De Uitgeester

1 maart 2017

De Uitgeester 1 maart 2017


Kermisloop Uitgeest wordt hét zomerspektakel!

Door: Anita Webbe

UITGEEST - Het duurt nog even, maar dit is zeker de moeite waard om alvast in de agenda te noteren: op zaterdag 1 juli 2017 zal de eerste editie van de Kermisloop Uitgeest plaatsvinden. Een stoere obstakel run, die wordt georganiseerd door Uitgeesters en hoofdzakelijk voor Uitgeesters.

De Kermisloop zal voor zeker vijf jaar de nieuwe start zijn van de jaarlijkse kermis in Uitgeest. Initiatiefnemer en medeorganisator Perry Meijer is zeer enthousiast: "Hoe leuk is het om voor het hele dorp, jong en oud de kermis te starten met een hilarische activiteit, waar de sportievelingen uit het dorp aan kunnen deelnemen en waar het hele dorp al dan niet aanmoedigend van kan genieten. Het begrip kermisloop is geen nieuw concept, maar wel nieuw in Uitgeest. Voorheen hadden we de Wielerronde, maar helaas is dit evenement ter ziele gegaan. Uitgeester sportclubs organiseren individueel wel wat, maar naast het ICGT - is er verder niets waar het hele dorp jaarlijks naar uit kan kijken".

Perry Meijer: "Iedereen die meedoet is een winnaar!" Foto: Aangeleverd

De organisatie
Bij het organiseren van een dergelijk evenement komt veel kijken en veiligheid staat zeker bovenaan de lijst van Stichting Kermisloop Uitgeest. "Dit is ook een van de redenen waarom dit een stichting is geworden," vertelt Perry. "De gemeente is zeer enthousiast over het initiatief, maar er moeten wel regels in acht worden genomen en afspraken worden gemaakt met onder andere gemeente, brandweer, politie, verkeersregelaars en CIOS-stagiaires ten aanzien van onder andere veiligheid en vergunningen".

Kermisloop
De kermisloop zal om 16.00 uur starten bij Restaurant Klaas. Vervolgens wordt het parcours uitgezet over 2,5 km langs onder andere De Slimp, de Apotheek, basisschool De Molenhoek, het Regthuys, over de ijsbaan, door diverse straten en rondom de molen De Kat. Hierbij worden weilanden en sloten niet geschuwd. De route wordt bemoeilijkt met zo'n zestien obstakels. zoals bouwhekken, autobanden, hooibalen, netten, monkeybars en een glijbaan. Op de route zullen er bovendien diverse verrassingselementen aan worden toegevoegd! Deelnemers zijn verdeeld in drie categorieën: mannen, vrouwen en groepen. Natuurlijk kun je kiezen voor één of twee rondes, maar alleen wanneer je het uitgezette parcours drie keer loopt, ding je mee naar een prijs. De finish, om uiterlijk 18.00 uur, is ook weer bij Restaurant Klaas, waar het podium zal staan en men elkaar weer kan ontmoeten, gezellig kan na kletsen en proosten!

Sponsors gezocht
Zonder sponsors is dit evenement niet mogelijk, daarom worden bouw- en autobedrijven, steigerbouwers en landbouwondernemers benaderd om in natura de obstakels te verzorgen. Aangezien bij Scouting Uitgeest ook goede bouwers zitten, zijn ook zij benaderd. Perry: "Voor iedere deelnemer wordt er een 'My Laps' chip geregeld, waarop direct de tijdregistratie is af te lezen. En als stichting moeten we ons natuurlijk goed verzekeren, daarom zoeken we ook nog financiële sponsors.

Aanmelden
Wanneer je 16 jaar of ouder bent, kun je je binnenkort inschrijven voor dit leuke sportieve evenement. De kosten bedragen € 15,00 p.p. Er is een limiet van 350 personen ingesteld op het aantal inschrijvingen. Houd Facebook Kermisloop Uitgeest dus goed in de gaten voor de exacte inschrijfdatum en nieuwtjes. Wees er snel bij want vol is vol!

De Organisatie is in handen van initiatiefnemer Perry Meijer, Arjan Zonneveld (secretaris/penningmeester),Susan twaalfhoven (massagepraktijk), Roy Liefting (Liefting Fit) samen met zijn vriendin Suze van Beuningen en Cas Hoogland (CIOS-stagiaire). Het gehele evenement is georganiseerd op non-profit basis; het bedrag dat na afloop eventueel overblijft, wordt geschonken aan een nader te bepalen goed doel binnen Uitgeest.

De Uitgeester in een nieuw jasje

Een mooie Uitkijkpost voor deze stoere Uitgeester Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Stannie van Vlijmen uit Uitgeest is geen stilzitter, integendeel: naast vrijwilligerswerk in Dorpshuis De Zwaan heeft ze veel creatieve hobby's zoals beeldhouwen, haken, en het bekleden van maskers, gitaren én etalagepoppen.

De van oorsprong Amsterdamse 'creabea' heeft diverse etalagepoppen, onderdelen hier van en torso's in huis in verschillende kleuren. Stannie: "Ik verveel me nooit en struin vaak marktplaats en soortgelijke sites af. Een kapsalon stopte ermee en ik kon twee etalagepoppen voor weinig kopen. Toen ik mijn verhaal vertelde en hen later foto's stuurde van hoe ik ze had bewerkt, vonden ze dit zo leuk, dat ik nog eens twee poppen cadeau kreeg"! Stannie bewerkt de poppen met diverse stoffen, knopen en andere materialen. Zo heeft zij ook een 'zeldzame' Twiggy etalagepop geheel gerestyled in Flower Power kledij.

Een mooie Uitkijkpost voor deze stoere Uitgeester Foto: Anita Webbe

Een medewerkster van De Uitgeester vond het goed idee om deze torso, geheel bekleed met oude edities van De Uitgeester en Uitkijkpost, een mooi plekje te geven op de redactie!

VVD vindt integriteit niet belangrijk

Ex-wethouder Mens kandidaat raadslid in Uitgeest Ex-wethouder Mens, die op 22 september 2016 aftrad als wethouder vanwege een integriteitskwestie, heeft zich kandidaat gesteld voor het raadslidmaatschap in Uitgeest. De gezamenlijke oppositie bestaande uit de PvdA Uitgeest, PU en UVP hebben met verbijstering kennis genomen van deze actie van de VVD Uitgeest.

Aanleiding voor het aftreden van Mens in september was de illegale bouw van een tuinhuisje. Hij wist, zo schreef Mens in zijn ontslagbriefje, dat dit niet was toegestaan. Toen hij daarmee werd geconfronteerd, diende hij zijn ontslag in. Mens was in het college van B&W wethouder van Ruimtelijke Ordening en was in die functie onder meer verantwoordelijk voor vergunningverlening en toezicht op bouwactiviteiten. De vacature in de fractie van de VVD is ontstaan door het plotselinge vertrek van de fractievoorzitter, de heer Schouten, nota bene vlak voor de raadsvergadering, waarin een voorstel voor het verstrekken van een voorbereidingskrediet voor het Centrumgebied Uitgeest*) zal worden behandeld. De oppositiepartijen betreuren de handelswijze van Mens en zijn partij ten . Zij vinden dat de gehele raad, het college en de inwoners ernstig worden geschoffeerd door een mogelijke terugkeer van de heer Mens in het gemeentebestuur.

Raadsfracties PvdA, PU en UVP

*) Toelichting gemeente Uitgeest: Dit voorbereidingskrediet zal onder andere worden gebruikt voor het opstellen van een samenhangend beeldkwaliteitsplan voor het gehele centrumgebied en het voorbereiden van de diverse ruimtelijke procedures. Hiervoor zal externe capaciteit moeten worden aangetrokken zoals onder andere een stedenbouwkundige en een planeconoom.

Het voorstel is sinds een week openbaar beschikbaar en onder meer in te zien via het Raadsinformatiesysteem (zie link op homepage van www.uitgeest.nl).

Open en eerlijk

In het kader van transparantie van bestuur zou het nu eindelijk eens afgelopen kunnen zijn met die achterkamertjes-politiek en geheim overleg. Burgerparticipatie is toch de nieuwe manier van politiek voeren. Nee, niet in Uitgeest!

Afspraak was tot 2020 geen bebouwing op het IJsbaanterrein. Maar B&W van Uitgeest beslissen in een GEHEIM overleg al in 2015 dat het IJsbaanterrein mag worden bebouwd. Wie, o wie had hier baat bij? Hoe zit dat met het STIEKEME gedoe van onze bestuurders. Wat moet je nou met dat zogenaamde participeren van burgers in een visie voor het beleid tot 2030? Afspraak is afspraak met burgers telt tóch niet. En bestuurders met diverse petten op en met tegenstrijdige belangen, dan wringen deze stiekeme bestuurders zich in velerlei bochten. Zulke bochten, dat er geheim overleg voor nodig is? Hopelijk kunnen we tijd rekken (met kostbare beroep- en bezwaarschriften) tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hoeveel actie groepen zijn er nodig om onze bestuurders een halt toe te schreeuwen.

Gelukkig is het in de politiek zo dat nieuwe bestuurders alles aan hun laars kunnen lappen wat vorige colleges hebben bekokstoofd in die achterkamertjes. Ons nieuwe raadslid zou zich hard kunnen maken om groen (IJsbaanterrein) ook in het hart van Uitgeest te handhaven. En bijvoorbeeld ook eindelijk een KAPVERORDENING voor bomen voor het hele dorp. Nu mag er nog overal, waar werkzaamheden komen, meteen alle bomen worden gekapt, dan pas wordt er gewerkt. Grote bomen leggen het loodje, kleintjes komen er terug. In buurgemeentes verplanten ze ze! En eerst worden er lelijke opvallende flats bij de ingang van het dorp gebouwd, dan moet er als doekje voor het bloeden een 'bos' komen, met flinterdunne boompjes. Hij is nog te jong om te weten hoe groen Uitgeest vroeger was. Vroeger konden we nog wedijveren met Heemskerk en Castricum als groene gemeentes. Maar in de achterkamertjes zal hij wel worden ingepakt door de bestaande ambtenaren.

Zoals ik ook al jaren vraag of burgers met een uitkering op een stembureau mogen zitten bij verkiezingen. Maar nee, geen enkele partij gunt deze mensen een extraatje. Ze willen zelf in de kijker staan én extra verdienen, inclusief lunch of maaltijd. Dit zou nog voor de aanstaande verkiezingen gerealiseerd kunnen worden. Wie durft het aan?

Openheid van bestuur
Durft Uitgeest weer alles openbaar in de kranten te publiceren, zoals vergaderingsagenda's, aanvragen over vergunningen, te verlenen vergunningen en ter inzage liggende stukken op het gemeentehuis. Dit gebeurt in alle omliggende gemeentes, pagina's vol, maar niet hier. Stel dat wij en masse bezwaren en inzage zouden willen. Dát kan zo maar niet bij geheim overleg!

A. Smulders febr. 2017
P.s. Twee-voor-één Voorstel om voor één gekapte boom de verplichting te geven om twee bomen ergens te herplanten!

Hulphond Nederland bij de KVB

UITGEEST - Op dinsdag 7 maart a.s. zal een medewerk(st)er van Hulphond Nederland een lezing geven bij de Katholieke Vrouwenbeweging (KVB).

Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand. De inzet van hulphonden voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Ze hebben ruim dertig jaar ervaring in het trainen en opleiden van hulphonden. De hulphonden kunnen tot wel zeventig verschillende vaardigheden aanleren. Zoals u ziet, zal het zeker een interessante avond worden. De avond wordt georganiseerd in dorpshuis De Zwaan en begint om 20.00 uur.

Lees Lokaal is er voor iedereen!

UITGEEST - Ondanks de twee huis-aan-huis verspreidde folders blijkt er nog steeds onduidelijkheid te bestaan over Lees Lokaal en de rol van Lees Lokaal in Uitgeest.

Lees Lokaal is er voor iedereen vanaf 0 jaar
In het Lees Lokaal zelf aan de Dr. Brugmanstraat 11 zijn prentenboeken voor de allerkleinsten, leesboeken voor alle groepen van de basisschool, young adult boeken voor het voortgezet onderwijs en plus boeken in alle genres voor volwassenen aanwezig. Ook beschikt Lees Lokaal over een steeds groter wordend assortiment grote letter boeken. Al deze boeken zijn door u ingebracht, of aangeschaft met de door Vrienden van Lees Lokaal verkregen bijdragen. Voor al deze boeken geldt, dat deze geruild kunnen worden voor boeken uit uw eigen collectie. Iedereen (jong en oud), die bij het Lees Lokaal zijn of haar boeken wil komen ruilen, krijgt een eigen Vriendenpas.

Buiten de centrale vestiging staan er ook op alle basisscholen in Uitgeest speciale Lees Lokaal boekenkasten, vol met boeken gericht op groep 1 t/m 8. Samen met de leescoördinatoren van de Binnenmeer, De Molenhoek, De Vrijburg, De Wissel en de Kornak werkt Lees Lokaal aan het stimuleren van het leesgedrag van kinderen in deze belangrijke leeftijdcategorie. Meer informatie over deze activiteiten loopt via de leescoördinatoren en de diverse nieuwsbrieven van de scholen.

Lees Lokaal heeft ook afspraken gemaakt met de volgende peuterspeelzalen in Uitgeest: Ukkepuk, Peuterpret en De Windmolen, alsmede kinderdagverblijf Kindergarden. Zij hebben allemaal een pakket nieuwe boeken cadeau gekregen, waaruit door vrijwilligers van Lees Lokaal minimaal maandelijks wordt voorgelezen.

Tot slot is Lees Lokaal er ook voor de bewoners van Geesterheem, De Slimp en Princenhof, die niet meer zelf naar het Lees Lokaal kunnen komen. Regelmatig wordt hier de boekenkast van Lees Lokaal ververst, zodat ook deze inwoners van Uitgeest kunnen blijven lezen. Lezen houdt jong en oud scherp en biedt volop afleiding en plezier.

Voorjaar in Uitgeest

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Het voorjaar is aangebroken in het Hertenpark in Uitgeest. Er zijn daar vorige week donderdag twee geitjes en één lammetje geboren. Moeders en de kinderen blijven nog even binnen, maar zodra het kan, ziet iedereen ze binnenkort over het land huppelen!

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren

NZH-bus uit vervlogen tijden Foto: Aangeleverd

Dag-bustocht Hoorn-Medemblik-Enkhuizen
Opgeven op 6 en 9 maart. Voor deze dagbustocht is de bijdrage vastgesteld op € 39,-- p.p. Dit is inclusief vervoer per touringcar, 1 x koffie met koek, rit met stoomtrein van Hoorn naar Medemblik, boottocht met museumschip van Medemblik naar Enkhuizen, lunch aan boord en entree Zuiderzeemuseum.

De bus vertrekt op 10 mei om 09.30 uur vanaf het gemeentehuis richting Hoorn. Daar staat de stoomtrein klaar voor een rit door het Westfriese land. Bij aankomst in Medemblik er gelegenheid om een wandeling te maken door deze vissersplaats. De boot vertrekt om 13.30 uur richt Zuiderzeemuseum. U dient voor deelname aan deze dag redelijk goed ter been te zijn: rollators worden niet meegenomen.

U kunt zich opgegeven door het inschrijfformulier volledig in te vullen en in te leveren op 6 en 9 maart a.s. tussen 9.00 - 12.00 uur op het kantoor van de S.U.S en door middel van contante betaling van € 39,-- te voldoen bij inschrijving. Een inschrijfformulier is op het kantoor van de S.U.S. verkrijgbaar.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Foto: Aangeleverd

BINGO
Op woensdag 8 maart a.s. organiseert S.U.S. een gezellige bingomiddag en kunt u prachtige prijzen winnen. De zaal is open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten € 4,50 voor een bingokaart. Er worden 3 ronden gespeeld. Vooraf opgeven is niet nodig.

Excursie naar het NZH-Vervoermuseum
Vrijdag 10 maart a.s, aanvang 11.00 uur. Verzamelen voor het NZH museum in Haarlem. Adres staat op uw toegangsbewijs. Kosten € 5,--, dit is inclusief entree en een kop koffie/thee.

Het museum is ontstaan in 1981 toen de NZH 100 jaar bestond. In het 2.200 m2 museum is een tentoonstelling van diverse oude trams en bussen te bewonderen. Deze kunt u ook van binnen bezichtigen. Tevens vinden er reparaties plaats. Er zijn bussen, die u vast nog zult herkennen uit vroegere tijden. Onder andere de bus van het Engelse merk Crossley, die vlak na de Tweede wereldoorlog tot in het begin van de jaren '60 van de vorige eeuw, heeft gereden. Van de bijna 350 'Blauwe' trams in Noord- en Zuid-Holland, ingericht voor personenvervoer met elektrische tractie, zijn er slechts zeven als museumstuk bewaard gebleven. Vier in het NZH Vervoer Museum. Het oudste rijtuig dateert uit 1896. Tevens is er een film te zien over het ontstaan van de NZH.

Stedenwandeling naar Purmerend
Woensdag 15 maart vertrek vanaf station Uitgeest om 09.33 uur. Terugreis om 16.30 uur. Kosten € 2,--. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Eigen lunch meenemen. Gids: Wim de Wit. Opgeven bij Ada Molenaar, telefoonnummer 310172.

Er wordt een grachtenwandeling door historisch Purmerend gemaakt van circa 3 km, waarvan de officiële start op de Kaasmarkt is bij het Purmerends Museum. Velen zullen er waarschijnlijk al geweest zijn, maar zich misschien nooit gerealiseerd hebben dat er zelfs vestingwerkenzijn geweest, waar nog steeds iets van terug te vinden is. Purmerend is ontstaan als handelsnederzetting voor de visserij en scheepvaart tussen de (nog niet drooggemaakte) meren Purmer, de Beemster en de Wijde Wormer. De naam Purmerend is als volgt te verklaren: "het leght aan 't eynde van de Purmer, 't welck een meir oft binnenwater was, maer namaels droogh en tot landt gemaeckt". Purmerend was rond 1340 een gehucht, maar kwam daarna tot bloei. Willem Eggert mocht in 1410 van graaf Willem de Zesde een eigen kasteel bouwen dat in 1413 gereed kwam: slot Purmersteijn.

Lezing over drinkwater
Donderdag 16 maart van 9.30-11.00 uur: Drinkwater en natuur: een prachtige symbiose. Kosten € 2,-- dit is inclusief koffie/thee in de pauze. U kunt vooraf of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

Stichting Uitgeester Senioren, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest
Tel. 0251 - 31 90 20, Email: s.u.s@inter.nl.net
Website www.uitgeestersenioren.nl

Stephanie-Joy Eerhart te gast bij Vrouwen van nu

UITGEEST - Op de avond van 16 maart a.s. is Stephanie-Joy Eerhart te gast bij Vrouwen van nu. Stephanie neemt ons mee op haar zoektocht door het leven.

Als drugsverslaafde en met anorexia zwierf ze jaren door de stad. Ze schreef hierover een boek met de titel 'pappies kleine meid slaapt op straat.' Aan de hand van foto's vertelt ze een boeiend levensverhaal. Helaas zijn er ook nu nog kinderen, die op deze manier leven.

Niet-leden zijn hierbij ook uitgenodigd om dit verhaal mee te beleven.

U bent welkom in De Zwaan, Middelweg 5 Uitgeest. Kosten € 5,00 euro, koffie of thee is gratis. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Cursus Starten met de iPad

SeniorWeb geeft in Heemskerk een cursus waarin u in vijf lessen van twee uur op opeenvolgende dinsdagen (14, 21 en 28 maart, 4 en 11 april a.s., aanvang 09.30 uur) leert de iPad te bedienen, verbinding te maken met netwerken, te surfen en e-mailen, downloaden en werken met apps, over apps voor allerlei toepassingen en nog veel meer. Voorkennis is niet nodig. Neem wel uw eigen iPad mee.

De cursus wordt gegeven in de Baptistenkerk aan de Maerten van Heemskerckstraat 43. Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie onder: Agenda) of bij de klantenservice in één van de bibliotheekvestigingen van Bibliotheek IJmond Noord. Het bijbehorende cursusboek is voor € 15,50 te koop bij aanvang van de eerste les.

Karel Mens weer in de raad

Door: Lucia Rodenburg

In september 2016 stapte Karel Mens (VVD) op als wethouder van de gemeente Uitgeest. Aanstaande donderdag 2 maart wordt hij tijdens de raadsvergadering echter weer benoemd als raadslid. Hoe zit dit precies? We belden even met de heer Mens.

Mens besloot in september op te stappen, nadat hij privé een tuinhuis had laten bouwen, zonder de benodigde vergunning. "Ik had een fout gemaakt die niet door de beugel kon, zeker omdat ik verantwoordelijk was voor handhaving. Ik heb dus mijn verantwoordelijkheid genomen en ben opgestapt."

'Sneller dan de bedoeling'
Mens is nu opnieuw kandidaat raadslid, vanwege de volgorde op de lijst. Collega-VVD'er Kees Schouten heeft het te druk met zijn bedrijf en stopt daarom met zijn werkzaamheden voor de raad. Mens: "Ik was de eerstvolgende op de lijst die in aanmerking kwam. Het kwam sneller in beeld dan de bedoeling was, maar ik heb toch besloten de stap te zetten."

"Ik heb inderdaad een fout begaan, maar ik ben niet van plan om daardoor mijn leven lang mijn passief kiesrecht op te geven. Bovendien is de overtreding rechtgezet, want het tuinhuis is inmiddels afgebroken. De oppositiepartijen zijn er kennelijk erg boos over, maar hoe groot willen we het maken? Ik heb geen doodzonde begaan. Er valt verder weinig over te zeggen."

'Ernstig geschoffeerd'
De oppositiepartijen zijn inderdaad niet te spreken over de benoeming van de heer Mens. In een ingezonden brief naar deze krant schrijven de fracties van PvdA, PU en UVP dat zij 'met verbijstering kennis hebben genomen van de actie van de VVD' en dat 'de VVD integriteit niet belangrijk vindt'. De partijen stellen dat de zowel het college, de raad als de inwoners van Uitgeest 'ernstig geschoffeerd worden'.

Stoelendans in de raadzaal

Dit is vorig jaar al begonnen toen er een vierde wethouder zetel werd gecreëerd voor Judie Kloosterman. Maar na het onverwachte vertrek van Karel Mens in september werd zijn zetel meteen verwijderd vanwege de krapte aan tafel. In november was het een zooitje doordat alle raad- en commissieleden in de zaal naast elkaar zaten wat eerder nooit voorkwam. Het publiek heeft hier op 8 december niets van gemerkt want mw. Van der Vliet bleef stug met samen geknepen billen op haar plek zitten. In januari kwam er een huisvrouw uit het dorp en schoof naast de wethouders aan en werd als VVD wethouder bij het college ingelijfd. Het ergste staat voor donderdagavond op het program als het VVD raadslid Kees Schouten zijn stoel wil vrijhouden voor het zwarte schaap Karel Mens, dit alleen maar om hun stem voor de kredietaanvraag van 350.000 euro voor de school op de ijsbaan er door te drukken. Bij zijn uitlating in de krant zegt hij nota bene dat hij het van zichzelf niet kies vind om volop mee te gaan draaien.
Volgens mij wordt het een roerige vergadering, want de oppositie zal dit niet over zijn kant laten gaan?

Lou Winter, Narcissenpad

5 / 16

Werkende tieners

Tot het jaar 1900 was kinderarbeid in Nederland nog heel gewoon. In andere landen op deze aardbol is dat nu nog steeds normaal. Met het beroemde "Kinderwetje van Houten" is kinderarbeid in Nederland sinds 1874 verboden. In 1901 is de leerplicht ingevoerd. Jongeren moeten naar school totdat zij 18 jaar zijn of een opleiding hebben afgerond op minimaal Havo of MBO-niveau.

Tieners mogen, vanaf het moment dat zij 13 jaar zijn, naast school wel een bijbaan of een vakantiebaan hebben en ze mogen stage lopen. Wat precies wèl of niet mag, is leeftijdsgebonden. Zo mogen 13- en 14-jarigen op schooldagen maximaal 2 uur klusjes doen. Ze mogen op zaterdag maximaal 6 uur licht werken of hun ouders helpen. In de vakantieweken mogen ze maximaal 7 uur per dag werken (niet op zondag) en niet meer dan in totaal 4 weken en ook niet meer dan 3 weken aaneen. 15-jarigen mogen op vrije dagen maximaal 8 uur werken. In een schoolweek is het totaal aantal uren gemaximeerd op 12 uur. Bekende bij- of vakantiebanen voor kinderen onder 16 jaar zijn: bollen pellen, afwashulp, folders bezorgen, krantenwijk, vakken vullen, oppassen, schoonmaken, helpen op een camping of een pretpark.

Voor 15-jarigen is het minimumloon (per 1 januari 2017): € 2,45 per uur (€ 19,60 bruto per dag). Voor 13- en 14-jarigen is er geen minimumbedrag per uur vastgesteld door de overheid.

Vanaf 16 jaar worden jongere werknemers als volwassenen beschouwd voor het arbeidsrecht en mogen zij zelf arbeidsovereenkomsten ondertekenen. Toestemming van hun ouders is dan niet meer nodig. Als de werkgever de arbeidsovereenkomst met een 13-,14- en 15-jarige tiener wil beëindigen via een juridische procedure, moeten de ouders samen met hun kind worden opgeroepen om te verschijnen.

Wilt u meer over dit onderwerp weten? Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer: 0251 – 362022 of per e-mail: lewin@advocaatlewin.nl.

Politieberichten

Woninginbraken

 • Tussen 18 en 25 februari is aan De Darse, tijdens afwezigheid van de bewoners, het slot van de voordeur geforceerd. De hele woning is doorzocht, daarbij is computer apparatuur ontvreemd.
 • Ook is er een poging tot inbraak geweest aan de Darse tussen 17 en 25 februari tijdens afwezigheid van de bewoners. Getracht werd om het slot van de voordeur te forceren.
 • Aan de Hogeweg is tussen 19 en 25 februari een raampje aan de achterzijde van de woning geforceerd tijdens afwezigheid bewoners. De gehele woning is doorzocht, waarbij drie paar schoenen zijn ontvreemd.
 • Tussen 19 en 26 februari is aan de Haverkamplaan het slot van de voordeur geforceerd. De gehele woning is doorzocht. Er zijn sieraden en geld ontvreemd.

Fietsendiefstal
Op 25 februari is er melding gemaakt van fietsendiefstal aan het Anna van Renesseplein. Het betreft een sportfiets, merk Cube, type Hyde, kleur zwart.
Vernieling
Tussen 24 en 26 februari werden op respectievelijk de Sternstraat en de Meerkoetstraat twee geparkeerde auto's vernield.
Van beide auto's werd een achterlicht stuk getrapt.
Ongeval
Op 26 februari om 12.50 uur reed de bestuurster van een personenauto weg vanaf een parkeerplaats aan de Lagendijk.
Op dat moment naderde een motorrijder over de Lagendijk. Kennelijk geschrokken van de bestuurster van de personenauto ging de motorrijder onderuit. Er ontstond weinig tot geen schade.
Op 22 februari om 21.30 uur werd na melding een bewoner aan de Middelweg aangetroffen op een wenteltrap in zijn woning. Hij was na een valpartij klem komen te zitten. Met behulp van brandweer, ambulance en politie werd de man bevrijd. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Ontzegging
Op 26 februari om 03.30 uur werd een jongen door de beveiliging betrapt op drugsgebruik in een horecagelegenheid aan de Langebuurt. Hij had de drugs gekregen van een andere bezoeker. Beide jongens zijn verwijderd en krijgen een ontzegging voor langere tijd. Eén van hen was nog in het bezit van een wikkel. Deze is ingenomen door de ter plaatse gekomen politie.

Taxi-oorlog-1

In Costa Rica is het openbaar vervoer redelijk goedkoop en goed georganiseerd. Openbare bussen worden veel gebruikt, voor vervoer naar school, werk, winkels, dokter, familiebezoek, etc. Soms worden de raarste dingen meegenomen in de bus, zoals antennes, de fruitoogst of eieren van een boer, zakken en pakken. Ik gebruik ook veel het openbaar vervoer; overdag komt er iedere 2 of 3 uur een bus langs mijn huis.

In de stad kan men tegenwoordig ook een trein pakken, die mij doet denken aan een pretparkboemel, want hij rijdt op smalspoor en gaat niet al te snel. Als je niet wil lopen of veel wachten, pak je een taxi. Voor de eerste paar kilometers betaal je een euro, daarna minder dan 50 cent per kilometer, dus redelijk betaalbaar. Iedere taxi is een eigen bedrijf, gebonden aan een plaatselijke vereniging. De meeste taxiverenigingen hebben al hun taxi's rood geverfd, met een gele driehoek op de deur waar de identificatie op staat. Zij houden zich aan bepaalde regels, zoals type auto en het mogen geen oude autos zijn. Ze hebben allemaal een taximeter aan boord, dat een duur apparaat is, en vertelt hoeveel er betaald moet worden. Maar er zijn ook informele taxi's, van mensen die gewoon langs de weg reizigers oppikken. Deze zijn veel goedkoper. Dit soort taxis, piraten genoemd, kunnen allerlei kleuren hebben, en verkeren soms in slechte staat.

Foto: Aangeleverd

Ze staan meestal geparkeerd op strategische plekken, zoals supermarkten en bushaltes, maar niet op het terrein van winkels of op een plek waar ze teveel in de gaten lopen, want de politie kan ze een fikse boete geven. Iedereen weet dat ze bestaan, de meeste mensen gebruiken ze, maar ze zijn verboden. De chauffeurs zijn vaak werkelozen die hun familie (tijdelijk) op deze manier onderhouden. En tegenwoordig zijn er ook piratentaxi's die op te roepen zijn via internet, Uber. Hier kan de klant thuis en onderweg uitzoeken met wie en in welke auto deze wil rijden. 24 uur per dag, terwijl de rode taxistations 's nachts meestal sluiten. En nog heel goedkoop ook. Er is dus een stevige concurrentiestrijd, die soms letterlijk op straat wordt uitgevochten, met rotte tomaten en eieren. Kort geleden raakte ik zelf ook verwikkeld in een stukje taxi-oorlog. Maar daarover de volgende keer meer.

Spectaculaire 20% Bosch actie bij Expert Castricum

Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Al vele jaren is Expert Castricum het vertrouwde adres voor Bosch witgoed. Een nieuwe oven, kookplaat of vaatwasser koopt u niet zomaar. Het is prettig om van te voren de producten te zien, aan te raken en met elkaar te kunnen vergelijken. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Expert Castricum biedt deze mogelijkheden in de Bosch showroom. Bovendien kunt u daar over alle producten uitgebreid deskundig advies inwinnen.

Bosch Quality Partner
Al enige tijd mag Expert De Graaf zich officieel Bosch Quality Partner noemen. "Een Bosch Quality Partner is een winkel die speciaal door Bosch is geselecteerd. Zo garandeert een Bosch Quality Partner een optimaal advies, installatie en service. Als een echte specialist luistert hij goed naar de wensen van zijn klant en geeft gefundeerd advies op maat," aldus Bosch. Een onderdeel van het Bosch Quality Partnerschap is een door Bosch geschoolde technische dienst die vakkundig en snel is. Hij lost een onverhoopte storing op of helpt bij het opmeten en correct uit- of inbouwen van keukeninbouwapparatuur. Kortom, bij Expert De Graaf in Castricum krijgt u persoonlijke aandacht en bent u als klant dus nog echt koning.

Ook voor inbouw
In de winkel is een speciale inbouwwand gerealiseerd. Hier worden de specifieke inbouwmogelijkheden voor onder meer vaatwassen,koelen en koken in een keukenachtige sfeer neergezet. Bedrijfsleider Danny De Graaf: "Ook voor inbouwapparatuur kunt u bij ons terecht. We hebben een ruime keus en verschillende merken. We komen geheel vrijblijvend bij u thuis om in te meten en wij geven u advies op maat. Na uw aankoop bezorgen we het apparaat bij u thuis en we vertrekken pas als alles werkt." Ook op het gebied van inbouwapparatuur bent u dus bij Expert De Graaf aan het juiste adres!

Kom nu naar de winkel en ontvang 20% korting op vele artikelen van Bosch Expert De Graaf is gevestigd aan de Torenstraat 54 in Castricum. Er is gratis ruime parkeergelegenheid bij de winkel. Voor meer informatie en een routebeschrijving, kijk op www.expert.nl.

Parlan zoekt parttime pleeggezin voor Gideon (11)

"Gideon is een intelligente, gevoelige jongen", vertelt zijn moeder Lisa. "Hij is nieuwsgierig, vindt het heerlijk om over weetjes te praten en na te denken. Als het hem te druk wordt, heeft hij een plekje nodig om tot rust te komen. Dat komt omdat Gideon autistisch is".

Gideon leert bij Triversum (jeugd GGZ) met zijn autisme om te gaan. Lisa: "Hij wil zelf graag beter met zijn autisme leren omgaan, zodat hij het ook zonder hulp kan. Ik ben daar zo supertrots o,p want dat is echt heel knap voor een jongen van 11 jaar"!

Parlan zoekt een parttime pleeggezin voor 1 of 2 dagen doordeweeks, wonend in of rond Castricum zonder of met oudere kinderen. U ondersteunt zijn moeder Lisa hiermee in de opvoeding. Zij heeft door gezondheidsklachten tijd nodig om op te laden. Bel 088-124 0001, mail pleegzorg@parlan.nl, kijk op www.pleegzorgparlan.nl of kom naar de informatieavond op 13 maart in Alkmaar. (foto bijschrift). De foto en naam zijn niet echt, zijn verhaal wel.

Spectaculair vogelkijkweekend bij Fort bij Krommeniedijk

Echte vogelaars kunnen niet wachten Foto: Els v.d. Pompe


REGIO - Dit is hét mooiste moment in het jaar dat u niet mag missen! Op zaterdag 11 en zondag 12 maart a.s. zijn de weilanden rondom Fort bij Krommeniedijk geïnundeerd (onder water gezet) en dit trekt honderden vogels. Zelfs tijdens de restauratie van het fort. Vogelaars, natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen: iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vanaf 15 februari jl.heeft Landschap Noord-Holland een deel van de Uitgeesterbroekpolder onder water gezet. Zo ontstaat een plas-dras situatie die honderden en soms duizenden vogels aan trekt. Juist hier komen ze op krachten voor ze doorvliegen naar hun broedgebied. Maak een praatje met de Leden van de Vogelbeschermingswacht 'Zaanstreek' of de Landschapsbeherende Vrijwilligers en bekijk de indrukwekkende lijst met gesignaleerde vogelsoorten. Denk aan de kuifeend, grutto, slechtvalk, wintertaling of wulp. Deskundigen van Cameraland uit Alkmaar zijn ook aanwezig met diverse camera´s, verrekijkers en telescopen.

Het fort wordt op dit moment gerestaureerd en verbouwd tot woon- en trainingscentrum voor jongvolwassenen met autisme. Daarnaast is het een bezoekerscentrum waar de tentoonstelling over 'Natuur & Landschap' in de Stelling van Amsterdam is te zien. Het fort zelf is op 11 en 12 maart niet toegankelijk. De toegang tot het fort terrein bedraagt op genoemde dagen € 2,- (kinderen tot 12 jaar en Beschermers gratis). Honden kunnen helaas niet worden toegelaten. U vindt het fort aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest, vlakbij Krommeniedijk. Vanwege zeer beperkte parkeerruimte, vragen wij u op de fiets te komen!

Een impressie op: www.landschapnoordholland.nl/inundatie en www.landschapnoordholland.nl/project/restauratiefort

Diverse activiteiten in het Spectrum en De Schuilhoek

Spelletjesmiddagen
Zondagmiddag 5 maart is er weer een maandelijkse spelletjesmiddag in buurtcentrum Het Spectrum, Lauraplein 1 in Heemskerk. Van 13.30 tot 16.00 uur kan iedereen die dat wil, komen sjoelen, rummikub, kaarten, keezen, mens erger je niet etc. Het mag zelf ingevuld worden, de spellen zijn aanwezig. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, maar het is wel leuk als je vanaf 13.30 uur aanwezig bent, zodat iedereen gelijk kan starten. De kosten bedragen € 1,50 p.p. per keer en consumpties zijn voor eigen rekening. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Magda Vermeij 0251-207777 of magda.vermeij@welschap.nl

Klaverjassen
Op maandag 6 maart om 19.30 uur is iedereen van harte welkom om samen gezellig te komen klaverjassen in buurtcentrum Het Spectrum. Deelname € 3,50. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.

Leren klaverjassen
Op maandag 6 maart van 13.30 tot 16.30 uur kunnen degenen, die helemaal niet of enigszins kunnen klaverjassen, alle kneepjes leren tijdens het 'Leren Klaverjassen' in Buurtcentrum Het Spectrum. De kosten bedragen € 2,50 per keer. Buurtcentrum Het Spectrum vindt u aan het Lauraplein 1 te Heemskerk, tel. 207777.

Rommelmarkt
Op zaterdag 11 maart organiseert Welschap van 10.00 tot 13.00 uur een rommelmarkt in buurtcentrum de Schuilhoek. U kunt er weer heerlijk rondstruinen op zoek naar dat ene artikeltje wat u net zocht. U kunt uw spullen ook te koop aanbieden. Voor € 5,00 huurt u al een tafel . Per persoon worden maximaal 2 tafels verhuurd. Als u zelf een kledingrek meeneemt dan wordt dit als tafel gerekend. De tafels kunnen vanaf 9.00 uur worden ingericht. Tafels reserveren en afrekenen kan op donderdag 9 maart tussen 9.00 tot 10.00 uur in buurtcentrum de Schuilhoek van Brockhorststraat 1, 1962 TV Heemskerk. Telefonisch reserveren is niet mogelijk Voor informatie kunt u bellen met buurtcentrum de Schuilhoek tel. 0251-253054.

5e Langebaanwedstrijd IJsclub Uitgeest

Door: Kees. Molenaar

ALKMAAR - Zaterdag 25 februari jongstleden is de 5e langebaan clubwedstrijd gereden. Met een herfstachtige storm buiten de baan, viel deze gelukkig gunstig binnen de baan. Het werd wel eens tijd om de Persoonlijke Records van alle rijders weer eens te verbeteren.

Tevens was dit de avond, waar ook de families tegen elkaar konden strijden. Vader en dochter Molenaar, Vader en zoon van Tol en de tweeling Roelands. Bij de 500m mocht ik rechtstreeks tegen Nancy en bij de 1500m tegen Benno. Mike en Patrick deden dit in een zinderend duel bij de 1500m. Gezien de tijden en de PR's kan men zien dat er tot het uiterste is gestreden. Nog een opmerkelijke uitslag van Kris Aardenburg die zijn 1500m tijd verbeterde van 2:53.92 naar 2:38.03. Waar moet dat heen?

Afstand: 100 meter
1 Thijs Zonneveld HPD 16.71

Afstand: 500 meter
1 Nancy Molenaar DSA 46.44, 2 Sanne Veenboer DN4 46.66, 3 Kees Molenaar H55 46.88, 4 Thijs van Tol HC2 47.00 PR, 5 Benno van Tol H50 47.71, 6 Brian Bloedjes HC2 48.45 PR, 7 Kris Aardenburg HB1 49.52 PR, 8 Roos de Boer DC2 49.66 PR, 9 Joni Krom DN1 49.88 PR, 10 Luna den Elsen DC2 49.99 PR, 11 Leon Schot HPB 51.61 PR, 12 Paul Snijder HA2 52.30 PR, 13 Patrick Roelands HC1 52.54 PR, 14 Mike Roelands HC1 52.88 PR, 15 Thomas Jongejans HC2 55.96 PR, 16 Anne Schoon DN1 1:01.42 PR.

Afstand: 300 meter
1 Thijs Zonneveld HPD 49.31

Afstand: 700 meter
1 Sanne Veenboer DN4 1:06.78 CR, 2 Leon Schot HPB 1:14.06 PR, 3 Paul Snijder HA2 1:15.71 PR, 4 Thomas Jongejans HC2 1:19.70 PR, 5 Anne Schoon DN1 1:33.36.

Afstand: 1500 meter
1 Thijs van Tol HC2 2:22.31 PR, 2 Kees Molenaar H55 2:24.61, 3 Nancy Molenaar DSA 2:25.64 PR, 4 Benno van Tol H50 2:25.88, 5 Brian Bloedjes HC2 2:32.08 PR, 6 Sanne Veenboer DN4 2:33.97, 7 Kris Aardenburg HB1 2:38.03 PR, 8 Luna den Elsen DC2 2:46.31 PR, 9 Roos de Boer DC2 2:46.40 PR, 10 Joni Krom DN1 2:47.58 PR, 11 Patrick Roelands HC1 2:51.17 PR, 12 Mike Roelands HC1 2:51.70 PR.

Verslag Tafeltennis-vereniging

UITGEEST - Team 1 speelde tegen AMJV 2 in de 3e klasse. Henk Spoelstra was de enige speler van Uitgeest die zijn drie partijen en ook de dubbel in 3 games wist te winnen. Billy Fatels die samen met hem de dubbel speelde, won ook al zijn partijen maar moest wel twee games afstaan. Patrick Rasch was de zwakste en stond 4 games af, maar wist ook alles uiteindelijk te winnen. De perfecte start voor Team 1: 10-0!

Team 2 (4e klasse) speelde in de hoofdstad tegen US 13. Team 2 dacht het even met twee man te doen, maar kwam bedrogen uit. Dennis Janssen wist er weliswaar twee van zijn drie partijen te winnen. Nico Baltus kon helaas geen punten boeken en Antoine van der Spek was de weg in New York kwijt en redde het niet op tijd terug te zijn voor de wedstrijd. Een 8-2 nederlaag helaas.

Team 3 (6e klasse) was te gast bij de Volewijckers 2 ook in Amsterdam. Roger Schuddeboom zorgde voor het eerste en tweede puntje voor de Uitgeesters. Peter Middel pakte het laatste punt op de avond. Eugenie Rasch was hard aan het vechten en moest in twee vijfsetters haar meerdere herkennen. 7-3 voor de Volewijckers.

De DUOcompetitie (5e klasse) werd uitgevochten tussen Uitgeest 1 en Uitgeest 2. Peter Middel en Michel Switser speelden als Team tegen Eugenie Rasch en Rob de Boer. Peter won al zijn partijen behalve de dubbel, Michel en Rob wonnen ieder een enkel en Eugenie kwam in de enkels bedrogen uit, maar won samen met Rob met gemak, jaaaaah, met gemak de dubbel. 3-2 voor Team 2.

Nieuws van de Bridgeclub

Door: Paul Wijte

Helemaal niemand heeft het in de gaten gehad, maar er is een historische gelegenheid aan onze neus voorbij gegaan. We spelen spel 18 tegen Marian de Vries-Truus Jansen, u weet wel, die kaarters die liever in de B-lijn spelen. De dames gaan op weg naar de manche en gaandeweg het bieden besluit Truus om het niet bij de manche te laten maar om op weg te gaan naar slem door azen en heren te vragen. Voor de niet-bridgers onder ons, je mag niet zomaar aan je maat vragen hoeveel azen die heeft, dat gaat via een vraagbod. Het voert te ver, om dat hier allemaal uit te leggen, maar dat vereist wat afspraken tussen partners.

Hoe dan ook, dat gaat niet helemaal goed, en op basis van verkeerde interpretatie van een bod besluit Truus: 7SA, alle slagen, zonder troef. Afijn, wij zijn zo beduusd dat wij vergeten te doubleren. Dat was jammer, want dan had Truus kunnen redoubleren om daarmee een toegangsticket te krijgen tot de 7SA-geredoubleerd-club, een prestigieuze club van bridgers, die ooit 7SA geredoubleerd thuis hebben gebracht. 7SA is, met een snitje over de goede kant, namelijk dicht, en zij zijn de enigen die dat bieden én maken. De rest biedt 6SA en maakt ook niet meer dan dat. En waar zit dan dat historische? Welnu, het is niet alleen 7SA, maar zij maakt de laatste slag met ruiten 7, in welingelichte kringen staat dat bekend als de 'bierkaart'. Aan tafel is dat door ons gemist, ik denk omdat we nog aan de koffie zaten. Dat biertje houden wij tegoed! Als we nog even naar de uitslagen kijken, zien wij een mooie 70% van Elly Neele-Annie Sanders in de E-lijn, meer dan 10% voorsprong op nr. 2. Fabuleus! En in de A-lijn een mooie overwinning van outsiders Henk Graafsma-Theo Vijn, die met ruim 62% alle anderen aftroeven. Ga zo door! Hieronder de eerste drie van iedere lijn.

A-lijn 1 Henk Graafsma-Theo Vijn 62,50% 2 Marian de Vries-Truus Jansen 57,08% 3 Hans Wijte-Paul Wijte 55,42%
B-lijn 1 Milja van den Booren-Jeanne Admiraal 67,19% 2 Auke Hulshof-Gonny Hulshof 60,94% 3 Gré Appelman-Tineke van Sambeek 58,54%
C-lijn 1 Annie Bleeker-Ina Woerden 61,98% 2 Theo Huising-Pieter Andringa 57,29%
D-lijn 3 Toin Graafsma-Riet Meyer 56,77%
D-lijn 1 Riet Balster-Evert Rozemeijer 58,85% 2 Tineke de Groot-Constance Dirks 58,33% 3 André Hermans-Bert van der Pol 56,25%
E-lijn 1 Elly Neele-Annie Sanders 70,83% 2 Ger van Andel-Rob de Neef 60,42% 3 Wies de Wit-Annie Nijman 55,00%

FC Uitgeest herpakt zich!

Mike Olgers is Bakkum en Krook speler van de wedstrijd Foto: Marianne Jonker

UITGEEST - Natuurlijk was op deze zondag, bij de inhaalwedstrijd tegen Kolping Boys, de onderliggende vraag hoe het team van Florian Wolf de even spectaculaire als nipte nederlaag tegen Zaanlandia van vorige zondag had verteerd. Goed dus. de analyses waren gemaakt, de gesprekken gevoerd en de instelling van de spelers gereset. Het gevolg was een prima 3-0 overwinning op een ploeg, die het dit seizoen helemaal niet slecht doet in de tweede klasse. Niets op af te dingen en met wat meer slagvaardigheid had het ook zomaar 5-1 voor de thuisploeg kunnen zijn.

Trainer Florian Wolf had, na vorige week, wel besloten in te grijpen en startte daarom zonder Jorn Brouwer en Emiel Sinnige, zodat Jordy Duijn en Ruud Koedijk vandaag in de basis mochten starten. Hoewel FC Uitgeest in de aanvangsfase de betere ploeg was, leidde dat nog niet tot oogstrelend voetbal en doelpunten. Daarvoor ging er nog teveel fout. Kansen waren er wel. Zo had Jordy Duijn bijna de 1-0 op de voeten, maar zijn sliding naar de slim voorgeven bal van Lester Half was net de laat. Dezelfde Jordy Duijn had een halve minuut later geen geluk toen een voorzet, waar hij met het hoofd tegenaan liep, net naast het doel van doelman de Vries ging. Aan de andere kant waren de gasten uit Alkmaar ook twee keer gevaarlijk. Zo was in de 34e minuut Duijneveld dichtbij een treffer terwijl in de 43e minuut Kooge keeper Sven Koning bijna wist te verassen.

Vlak na rust was het wel raak voor de thuisploeg. Eerst werd een inzet van Lester Half nog weggewerkt door de verdediging van Kolping Boys, maar de afvallende bal belandde precies voor de voeten van Ruud Koedijk, die met een prachtige half volley keeper de Vries kansloos liet. 1-0. In de fase erna liet FC Uitgeest na om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Kansen genoeg maar Lester Half en Jordy Duijn hadden vooralsnog het vizier niet op scherp staan. Dat veranderde, voor wat betreft Lester Half, in de 80e minuut. De topscorer werd mooi in de diepte aangespeeld en besloot zijn run met een ongenadig hard schot in de kruising. 2-0.

Wedstrijd gespeeld
In de 90e minuut was het tenslotte wederom Lester Half, die met een fraaie treffer de eindstand op 3-0 bracht en zo goede zaken deed op de IJmondiale topscorerlijst. Een belangrijke overwinning was geboekt en daarmee lijkt de ploeg van Florian Wolf weer op het juiste spoor beland in de race om de titel. Want daar kan niemand meer omheen. In de tweede klasse A is op dit ogenblik onze plaatselijke trots koploper en de te kloppen ploeg. En daar mogen wij weer trots op zijn.

FC Uitgeest: Koning, de Jong, Vrouwe, Groen, Marchena, Smit (80e Brouwer), Putter (85e E.Sinnige), Olgers, Koedijk, Duijn (89e Augustin), Half. Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Olgers, twintig jaar inmiddels en al een paar jaar een vaste kracht in het eerste elftal van FC Uitgeest. Ook vandaag weer bikkelend, kilometers vretend, breed en diep passend, mooie one touch momenten makend, kortom een complete voetballer. Mike Olgers werd daarmee en niet voor het eerst in zijn loopbaan, uitgeroepen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Mike gefeliciteerd!

FC Uitgeest jeugddag nat en koud

Clinics, spelletjes én bingo voor FCU jeugdleden Foto: Kiek Valkering

UITGEEST - De weersomstandigheden werkten niet erg mee afgelopen woensdag 22 februari. De 75 deelnemende kinderen, inclusief de trainingsstaf en selectie, keken enorm uit naar de Jeugddag van FC Uitgeest die, juist op deze druilerige en koude dag, stond gepland.

Toen bleek dat de regen niet zou ophouden, werd het samengestelde voetbalprogramma voortgezet in de sporthal op sportpark De Koog. Er werden clinics en diverse spelletjes georganiseerd. Bovendien konden de kinderen genieten van een heerlijke lunch in de kantine! 's Middags was er Bingo, waarbij leuke prijzen te scoren waren. De deelnemers, bestaande uit 71 jongens en 4 meiden, hebben een leuke en sportieve dag gehad!

FC Uitgeest wordt versterkt door 35+ vrouwen team

UITGEEST - 35+ voetbal bij FC Uitgeest op de vrijdagavond is nu ook voor vrouwen! De club is hierbij een mooi team rijker! Tien vrouwen gaan de uitdaging aan tijdens de 35+ competitie. Aankomende vrijdag 3 maart gaan ze van start met de eerste wedstrijd uit naar Foresters, Vennewater te Heiloo. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Komen jullie ze ook aanmoedigen? De dames zijn nog op zoek naar een leuke sponsor...

Klaverjasavond

UITGEEST - Op Vrijdag 3 maart a.s. organiseert de Supportersvereniging Geel/Groen weer een klaverjasavond.

Deze vindt plaats in het clubhuis van FC Uitgeest aan de Zienlaan. We beginnen om 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen! U mag gerust uw buurman/buurvrouw meenemen voor een ontspannen en fijne klaverjasavond.

Voorjaarskriebels....

Foto: Marianne Jonker

Zaten we ruim twee weken geleden nog in de sneeuw...nu zijn de eerste jonge geitjes en lammetjes geboren en schieten de sneeuwklokjes en de narcissen uit de grond. Ook heeft de bekende IJssalon van het dorp haar deuren weer geopend. Het lijkt wel of het voorjaar er zin in heeft! Wij ook en daarom willen we u alvast een voorproefje geven met deze editie vol inspirerende artikelen. Als dit niet LEKKER GENIETEN is...om er voorjaarskriebels van te krijgen!

Foto: Marianne Jonker
Foto: Marianne Jonker
Foto: Marianne Jonker

Leuke feitjes en weetjes over chocolade

Chocolade is gezond!

Het wordt voorjaar. In de winkel zie je overal de chocolade-eitjes en hazen al in de schappen. Loop er niet aan voorbij, maar haal chocola gerust in huis: chocolade is gezond! Door het lezen van de volgende wetenswaardigheden kun je er heerlijk van genieten!

Dankzij de heerlijke smaak is chocolade uitgegroeid tot een favoriete lekkernij voor veel mensen. Het roept emotionele waarden op: genot, verwennerij en smaak. Chocolade stimuleert de afscheiding van endorfine en serotonine, een stofje in het lichaam dat een aangenaam gevoel produceert. Gelukkig beginnen wetenschappers de mythe te weerleggen dat het eten van chocolade een gevaar vormt voor de gezondheid. Het is bijvoorbeeld niet waar dat het eten van chocolade kan leiden tot acne of uw migraine nog erger kan maken. Chocolade is niet verslavend in de zin dat het verslavende stoffen bevat. Chocolade is een belangrijke bron van directe energie. Dat is waarom chocolade een favoriete voedselbron is voor sportmensen. Chocolade bevat een combinatie van suikers en vet dat kan zorgen dat je je goed voelt, tijdens en na consumptie. Chocolade biedt een ware schatkamer van mineralen en vitamines: vitamine D/E/B, koper, magnesium, zink, ijzer en calcium. 100 gram melk of witte chocolade bevat bijvoorbeeld tussen de 20 en 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding van calcium. We hebben calcium nodig om onze tanden en botten sterk te houden.

Wist u dat……

 • de geschiedenis van cacao en chocolade bijna 4000 jaar terug gaat?
 • cacao een belangrijke rol speelde als betaalmiddel bij de Maya´s en de Azteken?
 • chocolade ooit werd beschouwd als een verleiding van de duivel?
 • chocoladedrank in de 16e eeuw werd voorgeschreven als medicijn?
 • Napoleon altijd chocolade at tijdens zijn veldtochten om snel een energiestoot te krijgen?
 • ladykiller Casanova chocolade gebruikte om vrouwen te verleiden?
 • in 1982 chocolade aan boord van het ruimteschip Columbia de ruimte in ging?
 • chocolade in lippenbalsem wordt verwerkt, waardoor uw lippen worden beschermd?
 • u door chocolade te eten endorfine aanmaakt in uw hersenen? Dit is een stofje dat als pijnremmer werkt en tevens stress vermindert.
 • u door regelmatig chocolade te eten het risico op hart- en vaataandoeningen vermindert en u minder kans hebt op een beroerte?
 • chocolade potentie verhogend werkt?
 • mannen door het regelmatig eten van chocolade een jaar langer leven?
 • chocolade antioxidanten bevat, die helpen tegen aanslagen op je hersenen zoals Alzheimer?
 • chocolade je geheugen verbetert?
 • chocolade geven aan anderen een intieme vorm van communicatie is?

Volop muziek in 't Portiertje

Café 't Portiertje is niet alleen voor de jongeren maar ook zeker voor de niet-heel-piep-jongeren. Elke maand is er wel een bandje op de zondag. Voor de blues fans is het op 2 april aanstaande weer een feest om naar het dorp te komen. Met in ieder café twee bandjes, die elk een half uur na elkaar beginnen te spelen, zit jouw favoriet er zeker bij!

Voor meer informatie kijk dan even op facebook of check buonasera.nl. Voor een speciaal biertje van de tap of fles zijn de zondagmiddagen natuurlijk ook heel gezellig om lekker rustig te praten met vrienden om de ronde tafel met een borrelhapje erbij. Dat kan bij ons ook. In januari bestonden we tien jaar... op naar de volgende tien gezellige jaren!

The Flying Dragon gaat weer open Brandschade bij Chinees restaurant in Akersloot na jaar hersteld

Karel en Fong Cheung bereiden binnenkort weer de heerlijkste gerechten Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - The Flying Dragon van Karel en Fong Cheung in Akersloot gaat de tweede week van april weer open. Het Cantonees Specialiteiten Restaurant is precies een jaar dicht geweest. Het pand raakte zwaar beschadigd door een brand, die bij de buren begon en oversloeg.

The Flying Dragon heeft een compleet nieuwe keuken gekregen. Het hele pand liep veel rook- en waterschade op. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om ook het interieur van het restaurant ingrijpend op te knappen. Met nieuw meubilair, andere kleuren en een aangepaste styling. De oosterse sfeer blijft. Dat geldt ook voor de formule, waarbij het accent ligt op de verfijnde Cantonese keuken. De menukaart is wel aangepast. Naast verschillende, nieuwe meerkeuzemenu's staat daar nu een Pekingeendproeverij op en wordt het mogelijk van gerechten 'kleine porties' te bestellen.

Karel en Fong hebben er weer zin in. Het restaurant is hun leven. Het echtpaar heeft in 35 jaar een brede klantenkring opgebouwd. Niet alleen uit het dorp, uit de wijde regio komen de gasten naar Akersloot toe. The Flying Dragon wordt in alle toonaangevende eetgidsen al jaren geprezen voor het hoge niveau en de constante kwaliteit. Het bedrijf staat rotsvast in de top 10 van Cantonese specialiteitenrestaurants van Nederland.

Oudhollandse spelletjes voor grootouders met kleinkinderen:

Zowel kinderen als hun grootouders genoten zichtbaar! Foto: Aangeleverd

druk bezocht en succesvol

UITGEEST - Afgelopen donderdag, 23 februari, in de voorjaarsvakantie, konden grootouders met hun kleinkinderen samen Oud Hollandse spellen spelen, zoals vlotbruggen, sjoelen, metalen ringen gooien, knikker schieten en pingpongen en kegelen met hindernissen. De reacties waren enthousiast en de ochtend werd druk bezocht.

De dag ervoor, op woensdag 22 februari, was er een speciale filmmiddag ook voor grootouders met kleinkinderen. Ook deze keer zat de zaal weer vol en vonden zowel opa's en oma's als kleinkinderen de film erg leuk en spannend. Deze activiteiten werden georganiseerd door de Stichting Uitgeester Senioren in Dorpshuis De Zwaan.

De S.U.S. organiseert vele activiteiten voor senioren in de vakanties ook regelmatig voor de grootouders met kleinkinderen. Meer informatie en foto's zijn te bekijken op de website: www.uitgeestersenioren.nl. Voor informatie kunt u bellen: 0251 – 319020.

Heel de klas bakt...

Groep 6 van de Binnenmeer bakt heerlijke koekjes bij banketbakkerij Versteeg Foto: Anita Webbe

UITGEEST - Dinsdag 28 februari jongstleden was het gezellig druk bij Banketbakkerij Versteeg; leerlingen van groep 6 van de Binnenmeerschool kwamen een middag bakken in een echte bakkerij.

Het doel van 'de hele klas bakt' campagne is om basisschool leerlingen en hun ouders in aanraking te laten komen met brood- en banketproducten gemaakt door de ambachtelijke banketbakker. Tevens willen wij kinderen laten zien dat bakken niet alleen lekker, maar ook leuk is, zodat meer kinderen in de toekomst kiezen voor het beroep banketbakker en alles wat daarmee te maken heeft.

De kinderen konden deze middag hun creativiteit kwijt in zelf koekjes vormen, versieren en afstrijken met ei. Alleen het bakken werd door de bakker zelf gedaan. Daarna werd er voorgedaan hoe je een taart maakt en uitgelegd wat er allemaal in zit en bij komt kijken. Nu was het de beurt aan de kinderen om zelf een eigen taart te maken, die aan het eind van de middag mee naar huis genomen mocht worden, zodat het eindresultaat thuis kon worden gekeurd. De koekjes konden later worden opgehaald samen met een echt bakkersdiploma! De kinderen hadden een leuke en leerzame middag. Volgende week deel 2.

Monkey Town Uitgeest, het indoor speelparadijs in 'oerwoud setting'

Monkey Town: een gezellige speel-jungle voor kids foto: aangeleverd

UITGEEST - Monkey Town Uitgeest is gevestigd aan de Molenwerf 20 in Uitgeest. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen hier klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, van diverse glijbanen glijden, springen op trampolines, voetballen in de voetbalkooi of lekker rondkruipen in een van de twee aanwezige ballenbakken.

Ook het ruimtelijk inzicht wordt gestimuleerd door het kunnen bouwen van constructies in de legoblokken hoek. Als speciale attractie kunnen kinderen groter dan 1,25 meter een rondje "vliegen" in de Luna-Loop attractie. Voor onze allerkleinste gasten is er de speciale peuterhoek, voorzien van een ballenbak, ballenblazers, klim- en klauterkussens en allerlei spellen. De peuterhoek is voor de ouders overzichtelijk ingericht en heeft een aparte ingang. Begeleiding is verplicht maar mag gratis mee naar binnen (18 jaar of ouder) en wordt verwend met een verse kop koffie, fijne stoelen en gratis Wifi.

De Monkey Town menukaart biedt de kinderen en ouders een ruime keuze aan eet- en drinkmogelijkheden. Vanaf dit voorjaar nemen wij onze menukaart onder de loupe en zullen wij deze uitbreiden met meer gezonde producten. Denk hierbij aan vers fruit, een fruit smoothie en aan verschillende soorten brood (waaronder spelt)… Graag tot ziens bij Monkey Town Uitgeest.

Aquarius speelt de 'The Passion'

Aquarius Foto: Aangeleverd

Een oud verhaal in een modern jasje! Voorstellingen in Akersloot en Heiloo.

AKERSLOOT - Het Aquariuskoor is al maanden druk met de voorbereiding van hun uitvoering van 'The Passion.' Na het eerste succes met een musical uitvoering in 2015, ter ere van het vijfentwintigjarig jubileum van het koor, speelde men al met dit idee. Na een goede planning, het schrijven van het verhaal en het aanpassen van liedjes door Marja Buur en Corrie Kerssens, het maken van arrangementen door Ester Krom, en de rolverdeling, zijn in september 2016 de eerste repetities van start gegaan.

Naast de leden van het koor hebben ook diverse projectleden zich aangemeld. Het verhaal is natuurlijk bekend, maar herschreven naar de huidige situatie. En met 16 nummers een zeer mooi geheel geworden. Alle nummers zijn bekende popsongs, van Diggy Dex tot Ramses Shaffy. Het plezier spat er vanaf bij het Aquariuskoor!

Met nog een ruime maand voor de boeg is de kaartverkoop van start gegaan voor de drie voorstellingen. De eerste voorstelling is in Heiloo op zaterdag 1 april aanstaande, in het gebouw de Strandwal op het GGZ terrein.De andere twee voorstellingen zijn in Akersloot op vrijdag 7 en zaterdag 8 april aanstaande in de RK Kerk, de thuisbasis van het koor. De regie is in handen van Corrie Kerssens-Kaptein. Naast koorlid is zij al tientallen jaren actief bij de lokale toneelvereniging St. Willibrordus. Ze is dan ook zeer begaafd met het toneelspel en weet de koorleden goed in hun rol te vormen. De muzikale leiding is in handen van Ester Krom, zij leidt de vijf-koppige band en ruim veertig zingende leden van Aquarius. De voorstellingen beginnen beide om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop of aan de deur.

Novy Velzeboer - Julianaweg 40 te Akersloot, VVV Heiloo - De Olvendijk 2 te HEILOO Voor info of het reserveren van kaarten kunt u bellen met Marian Meijne tel. 0251-310839 of stuurt u een e-mail naar marian@meijne.nl

Muziek in huis met Dua Naiades in Geesterheem

Foto: aangeleverd

UITGEEST - Op vrijdag 10 maart 2017 geeft het ensemble Duo Naiades een concert in Zorgcentrum Geesterheem, onderdeel van ViVa! Zorggroep. Het concert begint om 15.00 uur. Adres: Dr. Brugmanstraat 15, Uitgeest. Voor bewoners van Geesterheem is dit concert gratis. Andere belangstellenden betalen € 5,00 inclusief consumptie.

Het ensemble Duo Naiades, bestaande uit Judith Mos (klarinet), Wendy Rijken (harp), brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van onder andere Johann Pachelbel, Skaila Kanga en Vittorio Monti. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Geesterheem georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Rietlanden, het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, Grovestins Stichting en particuliere donateurs.

Over de musici
Judith Mos (1981) kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste klarinet les. Ze koos voor de klarinet, omdat dit instrument er zo glimmend en heftig uitzag. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en haalde daar het diploma Master of Music. Judith won diverse prijzen en heeft een reeks (inter)nationale concerten op haar naam staan. Zij speelt in diverse kamermuziekensembles en nam meerdere cd's op. Componist Ric Sims raakte geïnspireerd door haar muzikale persoonlijkheid en schreef een stuk voor haar. Naast haar muzikale bezigheden studeerde Judith theologie en is docent muziek op een middelbare school.

Harpiste Wendy Rijken werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2002 sloot zij haar studie bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met succes af. Als freelancer werkt ze bij verschillende symfonie- en harmonieorkesten (o.a. Sinfonia Rotterdam en De Marinierskapel) en bij koren in binnen- en buitenland. Ook maakt zij deel uit van vier kamermuziekensembles, onder andere Arpa Nuova met Annemieke Ijzerman (harpduo) en Duo Naiades met Judith Mos (harp-klarinet).

Nieuw bij Family Uitgeest: de premium hotdog

UITGEEST - Na het grote succes van onze premium hamburger en kipburger nu de premium hotdog. Niet te vergelijken met onze standaard hotdog.

Deze hotdog is bereid met een speciaal verwenbroodje met roomboter waarin een (h)eerlijke braadworst zit, die wordt bereid op de bakplaat. Het garnituur dat er op gaat, kan bestaan uit verschillende toppings bijvoorbeeld: tomaat, augurk, bacon, rode ui en een relish saus. Heel lekker fris, maar als u een andere saus wenst, kan dat natuurlijk ook. Diverse recepten zijn mogelijk, deze vindt u bij ons in de winkel. U kunt hem zelf samenstellen net zoals onze burgers.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze winkel. Tevens willen wij u laten weten dat we vanaf 5 april aanstaande ook zullen bezorgen aan huis. Let op uw brievenbus! Ook in de winkel staat aangegeven wat de bezorgtijden en dagen worden. Verdere informatie volgt nog.

CDA discussie avond over vraagstuk 'vluchtelingen' mee

REGIO - Op 7 maart a.s. organiseren de gezamenlijke CDA afdelingen van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (de BUCH gemeenten) een openbare discussie avond, waarop deze twee onderwerpen aan de orde komen. Leden van de provinciale denktank nemen hieraan deel. Ook Sebastiaan den Bak, CDA kandidaat-lid voor de Tweede Kamer en expert op het gebied van vluchtelingen, is aanwezig. Daarnaast zijn Elly Beens en Wim Swart aanwezig. Beiden zijn CDA-wethouder in Heiloo respectievelijk Castricum en hebben de zorg in hun portefeuille.

Migratie
Het vluchtelingenprobleem vormt een van de heetste onderwerpen voor de komende verkiezingen. Veel Nederlanders maken zich grote zorgen over de komst van steeds meer buitenlanders, en de PVV en ook andere partijen stellen zich steeds kritischer op tegen alles wat met buitenlanders te maken heeft. Dat roept weer reacties op van andere Nederlanders die vinden dat we solidair moeten zijn met mensen die in nood verkeren en daarom iedereen, die ons land binnenkomt, het recht moeten geven om asiel aan te vragen.

Het CDA worstelt met deze problematiek omdat de partij enerzijds barmhartigheid hoog in haar vaandel heeft staan, maar anderzijds begrijpt dat de Nederlandse samenleving niet onbeperkt door kan gaan met het opnemen van vluchtelingen. Om een uitweg te vinden uit dit dilemma, heeft het CDA Noord-Holland een denktank in het leven geroepen, die voorstellen ontwikkelt voor het standpunt van de partij. Deze commissie is van mening dat het blijvend opnemen van grote aantallen asielzoekers in Nederland geen oplossing vormt voor de huidige problemen. Beter is het om oorlogsvluchtelingen tijdelijk op te vangen in grote centra, waar zij zich optimaal kunnen voorbereiden op de terugkeer naar hun eigen land. Het loont niet om deze mensen te laten inburgeren omdat ze na 1-2 jaar toch weer terug moet keren naar hun thuisland. Met het geld, dat nu wordt besteed aan de blijvende opvang van asielzoekers in Nederland, zouden we een veelvoud aan oorlogsvluchtelingen kunnen helpen aan tijdelijke opvang. Hieronder vallen ook de mensen, die niet het geld hebben om illegaal naar Europa te reizen. Dit is een veel eerlijkere oplossing dan het uitgeven van al ons geld aan het relatief kleine deel van alle oorlogsvluchtelingen dat er in slaagt op eigen kracht Europa binnen te komen. Tegelijk moet het CDA ervoor ijveren dat de vluchtelingen, die al asiel hebben gekregen in Nederland, hier ook zo goed mogelijk opgevangen worden en steun krijgen bij hun inburgering.

Zorgen om de zorg
De lokale overheid heeft een veel grotere rol gekregen bij het organiseren van de zorg, zowel voor ouderen als voor de jeugdzorg. Het huidige kabinet heeft daarbij fors bezuinigd, waarbij een belangrijke gedachte is om de zelfredzaamheid van mensen – met steun van mantelzorgers en ondersteuning thuis – zo veel als mogelijk te stimuleren. Naast het organiseren van de benodigde zorg, is ook de betaalbaarheid in het geding: er is sprake van een stapeling van eigen bijdragen voor de verschillende onderdelen van de zorg. Dit zorgt soms voor schrijnende situaties. Het aftoppen of wellicht geheel afschaffen van deze eigen bijdragen, is in de BUCH een actueel onderwerp.

Deze avond is nadrukkelijk niet alleen voor CDA-leden bestemd: een ieder, die een keer actief mee wil praten over deze twee onderwerpen, is van harte welkom! Dinsdagavond 7 maart 20.00 uur in het Kruispunt, Mozartlaan 1a te Akersloot.

De gezamenlijke CDA afdelingen van Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo.

Programma OSU Radio

Maandag
00.00 – 02.00 OSU Love Songs.
02.00 – 08.00 OSU door de Nacht.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 OSU Infomagazine (HH).
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 17.00 Carrousel – Nonstop met Lokale informatie.
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine.
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt UIT (HH).
20.00 – 22.00 Carry Munter – Carry's Music Machine.
22.00 – 24.00 Rythmo del Mundo – Salsa Radio.

Dinsdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 OSU Nonstop.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 14.00 Oranje Top 30 (HH)
14.00 – 17.00 Carrousel – Lokale en Regionale informatie.
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine.
18.00 – 20.00 Country Train.
20.00 – 22.00 Crackhelder en Mella – Dubbel & Dwars
22.00 – 24.00 OSU Nonstop.

Woensdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12:00 OSU Nonstop.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 John van der Geld – In Het Wilde Weg
15.00 – 17.00 Carrousel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie.
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette & Paula – Dier en Welzijn.
20.00 – 24.00 Binnenkort nieuw programma.

Donderdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU – Nonstop.
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Radio Kornak (Schoolradio).
15.00 – 17.00 Carroussel – Nonstop met Lokale Informatie.
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt Uit
20.00 – 22.00 Hugo Smit – Soultrain
22.00 – 24.00 OSU Nonstop

Vrijdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 12.00 OSU muziek Carrousel
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich.
13.00 – 15.00 Leo van Zwol – Hollandse Toppers.
15.00 – 17.00 Johnny van der Geld – The Other Side of Elvis.
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine.
18.00 – 20.00 Carrousel – Lokale en Regionale informatie.
20.00 – 22.00 OSU – Nonstop 70ties & 80ties
22.00 – 24.00 DJ Scoja – Club 106

Zaterdag
00.00 – 08.00 OSU Nonstop.
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix.
10.00 – 11.00 OSU Nonstop
11.00 – 12.00 Oranje Top-30.
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend.
14.00 – 16.00 OSU -Infomagazine.
16.00 – 18.00 OSU Nonstop
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Gezondheid & Lifestyle.
20.00 – 22.00 Return to the Dance Classics.
22.00 – 24.00 Ed Hoekmeijer – Tune Inn.
00.00 – 03.00 Jan van Dale – Sessions Mix.

Zondag
03.00 – 08.00 OSU Nonstop.
08.00 – 10.00 Zendtijd voor Kerken / Songs of Praise.
10.00 – 12.00 Ricky Koole – Het Zondagochtend Gevoel.
12.00 – 13.00 Peter de With – Cabaret.
13.00 – 15.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
15.00 – 17.00 Rob Offerhaus – OSU Sportief – Sport op Zondag
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Rock & Roll Jukebox.
18.00 – 20.00 Intermezzo – OSU Klassiek
20.00 – 22.00 OSUJazz – Blues and Big Bands.
22.00 – 24.00 OSU – Nonstop

De programma's zijn informatief, sportief, muzikaal en gezellig maar vooral voor en door Uitgeesters waarbij Uitgeester-gezelligheid en Lokale informatie voorop staat.

Lijkt het je leuk om ook een radio-programma te maken? Te presenteren, de techniek bij een programma verzorgen, de redactie helpen of heb je een programma idee en wil je graag meewerken? Van Jong tot Oud, iedereen is van harte welkom. Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@osuradio.nl of kom langs in de studio. De koffie staat altijd klaar.

U vindt de OSU in de ether 106FM, Ziggo kabel 104.5FM en Ziggo kanaal 918 en via internet.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest

Aswoensdag 1 maart 19.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. de Cantorij.
Vrijdag         3 maart 15.00 uur Kruisweg.
Vrijdag         3 maart 19.00 uur H. Eucharistieviering in Geesterheem.
Zaterdag         4 maart GEEN VIERING.
Zondag         5 maart 09.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. Laus Deo met kinderkerk en koffiedrinken.
                         (1e zondag v.d. veertigdagentijd)
Mededelingen
De STILLE OMGANG vindt plaats in het weekend van 18-19 maart. Meer informatie hierover ligt achter in de kerk.

'Om te janken zo mooi' bij De Zwaan Cultureel

Elke Vierveijzer Foto: Roxanne Hellevoort

UITGEEST - Zaterdag 11 maart a.s. zingt Elke Vierveijzer 'Om Te Janken Zo Mooi,' een selectie uit de mooiste liederen van Maarten Van Roozendaal.

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Elke Vierveijzer zingt, met aan de piano Michiel Wetzer, de mooiste liederen van één man, die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde' en van 'Mooi' tot 'Red mij niet.'

Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Op deze avond vertolkt ze de liederen van één van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend: Maarten van Roozendaal. Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!

Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur. Toegangsprijs: € 12,50, Vrienden van de Zwaan Cultureel krijgen € 2,50 korting. Kaartverkoop via boekhandel Schuyt of aan de zaal (mits nog beschikbaar) of via de online kaartverkoop (www.dezwaancultureel.nl).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

5 maart: Akersloot Hr. Stark en Hr. Dijk

251tv programmering

251tv, televisie voor de regio twee-vijf-één, is te bekijken via YouTube, Facebook en Ziggo Kanaal 42 (digitaal).

De nieuwste programmering start om:
19.00 uur Nieuws uit de regio
20.00 uur Muziek & Entertainment
21.00 uur Informatie en documentaires
22.00 uur Herhaling bovenstaande uitzendingen