De Uitgeester

20 maart 2019

De Uitgeester 20 maart 2019


Ouders met handen in het haar: BSO Kindergarden gaat sluiten

BSO Kindergarden aan de Kleis 84. Foto: Margreeth Anema

UITGEEST - Ouders van de kinderen van BSO Kindergarden, gevestigd op de Kleis 84, kregen vorige week een onverwachts telefoontje van de manager van de locatie: de BSO gaat sluiten. Tot de zomervakantie kunnen de kinderen tussen de 4 en 12 jaar nog opgevangen worden, daarna is het over en uit. De ouders moet nu naarstig op zoek naar een nieuwe manier van opvang.

Door: Margreeth Anema

De kinderopvangorganisatie, met ongeveer 54 vestigingen in Nederland, richt zich van huis uit op kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar; daar ligt ook de grootste expertise. Er is besloten om te stoppen met de BSO in Uitgeest door een combinatie van factoren. Steeds vaker kiezen kinderen een BSO-groep op hun eigen school als deze mogelijkheid bestaat en BSO Kindergarden is vergeleken met andere BSO's relatief klein. Ze hebben dus weinig mankracht en niet genoeg capaciteit om de kinderen hetzelfde te kunnen bieden als de grotere BSO's. "Denk aan het halen en brengen van en naar sportclubjes; zelfs het ophalen van de verschillende scholen is voor ons een uitdaging," legt Ellen van der Sprong uit, marketingdirecteur van Kindergarden.

Lees verder op pagina...

Leerlingen Binnenmeer dompelen zich onder in vrijwilligerswerk tijdens NLdoet

Leerlingen Binnenmeer druk in de weer tijdens NLdoet. Foto: Margreeth Anema

UITGEEST - Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Door: Margreeth Anema


"Veel mensen beseffen het niet maar er zijn vele soorten vrijwilligerswerk. Denk maar eens aan de mensen achter de bar bij de sportclub, de radiomakers bij OSU Radio of de mensen die op donderdag wandelen met de bewoners van Geesterheem," zo meldt Sigrid Wijsman, coördinator van het VIP (Vrijwilligers Informatiepunt).

Zaterdag gingen burgemeester en wethouders aan de slag bij verschillende organisaties en verenigingen. Burgemeester Wendy Verkleij was bijvoorbeeld present op Tennisclub De Dog. Maar vrijdag was het eerst de beurt aan leerlingen van basisschool Binnenmeer, ook zij namen deel aan NLdoet. De leerlingen mochten aangeven bij welke organisatie ze het liefst vrijwilligerswerk wilden doen: Meat en Eat, Geesterheem, zwembad De Zien, Thuisbij, OSU Radio of bij de speeltuin. De keuzes waren snel gemaakt en de kinderen gingen enthousiast aan de slag. Lees verder op pagina....

Drankrijder klapt tegen verkeersbord bij station

Flinke schade na klapper tegen verkeersbord. Foto: 112-Uitgeest.nl / Ruben Noom

UITGEEST – De hulpdiensten werden zaterdagavond rond 18.10 uur opgeroepen voor een verkeersongeval met letsel aan het Stationsplein in Uitgeest. Ter plaatse verklaarde de man dat hij werd afgesneden door een andere auto en hierna tegen het verkeersbord knalde.

In eerste instantie wilde de man geen medische hulp maar voor de zekerheid werd er toch een ambulance gealarmeerd om de bestuurder te controleren. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed en overgebracht naar het politiebureau. Een bergingsbedrijf heeft zijn zwaar beschadigde auto afgevoerd, aldus 112-Uitgeest.nl.

Ruim voldoende voor winkelvoorzieningen Uitgeest

UITGEEST - De gemeente Uitgeest hecht grote waarde aan de leefbaarheid van het dorp. Beschikbaarheid van goede winkelvoorzieningen speelt hierin een belangrijke rol.

In opdracht van de drie provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is ook in 2018 voor Noord-Holland het consumentengedrag via het Randstad Koopstromenonderzoek in beeld gebracht. Het onderzoek geeft antwoord op vragen als waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen en waar ze hun kleding of nieuwe smartphone kopen. Doen ze dit in een gezellig centrum of kiezen ze juist voor het gemak van internet?

Koopstromenonderzoek 2018
De grote lijnen uit het koopstromenonderzoek zijn dat internet blijft groeien en consumenten veel vaker lokaal hun boodschappen doen. Er wordt minder gewinkeld in middelgrote en grote centra en het winkellandschap polariseert verder. Met name kleinere middelgrote centra kregen te maken met dalende bestedingen per m2 (vloerproductiviteit). Kansen liggen met name in verbeteringen met hoge impact (sfeer en beleving), nieuwe relevantie en functies, combinatiebezoek en het stimuleren van combinatiebezoek tussen winkels en andere voorzieningen.

Aanlooplocatie Centrum Uitgeest
Het totaalbedrag aan bestedingen in het centrum van Uitgeest is afgenomen ten opzichte van 2016. Er is in 2018 minder uitgegeven aan 'dagelijkse artikelen' en 'mode en luxe'. Belangrijk is wel te vermelden dat dit alleen gaat om de aanlooplocatie Centrum Uitgeest. De supermarkten buiten het centrum zijn in dit onderzoek niet meegenomen. Uit het loopstromenonderzoek van bureau RMC blijkt dat er wel meer passanten geteld zijn in het centrum. Dit staat haaks op de landelijke trend van minder passanten maar een hogere besteding.

Uitgeest totaal
Eigen inwoners besteden € 29 miljoen (op een totaal van € 32,1 miljoen) aan dagelijkse artikelen in de eigen gemeente. Voor de niet-dagelijkse goederen (mode en luxe, vrije tijd en in en om het huis) besteden de eigen inwoners € 5,8 miljoen (op een totaal van € 7,8 miljoen). De inwoners geven de winkelvoorzieningen het rapportcijfer 7,8 ten opzichte van 7,6 in 2016. Met name 'veiligheid' scoort hoog maar de 'bereikbaarheid per openbaar vervoer' kan beter. De leegstand in Uitgeest ligt flink lager dan het landelijk gemiddelde. Voor meer informatie zie www.kso2018.nl.

Sluiting BSO Kindergarden: gemengde gevoelens

UITGEEST- "Kindergarden is een goede kwalitatieve speler in de kinderopvangbranche en wij kampen net als vele andere organisaties met een wachtlijst. Als wij stoppen met de BSO dan kunnen we wel meer broertjes en zusjes opvangen van kinderen die al een plek hebben in een van onze groepen," vertelt Van der Sprong.

Door: Margreeth Anema


Er zitten dus twee kanten aan dit verhaal. Kindergarden heeft te maken met gemengde gevoelens bij de ouders: sommige ouders staan te juichen omdat er nu plek is voor hun tweede of derde kind, maar andere ouders zitten met de handen in het haar omdat zij een nieuwe opvangmogelijkheid moeten zoeken voor hun oudere kind die nu op de BSO zit.

De verslaggever sprak met een van de getroffen ouders: "Mijn dochter zit op de BSO en mijn jongste op de babygroep. Voor de oudste zullen wij dus een nieuwe BSO-locatie moeten vinden. We zijn haar inmiddels aan het voorbereiden op de sluiting van Kindergarden en ze moest hier ontzettend om huilen, vooral het gemis van de leidsters valt haar zwaar." Een alternatieve opvangmogelijkheid zoeken is lastig: "Opa's en oma's passen iedere week al een dag op en de Regenboog had geen plek op de dag dat wij opvang nodig hebben," zo vertelt de ongeruste moeder. "We zagen dit totaal niet aankomen," vult ze aan.

Kinderen ophalen op twee locaties
Voor de kinderen is het verlies van hun 'veilige haventje' een hard gelag maar ook voor de ouders is het even schakelen: je moet je kind toch ineens ergens anders achterlaten. Ouders met meerdere kinderen in verschillende groepen bij Kindergarden krijgen dus ook een logistiek probleem: "Mijn dochter zit op de BSO en voor haar moeten we dus een nieuwe locatie zoeken. Onze baby zit op de babygroep en kan dus gewoon blijven. Dit betekent dat we de kinderen op twee locaties moeten ophalen. Mijn man gaat naar de ene locatie en ik naar de andere."

De directie van basisschool Binnenmeer heeft inmiddels een bericht gestuurd aan alle ouders die kinderen op de betreffende BSO hebben. Zij melden in het bericht dat BSO Tabijn Uitgeest met locaties op de Kornak, de Molenhoek en de Binnenmeer onderzoekt welke mogelijkheden zij de kinderen van BSO Kindergarden kunnen bieden. Via een inschrijfformulier kunnen ouders hun eventuele interesse aangeven en zal BSO Tabijn Uitgeest inventariseren welke services zij kunnen bieden. Het uurtarief van BSO Tabijn Uitgeest ligt lager dan het gemiddeld uurtarief bij BSO Kindergarden. Wat wel opvalt is dat de afname van een incidentele dag bij BSO Tabijn Uitgeest 8 euro hoger ligt dan bij BSO Kindergarden. Meer informatie over de tarieven is te vinden via de websites van de verschillende locaties van BSO Tabijn.

Schoorsteenbrand woning Achterloet valt mee

Brandweer bezig met controle van de schoorsteen. Foto: Ruben Noom / 112-Uitgeest.nl

UITGEEST - De brandweerkorpsen van Uitgeest en Heemskerk werden zaterdagavond rond 18.50 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Achterloet in Uitgeest. Buurtbewoners zagen vonken uit de schoorsteen komen waarna de brandweer werd ingeschakeld.

De brandweer heeft de open haard leeggehaald en buiten afgeblust. In de woning is een controle uitgevoerd of de brand zich nergens had verspreid. Met de hoogwerker van brandweer Heemskerk is het rookafvoerkanaal via het dak gecontroleerd. Er bleek geen sprake meer te zijn van smeulende resten in het rookafvoerkanaal. De bewoner zal zelf de schoorsteen laten vegen, aldus 112-Uitgeest.nl.

CDA met windkracht 7 in molen 'De Dog'

CDA in molen 'De Dog'. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Zaterdagochtend waren de Uitgeester kandidaten voor de waterschapsverkiezingen uit Uitgeest in molen 'De Dog' aanwezig. Samen met nog een aantal bezoekers en CDA-leden, kregen zij een uitleg over de molen van vrijwillig molenaar Peter Heeremans en zijn vrouw Silvia.

De molen draaide weer na een aantal maanden van onderhoud en maalde 70.000 liter water per minuut uit de Castricummerpolder. De molen is voor bezoekers te bezichtigen als hij draait.

Officiële opening Zuivere Koffie

UITGEEST - De nieuwe kiosk op het station Uitgeest 'Zuivere Koffie' zal donderdag 21 maart officieel geopend worden. Alle Uitgeesters zijn van harte welkom bij de opening.

De opening zal donderdag om 14.00 uur plaatsvinden op het station van Uitgeest (middenspoor). Bij de opening zal ook een delegatie vanuit het ministerie van Justitie/ Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de Nederlandse Spoorwegen (NS) aanwezig zijn. Volgende week meer in De Uitgeester over Zuivere Koffie.

Boule Plaisier geeft een feestje

Feest bij Boule Plaisier. Foto: Boule Plaisier

UITGEEST - 'Jeu de boules spelen doe je bij Boule Plaisier'. Het is de slogan van deze jeu-de-boulesclub, die trots is op haar bestaan en haar plaats in het sociale leven van Uitgeest.

De club is op 21 maart 1979 opgericht door de voormalige Uitgeesters Leo Somers en Gerrit van de Ven. Deze beide mannen hadden daarvoor al bij andere gemeenten rondgekeken en zagen bij een club, die toen nog speelde op de wandelpaden van het landgoed Beeckesteyn, dat de wandelaars zich bij het spelen betrokken voelden.

"In het overleg met de gemeente kwamen 6 locaties in beeld maar uiteindelijk viel de keuze op een terreintje achter de ijsbaan. In die 40 jaar is die keuze een gouden greep gebleken. Er is een prachtige kantine bijgekomen en er wordt zelfs vier keer per week met veel enthousiasme door de leden gespeeld. En elk jaar melden zich weer Uitgeesters om lid te worden van de club op deze sociale ontmoetingsplaats," aldus Peter de Reus van jeu de boules Uitgeest.

De Reus: "Het is dan ook tijd voor een jubileumfeestje voor de clubleden en partners/introducees en wel op zaterdag 18 mei. Het belooft een dag te worden met wedstrijden, versnaperingen, muziek en een gezellig samenzijn."

Film 'The Children Act' in Filmhuis De Zwaan Cultureel

Beeld uit de film 'The Children Act'. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof, waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam heeft leukemie. Om hem al zijn medicijnen te kunnen geven is een bloedtransfusie nodig, maar zowel de jongen als zijn ouders weigeren dat. Zonder een bloedtransfusie zal hij niet lang meer leven. Adam is Jehovah's Getuige en vanwege zijn overtuiging weigert hij de noodzakelijke medische hulp. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Omdat de jongen nog (net) minderjarig is, is het aan de rechter om te beslissen of het ziekenhuis over de transfusie mag besluiten.

Deze film is te zien op vrijdag 22 maart in het Dorpshuis. De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of aan de zaal indien nog beschikbaar.

MCM Column - Welkom bij La Vida!

Paula Rozeman van La Vida. Foto: Aangeleverd

Als je je niet fit voelt, vitaliteit en energie mist, lichamelijke klachten ervaart en gespannen bent, kan stress onbewust de oorzaak zijn.

Spanning heeft een negatief effect op ons welbevinden, zowel lichamelijk (somatisch), psychisch (emotioneel en mentaal) als gedragsmatig. Veelvoorkomende lichamelijke klachten die kunnen ontstaan door spanning zijn: hoofdpijn, klachten aan schouders, nek, rug, bekken, maag/darm en buik. Maar ook klachten als o.a. (extreme) vermoeidheid, niet kunnen ontspannen, druk op de borst of hartkloppingen, onverklaarde spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, moeite met ademen, lusteloos, prikkelbaar, onrustig of gejaagd zijn, slecht of juist heel veel slapen.

Wat kan La Vida voor je doen
La Vida is een praktijk waarbij lichaamsgericht werken centraal staat. Ik ga ervan uit dat jouw lichaam door lichamelijke, emotionele, mentale en gedragsmatige stresssignalen aangeeft wat jij nodig hebt. Het leren herkennen en erkennen van deze stresssignalen doen we door gesprekken, oefeningen voor lichaamsbewustwording, adem- en ontspanningsoefeningen en methodieken vanuit o.a. de psychosomatische fysiotherapie, somatic experience (SE) en NARM.

Wie ben ik?
Ik ben Paula Rozeman, werkzaam als lichaamsgericht werkend therapeute. De kracht van mijn eerst gevolgde studies, algemene fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie, is het stellen van diagnoses en behandelen van patiënten met blessures aan het houdings- en bewegingsapparaat in relatie tot wie wij zijn, hoe we omgaan met blessures en wat o.a. het effect is van spanning op het herstel van de blessures.

Deze studies zijn voor mij een prachtige basis geweest voor verdere verdieping in de mens. Lichaamsgericht werken is al jaren mijn passie. Verschillende opleidingen, waaronder somatic experience (SE) en NARM (Neuro Affectieve Relationele Model), en het volgen van cursussen waarbij ontwikkeling van autonomie als gezondheidsbevordering centraal heeft gestaan, hebben hierin een belangrijk aandeel gehad. Zowel in mijn persoonlijke als therapeutische ontwikkeling.

Verdieping in en werken met mensen is waar ik van houd!

Meer informatie en contact
Wil je meer informatie of een afspraak maken dan kun je contact opnemen met mij: Paula Rozeman, Churchillplein 1, Akersloot, 0251–314447, www.praktijklavida.nl, info@praktijklavida.nl. Op dinsdag ben ik werkzaam in het MCM, Molenstraat 1a, Uitgeest.

Column Jeugd- en Jongerenraad - Jouw thuis, jouw stem

Ljubisa Metikos van de Jeugd- en Jongerenraad. Foto: Aangeleverd

De verkiezingen komen er weer aan, dit keer die van de Provinciale Staten en de waterschappen. Twee verkiezingen waar de opkomst meestal een stuk lager is dan die van de Tweede Kamer, zeker onder jongere stemmers. Waar zou dat toch aan liggen?

Misschien komt het omdat het hier gaat om onderwerpen en politici waar je niet urenlang over zult discussiëren. Tweede Kamerdebatten zijn echter altijd wel spannend, en bespreken vaak belangrijke kwesties. Laatst bijvoorbeeld nog met de donorwet, wie heeft daar nou geen mening over? Toch beseffen veel mensen niet dat zulke onderwerpen ook terugkomen bij deze verkiezingen. De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk die van de Eerste Kamer. En daar moeten wetten zoals de donorwet echt ook nog langs voordat ze ingevoerd kunnen worden.

De lokale politiek staat nu echter centraal. En helaas is het wel zo dat de meeste stemmers, waarvan een groot deel jongeren, die vaak maar saai vinden. Maar besef wel dit: deze verkiezingen raken jou, beste lezer, het hardst. Het gaat immers over jouw thuis. Neem bijvoorbeeld de voorgestelde snelwegverbinding tussen de A8 en de A9. Voor of tegen, de gevolgen van het wel of niet bouwen zijn echt te voelen. En geen enkele lijsttrekker zal er ook maar één woord aan vuil maken. Baudet, Buma, Klaver, Rutte, ze gaan er simpelweg niet over.

Dat ben jij namelijk, beste lezer. En die stem kan een flinke impact hebben. Denk aan de natuurliefhebber en de trekvogel die na het bouwen van die snelweg de ononderbroken velden tussen Assendelft en Heemskerk niet meer zien. Slechts een zee van asfalt zal overblijven. Of denk aan de forens, die zonder die verbinding nog jaren moet doormodderen in zijn auto over de overbelaste Provincialeweg naar Krommenie. Terwijl de mensen die daar wonen de ramen nooit open kunnen doen door al die uitlaatgassen. En zo zijn er nog meer voorbeelden te verzinnen.

Zowel nationaal of lokaal, links of rechts, conservatief of progressief, jouw stem kan je leven hier in Noord-Holland echt veranderen. Stem dus op 20 maart!

Ljubisa Metikos
Jeugd- en Jongerenraad Uitgeest

55+ viscompetitie 2019 gaat van start

UITGEEST - De hengelsportcompetitie voor 55+ deelnemers start op dinsdag 23 april met de eerste ontmoeting van de in totaal 20 geplande wedstrijden. De wedstrijden worden wekelijks, vanaf eind april tot begin september, op de dinsdagochtend gevist.

Om 07.00 uur wordt er aan het AHB viswater De Kuil verzameld. De wedstrijden starten, afhankelijk van de locatie, tussen 07.30 en 08.00 uur en duren tot 11.00 uur. Er wordt gevist in de regionale viswateren in en rond Uitgeest, Alkmaar en Zaanstad. Er mag uitsluitend met de vaste hengel worden gevist. Het wedstrijdresultaat bestaat uit de som van het resultaat van aantal (1 punt per vis) en gewicht (1 punt per 100 gram) van de gevangen zoetwatervis. Het eindresultaat van de competitie wordt gevormd door van de 20 wedstrijden de 14 beste wedstrijdresultaten op te tellen.

Ter afsluiting van de competitie wordt op 10 september een koppelviswedstrijd georganiseerd, waarna in de kantine van VV Uitgeest de prijsuitreiking van de zomercompetitie plaatsvindt. Naast de interne competitie wordt jaarlijks tussen de deelnemers van de 55+ competitie van AHB Uitgeest en HSV 't Snoekje uit Heemskerk, een onderlinge koppelviswedstrijd georganiseerd. "Heeft u interesse om als enthousiast visser aan deze competitie mee te doen, dan vragen wij om u aan te melden bij een van de wedstrijdcommissieleden," aldus de organisatie. Bel met Pico Pilkes: 06-12180223, Gerard Vosse: 0251-310116 of Joop de Beer: 0251 311348.

Overigens is het niet noodzakelijk om als nieuwe deelnemer aan de competitie ervaring te hebben met het wedstrijdvissen. Uw aanstaande competitiegenoten zijn graag bereid om u het een en ander uit te leggen, en aan de waterkant enige instructie te geven. Met relatief eenvoudig standaard hengelsportmateriaal kan in eerste instantie worden volstaan.

Inschrijving avondvierdaagse Uitgeest

De paden op en de lanen in! Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 april tussen 15.30 -17.00 uur en 19.00- 20.00 uur kunnen kinderen en volwassenen zich weer inschrijven voor de avondvierdaagse Uitgeest.

Dit wandelevenement, georganiseerd door Speeltuinvereniging Kindervreugd, wordt gelopen van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 april. Start en finish zijn alle dagen bij de speeltuin. Met natuurlijk op de vrijdag de feestelijke binnenkomst op het sfeervolle Reghthuysplein, waarna iedereen doorloopt naar Speeltuin Kindervreugd om de verdiende medaille op te halen.

Kinderen tot en met basisschoolgroep 5 lopen elke dag een route van 5 km door het dorp, start 18.00 uur. Ouders zorgen ervoor dat hun kind onder begeleiding van een volwassene loopt. Dat mag in een groepje, de begeleiding mag wisselen en dient ook een stempelboekje te hebben. Inschrijfgeld: 4 euro, geen inschrijving op de loopdagen mogelijk. Kinderen van groep 6 tot en met 8 en ouder en volwassenen lopen elke dag 10 km, start 18.15 uur, deze routes gaan ook door de buitengebieden. Inschrijfgeld € 4,- (inschrijving is op 1e loopdag is mogelijk: 4,50 euro).

Inschrijfformulieren zijn via de scholen verspreid en aanwezig bij de inschrijving in het gebouw van Speeltuinverenging Kindervreugd, Middelweg 108-110, 1911EK Uitgeest. De avondvierdaagse is te volgen via de Facebookpagina van Speeltuin Kindervreugd.

DUEC zoekt vrijwilligers

UITGEEST - "DUEC is bijna een jaar geleden opgericht en het is fijn om te zien dat duurzaamheid leeft in Uitgeest. U kent ons misschien van onze acties met zonnepanelen", aldus de organisatie.

Dit is allemaal mogelijk gemaakt met vrijwilligers. "Vanwege het grote succes van deze activiteiten, hebben we meer vrijwilligers nodig."

Energiecoaches gezocht
We zoeken Uitgeesters die enthousiast zijn over de verduurzaming van de eigen woning, en samen met anderen aan de slag willen om meer huizen duurzaam te maken. Veel mensen willen graag zelf hun huis verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen. Tegelijkertijd zijn er ook Uitgeesters die hun huis al aangepakt hebben, en ervaring willen delen en adviezen kunnen geven. Als je interesse hebt, neem dan contact op met ons via info@duec.nl. Kijk ook op de website voor meer info.

Websitebeheerder gezocht
Heb je ervaring met het maken en beheren van websites? Ben je een paar uur in de week beschikbaar? En wil je bijdragen aan de verduurzaming van Uitgeest? Dan gaan we graag met jou in gesprek over je mogelijke bijdrage aan ons digitale platform: de website van Duec (www.duec.nl). Interesse? Stuur een mailtje naar info@duec.nl.

Assistent administratie gezocht
Heb je ervaring met het gebruik van spreadsheets? Ben je een paar uur in de week beschikbaar en wil je graag bijdragen aan de verduurzaming van Uitgeest? Dan gaan we ook graag met je in gesprek. Interesse? Stuur een mailtje naar info@duec.nl.

Kanjer Wens Dag voor Kanjer Samuel

UITGEEST - In januari van dit jaar schreven we over de 10-jarige Samuel de Witte die een kerstbomenverzamelactie opzette in het centrum van Uitgeest. Een deel van de opbrengst schonk hij aan Stichting Kanjerwens, een stichting die wensen van zieke kinderen laat uitkomen.

Samuel is zelf ook ziek geweest, hij had de ziekte van Kawasaki. Dit is een acute aansteking aan de bloedvaten en slagaders die vooral voorkomt bij kinderen onder de 5 jaar. Samuel heeft onlangs zijn eigen 'Kanjer Wens Dag' gekregen. Op zondagmorgen werd hij opgehaald in een BMW M4 met daarin autocoureur Kelvin Snoeks. Zijn zussen en ouders werden opgehaald met de Stichting Kanjer Wens limousine. Hiermee reden zij naar Landgoed Hoenderdaell. Samuel mocht daar helpen met het voeren van de hyena's en bezocht de leeuwenopvang van Stichting Leeuw. Later lunchten Samuel en zijn gezin bij Wonder's in Heerhugowaard, waar hij ook mocht helpen koken.

Vervolgens bezochten zij het museum en de galerij van Anton Heyboer. 's Avonds at het stel bij Wok's Delight in Heemskerk. Hierna mocht Samuel als vip naar binnen in de Johan Cruijff ArenA. In de Ziggo Sports Bar bekeek het gezin de voetbalwedstrijd. Na een bomvolle dag stond er nog een verrassing op de planning voor Samuel. Hij kreeg kleding van het merk Vingino, dat een samenwerking is aangegaan met voetballer Daley Blind. Kortom, een prachtige 'Kanjer Wens Dag'.

Geluksgetalacties bij Heleen van Essen Borstprothese en Lingerie Advies

Heleen van Essen. Foto: Aangeleverd

REGIO - Een goede reden om op 22 en 23 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur de voorjaar inloopdagen te bezoeken. Het zevenjarig bestaan van haar praktijk viert Heleen van Essen in maart en april met bijzondere acties.

Geconfronteerd worden met borstkanker is heftig. Een speciaalzaak in de buurt waar u met aandacht, begrip en deskundigheid begeleid wordt in de keuzes die u moet maken, is dan een verademing. Welke (deel)prothese past het best bij mij? Is er keuze bij beha's? Kan ik er nog wel elegant uitzien in badmode? Vragen waar Heleen vakkundig mee omgaat. Zodra je haar sfeervolle praktijk in Castricum binnenwandelt voel je de weldaad van de collectie die ze ieder jaar weer laat aansluiten op de modetrends. Zomers koraalrode of verfijnd poederblauwe beha's. Badkleding in kleurige prints of classy zwart. Maar daarnaast ook modieuze strandjurkjes, hemdjes en sportbeha's waar prothesen in passen.

Een tipje van de actiesluier: bij aankoop van badkleding maakt u kans op een kleuradvies van Saskia van der Hoek, een gerenommeerd imagoconsultant. Heleen werkt op afspraak buiten de inloopdagen om. Willem de Rijkelaan 22 Castricum, 0251-679162 of 06-47582430, praktijk@heleenvanessen.nl, www.heleenvanessen.nl.

Dienst in protestantse kerk Uitgeest

Op zondag 7 april zingt het koor Recreation alleen liederen van Ramses Shaffy. Meer en minder bekende titels komen langs: Kijk omhoog Sammy, Laat me, We zullen doorgaan, Pastorale. Deze nummers klinken als muzikaal commentaar bij het verhaal van de discipel Petrus. We horen hoe hij geroepen wordt, dat hij als eerste belijdt dat Jezus de Messias is, maar ook dat juist hij Jezus verloochent. Zo leren we deze bijzondere apostel op een nieuwe manier kennen. Dominee Marco Visser uit Heemskerk gaat voor. De dienst begint om 10.00 uur in de protestantse kerk aan de Castricummerweg in Uitgeest.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte

Woensdag 20 maart 19.00 uur: H. Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 22 maart 15.00 uur: Kruisweg.
Vrijdag 22 maart 19.15 uur: H. Eucharistieviering in Geesterheem met koffiedrinken.
Zaterdag 23 maart 19.00 uur: Kerk in Beweging m.m.v. Sound of
Life met de uitvoering "The Passion".
Zondag 24 maart 09.00 uur: Woord en Communieviering m.m.v. Laus Deo.

Vrijwilligerswerk: doe wat bij je past

Veel mankracht bij zwembad De Zien. Foto: Margreeth Anema

UITGEEST - In de week voorafgaand aan NLdoet kregen de leerlingen van groep 7 en 8 een les over vrijwilligerswerk. De boodschap die Sigrid overbracht aan de kinderen was: doe wat bij je past. "Als je op deze leeftijd geen vader, moeder, opa of oma hebt die vrijwilligerswerk doet, dan sta je er niet bij stil dat bij veel dingen vrijwilligers worden ingezet. We merkten dat de kinderen na de les ontzettend veel zin hadden om de handen uit de mouwen te steken tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland," aldus Sigrid.

Door: Margreeth Anema

Bij Meat en Eat in het Zienhouse zijn Louisah, Stijn, Dean en Jools druk pannenkoeken aan het bakken onder begeleiding van vrijwilligers van Meat en Eat. Even voor de beeldvorming: het is 09.00 uur 's morgens en de kinderen staan boven de dampende pannen. Er waren veel aanmeldingen voor het pannenkoeken bakken en deze vier hobbykoks hadden dus geluk, zij mogen vandaag aan de slag. "Ik kook thuis best vaak, ik vind het leuk om te doen. Mijn specialiteit is andijviestamppot," aldus Dean die driftig in het beslag staat te roeren. Als de pannenkoeken klaar zijn leveren de kinderen die persoonlijk af bij Geesterheem, waar de bewoners ze lekker op mogen smikkelen.

Leuk om oudere mensen te helpen
De bewoners van Geesterheem hoeven zich niet te vervelen tijdens het wachten op hun avondmaaltijd, zij kregen ondertussen namelijk bezoek van een andere groep kinderen. In de hal staan Amy, Fabienne en Tamar druk viooltjes te verpotten. Met de bakken viooltjes leuken ze de entree van het verzorgingstehuis op. "Ik vind het leuk om oudere mensen te zien en te helpen. Het is ook altijd gezellig hier," vertelt Amy. Tamar, die vertelt dat ze groene vingers heeft en haar moeder ook vaak helpt in de tuin, vult aan: "Wij komen hier vaker. Elk jaar maken we kerstkaarten voor de bewoners en die delen we hier dan uit."

Amy, Fabienne en Tamar fleuren de ingang van Geesterheem op met viooltjes. Foto: Margreeth Anema
Focus op de pannenkoeken bij Meat en Eat. Foto: Margreeth Anema

De bewoners vinden het maar wat gezellig dat de kinderen er zijn. Een van de bewoners lijdt aan longemfyseem en heeft een zuurstoftank aan haar rolstoel. Er loopt een slangetje over haar gezicht waardoor ze zuurstof via haar neus krijgt aangevoerd. "De kinderen keken raar op maar ik heb ze uitgelegd dat ik longemfyseem heb en geen lucht krijg zonder slangetje. Nu zitten we heerlijk te knutselen samen en ik vind het heel erg gezellig dat ze er zijn," aldus de vrolijke bewoonster. Ook werden er samen met de bewoners cupcakes versierd. De rolstoelwandeling die de leerlingen zouden gaan maken met de bewoners viel helaas in het water door het slechte weer, maar wat de kinderen én de bewoners betrof mocht dat de pret niet drukken.

Afdalen in het diepe met een wisser en een bezem
Zwembad de Zien had veel mankracht verzameld. Tien jongens en één meisje zitten lekker aan de warme chocomel alvorens ze zich in het vrijwilligerswerk storten. Eén groep gaat met Rob mee, zij mogen de zwembaden schoonmaken. Dit is veruit de populairste taak: ieder kind wil afdalen in het leeggepompte zwembad met een wisser en een bezem. "Ik wil echt heel graag het zwembad schoonmaken, vooral het diepe. Ik ben deze zomer ook van plan om veel te gaan zwemmen hier," aldus Faith. Ze zit er niet mee dat ze het enige meisje is want ze is hier met al haar vrienden.

De andere groep gaat mee met Jan, zij duiken de bosjes in om de groenvoorziening aan te pakken. Omdat het onderdeel 'zwembad schoonmaken' zo populair is verloopt de groepsindeling lastig, maar Rob weet hier wel raad mee: "Na een uurtje gaan we wisselen," zo spreekt hij de kinderen kordaat toe. De kinderen staan te springen om aan de slag te gaan en nadat zij een poncho en handschoenen krijgen uitgereikt trekken ze een sprintje naar het diepe. Naast het dankbare vrijwilligerswerk wat ze doen hebben de leerlingen bovenal een hele leuke dag.

Nieuwe expositie in gemeentehuis Uitgeest

Kunstwerk van Karin van den Nagel. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Karin van den Nagel exposeert op dit moment in het gemeentehuis van Uitgeest. De in Purmerend woonachtige schilderes heeft een voorliefde voor de combinatie van realistisch en non-figuratief fijnschilderen. Veel gebruikte thema's zijn (huis)dieren, 'wildlife' en soms ook bloemen.

"Het samenbrengen van realistisch en non-figuratief (geen bestaande objecten) schilderen in een schilderij, zorgt ervoor dat de elementen elkaar versterken en daardoor is het voor mij boeiend om te maken. Eerst schilder ik intuïtief de achtergrond, zonder enig idee wat ik wil gaan maken. Vaak met grote paletmessen om structuur te creëren en water om de acrylverf te laten druipen. Dan zoek ik een foto van een dier dat daarbij zou passen qua sfeer en kleurgebruik en dat, heel belangrijk, de juiste blik heeft. Het thema plaats ik dan zo dat het opgaat in het schilderij. Soms staat een schilderij dan ook maanden in mijn atelier te wachten," aldus Karin.

Het gaat haar niet zozeer om de techniek maar "om het volgen van mijn hart, wat voelt goed om op papier te zetten". Op deze expositie vindt u vooral schilderijen van dieren. Ook hangen er een paar non-figuratieve schilderijen. De tentoonstelling duurt tot en met vrijdag 19 april.

Paraffine op strand van Castricum tot Camperduin

Paraffine op het strand van Castricum. Foto: Gemeente Castricum

REGIO - Op de Noord-Hollandse stranden is vrijdag paraffine gevonden. Het is niet bekend hoeveel van het spul er precies is aangetroffen.

Door: Mediapartner NH NIeuws

Paraffine is een witte, kaarsvetachtige substantie, die door olietankers wordt gebruikt als schoonmaakmiddel. Zij zijn vrij om dit spul vervolgens in zee te dumpen, mits op een gepaste afstand van de kust. Door de westenwind is het aan de Noord-Hollandse kust beland.

Rijkswaterstaat is vrijdag de hele kust afgereden om te kijken op welke plekken de paraffine precies ligt. Het spul is gevonden in Zandvoort, Bloemendaal, Wijk aan Zee, Castricum, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Als er meer dan vijf kuub is aangespoeld, ruimt Rijkswaterstaat het op, anders is het de verantwoordelijkheid van de gemeenten om de stranden schoon te maken. Paraffine is niet giftig, maar hondenbezitters moeten opletten dat hun viervoeter het niet opeet.

Nice, al die nieuwtjes bij Twice!

Wéér een nieuwe frisse collectie bij Twice. Foto: Aangeleverd

REGIO - Het begin van de lente betekent voor Twice twee dingen: de verjaardag van de winkel, en wéér een nieuwe frisse collectie. Je zou denken dat Wendy Tromp na 12 jaar alles wel voorbij heeft zien komen, maar verrassingen dienen zich nog steeds aan.

"De collectie die nu in de winkel hangt, is de meest kleurrijke die ik ooit heb gehad.'' Werp één blik naar binnen, en je ziet het zelf. De gebruikelijke soepele stoffen in levendige kleuren, maar ook een paar nieuwe labels. De eerste is Intown, een Deens merk voor sportieve, draagbare mode. De tweede is Ivy Bella, een aantrekkelijke naam voor aantrekkelijke kleding in de maten 46 t/m 52. Maat 54 hangt niet in de winkel, maar kan worden besteld. Manamea maakt simpel ontworpen, supervrouwelijke jurken en rokken, van zeer soepele stof. Deze unieke collectie is nu aangevuld met exemplaren van biologisch katoen. Qua accessoires heeft Twice van verschillende merken aardig wat te bieden. Het opvallende BeachBumb maakt armbanden van kralen, stenen en leer. Van deze 'hippies' onder de sieraden zijn weer nieuwe creaties gearriveerd. U bent van harte welkom om alle nieuwtjes te komen bekijken!

FC Uitgeest Vrouwen 1 loopt zege net mis in Zwanenburg

Woman of the Match: Daniëlle Kortekaas. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - De vrouwen van FC Uitgeest hebben in hun jacht op het kampioenschap in de 4e klasse C voor de tweede keer dit seizoen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Tegen vv Zwanenburg lukte het nét niet om de drie punten mee te nemen: 3-3.

Zonder de vakantie vierende Bo Smit, maar mét de jarige Daniëlle Kortekaas in de aanval ging de ploeg van trainer Frits Walsmit op jacht naar een nieuwe overwinning. Op het kunstgrasveld van vv Zwanenburg had de wind vrij spel, waardoor het voor beide ploegen in de openingsfase even zoeken was. Uitgeest kreeg als eerste een goede kans om de score te openen en die mogelijkheid benutte de ploeg direct. Lenette Knaap veroverde de bal uitstekend halverwege de helft van Zwanenburg en lanceerde Lotte Smit. De rechtsbuiten behield het overzicht en speelde breed op Daniëlle, die de 0-1 aantekende.

Anouk de Goede nam na een halfuur de 0-2 voor haar rekening. Een goed en slim ingeschoten vrije trap van grote afstand in de korte hoek, waarbij de keepster er niet helemaal goed uitzag, betekende een verdubbeling van de voorsprong. De Uitgeester vrouwen leken met een comfortabele marge de rust in te gaan, maar die verdween in vijf minuten als sneeuw voor de zon. Zwanenburg scoorde via een intikker en een afstandsschot in de korte hoek twee keer in korte tijd. Een tegenvaller voor de koploper, die zich na rust echter niet uit het veld liet slaan. Een afstandsschot van Sophie Walsmit werd door de keepster uit de hoek getikt, terwijl Lotte van dichtbij net naast schoot.

Een kleine twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk Daniëlle, die na een goede pass van Sandy, Uitgeest weer aan de leiding bracht. Opnieuw toonde Zwanenburg veerkracht door via een knap geplaatste hoge bal terug te komen tot 3-3. Met man en macht joeg Uitgeest in de slotminuten op de winnende treffer, maar die kwam niet meer. Daniëlle had de beslissing in de allerlaatste minuut op haar hoofd, maar de linksbuiten kopte een prima voorzet van Lotte rakelings over. Helaas dus geen nieuwe overwinning voor Uitgeest, maar met 29 punten uit elf duels blijft het elftal de trotse, ongeslagen lijstaanvoerder.

Woman of the Match: Daniëlle Kortekaas
Met twee doelpunten en een aantal prima acties verdiende Daniëlle de uitverkiezing tot Woman of the Match helemaal. De aanvalster had haar verjaardag kunnen bekronen met de winnende kopgoal in de laatste minuut, maar dat was haar helaas niet gegund.

FC Uitgeest is het "ff" kwijt

UITGEEST - #fcu: pest erin. 2-1 verloren van dewolf. #fcu: leuk spelletje maar niet als je verliest. #fcu: w8 op de volgende overwinning. #fcu: feels bad. Het hadden zomaar wat Twitterreacties kunnen zijn op social media.

Voetbal is een leuk spelletje maar niet als je verliest. Ja, ik weet het, wij weten het! Voetballen doe je voor je plezier. Maar toch: als je maar één schamel puntje haalt uit de laatste vier wedstrijden mag je, moet je misschien wel de pest in hebben. Wederom liep FC Uitgeest tegen een nederlaag aan. Ditmaal werd met 2-1 verloren van Legmeervogels, waar oud-FC Uitgeest trainer Florian Wolf de scepter zwaait. Omdat de tegenstander echt beter was? Nee, niet echt, maar de gasten konden vandaag ook geen potten breken. Te veel mensen uit vorm, te onsamenhangend, te veel mislukkingen. "ff" kwijt!

FCU startte vandaag weer eens met Jordy Duijn in de basis omdat Lester Half nog wat hinder ondervond van een vorige week opgelopen enkelblessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal door de goed leidende scheidsrechter Toonen ontspon zich een vermakelijk duel waarin beide ploegen nadrukkelijk de weg naar het doel van de tegenstander zochten. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gastheren. Een schot van Postma ging echter net naast de paal. In de 16e minuut was het toch raak. Een schot kwam verkeerd op het been van Daan Hamaker waarna de bal eventjes richting hemel ging om vervolgens al dalend tot verwarring te leiden, waarbij ook doelman Sem Bleeker op het verkeerde been stond. De alerte spits Tjon-A-Njoek kon vervolgens eenvoudig de bal binnenlopen. 1-0.

De laatste ontpopte zich meer en meer als een plaag voor de verdediging van FCU. Gelukkig voor groen en geel bleef de schade, ondanks riante mogelijkheden voor de thuisploeg, tot de rust echter beperkt tot die ene treffer.

Direct na rust was er even een mogelijk VAR-momentje. Max Dekker wurmde zich in het strafschopgebied langs een verdediger en werd daarbij ernstig gehinderd. De scheidsrechter zag er geen strafschop in waar die misschien wel op zijn plaats zou zijn geweest.

Toch kwamen de gasten langszij. Een fraaie vrije trap van Dennis de Wit werd in de 49e minuut kalm binnengelopen door Stan Vrouwe. 1-1. Niet lang daarna, in de 56e minuut, had Jorn Brouwer de tweede treffer op zijn schoen. Helaas faalde hij in de afwerking. In de 61e minuut kreeg FCU daarvoor de rekening gepresenteerd. Wederom slaagde de verdediging van FCU er niet in om de bal adequaat weg te werken. Weer was het Tjon-A-Njoek die slim profiteerde. 2-1.

FC Uitgeest deed daarna aandoenlijk zijn best maar het leed was al geschied. Te gehaast, onzorgvuldig in de passing en mislukte passeeracties aan de kant van onze jongens betekende dat Legmeervogels eenvoudig op de been bleef. Zo kon Florian Wolf tenslotte met een grote grijns van het veld stappen en samen met zijn jongens de overwinning vieren.

Voor FC Uitgeest geldt: #FCU: W8 maar. CU volgende week. Dan LOL! (De Afvallende Bal)

Henk Verdonk junior weer op hoogste trede

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft andermaal de volle winst gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Het parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh wordt zo langzamerhand het privédomein van veelvraat Henk Verdonk junior. Nog nooit is een renner erin geslaagd hem in een rechtstreekse confrontatie van zijn troon te stoten. Ook nu weer, na een loze ronde vooraf om de renners attent te maken op een kleine parcoursaanpassing door de vele regen, was Henk Verdonk junior na de start van de wedstrijd weg en bleef weg, waardoor de anderen geen aanspraak meer konden maken op de winst en zodoende veroordeeld waren de overige buit te verdelen.

Verbeten werd gevochten door Wout Bakker uit Heiloo, thuisrijder Hidde Buur en de man in de achtervolging, Alkmaarder Ferry Karsen. Ruim halfkoers had de goed op dreef zijnde Ferry Karsen de jonkies Bakker en Buur in de kraag gevat om allereerst Hidde Buur te passeren en vervolgens Wout Bakker terug te zetten naar de derde positie. Daarna werd door Alkmaarder Henk Louwe de jacht geopend op Hidde Buur. Maar voordat Louwe zicht kreeg op de met kramp kampende Buur, moest deze, omdat de pijn niet meer te harden was, voortijdig stoppen en met een verbeten gezicht het verdere verloop van de kant bekijken.

Onderlinge Wedstrijden van Unitas Uitgeest

UITGEEST - Zaterdag 23 maart aanstaande is het zover, de Onderlinge Wedstrijden van Unitas Uitgeest staan op het programma. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in Sporthal de Meet bij onze selectie- en recreatieturnsters.

"
Zij hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun oefening te perfectioneren en zijn klaar om deze aan u te laten zien," aldus Tiny van der Eng. Om 9.00 uur start de warming-up van de selectieturnsters en naar verwachting is de wedstrijd rond 12.00 uur afgelopen. Wethouder Beentjes zal 's ochtends ook aanwezig zijn bij deze wedstrijd. Om 12.30 uur start de warming-up voor de recreatiegroepen en de jong talent groep van juf Ans en Ansjo. Deze wedstrijd is naar verwachting om 14.30 uur afgelopen. Tijdens beide wedstrijden worden er loten verkocht met prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Uitgeester ondernemers. Ook kunt u koffie, thee en limonade kopen tegen een kleine prijs. In de sportzaal is een tribune aanwezig. "Graag zien wij u in Sporthal de Meet op zaterdag 23 maart 2019," aldus de organisatie.

F1 jeugdteam zaalkampioen korfbal

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Afgelopen zaterdag is het F1 jeugdteam zaalkampioen korfbal geworden. Dubbel feest, nadat de ploeg al eerder was uitgeroepen tot sportploeg van het jaar!

2e uur gratis bowlen bij Bobs

Als Vriend van De Uitgeester kunt u het hele jaar het tweede uur gratis bowlen bij Bobs Party & Events!

Spelregels:
– maximaal 6 personen per bowlingbaan
– maximaal 1 bowlingbaan per reservering
– vooraf reserveren o.v.v. Vrienden van De Uitgeester-actie
– per adres mag er 1x gebruik worden gemaakt van de actie
– deze actie is geldig t/m 31-12-2019, niet geldig op feestdagen of i.c.m. andere acties en/of arrangementen.

Voor meer informatie en reservering: www.bobs.nl of 0251 - 315150.

Vrienden van De Uitgeester ontvangen de waardebon per e-mail. Heeft u deze niet ontvangen en wilt u wel gebruikmaken van de aanbieding? Neem dan contact met ons op via info@uitgeester.nl. Of geef uw e-mailadres door via het contactformulier op www.vriendenvandeuitgeester.nl.

Wilt u ook Vriend van De Uitgeester worden voor € 12,50 per jaar? Aanmelden kan via www.vriendenvandeuitgeester.nl/vriend. Hier kunt u ook een machtiging afgeven. Heeft u geen internet? Dan kunt u onder vermelding van uw naam het bedrag overmaken op IBAN NL77 RABO 0307580237 t.n.v. Vrienden van De Uitgeester.

Ott Motoren levert zeer zeldzame motor

Unieke YZF-R1 bij Ott Motoren in Uitgeest. Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Ott Motoren in Uitgeest heeft een zeer bijzondere motor verkocht. Wat deze motor zo bijzonder maakt? Van deze Yamaha YZF-R1 GYTR 20th Anniversary zijn er slechts 20 wereldwijd geproduceerd! Dit exemplaar, nummer 16 van de 20, is zelfs het enige in Nederland!

Op donderdag 14 maart om 14.00 uur was het zover: de klant mocht eindelijk zijn motor in ontvangst nemen. Met een speciale onthullingsceremonie werd de motor gepresenteerd en werd het certificaat van echtheid overhandigd. Ook ontving de klant een persoonlijke videoboodschap van niemand minder dan WK Superbike coureurs Michael van der Mark en Alex Lowes om hem te feliciteren met zijn aankoop. Deze speciale YZF-R1 is uitgevoerd met de beste race-onderdelen van Yamaha en is alleen op het circuit te berijden. De kleurstelling van deze Yamaha 20th Anniversary is zeker een lust voor het oog.

Alex Ott: "We hebben dit lang stil moeten houden. We wisten eind vorig jaar al dat onze klant een van de twintig gelukkigen was die de motor mocht kopen. Wereldwijd zijn er bij Yamaha dealers in totaal maar liefst 350 aanvragen geweest. Het is dus heel erg bijzonder dat wij de motor mochten leveren en we wensen de klant natuurlijk heel veel rijplezier!"

Billy Fatels steeds meer in vorm

UITGEEST - TTAZ 1 had TSTZ Haarlem 4 over de vloer. Billy Fatels komt steeds meer in vorm en wist al zijn enkels met de nodige inspanning te winnen.

Ook de dubbel met Henk Spoelstra verliep prima. Henk had het op een paar momenten lastig maar was mentaal sterk genoeg en won net als Billy al zijn enkels. Jelle van Werkhoven, de huidige clubkampioen, had te veel moeite tegen de twee noppenspelers en ook tegen de speler met het gewone rubber speelde hij niet lekker en kon hij geen punten toevoegen. Toch een 7-3 zege tegen de directe concurrent.

TTAZ 2 speelde tegen AMVJ 2. Peter Middel en Michel Switser hadden Dimitry van der Park gevraagd om in te vallen, maar de regel zegt dat je maar 3 keer mag invallen. De club dacht dat het 3 keer bij een team was, maar het is 3 keer in totaal per seizoen. Hierdoor is de punt die Dimitry maakte verloren gegaan; alleen Peter wist een enkel te winnen en zo eindigde avond met een 9-1 nederlaag voor de club uit Uitgeest.

TTAZ 3 speelde in Zaandam tegen ZTTC 8. Dennis Janssen was weer eens de sterkste speler van de avond en won 2 van zijn 3 enkels met zijn ongelofelijke linkshandige killersmash. Nico Baltus won zijn laatste enkel van de avond in 5 bloedstollende games. Marijn van Kampen won alleen zijn eerste enkel en moest in de laatste helaas opgeven omdat hij in de tweede wedstrijd door zijn enkel was gegaan. TTAZ 3 heeft met 6-4 verloren.

In de DUOCompetitie had team 1 HTC 2 uit Hoofddorp als tegenstander. Marijn van Kampen en invaller Dennis Janssen wonnen met 4-1. Alleen de verloren wedstrijd van Marijn was ultiem spannend. De laatste partij won Dennis doordat de tegenstander opgaf. 4-1 voor TTAZ 1.

Onbegrensd culinair genieten bij Gastrobar Septem

Foto: Aangeleverd

REGIO - Gastrobar Septem heeft een uniek concept neergezet. Dit concept is ‘from scratch’ opgebouwd, dat wil zeggen dat de menukaart tot stand is gekomen door veelvuldig te experimenteren.

De menukaart bevat een groot aantal kleine gerechten, ideaal om met elkaar te delen. Bij Gastrobar Septem kan iedereen terecht voor een uitgebreid diner, maar ook voor een gezellige avond ‘shared dining’. De kleine gerechten sluiten perfect aan bij wat het team de gasten wil bieden: ‘A journey around the world for a taste without borders’. Ook helpen de medewerkers de gasten graag bij het kiezen van een bijpassende wijn of cocktail. Want een goede combinatie van wijn en spijs zorgt voor een nog betere smaak.

Kortom, beleef een culinaire ervaring en geniet van een echt ‘avondje uit’ bij Gastrobar Septem! Neem alvast een kijkje op www.gastrobarseptem.nl waar de complete menukaart is te vinden. Gastrobar Septem is gevestigd op hetzelfde terrein als Van der Valk Hotel Akersloot, naast Jacks Casino.

Door de Lens van Bus

Foto: Ger Bus

Ger Bus: "Als je langs de grenzen van Uitgeest fiets, ga je onder andere via de Hoogedijk. Op een heel mooie ochtend maakte ik een foto met opkomende zon, grondmist en een eenzame fietser. Het was voor mij een prachtige combinatie om op de gevoelige plaat te zetten."

Programmering OSU Radio

Maandag
00.00 – 02.00 Love Songs.
02.00 – 07.00 Relaxed door de Nacht.
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow.
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 15.00 John van der Geld – In Het Wilde Weg.
15.00 – 19.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
19.00 – 20.00 Bart van de Heuvel – Barts Guitar Place.
20.00 – 22.00 Carry Munter – Carry's Music Machine.
22.00 – 24.00 Rythmo del Mundo – Salsa Radio.

Dinsdag
00.00 – 07.00 Relaxed door de Nacht.
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow.
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 Nonstop met Lokale en Regionale Informatie.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 14.00 Oranje Top 30 (HH)
14.00 – 15.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
15.00 – 18.00 Infomagazine
18.00 – 20.00 Camille Jansen – Hits from the Heartland.
20.00 – 24.00 Nonstop.

Woensdag
00.00 – 07.00 Relaxed door de Nacht.
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow.
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12:00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 16.00 Tom Jacobs – Drie Decenia Hits.
16.00 – 18.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
18.00 – 20.00 Lisette & Paula – Dier en Welzijn.
20.00 – 22.00 Paul van den Berg – Carte Blanche.
22.00 – 24.00 Nonstop.

Donderdag
00.00 – 07.00 Relaxed door de Nacht.
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow.
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 Nonstop met Lokale en Regionale Informatie.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Radio Kornak – Schoolradio
15.00 – 16.00 Nonstop met Lokale en Regionale Informatie.
16.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine.
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt Uit.
20.00 – 22.00 Hugo Smit – Soultrain.
22.00 – 24.00 Rob Offerhaus – Muziek voor het slapen gaan.

Vrijdag
00.00 – 07.00 Relaxed door de Nacht.
07.00 – 09.00 Bart van der Molen – In de Ochtendshow.
09.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 15.00 Leo van Zwol – Hollandse Toppers.
15.00 – 17.00 Johnny van der Geld – The Other Side of Elvis.
17.00 – 20.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
20.00 – 22.00 Joop Schouten – Thank God it's Friday.
22.00 – 24.00 Mike Lambooij – Vinylized & More.

Zaterdag
00.00 – 03.00 DJ Keanu – The Sound of Ibiza.
03.00 – 08.00 Dancing door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 11.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
11.00 – 12.00 Oranje Top-30.
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend.
14.00 – 18.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Gezondheid & Lifestyle.
20.00 – 22.00 Richard Schmitt – Back to the Dancefloor.
22.00 – 24.00 Tom Jacobs – Club 106.
00.00 – 03.00 DJ Keanu – Sounds of Ibiza.

Zondag
03.00 – 08.00 Relaxed door de nacht.
08.00 – 09.00 Songs of Praise.
09.00 – 10.15 Live kerkdienst vanuit de Katholieke kerk.
10.15 – 12.00 Nonstop met lokale en regionale informatie.
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
14.00 – 15.00 OSU Cabaret.
15.00 – 17.00 Rob Offerhaus – OSU Sport op Zondag
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Rock & Roll Jukebox.
18.00 – 20.00 Intermezzo – Klassiek
20.00 – 22.00 Jazzylicius- Blues and Big Bands.
22.00 – 24.00 Nonstop met Lokale en Regionale informatie.

De programma's zijn informatief, sportief, muzikaal en gezellig maar vooral voor en door Uitgeesters, waarbij Uitgeester gezelligheid en lokale informatie vooropstaan.

Lijkt het je leuk om ook een radioprogramma te maken? Te presenteren, de techniek bij een programma te verzorgen, de redactie te helpen of heb je een programma-idee en wil je graag meewerken? Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@osuradio.nl of kom langs in de studio. De koffie staat altijd klaar.

U vindt de OSU in de ether op 106FM, Ziggo 104.5FM, Ziggo kanaal 918 en via internet.

Historische rondleiding door Fort K'ijk

Fort K'ijk bij Uitgeest. Foto: Fort K’ijk – Sabine van Keulen

UITGEEST - Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Op de tweede donderdag in april en mei ben je welkom in Fort K'ijk bij Uitgeest! Je krijgt eerst een soldatenlunch in de Poterne, het centrale deel.

Daarna vertellen de gidsen je alles over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen, hoe het 'kiekeboe' kanon werkte, en hoe het fort later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen je er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen. Fort K'ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is in beheer van Landschap Noord-Holland en sinds ruim een jaar opengesteld voor publiek. Zin om mee te gaan, reserveer dan een plek mét lunch op www.gaatumee.nl.

Het evenement is op donderdag 11 april van 12.30 tot 14.30 uur en donderdag 9 mei van 12.30 tot 14.30 uur bij Fort K'ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest.

Maestro Concert in Dorpshuis de Zwaan

Burgemeester Wendy Verkleij als dirigent. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - De Uitgeester Harmonie verzorgt op zaterdag 13 april een Maestro Concert in Dorpshuis de Zwaan. Vier bekende Uitgeesters zijn de uitdaging aangegaan om zich te ontwikkelen tot dirigent.

De bekende Uitgeesters zijn burgemeester Wendy Verkleij, huisarts Dirk-Jan van Wijk, gastheer/eigenaar Niek Groen van restaurant Klaas en palingroker Jan van den Kommer. Afgelopen zondag vond er een muzikale repetitiedag plaats waarbij de maestro's gecoacht werden door dirigent Thomas Eveleens, zodat zij zich de kunst van het dirigeren alvast eigen konden maken. Iedere maestro dirigeert tijdens het concert een muziekstuk en wordt daarbij beoordeeld door een deskundige jury. Wie heeft het orkest het beste onder controle? Wie laat het orkest muzikaal het meest opbloeien? En… wie wint aan het eind van het concert de Gouden Baton?

Kaarten zijn voor € 7,50 per stuk te reserveren via kaartenconcert@gmail.com. Voor donateurs € 5 euro. Aanvang 20.15 uur.

De tonen van LUKIC nemen je mee op reis

LUKIC opnieuw naar De Zwaan Cultureel. Foto: Ton Gelsing

UITGEEST - Zaterdag 23 maart speelt het kwartet rond de Bosnische zanger/gitarist Mile Lukic bij De Zwaan Cultureel. De muziek is van uitzonderlijke kwaliteit en graaft met het programma 'Da te nema' (Als jij er niet was) diep naar de kern van de muziek, die rechtstreeks van hart tot hart vloeit.

Na een succesvol debuutseizoen komt LUKIC nu met Da te nema, een enorm afwisselend programma met eigen muziek, zigeunermuziek en parels uit de Méditerranée en de Balkan. Luisteren naar de muziek van LUKIC is als een droomvlucht over de meest geliefde landschappen die de wereldmuziek kent. Aanvang van deze muziekvoorstelling is 20.15 uur. De toegangsprijs is € 15,-, Vrienden van De Zwaan Cultureel krijgen € 2,50 korting. Kaartverkoop via boekhandel Schuyt of aan de zaal (mits nog beschikbaar), of via de online kaartverkoop.

Voor meer informatie en andere voorstellingen zie de website van De Zwaan Cultureel (www.dezwaancultureel.nl).

Rommelmarkt Time Square in De Zwaan

Er is veel moois te vinden op de rommelmarkt. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - De jaarlijkse rommelmarkt van Uitgeester theatergroep Time Square wordt gehouden op zondag 7 april. De markt zal ook dit jaar plaatsvinden in Dorpshuis de Zwaan aan de Middelweg 5 in Uitgeest, van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis en ook de inwendige mens kan worden verzorgd.

Time Square houdt zich van harte aanbevolen voor spullen die te verkopen zijn, dus iedereen die van plan is eens flink op te ruimen, wordt vriendelijk verzocht aan de vereniging te denken voor overtollige zaken. Ook (kinder)kleding is welkom. Aangezien de ruimte beperkt is, kunnen grote meubelen niet worden geaccepteerd; dat geldt helaas ook voor 'klassieke' tv's en beeldschermen. Op zaterdag 6 april zal Time Square met een vrachtauto door Uitgeest en omstreken rijden om de aangeboden spullen bij de mensen thuis op te halen. Time Square verzoekt de aanbieders de spullen te verpakken in stevige dozen. Voor het aanbieden van spulletjes kunt u bellen met Gré Teeling (310220).

Projectkoor Uitgeest zoekt leden

UITGEEST - In mei 2020 gaat Nederland op grootse wijze 75 jaar vrijheid herdenken en vieren. Dit is de reden dat Uitgeest sinds kort een nieuw projectkoor heeft.

In verband met 75 jaar bevrijding van de Tweede Wereldoorlog zal dit koor eind april en begin mei 2020 verschillende optredens verzorgen in Uitgeest en omgeving. Het repertoire zal bestaan uit muziek van onder andere Glenn Miller, Vera Lynn en uit de film Schindler's list. "Er zijn inmiddels ongeveer 25 koorleden gevonden die hieraan mee willen doen. Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen die zich ook willen opgeven voor dit projectkoor," aldus Afke Zijlstra.

Op 21 maart 2019 wordt begonnen met de repetities, die eens in de 2 weken op donderdagavond in Dorpshuis de Zwaan in Uitgeest van 20.00 tot 22.00 uur plaatsvinden. De kosten zijn € 30,00 per kwartaal. Hou je van meerstemmig zingen, geef je dan op en stuur een e-mail naar: projectkoor.uitgeest@gmail.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier en een uitnodiging voor de repetities.