De Uitgeester

30 augustus 2017

De Uitgeester 30 augustus 2017


Nationale Sportweek nu ook in Uitgeest "Sport is hét middel om te verbinden"

Van voor naar achter: Wethouders Antoine Tromp Anke de Vink-Hartog en buurtsportcoach Chantal Thomas op het nieuwste hockeyveld MHCU Foto: Anita Webbe

UITGEEST - "De Nationale Sportweek is echt hét middel om te verbinden, door de samenwerking tussen verenigingen en bedrijven, maar ook door verbinding met de sportclubs onderling," aldus wethouder Anke de Vink-Hartog. "Niet alleen tussen de verenigingen, maar natuurlijk ook tussen de deelnemers van zo'n sportweek. Is dit de sport die ik wil blijven doen, of wil ik toch misschien wat anders? Een ideale gelegenheid om te 'proeven' welke sporten voor handen zijn in Uitgeest. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen!"

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Sinds vorig jaar valt de Nationale Sportweek samen met de Europese variant, in september. Hét moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw openzetten omdat het sportseizoen weer gaat beginnen.

Eerste keer in Uitgeest

Dit jaar is de eerste keer dat ook Uitgeest meedoet aan dit sportieve evenement. Op verschillende plekken in Uitgeest zullen sportieve activiteiten plaatsvinden. Elke vereniging en iedere hardloop- of bootcamp club kan laten zien wat hij in huis heeft. Er worden sport-clinics gehouden, demonstraties gegeven, toernooien en open trainingen georganiseerd.

Maar waarom wordt er eigenlijk een Sportweek georganiseerd? Vol enthousiasme spreekt de wethouder over de allereerste sportweek die in Uitgeest zal plaatsvinden van 9 tot en met 17 september. "Je merkt dat velen er wel wat van mee krijgen, maar eigenlijk net niet die drempel overgaan om naar een sportvereniging te gaan," legt de wethouder uit. Begin dit jaar is het project Sportimpuls gestart. Er zijn daarna heel wat jeugdleden toegetreden tot verenigingen en de Sportweek kan daar ook zijn steentje aan bijdragen. "Het is goed dat de Sportweek gelijk loopt met de start van een nieuw sportseizoen na de vakantie. Er wordt inzichtelijk wat er allemaal is. Veel sportactiviteiten zijn niet goed bekend bij de mensen. Dat komt ook omdat de ene vereniging meer communicatiemiddelen dan de ander. Op deze manier krijgen álle verenigingen de kans om zich te laten zien." De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen door te leiden naar een sportvereniging of sportaanbieder.

Buurtsportcoach Chantal
De Sportweek wordt dit jaar gehouden onder bezielende leiding van buurtsportcoach Chantal Thomas. De buurtsportcoach heeft in oktober 2016 haar intrede gedaan in Uitgeest. Nadat voorganger Astrid van Baar emigreerde naar het buitenland, heeft Chantal Thomas deze belangrijke taak overgenomen. Chantal is zeven jaar vakleerkracht bewegingsonderwijs geweest en vind het ontzettend leuk om nu deze coördinerende rol op zich te nemen.

"Het doel van een buurtsportcoach is om verbindingen te leggen tussen de inwoners van Uitgeest en verenigingen," vertelt Chantal. "Zorgcentra, jongerenwerk, gezinscoaches, eigenlijk alle instanties met betrekking tot bewegen en sport." Chantal is veel in en rond het dorp te vinden om te zien wat er speelt en waar eventueel hulp nodig is. Op dit moment worden er bijvoorbeeld projecten opgezet voor kwetsbare ouderen.

Donderdag 14 september start 'Uitgeweest' vanuit het Geesterheem: een wekelijkse wandeling van 10.45-11.30 uur voor mensen die moeilijk ter been zijn, met moeite met een rollator kunnen lopen of rolstoelafhankelijk zijn. Het Fit & Vitaal 60+ project start dinsdag 12 september voor de tweede keer. Ditmaal met een fit-test bij Liefting Fit. Na deze fit-test kunnen de deelnemers beslissen om mee te doen met Fit & Vitaal 60+. Hierbij sporten zij twee keer per week, gedurende acht weken."
Daarnaast heeft Chantal veel contact met gemeente. Wethouder De Vink-Hartog vult aan: "De buurtsportcoach is de schakel tussen sport en het sociale domein. Verenigingen en instanties net even dat duwtje in de rug geven van hoe het ook anders kan, hoe je kan omdenken. Het doel is wel dat waar het mogelijk is, een instantie of vereniging dat uiteindelijk verder zelf oppakt." Als er mensen zijn die graag kennis willen maken, dan kunnen zij Chantal benaderen via tel. 06-43041145 en mail: c.thomas@alkmaarsport.nl

Ik neem je mee!
Dit jaar is het landelijke thema van de Sportweek 'Ik neem je mee'. Verenigingsleden worden via de Ik neem je mee-campagne uitgedaagd om iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Zo'n Sportweek is dan net even het laatste duwtje om laagdrempelig een kijkje te komen nemen.

De opening zal plaatsvinden in De Zien, waar buurtsportcoach Chantal samen met de wethouder Sport een openingswoordje zal doen. "Zelf ga ik ook nog een sportcafé organiseren op de maandag van de sportweek. 'Sportief Coachen' staat hierin centraal," vertelt Chantal enthousiast. "Dit in combinatie met jeugd-gezinscoach Bibi de Louw. Daarnaast zal er ook een fit-test zijn, voor het Fit & Vitaal 60+ project. Iedereen kan zich alvast hiervoor aanmelden." De rest van de sportweek wordt georganiseerd door de verenigingen, die de kans krijgen om hun aanbod in de etalage te zetten.

Deel het
Als sporter kun je je ook aanmelden op de site van de nationale sportweek. Door een profiel aan te maken kan je zien wat er in de omgeving allemaal te beleven is. Daarnaast kun je tijdens de gehele sportweek de allerleukste sportieve foto's en ervaringen delen op social media. Hashtags op social media. Gebruik daarvoor de speciale hashtags als #BeActive, #NSW2017 of #Ikneemjemee.

Door: Anne Kaandorp

Prijswinnaars zomerpuzzel

De oplossing van de woordzoeker in De Uitgeester van 26 juli is: vliegtuig. De 5 gelukkige winnaars kunnen vanaf 4 september een boeket zomerbloemen ter waarde van € 20,- ophalen bij bloemenzaak FF Anders Bloemen, Prinses Beatrixlaan 1a, Uitgeest. De winnaars zijn:
T. Leijen-Smeets
A. Bleeker
J.T. Goeman-Willemse
Diana Dibbets
Josje Rouzsky

Van harte gefeliciteerd!

Wegens ruimtegebrek in de krant

Helaas kunnen we wegens ruimtegebrek de ingezonden zomerfoto's alsmede de ingezonden brieven niet plaatsen. Hiervoor verwijzen wij u naar Facebook of Website van De Uitgeester via www.uitgeester.nl

Thuisbij - het dagboek van Jan Zij rijdt het Putter-achtig wagentje van de ene naar de andere kant van het vertrek.

Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij dagbesteding Thuisbij.

Vrijdag 11 augustus 2017

De laatste dag voor de klussers. De grote verrassing vertoont zich als we voor de voordeur uitstappen en bij Thuisbij binnenstappen. We snappen het meteen als we van Ilona horen dat Rob en zijn hulp Cor tot kwart over 12 (24.00) bezig zijn geweest met de laatste klussen. De collega's van Thuisbij zitten prinsheerlijk aan de bekende tafel met uitzicht op de in gebruik genomen nieuwe woonkamer met glas-in-lood deuren. Ze kijken er bijna deftig naar. Wat een prachtig gezicht. Natuurlijk is de ingebruikname gepaard gegaan met de heerlijkste taart, echt op z'n Thuisbij-s.

In de zinnen waarmee men de verbouw prijst, klinken voortdurend woorden van bewondering door. De verwondering kent geen grenzen. De bekende meubelen zijn alreeds op hun nieuwe plaats gezet. Hier en daar kan de plaatsing nog aangepast worden, de ervaring zal uitwijzen of de inrichting in het dagelijks gebruik bevalt, maar het staat al vast op zijn nieuwe plek. Als de tafel gedekt gaat worden, demonstreert Ilona alvast een handig karretje om de borden en schotels van de Eerste naar de Tweede Kamer te vervoeren. Zij rijdt het Putter-achtig wagentje van de ene naar de andere kant van het vertrek. We kijken vol stille bewondering toe.

Nou, stille bewondering? De Tweede Kamer staat stijf van de galm. Dat gaat over zeggen de kenners als de meubelen en de gordijnen geleverd worden. Indien nodig wordt er later een advertentie geplaatst voor een vrijwillige butler, die kan dan bij grote drukte het voertuigje van de Eerste naar de Tweede Kamer chauffeuren. Dan kan Ilona ook aanzitten aan ons buffet.

Terwijl wij een kleine rondgang door de nieuwe kamer krijgen gaat het schilderij – creatie van de bekende creatieve dames – voorbij. Ook met kreten van bewondering. Hoe hebben zij de kleuren en vormen zo goed, zo passend kunnen kiezen. In de loop van de ochtend komt er een eethoek (tafel en zes stoelen) binnen in het nieuwe vertrek. Past ook al zo goed.

Wat past nog meer? De nieuwe klep in het hart van Henk. Hij blijft nog even in het hospitaal, ter observatie. Wij hebben daar alle vrede mee. Henk moet even enige tijd herstellen, maar hij komt daarna graag bij ons in de keuken terug. In Henk's keuken kookt vandaag Erica hete bliksem. Ze doet vurig haar best, maar ze redt het net niet om het precies om 12.00 uur af te hebben. Maar, het is wel erg heet. En zo hoort het ook.

Lees alle dagboek verslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Huttenweek 2017 Cowboys en Indianen gesignaleerd in Uitgeest

Burgemeester Wendy Verkleij opent Huttenweek 2017 toepasselijk via Saloondeuren Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Na weer maanden van voorbereiding, hout verzamelen, spelletjes regelen, de inschrijvingen en afspraken maken door de organisatie, is op maandag 28 augustus de Huttenweek weer van start gegaan! De Huttenweek is het jaarlijks terugkerende timmer- en bouwevenement waarmee de zomervakantie van de basisschoolleerlingen wordt afgesloten. 350 kinderen kunnen weer meedoen met een leuk en gevarieerd programma.

Thema

Alles staat deze week in het thema van Cowboys en Indianen. In de eerste dagen zal er een echt western dorp ontstaan aan de rand van Uitgeest!

Rennen voor een goede plek op het Huttenweekterrein Foto: Anita Webbe

Op maandagochtend was het al vroeg onrustig met de eerste vrachten hout die gebracht werden. Hoewel de inschrijving om 08.30 uur begon, stonden de eerste kinderen al ver voor die tijd te popelen om een plekje te bemachtigen en te beginnen met timmeren. In een echte, door paarden getrokken, Wild-West koets kwam Burgemeester Wendy Verkleij aan en opende het Timmerdorp zeer toepasselijk via saloondeuren.

Tijdens deze hele week wordt er gezorgd voor gezellige muziek, spelletjes, eten en drinken. De donderdagavond heeft dit jaar een nieuwe opzet gekregen: er is een leuke feestavond georganiseerd met een échte disco. Het is natuurlijk de bedoeling dat er 's nachts in de hut 'geslapen' gaat worden, maar dat wordt bepaald door de weersomstandigheden.

Het hele programma is te bekijken via website www.huttenweek.nl en/of te volgen via Facebook. OSURadio is deze week live aanwezig met zijn programma en zorgt voor bijpassende muziek tijdens het harde werken! Gedurende de hele week worden er foto's geplaatst op Facebook van De Uitgeester.

EHBO cursus in Uitgeest

UITGEEST - De EHBO vereniging Uitgeest start in het winterseizoen 2017-2018 met een cursus: 'Eerste Hulp Bij Ongelukken', inclusief 'Reanimatie' en het bedienen van een AED.

De docenten en lotussen hebben jarenlange ervaring. Deze cursus betreft een 13-tal avonden. De lessen worden verzorgd op maandagavond inclusief een kopje koffie/thee. Wilde u altijd al graag de nodige vaardigheden beheersen, twijfel niet langer en geef u zo spoedig mogelijk op. Stuur een mailtje naar ehbouitgeest@gmail.com of bel voorzitter Jan Krom 0251-310150.

Parochie penning voor Chris de Goede

Vlnr: Pastoor Kaleab deelt de penning uit aan Chris de Goede, Jeanne Beentjes en Teun Jonker van het kerkbestuur Foto: Joan van de Ven

UITGEEST - Wie kent hem niet in de Uitgeester parochie: Chris de Goede. Jarenlang was hij de koster in onze mooie kerk en steun en toeverlaat van de diverse pastores die hij in zijn kosters-periode heeft meegemaakt. Chris heeft zich jarenlang ingezet voor het op tijd gereedmaken voor de benodigdheden voor vieringen, het luiden van de kerkklokken en het openen en sluiten van de kerkdeuren en van het hek van de begraafplaats. En dit laatste elke dag en tot op de dag dat hij het stokje door fysieke omstandigheden moest overdragen.

In zijn waarderende woorden richting Chris merkte Teun Jonker op dat Chris zijn werk met liefde uitvoerde hetgeen aan hem ook af te lezen viel. Er straalde rust en overzicht van Chris uit. Ten huize van Chris en Bab overhandigde pastoor Kaleab de parochiepenning van onze Uitgeester Onze Lieve Vrouwe Geboorte kerk en een prachtig gekalligrafeerde oorkonde uit aan Chris en benadrukte de waarde van een goede koster voor de priesters en de parochie. Ook Bab werd niet vergeten. Zij werkte letterlijk met Chris mee en blijft actief in Geesterheem tijdens de vieringen aldaar. Bab ontving een prachtige bos bloemen. Pastoor Kaleab feliciteerde Chris met de onderscheiding en wenste Chris en Bab nog vele jaren een goede gezondheid toe onder de schaduw van onze kerk.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte

Woensdag 30 aug.: 19.00 uur H. Eucharistieviering in de kapel
Vrijdag 1 sept.:         19.00 uur H. Eucharistieviering in Geesterheem met koffiedrinken
Zaterdag 2 sept.:         GEEN VIERING
Zondag 3 sept.:         09.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. de Cantorij

Donderdag 31 augustus begint het nieuwe seizoen weer van het kerkkoor Laus Deo.

Een mooie gelegenheid om nieuwe leden uit te nodigen deze repetitieavond eens vrijblijvend mee te maken. De oefenavonden van het koor zijn altijd in De Klop, Langebuurt 39 en starten om 19.30 uur. In het eerste uur zingt het Gemengd Koor en na de koffie oefent het Herenkoor. Laus Deo is een koor dat voornamelijk Latijnse en Gregoriaanse gezangen in het repertoire heeft, maar af en toe een mooi Duits, Engels of Russisch lied wordt ook gezongen. Ineke Mulder is de dirigente en met Ton Schoen aan het orgel vormen zij een muzikaal koppel dat uitstekend leiding geeft aan de zingende dames en heren. Geïnteresseerden kunnen op deze donderdagavond eens meezingen. Het verplicht u tot niets.

Kapelaan Mario Agius naar Hoorn

Op zondag 27 augustus deed kapelaan Mario Agius zijn laatste viering bij O.L.V. Geboorte. Kapelaan Mario is de laatste jaren in Heemskerk priester geweest en deed op vrijdagavond de vieringen in Geesterheem. Er kon altijd een beroep op hem gedaan worden bij grote feestdagen en uitvaarten tezamen met de ziekencommunie. Ook bij de eerste communie- en de vormsel catechese nam hij een bijzondere plek in en niet te vergeten de Buitenschoolse Catechese (BuCa) met de kinderen. Per 1 september verhuist Kapelaan Mario naar de Matteüs Parochie in Hoorn.

Niet over één nacht ijs bij beslissing ijsbaanlocatie College beraadt zich over een ander voorstel

Vlnr: John Wissenburg (SUAM), Theo Buysman (omwonende), Jan Dubelaar (PU), Dennis Spooren (buurtbewoner en initiatiefnemer) Henk Zwaan (St. Alkmaardermeer e.o.), Bert Verrier (omwonende) Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Er is op dit moment veel commotie over het bebouwen van het ijsbaanterrein ten behoeve van een Integraal Kind Centrum (IKC). Hierdoor is de IJsclub genoodzaakt te verhuizen en is - na onderzoek door Antea - het oog gevallen op het Huttenweekterrein aan de Binnenkruierstraat en het zogenaamde kadettenlandschap.

Hart van Nederland
Daar onderzoekt men de mogelijkheid van een 333-400 meter ijs-en skeelerbaan, uitgevoerd in Asfalt óf gras. In het kader van het lopende onderzoek naar een geschikte locatie voor een nieuwe ijsbaan is zelfs een crew van SBS6 langs geweest en 's avonds zijn de opnames uitgezonden in het programma Hart van Nederland. Dit gebeurde op verzoek van de bewoners grenzend aan het huttenweekterrein: Dennis Spooren, Theo Buysman, Bert Verrier, waarbij de andere belanghebbenden: Jan Dubelaar (PU), (omwonenden) John Wissenburg (Voorzitter SUAM) en Henk Zwaan (Stichting Alkmaardermeer e.o.) ook waren uitgenodigd.

Bezwaren
De unanieme bezwaren om op deze locatie een ijs- en skeelerbaan te creëren zijn onder andere, dat het huidige landschap met historische waarde een mooie toegangsader van Uitgeest is en niet mag worden aangetast. Bovendien komt het molenrecht in het geding: in verband met het windrecht mag er binnen een cirkel van 200 meter niets hoger gebouwd worden dan 45 centimeter. (Bestemmingsplan Buitengebied Uitgeest art. 37). De vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vereist minimaal 50 meter afstand van de huizen in verband met licht- en geluidsoverlast door een ijs- en skeelerbaan. Zoals de plannen nu op tafel liggen past zo'n baan niet op deze locatie', aldus Dennis Spooren.

Dennis Spooren tijdens opname SBS6 voor Hart van Nederland

College aan zet
De coalitie was hierbij echter niet aanwezig. De heer Bert Weijers (Uitgeest Lokaal) heeft telefonisch een reactie gegeven op het bovengenoemde. Bert: "Op initiatief van Uitgeest Lokaal heeft de raad van Uitgeest in meerderheid een amendement aangenomen om nader onderzoek te doen naar een beter alternatief door bijvoorbeeld de baan anders te situeren. Er gaat beter gekeken worden naar de verkeersafwikkeling en de plaats van een eventueel clubgebouwtje. Dit betekent dat de raad het ijsbaan-dossier heeft terug gegeven aan het College. Het College is nu dus weer aan zet en zal terug moeten komen met een ander voorstel naar de commissie GGZ en de Raad. Dit is nog niet gebeurd." Bert Weijers stelt uit naam van Uitgeest Lokaal dat er nog niets definitief is besloten." De te behandelen agendapunten voor de commissie GGZ op 5 september vindt u op de website van de gemeentepagina.

De uitzending van Hart van Nederland terug kijken? Dat kan via: www.groenuitgeest.nl/2017

Door: Anita Webbe.

Uitgeesters redden koe uit de sloot

Mitch van der Himst (Links) en Niels Visser Foto: Aangeleverd

UITGEEST - De politie reed afgelopen maandag 21 augustus over de Lagendijk langs een groepje fietsers, die de agenten op een tweetal
jongens in de sloot wezen.

Bij aankomst stonden twee jongens uit Uitgeest bijna tot hun nek aan toe in de sloot en hielden een koe met haar kop boven water. Zij reden met hun auto langs het weiland en zagen de koe hulpeloos in het water liggen. Vermoedelijk lag de koe er al enig tijd in, want ze was behoorlijk vermoeid. De jongens bedachten zich geen moment en sprongen in hun ondergoed de sloot
in.

De jongens, Mitch van der Himst en Niels Visser, probeerden een kwartier lang de koe op het droge te krijgen, maar dit lukte helaas niet. De brandweer werd gewaarschuwd en inmiddels kwamen nog een paar omstanders te hulp. Met spanbanden lukte het om het dier weer op de kant te krijgen, onder gejuich van de aanwezige toeschouwers. De brandweer kon worden afgebeld, de beide helden reden voor een verfrissende duik naar het Uitgeestermeer.

Politienieuws

Vernieling
Op 21 augustus rond 03.00 uur hoorde een bewoonster aan de Dadelboom buiten een geluid, alsof ergens met een stok op werd geslagen. De volgende ochtend bleek de koplamp van haar geparkeerde personenauto te zijn vernield.

Diefstal
Op 21 augustus is een donkergroene damesfiets, merk Batavus Diva ontvreemd aan het Stationsplein.

Snelheidscontrole Geesterweg op 25-8

Aan de Geesterweg vond op 25 augustus een snelheidscontrole plaats. Er waren 621 passanten gemeten, waarbij er 41 de snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km p/u.

Vieringen Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

Zondag 3 september om 10.00 uur, Dielofslaantje te Akersloot met voorganger Hr. B. van der Bent.

Zienhouse Uitgeest organiseert Expeditie Robinson

Ben jij samen met je team de beste survivallaar? Laat dan jullie skills zien op zondag 17 september bij recreatiegebied Dorregeest.

Klim, spring, ren en puzzel je team naar de finish, zet de beste tijd neer en maak kans op te gekke prijzen! Geef je op in een team van zes personen door een email te sturen naar niels.van.der.busse@hva.nl

10.00 - 12.00 uur Ochtendactiviteiten voor de leeftijd van 10 t/m 12 jaar
12.30 - 13.30 uur Tussendeel met workshops, presentaties en activiteiten van verschillende sportverenigingen uit Uitgeest
13.30 - 16.00 uur Middag activiteiten voor de leeftijd van 13 t/m 16 jaar
16.30 uur         Prijsuitreiking, barbecue en live muziek

De kosten zijn € 1,00 per persoon.

Dit sportieve en gezellige evenement wordt georganiseerd door het jongerenwerk in samenwerking met verschillende (sport)verenigingen (o.a. Fabo Uitgeest, Dansstudio Just Dance en Karate Kenamju) en de Buurtsportcoach Uitgeest.

De Osu Uitgeest zorgt voor live muziek en entertainment. Bij Paviljoen Buurman & Buurman staat vanaf 9.00 uur koffie en thee klaar, de gehele dag door eten & drinken en eind van de middag zal bij mooi weer de barbecue aan staan.

Wees er snel bij want VOL = VOL!

Bron: FB Zienhouse Uitgeest

Kapsalon Hairfull Kapsters met passie voor het vak

Ellen Smit en Marjolein Vermeij verwelkomen u graag in de nieuwste kapsalon van Uitgeest! Foto: Aangeleverd

Adres: Middelweg 49,1911 EB Uitgeest; Tel: 0251-730042; mail: info@hairfull.nl; website: www.hairfull.nl; Facebook: kapsalon hairfull

Sinds 11 juli van dit jaar is in Uitgeest de nieuwe, frisse kapsalon Hairfull geopend. Wil je jouw haar laten knippen, kleuren, opsteken of een volledig nieuwe coupe? Dan ben je bij deze kapsalon aan het juiste adres. Bij deze professionele salon hebben ze veel ervaring met vele kappersbehandelingen. Zowel dames, heren als kinderen kunnen hier terecht. Inmiddels is Hairfull nu al een bekend adres in de regio en weten klanten uit de wijde omgeving de salon te vinden.

De vakbekwame kapsters Marjolein Vermeij (32) en Ellen Smit (34) zitten respectievelijk al 16 en 18 jaar in het kappersvak. Samen zetten zij zich met veel passie in, zodat de klanten stralend de kapsalon uitlopen. "Met een mooi kapsel voel je je goed en dat straal je uit. Dit gevoel bij klanten geeft ons voldoening," aldus Marjolein en Ellen.

Met ruime ervaring en deskundigheid geven zij u graag het juiste, maar ook eerlijke advies om het gewenste kapsel te creëren. Door middel van het regelmatig volgen van trainingen en cursussen blijven zij zowel trendvolgend als up to date met betrekking tot haarmodelijnen en technieken.

Vriendelijke producten op natuurlijke basis

Vooral in kleurtechnieken zijn zij inmiddels zeer bekwaam. Zij werken met de kleurlijn DOC van Jean Paul Mynè. Deze kleuring is ammoniavrij, geurloos en samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. De kleurproducten zijn zeer zacht voor haar en hoofdhuid.

U kunt ook terecht voor een herstelbehandeling voor uw haar, daar heeft Jean Paul Mynè de OXYLOCK voor ontwikkeld. Het uitgebreide assortiment aan verzorgingsproducten van de OCRYS-lijn van Jean Paul Mynè is zo geselecteerd dat er voor elk haartype de juiste verzorging te vinden is.

In de kapsalon hangt een gezellige, ongedwongen sfeer. Onder het genot van een kopje thee of koffie worden uw wensen besproken.Voor de allerkleinsten (0-3 jaar) is er een speciale autostoel, dat het haarknippen tot een feestje maakt.

U kunt zonder afspraak binnenlopen, telefonisch of online een afspraak maken. Via Facebook blijft u bovendien op de hoogte van alle acties en aanbiedingen.

Door: Anita Webbe

Wethouder opent dubbelexpositie in gemeentehuis

Foto: Marianne Jonker

UITGEEST - Wethouder Kunst en Cultuur Anke de Vink-Hartog opent woensdagavond 30 augustus 2017 om 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis een expositie van de schilderijen van Anneke Brinkman en Eric Mulder. Hun werk blijft daar tijdens de openingsuren van het gemeentehuis te bezichtigen tot en met 27 oktober.

Anneke Brinkman is geboren en getogen in Assendelft en woont daar op de plek waar haar ouders hun boerenbedrijf hadden. Als kind tekende en schilderde zij al, tegenwoordig vooral met acrylverf op doek of houten panelen. Vanuit haar atelier in de voormalige koeienstal ziet zij de koeien, schapen en geiten die zij zo graag schildert. Vaak begint het met een foto van een dier in zijn natuurlijke omgeving, of in een stal. Anneke Brinkman is lid van de schilderskring Uitgeest, die jaarlijks tijdens de kunstroute exposeert in Dorpshuis de Zwaan. Zij geeft schilderles en workshops voor een aantal groepen. Meer informatie: www.annekebrinkman.nl

Eric Mulder is een autodidactische kunstschilder die zeer uiteenlopende technieken gebruikt en allerlei onderwerpen gebruikt. Van etsen tot olieverfschilderijen en van linosneden tot potloodtekeningen. 'Sinds kort experimenteer ik met wiskundige formules. Daarmee kun je tekeningen maken die soms interessante vormen geven. Zo hoop ik meer te leren over wat een werk "mooi" maakt.' Schoonheid staat sowieso centraal in het werk van Mulder: 'Ik schilder beelden die me iets doen qua compositie of voorstelling. Onderwerpen kunnen daarbij enorm uit elkaar lopen en dat vind ik juist leuk, elke keer weer iets nieuws. Zeven jaar geleden heb ik de Schilderskring Uitgeest opgericht. We vormen een groep van tien kunstschilders die elke twee weken een inloopatelier houden in Dorpshuis de Zwaan. We hebben nog plaats voor nieuwe leden: www.schilderskringuitgeest.nl.

Reunie FC Uitgeest groot succes

Reunie team 1988-2004: staand vlnr: Mark van Tol, Jurg Bosman, Johan Krom, Jeroen Janssen, Ronald Arends, Olaf Sombroek, Wesley Garcia, Jesper Rodenburg, Frank Deijkers, Arthur Tanahatoe, Joost Brandjes, Rick Veldt, Bob Roosien, Bram Sluijter, Rik Gooijer, Robert van Haaster en Vincent van den Berg. Gehurkt: Lars Bosman, Angelo Tanahatoe, Alex Strik, John den Nijs, Ferdinand Admiraal, Niek Dubelaar, Mark Rijnsburger, Tim Jak, Jasper de Gans, Foto: Ronald Arends

UITGEEST - Het C-veld van FC Uitgeest was zaterdagmiddag het decor van een heuse reuniewedstrijd.
Jurg Bosman, Edo Bosman en Arthur Tanahatoe hebben in de periode tussen 1988 en 2004 jeugdteams van eerst VVU en later FC Uitgeest onder hun hoede gehad, en hadden voor deze bijzondere wedstrijd een groot aantal spelers uitgenodigd die in die jaren actief zijn geweest.

Twee elftallen met jongens die samen kampioen zijn geworden, buitenlandse toernooien hebben gespeeld, hun eerste biertjes hebben gedronken en het zomerkamp als jaarlijkse hoogtepunt hadden. Samen met mede-begeleiders Lars Bosman en Mark van Tol keken Arthur, Jurg en Edo toe hoe doelpunten van Rick Veldt en Jesper Rodenburg (voor team wit) en Paul Vosse en Wesley Garcia (voor team zwart) voor een 2-2 ruststand zorgden. Team wit won uiteindelijk dankzij goals van Ferdinand Admiraal en Bram Sluijter (twee keer) met 5-3, terwijl Frank Deijkers namens team zwart nog tegenscoorde. De in groten getalen opgekomen toeschouwers zagen hoe scheidsrechter Vincent van den Berg de boel strak leidde, en Angelo Tanahatoe en Jeroen Janssen vlagden met de vorm waarin ze vroeger voetbalden.

Moonlight in Filmhuis De Zwaan

Moonlight Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Vrijdag 8 september start het nieuwe seizoen van Filmhuis De Zwaan.

Er wordt gestart met de meeslepende film 'Moonlight.' De film speelt zich af in een ruige buurt van Miami. Het is een drieluik, elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van de introverte Chiron, een Afro-Amerikaan die worstelt met zijn mannelijke identiteit, seksuele geaardheid en plaats in de maatschappij. De film bevat prachtige scènes waarin de grenzen tussen goed en slecht niet alleen vervagen, maar ook in elkaar overvloeien. De film won verschillende prijzen o.a de Golden Globes voor beste drama film en drie Oscars in 2017, waaronder de prijs voor beste film.

De zaal is open vanaf 19.45 en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- ('Vrienden van de Zwaan' € 5,-) inclusief een kopje thee of koffie voorafgaand aan de film. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal, indien nog beschikbaar.

Op een speelse manier leren tennissen met Tenniskids

Trainer Ronald Vlieland met enkele 'tenniskids'. Foto: Marloes Blok

UITGEEST - Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Hiermee leren de kinderen deze winter op een speelse en extra voordelige manier tennissen bij Tennisvereniging De Dog.

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Naast Rood, Oranje en Groen is er nu speciaal voor de jongste jeugd bij TV De Dog Tenniskids Blauw. Dit is bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar, geboren in 2013, 2012 en 2011. Hiervoor kan men bij TV de Dog een strippenkaart kopen van 10 tennislessen voor maar € 50,-. De trainers van TV de Dog zullen deze periode kinderen kennis laten maken met de tennisbal en racket, veel gooien, rollen, vangen en slaan. Op een speelse manier met elkaar trainen. Kinderen die gaan spelen in de categorie Blauw hoeven nog geen lid te zijn van TV de Dog. Deze kinderen krijgen dus alleen training (in Sport- en tenniscentrum Uitgeest) en er zal alleen onderling wellicht een soort van competitie worden gespeeld. Besluit het kind daarna lid te worden dan wordt de contributie voor 2018 door TV De Dog betaald, mits er zomerlessen worden afgenomen. Jongens en meisjes zijn van harte welkom, dus nieuwsgierig geworden? Geef je dan op door een e-mail te sturen naar: jeugdcommissie@tvdedog.nl of bel met Ronald Vlieland (de tennisleraar): 06-41720590.

Ouderavond 'Sportief Presteren' bij FC Uitgeest

Marcel van Herpen Foto: Aangeleverd

UITGEEST - In het kader van de Nationale Sportweek van 9 - 17 september organiseert FC Uitgeest op dinsdag 12 september in een ouderavond met als thema 'Sportief Presteren.' Dit is onderdeel van een project wat de club het afgelopen seizoen is gestart. De wens is om het gesprek daarover voort te zetten met álle ouders, zodat er samen opgetrokken kan worden om het nog beter te doen met en voor de kinderen.

Op 3 juli werd er ook al een avond georganiseerd over sportief presteren, bedoeld voor coaches en trainers van FC Uitgeest. Deze avond werd geleid door Marcel van Herpen met ondersteuning van Bjorn van der Doelen. Marcel is een expert in de begeleiding van prof- en amateurclubs. Hij strijdt tegen het uitsluiten van kinderen en stimuleert dat iedereen zich gesteund voelt en zich op eigen niveau kan ontwikkelen. Bij FC Uitgeest streeft men hier ook naar en dat iedereen zich bovendien welkom voelt. Dat gaat niet vanzelf, daarom worden niet alleen de trainers en coaches begeleid in het ontwikkelen, maar ook wordt er met de ouders in gesprek gegaan over de vraag hoe de sfeer bij FC Uitgeest blijvend kan worden verbeterd en hoe er sportief beter gepresteerd kan worden.

Marcel van Herpen zal de ouderavond leiden. Hij zal zijn kennis en ervaringen delen en de aanwezigen in gesprek laten gaan over wat men samen belangrijk vindt. Marcel weet steeds op een bijzondere wijze te boeien, dus mis deze avond niet!

Wilt u via deze ouderavond kennismaken met FC Uitgeest dan bent u ook van harte welkom. De ouderavond wordt gehouden in de kantine van de Uitgeester voetbalclub en begint om 19.30 uur. Graag wel even aanmelden bij jeugdsecretaris@fcuitgeest.nl

Kennismaken met de kanosport

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Kanovaren is pure, recreatieve watersport. Gemakkelijk te leren, niet duur en heerlijk ontspannend. De ideale sport voor ons waterrijke land en met een kano kom je op de mooiste plekjes, ook die waar andere watersporters niet kunnen komen.

Kanovereniging Uitgeest heeft ongeveer honderd leden en is gehuisvest in een historisch gebouw aan de Meldijk. Vanuit het clubhuis zit je binnen enkele minuten op het mooie Uitgeestermeer, een droomlocatie! Wil je meer spanning? Er is een groep zee kanoërs en er wordt regelmatig lekker gestoeid in de branding bij Bakkum. Bovendien worden er jaarlijks vele tochten en tochtjes georganiseerd. En je hoeft niet eens zelf een kano te bezitten want je kunt gebruik maken van de aanwezige, uitstekende club-boten.

Vrijblijvend meevaren? Dat kan altijd, neem gewoon eens contact op, of meld je aan voor een van onze instapavonden (30 augustus en 6 september). Of kom langs op een woensdagavond in de gezellige kantine.

Voor meer informatie, kijk op www.kanovereniging-uitgeest.nl, op facebook, of bel Theo Koning: 06-46192640.                

Tennisclinic met Jacco Eltingh en Paul Haarhuis bij TC Uitgeest

Paul Haarhuis en Jacco Eltingh Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Op zondag 10 september organiseert Tennisclub Uitgeest voor haar sponsors een tennisclinic met Jacco Eltingh en Paul Haarhuis. Jacco was met Paul één van de beste dubbelspelers van de wereld. Zij werden maar liefst twee keer wereldkampioen en wonnen alle Grand Slam toernooien een keer. Een unieke prestatie in Nederland.

Daarnaast wordt het ook een historische middag, aangezien het de laatste clinic wordt van Jacco. Immers als technisch directeur van de KNLTB, sinds 1 juni jongstleden, heeft hij al zijn nevenactiviteiten moeten beëindigen. TCU had hem gelukkig al ruim van te voren vastgelegd. Paul Haarhuis is als bondscoach van het Davis Cup team en het FED cup team ook bij de KNLTB in dienst en vormt wederom met zijn oude tennisvriend een bijzonder koppel bij de tennisbond.

De tennisclinic vindt plaats op de tennisbanen bij TCU aan de Waldijk 2 in Uitgeest, waar naast Jacco en Paul de tennistrainers van TCU, onder leiding van Perry Meijer, de sponsors de fijne kneepjes van de tennissport bijbrengen.

Het programma start om 13.30 uur met een gezamenlijke warming-up, waarna de deelnemers over de verschillende banen worden verdeeld. De middag wordt om ca. 16.30 uur afgesloten met een tennisdemonstratie tussen 'tennis-entertainers' Jacco Eltingh, Paul Haarhuis en de TCU trainers.

Wie wil komen kijken naar de sportieve activiteiten van de sponsors van TCU is als toeschouwer van harte welkom!

Klaverjasavond bij Supportersvereniging Geel/Groen

UITGEEST - Op vrijdag 1 september organiseert de Supportersvereniging Geel/Groen weer een klaverjasavond. Deze vindt plaats in het klubhuis van FC Uitgeest aan de Zienlaan. We zorgen voor mooie prijzen en we beginnen om 20.00 uur. U mag gerust Uw buurman/buurvrouw meenemen voor een ontspannen en fijne klaverjasavond.

Mooie september-aanbiedingen bij Cafetaria Family

Het team van Cafetaria Family Uitgeest Foto: Aangeleverd

Nadat de Nederlandse Leeuwinnen het Europees Kampioenschap damesvoetbal wonnen en terwijl velen van u ook door Europa reisden, was er bij Cafetaria Family ook veel te halen; Zo zijn er veel Family-deals uitgereikt alsmede een heus BBQ-pakket. Maar nu we allemaal weer thuis zijn of nog thuiskomen, wordt het weer tijd voor school, werk en sport. Daarom hebben we weer mooie aanbiedingen voor de maand september samengesteld (zie uw brievenbus) met ook daarbij de Family-deal en een fritesspecial met pulled pork. Ook komen wij het graag bij u thuisbezorgen via thuisbezorgd.nl

Tot ziens bij Cafetaria Family Uitgeest!

Gezellig nazomeren bij Lekker aan de Haven

Lekker aan de Haven aan het Watersportcentrum Uitgeest Foto: Aangeleverd

Nog even nagenieten van de zomer?
Nog even niet aan werken denken?
Nog even naar Lekker aan de haven!

Aan de rand van het Uitgeestermeer ligt petit café Lekker aan de haven, een rustpunt voor wandelaars en fietsers in de omgeving. Iedereen kan bij Lekker aan de haven aanschuiven voor een heerlijk kopje koffie, een ijsje, lekker belegde broodjes of andere lekkernijen. Mocht je een feest, partij of receptie organiseren, dan kun je Lekker aan de haven inzetten voor catering of om de zaal met zonnig terras huren.

Waar je ook naar op zoek bent, Mike ontvangt je met open armen en zorgt dat je wensen werkelijkheid worden! Kortom, Lekker aan de Haven is het culinaire rustpunt voor iedereen die even wil uitrusten en genieten aan het water! Lekker aan de Haven is onderdeel van Watersportcentrum Uitgeest.

Foto: Aangeleverd
Foto: Aangeleverd

Bel Mike direct: 06 - 21291015
E-mail: info@lekkeraandehaven.nl
Lagendijk 1e
1911 MT Uitgeest

Tweejarige Pieter Vink geniet van een heerlijk ijsje!

Een mooi verzorgd uiterlijk, een leuke activiteit ondernemen en/of het regelen van een heerlijke maaltijd... In deze bijlage vindt u een aantal tips waarbij veel te genieten valt!

Schoonheidssalon 'Mooier Dan' bestaat 5 jaar!

Danny van Aerts Lieshouts Foto: Aangeleverd

Danny van Lieshout-Aarts is alweer 5 jaar bezig als schoonheidsspecialiste in haar goed lopende schoonheidssalon aan huis: 'Mooier Dan'.

In haar mooi ingerichte ruimte op de eerste verdieping vertelt Danny: "Ik heb altijd al belangstelling gehad voor het verzorgende aspect met betrekking tot het menselijk lichaam. Na aanvankelijk een kappersopleiding te hebben gevolgd ben ik daarna jaren als tandarts assistente werkzaam geweest. Omdat ik schoonheidsspecialiste altijd een boeiend beroep heb gevonden, besloot ik in 2011 de opleiding te gaan volgen."

Opleiding

Danny heeft vervolgens de opleiding schoonheidsspecialiste aan de Haarlemse Academie met succes gevolgd. Deze éénjarige opleiding bestond totaal uit negen examens; theorie en praktijk. Na behalen van het diploma is Danny haar eigen salon gestart. Vervolgens heeft ze ook nog een opleiding 'Hot Stone' massage gevolgd en een specialisatie opleiding voor behandeling van Acne.

Werkwijze

Danny werkt volgens de HAM-code wat staat voor hygiëne, arbo en milieu. Bij een eerste afspraak wordt rustig de tijd genomen voor een intake-gesprek en huidanalyse. Haar werkpakket bestaat onder andere uit gezichtsbehandelingen, epileren van wenkbrauwen, harsen, acne behandeling en massages: zoals 'Hot Stone' rugmassage en huid-verbeterende massages voor het gezicht. Danny: "Ik werk met natuurlijke producten die minder belastend zijn voor de huid en het milieu. Je merkt dat mensen tegenwoordig bewuster willen leven en daar hoort ook bewust verzorgen bij. Ik werk met de kwaliteitsmerken Dr.Spiller en Lumineus Natural Cosmetics. Lumineus is een Nederlands cosmeticamerk en is 100% natuurlijk en plantaardig. Ook voor de gevoelige huid heeft Lumineus een speciale verzorgingslijn zonder parfum. Op mijn vraag of mannen ook de weg naar de schoonheidsspecialist weten te vinden zegt Danny: "Inderdaad komen inmiddels ook mannen naar de praktijk, maar je zult dit toch meer in een stad (zoals tegenwoordig de trendy baardenshops) aantreffen dan in een dorp. Maar ze zijn van harte welkom."

Acties

Rondom het 5 jarig bestaan zijn er in de maand september verschillende acties. De vaste klanten kunnen de hele maand september meedoen aan de enveloppen actie waarbij de klant altijd prijs heeft. Verder is er een make up make over waar iedereen aan mee kan doen. Op 23 september komt Nathalie Visagie naar de salon en krijgen maar liefst vijf personen een make over. Hoe men daarvoor in aanmerking kan komen wordt vermeld op Facebook.

Voor meer informatie over de schoonheidssalon of voor het maken van een afspraak kunt u de website www.mooierdan.nl bezoeken, waarop ook regelmatig acties staan.

Door: Kees Deken

Samen is niet Alleen Diner

UITGEEST - Op zondagmiddag 17 september organiseert Meet & Eat Uitgeest voor de tweede keer het Samen is niet Alleen Diner in het Zienhouse. Het diner is bedoeld voor mensen die niet zo gemakkelijk meer de deur uitkomen, voor hen die niet zoveel aanspraak hebben.

We beginnen met een hapje en een drankje, daarna gaan we aan tafel voor een driegangen diner. Gezellig bijpraten met dorpsgenoten onder het genot van een mooie maaltijd, dat is het idee. U bent van harte uitgenodigd om onze gast te zijn. Er kunnen 25 personen aan tafel. Aan het diner zijn voor u geen kosten verbonden.

De aanvang is om 16.00 uur, het adres is Zienlaan 10. Bent u slecht ter been en kunt u geen vervoer regelen, dan kunt u worden gehaald en gebracht. Aanmelden kan telefonisch of per mail voor 10 september. Wilt u meer weten? Bel ons dan even: Yvonne Hoogeland (coördinator Meet & Eat) tel. 06-11186727 of Aad Visbeen 0251-310379 of mail naar: meeteneatuitgeest@gmail.com

Het Samen is niet Alleen Diner wordt mogelijk gemaakt door Keurslager Dick Kok, IJssalon De Florijn, Bakker Putter, Rick de Groenteboer van de markt, Supermarkt Jumbo, het Rode Kruis, de Gemeente Uitgeest en bovenal de vrijwilligers van Meet en Eat.

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren

Gezellig een potje Scrabbelen bij de S.U.S. Foto: Aangeleverd

Open repetitie Koor de Zingende Zwanen

Het koor start weer met veel enthousiasme. Het repertoire bestaat uit Nederlandse liedjes en iedereen is welkom om eens te proberen hoe het is om in een koor te zingen. Het is echt waar: van zingen word je blij! Wekelijks op vrijdagmiddag van 13.30 -15.30 uur, start op 1 september. Dirigente is Karin Ravenstein. Kosten € 90,-- voor een seizoen.

Bingo
Op deze bingomiddag kunt u prachtige prijzen winnen en het is elke keer weer gezellig.
Woensdag 6 september. Zaal open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten: € 4,50 voor een bingokaart. Er worden 3 ronden gespeeld.

Handwerken
Borduren, haken en breien. Creatief en leerzaam bezig zijn, onder begeleiding van twee enthousiaste en deskundige vrijwilligsters die u goede tips en adviezen kunnen geven. U mag met eigen inbreng en initiatieven komen. Een leuke bezigheid, waarbij behalve de creativiteit ook de gezelligheid een belangrijke rol speelt. Eenmaal per 2 weken op woensdag van 09.30 – 11.30 uur, startdatum 6 september 2017, Kosten: € 16,-- voor 16 lessen.

Koersbal
Koersbal wordt gespeeld op een groene vilten mat, met acht ballen en een wit doelballetje (de jack). De spelers rollen om beurten de bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen. Het rollen van de bal naar de jack levert echter problemen op, omdat de ballen aan één kant verzwaard zijn. Ze rollen niet in een rechte lijn, maar met een bocht (een koers) naar de jack toe. Wekelijks op woensdag van 10.00 -12.00 uur, startdatum 6 september, kosten: € 10,-- per seizoen.

Scrabble
Dit is een bordspel voor twee tot vier spelers waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gelegd op een speelbord. Hierbij gaan geluk en vernuft hand in hand, omdat de letters willekeurig gepakt worden en het de kunst is hiermee een zo hoog mogelijke score te behalen. Wekelijks op donderdag van 14.00 – 16.00 uur, startdatum 7 september 2017, kosten: € 10,-- per seizoen.

Filmmiddag
Maandelijks wordt er een leuke film gedraaid. Wilt u weten welke film? Er hangen posters in Dorpshuis de Zwaan of u kunt langskomen op het kantoor van de S.U.S., waar u een filmboekje in kunt kijken. In verband met de restrictie van de licentie mogen de filmtitels hier niet genoemd worden. Woensdag 13 september van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten: € 3,-- inclusief koffie/thee en cake.

INFORMATIE EN OPGEVEN:
Deze activiteiten vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan. Informatie en opgave op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl

Verrassingstocht Rode Kruis afdeling Uitgeest

UITGEEST - Op 7 oktober 2017 organiseert het Rode Kruis voor de 51e keer de jaarlijkse verrassingstocht.

Veel ouderen in Uitgeest zien uit naar deze tocht. Ieder jaar gaan bestuursleden al voor de zomervakantie op pad om een leuke autoroute uit te zetten en geschikte locaties te vinden voor een kopje koffie en een uitgebreide lunch. De tocht is bestemd voor de oudere Uitgeesters met een mobiele beperking, maar ook voor die Uitgeesters die door omstandigheden nergens komen. Helaas komen personen die met de 70+ tocht mee zijn geweest en inwoners van Uitgeest die zelf in staat zijn om leuke dingen te doen, niet in aanmerking voor deelname aan de verrassingstocht.

De kosten voor de verrassingstocht bedragen € 10,00 p.p. Belangstellenden kunnen zich voor 15 september 2017 opgeven bij: Mevr. Bep Nelis, de Bonkelaar 20 te Uitgeest, tel. 0251-313255; Mevr. Ria Weel, Pr. Bernhardstraat 51 te Uitgeest, tel. 0251-311311; of Op maandagmiddag in Zorgcentrum Geesterheem tijdens de sociale activiteiten van het Rode Kruis tussen 14.00 en 16.00 uur in de grote zaal. Let op de inleverdatum: personen die zich na 15 september aanmelden, komen op een wachtlijst.

Slijterij Cave du Vin vernieuwd

Uitgebreid assortiment bij Cave du Vin Foto: Aangeleverd

Cave du Vin Uitgeest is nu helemaal klaar voor toekomst. Nieuwe frisse kleuren en een enorm assortiment tegen vaste lage prijzen. Het enorme assortiment bieren komt nog beter uit en ook de andere dranken staan duidelijk op de planken. 'Hebben we nie't en 'kan niet' komt niet voor bij ons. Zijn we te duur? Geef het door, dan passen wij de prijs aan.

Tot gauw in de Princes Beatrixlaan 25 te Uitgeest!
Facebook: caveduvin uitgeest; www.caveduvin.nl

Monkey Town Uitgeest: Speelparadijs voor kinderen IM

Weer of geen weer, bij Monkey Town Uitgeest is het altíjd leuk spelen.

Monkey Town Uitgeest, het indoor speelparadijs in oerwoud setting, is gevestigd aan de Molenwerf 20 in Uitgeest. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, van diverse glijbanen glijden, springen op trampolines, voetballen in de voetbalkooi of lekker rondkruipen in een de twee aanwezige ballenbakken.

Ook het ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd door het kunnen bouwen van constructies in de legoblokken hoek. Als speciale attractie kunnen kinderen groter dan 1,25 meter een rondje 'vliegen' in de Luna-Loop attractie. Voor onze allerkleinste gasten is er de speciale peuterhoek, voorzien van een ballenbak, ballenblazers, klim en klauterkussens en allerlei spellen. De peuterhoek is voor de ouders overzichtelijk ingericht en heeft een aparte ingang. Begeleiding is verplicht maar mag gratis mee naar binnen (18 jaar of ouder) en wordt verwend met een verse kop koffie, fijne stoelen en gratis Wifi. De Monkey Town menukaart biedt de kinderen en ouders een ruime keuze aan eet- en drinkmogelijkheden.

Nieuw dit najaar: ons interactieve apenspel waarbij je zo snel mogelijk de wisselend gekleurde spots aan moet raken. Wanneer je dit sneller doet dan je tegenstander dan kom jij als winnaar uit de bus. Gedurende deze herfst zal de opblaas glijbaan / springkussen vervangen worden door een geheel nieuw exemplaar. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de exacte ingebruikname datum. Kom jij hem ook uitproberen? We zien je graag tegemoet.

Info-uurtje kleuterviool in de muziekschool

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Viooldocent Jürgen Rodemeier geeft dinsdag 5 september een interactieve lezing over de nieuwe cursus kleuterviool, die dit schooljaar aan de Nieuwe Muziekschool Uitgeest aangeboden wordt. Deze cursus is voor 3 – 5 jarige leerlingen bedoeld, die dan samen met één ouder naar de les komen. Omdat zo jonge kinderen nog geen noten kunnen lezen, leren ze eerst de stukken met behulp van een CD. Eén ouder is altijd bij de les betrokken en oefent dan thuis het geleerde samen met het kind. Tijdens het info uurtje zal de docent meer vertellen over hoe deze methode werkt, die onder de naam Suzuki-methode al in veel landen enorme successen geboekt heeft.

Meer informatie vindt u op de site van de muziekschool, www.muziekschooluitgeest.nl of via 06-47951370. Locatie: Nieuwe Muziekschool Uitgeest, Hogeweg 8 (eerste verdieping). Kom samen met uw kind! Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Wilt u zich a.u.b. aanmelden via juro@telfort.nl of 06-47951370.

Open Dag Nieuwe Muziekschool

Foto: Aangeleverd

Op zaterdag 2 september is er een open dag op De Nieuwe Muziekschool Uitgeest. Van 11.00 uur tot 13.00 uur is iedereen, jong en oud, van harte welkom om instrumenten uit te proberen, (proef)lessen af te spreken en kennis te maken met de docenten. Kijk voor ons aanbod op de website www.muziekschooluitgeest.nl. Vanaf 4 september is echt de vakantie voorbij en beginnen de lessen weer.

Open Monumentendag 2017 'Boeren burgers en buitenlui'

't Reghthuys Foto: Marianne Jonker

UITGEEST - In het weekend van 9 en 10 september aanstaande is het Open Monumentendag. Dit jaar is als thema gekozen: 'Boeren, burgers en buitenlui'. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Rijk assortiment aan bijzondere monumenten

'Boeren, burgers en buitenlui', dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd.

Omgevingsvergunning

Het rijk, de provincie en de gemeente kunnen gebouwen die van bijzondere waarde zijn aanwijzen als monument. In Uitgeest hebben heel wat woningen deze status gekregen. Wanneer u bouw- of verbouwplannen heeft voor of bij een monument moet u er rekening mee houden dat u altijd een omgevingsvergunning nodig heeft. Het soms mogen bouwen zonder omgevingsvergunning geldt niet voor monumenten. Ook worden strengere eisen aan uw plannen gesteld. Er zijn mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een (beperkte) subsidie voor het onderhouden van monumenten.Voor meer informatie omtrent de omgevingsvergunning en een vergunningencheck verwijzen wij u naar http://www.omgevingsloket.nl.

Op het gemeentehuis in Uitgeest ligt er een gedetailleerd boekje voor u klaar met de deelnemende monumenten. De monumenten staan met een nummer aangegeven op twee kaarten. Voor een exacte locatie en nog veel meer informatie over de deelnemende monumenten kunt u ook de landelijke website raadplegen via www.openmonumentendag.nl.

Met 't Portiertje de herfst in!

UITGEEST - Nog even en dan is de zomervakantie weer voorbij, dus wordt er weer van alles georganiseerd in Portiertje/Buona.

Allereerst gaat 't Portiertje door met de 'Pubquizz' op de derde woensdag van de maand. Het wordt steeds drukker, dus geef je op tijd op want vol = vol. Ook gaan we weer 1x in de maand een bandje neerzetten op de zondagmiddag, waarvan de eerste keer in september zal zijn. De bedoeling hierbij is om ook voor de 30-plussers en ouder de luie stoel uit te krijgen op zondagmiddag. Voor de exacte datum waarop een bandje optreedt kun je het best Facebook of de website in de gaten houden. Op vrijdag 1 september is het 'Captain Morgan Party' in 't Portiertje: ook nu weer geheel in piratenstijl. Je moet wel een drankje bestellen en het is natuurlijk leuk als je al als piraat binnen komt!

En dan is er Buona nog: daar hebben we vanaf september om de week 'STIJLLOOS' dus elke keer andere DJ`s. Kijk hiervoor ook op Facebook, zodat je op de hoogte blijft.