De Uitgeester

12 juli 2017

De Uitgeester 12 juli 2017


Nieuw hart voor Uitgeest krijgt vorm Grote opkomst tijdens inloopavond presentatie Beeldkwaliteitsplan

Foto: Anita Webbe

Tekst en foto's: Anita Webbe

UITGEEST - Op donderdagavond 6 juli werden in Dorpshuis de Zwaan de toekomstplannen gepresenteerd van het Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied Uitgeest. Op deze zeer druk bezochte avond kregen belangstellenden en belanghebbenden de gelegenheid zich van dichtbij te buigen over de drie gedetailleerde aan de wand opgeprikte posters met de voorlopige plannen, evenals over de maquette die uitgestald stond.

Met de gebouwtjes schuiven op de maquette is niet meer mogelijk, zo lijkt het, want ze zitten stevig vastgeplakt. Lijkt, want volgens de gemeente zijn het vooralsnog voorlopige plannen, die middels workshops zijn uitgewerkt door omwonenden en belanghebbenden zoals Stichting Tabijn en ViVa! Zorggroep. Tijdens deze inloopavond kregen betrokken, maar bezorgde dorpsbewoners de gelegenheid zich te uiten met betrekking tot onder andere de bouw van het Zorgcentrum en het Integraal Kind Centrum (IKC).

De voorlopige schetsen gedetailleerd en toegelicht tijdens inloopavond Beeldkwaliteitsplan. Foto: Anita Webbe
Maquette Centrumgebied Uitgeest. Foto: Aangeleverd

Het Beeldkwaliteitsplan in een notendop

  • Het Centrumgebied wordt een autovrije woonenclave met een authentieke dorpse sfeer: een levendig horecaplein, appartementen met verdiept parkeren in een omlijsting van aandacht voor variatie in hoogteverschillen en goede groenvoorziening.
  • Geesterheem wordt een woon-zorgcomplex voor de zwaarste zorg thuis of zo dicht mogelijk bij huis. De zorgappartementen (minimaal 75) zullen alle kenmerken van een appartement hebben, geschikt voor het leveren tot en met zware 24-uurs zorg. Dit alles bedoeld voor heel Uitgeest, ook als mensen nog thuis in de wijk wonen. Bovendien op een plaats midden in de samenleving.
  • Locatie Zorg/De Kuil is een ensemble van zorgwoningen en voorzieningen rondom een gemeenschappelijk hof, met beschermd wonen eenheden en kleine appartementen, sociale woningbouw met een collectieve tuin.
  • Het IKC wordt een fijne, veilige plek voor kinderen van 0-12 jaar, waar ze gedurende de dag komen om te leren, spelen, ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten. Een rijke pedagogische omgeving die de basis vormt voor een optimale ontwikkeling van elk kind. Het alles-op-een-plek concept biedt ouders meer gemak en kinderen meer rust en medewerkers bredere ontwikkelingsmogelijkheden.

Belanghebbenden versus belangstellenden
Vanuit de bezoekers waren niet veel positieve geluiden te horen, wél veel bezwaren. Vertegenwoordigers van Stichting Tabijn, ViVa! Zorggroep en de wethouders Jack Zwarthoed, Antoine Tromp en Anke de Vink-Hartog waren welwillend om deze bezwaren te horen en bereid om de plannen op het gebied van het IKC, het zorgcentrum en de woningbouw toe te lichten. Maar uiteindelijk was het de bedoeling dat men toch suggesties/meningen op het speciaal daarvoor bestemde formulier schreef, die in stapels op de tafels gedeponeerd lagen. Teneinde om 'met zijn allen' het Beeldkwaliteitsplan Centrumgebied Uitgeest te verbeteren. De inzenders worden later geïnformeerd over de wijze waarop hun reacties betrokken worden bij het voorstel voor het beeldkwaliteitsplan aan de raad van Uitgeest, zo belooft de gemeente. Naar verwachting verschijnt dit raadsvoorstel eind augustus en ontvangen de invullers rond die tijd bericht. Het invullen en opsturen van het formulier staat nog tot 14 juli open voor suggesties en meningen richting gebiedsregisseur Yvonne Groen (yvonnegroen@debuch.nl). Wanneer zij de komende weken deze inloopavond geïnventariseerd heeft, zal dit worden uitgewerkt voor de commissie Grondgebiedszaken-vergadering van 5 september, wanneer het definitieve plan op tafel komt. Op 28 september, tijdens de openbare raadsvergadering, zal het Beeldkwaliteitsplan worden afgehamerd. De maquette kunt u van dichtbij bekijken in het gemeentehuis.

Wij zoeken uw mooiste zomerfoto van 2017!

De mooiste zomerfoto van 2016: Vesper (toen 4 jaar) gaat graag met de modetrends mee. Foto: Jennifer Snijder

Maakt u deze zomer een leuke, gekke, ontroerende, grappige of adembenemende foto? Stuur deze dan naar de redactie van De Uitgeester! U maakt daarmee kans op twee bollen ijs met slagroom voor het hele gezin bij IJssalon De Florijn én eeuwige roem door publicatie van de foto in De Uitgeester. Stuur uw foto (minimaal 1MB) naar redactie@uitgeester.nl. De mooiste inzendingen plaatsen wij gedurende het zomerseizoen in de krant en/of online.* De actie loopt tot 1 september 2017. Daarna maken wij de allermooiste foto van de zomer 2017 bekend.

*Met deelname aan de fotowedstrijd geeft u toestemming tot publicatie in de krant en op internet/sociale media.

Wandelen en andere activiteiten van Stichting Uitgeester Senioren

Lekker op pad met Stichting Uitgeester Senioren. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Wekelijks op donderdagmorgen maakt een groepje enthousiaste wandelaars een tocht van één of twee uur door de omgeving. Eerst een kopje koffie of thee drinken in het dorpshuis en dan op pad.

Ook als u niet wilt wandelen bent u van harte welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken, een praatje te maken of de krant te lezen. Ook in de zomerperiode organiseert de Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) activiteiten, zoals de KoffiePlus op maandagmorgen, het fietsen op E-bike op woensdag en het Open Atelier en het wandelen op donderdagmorgen. Bij de Soos kunt u dagelijks biljarten, bridgen op maandagmiddag en schaken en rummikuppen op donderdagmiddag.

Het activiteitenseizoen van de S.U.S. gaat in september weer van start, maar u kunt nu al een programmaboekje op komen halen op het kantoor op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan. Voor meer informatie over de activiteiten: Stichting Uitgeester Senioren, Middelweg 5 te Uitgeest. Telefoon: 319020, e-mail: s.u.s@inter.nl.net, website: www.uitgeestersenioren.nl

Herdenking MH17

Zonnebloemen uit Oekraïne. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Op 17 juli is het alweer 3 jaar geleden dat de MH17 in Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Initiatiefnemers Jan Schram, Huub Huneker uit Heemskerk en Nico Brantjes uit Uitgeest wilden iets doen om deze ramp te herdenken.

Een jaar later, in 2015, plantten ze samen een boom, een zilverlinde, in het park Assumburg Oud Haerlem, samen met een herdenkingsschild. Op die dag werd ook een lied en een gedicht (door henzelf geschreven) ten gehore gebracht. De lindeboom staat voor troost, vruchtbaarheid, liefde en vertrouwen in de toekomst en bloeit wit, de kleur van vrede en licht. In 2016 werden tijdens een korte herdenking bij deze boom zonnebloemen van zaad uit de onheilsplek in Oekraïne onder andere bij de boom op het evenemententerrein aangebracht. Dat jaar is het zaad van de zonnebloemen geoogst. Hierdoor kon dit voorjaar 4000 zaadjes van de zonnebloemen worden verspreid middels een actie in kleine zakjes onder de inwoners van Heemskerk en Uitgeest maar ook daarbuiten met de vraag ze te zaaien en te laten bloeien. Dat is nu al voor een groot deel gelukt. Een van de initiatiefnemers heeft zelf ook een aantal zaden in potten geplant, waardoor die nu bij de herdenkingsboom kunnen worden gezet. Op zondag 16 juli om 16.00 uur willen zij met een korte herdenking bij de boom in het park even stil staan bij de vliegtuigramp.

Iedereen is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn. En mocht u zelf ook een zonnebloem in bloei hebben dan kunt u die eventueel meenemen. Heeft u ze afgesneden, dan wordt er voor een vaas gezorgd. Later dit jaar wil het comité de zaadjes van de oogst van dit seizoen weer verzamelen om daarmee het zaad van de zonnebloemen verder te kunnen verspreiden.

Geslaagden tweede tijdvak

Bonhoeffercollege Castricum

MAVO
Assendelft: Matthé Knol
Castricum: Jente Geerts
Heemskerk: Annebel Bergenhenegouwen
Uitgeest: Roeland Stals, Denice Westenborg

HAVO
Cum Laude: Nanique Kok wàs al geslaagd; zij heeft haar examenresultaat geweldig verbeterd en is na herkansing Cum Laude geslaagd
Castricum: Sven IJmker
Heemskerk: Sara Doodeman, Madelief Scheffer
Heiloo: Daniël Broomans
Uitgeest: Max Braakman, Femke de Vries

ATHENEUM
Castricum: Eva Gianotten, Tinke Haasbroek, Nigel Kroone, Tom van Schagen
Heemskerk: Thijs Welkers
Limmen: Jens van der Putten
Uitgeest: Sophie Dijkman, Felix Neuvel, Rens Ruiter, Rick Tuijn

Zaterdag 15 juli papierinzameling

UITGEEST - Zaterdag 15 juli is er weer een papier inzameling is bij de Molenhoek in Uitgeest. Dit is tevens de laatste inzameling voor de vakantie. De volgende inzameling is op 9 september. De inzameling is van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Over leven

Door: huisarts Dirk Jan van Wijk

De inspiratie voor mijn column krijg ik door de dingen die dagelijks passeren. Deze week werd voor een groot deel in beslag genomen door het overlijden van mijn vader. Op 29 juni blies hij, zoals hij dat zelf wilde, zijn laatste adem uit.

Een automatisch gevolg van het leven is, dat het eindig is. We weten allemaal dat we eens dood zullen gaan. En het leeft erg rustig als we dit als een onweerlegbaar feit kunnen parkeren in ons hoofd en er verder niet aan denken.

Sterven
Het stervensproces wordt door iedereen anders beleefd. Je kunt bang zijn voor de dood en je kunt ook berusten of er zelfs naar verlangen. Alles is mogelijk en is goed. En het is vooral mooi als al die verschillende emoties er mogen zijn en gedeeld kunnen worden.

Voor mijn vader was het leven (ondanks alle aandacht en zorg van kinderen en anderen) steeds meer een lijden geworden. Afhankelijkheid van anderen was onafwendbaar en een schrikbeeld. Hij besloot dat zijn leven zo mooi geweest was. Waar hij in zijn voorgaande leven nogal eens twijfelde, hierover was hij heel zeker. En na dit besluit werd hij rustiger dan hij ooit geweest was. Wat een zegen als het zo kan gaan!

Gemis
Tijdens het leven raken we andere mensen. Is er onderlinge liefde, bewondering, compassie. En er kunnen ook minder positieve emoties zijn, omdat het niet altijd zo makkelijk is om elkaar te verstaan.

De betekenis die zo'n contact heeft, maakt het vaak lastig om het overlijden van de ander te accepteren. Er ontstaat rouw om het verlies van die ander. En eigenlijk is het prachtig als dat er is: Het geeft nog maar eens aan dat die ander betekenisvol is geweest in jouw leven. En daar nemen we niet graag afscheid van. Aan de andere kant gaat de herinnering aan de persoon die overlijdt niet verloren met zijn of haar dood. Integendeel, denk ik zelfs: We kunnen de overledene geen grotere dienst bewijzen dan die herinnering te koesteren en vervolgens het leven ten volle te nemen!

Verdriet is pijn om gemis, om wat zo mooi was of had kunnen zijn. Tranen als gevolg hiervan zijn dan eigenlijk vloeibaar geluk. Laat het er zijn en stromen. En laat het je er niet van weerhouden te leven en de realiteit te accepteren! Durf te lachen en positief te zijn!

Mis ik mijn vader? Nou en of! En tijdens de rouwceremonies bleek dat ik bepaald niet de enige ben! Wat geweldig dat hij iets of veel betekend heeft voor mij en anderen! Zijn leven heeft dus betekenis gehad, was waardevol. Ik koester wat ik wil bewaren aan eigenschappen en herinneringen.

Verzet ik me tegen zijn dood? Vooralsnog niet. En ik hoop dat dit zo blijft.

Riyal of Hamble 2017 Deel 1: Koude douche

De startkanonnen van Cowes, het zeilers Mekka. Foto: Bert Albrink

Door: Bert Albrink

Onder een paraplu staat Anita Webbe van De Uitgeester op de pier bij Wijk aan Zee te wachten met haar camera. Het is zaterdagmorgen van het Pinksterweekeinde. De Riyal of Hamble verlaat 09.30 uur IJmuiden met bestemming de Azoren. Anita schiet wat plaatjes in dit natte decor.

Drieëntwintig dagen later om 03.00 uur is eindelijk het eerste Azoren eiland in zicht en ook nu regent het. Met drie man vertrokken en met twee man aangekomen. Nee, niemand is onvrijwillig van boord gesprongen onderweg. Siebe besloot voor de grote oversteek in Dartmouth van boord te stappen, een besluit waarin wij ons allen konden vinden. Het geboks tegen de wind in naar zuidwest Engeland voelde letterlijk niet goed. Bakken zout water krijgen we over ons heen gesmeten. Visnetten, troep in de schroef, een boot die zo nu en dan meer een onderzeeër lijkt... Zoveel water pakt het schip en dan plotseling schreeuwt Siebe mij wakker: "het voorschip staat vol water!!!" Er hoort geen water in een boot te lopen. In pyjama sta, lig en hang ik in het stampende en zwaar onder helling liggende schip water weg te hozen. Geteisterd door een buikgriep, noodgedwongen tussen het hozen door met de voeten in het water, gebruik makend van het toilet. Wat een feest dat zeezeilen.

Proost, Uitgeester kruidenbitter bij aankomst. Foto: Bert Albrink

In de haven van Cowes worden de wonden gelikt, de oorzaak van de lekkage is gevonden (verstopte afvoer van de ankerkettingkluis) en we kunnen verder naar Dartmouth. Hoe anders het kan verlopen zou later blijken.

Dinsdag 13 juni is de 2400 kilometer lange oversteek begonnen. Een kalme zee, bijna geen wind en een heerlijk zonnetje in de kuip. Het zeiljacht Dina Helena langzaam verdwijnend aan de horizon. Samen zijn we vanmorgen vanuit het schilderachtige Dartmouth vertrokken. Aan boord van de Dina Helena zitten Marja Hammer en Henk Driesen, vijftigers, maar kersverse avonturiers. Zij gaan voor vijf tot tien jaar de wereld verkennen per zeilboot. Wat beweegt mensen om zo'n ingrijpende wijziging in hun levenswijze aan te gaan? In de Cherub Inn het oudste (1380!), meest zekere bouwsel van Dartmouth hebben we samen met ze de maaltijd genuttigd en hun bijzondere verhaal en hoogst onzekere toekomst aangehoord. Kijk ook op zeilenddewereldrond.nl.

Ook benieuwd hoe het de zeilers verder vergaat? Lees het binnenkort in De Uitgeester!

Ooievaars gespot

Foto: Ria Stolk

Op donderdag 6 juli fietste Ria Stolk terug naar huis na het boodschappen doen in Castricum. Vlak voor het tunneltje onder de provinciale weg zag zij maar liefst vier ooievaars!

Opstartorkest St. Caecilia

Foto: aangeleverd

HEEMSKERK - Kinderen die een beetje ervaring hebben met een blaasinstrument en de smaak helemaal te pakken hebben, kunnen na de zomervakantie volop aan de bak. Ze kunnen mee doen aan het Opstaporkest van St. Caecilia en op muziekles gaan bij het cultuurcentrum. Een perfecte combinatie tussen goed een blaasinstrument leren bespelen en het plezier van samenspelen in een orkest.

Het Opstaporkest is een nieuw opgericht orkest binnen muziekvereniging St. Caecilia en heeft als doel kinderen kennis te laten maken met het samenspelen in een orkest. Het sluit daarmee aan op het project van de basisschool. Een muzikaal niveau is niet vereist; het Opstaporkest biedt plaats aan kinderen vanaf groep 5 van de basisschool die de muzieklessen hebben gehad en/of net zijn gestart met muzieklessen op hun (blaas-)instrument bij het cultuurcentrum. Nog tijdens de ontdekkingsreis op hun instrument leren de kinderen binnen het Opstaporkest en onder leiding van een professionele dirigent spelenderwijs dat samen muziek maken superleuk is!

Het Opstaporkest repeteert – onder voorbehoud – wekelijks op de dinsdagavond van 18.15 tot 18.45 uur in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging St. Caecilia, Maerten van Heemskerckstraat 41a. In september starten de lessen van het Cultuurcentrum Heemskerk weer, kinderen kunnen met de muziekontdektuin acht weken lang een instrument uitproberen of direct voor een lesjaar inschrijven. Meer informatie in de nieuwe brochure en op de website www.cultuurcentrumheemskerk.nl.

Open huis De Zwaan

Van links naar rechts: Gerard Hoekstra, de vrijwilligers Chris Kloosterman, Rebecca van Zanten, Cees Deijle, Henk Roeland en penningmeester Jan van der Putten. Niet op de foto: Stannie van Vlijmen en secretaris Adrie Floris. Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Afgelopen zaterdag hield stichting Dorpshuis De Zwaan open middag voor belangstellenden en relaties van het Dorpshuis.

Tijdens de matig bezochte middag (het was prachtig weer) kon iedereen kennis nemen van het paradepaardje van de stichting. In april zijn 167 zonnepanelen geplaatst op het dak van dit prachtige gebouw aan de Middelweg. In de foyer konden de bezoekers op een scherm zien wat deze investering tot nu toe heeft opgeleverd. Na drie en een halve maand hebben de panelen ruim tien megawatt aan elektra opgebracht. Vrijwilliger Henk Roelands legde de belangstellenden uitgebreid uit hoe het systeem in een dergelijk groot gebouw werkt.

In zijn toespraak gaf de voorzitter van de stichting (Gerard Hoekstra) aan hoe belangrijk het dorpshuis is voor de Uitgeester gemeenschap. Vele huurders maken gebruik van de zalen en de inventaris van het gebouw. Een inventaris, waar elke huurder gebruik van kan maken. Muziek, theater, vergaderen? De Zwaan kan het aan!

Voordat het gebouw in 2007 in gebruik werd genomen, is er een uitgebreide maatschappelijke en politieke discussie nodig geweest om een en ander te realiseren. Onder bezielende leiding van oud-bestuursleden, onder andere de heren Ursem en Jonker, is De Zwaan tot stand gekomen en er is sinds de opening goed op gepast.

Goed beheer betekent ook investeren en dat doet de Zwaan. Het liefst met behulp van Uitgeester ondernemers. Korte lijnen met bedrijven binnen de gemeente werkt en dat heeft het bestuur tot beleid gemaakt. De locatiemanager, Allard Kaai, is van alle markten thuis en is letterlijk de 'spin in het web'. De enige betaalde kracht is zo langzamerhand 'onbetaalbaar' geworden wat betreft het beheer van de Zwaan.

Geen welzijnswerk zonder vrijwilligers. Ook de Zwaan maakt gretig gebruik van de kennis en vaardigheden van mensen die betrokken zijn bij de ins en outs van De Zwaan. Zonder de inzet van deze mensen zouden de prijzen van huur en inventaris niet op te brengen zijn voor de huurders, die overigens ook weer afhankelijk zijn van vrijwillige inzet.

Gerard Hoekstra is, zoals hij zelf zegt, erg trots op De Zwaan en verheugt zich op de toekomstige ontwikkelingen. Stilstand is achteruitgang. Vandaar, dat het bestuur vele plannen heeft voor de toekomst.

Het dorpshuis is er voor iedereen in Uitgeest en dat gaat het bestuur de komende jaren uitdragen.

Sla een hole in one bij Bistro 't Schippersrijk

UITGEEST - Zondag 23 juli organiseert Bistro 't Schippersrijk voor het eerst een uniek evenement waarbij de golfsport en watersport wordt gecombineerd. Vanaf het terras van de Bistro kunt u afslaan waarbij uw target op ongeveer 40 meter in het water ligt. De hole wordt afgeschermd met netten en de ballen waarmee u kunt slaan blijven drijven. Zo beschermen wij niet alleen het vaar verkeer – ook aan het milieu is gedacht.

Goed doel: Stichting Opkikker
Om mee te kunnen doen aan de hole in one actie van 't Schippersrijk kunt u voor € 25,- tien ballen kopen om uw slag te slaan. Heeft u een hole in one? Dan wint u € 1000,-! Alle opbrengsten van de hole in one actie komen ten goede aan Stiching Opkikker, zij zullen ook aanwezig zijn om u meer te kunnen vertellen over de fantastische dingen die zij organiseren voor zieke kinderen.

In het kort over Stichting Opkikker:
Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden. Lichtpuntjes zijn in zo'n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo'n tweeduizend keer per jaar verrast de organisatie gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten ze niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje.

Het Wilde Westen

Door: Anouk de Wit

In het Wilde Westen, zitten vrouwen altijd in de nesten.
Boeven aftroggelen hun poen, maar daar gaat cowboy Billie Boem wat aan doen.
Te paard gaat hij in volle vaart, met zijn lasso en speer red hij de vrouwen elke keer weer.
Door te gaan strijden en de levenslust van de vrouwen te bevrijden.

LandArt-strandbeesten op het Stille Strand

De strandbeesten 'lopen' over het strand. Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Menshoge witte geraamtes van schelp- en schaaldieren van pvc-buizen, bij elkaar gehouden met dikke stukken tape. De tweedeklassers van het havo van het Bonhoeffercollege gaan op maandag 17 juli met deze kunstzinnige constructies zorgen voor een bijna science-fiction-achtige aanblik van het Stille Strand van Castricum!

De leerlingen zijn op wilde ideeën gebracht door de 'Strandbeesten' van de bekende beeldend kunstenaar Theo Jansen die zij tijdens de lessen 'Art&Design' hebben bestudeerd. Geïnspireerd door Jansen's nieuwste creaties, zijn er ontwerpen gemaakt die nóg verrassender zijn dan de fantasievolle zeedieren tijdens eerdere edities van dit strandproject.

Meer dan honderd leerlingen gaan maandag rond 11.00 uur aan de slag in de branding van het Stille Strand, nadat zij in alle vroegte op school hun definitieve werktekeningen hebben uitgetekend op schaal. Na veel meet-, zaag- en buigwerk aan de buizen worden in de tweede helft van de ochtend de onderdelen aan elkaar gezet zodat in de middag de nieuwe zeedieren hun definitieve vormen kunnen aannemen. De éen zal direct stevig staan, terwijl bij de ander ter plekke veranderingen zullen moeten worden aangebracht in het ontwerp. Tussen 15.00 en 15.30 uur vindt de presentatie van dit nieuwe zeeleven plaats waarbij alle belangstellenden van harte welkom zijn om te proosten op het eindresultaat!

Helaas moeten de meeste werken aan het einde van de dag worden gedemonteerd omdat het materiaal snel gaat 'zwerven' over het strand en slecht is voor het milieu. Natuurlijk zullen het hele werkproces en de eindresultaten door de leerlingen-mediaploeg worden vastgelegd en zal er volgende week een mooie presentatie op het Bonhoefferweb worden gelanceerd.

Foto-expositie Wereldse theatergroep Miksado

HEEMSKERK - Onlangs heeft theatergroep Miksado tijdens het Smeltfeest op het Burgemeester Nielenplein opgetreden met de voorstelling 'Welkom thuis'. Van deze bijzondere groep Heemskerkers uit acht verschillende culturen is een foto-expositie gemaakt die op vrijdag 14 juli getoond wordt. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Ellen Snoek en Jan Butter heeft aanvullend enkele interviews geschreven. Zo krijgen de deelnemers en betrokkenen een 'gezicht'. U bent van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn om 9.30 uur in de hal van Gemeentehuis Heemskerk en kennis te maken met uw medebewoners.

Achtergrond
Vanaf februari tot juli kwam de groep regelmatig bij elkaar, in wisselende samenstellingen. Zij leerden elkaar steeds beter kennen en durfden zichzelf steeds meer te laten zien. Na een tweetal try-outs in buurtcentrum de Schuilhoek en woonzorgcentrum Meerstate, heeft de groep de voorstelling 'Welkom Thuis' op het Smeltfeest gespeeld.

Initiatiefnemer van dit Theaterproject is Magda Ramirez, die uit eigen ervaring weet wat erbij komt kijken als je vanuit een ander land en cultuur, een nieuwe taal moet leren en een nieuwe weg moet vinden in Nederland. Bij Welschap Welzijn is zij docente conversatie Nederlands en vindt het belangrijk dat nieuwkomers op verschillende manieren de Nederlandse taal leren en in contact komen met Nederlanders.

De expositie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Budgetcommissie Burger Initiatieven en hangt tot eind juli in de hal van het gemeentehuis; na de zomer wordt de expositie op enkele andere locaties in Heemskerk getoond.

Discussieer mee!

Er wordt de afgelopen tijd veel gediscussieerd over het beeldkwaliteitsplan en het voornemen om de ijsbaan naar het huttenweekterrein te verplaatsen. Dit resulteerde in een aantal ingezonden brieven. Om iedereen de mogelijkheid te geven zijn/haar mening te ventileren, zullen deze brieven deze week op onze website www.uitgeester.nl en onze Facebookpagina verschijnen. In De Uitgeester van 19 juli zal hier ook aandacht aan worden besteed.

Ook Verdonk senior kan het nog

AKERSLOOT - Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan de Hoef heeft, na een hele tijd droog te hebben gestaan, weer eens de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup op zijn naam geschreven.

Sportcomplex de Cloppenburgh was donderdagavond het decor van broeierigheid en dreigend onweer. Toch werd er gestart en kwam Femke Mossinkoff (Akersloot) met Chris Kemp (Egmond aan de Hoef) in het wiel na een ronde als eerste door. Dit was het moment voor Henk Verdonk junior (Egmond aan de Hoef) om de leiding over te nemen en direct een gaatje te slaan op Henk Verdonk senior en de rest. Twee ronden later sloeg de pech bij vader Verdonk toe en waarschijnlijk uit vaderliefde stond zoon Henk zijn leidende positie en fiets af aan senior. Hierdoor kon Henk Jan Verdonk senior zijn sterk begonnen race vervolgen, maar moest door de fietswissel afrekenen met de inmiddels op kop rijdende Henk Louwe (Alkmaar) met daarachter Chris Kemp. In de finale, door opkomend onweer met vijf minuten ingekort, lukte het Henk Jan Verdonk senior allereerst Chris Kemp en vervolgens Henk Louwe op te slokken en zijn winst veilig te stellen.

Uitslag mannen: 1. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef, 2. Henk Louwe Alkmaar, 3. Chris Kemp Egmond aan de Hoef, 4. Ton Wiering Akersloot, 5. Lars van den Wijngaard Akersloot. Uitslag vrouwen: 1. Femke Mossinkoff Akersloot

Kermis-palingtoernooi bij de Soos

Piet van Duin (één van de winnaars) aan stoot. Foto: aangeleverd

Door: Lex Snak

UITGEEST - Zoals de kermis op woensdagavond 5 juli eindigde met een knallend vuurwerk, zo knalde die middag figuurlijk vuurwerk, tijdens het inmiddels traditionele Kermis-palingtoernooi in de biljartarena van dorpshuis de Zwaan. Daar werd -in het 10 over rood spel- gestreden door 24 biljarters in vier poules van zes man om de diverse visprijzen.

Een extra handicap bij dit spel was, dat bij de laatste te maken carambole, deze over 'los' diende gemaakt te worden. Een ieder had een persoonlijk moyenne, was ingedeeld in een poule met gelijkwaardige medespelers en speelde twee wedstrijden. Nadat het figuurlijke vuurwerk gedoofd was, kon de balans die middag worden opgemaakt, en daar kwamen diverse verrassingen uit voort. Zoals bijvoorbeeld Leen Broeren. Vorig jaar raakte hij amper een bal, maar schoot nu uit zijn slof, door in een mum van tijd zijn moyenne te halen. Hij werd overtuigend winnaar in zijn poule.

In de overige drie poules kwamen Joop de Beer, Cees van de Bosch en Piet van Duin als winnaars uit de bus. Deze biljarters konden als eersten kiezen uit het zeevruchtenbanket: een portie paling, een makreel of twee haringen. De overige nummers twee en drie van iedere poule konden kiezen uit het overgebleven visbanket. Kortom: het was weer een geslaagde en gezellige (laatste) kermismiddag, mede mogelijk gemaakt door diverse vrijwilligers van de Soos, die alle biljarters nog eens trakteerde op een hapje en een drankje tijdens de prijsuitreiking.

Tweede Jonge duivenvlucht voor Wim Rodenburg

UITGEEST/MINDERHOUT - De Jonge duiven vlogen voor hun tweede officiële wedvlucht van dit seizoen wederom vanuit het Belgische Minderhout met een afstand van 123 kilometer. Er waren zes deelnemers met 92 ingekorfde duiven. De duiven werden gelost om 10.30 uur met een matige noordenwind. De eerste duif werd geconstateerd om 12.03.16 uur bij Wim Rodenburg in Uitgeest met een snelheid van 1322,838 meter per minuut (ruim 79 kilometer per uur).

De uitslag van de eerste vijf liefhebbers van de tweede wedvlucht jonge duiven op zaterdag 8 juli luidt als volgt: 1-2-3-4-8e Wim Rodenburg (Uitgeest) 5-7-9-10-14e Frank Rodenburg (Uitgeest), 6-15-21-22-23e Hein Berkhout (Uitgeest), 17-18e Henk Brondijk (Uitgeest) en 19-20e Niels Goeman (Uitgeest). De taartbon gaat deze week naar Wim Rodenburg (Uitgeest) met een van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De attractie geschonken door Wim van Hoolwerff voor de derde duif in de uitslag , gaat ook naar Wim Rodenburg (Uitgeest). De eerste duif van Wim Rodenburg was tevens goed voor een 13e plaats in het CC 3/A tegen 43 deelnemers met 827 duiven en een 43e plaats in de gehele Kring 3, tegen 92 deelnemers met1664 duiven. Volgende week de derde jonge duivenvlucht vanuit Asse-Zellik met een afstand van 185 kilometer.

Hein Berkhout pakt vierde Dagfond vlucht vanuit Argenton

Winnaar Hein Berkhout met zijn winnende duif. Foto: aangeleverd

UITGEEST/ARGENTON - Het redelijk goed afkomen van de jonge duiven gaf voor de oude duiven, die later in de middag vanuit het Franse Argenton (700 kilometer) zouden komen, ook het vermoeden van een vlot lopende vlucht.

Met een redelijk vroege lossing om 7.30 uur in de morgen en ondanks goede vooruitzichten op de vlieglijn, kwamen de duiven toch heel traag naar huis. Na bijna 12 uur onderweg te zijn geweest, tikte de eerste en snelste duif dan ook pas om 19.09.41 uur bij Hein Berkhout in Uitgeest aan. De eerste duif vloog een gemiddelde van 999.354 meter per minuut, wat neer komt op een snelheid van ruim 59 kilometer per uur. Die dag waren er vijf deelnemers met 33 duiven aan de start verschenen. De uitslag van de vlucht op zaterdag 8 juli luidt als volgt: 1-4-7-8e Hein Berkhout (Uitgeest), 2-3-6e Comb. Kerssens-Krom (Akersloot), 4-10-11e Wim van Hoolwerff (Uitgeest) en 9e Piet Groentjes (Uitgeest). De taartbon van deze vlucht gaat naar Wim van Hoolwerff met één van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De attractieprijs van deze vlucht geschonken dóór Wim van Hoolwerff, gaat naar de eerste duif in de uitslag van Hein Berkhout. De eerste duif in de uitslag van Hein Berkhout was tevens goed voor een 59e plaats in het CC 3/A tegen 39 deelnemers met 414 duiven en 'n 111e plaats in de gehele Kring 3, tegen 68 deelnemers met 736 duiven.

Stoeppop op zondag 16 juli Rocken in Heemskerk!

Een groot muzikaal feest tijdens Stoeppop. Foto: aangeleverd

Heemskerk - Het leukste evenement van Noord-Holland staat weer voor de deur: Stoeppop. Dit jaar wordt Stoeppop nog leuker, gezelliger en groter dan voorgaande edities. Jack's Café en Grand Café Van Ruysdael in Heemskerk hebben namelijk de handen ineen geslagen om alle liefhebbers van dit jaarlijks terugkerende evenement nog meer te kunnen bieden. ?Op de stoep en het terras van Jack's & Van Ruysdael, kruising Kerkweg en Ruysdaelstraat, staan naast de bekende barren ook bier- en foodtrucks voor een heerlijk koud (speciaal)biertje en lekkere snacks. Het podium met daarop de beste bands uit de regio krijgt een prominente plek tegenover de beide terrassen.

De negende editie van Stoeppop vindt plaats op zondag 16 juli. Gezellig met vrienden en bekenden op de stoep met een drankje in de hand genieten van de beste bands uit de regio live op het buitenpodium in het centrum van Heemskerk. Aanvang 14.00 uur en de entree is gratis. Er zijn leuke bands geboekt, waaronder:

Close 2 Fire
Begonnen als akoestisch vrienden-duo, is ondertussen een vierkoppige-band uit Noord-Holland. De muzikale vriendengroep speelt zowel eigen werk als popsongs in een voor iedereen toegankelijke stijl. Het hoge bereik en de lage stem van de twee frontmannen zorgen er voor dat ze een unieke harmonie kunnen neerzetten. Door de energie van de drums, de fijne basloopjes, meeslepende gitaarriffs, tamboerijn en mondharmonica zorgt Close 2 Fire voor een onvergetelijke performance.

Shameless
Een rockbandje uit Heemskerk en een beetje IJmuiden. Zij willen maar één ding tijdens Stoeppop: lekker rocken. Sigaretje, biertje... daar gaan ze voor!

Permission to land
Opgezet als 'The Darkness' tribute in de Zaanstreek, is het repertoire van deze band uitgebreid met andere covers van bands met een 80's glammetal-, hardrock- en hairmetalsausje. The Darkness, Twisted Sister, Bon Jovi, Whitesnake, maar ook stampende rock & roll als AC/DC.

Re-load
Een uit vijf man bestaande rockcoverband uit Heemskerk. In 2011 is de band opgericht in samenwerking met de Muziekschool Heemskerk. Samen hebben de mannen al vele kilometers gemaakt en hebben ze een groot aantal festivals, podia en kroegen betreed. De mannen van Re-load spelen een breed repertoire met pakkende 70's tot 00's covers. Stevige meezingers van onder andere Kensington, Golden Earring, Kings of Leon en Black Sabbath, maar ook nummers van Red Hot Chili Peppers, Green Day, Pearl Jam, Metallica en nog veel meer!

Starfish
Starfish garandeert een explosief feestje met een stomend tropisch randje. De ultieme combinatie tussen ska, reggae en punk. Starfish heeft als echte festivalband de IJmond Popprijs gewonnen.

Talen

Een kort lesje in Lesco. Afbeelding: aangeleverd

Toen ik voor de eerste keer naar Costa Rica ging, werd me verteld dat ik goed Spaans moest kunnen praten. Nou was ik nooit goed in talen, dus dit leek me niet eenvoudig. Maar het grootste probleem was dat er nergens een cursus Spaans was. Gelukkig had een vriend van mijn ouders een paar boeken en cassettes. Een paar goede woordenboeken brachten ook uitkomst.

Net aangekomen in Costa Rica was ik erg bang dat iemand iets tegen mij zou zeggen. Ik had immers nog nooit Spaans geconverseerd. Gelukkig zijn de Costaricanen geduldig, vriendelijk en respectvol in de conversatie en praat men duidelijk. Aangezien niemand een andere taal sprak en ik verder niet veel meer te doen had dan studeren, leerde ik snel Spaans begrijpen en praten. Maar het was wel su-per-ver-moei-end. Eigenlijk praatte ik nog het liefst met de doofstomme knecht van mijn schoonouders. Hij vermoeide me niet met moeilijke woorden. Gebarentaal is heel internationaal.

Toen ik later merkte dat de jongeren in mijn dorpje Jaris grote problemen hadden met de Engelse taal op de middelbare school, besloot ik daar wat aan te doen, want ik heb ook zoveel moeite gehad met talen leren. En zo rolde ik beetje bij beetje in het vak van talenonderwijs. Op sommige lagere scholen wordt hier namelijk Engels onderwezen en op andere lagere scholen niet.

Ik heb nu al heel wat taalcusussen gegeven, thuis of op locatie, voor een redelijke prijs of gratis met subsidie van de Alpízar Stichting. Jong tot oud, in groepen of privéles. Er is me zelfs ook wel gevraagd of ik Nederlands of Duits kan geven. Het is een kleurrijk vak en het houdt me geestelijk actief, want iedere leerling heeft zijn sterke en zwakke kanten die ik moet ontdekken en gebruiken voor het beste leerresultaat. Thuis praten we vaak Nederlands, sinds de geboorte van mijn oudste zoon, nu alweer 21 jaar geleden. Ook praten we wel Engels, vanwege mijn werk en de kinderen, die vaak een 10 halen voor Engels op school.

Talen zijn eigenlijk erg leuk, het is iets levends, een deel van een cultuur en bepaalde dingen klinken beter in een andere taal. Zo zijn Costaricanen misschien wel gezellig, maar het woord 'gezellig' kennen ze niet. En een blauwtje lopen is niet hetzelfde als 'having the blues'. En blauwe plekken in Costa Rica zijn paars, ze hebben er zelfs een woord voor: moretones. En ga zo maar door...

Nu wil ik nog een zesde taal toevoegen aan mijn curriculum. Na Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands wil ik nu Lesco leren. Dat is de Costaricaanse gebarentaal, die ik de laatste tijd vaak zie op de TV, want men is er hier nu van overtuigd dat gebarentaal beter werkt dan dove mensen met hun stem leren praten. Het is een heel expressieve taal, en makkelijk te begrijpen. Dan kan ik in de toekomst nog beter praten met de dove knecht van mijn schoonouders, waar ik nu al vele jaren vriendschap mee heb.

Zebra gespot in Uitgeest

Foto: Anita Webbe

Wie afgelopen zaterdag via de Uitgeesterweg reed moest twee keer kijken. Staat daar nou een zebra? Oh nee, het is gewoon een verkleed paard... De andere paardjes lijken in ieder geval niet onder de indruk van de 'uitslover'.

Snelheidscontroles
4 juli: Geesterweg (50 kilometerzone)
Passanten: 581
Overtredingen: 7
Hoogste snelheid: 63 kilometer per uur

6 juli: Provincialeweg (80 kilometerzone)                                
Passanten: 3671                                                                
Overtredingen: 156                                                                        
Hoogste snelheid: 137 kilometer per uur                                        

Alcoholcontrole
5 juli, 21.00 uur: Jacoba van Beierenlaan
Tijdens een alcoholcontrole blies de bestuurder van een personenauto bij de voorselectie 750 ug/l. Nadat hem was gevorderd mede te werken aan het verdere onderzoek, gaf hij gas en reed met hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging door een politievoertuig reed verdachte met zeer hoge snelheid door het rode licht en over het fietspad. Hij beging meerdere grove en levensgevaarlijke verkeersovertredingen. Een wachtende fietser moest voor het aanstormende voertuig opzij springen. In Beverwijk veroorzaakte hij een aanrijding met een geparkeerde personenauto. Hierop is de achtervolging gestaakt. De identiteit van de bestuurder is bekend. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Brandmelding
5 juli, 13.15 uur:
Brandmelding bij een flatwoning aan de Darse. Ter plaatse bleek geen sprake van brand. Er was iets aangebrand in een oven, waardoor een flinke rookontwikkeling was ontstaan en de trappenhal vol met rook was komen te staan. Hierdoor was het brandalarm geactiveerd. Het trappenhuis was inmiddels gelucht en de brandweer hoefde niet in actie te komen.

Alcohol en bromfietscontrole
5 juli: Jacoba van Beierenlaan        
Er werden 200 blaastesten afgenomen. Dit resulteerde in één overtreding door de bestuurder van een personenauto. Uitslag: 580 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij controle met de rollentestbank werden zes bromfietsbestuurders bekeurd voor de snelheid. Teven bleek een bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs.

Aanrijding
6 juli, 18.15 uur: Provincialeweg
De bestuurder van een personenauto reed over de Provincialeweg komende uit de richting Uitgeest en gaande in de richting van de kruising met Busch en Dam. Volgens getuigen reed deze slingerend en met circa 90 kilometer per uur. Gekomen bij de kruising reed hij met onverminderde snelheid door het reeds langere tijd op rood staande verkeerslicht. Vervolgens kwam hij vol in aanrijding met trekker met oplegger. Deze kwam uit tegengestelde richting en was linksaf geslagen, om zijn weg over Busch en Dam te vervolgen. Door de aanrijding raakte de bestuurder van de personenauto met beide benen bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn voertuig is weggesleept door een bergingsbedrijf. Uit een blaastest bleek alcoholgebruik. In het ziekenhuis is bloed bij hem afgenomen voor verder onderzoek.

Vernieling
9 juli, 4.15 uur: Boetevenstraat
Bij de politie kwam een melding binnen dat de buitenspiegel van een geparkeerde personenauto was vernield. Door een getuige was een drietal jongens bij de auto gezien. Ter plaatse de eigenaar in kennis gesteld. Deze constateerde, dat de spiegel inderdaad was afgebroken. Tevens bleek dat de auto niet meer was afgesloten en het navigatiesysteem was ontvreemd.

Zomerconcert Uitgeester Harmonie

De Uitgeester Harmonie. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Donderdagavond 13 juli wordt dé zomertraditie van de Uitgeester Harmonie weer voortgezet. De twee orkesten van de Harmonie spelen verschillende nummers in de buitenlucht. Dit jaar is er gekozen om op het Reghthuysplein in het oude dorp een divers muzikaal programma te laten horen. Naast het Harmonie orkest, speelt ook het opleidingsorkest een aantal nummers.

"Als afsluiting van het seizoen is het mooi om aan iedereen te laten horen welke muziek we graag spelen", aldus voorzitter Frank Snijder. "Waar kan dat beter dan in de buitenlucht midden in het dorp." Er worden dit keer onder andere nummers van Justin Timberlake, The Petshop Boys, Eric Clapton en van de film Lilo & Stitch gespeeld, onder leiding van dirigent Thomas Eveleens. Het Opleidingsorkest zal een aantal vrolijke Koningsliederen, én DoReMi uit de film The Sound of Music spelen. Voor de Harmonie is dit de afsluiter van een mooi seizoen waarin er verschillende concerten zijn gegeven door de Harmonie. "En met die afsluiting laten we graag zien wat je met muziek kunt doen. Iedere keer als we optreden krijgen we zo veel positieve reacties. Daar doen we het toch voor!"

Het concert begint op donderdag 13 juli om 19.00 uur op het Reghthuysplein. Bij slecht weer wordt het concert een week uitgesteld.

Winnaars LeesLokaalPluimen bekend

De winnaars met hun gewonnen boek. Foto: Gerrit Bus

UITGEEST - Na de uitreiking van de LeesLokaalpluimen op dinsdag 20 juni gingen de leerkrachten ieder met een tas vol kleurplaten en rebussen terug naar hun school. In de twee weken daarna konden de kinderen van de vijf basisscholen in Uitgeest hun kunstwerken of oplossingen inleveren bij Lees Lokaal. Uit alle inzendingen werden vijf winnaars gekozen. Deze vijf gelukkigen mochten op zaterdag 8 juli hun prijs in Lees Lokaal in ontvangst nemen.

Juul Zonneveld, Elin Binkhorst en Myrthe Cooymans hadden allen een prachtige kleurplaat ingeleverd en zij werden door Ineke Los van Lees Lokaal beloond met een van de vijf genomineerde boeken. Valentijn Verstraete en Douwe Valkering hadden de rebus keurig opgelost en waren door middel van loting als winnaars uit de bus gekomen. Ook voor hen lag een prachtig ingepakt boek klaar. Naast de prijswinnaars waren er zaterdag nog veel meer kinderen in Lees Lokaal aanwezig om hun boeken om te ruilen. Ruilen kan nog tot vrijdag 21 juli. Daarna gaat Lees Lokaal drie weken dicht in verband met de zomervakantie.

Een dromerige eindvoorstelling van Dansstudio Just Dance

Leerlingen van dansschool Just Dance. Foto: aangeleverd

Door: Danslerares Roxanna Ouchene

UITGEEST - Afgelopen zaterdag 8 juli was de eindvoorstelling van Dansstudio Just Dance/Stichting Balletclub Uitgeest. Tijdens deze voorstelling voor een volle zaal met Uitgeesters straalden leerlingen (met uitzondering van de peutergroep) op het podium in de Stadsschouwburg Velsen.

Deze jaarlijkse voorstelling heeft elke editie een ander thema. Na al vele thema's te hebben gehad waaronder; 'Just Dance reist door de tijd', 'The Queens of Just Dance' en 'Just Dance like a Moviestar', was het een hele uitdaging om weer iets nieuws te verzinnen. De leerlingen van de dansschool mochten hierover mee brainstormen! Van de vele inzendingen heeft de dansschool voor het winnende thema Just Dance and Dream gekozen.

De kleintjes in pyjama. Foto: Jennifer Snijder

Tijdens de show werd de hoofdrol gedanst door één van de leerlingen. Zij droomde als een rode draad door de gehele voorstelling heen en danste zelf ook mee! De allerkleinsten dansten dromerig in pyjama met een knuffel, waar de andere kleuters vrolijk meezongen met hun wa-wa-waanzinnige droom. Bij de vele streetdancegroepen (6 tot 18 jaar) kwamen verschillende dromen aan bod. Onder andere over rijk zijn, een beroemde danser(es) worden, een superheld of een rockster zijn. Ook de legendarische speech 'I have a dream' van Martin Luther King kwam voorbij.

De balletgroepen van de leeftijdscategorie 6-14 jaar schitterden met een dramatisch thema en de Droomvlucht. De moderne dansgroep (11-16 jaar) hadden het mysterieuze thema van 'Maleficent' uit Doornroosje. Dit jaar deden de volwassenen ook mee met een funky nummer uit 'Dreamgirls'. Naast al deze dromen kwamen ook de nachtmerries aan bod bij de hiphopgroep (9-14 jaar). De oudste streetdance groep danste als enge zombies.

Als afsluiting stonden alle leerlingen, docenten en bestuur op het podium om een groot applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Het was een geslaagde dag voor alle leerlingen van de dansschool. Op naar volgend jaar!

Anneke Baltus-Heijnis uit Uitgeest exposeert in Krommenie

Anneke Baltus-Heijnis voor een selectie van haar schilderijen. Foto: aangeleverd

KROMMENIE - Momenteel zijn schilderijen van Anneke Baltus-Heijnis uit Uitgeest te bezichtigen bij Ten Wolde Casuals, Zuiderhoofdstraat 82 te Krommenie.

Anneke vertelt: "Ik ben begonnen met aquarelleren, maar de laatste jaren werk ik veelal met olieverf of acrylverf, figuratief en abstract." Een aantal van haar werken hangen in bovengenoemde zaak tot en met 22 augustus 2017.

Werkzaamheden Uitgeesterweg Deel weg twee weken afgesloten vanaf maandag 10 juli

Uitgeesterweg Foto: Anita Webbe

Bron: gemeente Uitgeest

UITGEEST - Tussen 10 juli en 21 juli voert het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) werkzaamheden uit aan het asfalt van de Uitgeesterweg, in de volksmond ook wel 'Limmerweg' genoemd. Om die reden wordt de weg tussen het bord 'bebouwde kom Uitgeest' en de reeds eerder vernieuwde asfaltlaag afgesloten voor verkeer. Het HHNK heeft de omwonenden per brief geïnformeerd. De situatie ter plekke wordt met borden aangegeven.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, de heer A. Haakman van Ooms, Construction bv, tel. 06 - 22604865 (tussen 08.00 - 17.00 uur) of uw vraag mailen naar hhnk@ooms.nl.

Kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

Zondag 16 juli: 10.00 uur Akersloot, Dielofslaantje. Voorganger Ds. H. Hummelen.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest

Woensdag 12 juli: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 14 juli: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag 15 juli: GEEN VIERING.
Zondag 16 juli: 09.00 uur Heilige Eucharistieviering met medewerking van Laus Deo.