De Uitgeester

23 mei 2018

De Uitgeester 23 mei 2018


25 jaar Bistro 't Schippersrijk

De jubileumbrochure van 't Schippersrijk Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Bistro 't Schippersrijk, wie kent het niet? Dit restaurant is een begrip in Uitgeest en wijde omtrek. 30 mei aanstaande vieren Sjaak en Carin Rijke het 25-jarig bestaan van Bistro 't Schippersrijk. Samen met dochter Serina (28), zoon Romano (24) en de bemanning bieden zij een gezellige feestmaand in juni. Wat dacht u bijvoorbeeld van elke zondag livemuziek? Een wijntheater of een kaasproeverij? Op de website (www.schippersrijk.nl) kunt u de planning van de maand juni terugvinden. Lees verder op pagina ..

Wethouder Tromp opent Annie M.G. Schmidt-expositie

Antoine Tromp opent de expositie in Lees Lokaal Foto: Gerrit Bus

UITGEEST - Onder toeziend oog van vele belangstellende Uitgeesters, fotograaf Gerrit Bus en Radio TV IJmond opende locoburgemeester en wethouder Antoine Tromp de Annie M.G. Schmidt-expositie in Lees Lokaal Uitgeest.

De wethouder roemde de vele vrijwilligers die zo'n prachtig burgerinitiatief, met een beetje hulp van de gemeente Uitgeest, gerealiseerd hebben. Ook prees hij de vele activiteiten zoals de goochelshows, de theatervoorstellingen, de taalcarrousel, de interactieve voorleessessies en nu weer de, toch wel heel bijzondere, Annie M.G. Schmidt-tentoonstelling. Alle boeken van Annie M.G. Schmidt staan gedurende de mei maand ook bij Lees Lokaal volop in de spotlights en de 11 kunstwerken hangen zelfs tot 18 juni aan de wand. Binnenkort is op RTV IJmond een reportage te bekijken over de expositie.

Manchester United wint ICGT 2018 na droomfinale tegen Real Madrid

FC Uitgeest in actie Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

UITGEEST - Toeschouwers die rijen dik de wedstrijden kijken, zomerse temperaturen en jeugdvoetbal van toch écht wel het allerhoogste internationale niveau. Ja, wat was het weer mooi: ICGT 2018. En wat een mooie winnaar kreeg het toernooi in de vorm van Manchester United. In een droomfinale tegen Real Madrid werd het 1-0. Een terugblik op alwéér een schitterende editie.

Op de openingsdag maakten de grote namen hun favorietenrollen meteen meer dan waar. Manchester United, Real Madrid en AZ bereikten alle drie de halve finales zonder ook maar een goal tegen te krijgen. Ook Red Bull Brasil haalde de finale. Op uitgekookte wijze: twee keer 0-0 en een 1-0 waren genoeg voor het bereiken van de laatste vier. De openingswedstrijd van FC Uitgeest tegen de uiteindelijke winnaar werd 0-2. Lees verder op pagina ..

De trote winnaar, Manchester United Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

25 jaar Bistro 't Schippersrijk

Bistro 't Schippersrijk Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Bistro 't Schippersrijk viert de hele maand juni feest! Vanaf 30 mei vieren Sjaak en Carin Rijke namelijk het 25-jarig bestaan van hun Bistro 't Schippersrijk. Samen met dochter Serina(28), zoon Romano(24) en de bemanning bieden zij een gezellige feestmaand in juni, zoals: live muziek op zondag, een wijntheater of een kaasproeverij.

Een stukje geschiedenis
Na in 1985 een eigen slagerij te zijn begonnen in IJmuiden kwam in 1993 de mogelijkheid voor Sjaak en Carin Rijke een kleine Franse bistro op te zetten in een oude botenloods op jachthaven Zaadnoordijk in Uitgeest. De hobby groeide uit tot een groot restaurant met – 25 jaar later – heel wat om op terug te kijken. Vanaf het begin en tot op heden is neef Remco Meijer de chefkok. Samen met de trouwe leveranciers wordt veel aandacht geschonken aan de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. Sjaak snijdt na al die jaren nog steeds zelf het vlees voor het restaurant, ook rookt en bewerkt hij diverse specialiteiten samen met Remco en Jan van den Kommer, de lokale visboer. Carin zorgt voor de decoratie en de juiste ambiance. Remco bedenkt samen met zijn keukenbrigade de kaart, die elk seizoen weer wordt aangepast met originele en heerlijke gerechten.

Sinds januari 2003 is de bistro verhuisd naar een nieuwe locatie op dezelfde jachthaven. Dit is zoals we het bedrijf nu nog steeds kennen. Gastvrijheid staat al jaren hoog in het vaandel en proberen de eigenaren samen met de bemanning als dagelijks doel vast te houden. In de jubileumbrochure nemen zij de lezer mee op een reis terug in de tijd.. onder andere een kijkje in de spreekwoordelijke keuken van Remco: hoe heeft hij al die tijd beleefd? De brochure is in de omgeving van Uitgeest huis aan huis verspreid, maar u kunt er ook 1 ophalen bij 't Schippersrijk.

Kijk op www.schippersrijk.nl voor alle activiteiten in de feestmaand juni. De Uitgeester zal op een ander moment aandacht besteden aan het jubileum van dit bekende Uitgeester restaurant.

Sportief en recreatief doneren voor het Hertenpark

Namens de vrijwilligers van het Hertenpark alvast bedankt! Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Op 10 juni is er weer de jaarlijkse Rabo Fietstocht. Het Hertenpark Uitgeest heeft zich hiervoor ook opgegeven. Er is een tocht van 30 kilometer die u kunt fietsen met familie, vrienden en kennissen.

Het beginpunt is op de Halve Maan 2 in Beverwijk, u kunt hier aangeven dat u fietst voor Hertenpark Uitgeest. Van tevoren inschrijven is niet nodig. Indien de route is uitgereden doneert de Rabobank een bedrag aan het Hertenpark Uitgeest. De dieren van het Hertenpark zullen dit heel erg waarderen! De vrijwilligers natuurlijk ook, want op deze manier kan het park goed onderhouden worden. De vrijwilligers én de dieren hopen dat er veel mensen van fietsen houden! Noteert u de datum vast in de agenda?

Meer informatie vindt u via deze link: www.rabobank.nl/lokale-bank/ijmond/rabobank-fietsdag-zondag-10-juni. Donaties zijn altijd welkom via IBAN NL12RABO0363401997.

Kerk in Beweging: Redding

UITGEEST - Zaterdag 26 mei om 19.00 uur is Kees Kroone te gast bij Kerk in Beweging. In zijn woonplaats Limmen is hij actief op vele gebieden. Maar in zijn leven heeft hij ook voetstappen achtergelaten over de hele wereld. Het thema van de viering is 'Redding'. Redding kun je zoeken, of je kunt het aangereikt krijgen. Hele volkeren zijn gered in de loop van de geschiedenis, maar de redding van één enkel persoon maakt soms net zoveel indruk. Het koor Sound of Life zingt toepasselijke liedjes. U/je bent van harte welkom in de parochiekerk aan de Langebuurt.

"Door de lens van Bus"

het pontje bij De Woude Foto: Gerrit Bus

De Woude is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp ligt op een eiland in het Alkmaarder en Uitgeestermeer en is alleen per pont te bereiken. Het telt ongeveer 160 inwoners. Het eiland werd echt een eiland toen in de 19e eeuw aan de rand van de Kogerpolder de Markervaart werd doorgetrokken tot en met het Noordhollandsch Kanaal. Daarvoor lag het net aan vast aan de Kogerpolder. Het westelijke puntje van de Kogerpolder valt formeel onder De Woude evenals de Oostwouderpolder. Het eiland waarop het dorp De Woude is gelegen wordt gevormd door de Westwouderpolder, dat een uniek weidevogelgebied is.

Collecte Hartstichting raakt de 6.000 euro

UITGEEST - In de week van 9 t/m 14 april 2018 is niet tevergeefs een beroep gedaan op de Uitgeester bevolking om te laten zien dat hun HART nog steeds op de juiste plaats zit. Maar liefst 82 getalenteerde collectanten zijn in ons mooie dorp bijna alle huizen langs gegaan en hebben het prachtige bedrag van 5.676,06 euro opgehaald. Hierbij moeten de tikkies en QR-code donaties nog worden opgeteld, maar daar hebben we op dit moment nog geen resultaten van. Verder zal het spinfestijn, dat binnenkort gaat plaatsvinden in SportPlan Uitgeest, nog een flinke duit in de zak doen. Het totaalbedrag gaat de 6.000 euro niet alleen raken, maar zeer waarschijnlijk ook slechten.

Wij zijn trots en blij in Uitgeest te mogen wonen en zeggen namens het comité Vrienden van de Nederlandse Hartstichting Uitgeest alle gulle gevers en onze collectanten in het bijzonder heel, heel HARTelijk dank.

Over komen Door huisarts Dirk Jan van Wijk

Het leven is onvoorspelbaar en verrassend en slechts deels te controleren. Dat is vooral een vervelend feit voor mensen die moeite hebben met onverwachte gebeurtenissen. Die gebeurtenissen overkomen je in positieve zin, maar helaas ook nogal eens in negatieve. En hoe ga je daar dan mee om?

Ongelegen
Zojuist gebeurd: Veel tijd heb ik niet, want ik wil eigenlijk nog snel een column voor De Uitgeester schrijven om de lokale bevolking gezondheidsvoorlichting te geven. Ik doe elke keer mijn best om in een beperkt aantal woorden een goed leesbaar stukje te schrijven, dat bovendien stemt tot nadenken over de eigen gezondheid. Waarover het deze keer moet gaan, weet ik nog niet, maar ik hoop maar dat het onderwerp me straks wel te binnen schiet, als ik eenmaal achter de computer zit. Ik haal snel de boodschappen voor die week uit mijn fietstas en in de haast vallen midden in de kamer een fles wijn en literpak kwark uit mijn handen. Zoals bij een handgranaat zit de inhoud door de hele kamer, op de vloer, meubels, wanden en gordijnen en op mijn eigen kleren. Ik sta in een plas kwark met alcoholische druivensap.

Pech
Jou overkomt dit hopelijk nooit, maar mij toch met enige regelmaat: Er gebeurt iets dat je totaal niet uitkomt op dat moment. Het programma dat je in je hoofd hebt, loopt volledig in de soep (in dit geval de kwark). Dat stukje kan ik nu wel vergeten. Ik mag blij zijn als ik die rotzooi een beetje netjes opgeruimd krijg!

Bedoeling
Ik geef me over en begin op te ruimen. Eigenlijk valt dat best mee en als ik mezelf zo bezig zie, moet ik eigenlijk wel lachen om mezelf. Opnieuw heeft het leven mij geleerd dat 'haastige spoed zelden goed' is en dat me dat op een koddige manier duidelijk is gemaakt. Als ik een bewakingscamera in de kamer had gehad, had ik een geweldige 'home-video' gehad! Misschien was deze 'pech' wel de bedoeling! Ik leer er weer van en heb in elk geval een onderwerp voor een stukje.

Toeval?
De meeste dingen gebeuren niet voor niets, weet ik inmiddels. Ze overkomen je misschien wel, omdat je er een probleem mee hebt. Soms lijkt het zelfs wel zo dat de dingen waar je een probleem mee hebt en die je het liefst wilt vermijden, je juist steeds overkomen! Het helpt dan enorm als je in staat bent om deze ongewenste situatie 'om te denken'. Om er van een andere positie naar te kijken. In dit geval heb ik op drie manieren 'omgedacht':

Omdenken
In de eerste plaats heb ik me overgegeven aan de feiten. Feiten kun je niet veranderen en het is zinloos om je tegen feiten te verzetten of daar op een andere manier energie in te steken. Het is wat het is, laat het zo zijn! (Acceptatie). In de tweede plaats kon ik de lol er ook wel van in zien. Als het een ander was overkomen, was ik waarschijnlijk in lachen uitgebarsten! En wat ik me tenslotte nog realiseerde: Dit is een prachtig onderwerp voor een nieuw stukje! Dank je wél, dat mij dit is overkomen! En inmiddels heb ik in een kwartiertje de vorige 500 woorden op papier gezet en is mijn column bijna klaar!

Huh?!
Het is al vele jaren geleden dat ik het boekje 'Huh?!' van Berthold Gunster heb gelezen. Op uiterst herkenbare en komische manier beschrijft hij hierin vijftien manieren om dingen die ons overkomen 'om te denken'. Wanneer het je lukt om op een andere manier te kijken naar iets dat je is overkomen, geeft dat je energie, in plaats van dat het je deprimeert. Realiseer je dat teleurstellingen te maken hebben met verwachtingen die niet uitkomen. En verwachtingen heb jij in je eigen hoofd gemaakt. Dan kun je misschien ook die verwachting wel bijstellen in je hoofd. Ik verwacht dat je dat kunt!

Fort aan Den Ham weer geopend voor publiek

Fort aan den Ham open voor publiek Foto: F. Braaksma

UITGEEST - Zondag 27 mei is Fort aan Den Ham weer geopend voor publiek van 11.00 tot 16.00 uur.
Ooit verboden gebied en geheim landschap. Bijna onzichtbaar in het Noord-Hollandse land.
Het fort ligt bij spoorlijn en provinciale weg N203 op de rand van Krommenie ter hoogte van de "Krokodil". Exposities over de Bezettingstijd 40-45, Scouting, Politionele Acties in Nederlands-Indië, Linie van Beverwijk,
Slag bij Castricum, Militaire communicatie, Koude Oorlog, Muziek door het NGG, etc.

Er zijn rondleidingen met gids maar u kunt ook vrij in en rond het forteiland dwalen. Op verzoek is de Genieloods binnen te bewonderen.
Het fort en de loods zijn gebouwd in 1903, behoort tot UNESCO Werelderfgoed en de Stelling van Amsterdam. Historisch ingericht zoals rond het mobilisatiejaren 1914-18 en nu een Militair Museum. Ervaar hoe de manschappen en officieren tussen 1914 en 1918 doorbrachten op het fort.

Alle informatie over het fort en zijn geschiedenis is te vinden op de website www.fortaandenham.nl
Het fort is ook op woensdagen te bezoeken.
Fort aan Den Ham, Busch en Dam 13 Uitgeest.

Hobbybeurs in de Zien

Hobbybeurs in de Zien Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Na een succesvolle beurs in 2017 komt er nu weer een beurs en wel op 26 mei in sporthal de Zien in Uitgeest. De beurs is geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur. Er staan ongeveer 80 kramen (stands) met diverse hobbymaterialen op het gebied van o.a. keramiek, kaarten maken, mixed media, sieraden, wol en diamontpainting. Verder zijn er voor jong en oud diverse workshops waar u aan mee kunt doen. Zelf hebben wij Marjan van der Wiel en Agnes Luijken zitten waar u een mooie kaart kunt maken. De entree van de beurs is 2,50 euro en bij binnenkomst hebben wij voor de eerste 400 bezoekers een goed gevulde goodybag. Voor informatie kunt u contact opnemen met Syta van Gelderen op 0618520577 of info@sytavangelderen.nl.

Lelie Open tennistoernooi in Akersloot

Het altijd gezellige Lelie Open tennistoernooi Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - Voor de 21ste keer organiseert TV Akersloot het jaarlijkse tennistoernooi 'Lelie Open'.

Op tennispark de Kijf gaat zaterdag 16 juni het jaarlijkse tennistoernooi van start, de finales zijn op zondag 24 juni. Er wordt gespeeld in diverse categorieën vier tot en met acht in zowel dames-, heren- als gemengd dubbel. Het toernooi kent ook een verliezersronde, waardoor je gegarandeerd twee wedstrijden zult spelen. Het toernooi staat onder leiding van Cassandra, Carin, Debbie, Bo, Hennie, Lieke en Lucie. Inschrijven kan via www.toernooi.nl tot en met 4 juni 00.00. Onder alle deelnemers wordt een van der Valk cadeaubon t.w.v. 250 euro verloot.

Voor ons toernooi zijn we nog op zoek naar baansponsoren. Het is mogelijk om een baan te sponsoren voor 75 euro. In deze prijs is een zeil/doek met uw eigen logo inbegrepen. Dit zeil blijft uw eigendom en kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Aanmelden kan via lelieopen@tvakersloot.nl.

Zenuwen, handtekeningenjagen, topvoetbal en vooral veel gezelligheid op ICGT 2018

De openingswedstrijd FC Uitgeest - Manchester United Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

Nog drie kwartier voordat het fluitsignaal klinkt voor de openingswedstrijd van het ICGT 2018. Ballenjongens Sem, Daan, Pim en Sten zijn een beetje zenuwachtig maar ze vinden het wel heel cool dat ze ballenjongen mogen zijn. Ze vinden het jammer dat Cape Town er niet bij is dit jaar: "Ze komen heel vrolijk het veld op en of ze nu winnen of verliezen, ze zijn altijd blij," vertellen Sem en Pim. De rest van de kinderen is al druk met handtekeningenjagen, er is een run op de shirts die de organisatie hiervoor aan de kinderen uitdeelt.

De aftrap van het toernooi: FC Uitgeest komt op in het geel/groen, Manchester United speelt in het rood. Het publiek staat drie rijen dik om het veld, het is muisstil. De openingstreffer wordt gescoord in de twaalfde minuut door Manchester, twee minuten later volgt het tweede doelpunt door de Engelsen. Dit blijkt ook de eindstand. De nummer tien van FC Uitgeest, Jur Hoekstra, komt uitgeput het veld af. "Het was een zware wedstrijd, we hoopten op een stunt en hebben ons 200 procent gegeven." Hij werd vanmorgen wakker en dacht net als de rest van het team: dit wordt een mooie dag, we gaan gewoon genieten. De trainer van Manchester United staat uit te blazen onder het genot van een kop koffie: "Het was een moeilijke wedstrijd. Wij wilden per se de eerste goal, anders hadden we het nog zwaarder gekregen." Verder zegt hij met een glimlach: "We probeerden wijd te spelen, maar FC Uitgeest was erg koppig." En dat is goed, want hij noemt het elftal van Uitgeest een zeer gedisciplineerd team. "Het toernooi is goed georganiseerd, het hotel is top en het eten is top. Iedereen is vriendelijk en Uitgeest is 'a nice community'", aldus de tevreden trainer.

Als we het over de teams hebben die dit jaar gestrikt zijn voor het ICGT moeten we bij Henk Kempers zijn. Hij haalt al dertig jaar de grootste clubs van de wereld binnen. In zijn beginjaren deed hij eigenlijk alles, van teksten maken voor de programmaboekjes tot het smeren van de broodjes. Vanaf dit jaar heeft hij het stokje overgedragen aan Mats Idema. Wat hem het meest bijstaat is de deelname van het Oost-Duitse nationale elftal vlak nadat de muur viel in 1990. Er deden destijds maar liefst zestien teams mee. De Oost-Duitse trainer was heel enthousiast: "Hoe krijgen jullie dit nou voor elkaar in Uitgeest?" vroeg hij Kempers.

Een handtekening scoren van je favoriete voetballer! Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

Bouke van de Berg, die de pers begeleid, werd in 2007 als eerstejaars student journalistiek gestrikt als vrijwilliger door René Vermeer. Er is veel veranderd in de jaren. "De grootste verandering ten opzichte van vorig jaar is dat we dit jaar scheidsrechters hebben die in de Jupiler League en de eredivisie fluiten, de KNVB heeft ze meegenomen." De KNVB doet namelijk een pilot met videoregistratie op het veld, dit willen zij volgend jaar in de eredivisie gaan gebruiken. Door middel van acht camera's opgesteld rond het A-veld heeft de scheidsrechter contact met een bestelbus waarin twee andere scheidsrechters de wedstrijd volgen. Als er een overtreding is dan kunnen ze deze indien nodig via de videoregistratie terugkijken.

In de kantine keuvelen de twee Annie's er gezellig op los met Wil Klein en Jaap Scholten, oud-voetballer uit het eerste. Vroeger waren de Annie's vier dagen op rij de gastvrouwen van het toernooi. Ze begonnen vroeg en kwamen pas om half vier 's nachts thuis. "Als we er even doorheen zaten dan namen we een borreltje en knapten we weer op," aldus Annie. Wil heeft het ICGT opgericht. "Destijds verkochten we patat door een raam van de kantine," vertelt hij. "Ik ben erg trots dat het toernooi nog steeds bestaat en zo professioneel is geworden." De oudgedienden blijven nog wel even zitten, ze raken niet uitgepraat over alles wat ze tijdens de 33 edities van het ICGT-toernooi hebben meegemaakt.

Tekst: Margreeth Anema

Twee topclubs in de finale: Manchester United tegen Real Madrid

FC Uitgeest bij aanvang van de openingswedstrijd. Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

UITGEEST - De organisatie van het ICGT 2018 kan terugkijken op een geslaagd toernooi. In een droomfinale met Manchester United tegen Real Madrid werd het 1-0. Een terugblik op alwéér een schitterende editie.

Manchester United, Real Madrid en AZ bereikten op de eerste wedstrijddag alle drie de halve finales zonder ook maar een goal tegen te krijgen. Ook Red Bull Brasil haalde de finale. Op uitgekookte wijze: twee keer 0-0 en een 1-0 waren genoeg voor het bereiken van de laatste vier. De afvallers, FC Volendam, FC Uitgeest, NEC/FC Oss en Palmeiras, mochten op de maandag als eerste in actie komen. Palmeiras haalde toen flink uit, door met 5-1 van NEC/FC Oss te winnen. FC Uitgeest en FC Volendam scoorden allebei niet. Strafschoppen dus! Het leek erop dat Volendam ging winnen, toen FC Uitgeest-keeper Sven Koning zelf een penalty nam en deze miste. Daarna herstelde hij zich wel door er eentje te pakken. Voor de gastheren kwam het uiteindelijk helemaal goed, want Volendam miste nog een keer. Tot grote vreugde langs de goed gevulde lijn!

FC Uitgeest kon zich dus gaan opmaken voor de finale om de Koogbokaal tegen het sterke Palmeiras. De Brazilianen bleken wel de bovenliggende partij te zijn. Opnieuw een stunt zat er niet in: Palmeiras ging met 1-0 de rust in dankzij een goal van Yan Matheus Santos Souza. Na de rust bleven de Brazilianen de betere partij. Het overwicht was toen wel heel groot. De eindstand? 4-0. Een terechte winnaar van de Koogbokaal dus! Troost voor FC Uitgeest: de mannen gingen naar huis met de Henk Zevenbergbokaal voor sportiefste deelnemer.

Dan de halve finales. Real Madrid speelde op het hoofdveld tegen AZ, met Uitgeester Ferdy Druijf (die onlangs in de Arena in de basis startte tegen Ajax) in de spits. Op het B-veld begon gelijktijdig Manchester United – Red Bull Brasil. Real Madrid bleek een maatje te groot voor AZ te zijn en bereikte door doelpunten van Pablo Rodríguez en Antonio Casas de finale. Die andere wereldclub, Manchester United, ontdeed zich netjes van Red Bull Brasil door 1-0 te winnen dankzij een goal van Mason Greenwood. In de strijd om de derde plaats trok AZ aan het langste eind. In een boeiend duel versloegen de Alkmaarders Red Bull Brasil. Doelpuntenmaker: local hero Druijf!

En dus kwam er een absolute droomfinale: Real Madrid-Manchester United. Een finale waarvoor het publiek naar Uitgeest kwam. In dat publiek ook dit jaar weer veel scouts en professionele voetbaldieren, zoals Sjaak Swart en scheidsrechter Bas Nijhuis, die als videoscheidsrechter dienst deed. En wat een mooie finale werd het. Eentje met ook het animo van een internationale topwedstrijd: het sportpark van FC Uitgeest was namelijk afgeladen vol. Drukker dan ooit zelfs. Schitterend!

De finale werd een clash tussen de grootste talenten van Manchester United en Real Madrid, de twee aller grootste clubs ter wereld. Vanaf het begin leek United een klein beetje het overwicht te hebben. Het initiatief lag in ieder geval bij de Mancunians. Toch hield Real knap stand en ging het de rust in met 0-0. Na de rust was het alsnog Manchester United dat de score opende, via een keihard schot van Mason Greenwood. Samen met Tahith Chong was hij vaker belangrijk. Het bleef bij de 1-0 en daarmee sloot Manchester United zijn debuutjaar perfect af met de toernooiwinst!

Na afloop van het toernooi werd matchwinner Greenwood uitgeroepen tot speler van het toernooi. Keeper van het toernooi is die van Red Bull Brasil: Victor Hugo Zorzenoni. In vijf wedstrijden kreeg hij

maar drie doelpunten tegen. Knappe prestatie, gezien de moordende concurrentie! Topscorer van ICGT 2018 was met vier doelpunten Yan Matheus Santos Souza.

Toernooidirecteur Mats Idema kijkt met een topgevoel terug op de editie van dit jaar. "Ik durf nu écht te zeggen dat dit het beste ICGT ooit was", was vertelt hij. "Het hele weekend verliep op rolletjes. Als toernooi zijn we ontzettend trots op die honderden vrijwilligers die het toernooi elk jaar weer mogelijk maken. Zij zorgen ervoor dat Uitgeest en omstreken gratis van dit prachtige voetbaltoernooi mogen genieten. Dat het ICGT dit jaar zo ijzersterk én gezellig was, is aan hun te danken. Bedankt! We vinden het fantastisch dat we in de vorm van Manchester United een nieuwe winnaar van het ICGT hebben. Een schitterende naam waarvan we echt trots zijn dat deze ploeg op het ICGT heeft gespeeld. Op naar volgend jaar!"

7 / 12

Foute feestavond 2.0: De volgende dag met drank in de benen op het veld

Horeca-coördinatoren Frank Jacobs en Frans Borst Foto: Margreeth Anema

UITGEEST - Na een spetterend dagje voetbal van wereldklasse, was het zaterdagavond voor een deel van de spelers en het publiek tijd om even lekker uit hun dak te gaan in de feesttent tijdens de ICGT Foute party 2.0. De bezielende klanken van "Beter te dik in de kist, dan een feestje gemist", van Rob Ronalds komen je tegemoet als je richting het sportpark loopt. Agenten van de politie IJmond posten bij het hek: "Wij zijn er om alles in de gaten te houden buiten de hekken van het sportpark, we hebben er zin in, dit is een leuke klus", meldt ze. Er staat al een rij voor de beveiligingspoortjes, de vrolijke portiers hebben er ook zin in.

Annabel van der Wage en Annemarie Maussen lopen de verslaggever tegemoet. Ze zien er kleurrijk uit met hun zojuist gescoorde groene zwemband om hun middel in de vorm van een kikker. "Hiermee zoeken we aanspraak", grapt Annabel. Annemarie gaat lekker naar huis met haar vriendje die net gevoetbald heeft maar Annabel is nog niet klaar, zij is vastberaden om straks terug te gaan naar de feesttent.

Op het terrein gaat het er anders aan toe. Erik Rentenaar staat met zijn maat die liever niet met zijn naam in de krant wil, een patatje te eten bij de snackwagen. Ze zijn geen ondergrondje aan het kweken, "het is meer een herstelactie", zegt hij. De vrienden hebben vanmiddag voetbal gekeken en zijn al vijf uur bier aan het drinken. Ze eten een patatje en taaien af. "Het is mooi geweest", aldus de heren.

Ook de horeca is goed geregeld tijdens het ICGT. Foto: Marloes Blok - marloesblokfotografie.nl

Er zijn ook mensen die net aankomen, zoals Shari Breetveld, beter bekend als coördinator van de ballenjongens. Zij is dagelijks in touw op het toernooi maar stort zich daarbij ook drie of vier dagen in het feestgedruis. De zusjes Nienke en Anne van den Berg vergezellen Shari. Nienke, bekend van het Zappelin TV, heeft 's middags opgetreden bij de kindermiddag. De meiden voetbalden samen in dames 1, zo'n tien jaar geleden. "Met drank in de benen stonden we zondagochtend tijdens het ICGT op het veld", vertelt Shari. Tot grote hilariteit weet Anne zich te herinneren dat er tijdens de wedstrijd ook weleens werd gekotst in de sloot. "Maar we noemen geen namen", de dames gieren het uit.

Frans Jacobs, één van de zes horeca-coördinatoren, neemt me mee achter de schermen van de feesttent. Frans heeft negen jaar algemene zaken gedaan en gaat zich nu op het horecagedeelte storten waarbij hij het stokje overneemt van Martin van Klinken. Ik tel o.a. twee containers met in totaal negen 1000 liter tanks bier, een bierwagen met nog zo'n 20.000 liter aan boord om de tanks bij te vullen, drie opslagcontainers met wijn en fris, een enorme commandowagen voor de beveiliging, een perscontainer voor de vuilnis en keetjes voor de artiesten en de organisatie. Frank Borst, die voor het eerste jaar de horecacoördinatie op zich neemt: "Je zou niet denken dat je dit allemaal kwijt kunt op het trainingsveld als het geleverd wordt". De bierwagen rijdt af en aan naar de tanks die leeg zijn en dat is niet zo gek want Frans vertelt dat er vrijdag tijdens het bedrijventoernooi al 1000 liter bier doorheen ging in anderhalf uur. Bij de drie toiletwagens eindigt mijn rondleiding, het zijn geen dixies maar toiletten die doorgespoeld kunnen worden en werkelijk brandschoon. Zelfs de toiletten zijn keurig geregeld tijdens het ICGT toernooi.

Wat een spektakel, het ICGT. Het hele Pinksterweekend hebben we kunnen genieten van prachtig voetbal, mooi weer, gezellige avonden in en om de feesttent en veel meer! Kijk voor meer foto's op Facebook De Uitgeester en een video op YouTube.

Foto: Daan Kouijzer

Fotografie: Marloes Blok - marloesblokfotografie, Margreeth Anema, Daan Kouijzer

Foto: Marloes Blok
Foto: Margreet Anema
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Margreet Anema
Foto: Aangeleverd
Foto: Margreeth Anema
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok
Foto: Marloes Blok

Kom naar de vriendinnendag op 25 mei Meidenvoetbal steeds populairder, ook bij FC Uitgeest.

Kom 25 mei naar de vriendinnendag bij FC Uitgeest Foto: Aangeleverd

Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook bij FC Uitgeest is er een stijgende lijn te zien in het aantal voetballende meisjes en dames. Tijdens het huidige seizoen zijn er bij ons zo'n 150 meisjes en damesleden die in competitieverband uitkomen. Om zo veel mogelijk meiden kennis te laten maken met de voetbalsport, organiseert FC Uitgeest dit jaar voor de vierde keer de vriendinnendag.

Op vrijdag 25 mei ben je van harte welkom bij FC Uitgeest om samen met je vriendin(nen) deel te nemen aan de vriendinnendag . We starten om 17.00 uur met de 5-10 jarigen en om 18.30 uur met de 11-14 jarigen. Misschien ken je al een vriendin die bij FC Uitgeest voetbalt en kun je met haar mee, maar meisjes kunnen ook zonder een uitnodiging van een vriendin naar de vriendinnendag komen. Dit vindt plaats op de sportvelden van FC Uitgeest. We spelen een toernooitje en er zijn nog een paar andere leuke activiteiten. Om bij FC Uitgeest lid te mogen zijn, moet je 5 jaar oud zijn. Dit is dan ook de leeftijd om deel te nemen aan de vriendinnendag.

Meld je aan voor de vriendinnendag door een mail te sturen naar: vriendinnendagfcu@outlook.com. Vermeld daarin je voor- en achternaam en je leeftijd. Mochten er vragen zijn, dan kunnen deze ook naar dit mailadres worden gestuurd. Wij hopen, net als voorgaande jaren, op een geslaagd toernooi!

Alwin Hes sterk op dreef

AKERSLOOT - Castricummer Alwin Hes heeft met overmacht de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Direct al na de start op Sportcomplex de Cloppenburgh nam Alwin Hes het initiatief in handen en sloeg een gaatje. Vooralsnog kon Ferry Karssen uit Alkmaar redelijk in het spoor blijven en hoop houden op aansluiting bij een eventuele mispeer van Alwin Hes; maar zover kwam het gelukkig niet voor de leider. Daardoor kon de goed gemotiveerde Castricummer zijn voorsprong zelfs uitbouwen en na ruim een uur de welverdiende winst pakken. Spannend was weer het gevecht om plek drie van het podium tussen de "eeuwige" rivalen de jonge Wout Bakker (Heiloo) en good-old Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef met daarbij in eerste instantie nog bij Jacco Kemp, eveneens uit Egmond aan den Hoef. Laatst genoemde Kemp moest het duo Bakker/Verdonk senior laten gaan, maar kon wel uit handen blijven van de mannen uit Akersloot Vincent Tiebie en Ron Konijn, die elkaar ook geen meter ruimte gaven. Op driekwart van de wedstrijd verloor Wout Bakker door een aflopende voorband Henk Jan Verdonk senior uit het oog, maar kon na twee pompbeurten de koers toch uitrijden, hoewel Bakker inmiddels wel was ingehaald door een aantal achtervolgers. Uitslag: 1. Alwin Hes Castricum 2. Ferry Karssen Alkmaar 3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 4. Jacco Kemp Egmond aan den Hoef 5. Vincent Tiebie Akersloot 6. Ron Konijn Akersloot 7. Wout Bakker Heiloo 8. Hidde Buur Akersloot 9. Ton Wiering Akersloot 10. Chris Kemp Egmond aan den Hoef.

Damesbiljartteam de Aquiten sluit seizoen af

het damesbiljartteam de Aquiten Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Met veel plezier en inzet heeft het damesbiljartteam de Aquiten de afgelopen jaren de fijne kneepjes van deze mooie sport zich eigen weten te maken. Op 14 mei is in Dorpshuis de Zwaan het derde seizoen afgesloten met een zeer spannende laatste ronde voor de tweede, de derde, de vierde en de vijfde plaats. De kampioen van dit seizoen was al bekend. Nel Tromp ging met de grote beker naar huis. Tweede werd Lies Soentken, derde Janna van Zuylen, vierde Tilly Molenaar en vijfde José Krom. Ans Ooms en Gre Weerstand eindigden op de zesde en zevende plaats.


We kijken terug op een gezellige en leerzame periode waar we onder de bezielende leiding van Jan Paulisse duidelijk vorderingen hebben gemaakt.
Ook het komende seizoen krijten we weer de keu's gaan we de strijd met elkaar aan om met veel plezier te werken aan het vervolmaken van de technische kneepjes onder de prima begeleiding van onze gedreven en geduldige leermeester.

Mega Sportdag in sporthal de Zien

UITGEEST - Op 24 mei 2018 wordt i sporthal de Zien een Mega Sportdag georganiseerd door de Buurtsportcoach, de scholen Binnenmeer, Vrijburg en de Molenhoek in samenwerking met de sportverenigingen. Doel van deze sportdag is de scholen op een speelse manier met elkaar in contact te laten komen, een actieve (mid)dag verzorgen en kennis laten maken met verschillende sporten en verenigingen. Hierdoor ontdekt het kind zijn/haar talenten in een bepaalde sport. Een secundair doel is dat kinderen ook lid worden bij een vereniging. In de ochtend, van 9.00-12.00 uur, gaan leerlingen uit groep 5 t/m 8 meedoen aan het luchtkussenfeest en sportclinics volgen. In de middag, 12.30-14.15 uur, gaan 305 leerlingen uit groep 1 t/m 4 meedoen aan het luchtkussenfeest en sportclinics volgen. Er zal in 2/3 van de sporthal een luchtkussenfeest plaatsvinden met stormbaan en springkussens. De rest van het sportcentrum kan gebruikt worden voor het geven van clinics. In totaal zullen er ongeveer 565 kinderen aan deze sport(mid)dag meedoen.

Vrouwen 35+ doen mee aan Wim Groen toernooi tijdens ICGT

Het vrouwenteam 35+ van FC Uitgeest Foto: Anita Webbe

De Vrouwen 35+ van FC Uitgeest mochten weer met het ICGT meedoen aan het 2e Wim Groen toernooi. De vrouwen waren erg zenuwachtig. De eerste wedstrijd moesten ze tegen KFC en die werd met 5-0 verloren. De tweede wedstrijd tegen Assendelft en die wedstrijd werd verloren met 3-1, wel met een heel mooi doelpunt van Bridget Duijnmaijer. De derde wedstrijd was tegen Koedijk. Met twee mooie goals van Gerda Groen en Linda van Zutphen werd deze wedstrijd helaas op het nippertje verloren met 3-2.

Jaarvergadering ijsclub Uitgeest

UITGEEST - Donderdag 24 mei wordt de jaarlijkse vergadering van de ijsclub Uitgeest gehouden in dorpshuis De Zwaan aan de Middelweg. Aanvang 19.30 uur. De gebruikelijke agenda wordt behandeld en afgewerkt. Ook worden de clubkampioenen gehuldigd. U bent van harte welkom.

FC Uitgeest: verbeten strijd tegen DEM eindigt in remise.

Speler van de wedstrijd en het jaar Paul Groen plus pupil Sil Rozema. Foto: Marianne Jonker

Nee, vriendelijk was het ook dit keer niet in de onderlinge confrontatie tussen DEM en FC Uitgeest. Was het in Beverwijk destijds al "bloed aan de paal", nu lieten beide partijen zich ook niet onbetuigd. Wederom was er ook dit keer een arbiter aangesteld die dat niet helemaal goed aanvoelde. Natuurlijk is een scheidsrechter nooit oorzaak van onvriendelijkheden in het veld maar kordaat optreden zou zeker geholpen hebben. Gelukkig kon na afloop iedereen vrede hebben met een gelijk spel (1-1) en werden er handjes geschud. Ook tussen spelers die vlak daarvoor elkaars bloed nog wel konden drinken. Zo hoort het ook.

FC Uitgeest startte een beetje in een fantasieopstelling. Dat had alles te maken met spelers die ook moesten optreden in het ICGT-elftal want dat was een bijkomende bijzonderheid vandaag, namelijk dat deze plaatsvond op eerste Pinksterdag en dat weekend is al 33 jaar lang gereserveerd voor het ICGT. Improviseren dus voor trainer Florian Wolf.

Het begon allemaal nog best aardig. Over en weer waren er kansen maar het was FC Uitgeest dat toesloeg. Een geweldige dieptepass op maat van Jordy Duijn in de 10e minuut werd door de weg sprintende Jorn Brouwer goed ingeschat. Op fraaie wijze controleerde hij de bal om vervolgens keeper Adrichem kansloos te laten. 1-0. Dat DEM daar knap chagrijnig over was bleek uit een keten van onvriendelijkheden die daarop volgde. Nare overtredingen en voortdurend commentaar op de arbiter zorgden voor een lichtelijk explosief sfeertje.

Dat patroon herhaalde zich in de tweede helft waarbij er ondertussen ook nog gevoetbald werd. Natuurlijk vocht DEM voor zijn laatste theoretisch kans om kampioen te worden of in ieder geval tweede te worden achter Fortuna Wormerveer (overigens deze zondag de terechte kampioen geworden) om daarmee een betere uitgangspositie te krijgen voor de nacompetitie. Maar dat was geen rechtvaardiging voor de talloze overtredingen.

In de 71e minuut volgde de beloning voor hun inspanningen. Een fraaie voorzet leek door Stals in het doel gewerkt te worden maar later bleek ook de voet van Paul Groen eraan gezeten te hebben. In ieder geval was er een gelijkmaker. 1-1. Beide partijen gingen daarna verder waar ze qua onvriendelijkheden gebleven waren, creëerden nog wat kansen maar wisten niet meer tot scoren te komen. Daarmee herstelde FCU zich enigszins van de vervelende 5-0 nederlaag tegen AGB en wist DEM na afloop dat Fortuna Womerveer kampioen was geworden. Voor FC Uitgeest rest nog de uitwedstrijd tegen EDO. Een mooie kans voor spelers die afscheid nemen om zich nog eenmaal te laten zien.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Roos, de Wit, Groen, Vrouwe, E.Sinnige, Putter, Brouwer, Schilp (55e Hopman), Smit (72e Olgers), Adrichem, Duijn (62e Dijkkamp). Bakkum en Krookspeler van het seizoen 17-18: Paul Groen.

Doodzonde maar te respecteren is de beslissing van centrale verdediger Paul Groen om aan het einde van het seizoen te stoppen. Werk, voetbal en plezier laten zich niet meer zo goed combineren dus werd het voor FC Uitgeest jammerlijke conclusie. Paul kan met opgeheven hoofd stoppen want maar liefst drie keer (inclusief deze wedstrijd tegen DEM) werd hij het afgelopen seizoen gekozen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Met verreweg het hoogste gemiddelde mag hij zijn voetballoopbaan afsluiten met zijn verkiezing tot speler van het jaar. Een trofee die hem na afloop werd overhandigd door sponsor Jan Bakkum in het bijzijn van de pupil van de week Sil. Paul gefeliciteerd.

Daarnaast werd afscheid genomen van vertrekkende spelers zoals Augustin Yeboah, Emiel Sinnige, Mike Adrichem, Jelle Hopman, Sven Koning en natuurlijk trainer Florian Wolf. Het ga jullie allen goed.

Kerkdiensten RK Parochie Uitgeest
Woensdag 23 mei: 19.00 uur H. Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 25 mei: 19.00 uur H. Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag 26 mei: 19.00 uur Kerk in Beweging m.m.v. Sound of Life.
Zondag 27 mei: 09.00 uur Woord en Communieviering m.m.v. Laus Deo. 19.00 uur Rozenkransgebed.

Kerkdiensten protestantse gemeente Uitgeest-Akersloot
Zondag 27 mei: 10.00 uur. Akersloot, Dielofslaantje - Morgenuur, meditatieve dienst o.l.v. de Cantorij

17e Akersloter Avondvierdaagse

Avondvierdaagse in Akersloot Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - 29 mei a.s. is het al weer zover: de 17e Akersloter avondvierdaagse. Scouting Akersloot heeft de organisatie in handen van dit jaarlijks terugkerende evenement. Elk jaar lopende er z'n 400 mensen van alle leeftijden mee, vooral de 10 km-route doet het goed de laatste jaren. Complete groepen schrijven zich in om de mooiste plekjes van Akersloot te bezichtigen.

Starten kan iedere avond tussen 18.15 uur en 18.45 uur vanaf het scoutingterrein aan de Verlengde Roemersdijk.

Vrijdag 25 mei en maandag 28 mei is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om alvast in te schrijven, dan kunt u dinsdag 29 mei meteen van start. Natuurlijk kan er ook op bij start worden ingeschreven. Wilt u deelnemen aan de vierdaagse? Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. . Aan het eind van de vierdaagse, vrijdag 1 juni, zullen de deelnemers feestelijk worden binnengehaald.

Programma OSU Radio

Maandag
00.00 – 02.00 OSU Love Songs
02.00 – 07.00 OSU door de Nacht
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Carrousel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 John van der Geld – In Het Wilde Weg
15.00 – 19.00 OSU Carrousel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie
19.00 – 20.00 Bart van de Heuvel – Barts Guitar Place
20.00 – 22.00 Carry Munter – Carry's Music Machine
22.00 – 24.00 Rythmo del Mundo – Salsa Radio

Dinsdag
00.00 – 07.00 OSU door de Nacht
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Carroussel – Nonstop met Lokale en Regionale Informatie
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 14.00 Oranje Top 30 (HH)
14.00 – 15.00 OSU Carrousell – Nonstop met Lokale en Regionale informatie
15.00 – 17.00 Jools & Hannah – De Koning en Sutherland Show (Jeugd)
17.00 – 18.00 OSU Infomagazine
18.00 – 20.00 Camille Jansen – Hits from the Heartland
20.00 – 22.00 Crackhelder & Joe Davinci – Dubbel & Dwars
22.00 – 24.00 OSU Carrousel – Nonstop

Woensdag
00.00 – 07.00 OSU door de Nacht
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12:00 OSU Carroussel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 16.00 Tom Jacobs – Drie Decennia Hits
16.00 – 18.00 OSU Carrousel met Lokale en Regionale informatie
18.00 – 20.00 Lisette & Paula – Dier en Welzijn
20.00 – 22.00 Paul van den Berg – Carte Blanche
22.00 – 24.00 OSU Carrousel – Nonstop

Donderdag
00.00 – 07.00 OSU door de Nacht
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Carroussel met Lokale en Regionale Informatie
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Radio Kornak – Schoolradio
15.00 – 16.00 OSU Carroussel met Lokale en Regionale Informatie
16.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt Uit
20.00 – 22.00 Hugo Smit – Soultrain
22.00 – 24.00 Rob Offerhaus – Muziek voor het slapen gaan

Vrijdag
00.00 – 07.00 OSU door de Nacht
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Carrousel met Lokale en Regionale informatie
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Leo van Zwol – Hollandse Toppers
15.00 – 17.00 Johnny van der Geld – The Other Side of Elvis
17.00 – 20.00 OSU Carrousel met Lokale en Regionale informatie
20.00 – 22.00 Joop Schouten – Thank God it's Friday
22.00 – 24.00 Mike Lambooij – Vinylized & More

Zaterdag
00.00 – 03.00 DJ Keanu – The Sound of Ibiza
03.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 11.00 OSU Carrousel met Lokale en Regionale informatie
11.00 – 12.00 Oranje Top-30
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
14.00 – 18.00 OSU Carrousel met Lokale en Regionale informatie
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Gezondheid & Lifestyle
20.00 – 22.00 Richard Schmitt – Back to the Dancefloor
22.00 – 24.00 Tom Jacobs – Club 106
00.00 – 03.00 Jan van Dale – Sessions Mix

Zondag
03.00 – 08.00 OSU Nonstop
08.00 – 09.00 Songs of Praise
09.00 – 10.15 Live kerkdienst vanuit de katholieke kerk
10.15 – 12.00 OSU Nonstop
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
14.00 – 15.00 OSU Cabaret
15.00 – 17.00 Rob Offerhaus – OSU Sport op Zondag
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Rock & Roll Jukebox
18.00 – 20.00 Intermezzo – OSU Klassiek
20.00 – 22.00 OSUJazz – Blues and Big Bands
22.00 – 24.00 OSU Carrousel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie

De programma's zijn informatief, sportief, muzikaal en gezellig maar vooral voor en door Uitgeesters, waarbij gezelligheid en lokale informatie vooropstaan.

Lijkt het je leuk om ook een radioprogramma te maken? Te presenteren, de techniek bij een programma te verzorgen, de redactie te helpen of heb je een programma-idee en wil je graag meewerken? Jong en oud, iedereen is van harte welkom. Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@osuradio.nl of kom langs in de studio. De koffie staat altijd klaar.

U vindt de OSU in de ether op 106FM, Ziggo 104.5FM, Ziggo kanaal 918 en via internet.

Het zal je maar dwarszitten...

Een flinke grasspriet zat vast in de neus van Mouse. Foto: Kliniek voor Gezelschapsdieren Uitgeest

UITGEEST - Een paar dagen geleden kwam Mouse op het spreekuur bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Uitgeest. De poes was al langere tijd aan het niezen en stonk uit zijn bekje.

"Bij onderzoek zag je een punt van een grasspriet zitten in de neus. De volgende dag hebben we onder narcose de grasspriet verwijderd, best wel een flinke," schrijft de dierenarts op Facebook. "Het komt in deze tijd van het jaar én de zomer best veel voor, omdat katten nu eenmaal een grasspriet op z'n tijd lekker vinden," aldus de dierenarts.

Mouse is met een antibioticakuur en pijnstiller weer naar huis... Wel heeft de dierenarts een tip meegegeven: "Volgende keer goed kauwen en slikken Mouse!!!"

Concert Songs for You uit Beverwijk samen met Novum Canticum uit Apeldoorn

REGIO - Op vrijdag 1 juni 2018 zal het cgk Songs for You uit Beverwijk een concert uitvoeren, samen met het zangkoor Novum Canticum uit Apeldoorn.

Novum Canticum is een gemengd zangkoor uit Apeldoorn en bestaat uit ruim 70 leden. Onder leiding van dirigente Ineke van Jaarsveld en hun vaste pianist Jan Tiemens ,fluitiste Hilde Broekhuysen en drummer Sten van Tongeren, brengen zij een zeer gevarieerd muziekprogramma ten gehore. Het cgk Songs for You staat onder leiding van Aldert Fuldner. Medewerking wordt verleend door Arthur Postma, piano. U wordt van harte uitgenodigd om naar dit concert te komen luisteren. Aanvang concert is 20.00 uur in de Vredevorst kerk, Laan der Nederlanden 152, 1945 AC te Beverwijk. De zaal is open om 19.30 uur. Alleen verkoop aan de kassa.

Inschrijving Huttenweek

De inschrijving voor de Huttenweek gaat weer van start! Foto: aangeleverd.

UITGEEST - Van 27 juli tot en met 31 juli vindt weer de jaarlijkse Huttenweek plaats. Binnenkort is het mogelijk om je hier voor in te schrijven.

Inschrijven gaat in twee stappen. Van 29 mei 9.00 uur tot 30 mei 22.00 uur is de voorinschrijving van de Huttenweek geopend. Bij de voorinschrijving geef je aan wat de gewenste samenstelling is van het groepje waarmee je wilt deelnemen aan de Huttenweek. Een groepje kan bestaan uit minimaal 1 en maximaal 10 kinderen. Inschrijven voor je groep doe je via de website van de Huttenweek: www.huttenweek.nl. Direct na het inschrijven krijg je een e-mail met je groepsnummer. Wij proberen om zo snel mogelijk de ingelote groepen bekend te maken maar in ieder geval voor 1 juni 20.00 uur.

Als je groep vervolgens is ingeloot is de definitieve inschrijving donderdag 7 juni tussen 19.30 en 21.00. Vooraf dien je het individuele inschrijfformulier ook via de website in te vullen. Het tijdstip waarop je verwacht wordt is afhankelijk van je groepsnummer en zal via de website worden gecommuniceerd. Huttenweek Uitgeest is bedoeld voor kinderen die woonachtig zijn in Uitgeest en op het moment van inschrijving in groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs zitten. Deelname aan de Huttenweek kost 20 euro per kind. Wij vinden het als Huttenweek Uitgeest belangrijk dat iedereen goed beschermt is tegen spijkers in voeten! Naast de plicht om goed schoeisel te dragen bieden wij tegen gereduceerd tarief veiligheidszooltjes aan van veiligevoeten.nl. Per paar kost dit slechts 6 euro Bij de definitieve inschrijving kunnen de zooltjes betaald en meegenomen worden. Alle informatie met betrekking tot de inschrijving is terug te vinden op www.huttenweek.nl

Nancy van der Boom exposeert bij Boekhandel Schuyt

'Drie Poppies' van Nancy van der Boom Foto: Aangeleverd

UITGEEST - In de expositie van Nancy van der Boom zijn landschappen, bloemen, stillevens en ook rode dansschoentjes te zien. Haar stijl is expressionistisch en heel toegankelijk. Nancy's stijl kenmerkt zich door een losse toets en een bij het onderwerp passend palet. Ze is in 2004 begonnen met schilderen en heeft sindsdien heel veel schilderijen met heel veel plezier gemaakt (en dat is te zien!) en ook verkocht. Op de kunstmarkt op het Rembrandtplein in Amsterdam hebben heel wat toeristen een schilderij van Nancy gekocht en in hun koffer meegenomen naar huis, als herinnering aan het mooie Nederland.

Deze kans om een deel van haar werken te laten zien bij Boekhandel Schuyt in haar eigen woonplaats, laat zij niet onbenut en zij nodigt iedereen uit om de variatie in werken te komen bekijken in de maanden mei en juni.