De Uitgeester

7 september 2016

De Uitgeester 7 september 2016


1 / 12

Algemene Hengelaars Bond Uitgeest: Houd evenwicht voor vis en natuur meer in balans!

vlnr: Maikel van Breugel, Pico Pilkes en Thom Beentjes Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Wist je dat je prima kunt vissen in het Uitgeestermeer en de vaarten van Uitgeest en omgeving? Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar onder de waterspiegel speelt veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Bestuurders en adviseurs van de Algemene Hengelaars Bond Uitgeest en Sportvisserij MidWest Nederland geven tekst en uitleg.

Best bijzonder: Uitgeest heeft de plaatselijke hengelsportvereniging, de Algemene Hengelaars Bond Uitgeest (AHB Uitgeest) én de overkoepelende organisatie Sportvisserij MidWest Nederland (SMWN). Deze laatste heeft haar kantoor aan de Populierenlaan 78 in Uitgeest en werkt voor maar liefst 108 hengelsportverenigingen in de regio. De sportvisserij in Uitgeest is dus goed georganiseerd.

Belangrijk voor hengelaar en vis

"Om te mogen vissen moet je in het bezit zijn van een VISpas én een landelijke lijst van viswateren. Die bestel je tegenwoordig eenvoudig online via www.vispas.nl" vertelt Maikel van Breugel, adviseur voor Sportvisserij MidWest Nederland. "Met die VISpas ben je lid van bijvoorbeeld de AHB Uitgeest en mag je vissen in circa 80% van de wateren in Nederland. Niet allemaal en dit is tegelijkertijd ook de ultieme wens van sportvissers in Nederland; met één VISpas overal vissen. Daar werken wij aan en veel van onze hengelsportverenigingen werken al samen en delen viswater voor alle leden met een VISpas. De AHB heeft bijvoorbeeld het viswater De Kuil in eigendom en brengt dit water in, zodat VISpas-houders hier mogen vissen. Als je als sportvisser exact wil weten waar je mag vissen, kijk dan op www.visplanner.nl."

Sportvisserij MidWest Nederland heeft een team van professionals dat zich met hart en ziel inzet voor gezond viswater met een goede visstand, bovendien actief zorgend voor meer en betere mogelijkheden voor de sportvissers en hun vereniging. Dit alles wordt betaald door sportvissers via de VISpas. De activiteiten van dit team lopen uiteen van het uitzetten van vis tot het samenwerken met gemeente, waterschap en provincie op het gebied van water- en visstand-beheer. Er wordt op toegezien dat mensen met de juiste visdocumenten langs de waterkant vissen en door hun controle is de pakkans van stropers met bijvoorbeeld palingfuiken veel groter. Ook verantwoord omgaan met vis is een belangrijke activiteit. "Jaarlijks zijn er meer dan 60 vislessen op de basisschool. De leerlingen van groep 7 en 8 krijgen een uurtje uitleg over de biologie van vissen en we gaan ook echt met ze naar de waterkant. Jong geleerd, is oud gedaan en zo kunnen we ook in de toekomst onze sport blijven uitoefenen," aldus Maikel. Thom Beentjes (adviseur Bestuur AHB Uitgeest): "Uitgeest heeft een zeer goede visstand ten opzichte van andere delen van Mid-West Nederland. Het zuurstofgehalte van het water is over het algemeen goed. De waterbodem bestaat de kleigrond, dat van nature een vruchtbare ondergrond is die goed is voor plant en dier. De kwaliteit van het water wordt steeds beter en vooral helderder waardoor planten meer zonlicht vangen en sneller groeien. Dit brengt voedsel voor de waterdiertjes. De waterdiertjes op hun beurt zijn hét voer voor de vissen. Als vereniging vinden wij dat er met meer helder, plantenrijk water er ook een nieuwe zorgtaak ligt voor de gemeente Uitgeest en/of het waterschap. De huidige praktijk is dat maaiboten in het voorjaar in snel tempo het water schonen door rigoureus en met groot motorvermogen de waterplanten eruit te halen. Hierdoor breng je de visstand onnodig veel schade toe. De maaiboot drukt veel vissen samen met een enorme massa aan planten en grond met grof geweld de kant op. Daar sterven de vissen aan zuurstofnood en ook in het water zelf komen veel vissen om door zuurstofgebrek veroorzaakt door de maaiboot. Gemeente en waterschap hebben veel geld gespendeerd aan helder en plantenrijk water met een gevarieerd dierenleven. Laat ze nu geld uitgeven aan beter maaibeleid door bijvoorbeeld gefaseerd te maaien vanaf de kant, zodat vis de kans krijgt om weg te zwemmen. De maaiboot kan anno 2016 echt niet meer!"

Vissen is meer dan vangen

Pico Pilkes (Bestuur AHB Uitgeest) organiseert een jeugdcompetitie voor vissertjes in Uitgeest en gooit zelf ook graag zijn hengel uit: "Het gaat niet om het vangen. Er zijn dagen dat ik niets vang. Vissen is een dag uit, lekker buiten en sociaal met andere vissers langs de kant dezelfde sport uitoefenen. Het begint al in de winter met de hengels klaarmaken en kunstaas in elkaar zetten. Natuurlijk kun je hiervoor naar de winkel maar ik maak het liever zelf. Ook boeken lezen en Youtube-filmpjes kijken is al voorpret. Er zwemt een groot aantal soorten vis in onze wateren: baars, blei, brasem, karper, snoek, snoekbaars, blankvoorn en zeelt. Hele jaar door kan er worden gevist uitgezonderd op roofvissen zoals snoek en snoekbaars. Paling vangen is voorbehouden aan de beroepsvissers (met vergunning). Volgens onderzoekers gaat het zo slecht met de paling dat de vis uitsterft als we ze blijven eten. Dus voor sportvissers is deze van de lijst geschrapt. Wanneer ik een vis vang gooi ik ze altijd terug. Als ik vis wil eten haal ik wel een maaltje bij de visboer."

Te is niet goed

"Er zijn steeds meer wateren en oevers die voor 100% dichtgroeien met planten. Ecologen vinden dit mooi, wij vinden het goed voor de vis, maar de sportvisser heeft ook nog andere belangen. In dichtgegroeide wateren kun je niet meer vissen en alle waterplanten grof wegharken -met de maaiboot- is ook niet gunstig voor de vissen. In dit geval is het echt waar Te voor staat is niet goed. Te veel waterplanten geeft overlast aan sportvissers andere waterrecreanten en omwonenden. Er moet meer geld naar onderhoud op maat, dat rekening houdt met alle belanghebbenden. Samen met de waterschappen, gemeenten, recreatieschappen en andere beheerders zullen we echt tot een nieuw evenwicht moeten komen." aldus Maikel van Breugel. "Anders zullen de gebruikers van het water naar de toekomst toe steeds meer gaan morren over helder water met een doorslaande waterplantengroei."

Door: Anita Webbe.

Parochiezondag Onze Lieve Vrouwe Geboorte

UITGEEST - In september start het nieuwe kerkelijk seizoen van Onze Lieve Vrouwe Geboorte. De parochie viert dit op 11 september om 10.00 uur met een H. Eucharistieviering met medewerking van alle koren. De kerk staat deze dag ook stil bij het vele werk dat alle vrijwilligers het hele jaar door verzetten in het belang van de parochiegemeenschap. Met dit feest worden zij, speciaal op deze dag, bedankt voor hun inzet. De parochie nodigt iedereen uit om te komen en dit mee te beleven. Na afloop is er een samenkomen met koffie achter De Klop. En weer of geen weer, het zal daar aangenaam en droog zijn. Woensdag 7 september gaat de viering in de kapel niet door omdat donderdag 8 september het feest van Mariageboorte is. Die donderdag is er om 19.00 uur een viering met samenzang in de kerk.

De bietenbrug op met KTC

UITGEEST - De Kennemer Toer Club organiseert een fietstoertocht op zondag 11 september. De Zuidertoer, met routes van 65 en 125 kilometer, voert door mooie natuurgebieden aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Beide routes zijn ook beschikbaar op GPS. De Zuidertoer wordt gefietst vanuit sporthal De Zien.

Beide routes voeren u vanaf Uitgeest en de Velserpont door de Haarlemmermeer naar een verrassend mooi gebied. De langste afstand van 125 kilometer gaat langs de Geniedijk dwars door de Haarlemmermeer. Deze waterkering tussen het huidige 'kunstfort' Vijfhuizen, het fort bij Hoofddorp en Aalsmeer is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De tocht gaat verder langs de Braasemermeer en passeert het pittoreske sluisje van Roelofarendsveen. Op de terugweg is er uitzicht op de Westeinderplassen en de imposante, verhoogde Fokkerweg langs Schiphol-Oost.

Bietenbrug
Kent u de term de bietenbrug op? De 65-kilometerroute brengt u er letterlijk overheen. U volgt de langste afstand tot Vijfhuizen en fietst dan langs de ringvaart richting Zwanenburg. U wordt de polder ingeleid maar zal er uitrijden over de Bietenbrug om daarna via pont Buitenhuizen en het fietspad langs de Nauernase Vaart terug te keren naar Uitgeest.

De fietstochten van de Kennemer Toer Club zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen geheel in eigen tempo worden gereden. De tocht vertrekt vanaf sporthal De Zien aan de Zienlaan in Uitgeest. Inschrijven kan op 11 september van 8.30 tot 9.30 uur voor 125 kilometer en van 9.00 tot 10.00 uur voor 65 kilometer. Voor kosten en nadere inlichtingen omtrent de club en de tochten: www.kennemertc.nl of J. van Schie, tel. 0251-23 15 30 ('s avonds).

Rommelmarkt in De Zien

UITGEEST - Liefhebbers van snuisterijen kunnen hun hartophalen tijdens de rommelmarkt in sporthal De Zien op zondag 25 september. Mensen die hier hun waar willen verkopen kunnen een kraam huren van 4 x 1.20 meter voor twintig euro (vijf euro borg). Er is plek voor zeventig kramen. De rommelmarkt duurt van 11.30 tot 15.30 uur. Entree twee euro, kinderen mogen gratis naar binnen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Joke (06-40289163, joke.jurriens@xs4all.nl) of Anneke (06-49147747, annekezonn@hotmail.com).

Groot alarm voor voertuig te water

Foto: 112-Akersloot.nl

AKERSLOOT - Diverse brandweereenheden uit de regio, de traumahelikopter uit Amsterdam, politie en ambulances werden zondag rond 12.10 uur gealarmeerd omdat er een voertuig in het water was beland langs de Boekel. Ter plaatse bleek het mee te vallen. Twee dronken Polen waren met de neus van hun vrachtauto in een sloot beland. Vermoedelijk hebben de twee gestunt met hun wagen en zijn hierdoor in de sloot terechtgekomen. De heren kampeerden op de parkeerplaats, die bezaaid lag met hun persoonlijke spullen. Eén persoon werd aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot. De man is overgebracht naar het politiebureau. Het vrachtwagentje is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. De traumahelikopter is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen.

(Bron: 112-Akersloot)

Lees Lokaal presenteert herfstprogramma

De naam van de 'Nieuwe Bieb' werd afgelopen zaterdag onthuld. Foto: Gerrit Bus

UITGEEST - Lees Lokaal, de ruilbibliotheek van Uitgeest, houdt 10 september open huis. De bibliotheek presenteert dan meteen haar herfstprogramma. Na een flitsende start op 19 maart jongstleden heeft Lees Lokaal Uitgeest een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ruim 25 enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat Lees Lokaal gedurende de openingsuren volledig toegankelijk en bereikbaar is en zij hebben de mensen die zich als Vriend aanmeldden wegwijs gemaakt. Op dit moment telt Lees Lokaal al een behoorlijk aantal vaste bezoekers, die wekelijks grasduinen in het boekenbestand. Lees Lokaal is trots op haar collectie die door een groot aantal Uitgeesters bijeen is gebracht. En door de gemeentelijke subsidie is Lees Lokaal ook in staat dit boekenbestand uit te breiden met nieuw uitgekomen boeken zodat deze collectie nóg aantrekkelijker wordt.

Willibrordus Draait Door: voeding voor de geest

Cabaretier Mike Boddé treedt op tijdens Willibrordus Draait Door. Foto: Hester Doove

HEILOO - Festival Willibrordus Draait Door is een driedaags festival op landgoed Willibrordus in Heiloo. Op 9, 10 en 11 september beleef je hier muziek, theater, films, workshops, rollende keukens, verhalen, beeldende kunst en een bijzonder doordraaiend programma.

Er staan ruim vijftig artiesten geprogrammeerd op het driedaagse festival. Het openbare en gratis toegankelijke terrein bevat meerdere podia waaronder de prijswinnende Cultuurkoepel en een sfeervolle binnentuin. Vrijdag treden onder andere op: Maria de Fátima (fado), Skotwal (Westfriese country) en Frans van Deursen (Tom Waits tribute). Zaterdag spelen onder meer: Mike Boddé (met Kim Hoorweg), Victor Posch (cd-première 'Klein') en Remy van Kesteren (harp). Op zondag zijn er concerten van Eric Vaarzon Morel (flamenco), Reijseger, Fraanje, Sylla (Afrikaanse blues) en meer. Erik-Jan Eradus speelt alle drie de festivaldagen op het door hem gerestaureerde orgel in de Cultuurkoepel. Het volledige festivalprogramma vind je op www.willibrordusdraaitdoor.nl.

Knipoog
Gezien de geschiedenis van de locatie beoogt het festival een knipoog te geven naar de psychiatrie. Landgoed Willibrordus (voorheen GGZ-NHN) is een terrein waar 250 mensen kort of langdurend in behandeling zijn in verband met psychiatrische klachten. Met als ondertitel 'Voeding voor de geest' draagt het festival actief bij aan de-stigmatisering. Openingstijden festival: vrijdag 9 september 17:00 – 23:00 uur, zaterdag 10 september 13:00 – 23:00 uur, zondag 11 september 12:00 – 20:00 uur. Het festival valt samen met Open Monumentendag. Locaties als de kapel, museum Baduhenna en het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum zijn zaterdag en zondag open voor bezichtiging.

Picknick
Willibrordus Draait Door is een divers festival met rollende keukens, exposities van beeldend kunstenaars verspreid over het hele festivalterrein en vele activiteiten en workshops. Doe mee met een workshop Tai Chi, kinderen maken zelf toverlantaarnplaatjes in het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum en leer een gezonde lunch samenstellen. Zondagmiddag is er een Willibrorduspicknick met muzikale begeleiding van SYA (meerstemmige luistermuziek) in de Oase van Rust (eigen picknickmand meenemen). Niet alleen voeding voor de geest dus!

Paardenparade
Om het feest compleet te maken is er tijdens het hele festival een doordraaiend programma. Hieronder valt de Paardenparade, een regionale culturele route. Er staat een Rituelenboom op het terrein en je kunt een kunstroute lopen. Bijzonder is de Medicijnfabriek. Met hen maak je in de omgebouwde ambulance je eigen drug met behulp van planten die op het festivalterrein groeien en bloeien. Op het landgoed bevinden zich het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum en archeologisch museum Baduhenna. Deze zijn gedurende het festival geopend en hebben verschillende activiteiten waaronder in Baduhenna zaterdagmiddag een lezing over het Oer-IJ, gegeven door Lia Vriend.

Extra duinkaartcontroles in het Noordhollands Duinreservaat

Ook hardlopers moeten in de duinen in het bezit zijn van een geldige duinkaart.

REGIO - Duinbeheerder PWN controleert zaterdag 10 en zondag 11 september extra op het bezit van duinkaarten. Dit betekent dat alle bezoekers, ook de hardlopers, daadwerkelijk de duinkaart bij zich moeten hebben en moeten kunnen laten zien. PWN wil bezoekers van het Noordhollands Duinreservaat blijvend laten genieten van het prachtige duinlandschap. Daarvoor is het nodig dat bezoekers een duinkaart kopen. PWN is voor het beheer van de duinen afhankelijk van deze inkomsten, omdat de overheid hiervoor geen subsidie verstrekt. PWN informeert bezoekers van het Noordhollands Duinreservaat regelmatig over de noodzaak van het bezit van een duinkaart. Een duin(jaar)kaart kost € 12,50 en is te koop via www.pwn.nl/duinkaart of via MyOrder (mobiel bestellen en betalen). Ter informatie: een boete voor het niet in bezit zijn van een geldige duinkaart is een veelvoud daarvan (conform besluit van Ministerie van Veiligheid en Justitie).

Wie is wie?

Foto: Vereniging Oud Uitgeest

De rubriek Wie is wie is terug van weggeweest. Dit keer een foto uit het archief van de vereniging Oud Uitgeest. Deze foto (BB 22961) laat Uitgeester winkeliers zien die toentertijd jaarlijks een uitje hadden met elkaar. Bij deze foto heeft Oud Uitgeest nogal wat vragen. Herkent u winkeliers en hun echtgenoten? Waar is deze foto genomen en in welk jaar? Men vermoedt dat de foto genomen is België of Duitsland. U kunt de foto ook zien op de website www.ouduitgeest.nl onder het kopje Wie is wie? Daar kun u ook uw reactie schrijven. De foto (BB 00766) in de krant van juni was van de toenmalige kleuterschool De Engelbewaarder in het schooljaar 1945-1946. Alle namen zijn hier geplaatst.

5 / 12

Voorlezers gezocht voor Pluk-voorleesmarathon

Wie wil er drie minuten voorlezen uit Pluk van de Petteflet?

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord is op zoek naar enthousiaste voorlezers, jong en oud, die willen voorlezen tijdens Biblioplaza op woensdag 21 september in de vestiging in Beverwijk. Tijdens Biblioplaza worden de gehele dag activiteiten georganiseerd voor de verschillende doelgroepen van de bibliotheek. Een van die activiteiten is een voorleesmarathon. De bibliotheek zoekt mensen die drie minuten willen voorlezen uit Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt. Er komt een lange rij van stoelen en wie aan de beurt is staat op en leest drie minuten voor, daarna geeft hij of zij het boek door aan de volgende persoon. De voorleesmarathon is van 14.30 tot 16.30 en iedereen mag meedoen. Het gaat de bibliotheek niet om een record, maar vooral om gezellige middag. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de jeugdafdeling van de bibliotheek of door te mailen naar: awestra@obijmond.nl.

Politienieuws

Auto-inbraak
UITGEEST - Een Volkswagen Polo aan de Kooglaan was het doelwit van inbrekers vorige week. In de nacht van 29 op 30 augustus werd een ruit ingeslagen. De radio/boardcomputer werd ontvreemd.

Aanranding
UITGEEST - Twee mannen misdroegen zich 2 september rond 20.40 uur in een supermarkt aan de Melis Stokelaan. De mannen gedroegen zich onbeschoft en een van hen kneep een medewerkster in haar billen. Bij de uitgang ontstond een twist met een klant, die bij zijn keel werd gepakt. Ook werd zijn shirt stukgetrokken en werd hij bedreigd. Met man en macht werden de mannen door personeel buiten de supermarkt gehouden. Uiteindelijk vertrokken zij met een auto. De medewerkster heeft aangifte gedaan van aanranding. Naar de daders wordt een onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole
UITGEEST - De politie hield 2 september een snelheidscontrole op de Provincialeweg. Van de 2480 passanten reden er 14 te hard. De hoogstgemeten snelheid was 94 kilometer per uur.

Ongeluk
UITGEEST - Bij een ongeluk op de A9 zaterdag 3 september rond 12.15 uur raakte een motorrijder en zijn bijrijdster gewond. Door een technisch mankement blokkeerde de remmen van zijn motor waarna hij viel. De bijrijdster had slechts wat schaafwonden. De bestuurder is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Verantwoord beginnen met hardlopen

KROMMENIE - Wie wil beginnen met hardlopen kan dit onder deskundige begeleiding doen bij atletiekvereniging Lycurgus. Bij de club uit Krommenie begint binnenkort een cursus Start to Run. Van 10 september tot en met 12 november traint men wekelijks van 9.30 tot 10.30 uur onder leiding van enthousiaste trainers van Lycurgus. Start to Run is een programma waarbij je aan je conditie werkt en je gezondheid verbetert. Maar liefst 92% van de deelnemers rondt het programma met succes af. Het is een verantwoord programma van zeven weken voor mensen zonder loopervaring, waarbij een professionele trainer jou coacht om het hele traject vol te houden. Zo komen er tijdens de cursus ook een fysiotherapeut, een voedingsdeskundige en een kleding- en schoenenexpert langs. Zo wordt trainen gemakkelijker dan zelf gaan hardlopen, want die trainer én dat gezellige groepje loopmaatjes zijn een goede stok achter de deur, een extra stimulans om jou in shape te brengen. Kijk op yakultstarttorun.nl voor meer informatie.

Cowboys en indianen weer weg uit Akersloot

Timmerdorp Akersloot kende een hoop indrukwekkende bouwwerken.

AKERSLOOT - De kinderen uit Akersloot kijken terug op een geweldige timmerweek. Alles stond in het teken van cowboys en indianen, zelfs het toilet, de EHBO-post en limonadehoek waren in stijl. De week verliep fantastisch, met prachtig weer, indrukwekkende bouwresultaten, leuke activiteiten, lekker eten en drinken en veel vrolijke en enthousiaste kinderen en vrijwilligers. De organisatie wil iedereen die meegewerkt aan het timmerdorp en de sponsors ervan hartelijk bedanken. "We verheugen ons op volgend jaar en zijn al plannen aan het smeden voor het 21ste timmerdorp!"

Foutje

Bij de foto van drie badderende musjes, vorige week in De Uitgeester, is per ongeluk de verkeerde naam vermeld. Deze foto is gemaakt door Edith Konijn en niet door Dirkje. Onze excuses!

Admers Advies: maatwerk voor ondernemend Nederland

Rianne Demmers. Foto: Anita Webbe

De Kuil 21, 1911 TP Uitgeest, www.admersadvies.nl Info@admersadvies.nl, Tel. 0251 315172

Door: Anita Webbe

UITGEEST - Zowel op het gebied van boekhouding, belastingaangiften als op het gebied van andere belastingzaken zoals erfbelasting kan Admers Advies helpen en maatgericht adviseren. Het deskundige team, bestaande uit Rianne Demmers, Natascha Hoek, Roelinka van den Berg, Loes Andrée Wiltens en Frans Demmers, beschikt over alle benodigde diploma's en vergunningen en heeft inmiddels jarenlange ervaring en landelijke bekendheid opgebouwd. Zeker 75 ondernemingen van verschillende grootte hebben Admers Advies als betrokken en betrouwbare partner gevonden.

Admers Advies, opgericht in januari 1997, is aangesloten bij beroepsvereniging Register Belasting Adviseurs waarbij hoge kwaliteitseisen vereist zijn. Denk hierbij aan opleidingsvereisten, eisen aan dossiervorming en beoordelingen van ethische kwesties. Eigenaresse Rianne Demmers: "Naar behoefte verzorgen we voor ondernemingen alle fiscale aangiften, loonadministraties en adviseren hen bij hun vennootschaps- en erfbelasting. Wij zetten integriteit voorop en dragen onze ethische verantwoordelijkheid. Ons kantoor werkt volledig volgens de wet, maar we maken wél graag gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. We zijn sparringpartner en denken graag mee om de financiële boekhouding inzichtelijk en goed voor elkaar te krijgen. Wanneer de ondernemer zakelijk ofwel privé iets nieuws wil, adviseren wij graag wat er mogelijk is. Ook particulieren zijn vanzelfsprekend welkom met bijvoorbeeld hun aangifte inkomstenbelasting en dergelijke zaken. Tegenwoordig kunnen veel mensen dit eenvoudig zelf invullen, maar wanneer hun situatie verandert, blijkt in de praktijk dat het toch verstandig is om advies in te winnen."

Objectief
"Wij zijn objectief in het helpen nadenken over een testament, tekenen uit wat hierin beschreven staat en wat eventueel zinvol is om te veranderen. Ook bij vermogensstructurering (particulieren en BV of NV) geven wij onafhankelijk en objectief advies. Admers Advies voorziet ondernemingen vooraf van fiscale adviezen en estate-planning ofwel over nalatenschap-structurering. Het advies luidt: wacht hier niet te lang mee. Rianne: "Wij leggen de nadruk op nalatenschapsplanning. Mensen willen er liever niet over hebben, maar het is zó belangrijk om alles goed op een rij te krijgen, met name als ondernemer. Hoe is het geregeld? Hoe wil ik het graag zien?"
Met aandacht en betrokkenheid probeert Admers Adviesgroep de ondernemer altijd maatwerk te bieden, te ondersteunen en oplossingen te vinden. "Plezier in het ondernemen hebben en houden vinden wij als team ook een belangrijk onderdeel van onze taak, net als om serieuze en ambitieuze, startende ondernemers goed op weg te helpen. We filteren niet alleen gevraagd maar ook ongevraagd alle nieuwe ontwikkelingen en de gevolgen voor de wetgeving. Wanneer we valkuilen zien, springen we erop in. Wanneer de wetgeving verandert en belangrijke gevolgen heeft voor meerdere ondernemingen, organiseren wij een gratis seminar. Op deze manier houden we hen up to date", aldus Rianne.

Admers Advies is op werkdagen (telefonisch) bereikbaar. Op vrijdagmiddag is er inloopspreekuur en wordt vrijblijvend gratis advies geboden. Wanneer u vragen of zit u met een probleem? Loop gerust binnen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Wie heeft de mooiste moestuin?

Een van de prijswinnaars neemt blij zijn waardebon in ontvangst.

LIMMEN - De moestuin is ontzettend populair. Omdat er tegenwoordig zoveel mensen zijn die vol trots met hun moestuin bezig zijn organiseerde Nuyens Tuin & Groen Shop in juli een prijsvraag. Iedereen die het leuk vond kon via Facebook een een drietal foto's van zijn of haar moestuin insturen. Opmerkelijk was dat ook veel (oudere) mensen zonder facebook hieraan meededen, de foto's werden per post opgestuurd of aan de balie afgegeven. Vorige week heeft de 'vakjury' van Nuyens alle genomineerden een bezoek gebracht om moestuinen met eigen ogen te beoordelen. Men lette op de gezondheid van de gewassen, de indeling, het gebruikte plant- of zaaimateriaal, de teeltwisselingen, de aanwezigheid van eventuele onkruiden en op het algemene plaatje van de moestuin. De winnaars ontvingen een cheque te besteden bij tuincentrum Nuyens . De eerste prijs was goed voor een waardebon ter waarde van € 150,-, de tweede prijs voor een bon ter waarde van € 100,- en de derde prijs voor een bon van € 50,-. De prijzen gingen naar :

1: Dhr. A. Stam uit Egmond aan Zee. ("Prachtig verzorgde moestuin, zeer mooi gelegen in de duinen van Egmond aan Zee.")
2. Dhr. W. Castricum uit Limmen ("Zeer mooie tuin gelegen aan de Zuidkerkenlaan, naast de Hortus Bulborum.")
3. Dhr. R. Berghuis uit Egmond aan Zee ("Tuin aan de Tijdverdrijfslaan in Egmond aan den Hoef.")

Al uw moestuinbenodigdheden bij tuincentrum Nuyens
De laatste jaren verbouwen steeds meer mensen groenten in hun eigen moestuin. Niet gek, want verse groenten uit eigen tuin smaken zoveel lekkerder dan supermarktgroenten. Bovendien is het vaak stukken goedkoper en is werken in de moestuin ook nog eens goed voor de gezondheid. Met een goed moestuinplan kunt u het hele jaar door genieten van uw eigen, gezonde en verse seizoensgroenten. Bij tuincentrum Nuyens vindt u alle moestuinbenodigdheden om een moestuin in te richten en te onderhouden.

Wat heeft u nodig voor uw moestuin?
Naast moestuinbenodigdheden zoals gereedschap en meststoffen heeft u voor een eetbare tuin ook zaaigoed en planten nodig. Bij tuincentrum Nuyens vindt u een overvloed aan groente- en bloemzaden. Veel mensen vinden het leuk om naast groenten ook wat mooie bloemen in hun moestuin te zetten. Ook daarvoor kunt u in het tuincentrum of de bijbehorende webshop prima terecht. Uiteraard vindt u daar ook biologische zaden, pootaardappelen, groenbemesting en zelfs setjes om uw eigen champignons te kweken. Wilt u liever niet alles zelf zaaien? Dan vindt u in het uitgebreide assortiment gelukkig ook groente- en kruidenplantjes. Tip: plant nu voor de winter uw knoflook- en winterplantuitjes!

Cursusprogramma De Nieuwe Kuil

UITGEEST - Stichting De Nieuwe Kuil heeft het cursusprogramma voor dit najaar samengesteld. Bij de volgende cursussen is nog plaats:

Schilder- en tekenlessen
Tekenen en schilderen (aquarel en acryl), 15 lessen op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur (tweewekelijks), aanvang 12 september.
Tekenen en schilderen (aquarel en acryl ),14 lessen op dinsdagochtend van 9.00 uur tot 11.30 uur (wekelijks), aanvang 20 september 2016.
Info/aanmelding bij docent Joop de Beer, tel. 0251-311348.

Vrij tekenen en schilderen
6 lessen op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur (wekelijks), aanvang 7 september.
10 lessen op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur (wekelijks ), aanvang 9 november.
Info/aanmelding bij docente Mary Boele, tel. 0251-241734 of 06-25131802.

Workshops
Workshop acrylschilderen, zondag 18 december 10.00 – 16.00 uur. Info/aanmelding bij docente Josine van Os, tel. 075-7718928 of 06-24773508.
Workshop acryl- en/of aquarelschilderen, zondag 30 oktober 10.00 – 16.00 uur. Info/aanmelding bij docente Mary Boele, tel. 0251-241734 of 06-25131802.

Cultuur en kunst
Kunst voor Architectuur: kunstcollecties en presentaties van klassieke oudheid tot de verlichting. 10 bijeenkomsten op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur (wekelijks). Aanvang 26 september. Info/aanmelding bij docent drs. Geert van Boxtel, tel. 06-24223192.

Het is geen probleem als wilt deelnemen aan een cursus die reeds is gestart. Voor nadere informatie over het cursusprogramma zie www.denieuwekuil.nl. Voor algemene vragen kunt u terecht bij het secretariaat van Stichting De Nieuwe Kuil, mevrouw Anneke Heijne, Meerpad 2 1911 AS Uitgeest, tel. 0251-311776, e-mail: anhvrijn@casema.nl.

Nog vrije plaatsen bij activiteiten S.U.S.

De Open Dag van Stichting Uitgeester Senioren werd druk bezocht.

UITGEEST - De S.U.S. en Soos hielden woensdag 24 augustus een open dag. Deze werd goed bezocht. Bezoekers konden informatie inwinnen bij de docenten en zich inschrijven voor de diverse activiteiten. Dat werd massaal gedaan en voor sommige activiteiten geldt inmiddels een wachtlijst. Toch zijn er nog genoeg activiteiten waar nog plek is:

Pilates op donderdagmiddag
Pilates houdt in: training, balans en samenwerking van lichaam en geest door middel van speciaal ontwikkelde oefeningen. Hierdoor wordt een algehele goede conditie bereikt. Pilates betekent dat je zeer bewust beweegt, met concentratie, controle, coördinatie, flow, precisie en een diepe ademhaling. Je werkt vanuit je centrum of 'powerhouse'. De juiste lichaamshouding is zeer belangrijk om de beweging goed te kunnen uitvoeren. Donderdag van 15.15 tot 16.15 uur, kosten € 80,- voor 30 lessen. Indien er meer lessen bijkomen, wordt € 2,70 per les in rekening gebracht. Start zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Computercursus Windows 10 gevorderden
U leert het verschil tussen het startscherm en het bureaublad, het gebruik van een configuratiescherm, mappen maken en daarin bestanden opslaan, een programma downloaden en installeren, een foto op uw bureaublad zetten, een Microsoft-account aanmaken (die heeft u nodig om apps/programma's te downloaden en te installeren), een back-up van bestanden maken op een externe harde schijf of op een memory stick, foto's versturen, schoonmaakprogramma's gebruiken, muziek beluisteren, downloaden. Er wordt aandacht besteed aan apps, instellingen, de linten in de Windows-verkenner en nog veel meer. Woensdag van 15.00 tot 16.30 uur. Start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Kosten € 25,- voor 10 wekelijkse lessen.

Fotocursus 'Met andere ogen kijken'
Hoe leert u betere foto's maken? In de cursus is er aandacht voor vlakverdeling, lichtinval, diafragma en omgeving. Elke keer krijgen de cursisten een foto-opdracht mee naar huis. De zelfgemaakte foto's worden in de volgende les besproken. Maandelijks op dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur, startdatum 13 september, kosten € 12,- per seizoen.

Beeldhouwen en boetseren
Beeldhouwen en boetseren zijn creatieve en rustgevende bezigheden. Werken in speksteen, een zachtere steensoort, is goed mogelijk met gutsen, raspen of vijlen. Boetseren, met verschillende kleisoorten, is ook mogelijk. Het werk kan gebakken en geschilderd worden met o.a. acrylverf. Zowel bij beeldhouwen als boetseren kan gewerkt worden naar model/voorbeelden als naar eigen idee/impressie. De groepen worden begeleid door twee professionele en ervaren docenten. Eenmaal per twee weken op donderdag van 9.30 tot 11.30 uur. Startdatum 8 september. Kosten € 16,- voor 16 lessen.

Stedentrip Hoorn op 14 september
In de historische binnenstad van Hoorn zijn tal van gevelstenen te vinden met religieuze afbeeldingen. 'Horinees' Chris Schrickx heeft een inventarisatie gemaakt en een wandeling samengesteld langs deze opmerkelijke beelden. De verwachting is dat men voor vijf uur weer terug is in Uitgeest. Woensdag 14 september, vertrek vanaf station Uitgeest. Kosten € 2,-. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Eigen lunch meenemen. Gids: Wim de Wit. Opgeven bij Ada Molenaar, 0251-310172.

Fotopresentatie Bank Beentjes op donderdag 22 september
Deze keer wordt de serie over verdwenen bedrijfjes en neringdoenden vertoond. Het eerste deel van deze serie is op 7 oktober 2015 vertoond voor leden van de historische Vereniging Oud Uitgeest, maar omdat er veel mensen zijn die dit nog niet gezien hebben wordt het nogmaals vertoont. Donderdag 22 september van 09.30 – 11.30 uur. Zaal open om 9.15 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee in de pauze. De voorverkoop start op dinsdag 23 augustus.

Workshop E-books
Bent u lid van de bibliotheek en zou u daar wel eens een E-book willen lenen? Dan is deze workshop wellicht iets voor u. U leert een web-account aanmaken, een Adobe ID aanmaken (deze heeft u nodig om uw e-reader te autoriseren), software aanmaken voor een Sony-reader (indien u een Sony e-reader heeft), uw E-reader autoriseren, E-books uitzoeken en deze downloaden naar uw computer, en een E-book op uw E-reader zetten. Donderdag 29 september van 9.30 tot 11.30 uur. Kosten € 4,- inclusief koffie/thee.

Informatie en opgeven
Alle activiteiten van de S.U.S. vinden plaats in dorpshuis De Zwaan tenzij anders vermeld. Informatie en opgave op het kantoor van Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest of telefonisch via 0251 – 31 90 20 of mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl.

De laatste Zomerfoto's!

Foto: G.C.E. Vredenburg

De hele zomer lang heeft u in De Uitgeester en op www.uitgeester.nl kunnen genieten van grappige, ontroerende, soms adembenemende en vooral heel veel leuke zomerfoto's. Tot 1 september kon iedereen zijn of haar Zomerfoto 2016 insturen. Op de valreep kregen wij deze foto's nog binnen. Eentje eigenlijk nét na de deadline, maar deze foto is zo aandoenlijk dat we hem u niet wilden onthouden.

Binnenkort vindt u op www.uitgeester.nl alle foto's terug die bij ons zijn binnengekomen. Hierop kunt u uw stem uitbrengen. De foto met de meeste stemmen wordt de uiteindelijke winnaar en wint een heerlijke slagroomtaart van Banketbakkerij Versteeg én krijgt eeuwige roem door publicatie van de foto in De Uitgeester.

Harry van Dommelen maakte deze foto van kleinzoon Milan ergens in Spanje op een terras. 'Veel zon, flesje wijn erbij en heerlijke tapas: genieten!' Foto: Harry van Dommelen
Shane Webbe ving in de Italiaanse rivier de Po deze meerval van 2.10 meter! Foto: Evelien Schouten

FC Uitgeest beleeft goede seizoenouverture

UITGEEST - Er waren ten opzichte van vorig seizoen wijzigingen in de orkestbak en de topviolist van het vorig seizoen Lester Half ontbrak nog vanwege schoolverplichtingen. Daar was echter in de eerste competitiewedstrijd van FC Uitgeest weinig van te merken. Gedecideerd en zonder ook maar een moment in de problemen te komen werd Kolping Boys in Alkmaar getrakteerd op een 0-2 nederlaag. De gastheren mochten uiteindelijk zelfs nog blij zijn dat het daarbij bleef want de vijf had zomaar aangetikt kunnen worden.

Nu de voorbereiding erop zat was er toch enige nieuwsgierigheid welke spelers uiteindelijk in het veld zouden staan. De nieuwe trainer Florian Wolf heeft de beschikking over een brede selectie en er lijkt concurrentie te zijn op alle posities. Een luxe voor de coach maar ook met de noodzaak om op de loer liggende teleurstellingen te voorkomen.

Vier nieuwe spelers in de selectie kregen vandaag de kans om zichzelf in de kijker te spelen. Rechtsback Nayshel Marchena, rechtsbuiten Romario Aroma, Paul Groen (terug van weggeweest) en in de spits Augustine Yeboah. Jammer was dat Nayshel Marchena na een uitstekende eerste helft moest uitvallen met een enkelblessure. Van de andere nieuwelingen maakte vooral Romario Aroma indruk met snelle rushes langs de zijlijn en mooie passeerbewegingen. Jammer dat zijn vizier nog niet helemaal scherp lijkt afgesteld want drie keer alleen voor de keeper leverde in zijn geval geen enkele treffer op. Wel een speler waar je voor naar het stadion gaat. Met Paul Groen in het centrum van de verdediging lijkt de vacature die de gestopte Sander van den Helder achterliet prima ingevuld. Paul speelde een oerdegelijke partij en wist zelfs nog te scoren.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Visser was FC Uitgeest de bovenliggende partij. Kolping Boys probeerde vanuit een gesloten verdediging het veel sterkere FC Uitgeest weerwoord te bieden. Helpen deed het niet veel want er ontstond de ene na de andere kans voor de gasten. Helaas slaagden zowel Kick Smit als Romario Aroma er niet in om de uitstekende keeper De Vries te passeren. Pas diep in de tweede helft in de 65e minuut, juist op het moment dat er wat twijfel in de ploeg begon te sluipen, was het Paul Groen die op aangeven van Kick Smit met een rake kopbal de goalie eindelijk op de knieën kreeg: 0-1. Ook in het restant van de wedstrijd kreeg FCU kansen genoeg om de wedstrijd op slot te gooien maar wederom bleek keeper De Vries een sta-in-de-weg voor vooral Romario Aroma. De laatste was wel verantwoordelijk voor de uiteindelijke 0-2. Een mooi schot van hem in de 87e minuut werd door de goalie niet goed verwerkt. De terug in het veld springende bal belandde precies voor de voeten van invaller Jorn Brouwer: 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

Trainer Florian Wolf kon na afloop niet anders dan tevreden zijn. Zijn ploeg had achterin weinig weggegeven, er waren enkele fraaie combinaties te bewonderen en de kansen werden gecreëerd. Kortom als de uitgevoerde ouverture maatgevend is voor de rest van het muziekstuk dan gaan we in Uitgeest dit seizoen nog fijne momenten beleven.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Jong, Groen, Putter, Marchena (45e Vrouwe), E. Sinnige, Aroma, Smit, Yeboa (85e Idema), Olgers, Koedijk ( 55e Brouwer) .

Prima seizoensopening FC-Uitgeestteam JO9-6

vlnr. staand: Jay Bangma, Pim Veldt, Kiero Mul, Stan Bakker, Geet Zoon. Knielend: Max Haije, Dean Meijer, Bo Heijliger, Jesse Neele. Perry Meijer

De toppers van FC Uitgeest JO9-6 traden afgelopen Zaterdag aan voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. In Heemskerk was Ado'20 de tegenstander voor de beker. Voor velen was het ook de eerste wedstrijd, dus het was best een beetje spannend. Gelukkig was daar na het eerste fluitsignaal niets meer van te merken. Er werd gestreden voor iedere meter, goed overgespeeld, maar vooral het plezier spatte er vanaf! En….er werd nog gewonnen ook. Met 6 tegen 4 werd de tegenstander verslagen en dat werd na afloop uitbundig gevierd. Goed gedaan!

Perry Meijer

Geslaagd jubileumfeest Lake City Players

De jeugdleden van de Lake City Players luisteren aandachtig naar toptrainer Tristan van der Santen.

UITGEEST - Basketbalclub Lake City Players kan terugkijken op een geslaagd jubileumfeest, afgelopen zaterdag in sport- en tenniscentrum De Zien. Ter ere van het veertigjarig jubileum van de club was er een basketbalclinic voor de jongste spelers, verzorgd door basketbaltopper Tristan van der Santen. Na de clinic was er een mixtoernooi, waaraan ook veel oud-leden meededen. Het werd een gezellig en sportief toernooi, waarbij veel herinneringen aan de club werden aangehaald. De jubileummiddag werd afgesloten met een diner, veiling en feestje tot in de late uurtjes. De organisatie bedankt de deelnemers en sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze dag. Op naar het vijftigjarig jubileum!

Leeuw van Uitgeest wordt white sensation

UITGEEST - De vierde editie van de Leeuw van Uitgeest staat weer voor de toernooi. Dit tennistoernooi voor en door leden van TV de Dog en TCU wordt zaterdag 1 oktober gehouden bij TV de Dog aan de Niesvenstraat. Er wordt gespeeld in de volgende categorieën: HD 4/5, 6, 7 en 8/9, DD 4/5, 6, 7 en 8/9, GD 4/5, 6, 7 en 8/9. Op zaterdag zijn de wedstrijden van 10.00 tot 22.00 uur. Deelnemers spelen per dag drie wedstrijden van 45 minuten. De toernooizaterdag heeft als thema white sensation. Zaterdagavond zal blijken welke vereniging zich het hele jaar de Leeuw van Uitgeest mag noemen. Zal het TCU voor de tweede keer lukken of gaat TV de Dog strijken met de eer? De organisatie hoopt op veel belangstelling, mooie potjes tennis en goed weer. Inschrijven kan via toernooi.nl.

Winst voor Verdonk

AKERSLOOT - Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef heeft de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op sportcomplex De Cloppenburgh gewonnen. Direct na de start werd de boel op gang gebracht door de man uit Uitgeest, Wilfred Knegt, met het hele peloton in zijn wiel, waarin al enkele gaten werden gezien. In de vijfde ronde nam latere winnaar Wim Verdonk het bevel over en kwam er wat meer tekening in de koers. Alkmaarder Henk Louwe met de dappere Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef deden een poging de naar de tweede plek teruggevallen Wilfred Knegt te achterhalen, maar tevergeefs. Henk Louwe kon in de finale van de één uur durende wedstrijd zijn derde positie behouden. Chris Kemp moest de op stoom gekomen plaatsgenoot Henk Jan Verdonk senior nog voor zich dulden. Femke Mosssinkhoff uit Akersloot en Mariëtte Riesebosch uit Alkmaar hielden in die volgorde de eer bij de vrouwen hoog, waarbij de aantekening dat zij respectievelijk als zesde en tiende overall eindigden.

Uitslag:

1. Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef)
2. Wilfred Knegt (Uitgeest)
3. Henk Louwe (Alkmaar)
4. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef)
5. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef)
6. Ronald Mossinkhoff (Akersloot)
7. Bram Houtkooper (Alkmaar)
8. Peter Langevoort (Akersloot)
9. Koen Houtkooper (Alkmaar)
10. Jan Langeveld (Bakkum)

Comb. Kerssens-Krom pakt derde Natour-vlucht

UITGEEST - De jonge en oude duiven vlogen voor de derde maal dit seizoen, nu vanuit het Belgische Asse-Zellik over een afstand van 185 kilometer. Het aantal deelnemers was zes met 149 ingekorfde duiven. Voor het eerst sinds lange tijd weer eens goede weersomstandigheden voor de duiven. Alleen op de losplaats in België moest er gewacht worden tot na het middaguur om te kunnen lossen. Met een matige zuidwestenwind werden de duiven om 12.30 uur gelost en hadden een goed vertrek. Met prima weer op de vlieglijn werd na twee uurtjes vliegen de snelste duif geconstateerd om 14.30.52 uur in Akersloot bij Combinatie Keresens-Krom met een gemiddelde snelheid van 1570,074 mpm. (ruim 94 km p/uur). De uitslag van de eerste vijf liefhebbers op de derde wedvlucht Natour jonge en oude duiven van zaterdag 3 september luidt als volgt: 1-4-5-6-9e Comb. Kerssens-Krom (Akersloot), 2-3-8-13-16e Frank Rodenburg (Uitgeest), 7-15-18-28-36e Peter Schellevis (Uitgeest), 10-11-12-20-21e Piet Groentjes (Uitgeest) en 17-30-41-42-43e Wim Rodenburg (Uitgeest). De taartbon gaat deze week naar Wim Rodenburg met een van zijn duiven op de vijftigste plaats in de uitslag. De attractie, geschonken door Wim van Hoolwerff, gaat naar de winnaars van deze week: Combinatie Kerssens-Krom. De eerste plaats van Comb. Kerssens-Krom was tevens goed voor een 23e plaats in het Rayon B. tegen 79 deelnemers met 1761 duiven. Komende week de voorlaatste Natour-vlucht van uit Quievráin over een afstand van 245 kilometer.

Badmintonnen bij Joke

HEEMSKERK - Ervaren en beginnende badmintonspelers kunnen vanaf 11 september weer aansluiten bij Joke's Badminton. Er wordt gespeeld in Beverwijk en Heemskerk op de volgende dagen en tijden:

Vanaf zondagavond 11 september 20.15 uur: sporthal Kinheim in Beverwijk;
Vanaf woensdag 14 september 9.30 uur: sporthal De Walvis in Beverwijk;
Vanaf maandagmiddag 12 september 13.00 uur in sporthal De Waterakkers in Heemskerk.

Er wordt gestart met een gezamenlijke warming-up en daarna worden er partijtjes gespeeld, ingedeeld naar speelsterkte. Joke's Badminton organiseert ook onderlinge toernooien en laddercompetities. U kunt op een vaste dag spelen, maar u op wisselende tijden kan ook. Er zijn verschillende contributiemogelijkheden: een seizoenkaart of bijvoorbeeld een tienrittenkaart. Rackets en shuttles zijn aanwezig. Meer informatie is verkrijgbaar bij Joke Jurriens-Lammers, tel: 0251-254067, e-mail: joke.jurriens@xs4all.nl.

Kerkdiensten

Onze Lieve Vrouwe Geboorte

Woensdag 7 september: GEEN VIERING.
Donderdag 8 september 19.00 uur: Mariageboortedag; H. Eucharistieviering met samenzang.
Vrijdag 9 september 19.00 uur H. Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag 10 september: GEEN VIERING.
Zondag 11 september 10.00 uur: Startzondag, parochiezondag met alle koren. Na afloop is er een gezellig samenzijn achter De Klop.

Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

Zondag 11 september: 10.00 uur Akersloot, Drs. J.W. van der Straten.

MHCU opent jubileumjaar met nieuw kunstgrasveld

UITGEEST - MHCU bestaat komend seizoen veertig jaar. De club gaat dit door het jaar heen op verschillende momenten vieren. Zondag 11 september om 16.00 uur trapt de vereniging af met een openingsborrel op het hockeyveld van MHCU. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe kunstgrasveld waarop de teams van MHCU vanaf 10 september kunnen gaan spelen. Zondag 11 september omstreeks 16.30 uur wordt het veld officieel en feestelijk geopend door wethouder Judy Kloosterman.

Programma FC Uitgeest

Zondag 11 september 14.00 uur: FC Uitgeest 1 – LSVV 1.

Het volledige programma kunt u lezen op de website van de vereniging: www.fcuitgeest.nl.