De Uitgeester

26 april 2016

De Uitgeester 26 april 2016


Morgen eerste 'vernieuwde' Koningsdag

UITGEEST - Met hooguit tien graden en flink wat bewolking zijn de weersvoorspellingen voor morgen niet best. Laten we duimen dat de weergoden ons goed gezind zijn zodat we met zijn allen kunnen genieten van de eerste 'vernieuwde' Koningsdag. De traditionele vrijmarkt zal dit jaar plaatsvinden op de Middelweg, aan de even kant (gemeentehuis) van de weg. Een terugkerende traditie is het fietsen versieren voor basisschoolleerlingen. De bedoeling is dat kinderen hun fiets zo mooi, kleurrijk of gek mogelijk versieren. Alle fietsers gaan op Koningsdag in optocht richting het Florijnplein waar de fietsen beoordeeld zullen worden door een jury. Ook voor de scouting is een plek gereserveerd op het Florijnplein. Zij bouwen met pionierhout en pioniertouwen een familieschommel. Voor de jeugd wordt een kampvuur gestookt waar ze zelf een broodje kunnen bakken, onder toeziend oog van scoutingleden. En dat is nog lang niet alles. Op pagina XXX een overzicht van Koningsdagactiviteiten op en rond Uitgeest. Veel plezier!

Open Watersportdag ondanks harde wind weer een spektakel

Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Ondanks de harde wind was het gezellig druk op de Open Watersportdag afgelopen zondag op en rond het Uitgeestermeer. Degenen die zich niet lieten weerhouden door het iets minder mooie weer konden genieten van onder meer een demonstratie van reddingshonden (foto), zeemansmarkt en live-muziek. Wie dat leuk vond kon een tochtje op het meer maken met een skûtsje, in waterballen lopen en smullen van de lekkerste gerookte paling eten. Al met al weer een groot succes.

Romantiek, humor, waanzin en drama in Tramlijn Begeerte

Door Desiree de Waal

UITGEEST - In een uitverkocht dorpshuis De Zwaan speelde toneelvereniging Vondel vrijdag 8 april een heel aardige vertolking van de Amerikaanse klassieker Tramlijn Begeerte van Tennessee Williams. Het ogenschijnlijk simpele decor schetst direct een mooi beeld van de naoorlogse achterbuurt in het Amerikaanse New Orleans. Manon Lensen en Jackie Oden openen het stuk op filmische wijze. Ze passen perfect in het sobere straatbeeld. De tegenstelling tussen de typische gettovrouw Eunice Hubbel, op zeer geloofwaardige en vaak komische wijze vertolkt door Jackie Oden, en de plattelandse dame Blanche Dubois (Gerda Pie) staat vanaf het begin als een paal boven water. Er bestaat geen twijfel over; deze nette vrouw in haar rijke kleren hoort niet thuis in de stad.

Blanche Dubois komt naar New Orleans toe om bij haar zus Stella (Tecla Jansen) in te trekken. In een vaag en onsamenhangend verhaal vertelt ze dat ze de plantage van haar ouders is kwijtgeraakt. Het geld is op en ze kan nergens meer heen. Ze schuift haar zus meteen heel wat verwijten toe en kijkt duidelijk neer op de manier waarop Stella haar leven heeft ingericht. De zussen zijn echte tegenpolen van elkaar. De karakters zijn mooi neergezet. Tecla slaagt er goed in om de lieve, gelukkige huisvrouw neer te zetten, die toch eigenlijk wel heel erg over zich heen laat lopen door zowel haar zus als haar man. Toch zijn ze in de eerste helft niet goed in staat om de vaart in het stuk te krijgen. Het prachtige spel van Rob Heemskerk als Stanley, de botte Poolse man van Stella is een welkome break in de vaak warrige en trage dialogen tussen Blanche en haar zus. Het heerlijke stereotypische spel tussen Eunice en Steve Hubbel (Jackie Oden en Robin Kollaard) brengt humor en vaart in het verhaal. De pokeravondjes van Stanley met zijn vrienden Pablo (Steven van der Meer) en Mitch (Patrick Verdiesen) zorgen eveneens voor sfeer, humor en vaart. De vrienden van Stanley geven het stuk meer body en maken van de soms onvriendelijk overkomende Stanley een complex personage, met zowel goede als hele slechte kanten. Een zeer knappe prestatie van Rob Heemskerk. Bovendien maakt Patrick Verdiesen van de goedzak Mitch een mooi, geloofwaardig personage. Zijn korte romance met Blanche is gewoonweg schattig. Zijn oprechte emoties en liefdevolle overgave zijn schrijnend om naar te kijken. Vooral als blijkt dat zij hem heeft besodemieterd.

Pluim
In de tweede helft van het stuk komen alle verwikkelingen bij elkaar en dat drijft Blanche uiteindelijk tot waanzin. Die ontwikkeling is opvallend mooi neergezet, door alle spelers. De geluidseffecten op de juiste momenten, de dialogen en met name de ruzies zorgen voor mooi spel, en een prachtige climax voor Blanche. In deze gekte redt Gerda Pie het om de aftakeling van Blanche op zo'n manier neer te zetten dat het publiek op het puntje van de stoel niet anders kan dan in stilte en met weemoed toe te kijken hoe ze door een arts (Yvonne van Schie) en verpleegster wordt afgevoerd. Een pluim voor Manon Lensen en Mel Root, die er door veel stil spel en heel kleine dialoogjes uitstekend in zijn geslaagd om de sfeer in het stuk te brengen.
Ingrid Kluft zet met dit stuk een zeer geslaagde avond uit neer. Zoals altijd waren styling, licht en geluid, decor, kleding en grime uitstekend neergezet. En hoewel sommige acteurs zich wellicht ietwat vertild hebben aan hun rol, waren er veel heel mooie scènes, waarin de potentie en de inspirerende kracht van toneelvereniging Vondel naar voren komt.

Lezing Vereniging Oud Uitgeest

UITGEEST - Vereniging Oud Uitgeest houdt donderdag 28 april haar algemene ledenvergadering in dorpshuis De Zwaan. De vergadering begint om 19.30 uur en neemt hoogstens een half uur in beslag. Na afloop van de vergadering, om uiterlijk 20.00 uur, vertelt Jan Zweeris in samenwerking met Bank Beentjes over herinneringen aan zijn jeugdjaren gedurende de periode 1940-1950 in Uitgeest. Naast leden zijn overige belangstellenden ook van harte welkom. Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de secretaris: secretaris@ouduitgeest.nl of tel. 0251-314290.        

Vriendenpassen en website Leeslokaal

UITGEEST - In het nieuwe Leeslokaal liggen de Vriendenpassen klaar. Nog niet iedereen heeft ze opgehaald. Wie zijn pas ophaalt kan meteen een boek meenemen om te lezen. Het Leeslokaal begint al aardig vorm te krijgen. De wifi en computers werken nu. Er is een webpagina gemaakt die inlichten over het Leeslokaal geeft: www.leeslokaal-uitgeest.nl. Men heeft zicht wat er op de planken staat ("Een hele leuke collectie!") en gaat deze aanvullen met nieuwe boeken. Kortom, het wordt steeds beter. Ook Engelse boeken zijn te krijgen. Hiervoor kan men contact opnemen met een van de vrijwilligers, want deze boeken staan in een aparte kast. Het Leeslokaal is geopend op maandag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 10.30 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur. Inlichtingen bij Wies de Wit, tel: 0251-313174.

Hoog bezoek

Foto: Esther den Elsen

Deze vogel heeft een heel slimme plek gevonden om haar nestje te maken, namelijk in de rieten deurkrans aan de voordeur van Esther den Elsen. Lekker onder de overkapping, beschut tegen regen en wind. "Wij nemen voorlopig de achterdeur en doen de deur niet meer open totdat de kleintjes uitvliegen....", schrijft Esther. Lief!

14.000 liter water

Foto: Brandweer Uitgeest / Facebook

UITGEEST- Brandweer Uitgeest deelde op Facebook van haar nieuwe watertankwagen. De wagen heeft een capaciteit van 14.000 liter en kan worden ingezet bij een zogenaamde middelbrand.

Winkelier(s) aan het Woord: Dennis Janssen van Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen

Dennis Janssen.

Voor een relatief klein dorp heeft Uitgeest een groot aanbod aan winkels. Van bloemen tot natuurproducten, van kleding tot boeken; je kunt in het dorp voor (bijna) alles terecht. Al die bekende en minder bekende winkels staan centraal in de rubriek Winkelier aan het Woord. Ondernemers vertellen over hun winkel, hun assortiment, speciale acties of geven tips. Vandaag: Dennis Janssen van Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen.

"Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen is al ruim 34 jaar een begrip in Uitgeest en omstreken. Het tuincentrum op Klein Dorregeest heeft in al die jaren een kwaliteitsnaam opgebouwd. Niet alleen op het gebied van bomen, struiken en planten, maar ook op het terrein van tuinaanleg. Ruim tien jaar geleden droeg vader Frits het bedrijf over aan aan mij.
Het hoveniersbedrijf bestaat uit zes vakbekwame hoveniers, die in samenspraak met de klant, de tuin omtoveren tot iets moois. Van bestrating tot overkappingen en van hardhouten schuttingen tot verlichting; alles is mogelijk. En alle te gebruiken materialen kunt u zelf bij het tuincentrum komen bekijken en uitzoeken.
Bij het tuincentrum wordt u door onze twee vaste medewerkers vriendelijk en deskundig geholpen. Met Moederdag voor de deur treft u er nu een grote bloemenzee aan. Eenjarige planten, van boerengeraniums tot kuipplanten en hanging baskets; ze zijn er in grote getale en kleuren aanwezig. Zo staan er ook leuke opgemaakte potjes klaar voor een kindvriendelijk prijsje. Ook een leuke cadeautip voor Moederdag is de Tuincentrum Frits Janssen-cadeaubon. Deze wordt feestelijk ingepakt voor moeder!
Ook bij Tuincentrum Frits Janssen volgen ze de nieuwste trends. Zo is er van alles te krijgen voor de grote en kleine moestuinliefhebbers onder ons! Van moestuinkastjes en potgrond tot kruiden en groenten. En ook op het gebied van potterie is er een mooie nieuwe collectie binnen. Fleur de tuin op met een mooi gevulde houtlook-bloembak.
Naast alles voor de tuin, kunt u bij Tuincentrum Frits Janssen ook terecht voor alles voor uw dier. Er is een ruime dierenafdeling voor huisdieren zoals honden, katten, vissen, knaagdieren en vogels. Maar ook aan de grotere boerderijdieren zoals paarden, pluimvee, schapen en geiten is gedacht. Kijk voor meer informatie op www.tuincentrumfritsjanssen.nl of zie onze Facebookpagina."

FC Uitgeest bezig met goede serie

UITGEEST - Na de galavoorstelling tegen Kolping Boys (6-1 winst) kwam de overwinning tegen SVW'27 met beduidend meer moeite tot stand, maar na negentig minuten stond er gewoon 0-2 op het scorebord. Met die uitslag kruipt de ploeg van interimcoach Van Marsbergen naar de top van de tweede klasse A en lijkt er door de andere uitslagen in die klasse een zeer spannend slot van de competitie aan te komen. Alles is eigenlijk nog mogelijk met nog drie wedstrijden te gaan.
FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder Joost de Jong en de nog altijd geblesseerde Sander van den Helder. Van de laatste moet gevreesd worden dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Het betekende weer eens een basisplaats voor routinier Michael Kristel.
FC Uitgeest startte overdonderend. Zo was topscorer Lester Half al in 7e minuut dicht bij de openingstreffer. Zijn fraaie halfvolley vanaf de rand zestien eindigde echter buiten het bereik van keeper Bleeker tegen de paal. FC Uitgeest bleef de betere ploeg maar het leidde nog niet tot een voorsprong. Aan de andere kant moest de verdediging van FC Uitgeest alert blijven. Zo was linksbuiten Schoenmaker in de 20e minuut dicht bij een treffer voor de thuisploeg. Gelukkig voor de gasten bedacht de vandaag toch weer prima spelende Mike Olgers een list. Prachtig was zijn aanname in de 30e minuut, handig zijn wegdraaien en geweldig zijn schot in de uiterste hoek: 0-1. Dat was tevens de ruststand. Trainer Kenneth Goudmijn moet vast een donderspeech hebben gehouden gedurende de thee want de tweede helft gaf een veel fanatieker SVW te zien. Gelukkig was, niet voor het eerst dit seizoen, keeper Sven Koning in goede doen. De wijze waarop hij in de 65e minuut de alleen op hem af komende Willemse van scoren afhield was net zo belangrijk als van grote klasse. FC Uitgeest herstelde zich en trok het initiatief weer naar zich toe. Het leidde tot een aantal kansen waarbij vooral Ruud Koedijk zich in de 70e onderscheidde met een prachtige volley die helaas buiten het bereik van keeper Bleeker net naast de paal ging. Uiteindelijk was het toch weer topscorer Lester Half die de wedstrijd op slot gooide. Een fraai aangesneden vrije trap van Thomas Sinnige in de 90e minuut werd prachtig ingekopt door de beweeglijke spits. Zo pakte FC Uitgeest wederom drie punten, neemt de spanning toe in de tweede klasse A en mag er nog steeds gedroomd worden in Uitgeest. Je weet maar nooit!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, uit den Boogaard, Vrouwe, Emiel Sinnige, Kristel, de Wit, Olgers (Thomas Sinnige), Smit (71e Duijn), Koedijk, Brouwer (88e Zwarthoed), Half

Degradatie voor TTV 1 en 3

UITGEEST - Team 1 speelde afgelopen week tegen ASSV1 uit Duivendrecht. Martin van Veen speelde de sterren van de hemel deze de avond en gaf iedere tegenstander een lesje. Henk Spoelstra en Viktor Tchernov deden het Martin bijna na, maar verloren beiden een partij. Toch een mooie laatste winst van 8-2 in de tweede klasse. Komend seizoen gaan ze gezellig verder in de derde klasse.
Team 2, dat al vroegtijdig kampioen geworden was, heeft nu ook zijn laatste partij van de voorjaarscompetitie gespeeld, tegen Het Nootwheer 14 uit en in Purmerend. Patrick Rasch rondde het perfect af, hij won zijn drie enkels en de dubbel samen met Billy Fatels. Billy en René van Buren lieten beiden één puntje liggen: 2-8 voor Uitgeest. Team 2 eindigde met zeventien punten verschil op de tweede plaats in de poule.
Team 3 eindigde dit seizoen in Hillegom om nog een keer tegen Sporting SDO 2 aan te treden. Uitgeest zou in de derde klasse kunnen blijven bij een 8-2 winst. Na drie partijen gespeeld te hebben werd duidelijk dat Team 3 weer teruggaat naar de vijfde klasse. Alleen Dennis Janssen wist twee keer te overtuigen. Thom van Son won ook bijna een partij, maar de tegenstander pakte dit puntje af in de beslissende game. Nico Baltus heeft weer veel geleerd en zal volgend seizoen de vijfdeklassers een lesje leren. De einduitslag: 8-2 voor Sporting SDO 2.
Team 4 moest het opnemen tegen Rapidity 13 uit Beverwijk. Huib van Leeuwen en Erik van Breukelen begonnen zwak maar eindigden sterk. Huib won zijn laatste partij en Erik won er twee met zijn toch wel indrukwekkende spinballen. Roger Schuddeboom begon sterk, maar kon dit helaas niet vast houden. De eindstand werd 4-6 voor Rapidity 13.

Britt heeft een droom

Britt droomt van een nieuwe kunstgrasmat voor de Toon Dekker Arena. Foto via FC Uitgeest

Schiphol bestaat 100 jaar en daarom maakt het Schipholfonds de dromen van jeugdige sporters waar. Ook Uitgeester Britt van Oordt heeft een droom. Zij is elf jaar en voetbalt in het jeugd G team van FC Uitgeest. Haar droom is dat de kunstgrasmat van de Toon Dekker Arena binnenkort vervangen gaat worden. Britt geeft aan de bestaande kunstgrasmat oud en versleten is. Alle kinderen voetballen met veel plezier in de Toon Dekker Arena en het zou natuurlijk prachtig zijn, als we straks op een nieuwe kunstgrasmat kunnen voetballen.

Wilt u helpen Britts wens te laten uitkomen? Stem dan vóór 29 april voor de droom van Britt!

5 / 12

Boule Plaisier

Op Koningsdag kunt u bij Boule Plaisier kennismaken met pétanque.

UITGEEST - Wat doet u op Koningsdag? Waarschijnlijk wat verlaat opstaan, de markt bezoeken en dan? Vanaf 13.00 uur kunt u op het Mollenveld 12 kennismaken met pétanque, beter bekend als jeu de boules. Het kost niets en plezier gegarandeerd, vandaar de naam: Boule Plaisir. De koffie staat klaar en is gratis. Jeu de boules is een leuke bezigheid als duursport te intensief wordt. Of wanneer u behoefte heeft aan contacten met anderen. Of u wilt voorbereiden op uw vakantie in Frankrijk, zodat u indruk kunt maken op onze zuiderburen. Of... Kom gerust langs. De organisatie staat voor u klaar om u met raad en daad te helpen. En laat de ballen maar thuis, want die zijn er voldoende. Wilt u eerst even de kat uit de boom kijken? Dat kan ook. Het Mollenveld 12 ligt tussen de Nederlands hervormde kerk en de Jumbo.

Programma Koningsdag 2016

Uitgeest

Locatie: Middelweg, Plein gemeentehuis, Florijn/Gladiolenpad

Wat te doen: vrijmarkt (Middelweg)

Tijd: 06.00 uur

Wat te doen: optocht versierde fietsen (plein bij gemeentehuis)

Tijd: 9.30 uur

Wat te doen: Café Beams met live muziek (plein bij gemeentehuis)
Tijd: 16.00 uur

Wat te doen: optreden Dancestudio 'just dance' (Florijn/Gladiolenpad)
Tijd: 11.00 en 12.00 uur

Wat te doen: poppentheatervoorstelling De verwende prinses door theater Poppekus (Florijn/Gladiolenpad)
Tijd: 12.30 en 15.00 uur

Wat te doen: verschillende optredens (Florijn/Gladiolenpad)
Tijd: vanaf 13.15 – 15.00 uur

Akersloot

Adres: De Vriendschap, Kerklaan 18

Wat te doen: klaverjassen

Tijd: 14.30 uur

Opgeven: info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch: 0251-312866.

Wat te doen: keezen

Tijd: 14.00 uur

Opgeven: keezen - www.keezbord.nl of telefonisch: 0251-312866

Voor beide drives zijn schitterende prijzen te winnen!

Adres: Wilhelminaplein naar Sporthal De Lelie

Wat te doen: kinderoptocht, vrijmarkt, spelletjes

Wat te doen: penaltyschieten en frisparty

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur

Limmen

Adres: Vuurbaak/De Enterij

Wat te doen: traditionele vrijmarkt & de koningsrit (fietstocht met prijs)

Tijd: 12.00 – 18.00 uur

Beams pakt groot uit op Koningsdag

Een sprong wagen op de bigairbag, wie durft?

UITGEEST - Café Beams pakt groot uit op Koningsdag. Ook dit jaar maakt de band Fetherlite er weer een groot koningsfeest van op het plein, waar je gezellig een biertje kunt drinken. Maar eerst even een sprong wagen op de bigairbag (zie foto). Dit onwijs hoge springkussen vangt je op van een sprong van tien meter hoog, dus vliegen maar! En als je dit niet durft, is het natuurlijk ook gewoon leuk om naar te kijken. Beams gaat er weer een groot feest van maken en verwacht dat Fetherlite rond 15.30 uur begint. Zorg dat je er bij bent!

Win kaarten voor Poppenkus t.w.v. € 25!

Theater Poppekus speelt op Koningsdag de voorstelling De Verwende Prinses.

UITGEEST - Theater Poppekus speelt op Koningsdag De Verwende Prinses op het plein naast de Florijn. U kunt kaarten winnen voor deze leuke voorstelling! De Uitgeester mag 2 x 6 kaarten weggeven t.w.v. € 25,00 (vier kinderen en twee volwassen begeleiders)!

De voorstelling is geschikt voor kinderen van vier tot en met acht jaar. Mocht je deze dag verhinderd zijn, geen nood: zaterdag 30 april en 1, 5 en 7 mei a.s. speelt Poppekus de voorstelling in de filmzaal van Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

Wilt u vrijkaarten winnen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

In De Verwende Prinses vliegt heksje Zoeza niet op haar bezem, maar op een …. ?

(Tip: kijk op de website www.theaterpoppekus.nl.)

Mail uw antwoord met uw naam en de datum van uw keuze voor 30 april naar marketing@uitgeester.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Tiende Blauwe Vlag en Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Menno Klein toont met trots het certificaat dat hoort bij De Blauwe Vlag. Links burgemeester Wendy Verkleij en rechts Caroline Klein.

Menno en Caroline Klein ontvingen donderdag 21 april namens Jachthaven Uitgeest voor het tiende jaar de Blauwe Vlag met Groene Wimpel. Ook burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig bij de uitreiking. Tijdens de Open Watersportdag op zondag 24 april wordt de Blauwe Vlag officieel door de burgemeester gehesen.

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat in ruim dertig landen aan meer dan 3500 stranden en jachthavens wordt uitgereikt. Dankzij dit label mag Jachthaven Uitgeest zich in hetzelfde rijtje scharen als jachthavens uit andere landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied. "Daar zitten best prestigieuze jachthavens tussen. We hebben allemaal aangetoond dat – door aan zekere criteria te voldoen – onze jachthavens veilig en schoon zijn," aldus Caroline en Menno Klein. Tijdens de ceremonie werd het koppel apart opgeroepen om met de volle aandacht bij de tiende uitreiking van de Blauwe Vlag stil te staan.

Groene Wimpel
In Nederland zijn er in totaal dertien jachthavens, die naast de Blauwe Vlag tevens de Groene Wimpel mogen voeren. Dit is een extra award die wordt toegekend aan de jachthavens die, bovenop de internationale criteria voor verduurzaming van de jachthaven, aan aanvullende maatregelen voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie- en waterbesparing, duurzaam en lokaal inkopen, gebruik van duurzame bouwmaterialen, afval scheiden en maatschappelijke betrokkenheid. Jachthaven Uitgeest nam de Groene Wimpel dit jaar voor de derde keer in ontvangst. "Binnen ons totaalconcept voor toerisme en recreatie speelt milieubewust ondernemen een prominente rol. Samen met de andere bedrijven op het terrein willen we ook op die manier de aantrekkingskracht van Uitgeest en de watersport voor toeristen en recreanten vergroten." Burgemeester Wendy Verkleij woonde de ceremonie namens Uitgeest bij. Tijdens de Open Watersportdag, die plaatsvindt op zondag 24 april, hijst de burgemeester de Blauwe Vlag naar de top van de kraan op het terrein van de jachthaven.

Kwaliteitssymbool
Voor toeristen is de Blauwe Vlag een internationaal herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone en milieubewuste jachthavens. "We werken er hard aan om de duurzaamheid van de jachthaven voortdurend te verbeteren. We willen hierin zelfs een voorbeeld zijn voor andere jachthavens in Nederland! Ons doel is om Uitgeest op de kaart te zetten voor toeristen en recreanten, daarom hebben we recentelijk de internationale website vernieuwd. Zo weet iedereen zijn weg te vinden naar onze mooie, verantwoorde jachthaven. Dat geldt natuurlijk ook voor Uitgeesters. Iedereen is van harte welkom om de jachthaven en de bijbehorende bedrijven van Watersportcentrum Uitgeest te bezoeken. Er is genoeg te doen op het terrein!"

Bedrijf Belicht: Klaver 5 Waar de klant nog echt koning(in) is

Jeanette ontvangt u hartelijk in de winkel aan de Middelweg. Foto: Myrke van der Does

Door Myrke van der Does

Klaver 5, Middelweg 81-A, Uitgeest. T: 0251-315596, www.klaver-5.nl.

UITGEEST – Die oprechte aandacht, waar vind je dat nog tegenwoordig? Bij Klaver 5! Het is mede daarom dat klanten van heinde en verre een weg naar de damesmodezaak weten te vinden, waar eigenaresse Jeanette Goedhart en haar rechterhand Angelique zorgen voor een hartelijk ontvangst.

Jeanette runt de winkel alweer acht jaar. Wat eigenlijk een parttimebaan als verkoopster had moeten worden, mondde uit in een overname van de winkel. "Bloed kruipt waar het niet gaan kan." Tot op de dag van vandaag heeft ze er nog geen moment spijt van gehad. "Het is weliswaar hard werken, maar ik doe het nog steeds met veel plezier", vertelt ze.

Als gegoten
"Als ik een klant blij de deur uit zie gaan, dan word ik ook blij. Daar doe ik het voor. Laats bijvoorbeeld, kwam er een dame in de winkel die al stad en land had afgezocht naar een broek. Ze was heel smal en niets paste goed. Bij ons vond ze twee broeken die haar als gegoten zaten. Dat vind ik dan zo fijn." Zonder man Jan had Jeanette het trouwens niet gered. "Hij doet ontzettend veel voor me", vertelt ze. "De boekhouding, publiciteit, klussen in de winkel." Een topteam dus. Zeggen ze niet altijd dat achter elke succesvolle vrouw een sterke man staat?

Jong en oud
Bij Klaver 5 geldt dus nog het ouderwetse 'klant is koning'. Of koningin in dit geval. Kleding wordt desgewenst afgespeld en op maat gemaakt en men kan altijd terugkomen als er iets niet naar wens is. "Dat is bij internetcollega's toch lastiger", voegt Jeanette toe. Met merken als Sandwich, Geisha, Anna Scott, Soyaconcept, EsQualo en Jane Lushka is Klaver 5 een winkel voor jong en oud. "En de broeken van Mac", vult Jeanette aan. "Laten we die vooral niet vergeten. Deze broeken hebben een ideale pasvorm. Als je zo'n broek eenmaal hebt aangehad, wil je niets anders meer."

Draagbaar
Stoer, maar toch vrouwelijk, en vooral draagbaar. Dat is zoals de collectie zich het best laat omschrijven. Denk aan mooie, lange rokken en jurken met een trendy sneaker eronder. Of een stijlvolle skinny met trendy top. "Vroeger gebeurde het nog weleens dat iemand iets kocht voor een feestje, waarna de outfit vervolgens in de kast bleef hangen. Zonde! Met draagbaar bedoel ik niet alleen comfortabel maar ook kleding die je na die feestelijke gebeurtenis nog aan kunt. Een kwestie van goed combineren en daar help ik de klant graag bij."

Modeshow
Twee keer per jaar organiseert Jeanette een modeshow waarbij de collectie wordt gepresenteerd. Iets waar klanten uit Uitgeest en ver daarbuiten inmiddels naar uitkijken. In de gezellige winkel presenteren modellen de nieuwste kleding en accessoires. Want ook die zijn bij Klaver 5 volop te vinden. Unieke handgemaakte sieraden van Pimps & Pearls bijvoorbeeld, leren riemen en tassen van Chabo Bags en de prachtige Bufandy Shawls. We zijn ongetwijfeld wat vergeten, maar voor een goed beeld kunt u het beste zelf een kijkje nemen bij Klaver 5. Jeanette en Angelique heten u van harte welkom in hun 'huiskamer'.

Voor openingstijden en foto's van de collectie, zie de (vernieuwde) website: www.klaver-5.nl.

Op zoek naar goede ideeën!

Wij hebben ons de afgelopen vergadering onder andere druk bezig gehouden met het project: Jeugd- en Jongerenraad On Tour. Bij dit project willen wij zo veel mogelijk in contact komen met de jongeren van Uitgeest door naar de plekken te komen waar veel jeugd bijeenkomt. Op deze manier willen wij zoveel mogelijk te weten komen van wat de jeugd van Uitgeest vindt.
We hebben al contact proberen te leggen met de jeugd van Uitgeest in het Zienhouse en verschillende sportclubs. Komende maanden zullen we ook te vinden zijn bij een aantal belangrijke gebeurtenissen voor de jeugd in Uitgeest. Zoals de inmiddels gehouden Avondvierdaagse, Zwemvierdaagse en de Huttenweek. Kinderen beschikken vaak over fantastische ideeën en we willen hen dan ook laten zien dat de mening van de jongeren er toe doet in Uitgeest.
Op de afgelopen vergadering van maandag 11 april 2016 hadden we ook één potentieel nieuw lid bij ons aan tafel! Josephine Gilissen kwam kijken of lid worden van de Jeugd- en Jongerenraad (JJR) iets voor haar zou zijn. We hopen dat ze bij de volgende vergadering weer aanwezig kan zijn.

Eline Vonk

Lentegedicht

De bijen zoemen, daar groeien bloemen.
Je kan zien: de lente is begonnen, en dan kan je weer zonnen.
Alle bloemen bloeien en alle bomen groeien.
En alle bladeren komen aan alle bomen.
Alle vogels zoals parkietjes zingen weer mooie liedjes.
En merels zien weer fijne vogelkerels.
En mussen geven elkaar kussen.
En er komen weer jonge dieren aan en die gaan dan bij hun mamma staan.
Al die bloemen en jonge dieren en fluiten van de vogels is een mooi gezicht en nu eindig ik dit vrolijke lentegedicht.

Anouk

Henk Verdonk junior alleenheerser

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior, sinds deze week inwoner van Egmond aan den Hoef, heeft weer op overtuigende wijze de donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Was het voorafgaand aan de strijd op sportcomplex De Cloppenburgh nog Danny Bizot (Alkmaar) die met goede moed en vol zelfvertrouwen zijn hernieuwde kennismaking na het schaatsseizoen aankondigde en de handschoen ging oppakken om Henk Verdonk junior te gaan bestrijden, Bizot kwam toch een beetje van een koude kermis thuis toen hij moest ondervinden hoe rap Verdonk uit de startblokken ging en later bleek wegbleef. Danny Bizot moest zich tevreden stellen met een gevecht om maximaal de tweede plek. Met Wilfred Knegt (Uitgeest) en de de jongere broer van de latere winnaar Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef) in zijn wiel, zag het er naar uit dat dit trio een spannend verloop ging voorschotelen. Toen eenmaal Wim Verdonk de leiding van Bizot overnam en het tempo wat opschroefde, leek Wilfred Knegt in de problemen te komen. Na een paar ronden aan het elastiek moest Knegt het hoofd buigen en zijn metgezellen laten gaan. Toch was het niet alleen Knegt, die schade opliep door het straffe tempo van Wim Verdonk. Ook voor Danny Bizot werd het allemaal te veel en dit deed hem zelfs uitstappen. Femke Mossinkhoff (Akersloot) leverde een knappe prestatie door in het mannengeweld als eerste en enige dame te finishen.

Inspiratieloos Stormvogels wint toch

UITGEEST - Voor Stormvogels stond vorige week zaterdag het cruciale duel tegen DTS uit Enkhuizen op het programma. Om zicht te houden op de titel was het van groot belang om deze partij in winst om te zetten. Trainer/coach Van Duijn vergt het uiterste van zijn team waardoor ook op trainingen op het scherpst van de snede wordt gespeeld. "Lekker fel", aldus Van Duijn, "het houdt mijn ploeg strijdbaar."
Aan vechtlust ontbrak het Stormvogels niet zaterdag, wel aan scorend vermogen. Ward Betjes wist weliswaar een klein kansje te benutten, waardoor zijn ploeg op voorsprong kwam, maar fraai was het allerminst. Het eerste aanvalsvak had moeite om tot scoren te komen en wist ook weinig kansen te creëren. Het spel was te statisch en het veld werd te klein gehouden, waardoor het allemaal moeizaam oogde. Verdedigend hield de ploeg van Van Duijn lang stand, maar moest na twintig minuten toch capituleren, waarna DTS door een toevalstreffer op voorsprong kwam. De Uitgeesters wisten nog wel op gelijke hoogte te komen door een benutte strafworp van Jord Betjes, maar konden niet voorkomen dat zij bij rust alsnog tegen een achterstand van 2-3 aankeken.
Een schamele tussenstand, waarbij de factor weer een grote rol speelde. Dat mocht geen reden zijn voor het povere spel, fulmineerde Van Duijn tijdens de rust. Zijn ploeg steeg de afgelopen weken tot grote hoogten, maar daar was nu niets van te merken. Hij maande zijn team aan om gebruik te maken van het volledige speelveld en ook de juiste mensen uit te spelen. Op basis van individuele kwaliteiten achtte hij zijn ploeg beter dan de opponent. Met het inbrengen van Demi Erkelens begin tweede helft kwam er meer aanvallende dreiging. Erkelens vertaalde haar invalbeurt meteen naar een doelpunt waarna Jeroen Kuijk zijn ploeg op een 4-3 voorsprong zette. DTS kwam nog langszij, maar matchwinnaar Lisa Haije sleepte de 5-4 overwinning uit het vuur. "Een wedstrijd om snel te vergeten' sprak aanvoerder Sebastiaan van den Bosch na afloop. Het enige lichtpunt was het feit dat Stormvogels nu ook in staat is om slechte wedstrijden te winnen.

Peter Schellevis pakt zege met eerste drie duiven vanuit Asse-Zellik

Peter Schellevis boekte zijn eerste overwinning van dit seizoen.

UITGEEST - De tweede Vitessevlucht stond vorige week zaterdag op het programma. Dit keer vanuit het Belgische Asse-Zellik met een afstand van 187 kilometer. Eerste verwachting voor zaterdag was onbestendig weer op de vlieglijn naar huis, maar redelijk vroeg in de morgen ontstond er toch een mogelijkheid om de duiven te gaan lossen. Met een lossing om 8.30 uur en een zuidwestenwind in de staart zou het wederom een snel vluchtje kunnen gaan worden. De vlucht verliep dan ook met hoge snelheden van boven de honderd kilometer per uur. Hierdoor moesten de duiven heel alert reageren om met deze snelheden het hok niet voorbij te schieten. Het concours stond dan ook nog geen vijf minuten open of de veertig prijsduiven waren al binnen. Voor deze vlucht waren er negen deelnemers met totaal honderdzestig duiven. De snelste duif vloog over deze afstand een gemiddelde snelheid van 1741,114 meter per minuut (ruim 104 kilometer per uur). De eerste duif die gemeld werd met een aankomsttijd om 10.17.34 uur was van Peter Schellevis uit de Limmerkoog, wat meteen zijn eerste overwinning van dit seizoen was.
Uitslag van eerste vijf deelnemers tweede wedvlucht oude duiven Vitesse zaterdag 16 april: 1e-2e-3e-35e-36e Peter Schellevis, 4e-12e-22e-23e Dirk de Bruin, 5-13-16-27-28e Comb. Kerssens-Krom uit Akersloot, 6e-7e-18e-19e-20e Frank Rodenburg, 8e Henk Brondijk, 9e-10e-14e-15e-17e Hein Berkhout, 11e-29e-31e-39e Piet Groentjes en 40e Wim van Tol. De taartbon van deze vlucht voor de veertigste duif van aankomst gaat naar Wim van Tol en de attractieprijs, geschonken door Niels Goeman, gaat naar Hein Berkhout met een van zijn duiven op de tiende plaats. Slechts één deelnemer viel deze vlucht met zijn duiven buiten de prijzen. De eerste duif van Peter Schellevis was tevens goed voor een zesde plaats in het Rayon B tegen honderdzestig deelnemers met 2865 duiven. Volgende week de derde Vitessevlucht naar het Belgische Quevráin met een afstand van 220 kilometer.

Extra ATB-weilandtraject Triathlon Akersloot

Het weilandtraject van de tweede Cross Triathlon Akersloot. Beeld: aangeleverd

AKERSLOOT - AMAK en IJsclub Akersloot organiseren zondag 19 juni onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond de tweede Cross Triathlon Akersloot. Omdat dit jaar nog meer deelnemers verwacht worden dan bij de eerste editie is in overleg met de politie en vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio NH-N een extra weilandtraject aan het parcours toegevoegd. Een geluk bij een ongeluk, want behalve dat het hierdoor veiliger wordt, is er naast het spektakel in en rondom de boerderijen van Wendy de Koning en Aad Kaandorp nog een extra fietsuitdaging bij gekomen. Met behulp van drijvende pontons, die normaal onder de A9 liggen voor als er 's winters ijs in de sloten ligt, wordt de Geesterweg ter hoogte van het gemaal 1879 nu via de Schulpvaart onderlangs gekruist. Het eerste zwemonderdeel start zondag 19 juni om 11.00 uur vanaf recreatieterrein De Hoorne (naast de ARZV), het fietsen begint ongeveer vijftien minuten later en de snelste deelnemers worden hardlopend rond 12.30 uur bij de finish verwacht. Voor meer informatie en inschrijvingen: www.triathlonakersloot.nl, www.ntbinschrijvingen.nl en www.facebook.com/triathlonakersloot.

Wim Brugman, Hedwig Theunissen en Annet van der Eng nemen afscheid van Voluit

UITGEEST - Na een lange loopbaan bij Voluit namen drie trouwe spelers afgelopen donderdag afscheid van hun geliefde volleybalvereniging. Wim Brugman (midden) stopte na 42 jaar bij de club, Hedwig Theunissen (links) na 34 jaar en Annet van der Eng (rechts) na 28 jaar. Alle drie kunnen zij terugkijken op vele mooie kampioenschappen met Voluit. Zij werden door voorzitter Lisa van der Kolk toegesproken en bedankt voor het vele werk dat zij voor de vereniging hebben verricht.

Uitgeest D4 kampioen

FC Uitgeest D4 viert het kampioenschap. Achterste rij: trainer Peter, trainer Bart, trainer Frank en leider Jurian. Achterste rij spelers: Jasper v.d. Linden, Tom Cappendijk, Jeffrey Welp, Glenn Sanders, Sem Zuurbier, Matthijs van Heesch, Ruben Brandjes, Sam Meijer en Joep Twaalfhoven. Voorste rij spelers: Sjors Maas, Roy Zonneveld, Tinus Groen, Justin Lubbers. Liggend: Dirck Mulder. .

UITGEEST - De mannen van FC Uitgeest D4 hebben het kampioenschap waarschijnlijk zonder puntenverlies binnengehaald. Waarschijnlijk, want er moet nog één wedstrijd gespeeld worden. Onder de bezielende leiding van trainers Bart, Frank en Peter is hard gewerkt om deze prijs binnen te halen. Het gaat zelfs zo goed met D4 dat ze ook de kwartfinales voor het bekertoernooi hebben bereikt. Wie weet krijgt dit bekertoernooi voor hen nog een mooi vervolg.

Bloedstollende bridgefinale

Door Paul Wijte

We speelden vorige week de laatste avond van de laatste set van zes wedstrijden. Veel was al duidelijk geworden. Wat nog ontbrak was wie nou eigenlijk kampioen zou worden. Twee koppels maakten nog kans. De uitgangssituatie: 1. Carien en Jaap Willemse gaan de laatste set winnen, hun voorsprong is zo groot dat ze niet meer ingehaald kunnen worden. 2. Hans en Paul Wijte staan op de vierde plaats in deze set, en als ze deze plaats consolideren, zijn zij kampioen. 3. Klaas de Groot en Peter Kossen staan op de vijfde plaats en hun spelpeil vertoont een stijgende lijn. Er is niet heel veel voor nodig om Hans en Paul, die een wisselvallige laatste set spelen, voorbij te gaan, waardoor Carien en Jaap kampioen zijn.

Het scenario: Hitchcock (de wedstrijdleider?) had het niet spannender kunnen verzinnen. Hans en Paul spelen een tafeltje tegen Fred van Andel-Ruud Berkhout, die op de derde plaats staan. Carien en Jaap spelen een tafeltje tegen Klaas en Peter: als Carien en Jaap slecht spelen, hier en daar een slagje laten lopen, misschien een keer verzaken, dan scoren Klaas en Peter hoger, en stijgen de kansen van de Akersloters voor de titel: wereldkampioen van Uitgeest. Welke Akersloter wil dat nou niet! Hmmm: slecht spelen om te kunnen winnen?

De plot: Hans en Paul beginnen met twee nullen tegen Fred en Ruud; dat belooft niet veel goeds! Carien en Jaap spelen als enige koppel een 4 schoppen van Klaas en Peter down, min 2. Dat is spel 7, en 4 schoppen ziet eruit als een zeer maakbaar contract! Néé, er is geen steekpenning van Hans en Paul naar Klaas en Peter gegaan. Wat er precies gebeurd is, weet ik niet, maar als Carien en Jaap door fantastisch tegenspel dit voor elkaar hebben gekregen, dan hebben zij daarmee hun eigen ruiten ingegooid!

End van het liedje is dat Klaas en Peter wél goed scoren, maar nét te kort om naar de vierde plaats te gaan. De gebroeders Wijte blijven in de eindrangschikking 0,08%, hoeveel? 0,08% voor. Om u een beeld te geven, in een set van 6 avonden speelt een paar 144 spellen, en dan gaat het in totaal om 1872 slagen. Legt een paar één van die 1872 slagen fout, of juist goed, afhankelijk van het perspectief, dan beslist dat, zoals hierboven in die 4 schoppen, over het kampioenschap. En die ene slag bezorgt Hans en Paul Wijte het kampioenschap. Afijn, 'Acta est fabula', met dank aan Henk Graafsma, tegen wie wij een goed tafeltje hadden. Er is sportief gestreden, er is geen meldonium aan te pas gekomen, het seizoen is over. Rest ons nog te vermelden wie de eerste drie waren in iedere lijn, afgelopen woensdag:

A-lijn 1 Paul van der Meij-Els Tuijtjens 60,42% 2 Klaas de Groot-Peter Kossen 60,07% 3 Carien Willemse-Jaap Willemse 57,99%;
B-lijn 1 Marian de Vries-Truus Jansen 61,81% 2 Henny Kaandorp-Ans Verheijde 57,99% 3 Ans Andringa-Ria de Wildt 55,56%;
C-lijn 1 Milja van den Booren-Jeanne Admiraal 59,90% 2 Jaap Molenaar-Karin Tushuizen 57,29% 3 Ria Beerens-Riet Meijer 54,17%;
D-lijn 1 Jan van den Booren-Eddy Jansen 55,73% 2/3/4 Margriet de Beurs-Tineke Eijking 54,17% Tineke de Groot-Constance Dirks 54,17% Thea Aben-Marry Zwaan 54,17%;
E-lijn 1 Hans Eijking-Roland Kiès 59,90% 2 Gré Krom-Ank Kager 59,38% 3/4 Alyne Dumas-Han Dumas 53,13% Wies de Wit-Annie Nijman 53,13%.

Rob van Vught librekampioen

Uiteindelijke winnaar Rob van Vught in actie.

UITGEEST - Zestien biljarters streden 20, 21 en 22 april om het kampioenschap in de biljartarena van Dorpshuis De Zwaan. Woensdag 20 april startten de biljarters in de voorronden om uit te maken wie van de acht biljarters op vrijdag 22 april zich de beste librespeler, oftewel kampioen, van 2016 mag noemen. Na de kwart- en halve finales streden vier heren om de eerste drie plaatsen, waar uiteindelijk Rob van Vught na een zinderende finale beslag legde op de eerste plaats en zich kroonde tot librekampioen 2016. Runner-up werd Peter van Maaren en Henk Verduin mocht plaats nemen op de laagste trede van het denkbeeldige ereschavot.

Driebanden
Donderdag 21 april streden negen biljarters om het kampioenschap driebanden 2016. Op deze finaledag speelde ieder twee partijen en konden er dubbele punten verdiend worden. Na de voorlaatste partij hadden Kees Krom en John de Blaauw beiden 66 punten en stonden daarmee respectievelijk op een eerste en tweede plaats. De laatste wedstrijd ging tussen de nummers één en twee. Er waren maximaal zes punten te verdienen, dus de finaledag eindigde in een geweldige climax. Nadat de blauwe krijtdampen waren opgetrokken, kwam Kees Krom als winnaar uit de bus en prolongeerde zodoende zijn titel driebandenkampioen.

Cor Schavemaker-trofee
Tijdens de prijsuitreiking werd ook bekend wie de Cor Schavemaker-trofee in ontvangst mocht nemen. Deze trofee wordt aan een biljarter uitgereikt die in het combinatieklassement van libre en bandstoten het hoogste aantal wedstrijdpunten tijdens het seizoen heeft behaald. De trofee is uit eerbetoon vernoemd naar de in 2014 overleden Cor Schavemaker en werd uitgereikt door mevrouw Schavemaker aan de uiteindelijke winnaar Peter van Maaren. Kortom, het was weer een geslaagd toernooi, mede dankzij diverse vrijwilligers van de Soos.

Voluit dames 4 afdelingskampioen

Voluit dames 4 is kampioen geworden V.l.n.r: (achterste rij) Sabine van der Veen, Laura Brugman, Claudia Groen, Lineke Ouwerkerk; (middenrij) Evelien Bleijendaal, Lisette Wesselman, Angela Groen, Marga Duinmaijer; (voorste rij): trainer Nico Groen en Coach Peter Ouwerkerk. Marit Koelman en Stephanie Kroos waren afwezig. Foto: Myrke van der Does

UITGEEST/ZAANDAM - Voluit Dames 4 is afdelingskampioen geworden. Dit gebeurde op de laatste speelavond na een bloedstollende wedstrijd, afgelopen vrijdag in Zaandam. De volleybalsters uit Uitgeest moesten met 4-0 winnen om de titel in de wacht te slepen. Familie en vrienden langs de zijlijn zagen hoe de dames in iedere set een opgelopen achterstand moesten inlopen, maar door goed teamwerk lukte dit iedere keer weer. Teamwork makes the dream work. Met het laatste servicepunt van Lisette Wesselman maakten zij het waar. Lisette: "Ik denk dat de kracht van ons team is dat we een gezellige vriendinnengroep zijn en dat we door de jaren heen goed op elkaar zijn ingespeeld. Ook zijn we mentaal erg gegroeid." Een schitterend resultaat voor het team, hun coach en hun trainer. Blij namen de meiden de bloemen in ontvangst en de fles champagne ging mee onder de douche. "We willen hierbij onze trainer Nico Groen en coach Peter Ouwerkerk bedanken voor het afgelopen seizoen!"

Voluit MB1 Kampioen

De kampioenen van MB1: Achterste rij: Hedwig Theunissen, Coen de Ruiter, Isa Struikmans, Lisa Baltus, Lonneke Wevers, Kees Wevers, Paul Baltus ; voorste rij: Linda Winter, Roos Theunissen, Jurian Webbe. .

UITGEEST - Na een spannende competitie zijn de volleyballers van Voluit MB1 op de laatste speeldag kampioen geworden van de jeugdklasse B. In de laatste wedstrijd moest nog slechts één set gewonnen worden. Voluit won deze wedstrijd overtuigend met 4-0 en haalde daarmee het kampioenschap binnen.

Programma FC Uitgeest

Zaterdag 30 april 17.00 uur FC Uitgeest 1 – de Kennemers 1

Het volledige programma kunt u lezen op de website van de vereniging www.fcuitgeest.nl.

Word ook Vriend van De Uitgeester

U kunt De Uitgeester nog steeds steunen door Vriend van De Uitgeester te worden. De krant ontvangt u gratis – per post en online -, maar voor een bedrag van € 12,50 (méér mag ook!) profiteert u van allerlei extra's, zoals de krant wekelijks gratis in uw mailbox, een gratis Doeltreffertje, voordeel bij plaatselijke winkels en restaurants en bij concert- en theaterbezoek, winacties en deelname aan een redactieadviesraad. Wij hopen dat u De Uitgeester een warm hart toedraagt. Aanmelden kan via www.vriendenvandeuitgeester.nl. Iedere vijftigste aanmelding krijgt een spijsbrood van Bakkerij Putter; wie weet valt u ook in de prijzen!

Win jij de gesigneerde ICGT bal?

Op het ICGT 2016 zullen ook dit jaar weer jongens meedoen die misschien over een aantal jaren bekende voetballers zijn. Onze grote favorieten op het ICGT zijn natuurlijk de jongens van het deelnemende team van FC Uitgeest. Wil jij kans maken op de bal uit het logo met daarop de handtekeningen van al onze plaatselijke helden? En ben je Vriend van De Uitgeester? Vul dan op het formulier www.vriendenvandeuitgeester.nl/icgt in waarom jij die bal moet winnen! We maken de winnaar op 17 mei bekend. Ben je nog geen Vriend? Meld je dan snel aan, of laat je ouders dit doen!

Winactie! Win 2x2 kaarten voor ABBA Gold op 8 mei t.w.v. € 40!

Bent u ook zo'n fan van ABBA? Grijp dan uw kans!

Als Vriend van de Uitgeester maakt u kans op 2 kaarten voor het concert van The Tribute Band to ABBA in de A9 Studio's! Het enige dat u hoeft te doen is onderstaande vraag beantwoorden:

Hoe heet de bekende musical over ABBA? Vul uw antwoord voor 6 mei 2016 in via www.vriendenvandeuitgeester.nl/abba. Onder de inzenders verloten we 2x2 kaarten voor het concert van Abba Gold in de A9 Studio's op 8 mei a.s.

Wilt u meedenken met de redactie?

Weet u wat er speelt in het dorp? Heeft u leuke ideeën, goede adviezen en wilt u de redactie van De Uitgeester bijstaan? Meld u dan aan voor de Redactieadviesraad! Zo kunnen wij De Uitgeester nog beter en interessanter maken voor alle Uitgeesters. Het is de bedoeling om een paar keer per jaar bij elkaar te komen. Meer informatie en aanmelden kan via redactie@uitgeester.nl. Vermeld hierbij uw naam, leeftijd en (indien van toepassing) uw beroep.

Gratis Doeltreffertje

Bent u Vriend van De Uitgeester? Dan mag u 1x per jaar een gratis Doeltreffertje plaatsen in De Uitgeester! Geef uw tekst door op www.vriendenvandeuitgeester.nl.

Nog geen Vriend?

Bent u nog geen Vriend van De Uitgeester en wilt u wel profiteren van een van deze aanbiedingen? Meld u dan snel aan op www.vriendenvandeuitgeester.nl!

Politienieuws

Diefstal zeilboot
UITGEEST - Een zeilboot werd woensdag 13 april omstreeks 10.32 uur weggenomen vanaf de jachthaven ZWVU aan de Lagendijk. De dader pleegde de diefstal op klaarlichte dag. Hij liep over de kade en stapte vervolgens op de zeilboot. Vervolgens is hij met de zeilboot naar de jachthaven Uitgeest gevaren en heeft de boot daar aan de kade gelegd om aldaar de buitenboordmotor van de zeilboot te demonteren en weg te nemen. De zeilboot is dus weer terug bij de eigenaar maar mist wel zijn buitenboordmotor. De politie spreekt van een brutale diefstal. Er hebben zich inmiddels getuigen gemeld en er zijn camerabeelden beschikbaar van de diefstal. De zaak is in onderzoek. Tevens werden tussen donderdag 14 april en woensdag 20 april 2016 nog twee buitenboordmotoren weggenomen vanuit de jachthaven ZWVU. Of er van dezelfde dader sprake is, is niet bekend.

Woninginbraak
UITGEEST - Twee woninginbrekers werden gestoord door buurtbewoners toen zij zaterdag 16 april omstreeks 12.30 uur aan het inbreken waren in een woning aan De Terp. De daders werden min of meer overlopen en gingen ervandoor in en een zilverkleurige personenauto, vermoedelijk oud model Volkswagen Golf met in het kenteken de letters HH en de cijfers 34. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Fietsendiefstal
UITGEEST - Twee fietsen werden afgelopen week weggenomen vanaf het Stationsplein. Een herenfiets van het merk Azor en een damesfiets van het merk Gazelle, type Orange, kleur zwart.

Autodiefstal
UITGEEST - Een grijskleurige personenauto van het merk Fiat, type 500, met kenteken GZ397G, werd in de nacht van zondag 17 april op maandag 18 april gestolen vanaf de Dokter Brugmanstraat. Niet bekend is op welke wijze de diefstal is gepleegd.

Snelheidscontrole Geesterweg
UITGEEST - Ondanks de vele controles die de laatste tijd zijn gehouden op de Geesterweg zijn er toch aardig wat bestuurders die zich niet houden aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Vrijdag 22 april werd opnieuw gecontroleerd. Liefst dertig overtreders kunnen een bericht verwachten.

Open Watersportdag 2016

UITGEEST - 3500 bezoekers kwamen afgelopen zondag naar het terrein van Watersportcentrum Uitgeest voor de Open Watersportdag. Ondanks het wisselvallige weer werd er volop genoten van alle activiteiten. (Foto's: Gerrit Bus)