De Uitgeester

7 juni 2017

De Uitgeester 7 juni 2017


Vitesse eerste Nederlandse ICGT-winnaar sinds 2006 na winst op Benfica

Spannende acties op het veld Foto: Michael Broekmeulen

UITGEEST - Vier dagen aan voetbalfeest, van vrijdag tot en met maandag zit er weer op. Het ICGT was ook dit jaar weer een waar voetbalfestijn. Met misschien wel het sterkste deelnemersveld ooit. Van Real Madrid tot Benfica en van AZ tot Ajax: ze waren er allemaal bij. Net als enorm veel Uitgeesters. Uiteindelijk won een outsider het toernooi. Namelijk Vitesse, dat groeide in het toernooi en met de wedstrijd sterker werd.

Het was een weekend van topdrukte op Sportpark De Koog. Want ook de inwoners van Uitgeest wisten dat het dit jaar wel een heel bijzonder toernooi was. Gevolg? 'Finaledrukte' bij de openingswedstrijd tussen Real Madrid en FC Uitgeest, die de Spanjaarden met 1-0 wonnen. De drukte werd mede veroorzaakt door het prettige voetbalweer zoals de organisatie het graag ziet: onbewolkt met een graadje of twintig op de thermometer. Nét geen strandweer, wél het perfecte weer om naar mooi voetbal te kijken.

Bedrijventoernooi en clubavond
Voor de échte liefhebbers begon het voetbalweekend natuurlijk vrijdag al. Opnieuw was het bedrijventoernooi een geslaagde opening van het toernooi. Dit jaar met maar liefst 70 teams, met allerlei bedrijven uit de regio die er een mooi uitje van maakten. Het recept van voetbalwedstrijden afgewisseld met hilarische rode draad-spellen was opnieuw een daverend succes. 's Avonds was het tijd voor de clubavond tussen FC Uitgeest en ADO '20, al doen er inmiddels ook al jaren andere (gelegenheids)teams mee, zoals de Arends All Stars die FC Uitgeest 9 gedecideerd met 3-1 opzij zetten. Inmiddels was het feest in de feesttent natuurlijk losgebarsten. Net als vorig jaar speelde Royal Flush, met Uitgeester Thomas Jak in de gelederen, de tent plat. Tussendoor trad Dries Roelvink op, die er net als andere jaren weer een gezellig feest van wist te maken.

Vitesse viert zijn winst met champagne Foto: Michael Broekmeulen

Eerste speeldag ICGT
Van al dat gefeest zal niet iedereen wat hebben meegekregen, zoals de selectie van FC Uitgeest. Die moesten op zaterdagochtend namelijk het toernooi openen tegen het grote Real Madrid. En dan wil je natuurlijk niets liever dan scherp zijn. Al gingen er wilde geruchten rond dat een basisspeler het wél erg gezellig had gemaakt op vrijdag in de feesttent, omdat hij – afgaande op zijn rugnummer – dacht dat hij wissel zou staan. Dat was even schrikken, zaterdagochtend, toen bleek dat hij tóch in de basis stond. FC Uitgeest verloor weliswaar de openingswedstrijd, dankzij een doelpunt van Miguel Perez, maar kon met opgeheven hoofd het veld afstappen. 1-0 verliezen van 'de Koninklijke' is immers geen schande!

In het verloop van de dag ontwikkelden vooral Benfica en Ajax Cape Town zich tot de toernooifavorieten. Benfica bleef zelfs ongeslagen: het won van Volendam en Ajax en speelde de laatste wedstrijd gelijk tegen Hajduk Split. Cape Town versloeg met vrolijk voetbal Vitesse en Torino. Tegen de Italianen werd het maar liefst 5-1. De Zuid-Afrikanen waren sowieso al een publiekstrekker. Voorafgaand aan elke wedstrijd kwamen de spelers al Zuid-Afrikaanse liedjes zingend het veld op. Paul Simon zou de muziek zo gebruikt kunnen hebben voor zijn album 'Graceland'. Naast Benfica en Cape Town waren Real Madrid, Vitesse, FC Uitgeest (dat won van Lens en gelijkspeelde tegen ADO Den Haag), AZ (met Uitgeester Ferdy Druijf als scorende spits), ADO Den Haag en Volendam de kwartfinalisten.

Eerste speeldag Arie Bonkenburg Toernooi
De profs waren nauwelijks klaar met spelen, of de mindere goden konden hun kunsten vertonen. U raadt het goed: het Arie Bonkenburg Toernooi (alweer de 29e editie) begon op zaterdagavond. Deelnemende teams weten het zeker: het gezelligste toernooi van Nederland. Ook dit jaar weer.

Foute Party
Het ICGT onderzoekt elk jaar wat er beter en leuker kan. Dit jaar was het tijd voor een primeur in de feesttent: een 'Foute Party', met onder andere Def Rhymz (van Doekoe en Schudde) als optredende artiest. Uitgeester DJ's Dirty Valente, Javelin en Weissen, getooid als Adriaan (van Bassie) of Ash (van Pokémon), draaiden de boel met foute nummers en verzoekjes aan elkaar. Resultaat? Een gekkenhuis voor jong en oud. Een feest dat velen voor herhaling vatbaar zullen vinden. Een mooie toevoeging aan het ICGT: gezellig en gek.

Tweede speeldag ABT
Tring! De wekker zal bij veel feestvierders 's ochtends vroeg niet fijn hebben geklonken. Een wekker? Ja, want om 9 uur begonnen al de eerste wedstrijden van het Arie Bonkenburg Toernooi, ABT in de volksmond. Met een paar uur slaap op zak stonden een paar spelers van FC Uitgeest 8 amper hersteld alweer op het voetbalveld. Gek genoeg hadden de jongste spelers van dit vriendenteam het meeste moeite met dit slaaptekort. Volgens de oudere spelers ligt dat aan 'toernooi-ervaring'. En zo werd ook 'op routine' door FC Uitgeest 8 de sportiviteitsprijs gehaald, ondanks diverse schwalbes van een zekere spits die het net geen één keer wist te vinden. 's Middags ging het voetbal op het ABT natuurlijk onverminderd door en uiteraard traden Trio Tjoe en Jeroen ook dit jaar weer op. Aan het begin van de avond trad Ronnie Ruysdael op, iets waar veel liefhebbers reikhalzend naar uitkeken.

Slotdag ICGT
De finaledag op het ICGT werd een waar spektakel. Benfica bleek te sterk voor FC Uitgeest en won met 4-1 de kwartfinale. Spannend was het ook op het A-veld. Lange tijd leidde Real Madrid met 2-0 tegen AZ, maar in de slotfase werd het nog even spannend toen AZ 2-1 maakte. Uiteindelijk trok toch Real aan het langste eind. Cape Town versloeg ADO met 2-0 en aankomend finalist Vitesse won met 1-0 van Volendam.

In de halve finale was er een beladen wedstrijd tussen Real Madrid en Benfica. Waar ook een supporter van Benfica zich negatief liet gelden. De scheidsrechter bleef koel en laste zeer verstandig een korte pauze in. Real Madrid dacht daarna de finale veilig te hebben gesteld door in de slotfase te scoren. Benfica maakte echter op de valreep een gelijkmaker en won na strafschoppen. Vitesse won in de andere halve finale met 2-0 van Ajax Cape Town. Revange op de nederlaag in de groepsfase!

De finale werd een waar spektakelstuk tussen Benfica en Vitesse: twee verschillende speelstijlen en voetbalvisies die elkaar treffen, dat blijft mooi om te zien. De uitslag? 1-0 voor Vitesse. En daarmee komt wéér een prachtig ICGT ten einde. Op naar volgend jaar! Toernooi voorzitter Gerrit Idema kan niet wachten. "Wat kijken we met een on-ge-loof-lijk goed gevoel terug op dit toernooi", vertelt hij. "Het ICGT had dit jaar zo'n mooi deelnemersveld: daar zijn we stiekem best wel een beetje trots op. En Uitgeest mag ook trots zijn op dit toernooi. De opkomst was dit jaar gewoon fantastisch en het was elke dag weer ontzettend gezellig en lekker druk. Als organisatie hebben we daar enorm van genoten. We zijn daarom onze talloze vrijwilligers geweldig dankbaar voor hun tomeloze inzet om ervoor te zorgen dat het ICGT het leukste voetbalfeest van Nederland blijft. Ook zonder al onze trouwe sponsors zou dit niet mogelijk zijn geweest: we zijn enorm blij met hun prachtige bijdrage aan dit mooie toernooi. In de feesttent was het elke dag weer een heerlijk, gezellig feest en het mooie weer zorgde ervoor dat alle toernooien een daverend succes werden. Volgend jaar maken we er weer een mooi feest van!"

Alle uitslagen en foto's staan op icgt.nl.

ANWB Streetwise bij basisschool Binnenmeer

UITGEEST - Op dinsdag 13 juni is ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma, bij basisschool Binnenmeer. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Binnenmeer vindt het belangrijk die 'straatwijsheid' mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
- In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
- Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
- Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
- Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 tot en met 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas de oogmeting kan uitvoeren.

Thuisbij - het dagboek van Jan

Foto: aangeleverd

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij dagbesteding Thuisbij.

Wij hoopten stilletjes dat Iona en Rob nog minstens tien koppeltjes aan vrienden hadden die zo nodig iets wilden vieren.

Woensdag 31 mei 2017

De woensdag en de vrijdag zijn mijn zogenaamde Thuisbij-dagen. Deze woensdag had bovendien de bijnaam Bruiloftwoensdag. Vorige week vrijdag was heel speciaal, Thuisbij was namelijk gesloten. Ilona en Rob waren die vrijdag in Apeldoorn omdat ze daar gasten waren op de bruiloft van Tamara en Frank. En je kunt dat niet goed combineren met het runnen van een Uitgeester dagopvang. Wij, het dagelijkse bestuur van Thuisbij, hadden hun uitstapje goedgevonden op voorwaarde dat wij een uitgebreid verslag kregen. Nou, dat kregen wij.

We zullen u, geachte lezers en lezeressen, de details besparen om de eenvoudige reden dat Ilona dat met ons ook gedaan had. We kregen nog net uitleg van het begrip 'senioren-blond' maar dat was het dan ook. Het feest werd gehouden in het Stadscafé van Apeldoorn. We kregen de foto's te zien en snapten wat er zo leuk is aan een stadsbruiloft in Apeldoorn. Je moest wel goed kijken, want telefoon-foto's hebben het kenmerk dat ze nu eenmaal wat aan de donkere kant zijn. Maar de geslaagde uitleg van Ilona bij de plaatjes vergoedde veel. Geef maar toe dat je niet meteen snapt wat een van de gasten dansend op de draaitafel van de dj moest doen. Maar gelachen dat ze hebben, niet te kort….

Dat deden wij woensdagochtend in Thuisbij ook niet te kort. We hadden namelijk die ochtend in Thuisbij twee jarige jobben in ons midden. Mijn chauffeuse José vertelde namelijk heel trots, dat zij en Ilona die dag hun 17-jarige trouwdag vierden. Dat vierden wij natuurlijk spontaan mee. Met Monchoutaart bij de koffie en een lied uit volle borst.

De middagmaaltijd was helemaal af! Rendang met sajoer-boontjes van het huis. Thuisbij-ers die al langer lid van de club zijn, kennen dat gerecht al. Inclusief de typische Thuisbij-smaak á la Ilona. Dat zijn van dit maaltijden waarbij met grote regelmaat smakelijke stiltes vallen. En kwaliteitswoorden als 'goddelijk' en 'verrukkelijk'.

Nee, we hoefden niet toe te geven, dat we moe waren. Nee hoor, van ons hoefde Thuisbij echt niet gesloten te zijn als er ergens op de Veluwe of zo een feestje gevierd moest worden. Wij hoopten stilletjes dat Iona en Rob nog minstens tien koppeltjes aan vrienden hadden die zo nodig iets wilden vieren. Kom maar op, zouden wij willen zeggen. En omdat Thuisbij niet steeds op slot kan voor een feestje, bieden wij bij deze aan dat feestje op z'n Thuisbij's in een eenvoudig nevenzaaltje te willen vieren. En nee, wij zijn niet van plan op de tafel te gaan dansen.

Lees alle dagboek verslagen op www.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Fiets u ook mee voor de Katholieke Vrouwenbeweging?

UITGEEST - Zondag 11 juni is het weer de jaarlijkse Rabo fietsdag. Het startnummer van de Katholieke Vrouwenbeweging is 74.

U kunt kiezen tussen een korte route van 25 kilometer, Noord of Zuid, of de lange route Noord en Zuid samen, die is dan 53 kilometer. Aanmelden en starten kan bij IJsclub Kees Jongert.

Groen Superlintje voor Nico Brantjes

Het Groene Superlintje wordt opgespeld bij Nico Foto: aangeleverd

REGIO - Op zaterdag 3 juni werd in Museum Kennemerland in Beverwijk een Groen Superlintje van Groen Links uitgereikt aan Uitgeester Nico Brantjes. Het was na tien jaar de eerste keer dat Groen Links een Groen Superlintje uitreikte.

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van tweede kamerlid Susanne Kröger vanwege zijn voortdurende inzet voor duurzaamheid en milieu. In de toelichting werd vooral genoemd zijn ijver voor behoud van groen en bomen. Maar ook al zijn andere activiteiten werden in hoge mate gewaardeerd.

Tijdens zijn werkzame leven bij de Gemeente Heemskerk heeft hij zich ingezet voor behoud van divers groen en de overgang naar onderhoudsarme beplanting zonder gebruik te maken van chemische middelen. Zo vormde hij de basis voor 'Heemskerk mooi groen in de IJmond'. Ook daarna zette hij zich in voor een groene omgeving. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de kasteeltuin, diverse bomenplantacties, lezingen en workshops voor diverse instanties. Recent startte hij ook de actie Uitgeest wordt Fruitgeest.

4 / 12

Stichting Cornelis Corneliszoon gooit het bijltje er bij neer Herbouw houtzaagmolen in Uitgeest lijkt van de baan

De loods en lattenzager op het inmiddels sterk verpauperde erfgoedpark. Foto: aangeleverd

UITGEEST - De Stichting Cornelis Corneliszoon van Uitgeest staakt het zoeken naar mogelijkheden om een historische houtzaagmolen op het Erfgoedpark De Hoop te herbouwen. Het bestuur ziet geen mogelijkheden meer om de financiering van het project rond te krijgen. Hoewel de initiatiefnemers overtuigd zijn van kostendekkende exploitatiemogelijkheden, lukt het niet om aan de voorwaarden te voldoen die worden verlangd om startkapitaal te kunnen verwerven.

De plannen voor een commercieel werkende houtzaagmolen met daarnaast een museale presentatie over de betekenis van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest als uitvinder van de houtzaagmolen kennen een lange voorgeschiedenis. Bedoeling is steeds geweest om met de combinatie ambachtelijk bedrijf en toeristentrekker een 'levend monument' op te richten als eerbetoon aan Cornelis, rond 1600 de uitvinder van de houtzaagmolen. Met de aanleg van het erfgoedpark is op initiatief van particulieren al eerder een begin gemaakt. Door allerlei verwikkelingen is de bouw nooit afgemaakt en stil komen te liggen. Er werd destijds wel al een fundering voor de molen aangelegd en er staan verschillende gebouwen, waaronder een kleine molen bedoeld om latten mee te zagen. Er werd toen al meer dan een miljoen euro uitgegeven aan infrastructuur en diverse bouwwerkzaamheden. Nu staat alles te verpauperen; achter een dicht hek en ontoegankelijk voor het publiek. Het complex is op dit moment eigendom van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (het Raum). Het maakt een desolate indruk.

Nieuwe stichting
Vijf jaar geleden was er een nieuwe groep enthousiaste burgers die het plan opvatte om in samenspraak met andere betrokken partijen een ultieme poging te doen het project af te maken. Er werd een nieuw bedrijfsplan geschreven. Voor het terrein aan de zuidoever van het Uitgeestermeer is het Raum al jaren op zoek naar ondernemers die zich daar naast het molencomplex willen vestigen. Er werd gedacht aan horeca en ambachtelijke bedrijfjes. Uiteindelijk kwam een projectontwikkelaar met het idee er een kleinschalig wijkje met zo'n 60 recreatiewoningen neer te zetten. De initiatiefnemer was bovendien bereid als tegenprestatie de bouw van de molen financieel mogelijk te maken. Maar de gemeenteraad Uitgeest sprak zich vorig jaar in meerderheid uit tegen verdere bebouwing van de zuidoever van het Uitgeestermeer en daarmee was het bouwproject, waarbij de recreatiewoningen zou worden gecombineerd met de realisering van het historisch houtzaagmolencomplex, van de baan.

Wel steun, geen geld
De Stichting Cornelis Corneliszoon moest op zoek naar een nieuwe financier. Er zijn diverse deskundigen geraadpleegd, gesprekken gevoerd met bestuurders en er is intensief overlegd met politieke partijen. Bij het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Uitgeest bestaat de principiële bereidheid financieel bij te dragen aan het project, maar dan moet het plan wel zijn voorzien van een positief advies van het Raum. Het recreatieschap doet dat echter alleen als er meer zekerheden over een duurzame bedrijfsvoering kunnen worden afgegeven. Het bestuur van Cornelis heeft ook intensief gezocht naar zakelijke partners in de marktsector. Er was belangstelling, maar uiteindelijk werd geen partij gevonden die wilde meebetalen. Een gulle gever trok zich terug omdat het hem allemaal te lang duurde. Ook bij een beroep op Goede Doelenfondsen is een positieve aanbeveling van betrokken publieke partijen van belang. Die is er dus niet gekomen.

Levensvatbaar
Hoewel de stichting de activiteiten staakt om verder te zoeken naar mogelijkheden voor het afbouwen van het erfgoedpark, blijft het bestuur bij haar standpunt dat het historische houtzaagmolencomplex een kansrijk en levensvatbaar project is. Het besluit te stoppen is dan ook met pijn is het hart genomen. "Maar we kunnen het niet alleen", zegt voorzitter Cees Hazenberg. "We hebben alles wat in ons vermogen ligt gedaan om het project weer vlot te trekken. Misschien dat er iemand anders opstaat om ons werk over te nemen. Ik ben er van overtuigd dat die houtzaagmolen er toch een keertje komt. Cornelis Corneliszoon van Uitgeest, die met zijn uitvinding van de houtzaagmolen zo belangrijk was voor ons land, verdient dat.''

5 / 12

Henk Verdonk junior moet tegenstand dulden

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef zette donderdagavond alle zeilen bij om de winst te verzekeren in de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike wedstrijd in Akersloot.

Henk Verdonk junior heeft op Sportcomplex de Cloppenburgh alles op alles moeten zetten om Limmenaar Kay Pronk, die zich vanaf de start in het wiel van Henk had genesteld, van zich af te schudden. Nadat het Verdonk junior was gelukt Kay Pronk op afstand te rijden, bleef de kloof klein. Bij een inzinking of foutje van Henk Verdonk junior zou Kay Pronk zo weer aan kunnen sluiten. Gelukkig voor Verdonk junior gebeurde dit niet, zodat hij toch nog onbedreigd, maar verdiend, naar de winst reed.

Bakkummer Jan Langeveld wist voor de ijzersterk optrtedende Femke Mossinkhoff uit Akersloot de derde plek te pakken. Uitslag mannen; 1. Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef, 2. Kay Pronk Limmen, 3. Jan Langeveld Bakkum, 4. Boris Eltink Egmond aan den Hoef, 5. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef, 6. Bram Houtkoper Alkmaar, 7. Ton Wieringa Akersloot, 8. Martin Meijer Heerhugowaard, 9. Ryan Barneveld Heerhugowaard, 10. Lars van de Wijngaard Akersloot. Uitslag vrouwen; 1. Femke Mossinkhoff Akersloot, 2. Eva Langeveld Bakkum.

Meervogels JO19-1 promoveert naar hoofdklasse

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Afgelopen donderdag 1 juni wisten de mannen van Meervogels JO19-1 (voorheen A1) door een knap gelijkspel promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

In de reguliere competitie eindigde ze als nummer twee achter Alliance uit Haarlem. De nacompetitie was zeker gesteld, door het winnen van de eerste periode. In de nacompetitie moest er gespeeld worden in een poule van vier, waarvan de winnaar zou promoveren. Tegenstanders waren AFC (Amsterdam), Vios W (Warmehuizen) en ZSGOWMS (Amsterdam). Door een ruime overwinning op AFC (9-0) en een spannende overwinning op Vios W (2-1), was de laatste wedstrijd echt een finale. Door het goede doelsaldo was gelijkspel genoeg. Na 20 minuten wist Meervogels op 0 – 1 te komen. Uitvoetballen dus. Het bleek later ook één van de weinige kansen te zijn die Meervogels heeft gekregen. Maar met krachtvoetbal, inzet, strijd en passie wisten de mannen uit Akersloot stand te houden. Dat ZSGOWMS in de laatste minuut de gelijkmaker wist te maken kon de pret niet drukken. De scheidsrechter floot af en er ontstond een klein feestje.

De regio krijgt er op deze manier volgend jaar weer een paar leuke voetbal derby's bij in de hoofdklasse JO19-1. Het shirt van Meervogels (gesponsord door Aad Verduin Metselwerken) zal op de velden van FC Uitgeest en Limmen te bewonderen zijn.

Jeugd voetbaltoernooi op 10 juni

UITGEEST - Het gaat weer gebeuren in Noord-Holland: het grootste jeugd voetbaltoernooi voor jeugd onder de 15 jaar. Zoals de voorgaande edities zijn de organisatoren, samen met vele vrijwilligers, druk in de weer een grandioos spektakel te organiseren. Het begint zaterdag 10 juni om 09.00 uur.

Dit jaar hebben we gekozen om het toernooi op één dag te laten plaatsvinden, met als afsluiting een groot feest voor alle deelnemers en begeleiders. Jeugdscheidsrechters van onder andere FC Uitgeest leiden de wedstrijden. Dankzij de bijdrage van Uitgeester ondernemers zijn er voor de jeugd diverse gratis attracties. Hoofdsponsor JUMBO bedient de verzorging van de innerlijke mens. Alle deelnemers ontvangen na hun gespeelde wedstrijden een aandenken.

Het voorlopige speelschema ziet er als volgt uit:
Ochtend van 9.00 uur tot 12.25 uur: JO7, JO8, JO9 en JO12.
Middag van 13.15 uur tot 16.40 uur: JO10, JO11, JO13-1, JO13-2 en JO13-3.
Avond van 18.00 uur tot 21.25 uur: JO-13-3, JO13-4, JO13-5, JO14 en JO15.

Stein Woestenburg kampioen jeugdvissen

Jeugdbegeleider Pico Pilkes met de winnaars Foto: aangeleverd

UITGEEST - Ook dit voorjaar organiseerde de AHB Uitgeest weer jeugdwedstrijden in de Ziendervaart. De jonge deelnemers haalden alles uit de kast om de felbegeerde eerste prijs te winnen.

Kampioen en trotse nummer één is Stein Woestenburg geworden. Met een totale lengte van 255 centimeter vis had hij de eer om de grootste beker mee naar huis te mogen nemen. Op een knappe tweede plaats eindigde Nikki Severijnse met 226 centimeter vis. Eliza de Vink stond op de derde trede van het podium met een knappe vangst van 175 centimeter aan vis. Na afloop van de prijsuitreiking werd er een groepsfoto van de winnaars gemaakt. De AHB Uitgeest wil alle winnaars van harte feliciteren. Ook volgend jaar worden de jeugdwedstrijden weer georganiseerd.

Zwemmen bij maanlicht

UITGEEST - Vrijdagavond 9 juni is er voor de eerste keer dit seizoen Nightswimming bij Zwembad De Zien. Van 21.00 tot 23.00 uur gaat de poort open en kunt u, als het weer een beetje meewerkt, in het licht van de volle maan komen zwemmen!

Een kaartje voor deze avondopenstelling kost €3,-. Vrienden van De Zien en abonnementen hebben vrije toegang.

FC Uitgeest JO14-1 ongeslagen voorjaarskampioen

Van links boven naar rechts onder: Tom Cappendijk, Justin Lubbers, Joep Twaalfhoven, Ingmar Prins, Jeffrey Welp, Dirck Mulder, Mathijs van Heesch, Ruben Brandjes, Glenn Sanders, onder; Sam Meijer, Tinus Groen, Sjors Maas, Sem Zuurbier en Jasper v/d Linden. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Ondanks dat de tegenstanders van de laatste twee wedstrijden geen zin meer hadden om naar Uitgeest te komen, had JO14-1 toch voldoende punten om zich Kampioen te noemen.

Om dit kampioenschap alsnog te vieren, werd er een kampioenswedstrijd georganiseerd, waarbij de vaders het opnamen tegen het kampioensteam. Maar ook de vaders konden dit team geen nederlaag bezorgen, en verloren met 5-3.

Derde races succesvol voor racingteam Ott Nick Vlaar door nieuwe motor dichter bij top vijf

Nick Vlaar op de nieuwe R6 Foto: Erik de Ruijter

UITGEEST/ASSEN - 3 juni werden de derde OWCup races gereden op het TT circuit van Assen. Voorafgaand aan de racedag werden er ook twee dagen getest met de nieuwe Yamaha YZF R6 racemotor.

1 en 2 juni – CRT vrije trainingen
Op donderdag werden er door coureur Nick Vlaar vier sessies gereden op de nieuwe Yamaha YZF R6 om deze in te rijden en te testen. Mede vanwege de nieuwe goede vering was Nick direct snel op de nieuwe motor waardoor hij op de eerste dag al een tijd van 1:46.2 op de klokken zette. De volgende dag stond in het teken van wennen aan de nieuwe motor en voorbereiden op de racedag. Er werd gewerkt aan het afstellen van de vering en Nick begon zich comfortabel te voelen op de nieuwe motor. Dit was ook sterk af te lezen aan de rondetijden aangezien hij zijn persoonlijk record wist te verbeteren met een rondetijd van 1:45.4. Helaas maakte Nick nog wel een kleine schuiver in de eerste bocht van het circuit, maar de schade viel mee en Nick ging met volle snelheid verder met trainen. In de tussentijd was ook Eric Ott bezig met het testen van de nieuwe motor en ondervond ook dat de nieuwe vering erg sterk was.

3 juni – OWCup races
De racedag op zaterdag beloofde qua weer een wisselvallige dag te worden maar gelukkig bleef het voor het grootste gedeelte droog. Nick hielt rekening met het feit dat het kon gaan regenen en probeerde gelijk in de eerste kwalificatiesessie een goede tijd neer te zetten. Helaas kon Nick gedurende de kwalificatiesessies moeilijk in zijn ritme komen. Met een tijd van 1:46.5 kwam hij niet verder dan een twaalfde startpositie. Voor SuperCup 1000 coureur Rob Juwett gingen de kwalificaties ook moeizaam. Na een goede start in de eerste kwalificatiesessie waren na vier ronden zijn banden aardig versleten waardoor hij geen snelle tijd meer kon zetten. In de tweede kwalificatie had hij veel last van drukte op de baan maar het lukte hem toch om nog één rondje vrij te rijden waarin hij zijn snelste tijd zette, met een tijd van 1:46.9 wist hij zich als achttiende te kwalificeren.

SuperCup 600
Nick had veel vertrouwen voorafgaand aan de race, maar doordat hij iets te enthousiast was tijdens de start, reed hij te vroeg weg voordat de lichten uit gingen. Helaas kreeg Nick hierdoor een tijdstraf van 20 seconden, maar gelukkig liet hij zich niet kennen en reed hij een geweldige race. Na de eerste paar bochten lag Nick al op de zesde positie en had hij aansluiting met de kopgroep. Hij kon een aantal ronden goed volgen, maar moest zich toch een stukje laten zakken waarna Joris Lentfert hem inhaalde. Echter was dit niet van lange duur omdat Joris vlak voor Nick onderuit ging in de eerste bocht. Nick hielt vervolgens gedurende de race zijn zesde positie vast waarbij hij wederom rondetijden in de 1:45 liet zien. Hij kwam als zesde over de eindstreep maar, door de tijdstraf van 20 seconden, staat hij als achttiende in de uitslag. Alsnog een geweldige prestatie.

SuperCup 1000
Rob Juwett begon de race met een slechte start, voor zijn gevoel werkte de 'Launch Control' van zijn motor niet naar behoren en steigerde deze hevig. Hierdoor verloor Rob veel posities, maar gedurende de race kon hij nog veel plekken terug winnen. Alsnog kon Rob niet in het snelle ritme van zijn kwalificaties komen, de motor voelde een stuk onrustiger aan, wat te danken kan zijn aan de frustraties vanwege zijn slechte start. Uiteindelijk kwam Rob als achttiende over de finish, waar hij had zeker op meer had gehoopt.

U heeft toch ook een flexibele schil

Esmée Kuyt en Hanneke Lewin Foto: R. Weidijk

Op 10 mei verzorgden wij samen met Robrecht Bakker van SAB Detachering voor ondernemers in de IJmond een kennissessie over 'de flexibele schil anno 2017'. Voor de Ondernemingsvereniging IJmond (OVIJ) werd dit georganiseerd als onderdeel van de door de Cluster 'Zakelijke dienstverlening' georganiseerde Kenniscarrousel in het knalrode 'SHIP'-gebouw.

Onder flexibele schil verstaan we in Nederland alle varianten van inhuur van mensen zonder vast contract, dus ook:
- uitzendkrachten,
- gedetacheerden,
- inhuur via een payrollbedrijf,
- werknemers met arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd,
- inhuur van ZZP'ers,
- inzet van oproepkrachten,
- tijdelijke inhuur van 'pensionado's'

Tijdens de kennissessie hebben we de aanwezigen gevraagd stelling te nemen:

Wie heeft AOW-gerechtigden voor zich werken? Bent u bekend met de voordelen die de wetgever in de wet heeft opgenomen? Zo is de loonbetaling tijdens ziekte beperkt tot 13 weken en is de ketenregeling uitgebreid tot 6 contracten in 48 maanden.

Wie houdt bij het sluiten van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd rekening met het verschil tussen een totale contractduur van 23 of 24 maanden? Is het asociaal om de 24 maanden niet volledig te benutten om daar mee te voorkomen dat de werknemer recht heeft op de transitievergoeding (2/3e bruto maandsalaris)?

Wie weet de voordelen van inhuur via een uitzend-, detacherings- of payrollonderneming? Alle drie de varianten kunnen gebruik maken van de verlengde ketenregeling van de ABU-cao en nemen zoals werkgeversrisico's met betrekking tot ingewikkelde en kostenverhogende onderwerpen zoals ontslag, ziekteverzuimrisico, Poortwachter en opleiding over van de inlener.

Wij beantwoorden graag vragen over de juridische aspecten van de flexibele schil anno 2017. Wij zijn te bereiken via: esmee.kuyt@advocaatlewin.nl en lewin@advocaatlewin.nl of via 0251 – 362022.

Chiropractie XL helpt u bij pijn en andere klachten

Chiropractor Dr. Steven Excell Tekst en foto: Anita Webbe

Kerkweg 2c, 1906 AW Limmen,Tel. (072) 7436 351, E-mail: info@chiropractiexl.nl, Website/Facebook: www.chiropractiexl.nl

Chiropractie XL, het chiropractisch centrum voor Limmen en omstreken - en één van de beste praktijken in Nederland - biedt een zeer breed pakket aan alternatieve pijnbestrijding en hulp bij chronische aandoeningen. De behandelingen worden gegeven door een universitair opgeleide chiropractor uit Amerika. Dr. Steven Excel is een expert op het gebied van rug-, nek- en andere klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom, het zenuwstelsel, de spieren en gewrichten.

Chiropractisch onderzoek bestaat uit een grondig onderzoek van de wervelkolom en het zenuwstelsel. De chiropractor voelt in welke delen van de wervels zich blokkades bevinden, of welke delen lijden onder de gevolgen hiervan. Bij het eerste onderzoek wordt een geavanceerde scan gemaakt. Deze 'Insight Scan' is onschadelijk (geen straling) en geheel pijnloos. Deze scan wordt gemaakt om het zenuwstelsel nog beter te kunnen beoordelen en om te helpen met het vinden van blokkades. Het zenuwstelsel controleert pijn, spierbewegingen en houding. De hoeveelheid zenuwimpulsen die door de wervelkolom lopen wordt gemeten. Tijdens het tweede bezoek worden de scanresultaten uitgelegd, alsmede hoe chiropractie kan helpen met de klachten. Dan volgt het persoonlijke correctieplan om zo snel mogelijk de beste resultaten te behalen.

In goede handen
Een chiropractische correctie helpt de functie van het zenuwstelstel te optimaliseren en heeft daarmee een positief effect op het gehele lichaam en alle bijbehorende systemen. De blokkades in het zenuwstelsel worden gecheckt en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. Een correctie is een snelle, gecontroleerde beweging met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Deze techniek wordt goed, veilig en effectief toegepast. Welke technieken gekozen worden, hangt af van individuele klachten en behoeften. U bent bij Chiropractie XL in ieder geval in goede handen. Bovendien nemen de consulten weinig tijd in beslag, wat door de patiënten die na hun werk komen ook zeer gewaardeerd wordt. Indien er na de bevindingen externe behandelplannen of speciale oefeningen nodig zijn, dan wordt er doorverwezen naar een specialist of fysiotherapeut. Chiropractie valt veelal onder de dekking van uw aanvullende zorgverzekering.

Chiropractie kan mensen niet alleen van pijnklachten in de nek of rug afhelpen, maar kan ook zeer behulpzaam zijn bij vermoeidheid, duizeligheid en spanningshoofdpijn. Ook huilbaby's hebben vaak baat bij chiropractie. Bovendien helpen correcties het immuunsysteem te verbeteren. In een poging om blessures te voorkomen laten hele sportteams alsmede individuele sporters zich tegenwoordig leiden door speciaal ontwikkelde, chiropractische zorgplannen. Chiropractie richt zich op het oplossen van blokkades (zogeheten subluxaties) in de wervelkolom, waardoor het natuurlijk zelfhelend vermogen van het lichaam weer optimaal kan functioneren.

Voor een afspraak kunt u zich telefonisch aanmelden, een e-mail sturen of online een afspraak te maken. Chiropractie XL verzorgt ook inspirerende lezingen, seminars en info-avonden. U kunt zich hiervoor kosteloos kunt aanmelden. Kijkt u voor uitgebreide informatie op de website.

Kunstroute van Uitgeest 2017

Werk van Eric Mulder Afbeelding: aangeleverd

UITGEEST - Zaterdag 24 en zondag 25 juni staat Uitgeest in het teken van de kunst. Op een twaalftal locaties in het dorp zijn twee dagen lang tussen 11.00 uur en 17.00 uur exposities van lokale, regionale en landelijke kunstenaars gratis te bewonderen. Deze week licht de Uitgeester een drietal kunstenaars uit, die tijdens de kunstroute exposeren.

Nous Angkota
De uitdaging om te creëren is begonnen toen Nous als kind al met veel bewondering keek hoe zijn Molukse vader instrumenten maakte, zoals trommels en fluiten en het gezin ook leerde dat bijvoorbeeld zingen belangrijk was. Kunst in welke vorm dan ook spreekt Nous aan, omdat het vooral verbindt en nieuwe perspectieven aanreikt. Na de lagere school ging hij in Gouda naar de technische school. Daarna heeft hij een opleiding gedaan aan de Grafische school in Amsterdam en op latere leeftijd een cursus portretschilderen aan de Amsterdamse Portretschool. Op jonge leeftijd tekende Nous al graag en zijn eerste gedichten schreef hij toen hij veertien jaar was. Creatief uiten laat Nous stilstaan bij zichzelf en maakt hem bewust van de mensen en de wereld om hem heen. Plezier beleven in het spel op het doek is voor hem vooral beweging creëren in gebruik van kleur, contrast, diepte en licht. Nous toont u een serie portretten die hij heeft gemaakt over muzikanten die van invloed zijn geweest in de jazzgeschiedenis.

Guus Krom
Vanaf haar lagere schooltijd heeft Guus altijd getekend. Guus heeft een scala aan ambachten in haar leven gekend. Haar drukke leven weerhield haar ervan haar creativiteit verder te ontplooien. Nadat partner Nous met kunst schilderen was begonnen kwam deze gedachten opnieuw boven. Na het volgen van een workshop was het resultaat leuk maar nog niet naar de zin. Sinds het najaar van 2016 volgt Guus een schilderscursus bij Joop de Beer, docent bij stichting de Nieuwe Kuil, die ze als eyeopener ervaart. Voor Guus een leerzame en plezierige bezigheid. Het werk van deze twee kunstenaars is te bezichtigen in het Atelier op locatie 6 van de kunstroute aan de Plevierstraat 14 te Uitgeest.

Werk van Nous Angkota Afbeelding: aangeleverd

Eric Mulder
Iemand die alles leuk vindt, heeft het maar moeilijk: wat wil je worden als je groot bent? Toen Eric Mulder (46) voor die beslissing stond, lagen er veel opties open: timmerman, kunstenaar, chemicus, werktuigbouwkundige, elektronicus, bioloog, wiskundige. Dit alles vond hij leuk. Hij koos uiteindelijke voor een studie in de chemie, maar het liefste had hij toch kunstschilder geworden: "Ik kom uit een arbeidersgezin en het was al heel wat dat we konden gaan studeren. Het leren van een vak met een stabiel inkomen was toch iets dat je meekreeg en dat ik zelf ook belangrijk vond. Het bestaan als kunstenaar vond ik toch een te grote financiële onzekerheid met zich meebrengen."

Mulder was al vanaf jonge leeftijd aan het tekenen en schilderen. Creativiteit heeft hij dan ook van huis uit meegekregen in een gezin waar in de jaren '70 en '80 (en nog steeds) van allerlei zaken zelf werden gemaakt. Naast zijn werk als wetenschapper en innovatiemanager is hij altijd blijven schilderen, eerst in Amsterdam en Maarssen, en nu sinds 2000 in Uitgeest. Waar hij eerst probeerde om steeds fotografisch realistisch te schilderen, gaat hij nu juist de andere kant op: "Op een gegeven moment had ik een foto van een schilderij in handen en ik kon hem niet goed onderscheiden van de foto die ik als voorbeeld had gebruikt. Toen wist ik dat ik een andere richting op moest. Daarna ben ik steeds vrijer en losser gaan schilderen. Ik gebruik nog steeds (eigen) foto's als inspiratiebron, maar het is meer een houvast."

Zijn werk is meestal figuratief realistisch al zijn er af en toe uitstapjes naar andere stijlen: "Ik ben allergisch voor routine en vind het leuk om te experimenteren. Ik gebruik dan ook vele technieken: acryl, olieverf, etsen, tekenen, linosnede, monotype, en tegenwoordig ook zelfs wiskunde. Ik vind de vraag fascinerend wat een kunstwerk mooi of interessant maakt. Daarom ben ik recentelijk gaan experimenteren met wiskundige formules die een willekeurig patroon vormen. Daarmee kun je tekeningen maken die in sommige gevallen interessante vormen geven." Geïnteresseerden zijn welkom om eens langs te komen in het inloopatelier en natuurlijk op de expositie in de Zwaan op locatie 11.

9 / 12

Succes voor Arends All Stars op clubavond

Staand v.l.n.r.: Johan Krom, Guus Boersma, Ton Metselaar, Iwan de Wit, Bouke van den Berg, Lester Lawalata en Ferdinand Admiraal. Gehurkt v.l.n.r.: Jeffrey Bommel, Raymond Rijnsburger, Gabe van Wijk, Ronald Arends, Paul Vosse en Marc Jak. Foto: aangeleverd

UITGEEST - De Arends All Stars hebben het afgelopen Pinksterweekend geopend met een klinkende 3-1 overwinning. Het elftal, dat grotendeels bestaat uit jongens die niet meer voetballen, maar die vroeger allemaal hun sporen op de Uitgeester velden verdiend hebben, versloeg FC Uitgeest 9.

Linksbuiten Jeffrey Bommel opende de score met een klassieke 'Arjen Robben-actie'. Komend vanaf rechts krulde hij de bal van buiten het strafschopgebied achter doelman Sytze Boersma in de verre hoek. Nog voor de rust verdubbelde rechtsbuiten Marc Jak de score, met een knallende kopbal op aangeven van Bommel.

Na de hervatting werd het even spannend door de 2-1 en kreeg FC Uitgeest 9 een aantal prima kansen die onder meer aan Kees Beentjes niet besteed waren. Het slotakkoord was opnieuw voor Bommel, die na een prima individuele actie vanaf rechts met een tegendraads schot scoorde. Een applauswissel was er daarna nog voor Erwin Laan van het FC Uitgeest 9, die na een lang carrière zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Uitgeester zeiljacht op zoek naar de verzonken stad Atlantis

De vaarroute die afgelegd zal worden Foto: aangeleverd

UITGEEST - Vorig jaar kon u in De Uitgeester een mooie serie verhalen lezen over de avonturen met het zeiljacht de 'Riyal of Hamble'. De bemanning raakte geïnspireerd door het programma van Floortje Dessing 'Naar het einde van de wereld'. Bert Albrink heeft de smaak te pakken, want zaterdag 3 juni vertrok hij met twee bemanningsleden vanuit Seaport Marina in IJmuiden voor een nieuw avontuur.

Bert: "Ik vaar met Rob Vooren uit Akersloot en Siebe de Graad uit Kockengen via Zuidwest Engeland naar de eilandengroep de Azoren. We denken hier eind juni aan te komen. De maand juli verblijven we op de eilanden en de maand augustus denken we nodig te hebben voor de terugreis. In totaal ongeveer 7500 kilometer."

Op de steiger voor vertrek. V.l.n.r.: Rob Vooren, Siebe de Graad en Bert Albrink Foto: Anita Webbe

Atlantis
Een paar honderd jaar voor Christus schrijft de Griekse filosoof Plato over een hoge beschaving op een groot continent ten westen van Afrika en Europa welke ongeveer tienduizend jaar geleden plotseling nagenoeg in zijn geheel in de zee bodem verdwenen zou zijn. Tot op de dag van vandaag bestaat er twijfel of dit om een mythe of werkelijk gebeurd fenomeen gaat. Degenen die denken dat Atlantis werkelijk bestaan heeft, gaan er van uit dat dit voor zijn ondergang gelegen moet hebben waar nu de Azoren eilanden liggen. Google naar het televisieprogramma 'Drie op reis naar de Azoren' om een indruk van de schitterende eilanden te krijgen. Bert houdt iedereen op de hoogte van hun avonturen op de woeste baren, dus wordt vervolgd...

Wim Groen Toernooi (Vrouwen 35+) tijdens ICGT

Het team van Vrouwen 35+ Foto: Shari Breetveld

UITGEEST - Tijdens het ICGT-weekend, op zondag 4 juni, speelden de Vrouwen 35+ (zeven tegen zeven) het Wim Groen Toernooi.

Na een tijdje geen wedstrijden gespeeld te hebben, mochten de dames weer voetballen tegen Zwanenburg, Koedijk, en DSS. De dames waren erg zenuwachtig en wilden het eerste doelpunt maken op dit mooie toernooi. En dat hebben ze gedaan: tegen DSS maakte Bridget een prachtig doelpunt. Helaas zijn ze geen eerste geworden, maar het waren prachtige wedstrijden. Daarna werd er met zijn allen geborreld op een mooi toernooi én seizoen.

Dames 2 van Tennisvereniging De Dog is zaterdagavond kampioen geworden. Speelsters: Linda Kwak, Ilona Vissers, Linda Engel, Anneke Vaas, Anna Huisman, Marieke Bleeker Foto: aangeleverd

11 / 12

Zondag 11 juni: 10.00 uur Uitgeest, Castricummerweg, voorganger ds. B. Appers

Foto: Marianne Jonker

Foto's: Marianne Jonker, Anita Webbe, Anne Kaandorp

Foto: Marianne Jonker
Foto: Marianne Jonker
Foto: Anne Kaandorp
Foto: Anne Kaandorp
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe

Mooie afsluiting van een succesvol Open Podium-seizoen

Lee Razo brengt eigen werk en covers onder begeleiding van gitaar Foto: aangeleverd

UITGEEST - Zaterdag 24 juni is alweer het laatste akoestische Open Podium van dit seizoen. Ook dit jaar geen klagen over enthousiaste deelnemers, het programma is meestal minstens een maand van tevoren volgeboekt. Ook de belangstelling van bezoekers is groot, tussen de 80 en 100 mensen is niet ongewoon.

24 juni treden op (in willekeurige volgorde):
- Ad de Haan (No Excuse) zingt met begeleiding op piano een 'Tribute To Michael McDonald' (o.a. bekend als leadzanger/toetsenist van The Doobie Brothers en veelgevraagd sessiemuzikant). Hij is befaamd om zijn hoge noten, dus Ad gaat flink uitpakken!
- Ton Hemmen (ook No Excuse) en Cora Blekemolen (ex No Excuse) doen een set met liedjes van de Amerikaanse Blueszangeres en enige bekende vrouwelijke slide-gitariste Bonnie Riatt.
- Bart en/of Cornelis brengt of brengen, (je weet nooit van tevoren wie er komt) dit keer samen met Henk Smit zijn/hun eigen Nederlandstalige liedjes en gedichten.
- Ditiswattutis: Een jaarlijks terug komend trio, met nog meer Nederlandstalige teksten op muziek gezet door het trio met zang van Johan Dekker en begeleiding van gitaar en bas.
- Johan Kruizinga, veel geziene artiest op ons Open Podium.
- Lee Razo: Een nieuwe muzikant op ons podium van Amerikaans/Mexicaanse oorsprong, treedt ook als standup comedian, maar speelt dit keer gitaar en zingt onder andere eigen werk en covers.

Het eerste optreden staat gepland om 20.30 uur. De toegang is als altijd gratis. Het eerstvolgende Open Podium na de zomervakantie vindt plaats op 16 september.

Vieringen RK Parochie Uitgeest

Woensdag 7 juni: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 9 juni: 19.00 uur Woord en Communieviering in Geesterheem.
Zaterdag 10 juni: GEEN VIERING.
Zondag 11 juni: 10.00 uur Eerste Communieviering met medewerking van Sound of Life.
In de maanden juli en augustus zal het kerkhof weer open zijn op woensdagavond tot 20.00 uur.

Geen Taalspreekuur in bibliotheek

HEEMSKERK - In verband met de interne verhuizing in de bibliotheekvestiging Heemskerk is er op de dinsdagen 13 en 20 juni geen Taalspreekuur in Heemskerk. U kunt wel het Taalspreekuur in de bibliotheek in Beverwijk bezoeken, op woensdagen van 15.00 tot 17.00 uur.