De Uitgeester

28 juni 2017

De Uitgeester 28 juni 2017


Sponsorloop op Vrijburgschool

Lyda Koerten KWF, directeur Vrijburg Anneke van Overmeeren en leerling Tom van Gennep. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Vorige week dinsdagmiddag was het erg warm, maar op het plein en rondom het schoolgebouw van de Vrijburg, was het nog nét iets warmer... Alle kinderen spanden zich in om zoveel mogelijk rondes te lopen. De leerlingen uit de onderbouw deden dat op het plein en de bovenbouw leerlingen liepen rondes om de school.

Om 13.30 uur werd het startsein gegeven door Lyda Koerten, voorzitter van het KWF, want het KWF is gekozen als goed doel. Dat was op verzoek van Tom van Gennep, een leerling uit groep 8. Hij wilde zich inspannen om geld bijeen te brengen en zo een bijdrage te leveren aan de behandeling van kanker. Zes jaar geleden overleed zijn moeder aan deze ziekte. Tijdens de loop droeg Tom een shirt met daarop een mooie foto van zijn moeder. Alle leerlingen van de school spanden zich in om deze loop tot een succes te brengen: de jonge kinderen renden gedurende een kwartier en de oudere kinderen liepen een half uur. Door de warmte viel dat niet mee, maar elk kind zette zijn of haar beste beentje voor en liep door tot het eindsein.

De bovenbouw rent de longen uit hun lijf. Foto: aangeleverd

Wat de opbrengst zal zijn, moet nog even worden afgewacht. Op dinsdag 11 juli zal een cheque worden overhandigd aan de voorzitter Lyda Koerten en de secretaris van het KWF Trudy Berkhout. Niet de gehele opbrengst komt ten gunste van het KWF. Een deel gaat naar de school zelf, die deze week het 50-jarig bestaan viert en het geld als bijdrage gebruikt om enkele festiviteiten te bekostigen. Zo kregen alle kinderen en leerkrachten een kleurrijk shirt dat zij kunnen dragen tijdens deze feestweek en dat tevens een mooie herinnering zal zijn aan dit jubileum. Schildersbedrijf Ed Smit maakte dit door sponsoring mede mogelijk. Na afloop van de sponsorloop gaf Tom aan trots te zijn op de inzet van zijn schoolgenoten. De school is dat echter ook op hem, want hij nam het initiatief voor deze loop!

Monopoly in Uitgeest

'U bent tweede geworden op het Arie Bonkenburg-toernooi. U ontvangt 10.' Foto: Gertjan Zeeman

Door: Anne Kaandorp

UITGEEST - Een Monopolyspel van Uitgeest. Je zal het maar verzinnen. Sander Lute (24), rasechte Uitgeester, is zo iemand. Deze creatieveling in hart en nieren heeft zich de afgelopen maanden gestort op het maken van een handgemaakt Monopolyspel van Uitgeest. Inclusief het Regthuys, Café 't Portiertje en Café-Restaurant Klaas. En laten we de jackpot niet vergeten, de straat-der-straten: de Middelweg.

Sander hoorde in februari dat er van Haarlem een speciaal Monopoly-spel is gemaakt. Officieel door Monopoly ontworpen. De oplage voor een zo'n officiële Monopoly-uitgave is maar liefst vijfhonderd stuks. Voor een stad als Haarlem prima te verkopen natuurlijk, maar voor een dorp als Uitgeest is dat toch wel een erg groot risico. Daar had Sander een oplossing voor: vol enthousiasme ging hij zelf aan de slag met Paint en Powerpoint.

Sander Lute met zijn zelfgemaakte Monopolyspel. Foto: Gertjan Zeeman

Xbox versus Monopoly
"Dit is echt puur uit interesse," vertelt Sander. "Ik was een avondje vrij en dacht: wat zal ik eens gaan doen? Ga ik weer de Xbox aanzetten of ga ik een Monopolyspel maken? Laat ik dat laatste meer eens proberen." Inmiddels zijn we tien robuuste spellen verder, alles met passie gemaakt. "Ik doe het niet uit commercieel oogpunt, maar vind het gewoon leuk als vrienden van mij of zelfs onbekenden dit spel spelen. En dat ze het een tof spel vinden of nuttige feedback geven. Dat het iets is wat een Uitgeester op z'n kast heeft staan."

Plastificeren
Het plastificeren van de Algemeen Fonds- en Kanskaartjes was nog wel een werkje. "Je komt natuurlijk altijd dingen tegen waarvan je denkt: Hee, dat had veel handiger gekund." Die kaartjes waren daar een goed voorbeeld van. "Ik had de kaartjes laten printen op 300 grams papier en toen meteen laten snijden voor het gemak. Vervolgens met vrienden het spel gespeeld, maar dan kom je er toch achter dat met chips en bier je ze vervolgens eigenlijk kan weggooien. Dus toen heb ik een plastificeermachine aangeschaft." In één spel zitten maar liefst 52 kaarten. Sander is nu op de helft van het plastificeren en heeft nu al 260 kaarten uitgeknipt en geplastificeerd. Daar heeft hij een heleboel Xbox-avondjes voor moeten laten schieten.

3D-printen
Er is veel zorg gestoken in zowel het Monopolybord als de kaartjes. Op de achtergrond, in het midden van het bord, is een deel van Uitgeest schematisch weergeven. Kaartjes als 'U heeft het hooivorkdart-toernooi gewonnen. U ontvangt €25', 'Betaal €20 boete wegens dronkenschap in 't Portiertje' of 'Het is hier de A9 niet! Boete voor te hard rijden. Betaal €15' spreken tot de verbeelding. Je kunt dit Uitgeester Monopolyspel helaas niet spelen zonder een 'standaard' Monopolyspel, daar heb je namelijk de pionnetjes, de huisjes en het Monopolygeld van nodig. Het was financieel helaas niet haalbaar om dat ook zelf te maken. "Ik heb nog gedacht aan het 3D-printen van typisch Uitgeester dingen als pionnetjes, maar dat zou te veel geld en tijd kosten." Nu weer terug naar de Xbox-spelletjes dan? "Nee," lacht Sander, "ik blijf creatief bezig. Ik zit nu te brainstormen over het maken van een blog of boek."

Justin uit Uitgeest wint gloednieuwe auto en 10.000 euro

"Ik had helemaal niet door dat ik gewonnen had, totdat iedereen om mij heen begon te juichen en toen viel ook bij mij het kwartje." Foto: Roy Beusker

AMSTERDAM - Een grote verrassing voor Justin uit Uitgeest. Hij won zaterdag een gloednieuwe Volkswagen Polo en 10.000 euro tijdens de Altijd Prijs Show in een met VriendenLoterij-winnaars afgeladen AFAS Live. Deze prijs is een van de ruim 3.400 prijzen die de VriendenLoterij tijdens de show uitreikte.

Justin (31) kon zijn geluk niet op: "Dit is mijn eerste gewonnen auto! Ik had helemaal niet door dat ik gewonnen had, totdat iedereen om mij heen begon te juichen en toen viel ook bij mij het kwartje. Met als kers op de taart dat ik daarbij ook nog 10.000 won. Te gek!"

Altijd Prijs Show
De Altijd Prijs Show is een winnaarsevenement georganiseerd door de VriendenLoterij. De aanwezige winnaars speelden diverse spellen en genoten van optredens van onder meer VriendenLoterij-ambassadeurs Gerard Joling, Irene Moors, Wolter Kroes en Dennis van der Geest. Aan het einde van de show gingen alle deelnemers naar huis met een prijs, uiteenlopend van een blender tot een Volkswagen Polo of een geldprijs oplopend tot 1 miljoen euro.

Steuntje in de rug
Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. De helft van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 48 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.000 clubs en verenigingen in Nederland.

Open Atelier op donderdagmorgen

Creatief bezig zijn op de donderdagochtend. Foto: aangeleverd

UITGEEST - In de maanden mei tot en met augustus organiseert de Stichting Uitgeester Senioren het Open Atelier. Hobbyisten en creatievelingen kunnen zelfstandig en samen met anderen handwerken, teken, schilderen, beeldhouwen enzovoorts. Maar ook voor wie een praatje wilt maken, een kopje koffie/thee wilt drinken of de krant wilt lezen is van harte welkom. Tot en met eind juli is er deskundige begeleiding aanwezig.

Het Open Atelier is wekelijks op donderdag van 09.30 tot 11.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl.

Hobbyvereniging FABO bedankt de Brandweer

Waterpret in teamverband: wie zal er winnen? Foto: aangeleverd

UITGEEST - Het knutselseizoen bij de FABO is weer achter de rug. Al jaren sluiten zij het seizoen af met wat zomeractiviteiten. Op woensdag 14 juni heeft hobbyvereniging FABO het seizoen weer op traditionele wijze kunnen afsluiten met balspuiten op het evenemententerrein bij molen De Kat. Er stond weinig wind en het was lekker warm. De brandweer stelde de pomp op bij de brug en rolde alle slangen uit. En de skippybal werd in het midden van de sloot in positie gelegd.

Als iedereen er klaar voor is, stellen twee teams zich ieder aan een kant van de sloot op. De brandweerslangen stevig in de hand. De brandweer voert de druk op en dan …. spuiten maar! Iedere keer als een team de skippybal tegen de oever aan de overkant duwt wordt er een punt toegekend. Natuurlijk is de skippybal niet de enige die nat wordt. Na de eerste heats druipen de teams van het water. Sommige team konden de druk van de slang niet helemaal goed handelen. Hierdoor kreeg het publiek ook af en toe last van een plaatselijke regenbui.

Al met al was het een super geslaagde avond waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken. Dit kan niet zonder de inzet van de Uitgeester brandweer. Zij helpen de FABO al jaren bij deze activiteit en daar is de FABO erg blij mee. Daarom willen zij op deze manier de brandweermannen en –vrouwen hartelijk bedanken voor deze geslaagde avond.

Basisschool De Vrijburg viert 50-jarig bestaan

Bellen blazen tijdens het circusproject. Foto: Anita Webbe

UITGEEST - In het kader van het 50-jarig bestaan van basisschool De Vrijburg aan de Niesvenstraat zijn er deze week van dinsdag tot en met donderdag diverse festiviteiten georganiseerd voor alle kinderen van de school.

Op dinsdag 27 juni werd precies om 9.30 uur het startsein gegeven voor diverse leuke activiteiten, waarbij de naaste familieleden en verzorgers ook van harte welkom waren. De opening startte met een nieuw feestlied en zeepbellen blazen.

Festiviteiten
- Op dinsdag werd er een leuk circusproject voor de kinderen georganiseerd, waarbij ze in groepen konden goochelen, enorme bellen blazen en schminken. 's Middags oefenden de kinderen spannende en uitdagende circuskunsten onder begeleiding van Circus Kristal. Tijdens de voorstelling konden de ouders, opa's, oma' s en verzorgers zien wat de kinderen geleerd hadden.
- Op woensdag organiseerden zij een vossenjacht waarbij de leerlingen van groep 8 als vos in het dorp verstopt waren. De onderbouw en bovenbouw hadden ieder hun eigen route. Bij elke gevonden groep moesten de kinderen een opdracht uitvoeren of een vraag beantwoorden. Hierbij was een goede samenwerking vereist.
- Op donderdag 29 juni mogen de kinderen verkleed op school komen en wordt er een heuse modeshow georganiseerd. Bij mooi weer wordt tussen de middag op het schoolplein een gezellige picknick gehouden. Gedurende de dag werken de kinderen ook nog aan een creatieve opdracht dat resulteert in een werkstukje. Dit werkstukje kan tijdens de afsluitende zomermarkt op deze dag gekocht worden tegen inlevering van een vooraf gekocht bonnetje.

Zomermarkt
Op donderdagavond is er een gezellige zomermarkt tussen 17.00 en 19.00 uur. Deze markt is speciaal voor ouders en grootouders van de Vrijburg-leerlingen. De bezoekers hoeven deze avond niet te koken: Met de vooraf aangeschafte 'all-in-feestkaart' op het schoolplein kan men bijvoorbeeld een lekkere hamburger eten met iets te drinken erbij. Kinderen kunnen zich laten schminken, een eigen button of sleutelhanger maken, springen op een springkussen, een lot kopen waarop altijd prijs valt of meedoen met het Rad van Fortuin. Terwijl de kinderen zich vermaken op de markt of aan het stoepkrijten zijn, kunnen de volwassenen lekker op het terras zitten en genieten van alle acts op het podium waar de kinderen hun (muzikale) kunsten laten zien.

OSU-Radio verzorgt het programma 'Radio Vrijburg' deze dagen vanuit de school. Stem dus af op : 106 FM, Ziggo kabel 918 of www.OSUradio.nl zodat u de live uitzending kunt volgen. 251tv komt filmen op de circusdag.

Gezellige drukte in Lees Lokaal Uitreiking LeesLokaalpluimen

Vijf enthousiaste klassen ruilden hun boeken in Lees Lokaal. Foto: Marcel Dekker

UITGEEST - De zon scheen vorige week dinsdag volop en de kinderen kwamen vanuit alle windhoeken naar Lees Lokaal toegestroomd. Daar waar de klassen uit het oude dorp slechts een korte wandeling hoefden te maken hadden de kinderen van de Kornak en de Wissel er al een flinke wandeling op zitten toen zij zich gezellig in de leeshoek nestelden.

Na een hartelijk welkom door Hetty Franzani, bestuurslid van Lees Lokaal werden de regels van het ruilen bij Lees Lokaal even kort uiteengezet. Daarna was het tijd voor de uitreiking van de LeesLokaalPluimen en het ruilen van meegebrachte boeken. De LeesLokaalPluimen werden afwisselend uitgereikt door Wethouder A. Vink-Hartog, belast met Kunst en Cultuur, en mevrouw Y. Groen, gebiedsregisseur BUCH voor de gemeente Uitgeest. De pluimen werden enthousiast ontvangen door de docenten en de kinderen. Sommige kinderen waren zo blij met de LeesLokaalPluim dat zij direct vroegen of de pluim wel met hen meeging naar hun volgende klas.

251TV en fotograaf Gerrit Bus waren ook aanwezig om alles vast te leggen. Vrijdag 30 juni om 19.00 uur zal de reportage van 251TV in het programma Nieuws uit de regio op Ziggo kanaal 42 te zien zijn.

Aan het einde van dag hadden misschien wel meer dan 100 kinderen een boek geruild. Alle kinderen verlieten Lees Lokaal met een Vriendenpas, een mooie Lees Lokaal tas voor het geruilde boek, een boekenlegger en een heerlijk boekendropje. De kleurplaten en rebussen die de docenten meekregen voor alle leerlingen kunnen nog tot 4 juli ingeleverd worden bij Lees Lokaal. De winnaars ontvangen bericht wanneer zij het gewonnen boek kunnen komen ophalen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en gezien het enthousiasme van de kinderen zit het met de toekomst van Uitgeest wel goed.

Grote opkomst plan herinrichting Meldijk, Langebuurt en Sluisbuurt

Wethouder de Vink-Hartog heet de belangstellenden welkom Foto: OSU

UITGEEST - Woensdagavond 21 juni was in het gemeentehuis van Uitgeest de bijeenkomst voor de bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden over de plannen om de Meldijk, Sluisbuurt tot aan de brug en de Langebuurt tot aan de kerk op te knappen.

Tijdens de presentatie werd er, middels een powerpoint presentatie, uitleg gegeven over de te verwachten werkzaamheden zoals;
- het herstellen van het riool tussen de Langebuurt en 't Hoorne,
- het aanpakken van parkeergelegenheden, beplanting, verlichting, de haven, maar ook het 'sluip-' en vrachtverkeer.
Eén van de punten was tevens de fietsroute en het trottoir.

Vele bewoners en ondernemers konden hun ideëen indienen en werden uitgebreid aan het woord gelaten waarbij vele opties ter harte werden genomen. Tevens konden belanghebbenden zich aanmelden voor de klankbord groep om zo met elkaar de opties te bespreken, om medio augustus tot een mogelijk definitief plan van aanpak te komen. De verwachting is, dat na goedkeuring en de aanbesteding, de werkzaamheden in januari 2018 zullen starten en medio juni 2018 afgerond zullen zijn.

Gemeente Uitgeest is ook in gesprek met Rijkswaterstaat om de viaducten bij de Sluisbuurt en Populierenlaan/Dorregeest te laten opknappen.

Bron: www.osuradio.nl

Repair Café in De Schuilhoek

HEEMSKERK - Zaterdag 1 juli is er weer een Repair Café in buurtcentrum de Schuilhoek. Heeft u kapotte spullen op het gebied van: kleding (ook re-styling), elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, computers etcetera? Kom dan langs in het Repair Café en de enthousiaste reparateurs gaan samen met u kijken of het nog te maken is.

Het is aan de bezoekers welk bedrag zij de reparatie waard vinden. Het Repair Café is elke eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Ook als u gewoon een kijkje wilt nemen, bent u welkom. Informatie en contact: Ria Zieltjens, tel. 0251-253054, ria.zieltjens@welschap.nl. Zie ook de Facebookpagina: Repair Café Heemskerk.

Kleren maken de man

De diplomauitreiking van groep 8 van afgelopen jaar. Foto: Nancy Brantjes

Kleren maken de man - én de vrouw - is een Nederlands gezegde. Ook in Costa Rica geldt dit gezegde. Een eeuw geleden was het hier de gewoonte voor de gezetelde burgers om in op maat gesneden pak met hoge hoed over straat te gaan. En de dames natuurlijk in de laatste Parijse mode.

Tegenwoordig zie je nog steeds heren in driedelig pak over straat gaan, maar dat zijn er maar weinig. De meeste mensen lopen tegenwoordig in de 'internationale klederdracht': T-shirt en spijkerbroek. Wat mij hier altijd wel opvalt, is hoe strak men de kleding draagt. Vooral vrouwen lijken graag hun kleding een maatje te klein te kopen. Volle borsten puilen uit te kleine BH'tjes. Lange broeken lijken te willen laten zien wat voor ondergoed wordt gebruikt. Ze zitten als een worst in hun kleding. Ongezond, zeggen dokters op TV. Maar ik zie dat men liever talkpoeder en anti-schimmelcrème gebruikt dan ruimere kleding.

De mode verandert hier niet veel. In Nederland ben je bijna verplicht om je garderobe twee keer per jaar te veranderen, vanwege de seizoenen. Hier is het temperatuurverschil niet zo groot gedurende het jaar; hoogstens een trui verschil. Dus speciale modekleuren, plateauzolen, wijde pijpen, lange vesten en andere typische modesnufjes zie je hier zo goed als niet. Veel mensen hebben ook geen tijd en geld om zich te verdiepen in mode.

De diplomauitreiking van mijn zoon Benny. Foto: Nancy Brantjes

Toch worden de kinderen van jongs af aan geleerd op hun uiterlijk te letten. Ze moeten in compleet uniform naar school. Het gaat meestal om een witte bloes, donkerblauwe broek en zweterig zwarte schoenen. Geheel niet ergonomisch voor kinderen en stom als je bedenkt dat het hier niet moeilijk is om mooie tweedehandskleding te verkrijgen.

Op de middelbare school is de situatie nog erger: De uniformen moeten vaak door een kleermaker gemaakt worden en zijn dus duur. En het allerbelachelijkste zijn de schoolregels. De helft van de regels gaat over het uiterlijk van de jongeren. Haarelastiekjes alleen in donkere kleuren, natuurlijke make-up, kleine oorbellen, haren alleen geverfd in natuurlijke kleuren. En ook gender-discriminerend: Meisjes mogen in een rokje, maar de jongens niet. Zelfs geen korte broek, al is het smoorheet! Meisjes mogen lang haar hebben, jongens niet, ook mogen de jongens geen oorbellen en ga zo maar door.

Mijn kinderen mogen van mij in pimpelpaars naar school als ze dat willen. Ik schrijf gewoon een briefje. Kleding is een vorm van uiting, kan zelfs kunst zijn, wat bezielt het Ministerie van Onderwijs van Costa Rica? Mijn zoon Valentin had op de middelbare school dus een oorbel, zoon Ben had lang haar, dochter Rosita ging op roze gympen naar school en is nu haar stropdas kwijt. Want wat hebben al deze schoolregels nou voor zin als ik zoveel Costaricanen in te strakke spijkerbroeken, te blote bloesjes, te korte rokjes, met tatoeages, piercings en met blauw haar zie rondlopen? Volgens mij leren ze er niets van.

Zonnige Zwem4Daagse in openluchtzwembad De Zien

Naast alle nevenactiviteiten was zwemmen natuurlijk het belangrijkste! Foto: aangeleverd

UITGEEST - Met een spetterend optreden van Paperplane eindigde vrijdagavond een zonnige editie van de Zwem4Daagse in zwembad De Zien.

Veel enthousiaste zwemmers maakten hun baantjes, terwijl er ook naast het zwembad genoeg te doen was, zoals ponyrijden, een duikclinic of kanoën. De loten voor de Zwem4Daagse-loterij vonden gretig aftrek. De uitslag van de loterij staat op www.zwembad-dezien.nl. De prijzen zijn op te halen in de kantine van het zwembad.

FF Anders Bloemen: vernieuwend met ruim assortiment "In de natuur vloekt niets!"

Het team van FF Anders Bloemen: links Wendy Vastenouw, rechts Dominique Visser. Foto: Anita Webbe

Tekst en foto: Anita Webbe

Prinses Beatrixlaan 1a Uitgeest, Tel. 0251-294498, Mail: info@ffandersbloemen.nl, Facebook/Website www.ffandersbloemen.nl

Per 1 mei heeft Uitgeest er een nieuwe winkel bij: FF Anders Bloemen, voorheen Bloemen 22. Deze lekker dorpse onderneming heeft een ruim assortiment in verse bloemen en planten en is bovendien vernieuwend met accessoires.

Snoepwinkel
Bij FF Anders Bloemen zijn twee rasechte Uitgeesters werkzaam: De vriendelijke en behulpzame dames Wendy Vastenouw en Dominique Visser hebben een vierjarige opleiding MBO 4 achter de rug en hebben een grote passie voor hun vak. Begonnen als Bloemen 22, besloot Wendy het nu 'FF anders' aan te pakken. Deze fris ogende bloemenzaak heeft een industriële en knusse uitstraling, gedecoreerd met een zee van kleur en fleurigheid. Er is een ruime keuze uit het assortiment verse bloemen en buitenplanten. 'Het is net een snoepwinkel waar je hebberig van wordt' is al een vaak gehoorde kreet.

Trendy
De bloemen zijn op de klok van de veiling in Rijnsburg ingekocht, dus altijd zeer vers en bovendien voor een leuke prijs. Er zijn in de winkel ook aparte, niet alledaagse bloemsoorten te vinden, zoals bijvoorbeeld de 'Gloriosa' en 'Sandersonia'. Vervolgens worden de gekozen bloemen lekker los gebonden tot een gezellig boeket, helemaal volgens de trend van nu. "In de natuur vloekt niets", aldus eigenaresse Wendy. "De mooiste boeketten, gekozen uit het ruime assortiment, kunnen gewoon bij elkaar samengesteld worden." De gezellig dorpse winkel is er voor iedereen, voor alle soorten bloemwerk: 'van trouw tot rouw', zelfs al komt u voor één bloem. Ook zijn er prachtige buitenplanten die u rechtstreeks vanuit de winkel op uw terras kunt neerzetten. Leuk zijn ook gezellige kleine vaasjes, om al dan niet gevuld met een paar favoriete bloemen cadeau te doen, maar natuurlijk ook om zelf te houden! Verder vindt u er ook een tafel met andere decoratieve snuisterijen, dat met de jaargetijden mee, telkens even anders is. Loop vrijblijvend eens binnen, al is het alleen al voor advies. Houd Facebook in de gaten voor diverse aanbiedingen die regelmatig verschijnen.

Particulier abonnement
In de nabije toekomst gaat FF Anders Bloemen zich ook richten op particuliere abonnementen. Hoe leuk is het om het hele jaar door wekelijks een prachtig 'FF Anders-boeket' aan huis geleverd te krijgen? U krijgt altijd een passend advies mee met betrekking tot de verzorging van uw aankoop. Met dit advies zal het boeket gegarandeerd minimaal een week staan. Langer kan ook, dat is dan mooi meegenomen! Deze boeketten gaan met de seizoenen mee, dus zullen er steeds weer 'FF anders' uitzien. Met uw eventuele vakantie wordt vanzelfsprekend rekening gehouden.

Openingstijden
De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur geopend en zaterdag tot 17.00 uur.

Creatief weekend achter de rug Kuilart-tentoonstelling en Kunstroute

Het werkstuk van de publieksprijswinnaar Marion Frieser in de categorie Schilderijen. Foto: Gerrit Bus

UITGEEST - In het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni was bij stichting de Nieuwe Kuil de traditionele Kuilart-tentoonstelling van werkstukken, gemaakt door de deelnemers aan de creatieve cursussen van het afgelopen seizoen. Dit jaar werden voor de tentoonstelling 82 schilderijen en 67 werkstukken van keramiek, klei en beschilderd porselein ingebracht.

Bij stichting de Nieuwe Kuil worden de bezoekers gevinkt, waarbij het aantal, over de drie dagen, dit jaar op 796 uitkwam. Dat uiteindelijk het bezoekersaantal wat achter bleef bij het gebruikelijke zal ongetwijfeld te maken gehad hebben met de vele andere evenementen die in de regio plaats vonden.

Na de opening op vrijdagavond zijn de prijswinnaars bekent gemaakt met betrekking tot het tentoonstellingsthema 'Sport & Spel'. Aan het begin van het seizoen is aan alle cursisten van de creatieve cursussen gevraagd om een werkstuk te vervaardigen dat hierop betrekking had. Deze werden op donderdag door een onafhankelijke en professionele jury bestaande uit de dames Hanny van Rijn en Elly Mulder (van Galerie en workshopcentrum 'Populusart' uit Beverwijk) gejureerd. Hoogst geëindigd in de categorie schilderijen: 1. Rob Nan - aquarel – Motorcrosser, 2. Tonny van Iest - aquarel – Schaakdames, 3. Ria Eckhard - aquarel – Zwemmer. En in de Categorie: overige kunstwerken (keramiek, kleivoorwerpen en beschilderd porselein): 1. Rika Wolthuis - porselein –Ganzenbord, 2. Lydia Heijnis - porselein – vier seizoenen spel, 3. Fieneke de Beer - porselein – Schaatsers (bestuurslid).

De aanwezige publieksprijswinnaars. Foto: Gerrit Bus

Zoals ieder jaar werden de bezoekers van de Kuilart-tentoonstelling in de gelegenheid gesteld om, middels een invulstrookje, de drie meest aansprekende werkstukken in de twee categorieën aan te geven. De winnaars van de publieksprijstrofeeën bij de categorie Schilderijen: 1. Marion Frieser - aquarel – Kat, 2. Marion Frieser - aquarel – Portret vrouwengezicht, 3. Rob Nan - aquarel – Portret vrouwengezicht. En in de Categorie: overige kunstwerken (keramiek, kleivoorwerpen en beschilderd porselein): 1. Joke Twaalfhoven - keramiek – beeldengroep, 2. Rieka Wolthuis - porselein – Ganzenbord, 3. Lydia Heijnis - porselein – vier jaargetijden borden. Zij allen, met uitzondering van Marion die wel cursist is, maar ook deel uit maakt van het bestuur, en ook de winnaars van de themaprijzen ontvingen, als aandenken, de gouden variant op de bekende appeltjes van Oranje.

Erg blij is het bestuur met de reacties van de talrijke bezoekers over de geweldig mooie inrichting en het toegedichte hoge niveau van de werkstukken die bekeken konden worden. Dit gold tevens voor de porseleinschildersgroep "Art op Wit" die zich presenteerde met uitgestalde werk en een demonstratie. "Art op Wit" bestaat uit een groepje extra gemotiveerde cursisten onder leiding van docente Anneke Heijne, die periodiek de nieuwste technieken, op het gebied van porselein beschilderen, met elkaar beoefenen.

De Kunstroute van Uitgeest
Op zaterdag en zondag maakte de Kuil-art tentoonstelling deel uit van de Kunstroute van Uitgeest. Men werd in de gelegenheid gesteld om twaalf expositielocaties te bezoeken.Het publiek bleek zeer te spreken over de mooie kunst die opnieuw bij de lokale kunstenaars te bezichtigen viel, terwijl de kwaliteit van het werk van de gastexposanten, waarvan een aantal nationaal maar ook internationaal veel waardering ondervinden, van een hoog niveau bleek. Ook deze exposanten waren zeer te spreken over de organisatie, de sfeer die bij de Kunstroute van Uitgeest waarneembaar was en belangstelling die getoond werd. Dat hier en daar enkele werkstukken werden verkocht onderstreepten dit.

Al met al kan worden terug gezien op een wederom zeer geslaagde Kunstroute van Uitgeest en Kuilart-tentoonstelling. Mocht u, na het aanschouwen van zoveel creatieve resultaten, ook de kriebels krijgen om in een gezellige sfeer, onder vakkundige leiding van onze docenten, deel te nemen aan een van de cursussen, waarvan de meeste in september van start zullen gaan, dan is het nieuwe cursusprogrammaboekje van de Nieuwe Kuil voor u verkrijgbaar bij onder andere het Gemeentehuis en in het LeesLokaal. Aanleg voor tekenen en/of schilderen is prettig, maar zeker niet noodzakelijk. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij de vermelde docenten. Voor meer informatie over de cursussen en overige activiteiten, zie de website: www.denieuwekuil.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met het secretariaat van Stichting de Nieuwe Kuil: Anneke Heijne, Meerpad 2, 1911 AS Uitgeest.

Henk Verdonk junior gaat het nog benauwd krijgen

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior (Egmond aan de Hoef) werd uiteindelijk toch weer de winnende man in de wekelijkse donderdagavondkoers in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Het begint er steeds meer naar uit te zien dat de concurrentie meer grip gaat krijgen op de dadendrang van Henk Verdonk junior.

Dit keer was het Erwin Krom uit Limmen, die na een lange afwezigheid in staat was redelijk in het spoor te blijven van de latere winnaar. De aansluiting kon Krom nog niet maken, maar meerdere starts moeten hem in staat brengen het gevecht om de winst aan te gaan. Jan Langeveld uit Bakkum kan terugkijken op een degelijke rit en bezette de laagste trede van het podium. Alkmaarder Henk Louwe kon, na een tegenvallend begin, toch nog doorschuiven naar de frontlinie, nadat hij eerst Chris Kemp (Egmond aan de Hoef) en Femke Mossinkoff (Akersloot) moest achterhalen. Femke Mossinkoff was bij machte bij de passage van Henk Louwe aan te pikken en wist zich door die actie te verzekeren van een mooie winst bij de vrouwen.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan de Hoef, 2. Erwin Krom Limmen, 3. Jan Langeveld Bakkum, 4. Henk Louwe Alkmaar, 5. Femke Mossinkoff Akersloot (eerste vrouw), 6. Chris Kemp Egmond aan de Hoef, 7. Martin Meijer Heerhugowaard, 8. Eva Langeveld (tweede vrouw), 9. Ad van Rijn Uitgeest, 10. Lars van den Wijngaard (Akersloot).

Teamwedstrijden Unitas in Amsterdam

Van links naar rechts: achter Linda den Boer en Zoë Guit, voorste rij Isa Timmermans, Chiara Garita en Silvia Berkhout. Foto: aangeleverd

UITGEEST/AMSTERDAM - Zaterdag 24 juni was de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor Unitas. Dit seizoen werden de teamwedstrijden gehouden in Amsterdam en Unitas deed met drie groepen mee.

De eerste groep die meedeed was samengesteld met jeugd 2 en jeugd 1 turnsters. Zoë Guit, Chiara Garita, Isa Timmermans, Silvia Berkhout en Linda den Boer hebben heel hard getraind voor deze wedstrijd. Als groep hadden ze de hoogste score op balk. Silvia Berkhout turnde haar nieuwe vloer oefening en kreeg daar zelfs het hoogste cijfer voor. Op sprong had ze ook het hoogste cijfer van alle turnsters. Helaas werd er op brug iets minder geturnd dan de andere groepen, maar de turnsters kunnen heel tevreden zijn met de uitslag. Ze zijn op een mooie derde plaats geëindigd en hebben het ontzettend naar hun zin gehad.

In de vierde en laatste wedstrijd, die ook nog eens twee uur later begon dan gepland, waren de junioren en senioren aan beurt. In het juniorenteam turnde Billie Boyle, Elina Muyskens, Jamie Beentjes, en Cleo Schoute. Dit team bestond uit twee junior 4e divisie- en twee junior 5e divisieturnsters. De turnsters van de 5e divisie moesten hun oefenstof iets aanpassen om de juiste uitgangswaarde te krijgen. De wedstrijd ging erg goed, ze begonnen met balk en iedereen heeft een goede balkoefening gedraaid en niemand is van balk gevallen. Vloer en sprong ging ook goed. Als laatste hadden de junioren brug, helaas hebben ze daar wat punten verloren, maar uiteindelijk zijn ze op de vierde plaats geëindigd.

Bij de senioren bestond het team uit Eva Schimmel, Lea van Diemen, Demi Hanssen en Laura Langendijk, net als de junioren was het eerste toestel balk. De wiebelige balk was geen vriend van Demi en ook Lea wist er niet op te blijven. Laura had wat pech met de jury en kreeg vier punten aftrek omdat er te weinig elementen waren geturnd. Alleen Eva draaide een oefening zoals zij altijd doet. Op vloer werd er daarom extra ingezet wat resulteerde in een 11.8 voor Eva en een 11.55 voor Demi. Deze stijgende lijn werd doorgezet op sprong met onder andere een 11.65 voor Laura. Het laatste toestel brug ging niet zoals op de trainingen, de gladheid van de brug hielp hier niet. Lea turnde een goede oefening, maar net als de rest van het team was het cijfer wat aan de lage kant. Het was dan ook een grote verrassing dat ze, na correctie van de vier punten neutrale aftrek, op de tweede plek zijn geëindigd.

Het was een zeer leuke wedstrijd en leuke afsluiting van het seizoen.

Vrouwen 35+ sluiten seizoen af bij Café-Restaurant Klaas

Dames 35+ met hun nieuwe, door Café-Restaurant Klaas gesponsorde tenues! vlnr boven naar onder: Jos, Niek, Melanie, Inge, Miranda, Carla, Ingrid, Bridget, Shari, Maartje, Sylvia, Yvet, Cynthia en Susan. Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Om het eerste seizoen van het vrouwen 35+ team van FC Uitgeest af te sluiten, werd op 22 juni een gezellige avond met etentje georganiseerd bij sponsor Café-Restaurant Klaas.

Het vrouwen 35+ team bestaat uit elf vrouwen die een vrijdagavond competitie spelen. Met uitzondering van een enkeling hebben ze geen van allen voetbalervaring. Het merendeel van de dames is enthousiast geraakt door hun vrienden, hun kinderen en andere familieleden. Gezelligheid staat bij hen voorop, ware het niet dat het fanatisme ook steeds meer om de hoek komt kijken. Tijdens de tweewekelijkse training is de inzet groot en worden er zelfs al tactieken besproken! Met hun, door Café-Restaurant Klaas gesponsorde, nieuwe tenue zijn ze klaar voor het aankomend seizoen.

Kermis Uitgeest 2017

UITGEEST - Ook dit jaar hebben Café Restaurant Klaas, Café 't Portiertje en Bar Dancing Buona Sera weer hun best gedaan om van de kermis een succes te maken. Zowel bij Klaas op de Middelweg als 't Portiertje en de Buona Sera op de Langebuurt staat er weer een spetterend programma klaar. Zo is er voor elk wat wils met verschillende soorten bandjes en optredens.

Dit jaar fungeert de Kermisloop op zaterdag 1 juli voor het eerst als officieel startschot. Vanaf 16.00 uur loop je met vrienden een heuse 'Obstacle Run' door Uitgeest, tweeënhalve kilometer per ronde met 16 obstakels. De start/finish is bij Café Restaurant Klaas, ondersteund door livemuziek van Zanger Bart Brandjes en DJ Mentwitt. Bij 't Portiertje draaien de DJ's zich al warm voor de avond en zwepen het publiek op voor Ouwe Jongens Krentenbrood. Bij Klaas vinden we vanaf 20.00 uur Royal Flush.

Zondag 2 juli begint zoals elk jaar met het jaarlijkse Hooivorkdarten op de Langebuurt. Een goed begin van een mooie dag met 's avonds bij Café Restaurant Klaas Paperplane, wie kent ze niet? Bij 't Portiertje is er een spetterend optreden van de 13-koppige band Sjook. Deze soulband is echt een sfeermaker die je gezien moet hebben.

Maandag 3 juli staat in het teken van Deunen. Het wordt ieder jaar drukker en gekker. Deze editie beloofd weer een groots spektakel te worden. Om 8.00 uur dient men aanwezig te zijn bij Café Restaurant Klaas. Te laat komen is strafbaar! Tjoe en Jeroen spelen traditiegetrouw 'Het eerste deuntje' en vanaf 11.00 uur komen The Freestyle Maniacs en Dr. Rude (bekend van grote festivals als Dance Valley en Defqon.1) de boel op z'n kop zetten. Als je het even niet meer trekt, gooit 't Portiertje z'n deuren om 11.00 uur open met zoals elk jaar DJ Dolphin die er altijd een feest van maakt. Voor de liefhebber van spelletjes is er een ouderwets kussengevecht.

Dinsdag 4 juli wordt begonnen met Beerpong bij 't Portiertje. De avond gaat de boeken in als een zeer muzikale avond waarin een recordaantal artiesten in Uitgeest komen optreden. De kermis wordt hierdoor zowaar een indoor festival. Bij Buona Sera is de Uitgeester rockformatie Fetherlite te vinden. Bij 't Portiertje draait DJ Dolphin alle hits van de jaren '90. Café Restaurant Klaas organiseert een Hollandse avond met niemand minder dan John West. Ook Nederlandstalige zangers Robbert van Steenhoven en Marco Kraats zullen aanwezig zijn voor oer-Hollandse gezelligheid. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om de verschillende liveoptredens te komen aanschouwen in de drie horecagelegenheden. De dinsdag is een absolute aanrader met veel diversiteit in muziekstijlen. De dinsdag is geen rustdag meer, uitrusten doe je maar na de kermis!

Woensdag 5 juli is alweer de laatste dag met weer veel live muziek. The Disco Disciples bij 't Portiertje en coverband At Your Service bij Klaas. Zowel op de Middelweg als op de Langebuurt wordt de kermis spetterend afgesloten. De organisatie wenst iedereen een heel gezellige kermis.

Hein Berkhout winnaar derde Dagfondvlucht vanuit Bourges

Hein Berkhout won de derde Dagfond vlucht. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Zaterdag 24 juni was er prima weer op de losplaats in het Franse Bourges (630 kilometer), een lichte grondmist stelde de lossing uit tot 9.00 uur in de morgen. Er waren vijf liefhebbers met 41 ingekorfde duiven op deze Dagfondvlucht. Naar ruim zeven uur vliegen met een zuidwestelijke wind in de staart werd de eerste en snelste duif al om 16.16.38 uur geklokt bij Hein Berkhout in Uitgeest. Zijn eerste duif vloog een gemiddelde van 1445,729 meter per minuut, wat neer komt op een snelheid van ruim 86 kilometer per uur.

De uitslag van de derde Dagfondvlucht vanuit Bourges luidt als volgt: 1-2-6-7-8e Hein Berkhout (Uitgeest), 3-4-9e Combinatie Kerssens-Krom (Akersloot), 5e Piet Groentjes (Uitgeest) en 10e Wim van Hoolwerff (Uitgeest). De taartbon van deze vlucht gaat naar Hein Berkhout met een van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag en de attractieprijs, geschonken door Hein Berkhout, gaat naar de negende duif in de uitslag van de Combinatie Kerssens-Krom. De eerste duif in de uitslag van Hein Berkhout was tevens goed voor een 23e plaats in het CC 3/A tegen 40 deelnemers met 518 duiven en een 49e plaats in de gehele Kring 3, tegen 75 deelnemers met 971 duiven.

Dramatische eerste Jonge duivenvlucht met als winnaar Henk Brondijk
De jonge duiven vlogen voor de eerste maal dit seizoen vanuit het Belgische Minderhout met een afstand van 123 kilometer. Er deden negen liefhebbers mee met 199 ingekorfde duiven. Al vanaf de vroege ochtend trokken er van het zuidwesten naar noordoosten steeds buien en motregen over de vlieglijn, zodat de duiven pas laat in de middag om 15.20 uur konden worden gelost. De duiven hadden bij vertrek van de losplaats al moeite om de juiste richting te kiezen maar vertrokken na meerdere malen rondes te draaien toch uiteindelijk in de goede richting. De jonge duiven zouden middels de stevige zuidwestenwind wel eens met hoge snelheden de hokken kunnen bereiken. Het zou echter deze middag voor menig duivenliefhebber op een grote teleurstelling uitdraaien.

Henk Brondijk, dochter Roos en de overwinningsduif. Foto: aangeleverd

Na lang wachten werd de eerste duif bij Henk Brondijk in Uitgeest geconstateerd op de tijd van 17.19.15 uur. De snelheid van die duif was 1038,290 meter per minuut (slechts 62 kilometer per uur). Ondanks de harde wind in de staart een veel te lage snelheid, dus al snel ontstond er paniek bij de liefhebbers want slechts een enkele liefhebber kreeg ook maar een paar duiven op tijd thuis in hun hok die middag. Het aantal prijsduiven van deze vlucht kon dan ook niet worden gehaald omdat er slechts 30 van de 66 prijsduiven tijdig waren gearriveerd. Ondanks het tekort aan aantal prijsduiven werd er toch maar een uitslag gemaakt.

Die uitslag van de eerste vijf liefhebbers eerste Wedvlucht jonge duiven op zaterdag 24 juni luidt als volgt: 1-5-7-12-15e Henk Brondijk (Uitgeest), 2-3-4-6e Dirk de Bruin (Uitgeest), 8-9-10-11-17e Wim Rodenburg (Uitgeest), 13-14-18-19-20e Frank Rodenburg (Uitgeest) en 16e Niels Goeman (Uitgeest). De taartbon van deze week gaat naar Wim Rodenburg (Uitgeest) met een van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De attractieprijs geschonken door Wim van Tol voor de 15e duif in de uitslag, gaat naar Henk Brondijk (Uitgeest). De eerste duif van Henk Brondijk was tevens goed voor een 37e plaats in het CC 3/A tegen 47 deelnemers met 1367 duiven en 'n 117e plaats in de gehele Kring 3, tegen 99 deelnemers met 2704 duiven. Met gelukkig redelijk weer in de komende dagen zullen er toch nog wel een groot aantal jonge duiven op hun hok terug kunnen keren.

Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9

REGIO - De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9 hebben kennis genomen van de onderzoeken om te komen tot een voorkeursalternatief. Voor het verbeteren van de Verbinding A8-A9 is een milieueffectrapportage uitgevoerd naar drie alternatieven: het Nul-plus-, Golfbaan- en Heemskerkalternatief. Voor de alternatieven is ook een kostenraming gemaakt en een maatschappelijke kosten-batenanalyse opgesteld.

Op basis van de resultaten komen de Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Zaanstad en Velsen en Rijkswaterstaat tot een voorkeur voor het Golfbaanalternatief. Zij constateren dat het Golfbaanalternatief het beste oplossend vermogen heeft tegen de minste kosten.

De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest hebben een voorkeur uitgesproken voor het Heemskerkalternatief. Voor Beverwijk en Heemskerk geldt dat de respectievelijke gemeenteraden moties hebben aangenomen die het Golfbaanalternatief uitsluiten. In de moties wordt naar het oordeel van deze gemeenteraden aangegeven dat het Golfbaanalternatief wordt uitgesloten omdat dit alternatief negatief uitpakt voor de leefbaarheid van de bewoners van de Heemskerkse en Beverwijkse woonwijk Broekpolder.

Gedeputeerde Staten stellen, als bevoegd gezag, een voorlopig voorkeursalternatief (VVKA) vast. In hun besluit nemen zij het advies van de stuurgroep mee. De voorzitter van de stuurgroep, gedeputeerde Elisabeth Post heeft geen voorkeur uitgesproken. Dit vindt plaats in GS, waar besloten wordt over het VVKA. Het besluit wordt op korte termijn verwacht. Het VVKA wordt vervolgens ter inzage gelegd zodat betrokkenen een inspraakreactie kunnen indienen.

Verbinding A8-A9
Het ontbreken van een goede oost-westverbinding zorgt dagelijks voor files op de provinciale wegen N203 en N246. Dit leidt in Krommenie en Assendelft tot ernstige overlast, van onder meer sluipverkeer, geluidhinder en slechte luchtkwaliteit. Een betere verbinding tussen de A8 en A9 is van groot belang om deze problemen op te lossen. De provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen onderzoeken samen de mogelijkheden om de doorstroming en de leefbaarheid voor nu en voor de toekomst te verbeteren.

Uitvoering musicalklas nieuwe muziekschool te Uitgeest

Een deel van de musicalklas. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Op zaterdag 1 juli om 19.00 uur wordt in Cultureel Centrum de Zwaan een spannende musical uitgevoerd. De kinderen uit de musicalklas van de Nieuwe muziekschool te Uitgeest hebben een jaar lang hard gewerkt aan de musical. Samen bedachten ze het script, gebaseerd op het boek van Paul van Loon.

Collecte van Terre des Hommes

REGIO - In de week van 3 tot 8 juli zullen de collectanten van Terre des Hommes in Castricum, Akersloot, Limmen en Uitgeest langs de deuren gaan. Zij halen geld op voor projecten ter bestrijding van de seksuele uitbuiting van kinderen, zowel in Azië als in Nederland. Terre des Hommes heeft namelijk kennis opgedaan met het virtuele meisje 'Sweetie', dat in Azië werd ingezet om pedofielen te ontmaskeren. Die kennis is ook heel nuttig gebleken bij de bestrijding van kinderprostitutie in Nederland.

De werkgroep Terre des Hommes Kennemerland hoopt dan ook op een grote opbrengst. Nog niet alle wijken zijn bemand, dus als u nog tijd en zin hebt om mee te lopen, kunt u bellen naar: 06-14378905.

Bijzondere voorstelling Miksado

'Welkom Thuis' tijdens het Smeltfeest. Foto: Ellen Snoek

HEEMSKERK - Twaalf deelnemers uit acht verschillende culturen presenteren de voorstelling 'Welkom Thuis' om 16.30 uur op donderdag 29 juni, tijdens het Smeltfeest op het Nielenplein. Deze wereldse theatergroep heeft de naam 'Miksado'. Rick Dros heeft speciaal voor deze theatergroep een stuk geschreven en geoefend met de deelnemers.

Vanaf februari komt de groep regelmatig bij elkaar, in wisselende samenstellingen. Zij leren elkaar steeds beter kennen en durven zichzelf steeds meer te laten zien. Initiatiefnemer van dit theaterproject is Magda Ramirez, die uit eigen ervaring weet wat erbij komt kijken als je vanuit een ander land en cultuur, een nieuwe taal moet leren en een nieuwe weg moet vinden in Nederland. Bij Welschap Welzijn is zij docente conversatie Nederlands en vindt het belangrijk dat nieuwkomers op verschillende manieren de Nederlandse taal leren en in contact komen met Nederlanders.

Er zijn twee try-outs geweest, eentje in buurtcentrum De Schuilhoek en één in woonzorgcentrum Meerstate. De try-outs waren indrukwekkend en komisch tegelijkertijd. De bewoners van Meerstate reageerden erg positief en gingen helemaal in het theaterstuk op. De première op 29 juni is zeker een bezoek waard. Het theaterproject wordt gedragen door Cultuurcentrum Heemskerk, Gemeente Heemskerk en ondersteund door Welschap Welzijn.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest

Woensdag 28 juni: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 30 juni: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in Geesterheem met koffiedrinken.
Zaterdag 1 juli: GEEN VIERING (Er is vormselviering in Heemskerk).
Zondag 2 juli: 09.00 uur H. Eucharistieviering met medewerking van Laus Deo en kinderkerk.

In de maanden juli en augustus is het kerkhof op woensdagavond open tot 20.00 uur. Het secretariaat is tot en met 6 juli op donderdag gesloten.

Gratis Hip Harpconcert in De Jansheeren

Harp kan ook hip zijn! Foto: aangeleverd

HEEMSKERK - Woensdag 28 juni is er een Hip Harpconcert in De Jansheeren vanaf 19.15 uur. Dat harp ook hip kan zijn, bewijst dit concert. Leerlingen van Cultuurcentrum Heemskerk treden op met pop- en moderne muziek. De docent, Emilie Bastens, begeleidt de leerlingen op haar Elektrische Harp.

Nieuwsgierig hoe dit zal klinken? Kom kijken en genieten van dit gratis concert. De zaal gaat open om 19.00 uur. Adres: De Jansheeren, Maltezerplein 1, Heemskerk. Meer informatie op www.cultuurcentrumheemskerk.nl en op Facebook: Cultuurcentrum Heemskerk.

Kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

Zondag 2 juli: 10.00 uur Akersloot, Dielofslaantje. Voorganger Ds. P. Kooiman.