De Uitgeester

4 mei 2016

De Uitgeester 4 mei 2016


Het gezicht van Zappelin Nienke van den Berg zingt op kindermiddag ICGT

Nienke van den Berg.

UITGEEST - Nog even en het Internationaal Groenewegen Toernooi (ICGT) barst weer los. Niet alleen voor de volwassenen, maar ook aan de jongste Uitgeesters is gedacht! Op zaterdag 14 mei wordt speciaal voor de kinderen in de leeftijd van drie tot en met tien jaar een kinderdisco-middag georganiseerd. Niemand minder dan Nienke van den Berg, bekend van Zappelin zal komen optreden!

Nienke van den Berg (33), hét gezicht van Zappelin, is een echte Uitgeester. Ze is hier opgegroeid, ging naar basisschool De Benesser en zat hier op muziekles en ballet. Na een klein uitstapje naar Amsterdam, woont zij met haar vriend en hun twee kinderen nu weer heerlijk in Uitgeest. Nienke: "Ik ben nog steeds met veel plezier Uitgeester!" Voor haar werk als presentatrice van Zappelin zingt Nienke natuurlijk alleen kinderliedjes, maar als zangeres treedt zij ook op met 'volwassen' popmuziek. Het ontstaan van de Zappelin-liedjes is een combinatie: "De Zappelin-liedjes worden geschreven door Martijn Schimmer en samen met hem heb ik ook een aantal liedjes geschreven. Dat is superleuk om te doen! Ik zing, dans en speel spelletjes. Uit het Zappelin-repertoire is Bewegen is gezond mijn favoriet. Dan dansen alle kinderen altijd zo goed mee!" aldus Nienke.

Voice of Holland
Naast haar werk als presentatrice bij Zappelin is ze zangcoach. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam gaf zij al les op de Muziekschool Uitgeest en niet veel later mocht zij ook aan de slag bij de Babette Labeij Music Academy (BLMA). Nienke: ,,Ik werk daar nu al twaalf jaar en via BLMA werk ik mee als zangcoach aan de Voice en vooral aan de Voice Kids. We begeleiden de kandidaten tijdens de voorbereidingen op de blind auditions en de battles. We coachen ze natuurlijk ook tijdens de live-shows en de grote finale. Dit is helemaal te gek om te doen!"

Zenuwachtig
Nienke treedt gemiddeld twee keer per maand op en reist door het hele land, van Zeeland tot Groningen. "Ik zoek vooraf de liedjes uit, doe mijn make-up en haar, trek mooie kleding aan en zing zodat mijn stem opgewarmd is en dan ben ik ready to go! Zenuwachtig ben ik altijd wel een beetje, maar gelukkig niet zoveel meer als in het begin. Het blijft altijd een beetje spannend en dat is ook goed, want dan presteer ik op mijn best!"
Beyonce, Dixie Chicks, Alicia Keys en John Mayer zijn grote voorbeelden voor Nienke. ,,Met John Mayer zou ik weleens willen zingen, maar dichter bij huis lijkt het mij ook heel tof om van Linda de Mol te leren. We hebben nog heel veel plannen voor Zappelin, die we ook allemaal gaan realiseren. Mijn grootste droom is een theatertour met de Zappelin Liedjes-Show."

ICGT-ganger
Nienke is een trouwe ICGT-ganger. "Vroeger was ik dat hele weekend bij FC Uitgeest te vinden. Nu doe het iets rustiger aan maar ik sla geen jaar over! Ik vond het superleuk dat er vorig jaar een kindermiddag werd georganiseerd en dat ik mocht komen zingen. Het bleek een groot succes, dus op 14 mei doen Fleur Tiemeijer en ik het nog eens dunnetjes over! Fleur kwam als kleutertje al bij mij op zangles. Ik ken haar dus al heel lang en ze is een groot talent! Op de Babette Labeij Music Academy zingt ze in een Talentenklas dus dat zegt genoeg. Ik ben heel trots op haar en ik kijk nu al uit naar haar optreden op het ICGT!"

(Anita Webbe)

Bijlage: ICGT 2016

Uitgeest staat van 13 tot en met 16 mei in het teken van het ICGT. De Uitgeester staat deze week in het teken van dit grootse evenement. Met een special en héél veel artikelen met een link naar het internationale voetbaltoernooi. Maar natuurlijk ook voor niet-voetballiefhebbers weer genoeg leuks. Wij wensen u veel leesplezier.

Uitgeest viert Koningsdag nieuwe stijl

Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Koningsdag 2016 in Uitgeest. Een nieuwe editie waarbij vrijwilligers het voortouw in handen hebben genomen in samenwerking met de gemeente Uitgeest.
Het plein voor het gemeentehuis en de parkeerplaats naast het Gladiolenpad (spontaan omgedoopt tot "Florijnplein") waren dit jaar de twee feestlocaties. De vrijmarkt werd daar tussendoor gehouden op de Middelweg. De organisatie heeft voor deze opzet gekozen om de beide feestlocaties met elkaar te verbinden. Bij Café Beams stond een enorme Bigairbag. 's Avonds speelde de band Fetherlight in Café Beams, wat weer een groot succes was.

Op het Florijnplein was het de hele dag gezellig druk. Op en rond het grote podium waren diverse activiteiten en optredens. Fiets versieren, DJ Kreation, dansschool Just Dance en Theater Poppekus. Ook scouting Uitgeest was aanwezig. De organisatie heeft vele positieve reacties ontvangen en is van plan volgend jaar een nog mooier feest te organiseren. Op naar Koningsdag 2017!

Prijsuitreiking fietsversieren Foto: Aukje Verlinden
Foto: Aukje Verlinden
Foto: Aukje Verlinden
Foto: Aukje Verlinden
Foto: Martine van der Zon
Foto: Aangeleverd

Vier koninklijke onderscheidingen in Uitgeest

Vier Uitgeesters ontvingen dinsdag 26 april een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester. Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST - Burgemeester Wendy Verkleij reikte dinsdagmorgen 26 april koninklijke onderscheidingen uit aan vier Uitgeesters: één dame en drie heren. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Grietje Trijntje Plaisier-Wartenhorst is al 35 jaar actief als vrijwilliger in Uitgeest. Zij was voorzitter van de afdeling Uitgeest van Vrouwen van Nu van 1980-1986. In 1995 werd zij penningmeester van de historische Vereniging Oud Uitgeest, een functie die zij nog altijd bekleedt. Van 2008 tot 2010 nam zij tegelijk het secretariaat van de vereniging voor haar rekening. In 2009 werd zij coördinator van de Voedselbank in Uitgeest en ook die functie vervult zij tot op de dag van vandaag.

De heer Johannes Cornelis Maria Krom werd in 1990 materiaalbeheerder van EHBO Vereniging Uitgeest. In 1994 werd hij bovendien voorzitter van deze vereniging. Sinds 1993 zet hij zich in als Lotusslachtoffer voor de Lotuskring Castricum, vrijwilligerswerk waarmee een inzet van vijftig uur per maand gemoeid is. Deze drie functies vervult hij nog altijd. Van 1991 tot 2013 verzorgde hij de coördinatie van de EHBO-post op het recreatieterrein Dorregeest. Een jaar later kwam daar ook recreatieterrein Zwaansmeer bij.

De heer Petrus Willebrordus Koning heeft van 1985 tot 2010 zeillessen gegeven aan de jeugd van zeven tot tien jaar in jachthaven Zwaansmeerpolder en organiseerde daarnaast allerlei activiteiten voor deze groep. Van 1991 tot heden is hij zeer actief in de bergingsploeg van de Zeil- en Watersport Vereniging Uitgeest (ZWVU). Daarnaast is hij sinds 1998 op de jachthaven actief in het onderhoud en verricht hij alle voorkomende technische en praktische werkzaamheden.

De heer Alfred Reijer Barella begon als geboren Amsterdammer in 1972 met vrijwilligerswerk bij de Hervormde Prinsessekerk in de Van Hallstraat. Hij verrichtte de taken van diaken, ouderling, kerkvoogd, hulpkoster, tuinman en conciërge en via de Wijkpost voor Bejaarden in de Van Boetzelaerstraat deed hij klusjes bij ouderen thuis. Van 1972 tot 1984 was hij lid van de Wijkraad van de Staatsliedenbuurt. Van 1986 tot 1998 was hij diaken en penningmeester van de Hervormd Gereformeerde Federatie Kerk Uitgeest. In 1990 werd hij lid van de initiatiefgroep Samen Delen, die onder meer kerstacties organiseerde voor Polen en in 1991 trad hij toe tot het Sociaal Platform Uitgeest 'Samen sta je sterker'. Beide functies verricht hij tot op heden. In 2000 meldde hij zich bij Filah, een eetproject voor dak- en thuislozen en alcohol- en drugsverslaafden in Amsterdam. Hij werd daar bestuurslid en 'toezichthouder' en vervult die functies nog altijd. Van 2000 tot 2004 was hij helper in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest, met name voor het ouderencentrum. In 2004 werd hij contactpersoon tussen buurt en gemeente voor zijn eigen woonomgeving Melis Stokelaan/Vrijburglaan en dat is hij nog altijd. Van 2006 tot 2015 was hij penningmeester van de ouderenbond ANBO in Uitgeest en van 2011 tot 2015 penningmeester van de Algemene Hulpdienst in Uitgeest.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

Door Lucia Rodenburg

UITGEEST - Uitgeest gaat actief landbouwbedrijven in de gemeente aansporen om hun asbest daken te vervangen door zonnepanelen. De PvdA diende in de raadsvergadering van donderdag 28 april hierover een motie in die door alle partijen werd gesteund.

De provincie Noord-Holland heeft de stimuleringsmaatregel 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' opengesteld tot 1 september 2016. Daarnaast is er een subsidieregeling van kracht. Door deze subsidie wordt het voor agrarische en voormalige agrarische bedrijven goedkoper om de asbest te laten verwijderen en zonnepanelen te plaatsen. Uiteindelijk mogen er in 2024 op geen enkel bedrijf meer asbestdaken voorkomen.

De PvdA stelde voor om boeren actief aan te sporen om aanspraak te maken op de regeling. De motie werd breed gedragen en kon de sympathie wegdragen van alle partijen. Een aantal partijen zette echter wel wat vraagtekens. De heer Oud (D66): "Ik vertrouw erop dat dit vanuit de provincie genoeg gepromoot wordt. We moeten elkaar natuurlijk ook niet in de weg zitten of dingen dubbel gaan doen." Ook de heer Schouten (VVD) gaf aan dat hij erop vertrouwt dat de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) dit voldoende zal communiceren naar haar leden. Wethouder Mens: "Boeren zijn hier inderdaad mee bekend, maar ik denk dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het attent maken op de regeling."

Zorgmediator

Daarnaast werd besloten dat er een zogenaamde zorgmediator of zorgombudsman moet komen. Daarover werd een motie ingediend die door alle partijen behalve de UVP werd gesteund. De partijen vinden het belangrijk dat de burger, met de grote veranderingen in de zorg, een beroep kan doen op een onafhankelijke en laagdrempelige vertrouwenspersoon. Mensen die zich niet gehoord voelen, kunnen hier met hun klacht of probleem terecht. De mediator kan een luisterend oor zijn, uitleggen, wegwijs maken en praktische hulp bieden, bijvoorbeeld bij het schrijven van brieven. Het plan is om dit zoveel mogelijk in BUCH-verband te gaan realiseren.

De heer Kuijl raadt juiste hijsgewicht Rohde Hijstechniek

René Rhode, eigenaar van Rhode Hijstechniek, overhandigt de cheque voor een lunch bij 't Schippersrijk aan de heer Kuijl. Foto: Aangeleverd.

UITGEEST - Een van de bedrijven die tijdens de 32ste Open Watersportdag vorige week zijn deuren openstelde was Rohde Hijstechniek BV. Binnen stond een grote harpsluiting voor zware industriële hijstoepassingen opgesteld en iedereen mocht het juiste hijsgewicht raden. Degene die het juiste hijsgewicht raadde (85 ton) maakte kans op een geheel verzorgde lunch bij Bistro 't Schippersrijk. De heer Kuijl uit Uitgeest is winnaar geworden van deze prijs.
Rohde Hijstechniek BV uit Uitgeest is een volledig onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in hijstechniek. Door jarenlange ervaring en kennis van theorie en praktijk neemt Rhode Hijstechniek zorgen uit handen. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@rohdehijstechniek.nl of bellen naar 0251-296131.

De stelling van deze week: ICGT moet 'cultureel erfgoed' van Uitgeest worden

Het ICGT is niet meer weg te denken. Het eerste ICGT voetbaltoernooi vond plaats op eerste Paasdag 1986. Dit evenement, inclusief feestavond, verliep succesvol. In de jaren hierna vond het toernooi plaats tijdens het pinksterweekend en werd het deelnemersveld steeds groter en sterker. Topclubs komen met hun jeugdtalenten naar Uitgeest om prachtige prestaties neer te zetten, er is feest, een bedrijventoernooi en kinderactiviteiten. "Reden om het ICGT tot cultureel erfgoed van Uitgeest te benoemen", vindt de voorzitter Gerrit Idema.

Bent u het met hem eens? Laat het weten op www.uitgeester.nl of mail naar redactie@uitgeester.nl.

5 / 24

ICGT 1991

Trudovyye Rezervy Archieffoto

In dit jaar zorgde Stichting Voetbalpromotie Uitgeest wederom voor een stunt. Wist men 1990 een jeugdteam uit de toen nog bestaande Deutsche Demokratische Republik te halen, nu was het de beurt aan een team uit Rusland. Bijzonder, want ondanks de val van de muur waren contacten tussen het voormalige Oostblok en het westen nog redelijk summier. "Die inschrijving was eigenlijk een toevalstreffer" aldus Henk Kempers van de organisatie. "We sturen als stichting heel wat brieven naar vele nationale sportbonden waaronder in dit geval die van Rusland. Uitgerekend van die klanten kregen we een bericht terug dat ze bijzonder geïnteresseerd waren. Ze wilden wel een nationale jeugdploeg afvaardigen namelijk Trudovyye Rezervy. We hebben toen via Heinz Werner, die we nog kenden als begeleider van de DDR-ploeg, laten uitzoeken of het wat was. Die verzekerde ons dat er wel degelijk sprake was van een sterk jeugdteam dat op het toernooi in Uitgeest zeker niet zou misstaan. Dus hebben we het maar gedaan".

Trudovyye Rezervy
De club is afkomstig uit Moskou en opgericht in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. De belangrijkste functie was de jonge jongens voor te bereiden op de oorlog. In 1990, als de club de uitnodiging van Uitgeest aanneemt, is de situatie van de jeugdvoetbalafdeling niet rooskleurig. De club beschikt op dat moment over een bouwvallig stadionnetje. De kleedaccommodatie bestaat uit een houten keet, het speelveld is een knollentuin, de doelen hebben geen netten en de tribune is een verzameling van acht houten bankjes waar de spijkers uitsteken. Voetbalspullen zoals shirts en schoenen zijn moeilijk te krijgen. Het is armoede troef.

Publiekstrekker
Andere nieuwe buitenlandse deelnemers aan de editie van 1991 waren het Duitse Stahl Brandenburg, Lokeren uit België, Seebach en Wettingen uit Zwitserland, Salzburg uit Oostenrijk en Fremad Amager uit Denemarken. Uit eigen land waren er: Telstar, AFC, Dordrecht'90, Elinkwijk, Roodenburg, Cambuur en de twee Uitgeester verenigingen Uitgeest en USVU. Al op de eerste dag bleken de Russen een publiekstrekker van de eerste orde. Het nieuwsgierige publiek werd op zijn wenken bediend. Eerst werd Salzburg met 2-0 opzij geschoven en daarna Cambuur met 3-1. Op maandag werd Wettingen met 3-1 verslagen, waarna in de halve finale Dordrecht'90 met 1-0 klop kreeg.

Blije spelers van Trudovyye Rezervy houden de gekregen trainingspakken en ballen omhoog. Archieffoto

Strafschoppen
Naast de uitslagen viel vooral de speelstijl van de Russen op. Die had veel weg van die van de toenmalige nationale Russische nationale ploeg, o.l.v. de legendarische Lobanovsky, dat in 1988 in de finale van het Europees kampioenschap stond tegen het Nederlands elftal. Bij balbezit van de tegenstander zakt het hele team in elkaar om vervolgens bij balbezit van de eigen ploeg er met zeven of acht man razendsnel uit komen. Het effect is dat de tegenstander een muur van spelers op zich ziet afkomen. Ook Trudovyye beheerste deze speelstijl en verraste daarmee de andere teams. Vooral dankzij voortreffelijk keeperswerk van de Russische doelman Alexander Fedorovitsch eindigde de wedstrijd in een verlenging en tot slot in strafschoppen. In de strafschoppenserie waren de Russen iets koeler. Zo werd Trudovyye Rezervy winnaar van de zesde editie van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi.

Alexander Pjotr Federowitsch kon zijn tranen niet meer bedwingen. Hij, die afkomstig was uit de stad Minsk, opgegroeid in grote armoede en in een groot gezin waarvan de vader meer dronken was dan nuchter, stond nu te janken als een klein kind. Sinds drie jaar speelde hij voor Trudovyye Rezervy en in al die jaren had hij moeite moeten doen om zijn keepersoutfit bij elkaar te scharrelen. Daarom hoopte hij zo vurig op een contract bij Dynamo Minsk. Dan zou hij wel mooiere spullen krijgen. Maar dat was niet gebeurd. Nu stond hij plotseling in een Westerse sportzaak en was hem gezegd een trainingspak uit te zoeken. Hoe kon iemand hem in alle redelijkheid vragen om tussen de Adidas, Puma en Nike spullen een keuze te maken? Alles was toch even mooi! Wat was er gebeurd? Bij de prijsuitreiking van de door hen gewonnen editie van het ICGT was het hele Russische team verrast met de trainingspakken van de A1-junioren van Uitgeest. Het was een paar Uitgeesters gedurende het toernooi opgevallen dat de Russische kledij schril afstak bij de merkkleding van de andere teams. Het gevolg was een spontane actie die leidde tot het idee om de tenues van de A1 te schenken aan de Russen. Eerst had men overwogen nieuw te kopen maar gezien het naderende vertrek van de Russen was dat geen optie. Men besloot het maar zo te doen. Mooi en ontroerend was het geweest om de blijdschap van de Russen te zien. Alleen… er ontbrak een keeperstenue! Wat nu? Gelukkig kende een van de initiatiefnemers van de actie, Cor Jongejans, de beheerder van de plaatselijke sportzaak. Er werd een belletje gepleegd en Cor toog samen met de Russische keeper in allerijl naar de sportzaak. En daar stond hij dan: Alexander Pjotr Federowitsch in een gloednieuw Adidas-trainingspak. Alexander Pjotr Federowitsch keek in de spiegel en was gelukkig.

Navraag heeft geleerd dat deze zelfde Federowitsch het later heeft gebracht tot reservekeeper van de nationale ploeg van Wit-Rusland.

Thaise keuken

Foto: Gerbrand Castricum

Ik denk dat bijna iedereen weleens Thais gegeten heeft, want beroemd is de Thaise keuken echt wel: over de hele wereld vind je Thaise restaurants. Zelf hou ik ook best van Thais eten, maar niet alles hoor, want er is nogal wat verschil in wat je in een restaurant bestelt of wat de mensen thuis eten. Ze eten daar niet zoals bij ons drie keer per dag, nee, ze eten de hele dag door. Het maakt niet uit op welk tijdstip je op straat bent, overal - ook de hele nacht door - zie je mensen op terrasjes of gewoon staand bij een eetkarretje een stuk kip, vis, inktvis, fruit of een bakje insecten naar binnen werken.
Bij het gezin waar ik regelmatig verblijf is het hoofdvoedsel uiteraard rijst (zie de kinderen op de foto er maar eens van genieten), maar ook fruit en heel veel soorten groenten wordt daar gegeten. Als de Thai uiteten gaan, bestellen ze een hele tafel vol. Vaak te veel, maar er wordt niets weggegooid en wat over is gaat mee naar huis. Dat is voor de thuisblijvers of voor de kippen en de honden,
Mijn leukste etentje heb ik denk ongeveer twee jaar geleden meegemaakt. Speciaal voor mij en mijn vriendin werd toen een geweldig feestmaal georganiseerd. Met hulp van wat buurvrouwtjes is er zeker twee dagen aan gewerkt. Vraag me niet wat er allemaal te eten was; te veel om op te noemen. Het eten stond in bakjes op de grond. Ik telde zeker tachtig bakjes, maar het waren er meer. De grootste verrassing was toch wel dat er plotseling elf monniken de tuin binnen kwamen wandelen. Zij waren ook uitgenodigd. Dat ze speciaal voor mij en m'n vriendin kwamen is een ander verhaal, maar we hebben het nu over het eten... De monniken gingen in een kring zitten en begonnen als eerste te eten. Toen zij genoeg hadden waren wij aan de beurt en pas daarna schoof de rest van de familie en de buren aan. Ik kan je vertellen dat ik dit etentje nooit zal vergeten. Ik vergeet er haast nog bij te vertellen dat er ook genoeg drank was. Al ben ik weer even voor een paar maanden in Holland, ik wilde dit toch even met jullie delen.

Groetjes Gerbrand

Politieberichten

Autoinbraken
UITGEEST - In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 april zijn er 8 auto's opengebroken in de wijk De Koog. Uit deze auto's zijn de airbags in het stuur weggenomen. Door de wijkagent is een twitterbericht gemaakt met het verzoek tot getuigen.

Diefstal buitenboordmotor
UITGEEST - In de nacht van woensdag 27 april op donderdag 28 april is er een buitenboordmotor gestolen vanaf een boot die lag in de Jachthaven Uitgeest. Er zijn beelden van de jachthaven ter beschikking gesteld aan de politie, die hier verder onderzoek na doet. Zondag 2 mei, tussen 14.10 en 14.30 uur, hebben 2 personen geprobeerd om een boot of buitenboordmotor van een andere boot weg te nemen. Deze boot lag in de jachthaven Zwaansmeerpolder. De mannen werden waarschijnlijk gestoord door een paar andere booteigenaren. Ook hier zijn de beelden ter beschikking gesteld aan de politie.

Blikseminslag
UITGEEST - Woensdag 28 april, rond 13.00 uur is de bliksem ingeslagen in een woning aan De Hoop. Hierdoor was er een grote ravage op de zolder van die woning. Meerdere huishoudens in de buurt hadden stroomstoring als gevolg van de blikseminslag.

Mishandeling
UITGEEST - Zaterdagnacht, bij het uitgaan van de horeca, heeft er een zware mishandeling plaats gevonden op de Middelweg ter hoogte van de Dekamarkt. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis met zwaar gezichtletsel. Er zijn 2 verdachten aangehouden.

Aanrijding
UITGEEST - Zondagochtend, 2 mei, omstreeks 07.00 uur, heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Provinciale weg. De bestuurder die achterop zijn voorganger was gereden bleek te hebben gedronken. Deze heeft later het politiebureau verlaten met een proces-verbaal.

Iedere klacht is maatwerk bij Fysiotherapiepraktijk SMC

Het team van SMC Uitgeest.

Fysiotherapiepraktijk SMC, Zienlaan 3, Uitgeest. Tel: 0251- 750655. www.smc-ijmond.nl

Door Myrke van der Does

UITGEEST – De selectievoetballers van FC Uitgeest kunnen voor de verzorging van hun getrainde lijf voortaan terecht om de hoek van hun wedstrijdcomplex. In de voormalige ruimte van de harmonie, De Opmaat, zit sinds kort fysiotherapiepraktijk SMC (Sport Medisch Centrum) Uitgeest. Ook niet-voetballers én mensen die (nog) helemaal niet sporten zijn er van harte welkom.

SMC Uitgeest is een dependance van SMC IJmond. De praktijk aan de Zienlaan 3 wordt gerund door Rob Jonker en Robertino Mens. Rob is voor veel Uitgeesters geen onbekende. Als vader van FC Uitgeest-speler Rick Jonker is hij al jaren bij de club betrokken. Robertino is zijn compagnon. Het team wordt aangevuld met twee ervaren fysiotherapeuten, Bram de Goede en Sebas van den Bosch en een personal trainer, Sander van den Helder. Daarnaast werkt SMC samen met MassageCentrum Uitgeest en omstreken van Mieke Beerta. Rob: "De selectiespelers van FC Uitgeest hebben nu de mogelijkheid om op trainingsavonden in de praktijk te worden behandeld. Zij kunnen ook gebruikmaken van de trainings-en krachtapparatuur."

Sportspecifieke behandeling

Voor overige leden van FCU en andere sporters is er op maandag tussen 19.00 en 20.00 uur een speciaal sportspreekuur. Op afspraak is de praktijk toegankelijk voor mensen die een fysiotherapeutische behandeling nodig hebben. Sporters kunnen zich laten behandelen bij blessures aan spieren en gewrichten. Daarnaast biedt SMC sportspecifieke revalidatie en blessurepreventie. Rob: "We doen eerst een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek. Zo krijgen we inzicht in een klacht en stemmen daar een gerichte therapie op af. Doelstelling is het bieden van optimale revalidatie en sporthervatting op het gewenste niveau. Ook bekijken we hoe herhaling voorkomen kan worden." Via advisering over blessurepreventie, trainingsopbouw en voeding worden cliënten verder persoonlijk begeleid. De behandeling is altijd sportspecifiek en zo functioneel mogelijk. "Wij maken ook gebruik van veldtrainingen. En regelmatig is er overleg met trainer of coach over bijvoorbeeld aangepaste trainingen."

Oók voor niet-sporters

Ook mensen met niet-gerelateerde sportklachten kunnen bij SMC terecht. Denk aan rugklachten, bekkenproblemen, heup-, knie- en enkelklachten en arm-, nek- of schouderklachten. SMC heeft contracten met alle zorgverzekeraars en biedt daarnaast medische fitnessprogramma's, bedrijfsfitness en programma's voor mensen met onder meer COPD, hartfalen, diabetes en overgewicht. Voor de vestiging in Uitgeest is SMC nog op zoek naar een diëtist(e) die zijn of haar kennis wil delen. "En een psycholoog", vult Rob aan. "Lichaam en geest zijn één. "Vroeger was fysiotherapie vooral masseren", legt Rob uit. "Tegenwoordig kijken we veel meer naar het totaalplaatje. Iedere klacht is maatwerk omdat iedere persoon en iedere oorzaak anders is." Voor zorg op maat bent u dus bij SMC aan het juiste adres.

Huttenweek Uitgeest 2016

De inschrijving voor de Huttenweek gaat weer van start! Foto: Aangeleverd

Van 22 augustus tot en met 26 augustus wordt in Uitgeest weer de jaarlijkse Huttenweek gehouden. Alle kinderen die in groep 5 tot en met 8 zitten (op het moment van de inschrijving) mogen deelnemen. De organisatie is een mooi programma aan het voorbereiden om er ook dit jaar weer een onvergetelijke week van te maken. Het thema van dit jaar wordt Circus. De activiteiten zullen daar dan ook op afgestemd worden.

Omdat we nog steeds een beperking aan het aantal inschrijvingen moeten stellen werken we weer met een voorinschrijving en een loting. Het inschrijven mag nog steeds met een groepje. Als je nog geen groepje hebt mag je je natuurlijk ook individueel inschrijven. De groepjes zijn er voor bedoeld dat je zeker weet dat er ook nog andere vriendjes meedoen. Je mag tijdens de week best met een ander groepje mee timmeren en spelletjes doen. Net zoals vorig jaar zal de voorinschrijving weer per internet gaan. Op onze website: www.huttenweek.nl kan je het inschrijfgedeelte vinden. Op dinsdag 10 mei vanaf 09:00 uur tot en met woensdag 11 mei 20:00 is de inschrijving geopend. Daarna gaan we de inschrijvingen controleren en vervolgens gaan we loten. Omdat we elk jaar zien dat er kinderen zich in meerdere groepen inschrijven gaan we de inschrijvingen extra controleren. Mocht je in meerdere groepjes terecht zijn gekomen dan word je uitgesloten van deelname.

Donderdag 19 mei zal de definitieve inschrijving in het speeltuingebouwtje zijn. Daar kan je dan je inschrijfformulier en het inschrijfgeld in komen leveren. Het inschrijfgeld bedraagt ook dit jaar weer € 20,00. Heb je interesse om mee te helpen als leiding tijdens de huttenweek? Kijk dan eens op www.huttenweek.nl en stuur een berichtje naar bestuur@huttenweek.nl.

Spreekuur Mediawijsheid in bibliotheek Akersloot

AKERSLOOT - De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn niet voor iedereen gemakkelijk bij te houden. Heeft u net een smartphone of tablet en vindt u het moeilijk om er mee om te gaan? Of wil uw kleinkind met u Skypen en weet u niet hoe dat werkt? Kom dan naar het Spreekuur Mediawijsheid bij Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Akersloot. Het spreekuur gaat over alle nieuwe media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter, de e-reader, zoeken op internet, apps op de smartphone of tablet en andere digitale zaken. De consulenten mediawijsheid van de bibliotheek nodigen iedereen met vragen hierover uit op het gratis spreekuur. Dus voor hulp bij het aanmaken van een eBooks-account, uitleg over veilig internetten, hoe Wi-Fi werkt of om te leren hoe je een Whatsappbericht verstuurt, is men van harte welkom in de bibliotheek in Akersloot, Rembrandtsingel 1. Het spreekuur start met ingang van 4 mei en is dan iedere woensdag van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl/digibieb.

Herdenking bij vliegtuigmonument

UITGEEST - Het Comité 4 mei Uitgeest werkt aan een uitbreiding van de jaarlijkse dodenherdenking. Het voornemen is om met ingang van volgend jaar op 10 februari een herdenkingsplechtigheid te houden bij het vliegtuigmonument aan de Communicatieweg. Op die datum in het jaar 1944 stortte ter plekke een B17-bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht neer. Daarbij kwamen vier van de tien bemanningsleden om het leven. Het monument aan de Communicatieweg (nabij de Hoogedijk) lijkt zich in buurgemeente Heemskerk te bevinden, maar onderzoek door het Comité wees uit dat het wel degelijk in Uitgeest ligt. Het vliegtuig is destijds ook op Uitgeester grondgebied verongelukt. Reden genoeg dus om bij het monument jaarlijks een aparte herdenking te houden.

Moederdag Surprise rondvaart zondag 8 mei

Partyschip Claes Horn vaart uit op moederdag Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - 't Hoorntje in Akersloot is gespecialiseerd in bruiloften en feesten voor groepen en bedrijven vanaf 20 gasten. Speciaal voor Moederdag heeft 't Hoorntje een Moederdag Surprise rondvaart op de agenda gezet.

Partyschip Claes Horn vaart om 11.00 uur uit voor een mooie tocht van twee uur over het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Ontvangst met koffie, thee met grote petit-fours. Vervolgens serveren we 'n glas heerlijke prosecco. Als u van de prosecco heeft genoten serveren we nog een paar maal 'n drankje of frisdrankje naar wens. Begeleidt door bijzondere borrelhapjes. Om 13.00 uur meren we weer aan. Kosten zijn € 19,50 p.p. voor volwassenen en voor kinderen t/m 11 jaar € 9,50 p.p.

Lijkt het u een leuk idee voor Moederdag? Dan graag reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Verder staan er dit jaar bij 't Hoorntje nog de rondvaarten naar de Zaanse Schans met passagieren 16 mei (2e Pinksterdag), 31 juli en 14 augustus op het programma. Komt u eens langs of neem contact op met't Hoorntje, Kerklaan 20 te Akersloot. Telefoon: 0251-312120, info@hoorntje.nl, www.hoorntje.nl.

Dirk de Bruin pakt zijn eerste seizoen zege vanuit Quievráin

Winnaar Dirk de Bruin met kleinzoon Joep

UITGEEST - Op zaterdagmorgen 30 april stonden duiven op de geplande losplaats in Belgische Quievráin op (245km) Het was de vierde vitessevlucht van het programma van Postduivenvereniging "de Vliegende Vleugels" in Uitgeest. Met redelijk weer in de ochtenduren maar de duiven van de als eerste lossende afdeling 5 hadden geen goed vertrek van de losplaats, dus werd er gewacht tot de tweede groep van dezelfde afdeling 5 wel een goed vertrek zou hebben. Dit duurde tot half een in de middag voor de lucht schoon was en de duiven van Afdeling 6. N-H konden vertrekken met een matige westelijke naar noordwest draaiende wind. Op deze vlucht waren 7 deelnemers met 121 ingekorfde duiven.

De snelste duif werd gemeld door Dirk de Bruin op 15.49.36 uur en vloog over deze afstand een gemiddelde snelheid van 1228,666 meter per minuut (ruim 73 km per uur) Deze eerste duif van Dirk de Bruin uit Uitgeest, betekende tevens zijn eerste overwinning van dit seizoen. De uitslag van deze 4e wedvlucht oude duiven Vitesse op zaterdag 30 april luidt als volgt: 1-7-8-11-23e Dirk de Bruin, 2-8-20-30e Peter Schellevis, 3-4-18-25e Comb. Kerssens-Krom uit Akersloot, 5-6-15-17-21e Frank Rodenburg, 10-12-13-14-16e Hein Berkhout, 29-31e Wim van Tol, 39e Henk Brondijk. De taartbon van deze vlucht voor de 41e duif in de uitslag gaat deze week naar de Combinatie Kerssens-Krom in Akersloot. De attractie prijs geschonken door Henk Brondijk gaat naar Dirk de Bruin. Géén van de deelnemers viel deze vlucht met zijn duiven buiten de prijzen. De eerste duif van de Dirk de Bruin uit Uitgeest was tevens goed voor een 9e plaats in het Rayon B. tegen 114 deelnemers met 2696 duiven.

FC Uitgeest 2 kampioen!

FC Uitgeest 2 kampioen Foto: Marianne Jonker

UITGEEST - Het is het lot van hen die in het 'tweede' spelen. Zij staan niet in de belangstelling maar hun trainingsmaatjes die opgesteld staan in het eerste wel. Toch zijn ze van onschatbaar belang voor het eerste en daarmee ook voor de club. Een kwalitatief goed tweede elftal bestaande uit spelers die niet zeuren en gewoon week in week uit hun stinkende best doen zorgt voor stabiliteit en is een vangnet bij schorsingen en blessures van, jawel daar gaan we weer, het eerste. Ik heb daarom de grootste bewondering voor coach Richard Grapendaal en elftalleider Ton Kossen dat ze er het hele seizoen in zijn geslaagd om 'die' jongens van het tweede, bij wie teleurstelling altijd op de loer ligt, gemotiveerd en scherp te houden. Dat deden ze zo goed dat het team zondag tegen Kolping Boys 2 zelfs kampioen kon worden.

Vanaf de eerste minuut zocht FC Uitgeest fanatiek het doel van de Alkmaarders want de missie van vandaag was duidelijk, winnen. Daar lieten de heren in het groen en geel geen gras over groeien. Al in de 7e minuut was het raak. Een mooie loopactie van Kruijff, een daverend schot vanaf de rand zestien en een keeper die iets voorbij hoorde suizen. 1-0. Vijf minuten later stond dezelfde Kruijff helemaal vrij en wederom aarzelde hij niet. 2-0. Daarmee was de wedstrijd wel zo'n beetje gespeeld. Kolping Boys wilde misschien nog wel maar kon niet en FCU hield onder leiding van de broers Idema de boel achterin hermetisch dicht. Zelfs werd het in de 51e minuut nog 3-0 door Bruijns. Daarna was het alleen nog een kwestie van de wedstrijd uitspelen, het maximaal aantal wissels gebruiken zodat zoveel mogelijk spelers hun speelminuten konden maken en wachten op het laatste fluitsignaal dat tevens de start betekende van ongekende vreugdetaferelen. Kampioen worden doe je nu eenmaal niet elk jaar. Maar nu lekker wel. Het bleef op deze mooie zonnige zondag nog lang onrustig in Uitgeest.

De Afvallende Bal feliciteert spelers en staf van het tweede elftal met een prachtig kampioenschap.
FC Uitgeest: Dave Davidson, Bart Zwarthoed, Tinus Putter, Finn Idema, Mats Idema, Wessel Schilp, Thomas Groen, Jur Hoekstra, Danny de Kruijf, Andy Bruins, Wouter Uit den Boogaard. Invallers: Bruce Post, Gerben van Rossum, Kick Smit, Rashad Laiouni en Tim Zwitser.

FC Uitgeest walst over De Kennemers heen

UITGEEST - Met een klinkende 4-1 overwinning op De Kennemers zet FC Uitgeest zijn opmars van de laatste weken voort. Een prachtige tweede plaats op de ranglijst is het gevolg. Jammer alleen dat concurrent vv. Assendelft met nog twee wedstrijden te gaan op een voorsprong van vijf punten blijft staan. Daarmee lijkt het gat onoverbrugbaar. Alleen een wonder kan FCU nog de titel bezorgen. Daartoe moet volgende week thuis dan wel gewonnen worden van vv Assendelft , dient ook de laatste wedstrijd tegen Spirit in winst omgezet te worden en moet Assendelft de laatste wedstrijd verliezen. Zelfs is bij een gelijkspel van de Assendelvers in de laatste wedstrijd een beslissingswedstrijd nog mogelijk. Kortom een hoop "mitsen en maren" bij dat kleine sprankje hoop. Assendelft daarentegen kan bij een gelijkspel of overwinning tegen FC Uitgeest het kampioenschap vieren.

FC Uitgeest startte net als vorige week met routinier Michael Kristel in de basis en zonder de geblesseerde Joost de Jong. De thuisclub wist, wilde het nog enige kans maken, dat er vandaag absoluut gewonnen moest worden. Misschien wel daarom schoten de gastheren als Max Verstappen in een formule 1 bolide uit de startrij vandaan. Al na drie minuten waren er even zoveel kansen te tellen. Een mooi genomen vrije trap van Lester Half in de 9e minuut brak de ban. 1-0. Het zou de opmaat worden voor een "Lester Half parade". In de 18e minuut werd hij in stelling gebracht door Jorn Brouwer. Wederom aarzelde de topscorer niet. 2-0. Het arme De Kennemers kon er aanvankelijk weinig tegenover zetten. Pas in de 23e minuut was het de beste man aan de kant van de Beverwijkers namelijk Commissaris, die doelman Sven Koning op de proef stelde. Die weet daar tegenwoordig wel raad mee en redde bekwaam. Vlak voor rust kwam De Kennemers toch tot een aansluitingstreffer zij het dat scheidsrechter van Damme daarbij liet zien dat de cursus "Buitenspel in al zijn facetten" aan hem voorbij was gegaan. 2-1

Het verontruste de thuisclub geenszins. Na rust ging men gewoon verder waar het team gebleven was namelijk goed voetballen en scoren. In de 58e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door wie anders dan Lester Half. Een mooie voorzet van Jordy Duijn werd netjes binnen gewerkt. 3-1. In de 90e minuut bracht Lester Half zijn totaal vandaag op vier. Op aangeven van wederom Jorn Brouwer scoorde hij de 4-1. Daarmee werd hij uiteraard de man van de wedstrijd en kon interim-coach René van Marsbergen tevreden terugblikken op wat hij afloop zei "vooral een hele goede eerste helft" en een puike teamprestatie van FC Uitgeest.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, Uit den Boogaard, Vrouwe, E, Sinnige, Kristel (88e Zwarthoed), de Wit, Brouwer, Olgers (41e Hoekstra), Duijn, Smit (81e T. Sinnige), Half
Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Lester Half.
Voor de jury was er vandaag geen twijfel mogelijk. Hoewel er meerdere spelers waren die een prima dag hadden stak hij met zijn vier doelpunten boven alles uit. Daarnaast lijkt hij zich iedere week te verbeteren want het is niet alleen het neusje voor de goal die hem gevaarlijk maakt maar vooral ook het slimme lopen en het vermogen om de bal goed te kaatsen. Kortom, Lester Half, een complete voetballer. Van harte gefeliciteerd.

Jeugdscheidsrechters FC-Uitgeest geslaagd voor BOS-diploma

UITGEEST - Vier scheidsrechters van FC Uitgeest hebben onlangs de opleiding tot BOS-scheidsrechter afgerond. Drie scheidsrechters, Nour Bouhjar, Sander Admiraal en Rick Jonker, hebben de cursus bij FC Uitgeest gevolgd en één scheidsrechter, Niek Putter, bij VV Limmen. Ze hebben hun vaardigheden getoond om op een heel veld de wedstrijd goed te kunnen leiden. De BOS-cursus is bedoeld voor scheidsrechters vanaf veertien jaar die de stap willen maken naar het grote veld. Naar verwachting zal komend najaar weer een BOS-cursus starten bij FC Uitgeest of bij een van de regioverenigingen. Voor jeugd tussen de twaalf en veertien jaar is er de mogelijkheid om de cursus pupillenscheidsrechter te volgen. Deze cursus wordt gegeven tijdens de herfstvakantie. De cursus duurt één dag en daarna is men bevoegd om te fluiten van de E- en F-pupillenOok bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een cursus assistent-scheidsrechter. FC Uitgeest stelt mensen in de gelegenheid om kosteloos aan een van deze cursussen deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar R.Kempers@telfort.nl.

Unitas-turnsters naar Regiokampioenschappen

De jarige Puck Hessels eindigde op een achtste plaats in de instapcategorie vijfde divisie.

UITGEEST/BEVERWIJK - Julia de Wildt en Phileine v.d. Landen van turnvereniging Unitas namen zondag 24 deel aan de Regiokampioenschappen voor de zesde divisie in Beverwijk. Deze wedstrijd is het hoogst haalbare voor dit niveau. Voor de instapcategorie vijfde divisie was er een troostfinale waaraan Puck Hessels mee mocht doen. Puck begon uitstekend op balk en kreeg daar 12.00 punten voor. Na balk naar vloer, sprong en brug, waar Puck 13.40 voor kreeg. eindigde ze, op haar verjaardag notabene, op een mooie achtste plaats. Julia en Phileine begonnen met sprong. Na sprong kwam brug en daar turnde Phileine een mooie oefening, goed voor 12.75 punten. Er was één turnster met een hoger cijfer. Julia was een beetje twijfelachtig. Na brug kwam balk en daar hebben zowel Julia als Phileine prachtige oefeningen laten zien. Julia kreeg er 13.800 voor en ook hier was er maar één turnster met een hoger cijfer. Als laatste turnden de dames het onderdeel vloer. Julia eindigde van de 28 turnsters op een negende en Phileine op een zestiende plaats.

Dodenherdenking: toespraken, muziek en poëzie

UITGEEST - Dodenherdenking begint vanmiddag om 16.00 uur met een kranslegging door burgemeester Wendy Verkleij. Dat gebeurt bij het monument aan de spoorlijn, gelegen achter het Kooghuis aan de provinciale weg. Om 19.00 uur volgen de plechtige herdenking in de Dorpskerk, de stille tocht naar het gemeentehuis en de kranslegging.

De burgemeester en een gastspreker, de heer Cortissos van Herinneringscentrum Kamp Westerbork houden in de kerk een toespraak. De muzikale omlijsting is daar in handen van het dameskoor Femmes Vocales uit Heemskerk, onder leiding van dirigent Piet Hulsbos. Leerlingen van de groepen acht van de Uitgeester basisscholen dragen per school een gedicht voor.

Salomon Cortissos
Gastspreker Salomon Cortissos (1939) zat het grootste deel van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken bij een gastgezin. Zijn moeder kwam om in Sobibor. In het proces tegen John Demjanjuk trad hij op als mede-aanklager. Hij is honorair consul van Tsjechië en bekleedt vele functies binnen de Portugees-Joodse gemeenschap. Ook vorig jaar was hij gastspreker bij de herdenking in de Dorpskerk.

Expositie
Groep-acht-leerlingen van de Uitgeester basisscholen dragen in de kerk een eigen gedicht voor. Na afloop van de herdenking bij het gemeentehuis is binnen in de hal een expositie te bezichtigen. Daarin staan de gedichten en tekeningen centraal van leerlingen over het thema Tweede Wereldoorlog. De expositie is te zien tot vrijdag 13 mei.

Stille tocht
Vanaf 19.40 uur vertrekt de stille tocht vanaf de Dorpskerk aan de Castricummerweg naar het oorlogsmonument op het plein voor het gemeentehuis. Inwoners in heel Uitgeest – en in het bijzonder langs de route van kerk naar plein – wordt verzocht vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen. Tijdens de plechtigheid vanaf 19.45 uur bij het oorlogsmonument speelt de Uitgeester Harmonie stemmige muziek. Na het blazen van de Taptoe door trompettist Cor Duinmaijer en de twee minuten stilte laat de Uitgeester Harmonie het Wilhelmus klinken. Mevrouw Nel Tromp-van Baar declameert een door haar geschreven gedicht over het thema vrijheid. Daarna volgt het defilé langs het oorlogsmonument. Kransen en bloemen worden gelegd door burgemeester Wendy Verkleij, vertegenwoordigers van politieke partijen, maatschappelijke organisaties en inwoners.

De Cabaretpoel, Vier keer leuk!

Fabian Franciscus, een van de leden van De Cabaretpoel, maakt een bijzondere vergelijking tussen schapen en mensen.

UITGEEST - De Cabaretpoel, Vier keer leuk! speelt vrijdag 13 mei bij De Zwaan Cultureel. Vier aanstormende cabarettalenten spelen elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel is een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

Stofzuigen
Een avondje Cabaretpoel staat garant voor een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Op deze avond spelen Robert Ramaker, Kitty Goemaat, Fabian Franciscus en een nog nader bekend te maken naam.
Robert Ramaker vraagt zich af wat het nut is van stofzuigen, waarom je spruitjes moet eten en waarom sommige mensen arm zijn en andere rijk. Ondertussen lost hij meteen de wereldproblemen op. Een prachtige voorstelling met mooie liedjes en rake grappen. Tenminste… als zijn stofzuiger het doet. Kitty Goemaat is de winnaar van het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Onder het motto 'lang leve de positiviteit' zingt ze positieve liedjes die ze zelf begeleidt op ukelele en gitaar. Met haar energie en spontaniteit legt ze gemakkelijk contact met de zaal. Kitty is op weg naar haar geluk. Maar ze kan wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste balans.

Schapen
Fabian Franciscus vertelt een verhaal over schapen, struisvogels en mensen met verlangens. Het is niet dat schapen zijn uitgerust voor een heel breed takenpakket. Of quasi-interessant kunnen lullen over hun alsmaar voortschrijdende carrière. Ze hebben maar verstand van enkele specifieke zaken, de rest doen ze vooral op gevoel. Ze zullen ook nooit interessant doen over dingen die ze niet echt begrijpen, zoals 'datasmog', bankenlobby's of een geslachtsneutrale opvoeding. Dat is echter ook het begeerlijke aan deze witte wollige wezens; ze weten precies wat ze weten. En andersom. Fabian won in 2013 het Leeuwarder Cabaret Festival. De vierde cabaretier blijft nog even een verrassing.

De Cabaretpoel, Vier keer leuk! is vrijdag 13 mei te zien in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Aanvang 20.15 uur. Reserveren via www.dezwaancultureel.nl of Boekhandel Schuijt. Meer informatie: www.cabaretpoel.nl.

Alzheimer Café Uitgeest

UITGEEST - 'Dementie en het beschermingsbewind' is het onderwerp van het Alzheimer Café dat donderdag 12 mei plaatsvindt in dorpshuis De Zwaan aan de Middelweg 5.

Jarenlang heeft iemand zelf (of zijn partner) zorggedragen voor het tijdig betalen van rekeningen, de belastingaangiftes en de persoonlijke administratie. Het wordt anders wanneer men zelf zijn zaken niet meer kan overzien of niet meer begrijpt. Wanneer er geen hulp van naasten mogelijk is kan een bewindvoerder uitkomst bieden. Menno Kee van Bureau De Noodzaak vertelt over wat beschermingsbewind inhoudt, wat een bewindvoerder voor iemand kan doen, wat hij mag doen en wat hij niet mag doen. Wie controleert de bewindvoerder? Houdt men zelf zicht op de inkomsten en uitgaven en kan men zelf beschikken over zijn of haar geld? Vermoedelijk zijn er nog veel meer vragen wanneer men over de mogelijkheid gaat nadenken om gebruik te maken van beschermingsbewind.

Het Alzheimer Café begint om 10.15 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur, ontvangst vanaf 10.00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig. Bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Café worden deze geïnterviewd door een vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis na te lezen.

Rioolpersleiding kruising N203 en station wordt verlegd

UITGEEST - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier verlegt de veertig jaar oude persleiding die onder de kruising van de provinciale weg N203 en het NS-station Uitgeest ligt. De leiding is verouderd en kwetsbaar. Een breuk zou grote gevolgen hebben voor het treinverkeer en is door de ligging moeilijk te repareren. Vandaar dat de persleiding wordt verlegd. Ten westen van de dorpskern ligt al een leidingenstrook waarin verschillende leidingen in de grond liggen, zoals grote gasleidingen. De nieuwe persleiding wordt hieraan toegevoegd. De nieuwe persleiding loopt van rioolgemaal Uitgeest, nabij De Kuil, tot aan de bestaande leiding nabij de Koogdijk. Mogelijk ontstaat hinder door het bouwverkeer dat materieel en materialen aan- en afvoert. De aan- en afvoerroutes zijn: Geesterweg - Pr. Beatrixlaan- De Kuil- Zienlaan en Kleis - Tolweg - Weeg - Koogdijk. Een deel van het parkeerterrein van de voetbalvelden aan de Zienlaan wordt afgesloten voor het uitvoeren van de boring onder de provinciale weg en het spoor. Het voetpad bij de visvijver De Kuil is tijdens de werkzaamheden afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats van 2 mei tot en met 15 juli. Meer informatie over dit project is te vinden op de website hhnk.nl (werk in de buurt, zie Uitgeest).

Bobs Party & Events biedt je de ultieme moederdag tip!

ABBA GOLD in A9 Studios Foto: Aangeleverd

Abba Gold (UK) komt naar Nederland. Deze formatie is benoemd tot beste tribute van Abba wereldwijd en bestaat uit de originele cast van Mamma Mia London. 8 Mei aanstaande op moederdag is het zover. De kaartverkoop is in volle gang en het gaat erg hard. Het unieke aan het concept is dat je het ultieme Abba gevoel in concertvorm kunt herbeleven met voorafgaand een heerlijke en gezellige High-Tea met jouw moeder of vriendinnen. De mogelijkheid bestaat om een normale ticket te kopen voor het concert maar ook als combiticket met High-Tea voor een zeer scherpe prijs.

De High-Tea wordt u aangeboden, inclusief ontvangst met een feestelijk glaasje Prosecco. Gedurende de High Tea waar u gezellig met uw gezelschap geniet van diverse soorten thee of koffie, zullen er diverse gerechtjes worden geserveerd bestaande uit een tal van zoete lekkernijen en hartige hapjes. Zoals een glaasje soep, diverse mini sandwiches en wraps, bladerdeeghapje met een hartige vulling, petit fours, muffins en chocolade. De High Tea is ook te reserveren excl. Ticket Abba Gold à € 21,00 p.p. hiervoor kunt u contact opnemen met onze party adviseurs. Zij helpen u graag verder. De High–Tea begint om 14:00 uur gevolgd door het concert. Het wordt dus geen nachtwerk. Ideaal om eens iets anders te doen op deze dag. Tickets zijn te bestellen via www.a9studios.nl.

Kerkdiensten

Protestantse gemeente Uitgeest-Akersloot

8 mei 10.00 uur: Akersloot, Dielofslaantje, ds. B. Appers.

Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest.

Woensdagavond 4 mei is er GEEN VIERING i.v.m. de Dodenherdenking.

Donderdag 5 mei Hemelvaartvaartsdag: 09.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. Laus Deo.
Vrijdag 6 mei: 19.00 uur H. Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag 7 mei GEEN VIERING.
Zondag 8 mei: 09.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. De Cantorij.

Mededeling:
I.v.m. de Mariamaand mei, is er elke zondagavond om 19.00 Rozenkransgebed in de kapel van de kerk. Op vrijdag 6 mei is het secretariaat van de kerk gesloten.

Win jij de gesigneerde ICGT bal?

Op het ICGT 2016 zullen ook dit jaar weer jongens meedoen die misschien over een aantal jaren bekende voetballers zijn. Onze grote favorieten op het ICGT zijn natuurlijk de jongens van het deelnemende team van FC Uitgeest. Wil jij kans maken op de bal uit het logo met daarop de handtekeningen van al onze plaatselijke helden? En ben je Vriend van De Uitgeester? Vul dan op het formulier www.vriendenvandeuitgeester.nl/icgt in waarom jij die bal moet winnen! We maken de winnaar op 17 mei bekend. Ben je nog geen Vriend? Meld je dan snel aan, of laat je ouders dit doen!

Gezondheidscentrum op de Kerklaan? 'Gevelbeeld van de Jacobusschool blijft behouden'

Het is niet ondenkbaar dat er in de Jacobusschool een gezondheidscentrum komt. Foto: Evert Visser

AKERSLOOT - De vestiging van een gezondheidscentrum op de locatie van de leegstaande Jacobusschool aan de Kerklaan in Akersloot is niet ondenkbeeldig. Een zorgvastgoedbedrijf onderzoekt de mogelijkheden hiervoor. Dat laat het college van B&W weten in een brief aan het CDA die vragen had gesteld over dit onderwerp. Verder wil Castricum het karakteristieke gevelbeeld van het gebouw aan de Kerklaanzijde behouden.

Castricum tekende op 16 maart een optieovereenkomst met het bedrijf Zorgvastgoed Management. Hierin staat de mogelijkheid tot koop beschreven. De onderneming krijgt zes maanden de tijd een businessplan op te stellen en intentie-overeenkomsten (contracten) af te sluiten met toekomstige gebruikers. Voor de gemeente staat in deze periode een asbestonderzoek op de agenda en - indien nodig - de voorbereiding voor astbest-sanering.

Het college van B&W besloot onlangs dat het aanzicht van het voormalige schoolgebouw aan de Kerklaanzijde niet gewijzigd mag worden. De voorwaarde van bescherming van het gevelbeeld is daarom in de optieovereenkomst met het vastgoedbedrijf vastgesteld. Hiermee lijkt de gemeente te voldoen aan de wens van veel inwoners, zoals mensen die op de school onderwijs genoten en hieraan herinneringen koesteren. Ook voor

het CDA, GroenLinks en VVD in Castricum is er nu meer duidelijkheid. Deze politieke partijen stelden onlangs schriftelijke vragen over de herbestemming van het pand aan B&W. De Historische Vereniging Oud Akersloot maakt zich al langer zorgen, zo liet de organisatie al in 2013 weten aan het College van B&W. De vereniging vreest voor sloop van het pand. Secretaris J. Krom van De Historische Vereniging Oud Akersloot liet desgevraagd eind vorige week weten nog niet op de hoogte te zijn van de afspraken tussen de gemeente Castricum en het zorgvastgoedbedrijf. "Daarom kan ik nu niet reageren op dit verhaal."

Het College wil met de historische vereniging in contact treden als duidelijk is op welke manier de gevel het best is geborgd, als gemeentelijk monument of als verplichting via de koopovereenkomst. Ook zoekt de gemeente contact met de Dorpsraad. Dat gebeurt zodra de uitkomsten van de business-case beschikbaar zijn, omdat dan de effecten op de wijk en het dorp Akersloot inzichtelijk zijn en besproken kunnen worden, zo staat in de brief te lezen.

De school aan de Kerklaan werd in 1930 gebouwd in de bouwstijl van de Amsterdamse school. Deze bouwstijl komt in deze omgeving weinig voor. Ook is het schoolgebouw opgenomen in het gemeentelijk monumentenregister (categorie 2).

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser).

Over blessures: schuld en geduld

Door huisarts Dirk Jan van Wijk

Bij sportbeoefening wordt ons lichaam bovenmatig belast. Als logisch gevolg daarvan kunnen blessures ontstaan. Toch ervaren we een blessure vaak als domme pech of als gevolg van een (wilde) actie van de tegenstander. Veel blessures zijn echter te voorkomen en voor een groot deel de schuld van jezelf. En ook heb je zelf een belangrijk aandeel in het herstel. Ik leg het je uit.

Preventie door training
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Niets zo slecht voor ons lijf als zitten. Bij sport is echter sprake van extréme vormen van bewegen. En bij contactsporten, zoals voetbal, ook nog van inwerkend geweld van buiten. Alleen een lijf dat hierop is voorbereid, kan deze 'aanslagen' aan. Training van kracht en uithoudingsvermogen verkleinen de kans op band-, pees- en spierletsels door uitputting. Training van souplesse en 'inzicht' verkleinen de kans op een blessure door bijv. een onbesuisde tackle. (Bedenk maar eens hoe weinig spelers als Messi en Cruijff geblesseerd waren, ondanks alle aanslagen op hun ledematen!) Daarnaast is een gezonde levensstijl belangrijk om ons lichaam in optimale conditie te houden. Iedereen kan begrijpen dat je op zondag een kleinere kans op een blessure hebt als je de avond ervoor op tijd naar bed bent gegaan i.p.v. je tot in de kleine uurtjes te hebben volgegoten in de kroeg. De lichamelijke conditie om blessures te voorkomen heb je dus voor een belangrijk deel zelf in de hand…

Eigen schuld
En als er dan een blessure is ontstaan, is het 'sportief' om je eigen aandeel daarin te zien. Je hebt meer van je lijf gevraagd dan je lijf op dat moment aankon. Je was onvoldoende voorbereid op de omstandigheid waardoor de blessure ontstond. Je bent niet alleen slachtoffer, maar ook medeverantwoordelijk!

Genezing door geduld
Ook bij de genezing van een blessure kun je zelf een belangrijke rol spelen. Natuurlijk ben je voor een optimaal herstel van botbreuken en kruisbandletsels mede afhankelijk van dokters en fysiotherapeuten. Maar de meeste blessures genezen het snelst als je de volgende drie factoren in acht neemt:

1. Accepteer de blessure (het hoort bij sporten), erken je eigen aandeel en leer ervan om het een volgende keer te voorkomen. Weerstand en boosheid vertragen de genezing.
2. Blijf normaal bewegen met het geblesseerde lichaamsdeel. Met normaal bewegen van bijvoorbeeld een been, bedoel ik rustig lopen en fietsen. Vrijwel alle blessures genezen hierdoor het snelst. Bij sommige blessures kan het zinvol zijn om een 'hulpmiddel' in te schakelen om normaal bewegen mogelijk te maken. Denk hierbij aan een brace, die bij normaal lopen voorkomt dat je opnieuw door je verzwikte enkel heengaat. En een pijnstiller kan soms voorkomen dat je 'onnatuurlijk' gaat bewegen.
3. En dan de belangrijkste tip: heb geduld! Geef je lichaam de tijd om de blessure helemaal te genezen. Pas als de klachten weg zijn ga je het herstelde lichaamsdeel weer belasten door eerst voor jezelf te trainen. In een groep ben je eerder geneigd om je te forceren. Wanneer je pijnvrij trainen kunt, train je weer mee met de groep. En wanneer dat goed gaat, kun je weer een wedstrijd spelen.

Fysiotherapie
De fysiotherapeut kan een belangrijke coach zijn bij het herstel van blessures. Hij of zij kan aangeven welke belasting mogelijk is met de klacht, stimuleren om te blijven bewegen en adviseren hoe je jouw conditie op peil houdt zonder het aangedane lichaamsdeel overmatig te belasten. Vaak zal hij je ook moeten afremmen, want voor de meeste sporters gaat het herstel veel te langzaam.

Vroeger en nu
Geduld hebben is soms niet zo makkelijk. Het herstel van een peesletsel neemt vaak meer dan een half jaar! Met een spierscheuring ben je maar zo twee maanden zoet. Maar zelfs in de topsport (waar persoonlijke en financiële belangen groot kunnen zijn) is men erachter gekomen dat je beter de tijd kunt nemen.

In de tijd dat de voetbalclubs Alkmaar en Zaanstreek nog maar net gefuseerd waren, werd mijn vader, die huisarts in Zaandijk was, door de clubarts van Go-Ahead gevraagd om hem te vervangen bij de wedstrijd van zijn club tegen AZ in De Hout. Als klein jochie mocht ik met mijn vader mee en stond ik oog in oog met 'legendes' als Oeki Hoekema en Nico van Zoghel. Een belangrijke taak van mijn vader was het geven van pijnstillende injecties in geblesseerde banden en gewrichten, zodat de speler toch kon worden opgesteld. Een prima recept voor een korte voetbalcarrière, zo is gebleken! De medische begeleiding heeft veel geleerd sinds die tijd: men injecteert nu alleen nog geduld!

Ik wens alle spelers van harte een ICGT zonder blessures toe. En vooral dat je er zelf alles aan hebt gedaan om ze te voorkomen!

Winkelier(s) aan het Woord Willem Putter van Bakkerij Putter

Willem Putter bij zijn eigen koffiebrander.

"Zoals u wellicht in de krant heeft gelezen hebben wij op 15 maart jl. onze geheel vernieuwde winkel aan de Middelweg in Uitgeest heropend. Een prachtig concept waar met de houtgestookte oven in het midden van de zaak het echte bakkersgevoel is teruggekomen en u de verrukkelijke geur van vers gebakken desembrood ruikt. Tevens beschikken we nu over een eigen koffiebranderij, waarbij elk kopje vers gezet wordt, vol van aroma en van een verantwoorde duurzame kwaliteit.
De band tussen Bakkerij Putter en het ICGT bestaat al heel lang, als trotse sponsor zorgen wij elk jaar voor voldoende 'krachtvoer' voor de spelers, scheidsrechters, trainers en vrijwilligers. Gedurende het weekend leveren wij zo'n 3500 kadetten bij FC Uitgeest, waarbij de vrijwilligers dus ca. 850 broodjes per dag smeren! Zowaar een hele klus, maar zonder deze alerte vrijwilligers kan het toernooi niet bestaan, en daar weet onze medewerkster Ria van Tol alles van… "Ja, het is hard werken" zegt ze. "Om 3.30 uur ben ik vaak pas thuis en om 8.00 uur sta ik weer in de kantine. Ik slaap dus weinig in dat weekend." Ze voegt er lachend aan toe: "En de vrijwilligers achter de biertap voorzien we na afloop óók nog met een kroket en broodje van Putter!"

Wij wensen alle spelers, trainers, verzorgers, supporters en de vele vrijwilligers een gezellig en sportief Pinksterweekend toe!

Aanstormend talent Fleur Tiemeijer zingt op kindermiddag ICGT

Als voorproefje op de kindermiddag: kijk op YouTube voor een impressie van Fleurs zangtalent! Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Fleur Tiemeijer (14) uit Uitgeest zong vorig jaar tijdens de kindermiddag ook al op het Internationaal Groenewegen Toernooi (ICGT). Het was een daverend succes! Toen zij dit jaar weer gevraagd werd, aarzelde ze geen moment: ze vindt het superleuk om tijdens deze speciaal voor de jongere Uitgeesters georganiseerde middag haar mooie stemgeluid te laten horen!

Zingen is de grootste passie van Fleur. Zenuwachtig is ze niet meer omdat zij inmiddels steeds meer ervaring opdoet. Geregeld treedt zij op in de regio en doet audities voor talentenjachten. Fleur: "Ik zong bijvoorbeeld op het vijftigjarig huwelijksfeest van mijn opa en oma, voor mijn klasgenoten op basisschool De Wissel en ik had een gastoptreden tijdens het jaarlijkse kerstconcert in de Protestantse Kerk. Holy Night zong ik solo en Imagine van John Lennon zong ik samen met popkoor Surprising waar mijn moeder Mary ook in zingt."

Gevoel
"Ik oefen de nummers die ik wil gaan zingen eerst door vaak te luisteren en de tekst goed te begrijpen, zodat ik weet waar ik over zing. Dit is heel belangrijk omdat het lied dan beter met gevoel gebracht kan worden. Vervolgens probeer ik er ook mijn eigen draai aan te geven. Ik train mijn stem heel vaak, zodat mijn bereik steeds hoger komt te liggen. De buurt bezorg ik hiermee geen overlast hoor: mijn buurvrouw geniet er juist enorm van als zij op haar balkon zit", aldus Fleur.
De enthousiaste havo-scholiere heeft geen favoriet nummer of genre. "Ik vind heel veel muziek leuk. Het nummer When we were young van Adele zing ik momenteel wél vaker nu, omdat ik het zo mooi vind. Soms wil ik een hit, gezongen door een man, ook zingen. Dan verhoog ik de toonsoort omdat het nummer natuurlijk lager ligt qua stemgeluid. Dit doe ik met een speciaal daarvoor ontwikkeld (karaoke)programma."

Justin Bieber
Mijn grote voorbeeld en idool is Justin Bieber. Hij is ontdekt via You Tube dus wie weet...! Ik zing zijn nummers ook, maar dan doe ik dat totaal anders en op mijn eigen manier. Ik geef de voorkeur aan Engelstalige nummers omdat deze taal lekkerder loopt en beter bij mijn stem past voor mijn gevoel dan Nederlandstalige nummers. Ik krijg op het Jac. P. Thijsse College tweetalig onderwijs, dus in het Engels zingen gaat me inmiddels goed af. Er is me verteld dat ik een 'country-snik' in mijn stem heb, dus ik richt me momenteel iets meer op dat soort muziek om te zien of deze sound me goed ligt. Ik wil geen cowboyliedjes zingen, maar countryachtig is wél leuk. Ik heb het gevoel dat ballads zingen het beste bij mijn stem past, maar af en toe uptempo tussendoor is wel goed om ook te doen. Kortom, ik ben nog ontwikkelend qua stemgeluid en zoekende naar mijn eigen stijl, maar ik kom al dichterbij!"

Pianolessen
Op tienjarige leeftijd nam Fleur deel aan een Sing-and-Songwriter workshop bij de Muziekschool Heemskerk. Het zelfgeschreven nummer Zing en Swing zond zij toen in voor het Junior Songfestival. Michael van Breemen (dirigent popkoor Surprising) schonk zijn zelfgeschreven nummer Stars aan Fleur, omdat zij de Voice of Surprising had gewonnen. Onder andere dit prachtige nummer, is zelfs in een studio opgenomen. Vorig jaar deed ze ook mee met The Voice of West in Utrecht. Deze landelijke talentenjacht heeft zij toen ook gewonnen! Met het nummer dat Fleur zong: "Addicted to you," (Avicci), was zij niet alleen de jongste die meedeed, maar was zij ook de jongste die ooit deze talentenjacht won.
Pianolessen volgt Fleur ook van kleins af aan. Thuis heeft ze een mooi wit exemplaar staan waarop ze veel oefent. "Op dit moment speel ik vooral klassieke muziek. Dit is niet helemaal mijn ding, toch besef ik dat klassiek er als basis ook echt wel bij hoort. Als ik klaar ben met de havo, wil ik naar het conservatorium, maar liever nog ga ik naar Amerika om daar te gaan studeren.

Beroemd
Fleur: ,,In de toekomst zou ik graag eens samen een duet willen zingen met Justin Bieber maar die wens is wat hoog gegrepen denk ik. Een duet met Nienke van den Berg (bekend van Zappelin) zou ook heel erg leuk zijn! We treden wel allebei op tijdens de ICGT-kindermiddag, dat is ook heel gaaf! Van Nienke kreeg ik mijn eerste zanglessen toen ik nog maar 4-5 jaar oud was. Zij gaf toen les op de Muziekschool in Uitgeest. Later ging Nienke zanglessen geven in Amsterdam aan de Babette Labeij Music Academy. Ik ben toen ook met haar meegegaan, al was ik toen acht jaar, wat eigenlijk te jong was. Maar doordat ik de songteksten al vrij snel in mijn hoofd had, kon ik haar zanglessen toch volgen. Inmiddels krijg ik niet alleen van Nienke, maar van meerdere docenten zangles. Dit beschouw ik als een groot voordeel, aangezien ik op deze manier uit verschillende invalshoeken goede begeleiding krijg. Met de adviezen en coaching die ik krijg, en met de ervaring die ik opdoe hoop ik uiteindelijk beroemd te worden. Dat is mijn ultieme droom!"

(Anita Webbe)

De voetbalvereniging als werkgever

De KNVB maakt zich zorgen over de positie van de amateurvoetbalclubs sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Amateurclubs zijn gebaat bij contracten per seizoen. Elke club wil ieder seizoen weer met de sterkste combinatie van team/trainer en coach starten. Door de nieuwe wet is het veel moelijker geworden om nog arbeidscontracten aan te bieden aan voetballers of coaches/trainers vanwege aanpassingen van de ketenregeling.

A. Voorheen kon er na het zomerreces, dat minimaal 3 maanden duurde, weer een nieuw arbeidscontract voor een seizoen worden aangeboden. Dat kan sinds 1 januari 2015 niet meer, omdat de pauze nu langer dan 6 maanden moet zijn en dat is niet te combineren met het normale voetbalseizoen.
B. De maximale duur van de contracten voor bepaalde tijd mag niet langer dan 2 jaar zijn. Dat was 3 jaar.

Na het tweede seizoen heeft een amateurclub dus alleen nog de keus tussen:
* geen verlenging aanbieden en dus weinig continuïteit;
* het aanbieden van contracten voor onbepaalde tijd met alle financiële risico's die daarbij horen;
* alleen nog onbetaalde amateurs laten spelen en werken met trainer-vrijwilligers.

Het wachten is op een CAO voor amateurvoetbalclubs die amateurclubs dezelfde flexibiliteit gaat geven als clubs in het betaalde voetbal, die een eigen CAO hebben. Profclubs zijn niet gebonden aan de ketenregeling. Zij mogen profvoetballers en trainers/coaches een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd aanbieden - voor een seizoen of meerdere seizoenen - zonder dat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. Bijzonder aan contracten van profvoetballers is verder dat deze niet tussentijds kunnen worden opgezegd. Het is de basis voor de transfermarkt, een belangrijke bron van inkomsten voor het betaalde voetbal. Dit is buiten de sportwereld een uitzondering.

Ons eerste aanspreekpunt voor vragen over arbeidsrecht is mr. Hanneke Lewin (lewin@advocaatlewin.nl).

Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen is klaar voor Moederdag!

Ga voor uw moederdagcadeau naar Frits Janssen. Foto: Aangeleverd

Bij Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen, aan het mooie Klein Dorregeest, treffen bezoekers een grote bloemenzee aan. Zondag 8 Mei worden de moeders van Nederland weer in het zonnetje gezet. Een van de meest favoriete cadeautjes om haar blij te maken zijn mooie bloeiende planten voor in de tuin of op het balkon. Hiervoor is men bij Tuincentrum Tuinaanleg Frits Janssen aan het juiste adres. Er is weer een mooie en uitgebreide sortering bloemenpracht samengesteld. Eenjarige planten, van boerengeraniums tot kuipplanten en hanging baskets; ze zijn in grote getale aanwezig. Voor elk budget is er volop te kiezen. Zo staan er ook leuke opgemaakte potjes klaar voor een kindvriendelijk prijsje. Maar dat is nog niet alles, er is nog veel meer moois te krijgen voor moeder. Van mooie manden en potten tot leuke tuinaccessoires. Wie niet kan kiezen laat het over aan moeder zelf en schenkt een fraai verpakte cadeaubon. Leuk om te geven en om te krijgen! Uiteraard kan men hier ook terecht voor allerlei hovenierswerkzaamheden, gereedschappen, vijverartikelen, hout, aarde, sierbestrating, verlichting en dierenvoer en- benodigdheden.

5 Mei, Bevrijdingsdag/ Hemelvaartsdag zijn wij geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur!! Kijk voor meer informatie en aanbiedingen op www.tuincentrumfritsjanssen.nl of volg ons op Facebook.

OSU-SPORT drie dagen live bij het ICGT-2016

UITGEEST - OSU- Sport zal, net als vorig jaar, tijdens de pinksterdagen 3 dagen live het ICGT uitzenden. De studio wordt in de kantine van FC Uitgeest opgebouwd tegenover het hoofdveld.

Vorig jaar ontstond het idee om het ICGT bij de OSU live te gaan uitzenden vanuit de kantine van FC Uitgeest. Na overleg met de organisatie was het snel geregeld en nam de OSU tijdelijk plaats in de kantine van FC Uitgeest waar we diverse personen waaronder burgemeester Wendy Verkleij, toenmalig wethouder Spaanderman, presentatrice Nienke van den Berg en voetbalster Vivian Miedema mochten interviewen. De aanwezigheid van de OSU werd zeer gewaardeerd en werden er plannen afgesproken om ook in 2016 weer aanwezig te zijn tijdens het ICGT.

De OSU zal tijdens het ICGT elke dag live uitzenden van 10.00 tot 18.00 uur. Deze uitzendingen worden mede mogelijk gemaakt door de Uitgeester middenstand en bedrijven. Tijdens de uitzending zal er verslag worden gedaan van de wedstrijden van zowel het ICGT als van het Arie Bonkenburg toernooi maar ook de reguliere Uitgeester sport komt ruim aanbod. In de uitzendingen van OSU- Sport zullen diverse sporters, trainer/coaches en belangstellenden door Rob Offerhaus geïnterviewd worden. Voor de luisteraars wordt de uitzending extra aantrekkelijk gemaakt met diverse prijsvragen. De lokale middenstand heeft gezorgd voor een groot en aantrekkelijk prijzenpakket.

Dus als je er niet live bij kan zijn is OSU-Sport het alternatief om het ICGT en het ABT toch te kunnen beleven en te volgen. De OSU is te beluisteren op de Ziggo-kabel 104.5 en Ziggo kanaal 918. In de ether is de OSU in de wijde omgeving te ontvangen via de 106FM of via de live stream op de website www.osuradio.nl.