De Uitgeester

26 juli 2017

De Uitgeester 26 juli 2017


'Leuk ideetje' van Ronald groeit uit tot groots evenement Nieuw wereldrecord dubbelspel tennis gevestigd op 62 uur

Een prachtig bedrag voor Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds Foto: Osu Radio

UITGEEST - Het begon allemaal in oktober 2015. Trainer van TV De Dog, Ronald Vlieland, kwam bij de voorzitter van de vereniging, Hans Schoone, met een 'leuk ideetje'. Hij wilde een wereldrecord gaan vestigen in het dubbelspel tennis. Het officiële Guinness World record stond op 58 uur en 27 minuten. Dat wilde Ronald gaan verbreken door 62 uur met drie tennismaten non-stop op de baan te gaan staan. Medespelers werden Kees Beentjes, Rob Klaver en Dennis Bakkum. Maarten Koelman hoefde als reservespeler niet in actie te komen.

Ruim anderhalf jaar van voorbereidingen volgde: sponsoren zoeken, vergunningen aanvragen en in het hele land veel aandacht vragen voor het evenement en het goede doel: Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds . Dit alles leidde afgelopen weekend, 21 tot 23 juli, tot een geweldig, drukbezocht evenement op en rondom het sportpark van TV De Dog. Een prachtig weekend met mooie sportieve prestaties, emotionele momenten, een geweldige sfeer en het gewenste resultaat: het wereldrecord is verbroken met 62 uur en 1 minuut! De set moest afgespeeld worden, vandaar die extra minuut.

Wereldrecord behaald na 1209 games
De nachten waren zwaar, mooi en warm weer wisselde af met buien en zelfs onweer en de spelers hadden hun ups en downs. Maar met hun doorzettingsvermogen, het begeleidende team en het vele publiek continu langs de baan hebben ze het dan toch gered. Zondagavond 23 juli om 19.00 uur werd het oude record verbroken en was er een geweldig applaus in heel Uitgeest hoorbaar. Tijdens het optreden van Wolter Kroes wat daarna volgde, gingen de mannen gewoon door, want 62 uur was het doel. Om vervolgens om 22 uur - na maar liefst 1209 gespeelde games - moe maar voldaan van de baan te stappen. Mooie speeches en dankwoordjes volgden maar Ronald stal de show met een hartverwarmende terugblik op zijn avontuur, relaxed zittend op een bankje midden op de tennisbaan, waar hij zelfs na 62 uur niet vanaf te slaan was.

Ronald Vlieland moe maar voldaan na afloop van de 62 uur. Foto: Aangeleverd

Geweldige opbrengst
Alle inspanningen, sponsoracties, clinics en diverse activiteiten hebben geleid tot een prachtig bedrag van € 39.500,- voor Stichting Terre – Rett Syndroom Fonds. Dit zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek. De veiling die zondagavond plaatsvond, gestart door Wolter Kroes, gaf een laatste impuls van ruim € 10.000,-. Zo werden er diverse gesigneerde sportshirts geveild en werd grif geboden op een dagje schilderen, een diner voor zes personen en een gesigneerde cd van Marco Borsato. Omdat er nog steeds donaties binnenkomen, zal het eindbedrag ruimschoots de € 40.000,- gaan overschrijden.

De redactie van De Uitgeester feliciteert de mannen van harte met hun nieuwe wereldrecord. Dankzij de zeer goede organisatie en vele vrijwilligers is Uitgeest goed op de kaart gezet met dit prachtige evenement waarmee de regionale en zelfs landelijke media is gehaald.

Bekijk ook de foto's elders in deze krant, de foto's en het filmpje op Facebook en YouTube De Uitgeester.

Wij zoeken uw mooiste zomerfoto van 2017!

Een van de mooiste zomerfoto's van 2016. Foto: Marianne Jonker

Maakt u deze zomer een leuke, gekke, ontroerende, grappige of adembenemende foto? Stuur deze dan naar de redactie van De Uitgeester! U maakt daarmee kans op twee bollen ijs met slagroom voor het hele gezin bij IJssalon De Florijn én eeuwige roem door publicatie van de foto in De Uitgeester. Stuur uw foto (minimaal 1MB) naar redactie@uitgeester.nl. De mooiste inzendingen plaatsen wij gedurende het zomerseizoen in de krant en/of online.* De actie loopt tot 1 september 2017. Daarna maken wij de allermooiste foto van de zomer 2017 bekend.

*Met deelname aan de fotowedstrijd geeft u toestemming tot publicatie in de krant en op internet/sociale media.

Vrijwilligerssteunpunt versterkt leefbaarheid en vitaliteit Uitgeest

UITGEEST – Per 1 september 2017 gaat in Uitgeest een Vrijwilligersinformatiepunt van start. Inwoners en besturen van stichtingen en verenigingen kunnen daar voortaan terecht voor ondersteuning bij het werven, scholen en behouden van vrijwilligers. Afgelopen april besloot het college tot het opzetten van zo'n steunpunt voor vrijwilligers, waar in verschillende gemeenten al goede ervaringen mee zijn opgedaan. Stichtingen en verenigingen blijken met de juiste vrijwilligers op de juiste plek voor allerlei taken hun voordeel te kunnen doen.

Ondersteuning S.U.S.
In samenhang met de oprichting van het Vrijwilligersinformatiepunt heeft het college besloten de ambtelijke ondersteuning aan de Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S) per 1 december 2017 af te bouwen. Vanuit het nieuwe Vrijwilligersinformatiepunt komt straks voor alle besturen van verenigingen en stichtingen in Uitgeest dezelfde ondersteuning beschikbaar bij het werven, scholen en behouden van vrijwilligers. De ambtelijke ondersteuning die de S.U.S. tot op heden van de gemeente ontvangt, zou daarnaast een uitzonderingspositie creëren. Omdat het college kiest voor een gelijke vorm van ondersteuning aan iedere organisatie die met vrijwilligers werkt, is het redelijk om de ambtelijke ondersteuning van de S.U.S. stop te gaan zetten. Het bestuur van de S.U.S. en de betreffende ambtenaar zijn daarover inmiddels op de hoogte gesteld. De subsidierelaties tussen de gemeente en enerzijds de Stichting Uitgeester Senioren en anderzijds Dorpshuis de Zwaan blijven overigens zoals deze zijn.

Met het bestuur van de S.U.S. is afgesproken dat het in augustus intern gaat bespreken hoe het taken gaat verdelen. Indien daaruit een vraag tot ondersteuning voortkomt, kan het bestuur daarover in contact treden met het vrijwilligerssteunpunt. Na de zomer informeert het S.U.S.-bestuur het college over de stand van zaken. De ondersteuning van de S.U.S. door de ambtenaar - in dienst van de BUCH- werkorganisatie - wordt tot 1 december 2017 voortgezet. Zo krijgt de S.U.S. voldoende tijd om op de nieuwe situatie in te spelen.

Lees Lokaal gaat (inter)nationaal!

Marcel Dekker in de bibliotheek van het Rijksmuseum. Foto: Marcel Dekker

UITGEEST - Wat was het een drukte in Lees Lokaal de afgelopen weken. Vele vrienden van Lees Lokaal kwamen nog snel even een boek ruilen om van te genieten tijdens de vakantie.

Want genieten van Lees Lokaal doet u niet alleen in het prachtige dorp Uitgeest, maar natuurlijk ook op vakantie in binnen- en buitenland. Op de Facebookpagina begint Lees Lokaal daarom een leuke nieuwe rubriek genaamd Lees Lokaal gaat (inter)nationaal. Zie ook https://www.facebook.com/leeslokaaluitgeest/posts. Plaats uw leukste vakantiefoto's met daarop zichtbaar de Lees Lokaal tas of uw boek met Lees Lokaal sticker en vermeld uw naam en de plaats waar de foto is genomen. Van alle inzendingen maakt Lees Lokaal een leuk salontafelboek voor in Lees Lokaal. De leukste drie inzendingen krijgen een exemplaar van het boek.

Na de zomervakantie gaat Lees Lokaal ook op de dinsdagochtend open, namelijk van 10.00 uur tot 12.00 uur. Lees Lokaal wenst iedereen een fijne vakantie en tot maandag 14 augustus.

Stichting Uitgeester Senioren: "onmogelijk om verder te gaan."

Door: Het bestuur van Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.)

UITGEEST - Het College van Burgemeester en Wethouders van Uitgeest maken het de Stichting Uitgeester Senioren onmogelijk om verder te gaan.

Dertig jaar lang ondersteunde de gemeente het ouderenwerk door een sociaal cultureel werker en een administratieve medewerker beschikbaar te stellen voor het coördineren en ondersteunen van de vele activiteiten, het begeleiden van meer dan honderd vrijwilligers, het initiëren en stimuleren van sociaal culturele activiteiten, het aanbieden van scholing, kennisoverdracht en voorlichting en het geven van bekendheid via de pers en de media. Dat vindt het College van Burgemeester en Wethouders nu niet meer nodig. Per 1 december 2017 moet de sociaal cultureel werker vertrekken en krijgt de S.U.S. alleen ondersteuning van het vrijwilligerssteunpunt.

Het aantrekkelijke jaarprogramma 2017-2018 van de Stichting Uitgeester Senioren, dat op 30 augustus gepresenteerd wordt tijdens Open Dag van S.U.S./SOOS, ligt klaar. Maar het is voor het bestuur van de S.U.S. onmogelijk met alleen vrijwilligers, zonder ondersteuning van een beroepskracht, aan het programma in 2018 uitvoering te geven. Bovendien beknibbelt het bestuur van dorpshuis de Zwaan op de ruimten die de S.U.S. nodig heeft voor haar activiteiten. Senioren kunnen ook elders in Uitgeest onderdak vinden, aldus het bestuur van het dorpshuis. Hetgeen ook de mening is van wethouder Tromp.

Het algemeen bestuur van de S.U.S. zal zich volgende maand beraden of continuïteit onder deze omstandigheden nog mogelijk is.

Bistro 't Schippersrijk steunt twee goede doelen

Een prachtige opbrengst voor Stichting Opkikker. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Afgelopen zondag 23 juli organiseerde Bistro 't Schippersrijk voor de eerste keer 'Hole in One.' Men kon voor een bedrag van €25,00 tien drijvende golfballen richting het Uitgeestermeer slaan. De opbrengst van dit leuke evenement kwam op € 1000,- en ging volledig naar Stichting Opkikker.

Wanneer een hole in one zou worden geslagen, kon diegene maar liefst € 1000,- winnen. Dit bleek toch moeilijker dan gedacht, want het lukte niemand om de bal in de hole te krijgen. Daarom besloten initiatiefnemers Sjaak en Carin Rijke om deze € 1000,- te doneren aan Stichting Terre - Rett Fonds. Twee vliegen in een klap dus, waarbij twee fantastische doelen gesteund werden!

Over vermoeidheid

Door: huisarts Dirk Jan van Wijk.

Het afgelopen weekend hebben vier jonge vaders 62 uur achtereen getennist. Na afloop klaagden ze over vermoeidheid. Dat ze last hadden van vermoeidheid zal niemand verbazen. Regelmatig zie ik mensen in de spreekkamer die net zo uitgeput zijn als deze mannen. En niet altijd snappen hoe dat komt of wat ze er aan moeten doen.

Vrijwel iedereen die dit leest, zou niet in staat zijn tot een dergelijke prestatie. Zelfs deze mannen zouden het normaliter niet kunnen. Maar door in de voorbereiding heel goed voor hun lichaam te zorgen en dit in een uitmuntende conditie te brengen, konden zij deze duurproef fysiek en mentaal doorstaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld een jaar lang hun lijf getraind, gezond gegeten en absoluut geen alcohol gedronken. En een gezond lijf kan heel wat hebben!

Lege accu
Als ik het over vermoeidheid of uitputting heb, bedoel ik hiermee niet kortademigheid of een gebrek aan conditie. Dat is een apart verhaal. Wat ik wel bedoel is het gevoel dat de energievoorraad uitgeput lijkt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij mensen die 'overspannen' zijn of een 'burn-out' hebben. Eigenlijk is vermoeidheid een gevoel dat ons er op attent maakt dat het lijf of de hersenen rust nodig hebben. En als we dat nu maar doen, komt het weer goed. Simpel, zou je zeggen. De werkelijkheid is echter weerbarstiger.

De mensen die op het spreekuur komen, snappen niet waarom de accu leeg is. En omdat ze het niet snappen, kunnen ze zich zorgen gaan maken over hun gezondheid. En die zorgen kosten ook weer energie. Wanneer de lichamelijke toestand in het bloed wordt getest, blijkt er meestal geen lichamelijk probleem te zijn. Door de opluchting die dat veroorzaakt, knappen veel mensen gelukkig al weer op! En als de vermoeidheid blijft, moet er toch een energielek zijn. Waar loopt de accu leeg? En waarom laadt hij niet meer op (door leuke en ontspannende bezigheden)? Het kan zijn dat men wel weet wat de oorzaak is, maar niet wat er aan gedaan kan worden. Sommige mensen accepteren deze oorzaak ook niet, omdat ze vinden dat ze daar tegen zouden moeten kunnen. En anderen weten gewoonweg niet waardoor het komt.

Energiebalans
De klachten zijn altijd een gevolg van een negatieve energiebalans. Er gaat meer energie verloren dan erin komt. Als oplossing kan er dus iets aan het energielek gedaan worden of zou er meer gedaan moeten worden aan het opdoen van positieve energie.

Wat dat eerste betreft: Als je weet waar de schoen wringt, maar je weet niet hoe je het moet oplossen, maak dan een afspraak bij de huisarts of praktijkondersteuner GGZ. Als je absoluut niet weet wat de oorzaak kan zijn en deze zich dus kennelijk op onbewust niveau afspeelt, is het wellicht een idee om eens naar de maandelijkse opstellingenavond in het MCM te gaan. Of je kunt maatregelen nemen, waardoor je meer energie krijgt. Ga meer ontspannende (dat zijn vaak sportieve) dingen doen, die je hersenen rust geven. Meditatie en mindfulness kunnen goed helpen. Om die reden starten de huisartsen in dit najaar dan ook met kennismakingsavonden hiervoor. En zorg voor een goede lichamelijke conditie! Iedereen kan begrijpen dat alcohol, fris en zoet je lijf vergiftigen en uitputting in de hand werken. De huisarts wil graag meedenken over oplossingen.

Positieve energie
De tennismatadoren en tientallen vrijwilligers van tennisvereniging De Dog hoeven niet naar het spreekuur te komen. Die moeten gewoon hun slaap inhalen en hun lichaam laten herstellen. Het enorme succes van deze recordpoging zal ze zoveel positieve energie geven dat ze zich weer heel snel heel goed voelen!

US-Army bivak gelegerd bij Fort aan Den Ham

Foto: F. Braaksma

UITGEEST - Zondag 30 juli is Fort aan Den Ham, UNESCO Werelderfgoed, weer voor publiek geopend. Deze zondag is een klein US-Army bivak met verschillende voertuigen en manschappen op het fortterrein gelegerd. Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203.

Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap, maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol met soldaten en zware kanonnen. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom. De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer. Zoveel mogelijk wordt het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten.

We leggen radioverbinding met andere forten in de Telegrafistenruimte en draaien plaatjes op oude pick-up apparatuur. Er zijn diverse exposities te zien over de Stelling, WOII, militaire communicatie, de Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indië.

Ieder uur zijn er rondleidingen met gids. Vrij rondlopen mag ook. Het fort is rolstoelvriendelijk en honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan. Actuele informatie over het fort en de Stelling van Amsterdam op www.fortaandenham.nl.

Zoektocht oplossing waterplanten Alkmaarder- en Uitgeestermeer

De waterplanten geven overlast op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Foto: aangeleverd

UITGEEST - De laatste jaren ondervinden waterrecreanten steeds meer overlast van waterplanten op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer wil dit aanpakken.

Waterplantenproblematiek
Op het meer zijn steeds meer watersporters die problemen ondervinden door waterplanten. Deze blijven achter het roer of motor vast zitten, zodat de boot onbestuurbaar wordt of zelfs stopt. Dan moeten eerst de planten weggehaald worden, voordat de weg vervolgd kan worden.

Smalle waterpest
Op vele plekken in Nederland hebben watersporters last van waterplanten. In het Alkmaarder- en Uitgeestermeer gaat het om de smalle waterpest. Deze waterplant kwam oorspronkelijk niet in Nederland voor, maar heeft zich hier wel gevestigd. De afgelopen jaren is deze explosief in het meer gaan groeien door de goede waterkwaliteit en nu extra door het relatief warme voorseizoen. De plant bevindt zich vooral in het gebied De Dodde, maar manifesteert zich ook op andere plekken binnen het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Aanpak
Voor het probleem is geen verantwoordelijke partij aan te wijzen. Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer voelt zich echter wel verantwoordelijk vanuit haar recreatiedoelstellingen om hier iets aan te doen. Het recreatieschap is momenteel inzichtelijk aan het maken wat de omvang van het probleem is, welke ervaringen en oplossingen er al zijn voor het terugdringen van de waterpest en welke regels daarvoor gelden. Dit gebeurt samen met een ecologisch adviesbureau. Het verwijderen of vernietigen van alle smalle waterpest zal niet mogelijk zijn. Maar er kan wel geprobeerd worden om het beheersbaar te maken.

Feest in Jaris deel één

Een mooie ossenkar die richting de priesters rijdt in de straat. Achter de mensen is de feestschuur te zien en onze oude kerk. Foto: Nancy Brantjes

Het feest van Jaris komt er weer aan! Al weken praat men erover en nou staan ze bijna voor de deur: 'Las Fiestas de San Isidro.' Het is een moment dat ik heel erg blij ben dat ik in Jaris woon, want ik vind het leuk om in groepsverband voor een goed doel te werken en de sfeer van dit feest is fantastisch.

De kern van de werkgroep is het kerkbestuur en heel veel vrijwilligers, misschien wel tweehonderd, want veel mensen zijn op het ene moment vrijwilliger en op het andere moment feestvierder. Op het ene moment toeschouwer, op het andere moment figurant.

Vier aparte commissies zijn al een paar maanden geleden gevormd; de Cabalgata, die een paardrijrit organiseren, de Rally, die een motocross organiseren, de Reinado die een missverkiezing doen, en de Boyeros, die iedere bezoeker met ossenkar welkom heet met eten en een mooie herinnering. Andere groepen zijn de Bingo, het koffiehuis, de sportcommissie en de schoonmaak. Het kerkbestuur 'doet' de vergunningen, keuken en algemene organisatie.

De priesters zegenen alle voertuigen en dieren, die langs rijden en lopen, met water. Foto: Nancy Brantjes

Uiteindelijk doet iedere familie in Jaris wel wat: Een donatie van een kilo rijst, een dag werken in de keuken, een prijs voor de bingo, een dansje wagen, propaganda, de mis bijwonen, je vervoersmiddel, paard of hond laten zegenen: Men geeft gul, in diensten of dingen.

23 Jaar geleden zei mijn man het al: "Als er feest in Jaris is, wordt er thuis niet gekookt". Dan werd er gekookt door vrijwilligers in het houten gebouwtje naast de kerk. Na afloop van de mis was er dan een simpel restaurant waar de meeste mensen gingen eten. De inkomsten gingen naar de kerk. Ook werd er gevoetbald, werden alle ossenwagens van het dorp gezegend en met een beetje geluk stond er een draaimolen.

Dit is nu uitgegroeid tot een grote happening van vier dagen. Veel mensen nemen vrij, de kinderen gaan niet naar school, vakantie of niet, het hele dorp staat op zijn kop en mensen uit de hele provincie komen op bezoek. Een redelijk uniek feest, voor een dorp van maar 1080 inwoners. De volgende keer zal ik u vertellen hoe de feesten van 2017 waren.

Mike Korver sluit prima af in Dutch Junior Open

UITGEEST - Mike Korver heeft het Dutch Junior Open op indrukwekkende wijze afgesloten. De Uitgeester golfer noteerde in de vierde ronde van het internationaal junioren kampioenschap van Nederland één van de beste rondes van het toernooi en steeg daardoor naar de twintigste plaats in de eindrangschikking.

Het Dutch Junior Open op de baan van Toxandria in Brabant is het grootste en sterkste bezette jeugdtoernooi van Nederland, vergelijkbaar met wat het KLM Open is voor de professionals. Alleen de grootste talenten van ons land mogen deelnemen, aangevuld met topspelers uit landen als Engeland, Schotland, Italië, Duitsland, Tsjechië, Rusland, China en Thailand.

In het veld van tachtig spelers kwalificeerde slechts de helft zich voor de laatste ronde. Mike Korver haalde dat net. De 19-jarige Uitgeester was in de aanloop naar het toernooi ziek geworden en dat verstoorde de voorbereiding behoorlijk. De eerste twee ronden (75-76) was het overleven voor de speler van Houtrak. "Op de derde dag voelde ik me wat beter en dat was nodig ook om de cut te halen'', stelde Korver, die met een ronde level par 72 zijn plaats in de laatste ronde veiligstelde.

Daarin kwam de Uitgeester helemaal los. Met liefst zes birdies scoorde hij flink, terwijl hij geen enkele fout maakte. Juist dat was op Toxandria een zeldzaamheid. "Alles liep lekker, zoals het hoorde eigenlijk. Ik maakte de birdies en kon op de andere holes steeds mijn par maken.'' Dat leidde tot een ronde in 66 slagen, zes onder de baan. Dat was na de 65 van de Engelsen Ben Firth en Charlie Thornton de beste ronde van de dag en dus ook de beste score van een Nederlander in de slotronde. Korver steeg er nog liefst zestien plaatsen mee en eindigde met een totaal van +1 als twintigste.

"Jammer dat ik niet fit aan het toernooi kon beginnen'', vond Korver. "In die laatste ronde zie je toch wat er mogelijk is. Het was in ieder geval goed om positief af te sluiten. Dit neem ik mee naar het Duits Amateurkampioenschap, dat ik deze week in de buurt van Hamburg speel.''

Uitgebreid afscheid van hechte groep acht bij de Molenhoek

De musical 'Herrie op het eiland' was een groot succes. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Deze week is er bij Basisschool de Molenhoek uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van een hele hechte groep acht. Dat de groep zo 'close' was, is eigenlijk best bijzonder, want de Molenhoekers van het eerste uur zijn vanaf groep drie de hele schoolloopbaan gesplitst geweest. Daarbij is een deel van de klas afkomstig van de opgeheven Paltrok en er zijn ook kinderen van andere scholen en uit het buitenland ingestroomd. Zelfs in groep acht zijn er nieuwe leerlingen bijgekomen, waarvan de laatste klasgenoot pas in mei dit jaar.

Dinsdagavond 18 juli vertolkten de achtste groepers van deze basisschool voor de laatste maal samen hun kunsten in de uiterst vermakelijke musical 'Herrie op het eiland'. Meester Jasper, die bij alle leerlingen uit een enquête de meest geliefde leerkracht van de school bleek, had voor ieder kind na afloop een persoonlijke boodschap, cadeautje en rapport. Na dit officiële gedeelte volgde nog een spetterend slotfeest. De aula was omgebouwd tot casino en de leerkrachten en oud leerkrachten zoals meester Peter, de voormalig directeur, hadden plaats genomen achter de verschillende speeltafels. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog een paar uur gekletst en gespeeld. De volgende ochtend na het opruimen, vormden de overige leerlingen van de school een erehaag om de achtste groepers uit te leiden.

Twee door groep acht geschonken tegels op het schoolplein zullen ervoor zorgen dat de school deze leerlingen nooit vergeet. Groep acht zal in elk geval nooit vergeten hoe zij gelachen hebben om het door henzelf gecreëerde 'Bieber fever' en meester Jasper die er in meeging en tijdens kamp en tijdens de musical onverwacht als een echt Bieber met zijn gitaar Biebersongs ten gehore bracht!

Uitgeest in de ban van 62 uur tennissen voor het wereldrecord dubbelspel tennis.

Foto: Anita Webbe

Foto's: Anita Webbe en Aukje Verlinden

Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Wolter Kroes Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Foto: Anita Webbe
Jacob Groen slaat eerste balletje als opening Foto: Anita Webbe

In memoriam 'Gewoon Toon' (1929-2017)

Toon Dekker in zijn element. Foto: aangeleverd

Door: De Afvallende Bal

Op vrijdag 14 juli is Tom (Toon) Dekker op 87 jarige leeftijd overleden. Toon Dekker was bij VVU en FC Uitgeest jeugdtrainer. Geliefd, gewaardeerd en een beetje legendarisch.

Het gebeurt niet vaak, althans mij, dat je in drie kwartier een gesprek hebt met iemand waarin het leven als gerecht in een snelkookpan, opgewarmd, gegaard en na bereiding uitgeserveerd wordt als ware het een product van slow cooking. Het overkwam mij een week of vijf geleden.

In de bundel van mijn hand 'FC Uitgeest kampioen seizoen 2016-2017' had ik ruimte gemaakt voor interviews met spelers van de selectie van FC Uitgeest. Zij kregen allemaal dezelfde vragen voorgelegd en de antwoorden werden door mij verwerkt tot een verhaal. Eén van de standaard vragen was welke trainer veel invloed had gehad op jouw ontwikkeling als voetballer. Het viel mij op dat bij de antwoorden van spelers met een FC Uitgeest achtergrond vaak de naam van Toon Dekker werd genoemd. Dat fascineerde mij. Natuurlijk kende ik de naam, wist ik dat hij verschillende malen trainer was geweest, maar kennis gemaakt had ik eerlijk gezegd nog nooit. Uit de woorden van de spelers kon ik wel een beeld opbouwen van wat Toon nu een goede trainer en bijzonder mens maakte. De ingrediënten waren passie, beleving, tot het gaatje gaan, de meest vreemdsoortige oefeningen tot competitie en strijd verheffen en bovenal humor. Dat was Toon.

"Nee, nooit een boek gelezen over voetbal of trainingsvormen. Ben je gek man. Het zat gewoon in mijn hoofd. Geen moeilijke tekeningen of ingewikkelde oefeningen en alles met de bal. Maar niet lanterfanten want dan had je een kwaaie aan me. Geen spelletje zonder strijd en samen doen. Iedereen, ook de mindere voetballers, hoorde erbij, want voetballen doe je voor je plezier en met z'n allen. Pesten, mekaar afzeiken, nou dan hadden ze aan mij een slechte". Aan het woord is Tom 'Toon' Dekker. Ik zit aan tafel in een klein, keurig flatje in Heemskerk. "Ja, die zijn toen nog neergezet door de Hoogovens. Daar heb ik mijn hele leven lang gewerkt. Prachtbedrijf en goed voor zijn mensen. Ook nu nog want ik heb een keurig pensioentje. Nee, het gaat effe niet goed met me. Verdomde kanker in je lijf. Ze doen er alles aan met behandelingen en zo, dus hopelijk wordt het snel beter. Maar het is wel vermoeiend."

Juist omdat zoveel spelers zijn naam noemden, was ik nieuwsgierig geworden naar hem en besloot uit een soort eerbetoon (en om hem in het echt te ontmoeten) het kampioensboek persoonlijk langs te brengen. Het werd een gedenkwaardige ontmoeting met gedeelde herinneringen aan Beverwijk, Hoogovens, de voetbalclub Beverwijk en een gepassioneerd gesprek over voetbal en vooral plezier daarin. Herinneringen ook aan mijn overleden vader. Net zo oud, altijd gewerkt bij de Hoogovens en lid van de voetbalclub Beverwijk. Achteraf weet ik zeker dat ze elkaar gekend moeten hebben.

"Ik wilde gewoon dat ze plezier hadden, dingen van elkaar accepteerden en dat ze voor elkaar door het vuur gingen, en ik vond het natuurlijk ook gewoon leuk om training te geven. Het gevoel dat je ze iets kon leren. Machtig mooi. Lekker buiten zijn ook. Nog steeds. Ik maak met mijn vrouw iedere dag een wandeling. Maar ja, nu effe niet. Rotkanker. Maar straks als het beter gaat dan ga ik weer gewoon de markt op. Praatje maken en effe eruit." Ik keek op de klok. Die tikte voort. Drie kwartier waren omgevlogen. Het boekje zou hij zeker gaan lezen. Als hij weer een beetje energie had. De grote wijzer stond boven. Tijd om te gaan. 'Gewoon Toon'.

Vijfde jonge duivenvlucht wederom voor Wim Rodenburg

UITGEEST/ASSE-ZELLIK - De jonge duiven vlogen dit seizoen hun derde vlucht vanuit het Belgische Asse-Zellik met een afstand van 185 kilometer. Het aantal deelnemers was zes en het aantal ingebrachte duiven was 74. De duiven werden gelost om 7.30 uur met bij vertrek een zwakke zuidenwind in de staart. De eerste en tevens snelste twee duiven werden geconstateerd om 09.25.08 uur bij Wim Rodenburg in Uitgeest met slechts twee seconden verschil. De snelheid van de eerste duif bedroeg 1613.114 meter per seconde (ruim 96 kilometer per uur). Het bleek een achteraf een trage vlucht want het duurde wel een klein half uur voor de 25 prijsduiven waren vervlogen.

De uitslag van de eerste vijf liefhebbers derde wedvlucht jonge duiven op zaterdag 22 juli luidt als volgt: 1-2-4-5-6e Wim Rodenburg (Uitgeest), 3-15e Frank Rodenburg (Uitgeest), 7-9-19-16-18e Hein Berkhout (Uitgeest), 8-12-14-17e Niels Goeman (Uitgeest) en 13e Wim van Tol (Uitgeest). De taartbon gaat deze week naar Wim Rodenburg met een van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De attractieprijs geschonken door Jaap Kerssens gaat naar Niels Goeman met een van zijn duiven op de 12e plaats. De eerste duif in de uitslag van Wim Rodenburg was tevens goed voor een 15e plaats in het CC 3/A tegen 42 deelnemers met 754 duiven en een 73e plaats in de gehele Kring 3, tegen 89 deelnemers met1595 duiven. Volgende week de vierde jonge duivenvlucht vanuit Quiévrain met een afstand van 220 kilometer.

Hein Berkhout pakt zijn derde Dagfond overwinning op Argenton

UITGEEST/ARGENTON - Het trage thuiskomen van de jonge duiven gaf voor de oude duiven, die later in de middag vanuit het Franse Argenton (670 kilometer) zouden komen, het vermoeden van ook een trage vlucht. Met al een redelijk vroege lossing om 7.25 uur in de morgen en met op de vlieglijn boven België en Zuid-Nedeland een sterk toenemend dik wolkendek vanuit het zuidwesten, kwamen de duiven toch wel vlot naar huis. De eerste en tevens snelste duif werd om 14.17.54 uur geklokt bij Hein Berkhout in Uitgeest. De eerste duif vloog een gemiddelde van 1624,034912 meter per minuut, wat neer komt op een snelheid van ruim 97 kilometer per uur. Die dag waren er vier deelnemers met 24 duiven aan de start verschenen.

De uitslag van deze vlucht op zaterdag 22 juli luidt als volgt: 1-2-4-5-7-8e Hein Berkhout (Uitgeest), 3e Piet Groentjes (Uitgeest) en 6e Comb. Kerssens-Krom (Akersloot). De taartbon gaat deze week naar Hein Berkhout met één van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De eerste duif van Hein Berkhout was tevens goed voor een 26e plaats in het CC 3/A tegen 33 deelnemers met 301 duiven en een 53e plaats in de gehele Kring 3, tegen 61deelnemers met 564 duiven.

Henk Verdonk junior weet niet van ophouden

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan de Hoef werd donderdagavond in de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup de bijna vanzelfsprekende winnaar. Op Sportcomplex de Cloppenburgh regeerde latere winnaar Henk Verdonk junior van begin tot eind als een vorst.

Spannender was de strijd om de resterende podiumplekken. Wilfred Knegt (Uitgeest), Vincent Beentjes (Castricum) en Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef), die pas later bij Knegt en Beentjes wist aan te sluiten, vormden een trio die elkaar verbeten bestreden. Wilfred Knegt op kop met Vincent Beentjes in zijn wiel en Henk Jan Verdonk senior op enkele meters waakzaam. In deze volgorde werd de laatste ronde in gegaan en de verwachting was dat Verdonk senior nog wel een ultieme poging zou gaan wagen een greep te doen naar plek twee, maar daar had hij de kracht niet meer voor, verklaarde hij na afloop.

Uitslag. 1. Henk Verdonk junior Egmond aan de Hoef, 2. Wilfred Knegt Uitgeest, 3. Vincent Beentjes Castricum, 4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef, 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef.

Hockeyinternationals bij MHCU

Trainen als een prof! Foto: aangeleverd

UITGEEST - Afgelopen zaterdag 22 juli werd bij Mixed Hockey Club Uitgeest de hockeyclinic 'Trainen als een prof' gegeven in het kader van de sportieve activiteiten ten behoeve van Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds.

Meer dan 135 jeugdleden van MHCU en omliggende hockeyclubs kregen een professionele hockeyclinic van JG Sports. Als klap op de vuurpijl kwamen ook hockeyinternationals Billy Bakker en Mirco Pruyser langs om hun kunsten te vertonen en de kinderen van tips en trucs te voorzien. En natuurlijk voor iedereen een handtekening en/of fotomoment.

De hockeyclinic werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank IJmond. De opbrengst van de clinic, €1006,20, werd door Rabobank IJmond geschonken aan Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds.

't Hoorntje: Feesten in sfeer aan het Alkmaardermeer

Voeg iets extra's toe aan uw feestdag met een rondvaart door Akersloot met de Claes Horn. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Al decennialang jaar een begrip in Noord-Holland: 't Hoorntje. Dit is een unieke locatie waar feesten volledig naar wens wordt verzorgd.

Op zoek naar een sfeervolle locatie voor een feest? 't Hoorntje heeft verschillende mogelijkheden van 20 tot 250 gasten. 't Achterom is een mooie locatie met gezellig terras en Op Zolder is een warme, sfeervolle gelegenheid. Op Zolder is bereikbaar per trap of personenlift. Ook heeft 't Hoorntje een collectie Oudhollandse Spellen.

De rondvaartschepen Claes Horn of De Nesch zijn bijzonder origineel om iets extra's aan de feestdag toe te voegen. Geniet van een mooie vaartocht over het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en omgeving. Op alle locaties kunnen de gasten genieten van koffie, gebak, drankjes, hapjes, koud-warm buffet of diner. Tevens bestaat de mogelijkheid om in het huwelijksbootje stappen door elkaar het ja-woord aan boord te geven.

www.hoorntje.nl, info@hoorntje.nl, 0251-312120, Kerklaan 20, Akersloot.

De zomer in je bol!

Foto: Anita Webbe

Voor veel mensen is de leukste tijd van het jaar weer aangebroken: zomervakantie! Lange zwoele zomeravonden, zonnebrandcrème en waterpret: het hoort allemaal bij het warmste seizoen van het jaar. Op deze themapagina's kunt u van alles lezen over de zomer. Kom kamperen in de buurt, vind de oplossing van de zomerpuzzel en maak daarmee kans op een zomerboeket, geniet van de mooie zomerse foto's uit de omgeving en stuur uw eigen zomerfoto in! Daarmee maakt u ook nog eens kans op een lekker ijsje, ideaal voor een beetje verkoeling in de hete zomerdagen. Wist u dat de eerste ijssalon, 'Café Procope', in 1686 door een Italiaan werd geopend in Parijs?

Zomer bij Mooier DAN

Danny van Lieshout-Aarts van schoonheidssalon Mooier DAN. Foto: aangeleverd

Tijdens de zomermaanden kunt u bij schoonheidssalon Mooier DAN terecht voor verschillende zomerse behandelingen. Het verven van wimpers en wenkbrauwen is dan ook zeer praktisch in de zomer. Uw gezicht krijgt meer uitdrukking en u heeft minder make-up nodig.

De Summertime Special is een mini gezichtsbehandeling met een extra behandeling zoals epileren of verven en kost € 35,-. Deze behandeling is te boeken tot en met 7 augustus 2017. Laat uw benen of oksels harsen, daar heeft u vier tot zes weken profijt van.

Het gebruik van een veilig zonbeschermingsproduct is heel belangerijk. Lumineus Sunactiv is zo'n product, op basis van rijstkiemolie, wortel- en frambooszaadolie en zinkoxide. Dit product bevat geen chemisch filter en is veilig voor de huid.

Tijdens de zomer heeft Mooier DAN aangepaste openingstijden en kunt u onder andere vier avonden per week een afspraak maken. Ik wens u een hele fijne zomer in Uitgeest of daar buiten. Danny van Lieshout-Aarts, Mooier DAN ,Kooglaan 70, www.mooierdan.nl 0612900228

Vakantie dicht bij huis Kamperen in Akersloot of Uitgeest

Bovenaanzicht van camping De Boekel in Akersloot. Foto: Jacco Bezuijen

UITGEEST - Vakantie wordt door veel mensen gevierd op de camping. Of dat nu met een tentje, vouwwagen, caravan of met een luxe camper is: elk 'kampeertype' kan lekker tot rust komen op de camping. Met de toiletrol onder de arm op badslippers naar het toiletgebouw lopen, heeft immers ook wel wat rustgevends.

Maar, om dat échte kampeergevoel in de bol te krijgen, hoeft u niet per se naar Frankrijk, Spanje of Italië te vertrekken. Kamperen kan ook gewoon om de hoek, zoals bij familiecamping De Boekel in Akersloot en boerderijcamping De Rodenburghoeve in Uitgeest.

Kamperen aan het Noord-Hollands kanaal
In Akersloot ligt de gezellige familiecamping De Boekel voor jong en oud. De camping ligt aan het Noord-Hollands kanaal, wat tevens goed viswater is. Het kanaal staat in verbinding met het mooie Alkmaardermeer waar veel gezeild, gesurft en gezwommen wordt. Als het water u even te veel wordt, kunt u de hele mooie historische dorpjes met veel oudheden bezoeken. Ook het strand van Egmond en Castricum is de moeite waard voor een strandwandeling. Op de camping is het mogelijk om fietsen te huren, want Noord-Holland is een prachtig gebied om te fietsen, zoals bijvoorbeeld de Pontjesroute. Ook wandelen en kanovaren in het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer is een echte aanrader.

Hulp bij het halen van de koeien. Op de achtergrond camping Rodenburghoeve. Foto: aangeleverd

Op camping De Boekel zijn verschillende wensen in vervulling gegaan. Een daarvan gaat over een jongen met een verstandelijke beperking die bij De Boekel een foto zag van de brandweerboot Akersloot. Hij werd meteen blij van deze foto en gaf te kennen dat hij helemaal gek was van de brandweer. Op een bepaald moment kwam brandweer Akersloot aanleggen aan de steiger in het Noord-Hollands kanaal om deze jongen de avond van zijn leven te bezorgen. Hij kreeg namelijk uitleg hoe de boot werkte en mocht zelf meevaren, de boot besturen en zelf spuiten met het waterkanon. De jongen had de vakantie van zijn leven. De twinkeling in de ogen van zo'n jongen en zijn ouders, daar doe je het voor! Zo zie u maar dat de wensen van mensen, soms zo eenvoudig te realiseren zijn.

Kamperen bij de biologisch dynamische boer
Als een oase ligt boerderijcamping De Rodenburghoeve midden in de natuur met weidevogels in het buitengebied van Uitgeest. Hier is het heerlijk vertoeven tussen diverse koeienrassen en circa zestig schapen. De landelijke omgeving, de geur van vers gemaaid gras en de prachtige vergezichten, geven het ultieme vakantiegevoel. Voor de kinderen zijn er skelters, is er een trampoline en een kleine overzichtelijk speeltuin. In de vakantieweken worden er regelmatig pannenkoeken gebakken en mogen de kinderen gratis aanschuiven! In de oude stal kunnen ze heerlijk in het hooi spelen. Ga mee koeien halen of help een handje bij het melken, of misschien maakt u wel de geboorte van kalfje of lammetje mee. Voor zowel jong en oud kan dit een bijzondere ervaring zijn.

De campinggasten kunnen actief deel uit maken van de biologisch dynamische veehouderij-activiteiten van De Rodenburghoeve. Boer Klaas en Boer Niels kunnen u van alles vertellen over het altijd in bedrijf zijnde biologisch dynamische melkveehouderij. Hun passie voor de dieren zal zeker aanstekelijk werken. De VeKaBo camping biedt ruime plaatsen met voldoende privacy voor caravans, tenten en campers. Door de centrale ligging is alles binnen handbereik; recreatiemeer Zwaansmeer, de jachthavens, prachtige fiets- en wandelroutes die leiden door poldergebied en duinen, het strand van Castricum, Egmond en Wijk aan Zee, maar natuurlijk ook steden als Alkmaar, Haarlem en Amsterdam.

Twee uur lang gratis kennismaken met golf!

Sla een bogey, een birdie, een eagle of misschien zelfs een hole in one! Foto: aangeleverd

Golf Academy Heiloo wil u graag - in samenwerking met GCH - de beginselen van golfen bijbrengen, zodat u na afloop kunt zeggen: "Wat een leuke, gezonde en verslavende sport. Hier wil ik verder mee!"

Onze golfprofessionals nemen u mee naar een oefenbaan op de drivingrange om de spelregels uit leggen en het spel te laten ervaren. Vervolgens leren zij u de basistechniek van een mooie golfswing.

Bel voor meer info over deze prachtige kans met het secretariaat van de Golfbaan Heiloo op 072 - 505 45 40 of kijk op de website: www.golfclubheiloo.nl/golf-academy/cursusaanbod/beginners

Puzzel mee voor een zomers boeket!

De zomervakantie is weer begonnen! Of u nu lekker gaat bakken aan de Spaanse costa, een avontuurlijke safaritrip maakt op de Afrikaanse savanne, een spannende backpackreis begint in Azië of lekker met uw caravan op de Uitgeester camping vertoeft; er is altijd ruimte in de bagage voor De Uitgeester met deze fijne zomerpuzzel.

Weet u de juiste oplossing? Maak dan kans op een prachtig boeket bloemen ter waarde van € 20,-. FF Anders Bloemen heeft maar liefst vijf van deze mooie zomerboeketten beschikbaar gesteld.

Stuur uw antwoord, samen met uw naam, e-mail en telefoonnummer via de mail naar marketing@uitgeester.nl, of verzend deze via de post: De Uitgeester, p/a Populierenlaan 27, 1911BJ Uitgeest. De uiterste inzenddatum is 25 augustus en de prijs is vanaf 4 september op te halen in de winkel.

13 / 16

Poging tot inbraak
Tussen 15 en 17 juli werd gepoogd in te breken in een woning aan de Hoop. De dader heeft tevergeefs getracht de deursloten te forceren.

Snelheidscontroles
17 juli: Geesterweg.
Passanten; 458
Overtredingen; 29
Hoogste snelheid; 65 km per uur

21 juli: Provincialeweg.                                                
Passanten; 2709
Overtredingen; 150
Hoogste snelheid; 118 km per uur

Fietsongeluk
18 juli, 14.15 uur: Lagendijk.
Een vrouw kwam ten val tijdens een fietstochtje met haar kleinzoon. Zij wilde een wegbewijzeringsbord bekijken, gleed weg in de modder en kwam ten val. Hierbij raakte zij met haar ribben een paaltje. Met vermoedelijke gekneusde/gebroken ribben is zij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Speaker gestolen
18 juli, 17.00 uur: zwembad de Zien aan de Zienlaan.
Tijdens het zwemmen werd uit de tas van een bezoeker een speaker ontvreemd.

Aanhoudingen na bromfietsdiefstal
18 juli, 20.00 uur: de Weeg.
Naar aanleiding van de diefstal van een bromfiets, waarvan de onderdelen te koop werden aangeboden, is een nader onderzoek ingesteld. Hierbij werden in een loods aan de Weeg drie jongens aangehouden. In de loods werden zeven bromfietsen en een groot aantal onderdelen aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Ontvreemding portemonee
19 juli, 11.30 uur:
In een supermarkt aan het Anna van Renesseplein werd uit de rolkoffer van een klant een portemonnee ontvreemd. In de portemonnee zaten diverse pasjes en contant geld.

Bekeuring
22 juli, 05.00 uur: Tolweg.
Bij een controle bleek de bestuurder van een snorscooter niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is bekeurd.

Fietser ten val
22 juli, 23.40 uur: Niesvenstraat.
Een fietser kwam door onbekende oorzaak ten val. Door de val raakte zijn arm uit de kom. Een huisarts verleende eerste hulp, waarna de zorg door ambulancepersoneel werd overgenomen.

Aanrijding fiets en scooter
23 juli, 01.30 uur: Geesterweg.
De bestuurder van een scooter reed over het fietspad in de richting van Akersloot. Een fietser kwam hem tegemoet uit de tegenovergestelde richting. Vlak voor het viaduct bij de A9 kwamen beiden met elkaar in aanrijding en ten val. Beide bestuurders zijn met verwondingen aan het hoofd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Racingteam Edwin Ott motoren weer terug op Assen

Foto: Kees Siroo

UITGEEST/ASSEN - Na een race op het Duitse circuit van Oschersleben was racingteam Edwin Ott motoren weer terug op het thuiscircuit in Assen waar zowel Nick Vlaar als Rob Juwett een top-tien klassering boekten.

OWCup races
Tijdens de eerste kwalificatie sessie reed Rob nog op een oude band, echter bleek deze band erger versleten te zijn dan verwacht en was hij constant zoekende naar grip. Gelukkig kon hij in de tweede ronde nog een redelijke tijd op het bord zetten. Voor Nick verliep de eerste kwalificatie goed. Hij trainde naar een voorlopige dertiende plek met het plan om in de tweede kwalificatie er nog een stapje bovenop te doen. Dit gebeurde echter niet. Hierdoor zakte hij terug naar een twintigste startpositie waar hij absoluut niet tevreden mee was. Voor Rob ging de tweede kwalificatie gelukkig wel voorspoedig, hij had nieuwe banden gemonteerd. Door de vele valpartijen op het circuit waren er niet veel ronden waar hij voluit kon rijden, maar het lukte hem alsnog om een tijd van 1:46.8 te rijden, wat hem de zestiende startpositie opleverde.

SuperCup 1000
De start van de race verliep niet goed voor Rob Juwett. De 'launch-control' van zijn R1 deed niet wat hij verwachtte en zodoende kwam hij niet goed uit de startblokken. Aan het eind van de eerste ronde maakte hij vervolgens ook nog een foutje waardoor hij de aansluiting kwijt was op zijn voorgangers. In de derde ronde werd echter de rode vlag gezwaaid wat betekend dat de race onderbroken wordt en herstart. Met de herstart maakte hij geen gebruik van de launch-control en kwam hij beter van zijn plek. Hij ging gelijk de strijd aan met Bas Leneman en Jeroen Rensel. Jeroen maakte in de laatste ronde een klein foutje in de laatste chicane waardoor Rob nog de hoop had hem voorbij te gaan voor de finishstreep, maar dit lukte helaas net niet! Alsnog een hele mooie tiende plaats en zijn persoonlijk record aangescherpt met een tijd van 1:46.5!

SuperCup 600
De allerlaatste race van de dag was voor de SuperCup 600. Nick Vlaar hoopte op een goede start om zijn slechte kwalificatie te compenseren en dit lukte. In de eerste ronde lukte het Nick al om een hoop plekken naar voren te dringen, zodoende reed hij ze één voor één voorbij om aan te sluiten bij de groep vechtend om de zesde positie. Op dit moment reed hij op de tiende plek en na een felle strijd lukte het Nick om in de laatste bocht nog naar de negende positie te komen. Nick was hier heel erg tevreden mee, maar ook het feit dat hij de snelste rondetijd wist te rijden van het groepje gaf hem het vertrouwen dat er nog meer in zit!