De Uitgeester

21 juni 2017

De Uitgeester 21 juni 2017


Geslaagd in Uitgeest

Amber Loots is geslaagd voor haar vmbo GL diploma, zit op het Clusius College in Castricum en gaat na de zomervakantie naar het HMC, het Hout en Meubel College in Amsterdam voor de opleiding Interieuradviseur 4. "Ik heb er zin in!" Foto: aangeleverd

De Uitgeester feliciteert iedereen die dit jaar geslaagd is. Op naar een glansrijke toekomst!

Eva Mark (21 jaar) is afgestudeerd aan de pabo InHolland Haarlem. "Ik ga volgend jaar fulltime werken als juf!"  Foto: aangeleverd
Finn Kortbeek is geslaagd voor het vmbo. Finn gaat hierna 4-jarige opleiding werktuigbouwkunde bij Tata Steel doen. Foto: aangeleverd
Ian Webbe slaagde onlangs voor zijn vmbo opleiding aan het Clusius College. Na de zomervakantie start hij met een opleiding 'Management in de Horeca' aan het ROC in Amsterdam. Hij heeft er veel zin in! Foto: aangeleverd
EllaMae Duin heeft na de havo (twee jaar geleden) het vwo gevolgd aan het Bonhoeffercollege in Castricum. Vorige week woensdag kwam het verlossende telefoontje: ze was geslaagd, had ook geen enkel herexamen. Na de vakantie gaat ze toegepaste biologie studeren in Almere aan de Aeres Hogeschool. Foto: aangeleverd
Joep de Boer is geslaagd voor zijn vwo-diploma aan het Bonhoeffer College. Hij gaat volgend jaar Biomedische Wetenschappen studeren aan de UvA. Foto: aangeleverd
Joris Groen (rechts) is geslaagd voor zijn havo-diploma. "Volgend jaar ga ik international business and management studeren aan de hogeschool van Amsterdam, maar natuurlijk eerst veel werken en lekker genieten van mijn welverdiende vakantie." Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij dagbesteding Thuisbij.

Zij had bij leven haar dankbaarheid vastgelegd in een bijzonder fraai geslaagd schilderij van de horizon van Uitgeest.

Woensdag 14 juni 2017

Als alles goed gegaan is, komt dit bericht bij jou binnen. Ik stuur het naar jou op. Daar komt ie. Dit was het nieuws aan Margreet bij het begin van de nieuwe dag. Dan nog even de 'boodschappentas' voor Ilona klaar zetten, dan kan ik het ochtendnieuws op de computer gaan lezen en gaan wachten op de Thuisbij-taxi met chauffeur Rob. Rob was vandaag José, maar het resultaat was het zelfde.

Deze ochtend stond in het teken van slagen of zakken. Voor Daan van Ilona en Rob was het slagen geen punt. Dat was wel het antwoord op de vraag of hij cum laude zou slagen. Cum Laude was ook geen punt voor Daan. Maar er was meer. Als hij met een 10 voor wiskunde zou slagen, leverde dat een taart van de wiskundeleraar op. Heel Thuisbij zat gespannen aan de middagmaaltafel te wachten. Het werd net geen taart van de meester. Wel een feest. Wel een taart van een trotse mama Ilona.

De stenen-leggende stratenmaker had het terras voor de voordeur gelegd, en dat wilde weer zeggen dat we egaal-lopend binnen konden komen zonder onze nek te breken. Van de zomer kunnen we heerlijk in de zon zitten, zoals menigeen dat deze woensdag al vast uitprobeerde.

Vandaag hoorden we ook dat Thuisbij ook haar filiaal in Limmen kon gaan inrichten. Annette en haar partner hadden het pand voor Thuisbij Limmen gekocht. Ilona en Rob gaan nu met hun ervaring daadwerkelijk helpen bij het van het Limmer grond tillen van Thuisbij nummer twee. Ze nemen er de tijd voor. Verstandig. Spannend is het wel.

Nog meer belangrijk nieuws kwam van de partner van onze voormalige mede Thuisbijer Ada. Deze Ada bleek een begaafd schilderes. Zij had bij leven haar dankbaarheid vastgelegd in een bijzonder fraai geslaagd schilderij van de horizon van Uitgeest. Vandaag kwam de partner dat schilderij brengen. Hun beider dankbaarheid was met grote schoonheid voor het nageslacht vastgelegd. Waarvoor de dankbaarheid van heel Thuisbij! Het schilderij komt te zijner tijd op een mooie plek in Thuisbij. Ter nagedachtenis aan Ada, zoals het hoort.

De ouders van chauffeuse José kwamen uit Akersloot met een schaal vol kostelijke aardbeien. Tinie maakte ze vakkundig schoon. Wij smulden ervan. Twee keer, met slagroom en roomijs. Dat zijn van die dingen waarover bij Thuisbij nog weken likkebaardend nagepraat wordt.

Lees alle dagboek verslagen op www.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Opheffing ijsbaan in de hete politieke zomer

Door: Lou Winter, Narcissenpad 16

Aan het eind van het jaar kun je de balans opmaken wat de politiek (coalitiepartijen CDA, D66, UL en de VVD) aan desastreuze en onomkeerbare plannen met het dorp in gang hebben gezet. De buitenspel gezette partijen zitten zich machteloos te verbijten, want ze komen voor alle besluiten één stem tekort. In de vergadering van vorige week vroeg een commissielid aan de wethouder van de alternatieve ijsbaan om nog eens naar een andere locaties te kijken zoals het oude VVU terrein of het voormalige manege-land aan de Westergeestervaart, hoek Binnenmeer (dit is al jaren eigendom van de gemeente). Hierbij fronste de wethouder van de alternatieve ijsbaan haar wenkbrauwen (zou ze dit niet geweten hebben?), maar na beraadslaging met haar collega, wees zij op het 75 pagina's tellend rapport van een extern bureau, met de locatie tegenover molen De Kat. Deze laat een tekening zien waarbij een vaart moet worden omgelegd om zodoende het aangewezen huttenweek-terrein te vergroten (kostenplaatje?). Ook drie insprekers konden het college niet overtuigen om hier van af te zien. De vervolgvraag van eerder genoemd commissielid was tevens de beslissing uit te stellen tot na de zomer, maar daar hadden bovengenoemde partijen geen boodschap aan. Dus ligt het raadsvoorstel al klaar om donderdag de 29ste in de raadsvergadering afgehamerd te worden. Einde ijsbaanterrein.

Kuilart-tentoonstelling en Kunstroute Uitgeest

Een van de kunstwerken. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - In het weekend van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni houdt Stichting De Nieuwe Kuil haar traditionele tentoonstelling van werkstukken, die door deelnemers aan de creatieve cursussen zijn gemaakt, in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest. De openingstijden zijn vrijdag van 19.00 uur tot 21.30 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich laten informeren over, en zich inschrijven voor de nieuwe cursussen, waarvan de meeste in september van start zullen gaan. Tijdens de Kuilart-tentoonstelling presenteren deelnemers aan de porseleinschildersgroep 'Art op Wit' van Anneke Heijne een uitstalling van beschilderd porselein en zal er een demonstratie van het porselein beschilderen worden verzorgd.

De Kuilart-tentoonstelling maakt op zaterdag 24 en zondag 25 juni deel uit van de Kunstroute van Uitgeest. De route voert langs een twaalftal ateliers en tentoonstellingsruimten in het centrum van Uitgeest. Naast de vaste ateliers en galeries van de lokale kunstenaars, zijn er een vijftal gastlocaties waarvoor regionale, landelijke en ook internationaal opererende bekende kunstenaars zijn uitgenodigd.

Hiertoe behoren:

  1. Galerie de Verfschuur - Middelweg 65. Hierin exposeren: Sonja van Dijk (Bergambacht – Limburg) met eigentijds keramiek en Hanny Riewerts (Vleuten) met contrastrijke aquarellen.
  2. Het Gemeentehuis met prachtige schilderijen van Peter van Berkel (Middelburg) en keramische groepsbeelden van dieren van de hand van Marian Timmer (Berkenwoude – Limburg).
  3. Het Regthuys met fijnschilderijen in olieverf van Willem Groenewoud (Salland – Overijssel).
  4. Het Jeugdhuis van de Protestantse kerk met schilderijen van de Amstelveense schilderes Ellen te Kroode en beelden van Jeanine Vermeulen (Beverwijk) en Marja Vessies (Heemskerk).
  5. De sinds vorig jaar toegevoegde Protestantse kerk, waarin een groepsexpositie is ondergebracht met schilderijen van Ans Zijlstra (Velsen-noord) en Koos Beemsterboer (Hoogwoud), beelden en keramiek van Jolande Piersma (Uitgeest) en het echtpaar Sylvia en Jos van Onna (Heiloo), terwijl tevens de Fotoclub van Uitgeest zich met vele foto's presenteert.

De kunstroute is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een informatiefolder over de Kunstroute zal gedurende de Kunstroute, bij de deelnemende exposanten, en dus óók in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8 1911GH in Uitgeest beschikbaar zijn. Zie voor nadere informatie: www.denieuwekuil.nl, of u kunt contact opnemen met het secretariaat van Stichting de Nieuwe Kuil: Mw. Anneke Heijne, Meerpad 2 ,1911 AS UITGEEST, telefoon 0251 311776, e-mail: anhvrijn@casema.nl

Geneesmiddelen en vakantie

Patricia de Jong. Foto: aangeleverd

Gaat u op vakantie en neemt u geneesmiddelen mee? Dan zijn er een aantal tips waar u op kunt letten:

Natuurlijk is het belangrijk om uw dagelijkse geneesmiddelen mee te nemen op vakantie. Neem voldoende mee voor de reisperiode en één week daarna. Vraag daarom op tijd uw herhaalmedicatie aan, bijvoorbeeld één maand voor vertrek, ook als u een 'baxterrol' heeft. Controleer, voordat u vertrekt, de houdbaarheidsdatum van uw geneesmiddelen. Bewaar uw geneesmiddelen in uw handbagage; zo heeft u ze altijd bij de hand en kan u problemen voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om uw geneesmiddelen op een goede plek te bewaren; leg (uw) geneesmiddelen bijvoorbeeld nooit op de hoedenplank of in het dashboardkastje van de auto, maar bewaar uw geneesmiddelen op een donkere en koele plek (niet in uw zakken). Anders kunnen geneesmiddelen bederven en zijn deze niet meer bruikbaar.

Gebruikt u een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt? Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD? Dan heeft u bij de douane een speciale verklaring nodig van een arts. Afhankelijk van het land is dit een 'Schengenverklaring' of een Engelstalige medische verklaring. Begin op tijd met de aanvraag, deze kan namelijk vier weken duren. Het kan voorkomen dat u op vakantie onverwachts gegevens nodig heeft over uw geneesmiddelen, bijvoorbeeld in geval van ziekte, verlies of een tekort aan uw geneesmiddelen. Vraag daarom (kort) voor vertrek aan uw apotheek een overzicht (medicijnpaspoort/reisdocument), dat is een service van uw apotheek en daaraan zijn geen kosten verbonden.

Mochten er bij u naar aanleiding van dit artikel nog naar vragen boven komen (bijvoorbeeld het uitstellen van de menstruatie, zonnebrand, inhoud reisapotheek, reizen naar 'exotische bestemmingen'), schroom dan niet uw apotheek te bezoeken, te bellen of te mailen.

Het team van Apotheek Uitgeest wenst u alvast een mooie zomer en eventueel een prettige vakantie!

Zomermarkt 2017 voor Prijedor

Lekker snuffelen op de zomermarkt. Foto: aangeleverd

Door: Ria Pijlman

UITGEEST - Op zaterdag 8 juli van 9.00 tot 15.00 uur is er een zomermarkt op het plein achter De Klop, waar u van alles kunt kopen: boeken, puzzels, huishoudelijke artikelen, kleine meubelen, elektrische apparaten en speelgoed. Het geld dat er mee opgehaald wordt, komt ten goede aan de bevolking van Prijedor en omgeving (Bosnië).

De kerk in Prijedor is alweer enkele jaren geleden ingewijd. Maar de werkgroep gaat nu door voor de mensen in Prijedor en omgeving. Want dat de nood in Bosnië nog steeds heel hoog is, hebben we vorig jaar met eigen ogen gezien. Een gezin met twee kleine kinderen in een krot zonder water, zonder elektriciteit. Een meisje met kanker dat wekelijks naar het ziekenhuis moet, maar er is geen geld voor een buskaart.

Het geld dat wordt bijeengebracht wordt rechtstreeks overgemaakt naar de pastoor van Prijedor, die precies weet waar hulp het meest dringend nodig is. Om een groot aanbod te hebben op de markt vragen we de mensen in Uitgeest om hulp. Alleen spullen die nog goed genoeg zijn om te verkopen, kunt u geven. Geen kleding. De adressen waar u terecht kunt zijn: Co Heine, Kruiskamplaan 110 (311982); Fetze Pijlman, Vrijburglaan 61 (313632); Han Scheerman, Hogeweg 76 (311019); Siem van Zutphen, Westergeest 75 (310193). Ook kunt u op vrijdag 7 juli terecht in De Klop, naast de Rooms-Katholieke kerk aan de Langebuurt. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn daar mensen aanwezig. En natuurlijk verwachten we op zaterdag 8 juli een enorme drukte op het pleintje achter De Klop, waar bij goed weer op een terrasje ook koffie, thee en frisdrank gedronken kan worden.

Aanloop naar de Kermisloop: "Deze obstakel-run is prima te doen voor iedereen"

De organisatoren van de Kermisloop: links Perry Meijer en rechts Arjan Zonneveld bij molen De Kat. Foto: Anita Webbe

Tekst en foto: Anita Webbe

UITGEEST - De allereerste Kermisloop van Uitgeest staat voor de deur. Op 1 juli om 16.00 uur wordt het startschot gegeven voor een 2,5 kilometer uitgezet parcours met zestien obstakels. Je hoeft geen sporter te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Dit nieuwe evenement is er voor jong en oud en zowel voor de deelnemers als de toeschouwers een bron van vermaak.

De organisatie is in handen van initiatiefnemer Perry Meijer en secretaris/penningmeester Arjan Zonneveld. Zij leerden elkaar kennen bij TC Uitgeest en zo is het idee ontstaan voor de Kermisloop. Zij hebben intussen een organisatorisch sterke groep bijeen, die allen met een eigen taak zijn bedeeld: zoals Susan Twaalfhoven (massagepraktijk), Roy Liefting (Liefting Fit) samen met zijn vriendin Suze van Beuningen en Cas Hoogland (CIOS-stagiaire). Perry: "We zijn erg blij dat een groot aantal van de Uitgeester ondernemers bereid is om een steentje bij te dragen. Zowel financieel als met producten zoals het verzorgen van de obstakels tot aan de medailles toe. Zonder hen zou dit evenement niet kunnen plaatsvinden."

Veiligheid
Arjan Zonneveld: "Het draaiboek is klaar. Aan alle veiligheidsnormen en -eisen is voldaan, en de vergunningen zijn aangevraagd. Het parcours wordt in verband met de veiligheid op de dag van de Kermisloop opgebouwd en ook weer afgebroken. Iedereen die zich fit voelt kan in principe aan de Kermisloop meedoen. Het is geen prestige kwestie, plezier en gezelligheid staan bovenaan. Deelnemers hoeven niet bang te zijn voor onoverwinnelijke obstakels. Is een obstakel te lastig, dan kun je deze gewoon met behulp van de deelnemers overbruggen. Er staat in ieder geval bij elk obstakel een CIOS-begeleider klaar om te assisteren. Of je één, twee of drie rondes doet, bepaal je zelf. Als je echt wilt winnen is het wel een voorwaarde dat alle obstakels genomen moeten worden én de drie rondes volbracht moeten zijn. Er zijn drie bekers te winnen: voor de snelste man, de snelste vrouw en de snelste groep."

De kermisloop wordt gezellig aangekleed met muziek, kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen op het gemeentepleintje en kunnen voor slechts één euro ponyrijden op het Regthuysplein. Daar staat overigens ook een obstakel voor de deelnemers. De start is om 16.00 uur vanaf Café-Restaurant Klaas. Al rennend of lopend volgt men het parcours met zestien obstakels dat hen leidt achter de kermis langs. Daar wacht al het eerste van een aantal verrassingselementen... en dóór... via de ijsbaan en rondom molen De Kat, waar de deelnemers het waarschijnlijk niet droog gaan houden. Geen nood: omkleden en douchen kan eventueel bij sporthal De Meet, waarna iedereen gewoon gezellig de kermis op kan!

Inschrijven
Ben je16 jaar of ouder? Tot 26 juni kun je nog inschrijven voor dit leuke sportieve evenement via www.kermisloopuitgeest.nl. De kosten bedragen € 15,00 per persoon. Er is een limiet van 350 personen ingesteld op het aantal inschrijvingen. Wees er dus snel bij, want vol is vol! Houd Facebook Kermisloop Uitgeest ook goed in de gaten met betrekking tot nieuwtjes. Alle deelnemers krijgen vooraf nog gedetailleerde informatie over de spelregels en het parcours. Men ontvangt een tijdregistratie-chip en tijdens de run een drankje. Na de finish bij Café-Restaurant Klaas worden er lekkere broodjes uitgedeeld, alsmede een goodie-bag met wat lekkers én een blijvende herinnering.

Het gehele evenement is georganiseerd op non-profit basis: het bedrag dat na afloop eventueel overblijft, wordt geschonken aan een nader te bepalen goed doel binnen Uitgeest.

Over drijven

Huisarts Dirk Jan van Wijk Foto: Aangeleverd

Helaas is vorige week in De Uitgeester de laatste alinea van de column van Dirk Jan van Wijk weggevallen, waardoor de essentie van de column verloren ging. Hier volgt de column inclusief de missende alinea:

Door huisarts Dirk Jan van Wijk

"Dokter, is heb de laatste tijd zo'n last van drijven!" De dokter begrijpt niet wat de patiënt bedoelt. Overdrijven misschien, of afdrijven? Hij besluit tot een gevatte oplossing: "Ik stel voor dat ik u dan een tube zinkzalf voorschrijf!"

Aan deze grap van Herman Finkers moest ik denken toen ik aan dit stukje over 'drijven' begon. Want veel mensen hebben last van 'drijven' en hun 'drijvers' (Engels: 'drives').

Drijfveren

De manier waarop we denken en dingen doen gaat grotendeels automatisch. We worden gestuurd door onze normen en waarden, die ons van-huis-uit zijn aangeleerd, en door wat ons in het leven is overkomen. Ons denken en handelen wordt grotendeels geregeerd door wat wij 'vanzelfsprekend' vinden. En dat gaat vooral onbewust. En zo wordt iedereen in meer of mindere mate gedreven door ambitie, doelen, liefde, barmhartigheid, werklust en meer van dergelijke positieve, zingevende, drijfveren. Drijfveren zijn meestal nuttig voor ons (want anders hadden we ze niet 'geleerd') en zorgen ervoor dat we de meeste dingen automatisch volgens een bepaald patroon doen. Maar hoe nuttig deze drijfveren ook kunnen zijn, je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Er ontstaat dan een bepaald type probleem, dat je gedurende je leven elke keer weer parten speelt. Want door je 'drives', je drijfveren, kun je ook elke keer automatisch weer iets doen dat juist níet goed voor je is. Er ontstaat dan een 'zelf-ondermijnend thema'. We stoten ons steeds weer aan dezelfde steen.

Zelf-ondermijnend thema

Nogal wat mensen lopen in hun leven vast op hetzelfde type probleem. Zo zijn er mensen die in de eerste plaats zorgen voor anderen en weinig rekening houden met zichzelf. Vroeg of laat breekt ze dat op. Wanneer ze niet de waardering krijgen die ze verdienen en waar ze heimelijk op hopen, kunnen ze afknappen of een burn-out krijgen. Anderen hebben regelmatig het idee dat ze onrecht wordt aangedaan. En weer anderen dat ze niet de moeite waard zijn, er niet toe doen. En ook zijn er mensen die bang zijn voor mislukking (faalangst). Veel mensen doen dingen die ze eigenlijk niet willen uit angst voor ruzie of conflict. Herken je dergelijke patronen bij jezelf of anderen? Of misschien vraag je je regelmatig af: Waarom word juist ik gepest, waarom mislukken mijn relaties steeds, waarom voel ik me zo vaak machteloos, waarom lukt het toch steeds maar niet om onze familieruzie bij te leggen?

Oplossingen

Deze 'zelf-ondermijnende thema's', problemen die elke keer weer opduiken, lijken met 'gezond verstand' opgelost te kunnen worden. Maar rationele oplossingen, zoals 'afstand nemen', 'leren om nee te zeggen', 'je er niets van aantrekken', blijken vaak nog niet zo eenvoudig. Het zijn problemen die voortkomen uit onbewuste drijfveren. Psychotherapeuten maken gebruik van ons 'gezonde verstand' om ons weerbaarder te maken tegen de aanvallen die het leven steeds weer op ons doet. Zo kunnen bijvoorbeeld assertiviteitstrainingen goed helpen om meer voor jezelf op te komen en cognitieve gedragstherapie om je anders te gaan gedragen in ziekmakende situaties.

Een andere manier om af te rekenen met dergelijke zelf-ondermijnende thema's is het opstellen van het thema in een (familie)opstelling. De opstelling laat je zien waarom dit thema zich steeds weer aandient bij jou en wijst je doorgaans ook de alternatieve levensweg. In het MCM wordt elke maand een opstellingenavond georganiseerd.

We hebben allemaal heel veel 'drives'. Gelukkig. Maar bijna iedereen heeft door zijn drijfveren ook één of meerdere zelf-ondermijnende thema's. En als we die gemakkelijk kunnen accepteren ('zo ben ik nu eenmaal') is dat prima. Heb je echter steeds maar weer last van die ene eigenschap en lukt het je maar niet om daar anders mee om te gaan, informeer dan eens bij je huisarts of POH-GGZ of je er psychologische hulp voor kunt krijgen of dat het thema zich leent voor een 'opstelling'.

Voorkom dat jouw 'drijvers' je laten 'zinken'!

Een prettig briesje op de boot

Foto: Anita Webbe

De afgelopen dagen werd er massaal verkoeling gezocht bij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Stam Bouw: Het juiste adres voor al uw bouwwerkzaamheden

Het team van Stam Bouw. Foto: Anita Webbe

Tekst en foto: Anita Webbe

Molenwerf 36c 1911 DB Uitgeest, Tel. 0251-310988, Email: stambouw@gmail.com Website: www.stambouw.com

Ervaren vakmanschap, persoonlijke aandacht, kennis, betrouwbaarheid en service zijn voor u, als particulier of zakelijke opdrachtgever én voor Stam Bouw de belangrijkste doelstellingen bij het realiseren van grote tot kleinschalige bouwprojecten. Voor onderhoud, renovatie, woning- en utiliteitsbouw en interieurwerk bent u bij Stam Bouw aan het juiste adres.

Stam Bouw is erkend Bouwgarant aannemer en lid van Bouwend Nederland. In elf jaar tijd heeft het bedrijf niet alleen in Uitgeest aardig aan de weg getimmerd, maar ook ver daarbuiten. Stam Bouw heeft momenteel 24 vakmensen in vaste dienst en beschikt aanvullend over een netwerk van ongeveer 30 ZZP'ers. Dit zijn zorgvuldig geselecteerde vakmensen, passend binnen het kwaliteits- en serviceniveau dat Stam Bouw handhaaft. Hechtend aan een zorgvuldige coördinatie van de werkzaamheden, bouwen zij aan inspirerende projecten.

Doelstelling
Stam Bouw is ervaren met het werken in bouwteams en aanbestedingen. Door ervaring en kennis te koppelen aan gedeelde verantwoordelijkheid over de voortgang van het project, biedt een bouwteam veel voordelen. Als gevolg van het efficiënter uitwerken van het bouwplan, de korte lijnen en uitgebreide kennis van materialen en detaillering, levert dit uiteindelijk ook voor u als opdrachtgever voordeel op. Via dit transparante concept is het voordeliger bouwen, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het bouwen, verbouwen en onderhouden van alle type woningen en utiliteitsgebouwen: dat is de doelstelling van Stam Bouw. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan kwaliteit, klantgerichtheid en zorgdragen van de opdrachtgever.

Utiliteitsbouw
Aangezien er vaak veel partijen betrokken zijn bij een utiliteitsbouwproject, staat zorgvuldige coördinatie hoog in het vaandel. Of het nu gaat om hotels, winkels of bedrijfspanden. Wanneer Stam Bouw als hoofdaannemer fungeert, wordt er nauw samengewerkt met gespecialiseerde onderaannemers op het gebied van onder meer betonwerk, staalconstructie en wandbeplating. Voorbeelden van onlangs gerealiseerde projecten zijn onder andere: de afbouw van Hotel van der Valk in Oostzaan, Ripley's in Amsterdam en het Apollo Hotel in Vinkeveen.

Verbouwing
Bent u in het bezit van een bestaande woning of gaat u er een kopen waaraan er gerenoveerd moet worden? Stam Bouw verzorgt de gehele renovatie. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een deel in eigen beheer te doen. Woningen, bedrijfspanden en dergelijke worden weer bruikbaar gemaakt conform uw wensen en de geldende criteria. Bij renovatie van oude of monumentale panden wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de hedendaagse bouwkundige eisen en het comfort waaraan het pand moet voldoen.

Interieur
Stam Bouw richt zich op maatwerk en een integrale aanpak. Met hun specialisatie en het gebruik van hoogwaardige producten kunt u rekenen op unieke en persoonlijke meubelstukken. Van inloopkast tot complete hotel-, school- of kantoorinrichting, geheel op maat naar de wens van de opdrachtgever, zorgt dit gerenommeerde aannemingsbedrijf voor de juiste vertaling van uw eisen, wensen en verwachtingen.

Heeft u plannen of ideeën? Kom gerust vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden.

Er is ook weer een leuk filmpje gemaakt door Daan Kouijzer, te bekijken via www.uitgeester.nl (Bedrijf Belicht), Facebook en Youtube.

Timo Hup en Marloes Bloedjes exposeren in De Oude Keuken

Samen linoleum drukken. Foto: Anthony Verolme

CASTRICUM - Vanaf 19 juni tot 21 augustus exposeren Timo Hup en Marloes Bloedjes in De Oude Keuken in Castricum.

Timo (Castricum) werkt in de Oude Keuken en tekent en schildert wekelijks een middag bij Marloes. Kunst maken is voor hem vooral belangrijk omdat hij hierdoor zijn hoofd leeg kan maken. Zijn hoofd zit vol fantasie en hij heeft altijd wel twee (of tien) goede ideeën om uit te werken. Zijn stijl is intens en kleurrijk. Favoriete thema's zijn figuren uit zijn eigen wereld en planten, vooral vleesetende! Het ontwerp van een van zijn tekeningen vindt u terug op het kopje dat in De Oude Keuken wordt gebruikt.

Marloes Bloedjes (Heemskerk) is beeldend kunstenaar en illustrator en geeft cursussen in tekenen en schilderen. In haar werk begint ze met de zoektocht naar de juiste kleur. De kleur die op dat moment dichtbij ligt. Vanuit daar ontstaan de veelal organische vormen en de uiteindelijke compositie, meestal abstract of een landschap. Gaandeweg verzamelt ze allerlei materialen, passend bij de kleur om in het schilderij te verwerken. Dit kunnen stukjes stof, gedroogde bloemen of gescheurd papier zijn.

In deze periode hangt in de Oude Keuken werk van mensen met een beperking. Zowel voor Timo, die het syndroom van Down heeft, als voor Marloes, die een beperkte visus heeft, is het belangrijk om niet te 'vol' te raken en het overzicht te houden. Veel ideeën hebben is leuk, maar het is ook zaak dat de beste er ook daadwerkelijk uit komen. Goede keuzes maken, goed kijken en een hoofd vol beelden, dat zijn de ingrediënten voor de kunst van Marloes en Timo.

Tevens is het voor De Oude Keuken een bijzondere periode want op 2 juli vieren zij hun tienjarig jubileum! De Oude Keuken bevindt zich op het terrein van Dijk en Duin in Castricum (Bakkum). Voor openingstijden, zie: https://www.deoudekeuken.net. Meer informatie over de expositie vind je op www.toverzicht.nl.

Hans Balk en Joop Koopman bij Kunstroute Uitgeest

Bloemensteunen van Joop Koopman. Foto: aangeleverd

UITGEEST - Tijdens de kunstroute exposeert fotograaf Hans Balk zijn foto's op de Kuil 3. Hans, vele jaren werkzaam als docent op het Jac. P. Thijsse college, laat foto's zien van de reizen die hij gemaakt heeft. Met zijn foto's probeert hij een beleving door te geven aan de kijker. Joop Koopman exposeert in de tuin aan de Kuil 3 te Uitgeest zijn keramisch werk, waaronder een nieuwe serie 'opwaaiende zomerjurken', groot en klein.

Een van de foto's van Hans Balk. Foto: aangeleverd

Estafette- en trimloop in Akersloot

Estafette- en trimloop. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - De Akersloter Marathon Klub (AMAK) organiseert op zondag 2 juli de twaalfde estafette- en trimloop. De estafetteloop staat open voor iedereen. Teams van atletiekverenigingen, bedrijfsteams, gelegenheidsteams, familieteams en gemengde teams mogen meedoen. Individuele lopers kunnen meedoen aan de trimloop. De voorinschrijving (alleen voor de estafetteloop) is inmiddels geopend. Voor de snelste estafetteteams per categorie zijn er prijzen beschikbaar. Er kunnen teams van vier lopers meedoen. Zij leggen na elkaar een parcours af van 5,4 kilometer. Na aankomst van de vierde loper, loopt het hele team gezamenlijk nog een extra ronde van 3,5 kilometer. De finishtijd van de derde loper geldt vervolgens als de totaaltijd van het team.

Het is ook mogelijk om als individuele loper mee te doen aan het evenement. Deze lopers kunnen maximaal zes keer een ronde van 3,5 kilometer lopen. De start voor de teams is om 10.30 uur, voor de individuele lopers is dit 10.35 uur. Start en finishlocatie: handbalvereniging Meervogels, Boschweg 26 in Akersloot. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Inschrijven (alleen voor de estafette) kan vooraf via www.amak.nu. De kosten zijn € 16,- per team en kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL02INGB0004106770 ten name van AMAK te Akersloot onder vermelding van estafette. Op de dag van het evenement is inschrijven aan de start ook mogelijk. De kosten blijven dan voor de estafette € 16,- en voor de trimloop € 4,-. Voor de trimloop is inschrijven alleen op de dag zelf mogelijk.

Onderlinge dressuurwedstrijd Stal de Meijerij

De jury zoekt verkoeling onder de parasol. Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Afgelopen zondag 18 juni hebben wel 112 deelnemers meegereden met de onderlinge dressuurwedstrijd op stal De Meijerij in Uitgeest. Op deze dag konden alle ruiters, van jong tot oud en van beginner tot gevorderd, hun rijkunsten vertonen.

Al vroeg in de morgen waren de eerste ruiters bezig om hun paard of pony klaar te maken voor de dressuurwedstrijd. De vachten werden gepoetst tot ze glommen, staarten werden netjes ingevlochten en in de manen werden mooie knotjes of vlechten gemaakt. Allemaal met een keurig wit dekje onder het zadel kon iedereen op zijn best in de ring verschijnen.

Het was prachtig weer afgelopen zondag, waardoor vele toeschouwers lekker konden komen kijken. Vanuit de kantine werd er onder andere heerlijke zelf gemaakte taart verkocht. Aan het eind van de middag verzamelden alle ruiters zich voor de grote prijsuitreiking welke traditioneel werd gepresenteerd door gastheer Ron Zijlstra. Ook werd er tijdens de prijsuitreiking de trekking van de loterij gedaan door Magic Raymen. Omdat het welzijn van de pony's en paarden bij de Meijerij altijd voorop staat werd het initiatief genomen om deze loterij te organiseren. Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers en de opbrengst van de loterij is voor de pony's en paarden van de Meijerij.

De Meijerij is erg blij met de hulp van alle vrijwilligers, en trots op alle ruiters en natuurlijk op de fantastische pony's en paarden. Iedereen heeft op deze dag zijn beste beentje voor gezet. De dressuurwedstrijd was weer een groot succes!

Femke Mossinkoff en Jan Langeveld stelen de show

AKERSLOOT - Jan Langeveld uit Bakkum en Femke Mossinkoff uit Akersloot waren donderdagavond de winnaars van respectievelijk de mannen en vrouwen in de koers om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot. Enorm veel ontzag was er voor de jonge Femke Mossinkoff op Sportcomplex de Cloppenburgh, die stand hield in het mannengeweld en uiteindelijk de derde plek overall voor zich op wist te eisen.

Jan Langeveld nam, nadat Kay Pronk uit Limmen al na een ronde door pech het strijdtoneel verliet, de leiding over en stond deze niet meer af. Daarachter leverden de Egmonders Peter Dekker en Henk Jan Verdonk senior samen met Castricummer Vincent Beentjes strijd om de volledige bezetting van het podium. Femke Mossinkoff verweerde zich kranig tussen deze mannen en dit bracht haar de winst bij de vrouwen en een allover derde plaats, ook doordat Vincent Beentjes door opspelende knieklachten de pijp aan Maarten moest geven.

Uitslag mannen: 1. Jan Langeveld Bakkum, 2. Peter Dekker Egmond aan de Hoef, 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef, 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef, 5. Peter Langevoort Akersloot, 6. Martin Meijer Heerhugowaard, 7. Ryan Barneveld Heerhugowaard, 8. Ad van Rijn Uitgeest, 9. Kees Pronk Limmen, 10. Lars van den Wijngaard Akersloot. Uitslag vrouwen: 1. Femke Mossinkoff Akersloot

Alle kinderen mochten met Ace en Love op de foto. Foto: aangeleverd

UITGEEST - TC Uitgeest kreeg zondag bezoek van Ace en Love, de mascottes van de KNLTB Tenniskids. Naast dat het natuurlijk een zonnige dag was, was het vooral een gezellige en sportieve ochtend.

Er waren ongeveer vijftig kinderen van verenigingen uit de regio. Om 9.00 uur begonnen de Oranje kinderen met hun wedstrijdjes en om 11.00 uur gingen de jongsten (Rood) van start met als goede binnenkomer de Warming-up door Ace en Love! Tijdens de wedstrijdjes kwamen zij alle kinderen aanmoedigen en gingen met alle teams op de foto. Tot slot werd er nog een leuk spel gespeeld met Ace en Love en kregen de kinderen een leuke attentie van de KNLTB. Ter afsluiting werd er met de TC Uitgeest jeugd geluncht. Al met al kijken de Jeugdcommissie en Jeugdraad terug op een zeer geslaagde ochtend voor de Jeugd met vele blije gezichten.

Uitgeester teams bij SamenLoop voor Hoop Beverwijk

Het Vrienden in Actie team. Foto: Marianne Jonker

Door: Marianne Jonker

BEVERWIJK - In het weekend van 24 en 25 juni 2017 zal in Beverwijk voor de eerste keer een SamenLoop voor Hoop worden georganiseerd. Dit is een 24-uurs wandelestafette waar geld mee wordt ophaald voor kankeronderzoek. Gezamenlijk lopen vóór hoop en tégen kanker. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. De SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Het parcours in Beverwijk is een uitgezette ronde rondom de kinderboerderij De Baak. Er kan gedurende de nacht geslapen worden op een apart deel van het terrein in eigen meegebrachte tentjes. Dit versterkt en verhoogt de sfeer van saamhorigheid nog meer.

De Openingsronde wordt gelopen met 'survivors'. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. 's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie worden dierbaren herdacht, is er steun voor elkaar en wordt de overwinning op kanker gevierd. Vervolgens wordt er een ronde gezamenlijk gelopen met fakkels ter herinnering en bezinning. Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. Tijdens deze SamenLoop zal er ook een Kinderloop worden gehouden. Deze loop wordt georganiseerd voor alle kinderen uit de bovenbouw van de basisscholen. Geen 24 uur maar 24 minuten lopen kinderen rond het terrein van Kinderboerderij de Baak.

Aan de SamenLoop doen ook teams uit Uitgeest mee, met elk hun eigen speciale reden. Anouk vertelt: "ik loop met mijn familie en vrienden, we lopen met twaalf mensen. Ons team heet 'de snelle lopers'. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en zodat er nóg betere medicijnen komen. Aan mijn moeders kant in de familie zijn veel familieleden getroffen door kanker en veel van hen zijn er aan overleden, waaronder helaas ook mijn moeder. Ik ben blij dat ik er nu wat voor kan doen door deze loop."

Ook de Uitgeestse Christel en haar vrienden en vriendinnen doen mee, onder de naam 'Vrienden in actie'. "Tijdens een etentje kwamen wij op het idee om met onze vriendengroep (Uitgeesters en Heemskerkers) hier aan mee werken. Gezamenlijk iets doen voor het goede doel. Iedereen kent wel iemand met kanker, dus reden genoeg om mee te doen. Toen wisten we nog niet dat één van ons ook ziek is, longkanker, geen goed vooruitzicht. We zijn er stil van, verbijsterd, maar nog meer gedreven om met elkaar een mooi weekend neer te zetten en heel veel geld in te zamelen om de strijd tegen kanker aan te gaan! We hebben familie, vrienden en collega's gevraagd om ons te sponsoren. We zijn heel blij dat we hebben mogen collecteren voor KWF tijdens het ICGT (Internationale Cor Groenewegen Toernooi). We hebben al een mooi bedrag bij elkaar, maar we gaan door, want er is veel nodig! U kunt dit team nog steunen en doneren via: https://acties.samenloopvoorhoop.nl/vriendeninactie. We staan in het weekend van de SamenLoop ook met een goed gevulde marktkraam. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen in het weekend van 24 en 25 juni rondom Kinderboerderij de Baak in Beverwijk."

Mike Korver winnaar Lonnekerstaete Junior Cup

Mike in het groene jasje dat behoort bij het winnen van dit toernooi. Foto: aangeleverd

ENSCHEDE – Mike Korver is in Enschede winnaar geworden van de Lonnekerstaete Junior Cup. Op de baan van Sybrook liet de Uitgeester golfer met een uitstekende ronde alle concurrenten achter zich.

In een sterk bezet toernooi voor spelers tot 21 jaar zette Mike Korver (19) al vroeg op de zaterdag een score neer waar de rivalen de tanden op konden stukbijten. Met onder andere drie birdies en een eagle op de par-4 negende hole kwam hij tot 69 slagen, drie onder de baan.

Lang zag het er naar uit dat later op de dag Maurits-Jan Oosterhof ook tot die score zou komen. Na zestien holes was hij nog steeds drie onder de baan, maar twee bogeys op de laatste twee holes betekenden het einde van zijn kansen. Voor Korver was eigenlijk meteen de winst zeker. De overige spelers kwamen op de lastige baan niet in de buurt.

"Een week geleden speelde ik in het Nederlands kampioenschap ook al goed, maar vielen de putts niet. Dat was nu beter, maar ik voel dat er nog steeds meer in zit'', analyseerde de Uitgeester, die lid is van Houtrak. "Dit is in ieder geval een fijne overwinning.''

Kienen in Buurtcentrum de Schuilhoek

Heemskerk – Op zondag 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur is er een gezellige kienmiddag in buurtcentrum De Schuilhoek aan de Van Bronckhorststraat 1 in Heemskerk. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 voor drie kien rondes en een loterij. De zaal is open om 13.30 uur. Voor meer informatie: ria.zieltjens@welschap.nl, tel: 0251-255024

Wim Rodenburg wint derde Mid-fond vlucht vanuit Pont St. Maxence

De winnende duif maakt een buiging. Foto: aangeleverd

UITGEEST/PONT ST. MAXENCE - Zaterdag was een drukke dag voor de postduivenliefhebbers: een altijd spannende opleer van de jonge duiven en de wedvlucht vanuit het Franse Pont St. Maxence (388 kilometer). Zowel hier als in Frankrijk was het al vroeg zonnig, zodat de duiven na het optrekken van de inversie (grondmist) toch al om 09.00 uur onder prima omstandigheden werden gelost. Voor deze vlucht was het aantal deelnemers negen met 104 duiven in cours. Na ruim vijf en half uur vliegen, meldde de eerste en snelste duif zich al om 14.24.25 uur in Uitgeest bij Wim Rodenburg met een snelheid van 1198.822 meter per minuut (ruim 71 kilometer per uur).

De uitslag van de eerste vijf liefhebbers van de derde Mid-fond vlucht op zaterdag 17 juni luidt als volgt: 1-13-15-23-24e Wim Rodenburg (Uitgeest), 2-3-14-17-20e Peter Schellevis (Uitgeest), 4-7-8-10-19e Frank Rodenburg (Uitgeest), 5-12-18e Hein Berkhout (Uitgeest) en 6-26e Piet Groentjes (Uitgeest). De taart van deze vlucht gaat naar Piet Groentjes met een van zijn duiven op de laatste plaats in de uitslag. De attractieprijs geschonken door Frank Rodenburg gaat naar zijn oom Wim Rodenburg met een duif op de 13e plaats in de uitslag. Deze overwinning van Wim Rodenburg was tevens goed voor een 29e plaats in het CC 3/A tegen 52 deelnemers met 684 duiven en een 60e plaats in de gehele Kring 3, tegen 94 deelnemers met 1343 duiven. Komend weekend wederom twee vluchten, de Jonge Duiven gaan als wedvlucht voor de eerste maal naar het Belgische Sint Job in 't Goor (160 kilometer) en de Oude Duiven gaan naar het Franse Bourges met een afstand van 620 kilometer.

10 / 12

Geslaagd!

Jac. P. Thijsse College Castricum

MAVO
Akersloot:
Antonio Caddeo, Loek Fatels, Dante Janssens, Lex Kerssens, Daan Kippersluis, Nicky Schoon, Joey Teuthof, Femke Vermast. Assendelft: Yuri Brand
Castricum: Tarik Beentjes, Marina Buurman, Tim Dam, Chiel Dijkman, Sam Dreijer, Dawa Garpa, Pien van der Geest, Sytze van der Heijde, Maarten Hielema, Kain Kolenbrander, Kevin Kools, Brian de Lange, Leonard van der Linden, Joyce Moolenaar, Tygo Nanne, Joppe Opdam, Sanne Oud, Dylan Peijs, Dyllan Rehmani, Lisa van der Schoor, Lance Valk, Marco Veerkamp, Joris Verlaat. Egmond aan den Hoef: Mees Groen, Marijn Stam, Francien Verweij. Egmond-Binnen: Rens Tervoort, Ruby Ham. Heemskerk: Johnny Broekhuizen, Sander van Groen. Heiloo: Malou Bakker, Stef Bakker, Billie Beekman, Ramon van Bennekom, Fonteyn Branbergen, Jade Dirks, Niels Genet, Ricky de Jong, Mees Keet, Jaro Klamer, Lucas Opten, Bram Stam, Siebe Steenstra, Anna Tendijck, Daan Veldheer, Sterre Wingelaar, Floor Zandbergen, Thijs Zonneveld. IJmuiden: Julia Htun. Limmen: Dion Beentjes, Sabrina Boon, Muriël van Duin, Jesse Glorie, Anna Hes, Maxime Lamers, Annick Lute, Luc Paulisse, Dirk-Jan Rodenburg, Daan Romein, Stan Sassen, Mike Schouten, Sam Tomasi, Aïsha Valkering, Tom van der Velden, Tim Veldhuizen, Matthé de Waal, Iwan Winter. Uitgeest: Tom Abbenhuijs, Jort Abbenhuijs, Matthijs Bloothoofd, Daan de Boer, Youri Brandjes, Nino den Brave, Demi Brinkhof, Max Dijkstra, Ilse Goverde, Quinty Harland, Marco Hegeman, Jamie Jonker, Kiona Kolder, Isa Lievers, Sem Satoer, Dennis van Stralen, Stijn Tromp, Bram Ursem, Lynn Willeke, Linda Winter.

HAVO
Akersloot:
Romana Carfora, Sten Ellsworth, Jim van der Eng, Toine Groen, Pien Hoogland, Esmee Hulskamp, Milou Kok, Hilde Krom, Manon Schagen, Bente Smit, Bente Swinkels. Assendelft: Boy Hompert. Castricum: Casper Aarnts, Esmée Bakker, Jim Baltus, Rowen Baltus, Yamir van den Berg, Celeste Bongers, Jasper Boot, Sophie Broenink, Aimee Brouwers, Jan Brouwers, Vincent Dekker, Roderick Eeltink, Jetze Eveleens, Sjoerd Glorie, Stijn van der Ham, Niels Hilarius, Zoey van der Horst, Anne Kalshoven, Alexandra Kesting, Noortje Koeman, Ruud Koole, Rosa Koopman, Kyle Kure, Britt Laan, Sandy de Lange, Fabian Langenbach, Daan Louis, Imre Lute, Sofian Lute, Noud Lute, Marloes Mooij, Jori Netiv, Isa Pepping, Anke Ritsema, Tamar de Römph, Janne Rood, Wessel Roodhof, Eva van Soest, Robin Stam, Duco Stammes, Nella Steijn, Annefleur Tromp, Claudia Veerkamp, Marijn Vergunst, Caya van Vliet, Amber van Waveren Hogervorst, Philia Wiedijk, Larissa van Wijk, Zoe Wille, Zakariye Yusuf. Egmond aan den Hoef: Jelle Bakker, Julian Verweij. Egmond-Binnen: Femke Baltus, Noa Hopman, Jessie Hopman, Maaike Meijer, Noël Schoenmaker, Sharon Swart, Ben de Waard. Heemskerk: Vera Veugelers, Vera van Vliet. Heiloo: Maaike Andersen, Thania Bakker, Fleur Bakker, Jimmy Beenhakker, Bente Beerepoot, Isa Blom, Sam Booij, Pieter Bult, Jormay Busso, Ardin Dekker, Dyon Dijkman Dulkes, Valerie Glaudemans, Michael den Herder, Merel Hilferink, Jessica de Jong, Dexter Kerst, Robin Koch, Pim Koopman, Sebastiaan Kraakman, Merle Laban, Rik Lems, Luuk Ligthart, Koen Meijerse, Matthijs Melgers, Matthijs Nap, Melissa Out, Stijn Passtoors, Quinten van der Riet, Stijn Roemer, Nikki Schong, Iris Serrarens, Bart Snieder, Jan Willem Spaans, Maartje Stins, Sem van Veen, Koen de Wolf, Molly Zonneveld. Limmen: Max Adrichem, Steven Bakker, Sem Brakenhoff, Iris Bruijns, Charlotte Clever, Lesley Cornet, Casper Dekker, Matilde Dekker, Ilse van Diepen, Eliane Donkers, Silke Ebels, Anouk Faber, Sanne Glorie, Rosa Harris, Rob van der Heijdt, Jos Hollenberg, Dirk Hollenberg, Rikkert Honing, Suzanne de Jong, Sven Kerssens, Bente Knijnenberg, Noa Kouwenhoven, Isa Krom, Dennis Krook, Wester Kuijpers, Marloes de Kwaadsteniet, Senna Meerman, Max Min, Job Min, Casper Molhoek, Pieter Mulder, Shannah Noordeloos, Nina Nuyens, Luuk Rommel, Jamie Shalders, Kirsten van der Wijk, Nicky Zandbergen, Lois de Zeeuw. Uitgeest: Teun van Aarle, Mohja Alhaj Saleh, Chanel Antonisse, Erran Borst, Lea van Diemen, Marit Doodeman, Jamunha Guillot, Twan Hofland, Aimée Kniese, Axel Kramer, Mariëlle Kransberg, Charlene Lievers, Tim van Osch, Claire van der Pijl, Youri Rasch, Michael van Ruiten, Daan Schrikker, Timo Stegink, Romée Vanacker, Hidde van Wees. Velsen Noord: Dita van der Ham.

VWO
Akersloot:
Tirza Deijlen, Olaf Grootjen, Jasper Hageman, Juup Kaandorp, Joep Koomen, Quincy Siemer, Elise Stengs, Lloyd van Wees. Castricum: Jesse van den Berg, Mette van Blokland, Thijs de Boer, Remco de Boer, Elise Bouwknegt, Amber Brakenhoff, Maurizio Brenna, Amber Croon, Romy Drent, Maja Elders, Dide van de Fliert, Norzan Garpa, Job Glorie, Teun Grandiek, Jesse de Haan, Shanti van Herk, Ilse van der Hout, Sara Jalali, Emma de Jong, Tessel Kaal, Job Kat, Maartje Koeman, Jiska Koppe, Sil Kuijs, Lauren Leek, Hymke Meijer, Britt Min, Sten van der Moer, Jens Opdam, Hannah Plasmeijer, Jill Ranoepawiro, Bryce Renkema, Lisanne Schoonebeek, Serena Stel, Carlijn Tweebeeke, Thomas Vink, Saranke Visser, Daura van Vuuren, Jos van Willigen. Heemskerk: Bo van Pel. Heiloo: Dawit Bakker, Isabel Berkman, Bram Blokker, Frederique Bongers, Doris Flipse, Yannik 't Hart, Esther Hiemstra, Liora Jongerius, Wout Kops, Alan Kreher, Kjeld Melchers, Lex van Midden, Yolien Mulder, Britt Ooijevaar, Bente Posch, Sybrand Rosier, Eline Sibma, Tycho Spaan, Ouke Spanjer, Esther van de Velde, Wies Vos, Cor Zoon. Limmen: Joost Bakker, Marjolein Barhorst, Lisa Hoeben, Maaike Knijnenberg, Roxanne Koopmans, Thomas Kuijpers, Joyce Rijs, Chiara Strijk, Maartje Verdwaald, Patrick Wempe, Ilja Zandbergen.

Bonhoeffercollege Castricum

MAVO
Akersloot: Mats Hart, Pieter Poelman, Mitchel Veldt, Mees Winter, Roos Zeestraten. Assendelft: Thom Gefken, Anna Ruis. Castricum: Chiel van den Berg, Sam van Berkum, Patrice Brakenhoff, Sem Brasser, Bern Dijkstra, Jesse Gischler, Marleen Janssen, Bram Kortekaas, Marijn Kramer, Max van der Kruijssen, Cas van de Langenberg, Jon van der Meer, Ruben van Overveld, René Reuvekamp, Nova Scheelings, Tim Schotten, Lanou Stroeve, Steven Vlekke, Lars Wijker, Richard van Zilt, Njord Zonneveld. Egmond-Binnen: Sam Hopman. Heemskerk: Koert Butter, Dennis Creemers, Jarno Groen, Stijn Groot, Thomas de Groot, Jordy Holleman, Anniek Huiberts, Nick Huissen, Nina Kappenburg, Sterre Krijger, Rick Melendez, Sam Rozemeijer, Macey Timmermans, Sanne Zomer. Heiloo: Mike Aaij, Sara de Boer, Jamahl Cairo, Sascha Hiddinga, Anna Jansen, Lars Smit, Jan Zoon. Limmen: Sara Bakker, Xander Schoemaker, Famke Schut. Uitgeest: Ray Adrichem, René Al, Roos de Boer, Marco Boergonje, Stijn Braakman, Thijs van Eerden, Tanja Kleimann, Per van der Kolk, Alex Perez, Manoe Sjoers, Björn van Son, Roos Theunissen, Ewald van 't Veer, Wouter de Vries, Arwin Westenberg. Zaandam: Damon Dekker, Olaf Husslage, Max Stevens.

HAVO
Cum Laude geslaagd: Sebastiaan Mellema. Akersloot: Mick van Egmond, John Krom, Virginie de Leeuw, Brent van Leeuwen, Jop Swart. Assendelft: Babs Lagerweij. Beverwijk: Ahmet Akdeniz, Koen Kingma. Castricum: Puk Baars, Sem Beentjes, Thomek Beentjes, Bibi Bouthoorn, Bas Bruijnis, Menno Buijnsters, Sacha Deurloo, Laura Dijkhuizen, Manon Duijn, Puck Duikersloot, Judith Flietstra, Paula de Graaf, Stephanie Graas, Mats Knijnenberg, Nanique Kok, Fleur Kolk, Sten Kotten, Ludo van Kruistum, Janneke van der Linden, Sam Marcker, Tycho Meijering, Seim Mol, Bart Mooij, Lenn Poel, Gijs Res, Esther van der Sande, Daan Schlosser, Tjerk Simons, Timo Verbruggen, Guido Verdú Fruijt van Hertog, Sefa Vlaarkamp, Marcella Wijker, Julian van Willegen, Bregje de Wit. Egmond aan den Hoef: Inez Stam. Egmond-Binnen: Jet Blok, Robbert Bommer, Nienke Damink, Nina Lute, Leander Morsch, Tico Tervoort. Heemskerk: Sterre Doornekamp, Stef Duyn, Luna van Egmond, Lotte van den Enk, Amber Gooijer, Anne Jordens, Danny van Leeuwen, Igor Lenting, Sebastiaan Mellema, Lex de Ruijter, Jessie Sap, Jennifer Vendel, Sari Welp, Merel van Wendel, Eva van de Wetering. Heiloo: Casper Arends, Romme Bakker, Maartje Bende, Jesper de Boer, Lize Bot, Tom Dekker, Daniël Genet, Nick Kampstra, Emma Klaver, Job de Koning, Stein Kösters, Stef van Leeuwen, Brian Legdeur, Shanti van Lith, Jelle Marchand, Linette Nobel, Christiaan Tempelaars. Limmen: Jan Boukes, Myrna Jak, Jari Legdeur, Quinten Oudendijk, Leonie Pepping, Yadzia van Til, Nikita Westdorp, Sven Zuurbier. Uitgeest: Gijsje Andringa, Dewi van As, Ruben Bik, Elina Blaeke, Stefan de Boer, Alexandra Chezan, Romée Dijkman Dulkes, Indra van Duin, Bram van Eerden, Jolijn Groen, Joris Groen, Esmee van der Ham, Jari Hilgersom, Britt van der Kolk, Cheryl Konijn, Nikita Korver, Angel Kurvink, Lisa van der Meer, Tessa Pastor, Priscilla Reulen, Demie Rijs, Senna Slot, Jasper Stooker, Ole Stoops, Luuk Truijens, Jan van Zetten.

ATHENEUM
Cum Laude geslaagd: Patrick de Groot, Rianne Kruize, Wendy Winter. Akersloot: Eke van Leeuwen, Brent Muijskens, Angelique Sander. Alkmaar: Sasha Koryakin. Castricum: Milou Baarsma, Gitta Beentjes, Chris Bosselaar, Daan Bosselaar, Myrthe Bouma, Niels Brakenhoff, Emma Brantjes, Dieuwertje Breetveld, Indy van der Drift, Iris Gaarthuis, Melanie Graas, Patrick de Groot, Eliza van de Hoef, Gina Hoogenboom, Tijmen van der Horst, Milan Houben, Eefje Hurkmans, Rianne Kruize, Mats Kuhlman, Tisja Kuiper, Molly Mascini, Sterre Nederpel, Bram Olbers, Wout Opdam, Ingmar Plijter, Jordy Schifferstein, Alf Schuurmans, Tristan Speijdel, Teun Toonen, Daniël Trujillo, Benjamin Turner, Martijn Wester, Annabel Zwagemaker. Egmond-Binnen: Emma Melker, Mara Swart. Heemskerk: Claudia Beentjes, Joshua van Blaaderen, Jesse de Groot, Sander Janssen, Pernilla de Jong, Eline Mensink, Loek van Montfort, Lotte Di Niro, Loes Spiegeler, Marieke Sterk, Rick van Wilsem, Wendy Winter. Heiloo: Tim Heiszwolf, Thomas Lamme, Jette Schiebergen, Pim Schiphorst, Meike Verkerk, Martijn de Visser. Limmen: Nikki Dekker, Tim Dorrestein, Pelle Ebels, Joyce Levering, Stéphan Meijer, Steven de Rave, Mats Riet, Caitlin Valkering, Martijn Vorstman. Uitgeest: Joep de Boer, Oscar Bunnik, Willem Buur, Ella Mae Duin, William Horeman, Femke Jongenotter, Rosalie Knaap, Laura Koek, Pepijn de Leeuw, Dylan van Leeuwen, Julia Linde, Myrna Min, Michiel Molenaar, Jurre Ott, Manon Oudejans, Anne-Marijn van der Plas, Sharon van Son, Ymke Stam, Isabelle Stokkel, Floris van der Veen, Yoeri Vermeij, Jacco van Wijngaarden, Marco de Witte.

GYMNASIUM
Cum Laude geslaagd: Maaike Bakker, Lotte Bouma, Pieter van Essen, Kirsten Meiring, Jan van Rooijen, Paulien Verhaar. Castricum: Maaike Bakker, Lotte Bouma, Tessa Schouten, Paulien Verhaar. Egmond-Binnen: Marjolein Beemster. Heemskerk: Rosalie van der Kolk, Micha Swen. Heiloo: David Oomen, Hugo Roemer, Jan van Rooijen. Limmen: Gwenn Beets, Julia Beets. Uitgeest: Ralph Erkamps, Pieter van Essen, Kirsten Meiring, Sara Verveer, Lonneke Wevers.

Zeilles voor groep 7/8 van basisschool De Wissel

Groep 7/8 De Wissel heeft er zin in! Foto: Anita Webbe

UITGEEST Kinderen uit groep 7/8 (51 in totaal) plus leerkrachten van openbare basisschool De Wissel kregen de unieke kans om kennis te maken met het zeilen. Op maandag 19 juni was het zover: Zeilschool 't Uitgeestermeer heeft haar eerste middag met schoolkinderen die komen 'schoolzeilen'.

Met een buitentemperatuur van 35 graden en een licht briesje op het Uitgeestermeer waren de weersomstandigheden perfect om de kneepjes van het zeilen onder de knie te krijgen. De cursus is een verplicht schoolonderdeel en bestaat uit vier zeilmiddagen van twee uur. Wat kun je je nog meer wensen?

Om 13.30 uur kwamen de kinderen met leerkrachten op de fiets naar Watersportcentrum Uitgeest. Allemaal wat zenuwachtig en druk, kregen de kinderen instructies van de hoofdinstructeur, die met name de veiligheid en de regels benoemde: "Wanneer je in een boot zit, heb je een zwemvest aan en gedraag je je netjes." Er werden groepjes gemaakt en de kinderen liepen met instructeurs naar de bootjes. Twee uur lang was het een prachtig gezicht om de kinderen enthousiast op het water bezig te zien. Na afloop kregen ze allemaal een ijsje, gesponsord door Lekker aan de haven, het petit restaurant van Watersportcentrum Uitgeest. Op naar volgende week, dan is er weer 'schoolzeilen'. Dan ook maar hopen op dit prachtige weer.

Dit project is een initiatief van Kidsbest: een kinderopvang organisatie, die naast reguliere kinderopvang in Akersloot ook dit bijzondere project opgestart heeft, in samenwerking met de zeilschool en Watersportcentrum Uitgeest. Het doel is om kinderen op een verantwoorde manier kennis te laten maken met sportelementen, dit keer gericht op de watersport. Michiel Jonker van de zeilschool zag in dit project een mooie gelegenheid om kinderen enthousiast te maken voor de watersport.

Open dag Cultuurcentrum Heemskerk

Presentatie pop- en slagwerk. Foto: aangeleverd

HEEMSKERK - Cultuurcentrum Heemskerk zet de deuren op zaterdag 24 juni wagenwijd open. Op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur wordt voor de laatste keer de open dag gehouden in het nostalgische pand aan Kerklaan 1. Vanaf volgend jaar zit het cultuurcentrum in het pand bij de gemeente.

Uit alle lokalen zal muziek klinken van diverse muziekinstrumenten zoals, viool, trompet, slagwerk, dwarsfluit, saxofoon, blokfluit, gitaar, harp, djembé, piano, etcetera. Maar ook de dj's zullen van zich laten horen. Er is een heel programma met open lessen, optredens en workshops. Jong tot en met oud kunnen muziekinstrumenten uitproberen en bij de optredens horen en zien wat leerlingen bereikt hebben. De nieuwe brochure vol inspiratie en mogelijkheden voor aankomend jaar ligt eveneens voor u klaar. De bezoeker wordt meegenomen naar de wereld van mooie klanken en geluid. Van 14.30 tot 16.30 uur is het jaarlijkse Suzuki strijkersconcert in de hal van het gemeentehuis. Dit concert is een beleving op zich en zeker de moeite van een bezoekje waard.

Presentatie pop en slagwerk in De Nozem & De Non
Zondag 25 juni zal de pop- en slagwerkafdeling van Cultuurcentrum Heemskerk van zich laten horen in De Nozem & De Non. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er allemaal optredens in de grote zaal en het café. De Sambaband 'Fiesta Segunda' start het muzikale feestje. Daarna komen er presentaties in de grote zaal van djembé, dj's, gitaar en slagwerk. In het café zijn optredens met leerlingen zang en laten de popbands zien en horen wat zij in zeer korte tijd hebben in kunnen studeren. Ook Young Pop Collective, een bigband bestaande uit koperblazers, saxofoons, trompetten en trombones, een ritmesectie en een zanger verzorgt een bruisend optreden. Je bent nooit te oud om met muziek te starten maar deze middag is met name een middag om te genieten van alle muzikale presentaties.

De nieuwe brochure van Cultuurcentrum Heemskerk vol inspiratie en mogelijkheden voor aankomend jaar ligt klaar. En de docenten keyboard, drums, zang, popcursus en elektrische (bas)gitaar zijn aanwezig om meer informatie over hun lessen te geven. Meer informatie op www.cultuurcentrumheemskerk.nl of op Facebook.

Hoop en inspiratie putten

UITGEEST - Een bijzondere eucharistieviering zaterdag 24 juni bij de Rooms-Katholieke parochie in Uitgeest. Priester Jeroen de Wit gaat voor in een eucharistieviering, die in het teken staat van het thema 'putten'. De viering van een uur start om 19.00 uur, na afloop is er koffie en thee in De Klop.

In het drukke leven van alledag even stilstaan? Dat kan met een strandwandeling, een goed gesprek met een vriend of het bezoeken van een plek die bol staat van inspiratie, geloof en hoop. Het putje in Heiloo heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op mensen uit deze regio en ver daarbuiten. Zaterdag 24 juni is priester Jeroen de Wit te gast bij Kerk in Beweging. De Wit is rector van het Heiligdom in Heiloo, in de volksmond vooral bekend door 'het putje'. De bron met heilzaam water wordt al eeuwen bezocht door gelovigen, een plaats waar Maria wordt geëerd en aanbeden.

Meerdere concerten Muziekschool dit weekend

Foto: aangeleverd

UITGEEST - Komend weekend zijn er diverse concerten van de leerlingen van De Nieuwe Muziekschool Uitgeest.

Vrijdag 23 juni treden de leerlingen Algemene Muzikale Vorming en de gitaarleerlingen op in Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest. Dit concert is van 19.00 uur tot 20.30 uur. De entree is gratis. Een (kleine) vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Ook geven verschillende leerlingen van De Nieuwe Muziekschool Uitgeest zaterdag 24 juni meerdere concerten tijdens de Kunstroute Uitgeest. Van 12.00 uur tot 13.00 uur is de beurt aan de leerlingen keyboard, gitaar en cello in de Nederlands Hervormde Kerk, Castricummerweg 6, Uitgeest. Van 13.00 uur tot 14.00 uur volgt een optreden van de leerlingen viool en harp in het Gemeentehuis, Middelweg 28, Uitgeest. Tot slot gaan de leerlingen dwarsfluit en piano van 13.30 uur tot 14.30 uur optreden in Boekhandel Schuyt, Middelweg 139, Uitgeest. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over De Nieuwe Muziekschool Uitgeest en voor een gratis proefles op www.muziekschooluitgeest.nl, mail naar muziekuitgeest@gmail.com of bel 06-19911026.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest

Woensdag 21 juni: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 23 juni: 19.00 uur Heilige Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag 24 juni: 19.00 uur Kerk in Beweging met medewerking van Sound of Life.
Zondag 25 juni: 09.00 uur Dankviering eerste Communicantjes met medewerking van de Cantorij.
In de maanden juli en augustus is het kerkhof op woensdagavond open tot 20.00 uur.

Het secretariaat is tot en met 6 juli op donderdag gesloten.

Kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Uitgeest - Akersloot

Zondag 25 juni: 10.00 uur Uitgeest, Castricummerweg, voorganger Hr. B. van der Bent