdonk senior moest Henk Louwe passen, waarna Verdonk senior zelfs nog Wilfred Knegt tot overgave kon dwingen. Door dit uiteidelijke resultaat stond er een uniek podium. Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef), 2. Wim Verdonk (Egmond aan Zee), 3. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 4. Wilfred Knegt (Uitgeest) 5. Henk Louwe (Alkmaar).

FC Uitgeest boekt sensationele zege

Sven 'the King' was belangrijk in de wedstrijd tegen Velsen. Foto: Aangeleverd

De ontlading na afloop was groot. Spelers, staf en supporters vlogen elkaar in de armen. De high fives waren niet van de lucht. Terecht, want met 0-2 had de tot nu toe ongenaakbare koploper Velsen een flinke draai om de oren gekregen van FC Uitgeest. Dat na een week waarin ineens alles op zijn kop stond. Aan het begin van de week kwam namelijk het nieuws dat trainer Ron Bouman van het bestuur van de vereniging toestemming had gekregen om per direct aan de slag te gaan bij zijn nieuwe club VSV. Nobel, maar natuurlijk ook een gok met de confrontatie tegen Velsen aanstaande. Een snelle oplossing was niet voor handen en zo zat Frits Walsmit (coach van het eerste vrouwenteam) ineens op de bank. Gelukkig pakte het allemaal goed uit maar de opluchting was duidelijk zichtbaar.
Verstandig genoeg koos interimcoach Walsmit voor de vertrouwde elf van de afgelopen weken, zij het dat Ruud Koedijk van hem een basisplaats had gekregen. FC Uitgeest ging voortvarend van start. Al in de eerste minuten werd keeper van der Lugt danig op de proef gesteld. Zo had hij geluk dat achtereenvolgens Mike Olgers en Jordy Duijn het vizier niet op scherp hadden staan. Met vloeiend combinatiespel werd Velsen daarna min of meer overlopen door het bijzonder gretige FC Uitgeest dat in die fase in alle opzichten de betere ploeg was. FCU vergat echter zichzelf te belonen. Mogelijkheden genoeg maar vooralsnog geen goal. Pas in de 30e minuut dook Velsen via de levensgevaarlijke rechterspits Koning voor het eerst op voor het doel van keeper en naamgenoot Sven Koning maar zonder resultaat. Sven, negentien jaar pas, maar ook vandaag weer een echte 'King' in de goal. Zo was het bij rust nog steeds 0-0 waar de gasten eigenlijk op voorsprong hadden moeten staan.
Na rust stond er een ander Velsen op het veld. Vanaf het eerste fluitsignaal joeg de koploper nu FC Uitgeest op en creëerde zij de kansen. Vooral via de levensgevaarlijke spits Castricum kreeg de ploeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. FCU hield echter manmoedig stand, bleef knokken voor iedere bal en kroop langzaam weer onder de druk vandaan. In de 63e minuut volgde eindelijk de beloning. Een fraaie pass van Mike Olgers belandde bij Ruud Koedijk die met een 'fluwelen touch'-keeper Van der Lugt kansloos liet: 0-1. Velsen reageerde getergd en zette alle middelen in om de gelijkmaker te forceren. Het leverde de ploeg een serie gele kaarten op, maar ondanks hectische taferelen voor het doel van Sven Koning geen doelpunten. Diep in blessuretijd gooide spits Lester Half de wedstrijd definitief op slot. De mee naar voren getrokken keeper Van der Lugt moest lijdzaam toezien hoe de spits vanaf dertig meter de bal in het lege doel plaatste: 0-2. Met de overwinning van FCU en de nederlaag van Velsen ligt de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse A weer ineens helemaal open. FC Uitgeest lijkt in ieder geval het goede recept te hebben gevonden voor de komende weken. Basisingrediënt daarin is strijd en dat werd er vandaag geleverd door alle spelers. Het team verdient daarmee een groot compliment. Als nu het benutten van kansen ook nog beter gaat is FCU een regelrechte kampioenskandidaat. Daarmee zou de sensatie compleet zijn.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, Out, van den Helder, Vrouwe, Uit den Boogaard, de Wit, Olgers, Emiel Sinnige, Koedijk, Duijn, Half.

Annemarie den Boer Districtskampioen

Een trotse Annemarie den Boer op de balk, haar laatste oefening. Foto: Aangeleverd

AMSTERDAM - Annemarie den Boer is districtskampioen geworden in de derde divisie. Een bijzondere prestatie van de turnster van turnvereniging Unitas. Teamgenootje Evelien Schouten greep naast de medailles. De wedstrijden werden zaterdag gehouden in Amsterdam.

Annemarie en Evelien hadden zich via voorwedstrijden weten te plaatsen voor de districtskampioenschappen, waaraan veel turnsters uit Noord- en Oost-Nederland meededen. Annemarie begon op de vloer en dat houdt in dat je met balk eindigt, wat niet altijd een fijne volgorde is. Na de eerste drie toestellen stond Annemarie op de eerste plaats met de hoogste scores van de dag op sprong en brug. Dan is het best moeilijk om je concentratie vast te houden, wetende dat je niet van de balk moet vallen om de eerste plaats te behouden. Annemarie deed echter wat ze moest doen en dat was op de balk blijven staan en een goede oefening turnen. Helaas miste ze wel een samenstellingseis van een halve punt, maar gelukkig pakte dit goed uit, waarna ze zich districtskampioen mocht noemen. Evelien zat het dit keer niet mee. Zij begon op balk en waar ze twee weken geleden voor dezelfde balkoefening nog een 10.90 kreeg, kreeg ze nu 4.20 punt. De jury keurde tachtig procent van de oefening af, waardoor Evelien niet tot een eindcijfer kwam. Ontzettend zuur om zo het toernooi te moeten beginnen. De teleurstelling was dan ook groot en de rest van de toestellen verliepen voor Evelien minder dan we haar gewend zijn. Een leuke uitslag zat er helaas niet meer in.

Word ook Vriend van De Uitgeester

Ook u kunt De Uitgeester steunen door Vriend van De Uitgeester te worden. De krant ontvangt u gratis – per post en online -, maar voor een bedrag van € 12,50 (méér mag ook!) profiteert u van allerlei extra's, zoals de krant wekelijks gratis in uw mailbox, een gratis doeltreffertje, voordeel bij plaatselijke winkels en restaurants en bij concert- en theaterbezoek, winacties en deelname aan een redactieadviesraad. Wij hopen dat u De Uitgeester een warm hart toedraagt. Aanmelden kan via www.vriendenvandeuitgeester.nl. Iedere vijftigste aanmelding krijgt een spijsbrood van Bakkerij Putter; wie weet valt u ook in de prijzen!

25% korting op een high tea bij Havenrijk!

Bent u Vriend van De Uitgeester? Dan profiteert u van deze mooie aanbieding!

Heerlijk genieten met familie of vrienden van een driegangen-high tea! De normale prijs van dit arrangement is € 19,50. Als Vriend van De Uitgeester betaalt u slechts € 14,65, een korting per persoon van maar liefst 25%!

De high tea wordt geserveerd vanaf twee personen, op zaterdag en zondag vanaf 12.30 uur. Vrienden van De Uitgeester hebben een kortingsbon per post of e-mail ontvangen. Reserveren kan direct bij restaurant Havenrijk in Uitgeest op 0251 - 313 937, havenrijk@live.nl of via www.havenrijk.nl.

De aanbieding is geldig tot 1 april 2016 voor maximaal 8 personen per kortingsbon en niet in combinatie met andere aanbiedingen en op feestdagen.

Winnaars concertkaarten UB40

In samenwerking met A9 Studio's hielden we een winactie voor Vrienden van De Uitgeester. Vrienden konden vrijkaarten winnen voor het (inmiddels uitverkochte) concert van UB40 in A9 Studio's. Deze fantastische prijs is gewonnen door:

Henk Beentjes en Ineke Bijman

Van harte gefeliciteerd! Wij wensen u veel plezier bij het concert. Niet gewonnen? Kijk op www.vriendenvandeuitgeester.nl voor andere winacties en voordelen!

Gratis Doeltreffertje

Bent u Vriend van De Uitgeester? Dan mag u 1x per jaar een gratis doeltreffertje plaatsen in De Uitgeester! Geef uw tekst door op www.vriendenvandeuitgeester.nl.

Bent u nog geen Vriend van De Uitgeester en wilt u wel profiteren van een van deze aanbiedingen? Meld u dan snel aan op www.vriendenvandeuitgeester.nl!

Groeten uit Thailand

Foto: Gerbrand Castricum

Gerbrand Castricum (66) is oud-fotograaf van De Uitgeester. Zestien jaar geleden vertrok hij naar Thailand voor een drieweekse vakantie en inmiddels woont hij er zeven maanden per jaar. In De Uitgeester brengt hij regelmatig verslag uit van zijn leven daar.

Opvang weeskinderen
Velen denken misschien dat ik hier alleen maar een beetje onder een palmboom lig. De laatste weken zijn wij Uitgeesters Auke Boon (Olleke Bolleke) en ik en nog andere vrijwilligers druk bezig geweest met het organiseren van een grote feestavond voor vakantiegangers en Hollanders en Belgen die hier wonen. Het feest was een groot succes, als hoofdartiest hadden we Hans Vermeulen en zelf heb ik ook nog mogen optreden. Maar vandaag zijn Auke en ik naar een kindertehuis geweest (Shelter Center Pattaya) om een dikke enveloppe met geld aan de verzorgster daar te overhandigen. Dit tehuis vangt al jaren weeskinderen op. In Thailand worden helaas nog steeds regelmatig kinderen door hun ouders in een bos of onder een viaduct door hun ouders achtergelaten. Deze soms ernstig verwaarloosde kinderen worden dan in dit tehuis opgevangen. Het zijn allemaal vrijwilligers die hier werken. Wij zijn blij en trots dat wij een bijdrage kunnen leveren. Misschien kunnen ze nu wat nieuwe fietsjes, skelters enzovoort kopen, want wat ik nu daar buiten zag staan (zie foto) is rijp voor de sloop.

Bruyne Zeelen zoekt enthousiaste zangers

KROMMENIE - Shantygroep Bruyne Zeelen is op zoek naar versterking. Thuishaven van het koor is Zaandam, maar ook Uitgeesters kunnen hier terecht, aangezien Uitgeest zelf geen shantygroep heeft. Bruyne Zeelen is ooit ontstaan vanuit de personeelsvereniging van de Bruynzeel-fabriek in Zaandam. De groep is op zoek naar mannen die het leuk vinden om donderdagavond in Krommenie te zingen over het ruime sop. De meeste liedjes gaan over: afscheid nemen, verblijf op zee in weer en wind, denkend aan vrouw en kinderen, in de havens naar de kroeg en zo mogelijk naar de vrouwtjes die daar hun diensten aanbieden en uiteindelijk berooid weer terugkomen in hun thuishaven. Kortom, zeemansliedjes met een traan en een knipoog. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via sombroek001@hetnet.nl.

Huiskamerproject

HEEMSKERK - De Heemskerkse Marianne Wilms verwelkomt 60-plussers in haar eigen huiskamer in Breedweer. Ze hoopt op deze manier mensen wat dichter bij elkaar te brengen. Belangstellenden zijn elke dinsdag welkom vanaf 13.30 uur. Met betaalt € 1,50 voor thee, koffie en iets lekkers. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marianne via 06-51469483. Zij zal dan het adres vertellen waar u welkom bent. Men kan ook op maandag of donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur bellen naar Barbara van der Weiden van Welschap, tel: 0251-207757. Stichting Welschap ondersteunt dit project. Wie ook zijn of haar huiskamer wil openstellen of een ander idee heeft voor de buurt, kan dit doorgeven aan barbara.vanderweiden@welschap.nl.

Kerk in Beweging neemt time-out

UITGEEST - Pastoor Kaleab gaat zaterdag 20 februari voor in een viering van Kerk in Beweging. Het thema van de viering is time-out. De lezingen, liedjes, gedichten en teksten die voorbijkomen passen bij dit thema en gaan over even stilstaan, tijd voor bezinning, bidden, praten en nadenken. Het koor Sound of Life zingt. De eucharistieviering begint om 19.00 uur in de parochiekerk aan de Langebuurt. Na afloop is er koffie en thee in parochiehuis De Klop.

Politienieuws

Stroomstootwapen
Een omwonende vond 9 februari op De Juffer een stroomstootwapen in de vorm van een zaklamp aan. Het wapen werd door de politie in beslag genomen en vernietigd.

Vals geld
Twee mannen probeerden 11 februari met een vals biljet van vijftig euro te betalen bij een winkel aan de Prinses Beatrixlaan. Toen de winkelier de politie belde gingen zij ervandoor. Door een andere winkelier werd getracht hen aan de praat te houden, maar tevergeefs. Ook een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Politie verwisselt band hulpeloze 87-jarige

Foto: FB Politie IJmond

HEEMSKERK - Een surveillance-eenheid van de politie zag maandag een voertuig stilstaan op de Beneluxlaan. De 87-jarige bestuurder had een lekke band opgelopen. Zelf kon hij deze niet verwisselen. Extra pech was dat meneer ook geen mobiele telefoon bij zich had. Daarop besloot de man aan te bellen bij de omwonenden. Niemand deed open. De surveillerende agenten hebben daarom de band gewisseld waarna de man opgelucht zijn weg weer kon vervolgen.

Hemelse zusters naar Zaandam met musicalklassieker Nonsens

ZAANDAM - Een avond vol swingend amusement, gebracht door vijf zingende en dansende topcomédiennes! Dat belooft de musical Nonsens het Nederlandse publiek. Met een sterrencast bestaande uit Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg blaast producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment de musicalklassieker nieuw leven in. Een poppenact, een tapdansnummer, prachtige liedjes en een heuse publieksquiz… Alle mogelijke disciplines passeren in Nonsens de revue. Nonsens is op 19 februari om 20.15 te zien in het Zaantheater in Zaandam.

De musical Nonsens is op 12 december 1985 voor het eerst in première gegaan in het Cherry Lane Theater in Londen en is met 3672 voorstellingen nog steeds de op een na langst opgevoerde Off-Broadway show. De musical stopte na tien jaar in Londen; in de tussentijd was Nonsens uitgegroeid tot een internationaal succes met meer dan 8000 producties wereldwijd en in 26 verschillende talen vertaald.
Nonsens begint wanneer de nonnen ontdekken dat hun kok, zuster Julia, per ongeluk 52 zusters heeft vergiftigd. De vijf overgebleven nonnen hebben dringend behoefte aan geld voor alle begrafenissen. De nonnen besluiten dat de beste manier om het geld in te zamelen een benefietvoorstelling is. Ze huren de zaal van het plaatselijke parochiehuis en brengen een avond met zang, dans en vele komische verrassingen. Tickets voor de voorstelling in Zaandam zijn direct bij het theater te koop via www.zaantheater.nl. Meer informatie over Nonsens en de volledige speellijst zijn te vinden op www.dommelgraafencornelissen.nl.

Kerkdiensten

Protestante Gemeente Uitgeest/Akersloot

Zondag 21 februari aanvang 10.00 uur, Castricummerweg Uitgeest, voorganger B. van der Bent

Onze Lieve Vrouwe Geboorte

Woensdag 17 februari 19.00 uur: H. Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 19 februari 15.00 uur: Kruisweg.
Vrijdag 19 februari 19.00 uur: Woord en Communieviering in Geesterheem.
Zaterdag 20 februari 19.00 uur: Kerk in Beweging m.m.v. Sound of Life.
Zondag 21 februari 9.00 uur: H. Eucharistieviering m.m.v. Laus Deo, tweede zondag van de veertigdagentijd.

Pianokunsten

Optreden tijdens de vorige voorspeelmiddag in Boekhandel Schuyt. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Leerlingen van pianodocenten Gijs Braakman (De Nieuwe Muziekschool) en Tim Krakers (Pianolespraktijk Krakers) vertonen zaterdag 20 februari hun kunsten tijdens een voorspeelmiddag in Boekhandel Schuyt. Vanaf 14.00 uur laten zij hun geleerde spel horen. Aan de voorspeelmiddag doen leerlingen van verschillende leeftijden en spelend op verschillende niveaus mee. Het belooft een gevarieerd programma met klassieke en hedendaagse muzikale verrassingen te worden. De voorspeelmiddag is gratis toegankelijk, de winkel is ook open.