De Uitgeester

25 mei 2016

De Uitgeester 25 mei 2016


Putter bouwt al vijftig jaar geschiedenis

De Ooievaar in Uitgeest. Foto: Erik Poffers

Door Myrke van der Does

UITGEEST – Twee zonen in het veehoudersbedrijf vond vader Putter wel genoeg. "Ga jij maar naar de ambachtsschool", zei hij tegen Jan. En dat deed zoonlief. Jan werd timmerman, eerst bij de Hollandse Melksuikerfabriek, later bij de gebroeders Wijte. Toen hij 22 was, belandde hij in de aannemerij. Deze maand is dat precies vijftig jaar geleden. Reden voor een groot feest, waarbij een andere jubilaris in het zonnetje wordt gezet, namelijk Het Jostiband Orkest.

Putters eerste 'eigen' projecten waren de verbouwing van het postkantoor en de bouw van een woning voor de familie Buur in Uitgeest. "Apetrots was ik", vertelt de 72-jarige ondernemer vanuit het kantoor aan de Molenwerf, waar het bedrijf vijf jaar geleden naartoe verhuisde. Als 26-jarige had hij het kleine aannemersbedrijf tegenover zijn ouderlijk huis overgenomen en daarmee was Aannemersbedrijf J.M. Putter een feit. Hoewel de focus steeds meer kwam te liggen op werkvoorbereiding en projectleiding, timmerde hij de eerste tien jaar zelf nog mee.

Jan Putter bij een van zijn eerste werken. Foto: privébezit
Villa in Bergen. Foto: Erik Poffers
Het PCC in Heiloo. Foto: Erik Poffers
Jan Putter geflankeerd door zijn zoons Frank (links) en Arjan (rechts). Foto: Erik Poffers

Niet vanzelf
Focus houden, dat is het geheim van Putters succes. "Mensen denken soms dat alles komt aanwaaien, maar je kunt alleen maar groeien als je goed werk levert en scherp blijft", zegt Jan. "Of met andere woorden: bovenop de klus zitten en je best blijven doen. Het gaat niet vanzelf." Een les die Jan Putter ook aan zijn zonen meegeeft. Arjan (46) kwam 22 jaar geleden al in het bedrijf en Frank (37) sloot zich elf jaar later aan. Ze hebben allebei zo hun specifieke eigenschappen waardoor ze elkaar goed aanvullen en zo een perfect team vormen.

Verliefd
Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, luidt een bekende uitdrukking. Een uitdrukking die in het geval van de familie Putter ook zeker opgaat. Want je zult maar verliefd worden op zo'n ambitieuze man… Anna Putter heeft haar geliefde altijd gesteund, zowel in emotioneel als in praktisch opzicht. En daar is Jan haar dankbaar voor. Jan: "Vroeger zorgde je als getrouwde vrouw vooral voor het eten en de kinderen. Anna hielp mij daarnaast ook nog met mijn administratie. Haar middenstandsdiploma kwam goed van pas." Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar uit alles blijkt dat hij trots is op de vrouw die naast hem staat en dat altijd gedaan heeft. Op haar beurt is Anna dankbaar dat zij bij haar man de kans heeft gekregen om zich te ontwikkelen. Anna Putter: "Ik was de oudste dochter in een groot gezin. Voor mij was er geen mogelijkheid om te leren. Bij Jan kreeg ik die kans en die heb ik met beide handen aangegrepen." En zo is Aannemersbedrijf J.M. Putter verworden tot een echt familiebedrijf. Alleen dochter Judith (43) koos iets heel anders, zij ging de mode in.

Putter-concept
Jan, Arjan en Frank werken volgens hun zelfbenoemde Putter-concept: wie iets uitrekent bouwt het ook. Op het moment van het interview komt Frank binnen met goed nieuws: ze mogen zich storten op een nieuw project. De derde op rij. Weer iets te vieren. Jan: "Natuurlijk is het niet altijd voor de wind gegaan. Er zijn momenten geweest dat ik op vrijdag niet wist waar ik maandag mijn timmermannen heen moest sturen." De ondernemer heeft zich er nooit door uit het veld laten slaan. Sterker nog, tegen de ontwikkelingen in, verhuisde Aannemersbedrijf J.M. Putter in 2011, middenin de bouwcrisis, naar een nieuw pand. Het bedrijf investeerde in zijn personeelsbestand en nam nieuwe vaklieden aan. Arjan en Frank: "Dat is een ongelooflijk goede stap geweest. Naar onze klanten sprak het vertrouwen uit in de toekomst."

Droom
Wat begon met de bouw van één school is in de afgelopen vijftig jaar uitgebreid tot een lijst met werken om u tegen te zeggen. Scholen bouwt Putter nog steeds, zoals het PCC in Heiloo, een hypermodern scholencomplex. Andere bekende panden in de omgeving van de hand van Putter zijn onder meer dorpshuis De Zwaan, De Ooievaar, De Florijn, jongerencentrum Zien House en natuurlijk het gemeentehuis, Jans trots.
Arjan: "Naast utiliteitsbouw, zoals schoolgebouwen en bedrijfspanden, houden we ons ook bezig met het bouwen van luxe woningen." Frank vult aan: "Daarnaast ontwikkelt Putter projecten in eigen beheer, zoals De Binnenmeerhof. Hier zette Jan Putter eind jaren zeventig een nieuw bedrijfspand neer en was daar ruim dertig jaar gevestigd. Jan had ooit de droom om er zijn huis te bouwen. Destijds lukte dat vergunningtechnisch niet en ook toen Arjan later zijn zinnen hierop had gezet, was het niet mogelijk. En nu is het dan eindelijk toch gelukt en heeft Frank Putter de familie-eer hier te gaan wonen. De cirkel is daarmee rond.

Vissen
Jan is nu weliswaar 72, maar aan stoppen denkt hij nog niet. Hoewel… "De jongens hebben snel geleerd. Ze zijn goed in hun vak en adequaat. Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolging, wie weet ga ik zo zoetjes aan wel afbouwen. Wat ik dan ga doen? Ik golf al twee keer per week, misschien een beetje vissen ofzo. En leuke dingen doen met Anna uiteraard." Frank en Arjan werken met net zoveel toewijding als vader Jan dat altijd gedaan heeft. "Jan heeft ons bijgebracht om daadkrachtig en ondernemend te zijn. Op je doel af te gaan", vertelt het tweetal. Arjan: "Toen ik 22 jaar geleden afstudeerde, wilde ik dat aanvankelijk niet bij mijn vader doen. Uiteindelijk belandde ik toch bij Putter. 'Ik kan jou veel meer leren dan al die anderen', zei Jan. En dat was ook zo." De broers zijn Jan dankbaar dat hij hen de ruimte heeft gegeven om het vak te leren en daarin ook hun eigen weg te volgen. Want sommige dingen doen zij nu eenmaal anders dan hun vader. Maar in basis hebben ze alle drie dezelfde instelling: hard werken, eerlijk en loyaal zijn en vooruit denken. Eigenschappen die ook de komende jaren de leidraad vormen voor al het moois dat er nog gebouwd gaat worden. "Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze trouwe en vakkundige medewerkers", aldus de heren. "Wij hebben het mooiste vak dat er is. Als aannemer creëer je geschiedenis. Wat wij bouwen staat er in principe over vijftig jaar nog. Dat is toch fantastisch?"

[Kader]
50 jaar Jostiband Orkest
Vrijdag 27 mei viert Aannemersbedrijf J.M. Putter zijn vijftigjarig bestaan met een groot feest voor zo'n vierhonderd relaties in het AZ Stadion. Net als bij de vorige jubilea steunt Putter ook deze keer een goed doel, ditmaal Het Jostiband Orkest. Dit orkest van mensen met een verstandelijke beperking bestaat net als Putter vijftig jaar en heeft als droom een optreden in het Ziggo Dome. Daarvoor is geld nodig. Gasten van Putter wordt gevraagd in plaats van bloemen of cadeaus een donatie te geven. Het aannemersbedrijf zelf staat sowieso garant voor een mooi bedrag. Wat dit bedrag is, wordt later bekendgemaakt.

Derde Ronde van JCI voor fietsliefhebbers en wielerfanaten

Fietsliefhebbers en wielrenners kunnen zondag meedoen aan de Ronde van JCI.

UITGEEST - JCI IJmond organiseert zondag 29 mei de derde Ronde van JCI, de ronde voor fietsliefhebbers en wielrenfanaten. Deelnemers hebben de keuze uit een route van 40, 70 of 120 kilometer door het prachtige Noord-Holland. De ronde start en eindigt bij Bob's Party & Events in Uitgeest. Daar worden alle deelnemers welkom geheten met een kop koffie of thee. Vervolgens zal de 120 kilometer om 8.30 uur van start gaan, de 70 kilometer om 9.30 uur en de 40 kilometer om 10.30 uur. Deelnemers aan de 40 kilometer mogen ook eerder starten, zodat zij op tijd terug zijn voor de bekendmaking van de goede doelen.
Deelnemers rijden niet alleen voor hun plezier maar steunen met hun deelname ook het JCI IJmond GoedeDoelenFonds. Op dezelfde dag zal JCI IJmond tussen 14.00 uur en 15:00 uur de eerste doelen bekendmaken die met dit fonds hun wens in vervulling zullen zien gaan. Een extra reden om mee te fietsen! Via www.rondjevanjci.nl of www.ntfu.nl kunnen deelnemers zich vooraf inschrijven en gebruikenmaken van het scan&go-systeem, waardoor er gelijk gefietst kan worden. Inschrijven tijdens de dag zelf is uiteraard ook mogelijk. JCI IJmond hoopt op een zonnige dag. "Met veel fietsers krijgt het GoedeDoelenFonds impact en kunnen we de eerste goede doelen blij maken met een bijdrage", aldus de organisatie. Meer informatie is te vinden op www.rondevanjci.nl.

Winkelier(s) aan het Woord: Ben van Veen en Martin van Baarle van Computer Center Uitgeest

In de winkel aan de Molenwerf 21-A wordt u vriendelijk ontvangen. Foto: Computer Center Uitgeest

Voor een relatief klein dorp heeft Uitgeest een groot aanbod aan winkels. Van bloemen tot natuurproducten, van kleding tot boeken; je kunt in het dorp voor (bijna) alles terecht. Al die bekende en minder bekende winkels staan centraal in de rubriek Winkelier aan het Woord. Ondernemers vertellen over hun winkel, hun assortiment, speciale acties of geven tips. Vandaag: Ben van Veen en Martin van Baarle van Computer Center Uitgeest.

"Eind 2014 openden wij onze winkel aan de Molenwerf 21-A recht tegenover Monkey Town. In het Computer Center kunt u terecht met al uw vragen en klachten over uw pc, laptop, tablet of iPad. Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Gaat het om een relatief kleine klacht dan wordt u direct en vakkundig geholpen, terwijl u een kopje koffie drinkt! Het opnieuw installeren van de computer of het overzetten van uw bestanden duurt meestal niet langer dan één of twee werkdagen. Wilt u een nieuwe pc geheel op maat, dan regelen wij dat binnen een week. Of u wilt een voordelige nieuwe of gebruikte pc, dan staat er in de winkel altijd wel een klaar. U kunt bij ons ook terecht voor een geheel nieuwe (Asus) laptop of een zo goed als nieuwe (HP) laptop voor een aantrekkelijke prijs. Vindt u de nieuwe iPad4 wat te duur? Wij hebben een voordelige zo goed als nieuwe iPad4 (16 of 64 GB) in de aanbieding. Heeft u al een back-up systeem? Zo niet, koop dan bij ons een externe harde schijf en wij helpen u al uw bestanden daarop te bewaren. Dan is de ellende te overzien indien uw computer stuk gaat of uw bestanden onbruikbaar zijn geworden door een cybercrimineel! Als extra service bieden wij aan een voordelig online-jaarcontract, waarbij wij om het half jaar uw computer op afstand nakijken op virussen en malware. Bij vragen tijdens het werken aan de computer kunnen wij dan ook even 'meekijken' en snel iets oplossen. Wilt u een (nieuwe) printer? Wij hebben een aantal voordelige Brother-printers op voorraad, maar kunnen elke andere printer voor u bestellen. In de winkel verkopen wij ook monitoren, muizen, toetsenborden, speakers en kabels.
Zakelijke klanten die een server hebben of willen aanschaffen, kunnen bij ons een deskundig advies krijgen over hun netwerk en het onderhoud daarvan. Wij leveren ook beveiligingscamera's, back-up servers, switches en netwerkkabels. Kortom, voor al uw ICT wensen en vragen kunt u langskomen of even bellen naar (0251) 312 312."

'Een tijd van komen en een tijd van gaan!'

Zoals u de afgelopen tijd ongetwijfeld heeft gelezen in onze columns hebben we de afgelopen tijd weer veel nieuwe leden mogen toevoegen aan de Jeugd- en Jongerenraad van Uitgeest. Afgelopen week heeft Josephine Gilissen aangegeven officieel lid te willen worden en dit zorgt ervoor dat het aantal leden op tien zal komen, het aantal wat tevens het maximum is. Echter zal de vergadering in juni mijn laatste vergadering bij de Jeugd- en Jongerenraad gaan worden. Door de extra tijd die ik kwijt ben voor mijn werk lukt het niet meer om dit te combineren met de JJR. Na zo'n vier jaar, waarvan de laatste periode als voorzitter, kijk ik tevreden terug op een mooie tijd. Op dit moment bestaat de Jeugd- en Jongerenraad uit een leuke en frisse groep met een grote ambitie. Dat er zoveel nieuwe en goede ideeën ontstaan geeft mij het volste vertrouwen dat deze groep ook in de toekomst veel succes zal hebben met de Jeugd- en Jongerenraad van Uitgeest. Voor nu rest ons niks anders dan nog een aantal lopende zaken zo goed mogelijk af te ronden en vooruit te kijken naar de activiteiten na het zomerreces. We zullen nog bij verschillende activiteiten aanwezig zijn om in contact te komen met de jeugd van Uitgeest.

Jort Gaartman

Een voorzitter met een (iets) langer zomerreces in het vooruitzicht dan gewend.

Gratis koffie of thee bij De Florijn bij panini naar keuze

Bij aankoop van een panini naar keuze ontvangt u bij ijs- en koffiehuys De Florijn GRATIS een kopje koffie of thee! Exclusief voor Vrienden van De Uitgeester.

Deze actie is de hele maand mei 2016 geldig bij De Florijn aan het Gladiolenpad. Vrienden van De Uitgeester ontvangen deze week de kortingsbon per e-mail. Heeft u deze niet ontvangen en wilt u wel gebruikmaken van de aanbieding? Neem dan contact met ons op via info@uitgeester.nl. Of geef uw e-mailadres door via het contactformulier op de website www.vriendenvandeuitgeester.nl.

Winnaar Winactie ICGT Bal (+ foto)

Ed Lasker heeft de ICGT-bal gewonnen met de winactie voor de Vrienden van De Uitgeester. De wedstrijdbal is gesigneerd door alle leden van het ICGT-team van FC Uitgeest. Ed zal de bal aan een jonge speler van FC Uitgeest schenken. Ed is Vriend van De Uitgeester geworden omdat hij de Uitgeester als enige echte Uitgeester krant wil blijven steunen. Hij leest de krant elke week met veel plezier. Bedankt daarvoor Ed en gefeliciteerd met je prijs!

Winnaars ABBA GOLD winactie

We hebben 4 mensen blij kunnen maken met kaarten voor het concert van ABBA GOLD in de A9 Studios. De winnaars waren Bart van der Velden en Linda Rodenburg. We hopen dat jullie hebben genoten van het concert op moederdag.

5 / 12

Politienieuws

Aanrijding
UITGEEST - Er vond 17 mei om 13.15 uur een aanrijding met letsel plaats op de kruising Geesterweg/Molenwerf. De bestuurder van een personenauto reed over de Geesterweg, komende uit de richting Akersloot en rijdende in de richting van de kruising met de Molenwerf. Op dat moment reed de bestuurder van een personenauto vanaf de Molenwerf de kruising op en sloeg linksaf. Deze zag de naderende auto over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De auto uit de richting Akersloot sloeg over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. De andere auto eindigde in de berm. Beide bestuurders werden met licht letsel per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto's werden afgevoerd door een takelbedrijf.

Inbraak
UITGEEST - In de nacht van 17 op 18 mei werd getracht in te breken in een basisschool aan de Meidoornstraat. Er werd tevergeefs geprobeerd het slot te forceren.

Snelheidscontroles
UITGEEST - De politie heeft 18 en 21 mei snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg. Op 18 mei reden 4 van de 698 passanten te hard met een hoogst gemeten snelheid van 113 kilometer per uur. Op 21 mei reden 7 van de 560 passanten te hard. De hoogste snelheid was 127 kilometer per uur. Op de Provincialeweg is 80 kilometer per uur toegestaan.

Diefstal
UITGEEST - Een zwarte snorfiets, merk Piaggio, werd 21 mei tussen 1.00 en 6.00 uur ontvreemd aan de Kooglaan. De snorfiets, met het kenteken F338BV, stond in de voortuin van een woning met twee sloten vastgemaakt aan een fiets. De sloten werden verbroken en de fiets werd in de buurt aangetroffen.

Vandalisme
UITGEEST - In de nacht van 21 op 22 mei werd een net dat op het erf van een woning over een bessenstruik was gespannen stukgetrokken door vandalen. Op het terrein van de jeu-de-boulesvereniging Boule Plaisir aan de Castricummerweg werden vorige week weer vernielingen gepleegd. Tegels werden stuk gegooid, glasscherven lagen verspreid over de banen en er werd een hoeveelheid grind in de kantine gedeponeerd. De komende tijd zal verscherpt toezicht worden uitgeoefend. Bij aantreffen van jeugd en constateren van overlast of strafbare feiten zal er verbaliserend worden opgetreden.

Botsing
UITGEEST - De bestuurder van een personenauto verloor 22 mei om 12.30 uur de macht over het stuur op het Stationsplein. De auto kwam tot stilstand tegen een paal. Bij controle door ambulancepersoneel bleek de aanrijding te zijn veroorzaakt door een epilepsie-aanval van de bestuurder. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leeskring bij Lees Lokaal

UITGEEST - Bibliotheek Lees Lokaal opent dinsdag 31 mei om 10.30 uur zijn deuren speciaal voor mensen die lid zijn van een leeskring. "Uitgeest telt een aantal leeskringen, bestaande uit mensen die belangstelling hebben voor literatuur, graag een goed boek lezen en dat boek in groepsverband met elkaar willen bespreken", vertelt Lees Lokaal-voorzitter Wies de Wit. " Tot voor kort maakten veel leeskringen gebruik van de dienstverlening van de Openbare Bibliotheek IJmond-Noord. Die dienstverlening bestond uit het uitlenen van de gewenste boeken en het leveren van achtergrondinformatie en recensies betreffende die boeken en hun schrijvers. De kosten van deze dienstverlening waren betrekkelijk laag. Sommige leeskringen maakten ook gebruik van de bibliotheekruimte om bij elkaar te komen en daar hun boeken te bespreken. Wij willen dit graag voortzetten in Lees Lokaal." De voorzitter wil graag met leeskringleden praten hierover.
Lees Lokaal is een ruilbibliotheek. Dat wil zeggen dat iedereen die een goed boek inlevert een ander goed boek mee naar huis kan nemen. De deelname aan het ruilsysteem is gratis, maar aan de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 10,- per jaar. Van dat geld worden jaarlijks nieuwe boeken aangeschaft waardoor de collectie bij de tijd blijft.

Kerk in Beweging: Welke weg volg jij?

UITGEEST - Er is zaterdag 28 mei een woord- en gebedsviering in de rooms-katholieke kerk aan de Langebuurt. Het thema van de viering is Welke weg volg jij? Hoe je in het leven staat wordt bepaald door onder andere je karakter, je opvoeding en de wereld om je heen. Soms ben je een speelbal van omstandigheden, maar af en toe heb je de kans om echt voor iets of iemand te kiezen. Welke weg volg je dan? Blijf je bij het oude vertrouwde, kies je voor het avontuur? Stel je jezelf open voor nieuwe mensen? Vertrouw je op je intuïtie? Op je geloof? In de viering komen persoonlijke verhalen, liedjes, gebeden en gedichten voorbij. De muzikale ondersteuning komt van het koor Sound of Life. De viering begint om 19.00 uur. Na afloop is er koffie en thee in parochiehuis De Klop.

Kerkdiensten

Onze Lieve Vrouwe Geboorte Uitgeest

Woensdag 25 mei 19.00 uur: H. Eucharistieviering in de kapel.
Vrijdag 27 mei 19.00 uur: H. Eucharistieviering in Geesterheem met koffiedrinken.
Zaterdag 28 mei 19.00 uur: Kerk in Beweging m.m.v. Sound of Life.
Zondag 29 mei 09.00 uur: H. Eucharistieviering m.m.v. Laus Deo, 19.00 uur rozenkransgebed i.v.m. de Mariamaand.

Protestantse gemeente Uitgeest/Akersloot

Zondag 29 mei 10.00 uur: Akersloot, Dielofslaantje: Hr. B. van der Bent m.m.v. De Cantorij.

Jaarvergadering AVBU openbaar

UITGEEST - De AVBU, algemene vereniging van bewoners/eigenaren te Uitgeest, heeft voor haar algemene ledenvergadering op 2 juni aanstaande in dorpshuis De Zwaan de heer G. Jägers uitgenodigd als gastspreker. De heer Jägers zal spreken vanuit zijn ervaring als lid van de Dorpsraad Spaarndam over gemeentelijke herindeling en de rol van een dorpsraad in zo'n proces en als lid van de Omgevingsraad Schiphol over de behartiging van belangen van inwoners die geconfronteerd worden met overlast van het vliegverkeer op Schiphol. Beide problemen spelen ook in de gemeente Uitgeest. Gevreesd wordt dat via de ambtelijke fusie van de BUCH-gemeenten de afstand tussen burger en bestuur zal toenemen. Zou een dorpsraad een instrument zijn om die afstand te overbruggen en de diverse belangen binnen Uitgeest onder één noemer te brengen? De ambities van Schiphol botsen met de belangen van bewoners in de omgeving van de luchthaven als het om het woon- en leefklimaat gaat en de geluidscontouren vormen een belemmering voor verdere woningbouw. De vergadering is voor deze gelegenheid ook voor niet-leden toegankelijk en vangt aan om 20.00 uur. De gastspreker zal om circa 20.30 uur optreden.

Haakcafé De Zien

Kasper Oldenburger raadde de juiste namen van de beren: Truus en Ted(dy).

UITGEEST - Op de openingsdag van Zwembad De Zien en tijdens de vrijmarkt op Koningsdag konden de namen worden geraden van het berenechtpaar dat door twee vrijwilligers bij Haakcafé De Zien werd gemaakt. Hoewel er door veel mensen een gokje werd gewaagd, werden de juiste namen - Truus en Ted(dy) - pas op het allerlaatste moment geraden door Kasper Oldenburger. Op de Zomerfair, die gepland staat op de woensdag tijdens de Zwem4Daagse zullen er weer heel veel leuke knuffels, sleutelhangers en andere hebbedingetjes van het Haakcafé te koop zijn. Van de opbrengst zullen tijdens de Zwem4Daagse, die wordt gehouden van 20 tot en met 24 juni aanstaande, diverse leuke activiteiten worden georganiseerd voor alle kinderen uit Uitgeest en omstreken. Het volledige programma van deze week is te vinden op www.zwembad-dezien.nl en te vinden op de Facebookpagina van De Zien.

Meet & Eat Uitgeest zoekt enthousiaste vrijwilligers

UITGEEST - Meet & Eat Uitgeest is een groep enthousiaste vrijwilligers die graag wat voor de medemens betekent. Zij koken thuis bij mantelzorgers om hen eens in de maand te ontlasten. Ook koken ze bij mensen die in een sociaal isolement zitten. Meat & Eat heeft op dit moment verschillende vragen vanuit de doelgroep en daarom is de organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vindt u koken leuk en wilt u graag wat betekenen voor een ander? Meld u zich dan aan via www.meeteneat.com of telefonisch: 06-54354641.

Oud papier

UITGEEST - Oud papier kan zaterdag 28 mei tussen 9.30 en 11.30 uur worden ingeleverd bij basisschool De Molenhoek.

Rommelmarkt Geesterheem

UITGEEST - In De Uitgeester van vorige week stond een fout in de tekst over de rommelmarkt van Geesterheem. De rommelmarkt is zondag 29 mei en niet zoals vermeld zondag 28 mei.

Katoenen jubileum Lekker aan de Haven

Mike Hopman opende een jaar geleden Lekker aan de Haven.

UITGEEST – Mike Hopman (27) opende precies een jaar geleden de deuren van Lekker aan de Haven aan het Uitgeestermeer. Vanaf woensdag 25 mei is het daarom feest bij het petit café. De opening van Lekker aan de Haven verliep vorig jaar op zaterdag 23 mei stilletjes. "De zaak was eigenlijk nog niet klaar, maar de Pinksterdagen kwamen eraan dus we verwachtten veel bezoekers. Vandaar dat ik toch openging." Aan het woord is Mike Hopman die na een succesvolle carrière in de horeca besloot zijn eigen petit café te openen. "Ik ben supertevreden over het eerste jaar! Ik ben van een VVV i-punt uitgegroeid naar een VVV-agentschap en heb nu een volledige winkelvoorraad in de mini-market. Vanuit het VVV-agentschap bied ik cadeaubonnen aan en heb ik veel meer informatie beschikbaar over leuke activiteiten in de omgeving." De stilte rondom de opening in 2015 wordt meer dan goed gemaakt tijdens het éénjarig jubileum. "Ik lanceer een nieuwe, uitgebreide menukaart en bezoekers krijgen een gratis petitfour bij de koffie." In een jaar tijd is het petit café getransformeerd naar een frisse zaak, waar bezoekers doordeweeks terechtkunnen voor de dagelijks wisselende daghap. "Daar ben ik mee begonnen omdat er vraag naar was. De vaste gasten merken alle veranderingen op en zijn er erg positief over. Ook het aankomende jaar staan er weer leuke plannen op de rol. Lekker aan de Haven gaat zich meer richten op de organisatie van feesten en partijen: zowel de catering als de verhuur van de zaal. Ik heb er enorm veel zin in!" Meer informatie over Lekker aan de Haven is te vinden op de website: www.lekkeraandehaven.nl.

Prijsvraag van de MeerParel voor nieuwe woningnamen

Wie verzint de leukste naam voor de waterwoningen van de MeerParel? Foto: MeerParel

UITGEEST - De MeerParel geeft iedereen met een goed idee gelegenheid om namen in te zenden voor haar waterwoningen. De beste inzending wint een lang weekend weg.

Bij de MeerParel zijn zes verschillende waterwoningen te vinden: vakantieappartementen op de eerste verdieping, op de begane grond, vakantiehuizen met twee slaapkamers, met drie slaapkamers, woonarken en een aangepaste woning voor invalide vakantievierders. Ongeveer dertien jaar geleden werd de eerste vakantiewoning gebouwd aan het Uitgeestermeer. Ondertussen telt het terrein 120 recreatiewoningen die onder beheer zijn van Menno en Caroline Klein. Zij nemen het initiatief om de woningen van nieuwe namen te voorzien. De beste inzending wordt beloond met een lang weekend weg bij de MeerParel, inclusief een halve dag varen en een volledig verzorgde picknick. Ideeën kunnen voor zondag 29 mei worden opgestuurd naar info@demeerparel.com onder vermelding van uw naam, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres. De winnende inzending wordt op Facebookpagina van de MeerParel bekendgemaakt en persoonlijk op de hoogte gebracht. De woningen zijn te bekijken op www.demeerparel.com.

Inschrijven voor estafette- en trimloop Akersloot

AKERSLOOT - De Akersloter Marathon Klub (AMAK) houdt zondag 3 juli haar elfde estafette- en trimloop. De estafetteloop is toegankelijk voor iedereen. Teams van atletiekverenigingen, bedrijfsteams, gelegenheidsteams, familieteams, alsook gemengde teams mogen meedoen. Individuele lopers kunnen meedoen aan de trimloop. De voorinschrijving voor de estafetteloop is inmiddels geopend. Er zijn prijzen voor de snelste estafetteteams per categorie. Er kunnen teams van vier lopers meedoen. De lopers leggen na elkaar een parcours af van 5,4 kilometer. Na aankomst van de vierde loper, loopt het hele team nog een extra ronde van 3,5 km. De finishtijd van de derde loper geldt vervolgens als de totaaltijd van het team.

Individueel
Het is ook mogelijk om als individuele loper mee te doen aan het evenement. Individuele lopers kunnen maximaal zes keer een ronde van 3,5 kilometer lopen. De start voor de teams is om 10.30 uur, voor de individuele lopers is dit 10.35 uur. Start- en finishlocatie is handbalvereniging Meervogels (t. o. v. Boschweg 26) in Akersloot. Kleed- en douchegelegenheid zijn aanwezig.

Inschrijven
Inschrijven (alleen voor de estafette) kan vooraf via www.amak.nu. De kosten zijn € 16,00 per team en kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL02INGB0004106770 t.n.v. AMAK te Akersloot o. v. v. estafette. Op de dag van het evenement is inschrijven aan de start ook mogelijk. De kosten blijven dan voor de estafette € 16,00 en voor de trimloop is dat € 4,00 (inschrijven alleen op de dag zelf). Informatie via www.amak.nu of 075- 6871474 ('s avonds).

FC Uitgeest E10 kampioen!

V.l.n.r. Boven: Marco Koning (coach), Floris Hoppenbrouwers, Thijs de Boer, Jools Koning, Otis Busby, Rob de Boer (coach). Onder: Owen van der Laan, Teun de Groot, Daan Bleyi, Lars Burgering, Douwe Valkering.

UITGEEST - Weer een kampioen bij FC Uitgeest en wel E10! Gaandeweg de voorjaarscompetitie werd steeds meer duidelijk dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen FC Castricum E7 en FC Uitgeest E10. Met nog twee wedstrijden te spelen stond FC Castricum met drie punten verschil bovenaan. En de laatste twee wedstrijden waren uitgerekend tegen FC Castricum. Op 16 april thuis op sportpark De Koog en op woensdagavond 18 mei uit bij FC Castricum. Een heus tweeluik dus om de competitie te beslissen.

"Op 11 april wisten wij dat verliezen zou betekenen dat Castricum kampioen zou zijn", vertellen coaches Rob de Boer en Marco Koning. De wedstrijd ging moeizaam. Castricum was de eerste helft veel beter en Uitgeest moest met man en macht verdedigen om de schade beperkt te houden. Koning: "Dat lukte deels, wij gingen rusten met een 0-1 achterstand." Na rust een ontketend Uitgeest. Met veel agressie, drive en vooral goed samenspel werd Castricum ver teruggedrongen. Dat leidde al snel tot de verdiende gelijkmaker. De wedstrijd werd beslist door een goal van wereldklasse van Otis Busby, een prachtige lob van twintig meter over de keeper. Met de eindstand van 2-1 kwam FC Uitgeest gelijk in punten met FC Castricum, waarbij Uitgeest bovenaan stond op doelsaldo. Iedereen wist nu dat alles aan zou komen op die ene woensdagavond in mei uit bij FC Castricum. Woensdagavond 18 mei zagen we vooral gezonde spanning en een enorme vastberadenheid. Met een volledig uitverkocht uitvak begon Uitgeest furieus aan deze wedstrijd. Deze wedstrijd was geen schim van de eerste editie. We kunnen rustig stellen dat Castricum in deze wedstrijd gewoon van de mat is gespeeld door Uitgeest. Het werd slechts 3-6, waarmee FC Uitgeest E10 zich voorjaarskampioen mag noemen van de 7e klasse 13. Koning en De Boer: "Een ongelooflijk knappe prestatie die vooral is te danken aan de enorme teamspirit. Wellicht is dat nog wel de grootste winst! Want daar gaat het eigenlijk allemaal om in een teamsport, je doet het met zijn allen. Douwe, Daan, Lars, Otis, Teun, Floris, Thijs, Jools en Owen; jullie hebben laten zien dat een goed team veel meer kan dan negen goede voetballers. En dat is grote klasse!"

Stormvogels nog steeds op kampioenskoers

Aanvoerder Sebastiaan van den Bosch heeft een goed gevoel over de beslissende derby tegen HBC.

UITGEEST - De korfballers van Stormvogels speelden afgelopen zondag tegen laagvlieger WWSV. Met nog twee wedstrijden te spelen was de titel nog volop in zicht voor de Uitgeesters, mits er geen punten gemorst zouden worden. Trainer/coach Ton van Duijn leefde ontspannen naar deze partij toe, vertrouwend op een zege voor zijn ploeg.

Sebastiaan van den Bosch vertaalde dat vertrouwen onmiddellijk in een 0-1 voorsprong, waarna WWSV de stand weer gelijk trok. Na een moeizaam begin van de Vogels liepen de Uitgeesters vervolgens toch vrij vlot weg van de opponent, hetgeen resulteerde in een 2-8 voorsprong in de 25e minuut. De ploeg van Van Duijn was beduidend beter en liet in de middenfase van de eerste helft goed verzorgd spel zien. Toch was Stormvogels niet constant, er sloop de nodige slordigheid in het spel maar de opponent was niet in staat om dat af te straffen. Offensief wisten de Uitgeesters de mand met de nodige regelmaat te vinden, maar defensief liet de ploeg wat steekjes vallen. Bij het klinken van het rustsignaal leidde de ploeg met 7-12. Van Duijn toonde zich hier niet tevreden mee; ondanks de voorsprong bleef hij kritisch en had zijn ploeg meer afstand moeten nemen. Die opdracht gaf hij dan ook duidelijk mee voor de tweede helft. Het was de ploeg uit Wijdewormer die de openingstreffer van de tweede helft wist te noteren. Met een gaatje van nog slechts vier doelpunten lieten de Uitgeesters zich echter niet gek maken. Weer was het Van den Bosch die tot scoren wist te komen en zijn team op de goede weg hielp. In de 25e minuut stond er een overtuigende tussenstand van 10-19 genoteerd. Met de winst op zak gunde Van Duijn Thijs van Herpen nog enige speelminuten. Deze beloonde zijn invalbeurt met een treffer waarmee de eindstand op 11-21 werd bepaald. Op 29 mei volgt de beslissende derby tegen HBC, aanvang 14.30. Mochten de Uitgeesters ook deze partij winnen en mocht mede-koploper DTS op zaterdag geen punten verliezen, dan zal er een beslissingswedstrijd om het kampioenschap volgen.

A2 FC Uitgeest kampioen

Een dolgelukkig A2 na het behalen van het kampioenschap.

UITGEEST - De jongens van A2 hebben het dit seizoen tot en met de laatste wedstrijd spannend gehouden. De laatste wedstrijd hing het er nog om of Uitgeest of Limmen met de eer zou strijken. Vooral de uit- en thuiswedstrijd tegen Limmen waren superspannend. Cas Lommers heeft alle wedstrijden uitstekend gekeept. Cas werd als hij moest werken goed vervangen door Timo of Jasper Stooker. Na de winterstop kreeg het team in de voorhoede versterking van Jari Verschoor. Coaches Ronald en Sjaak zijn supertrots op de jongens, want er werd natuurlijk ook nog weleens gestapt op zaterdagavond. Maar 's zondags stonden ze er weer.

47e Locas Langemeer dubbeltoernooi

De organisatoren van het Locas Langemeer dubbeltoernooi hopen op een grote opkomst.

UITGEEST - Tennis Club Uitgeest organiseert vanaf zaterdag 25 juni tot en met zondag 3 juli alweer het 47e Locas Langemeer dubbeltoernooi. Een toernooi met een lange historie en altijd goed voor vele interessante partijen en tennis op topniveau. Net als tijdens de vorige edities wordt er zowel bij de heren als de dames en de gemengd dubbel gespeeld in de categorieën 5, 6-17+, 7-17+, 7-45+ en 8-17+. Elke deelnemer kan zich voor maximaal twee onderdelen inschrijven. In alle categorieën wordt gespeeld met een afvalschema en verliezersronde als het aantal aanmeldingen per categorie daar voldoende ruimte voor biedt. In dat geval dus gegarandeerd twee partijen voor iedereen. Over de aankleding van het park, de activiteiten naast het tennis en de hapjes is al volop nagedacht en ook zijn de nodige voorbereidingen al getroffen. Tijdens het toernooi zijn alle voetbalwedstrijden van het EK 2016 op grootbeeld te volgen in de kantine. Vrijdag 1 juli is de feestavond gepland met een daverend optreden van dj Weizen. Inschrijven voor het LMDT kan via www.toernooi.nl tot uiterlijk 6 juni. De organisatie hoopt een ieder als tennisser, vrijwilliger of toeschouwer te mogen verwelkomen op het tennispark van TC Uitgeest.

Combinatie Kerssens-Krom pakt tweede vluchtoverwinning op Morlincourt

Combinatie Kerssens-Krom pakte de tweede vluchtoverwinning.

UITGEEST - De tweede Midfondvlucht vanuit het Franse Molincourt, met een afstand van 354 kilometer, stond zaterdag 21 mei op het programma. Er waren voor die vlucht acht deelnemers met 94 duiven aan de start verschenen. Ditmaal geen oponthoud door weersomstandigheden zodat zonder problemen de duiven 's morgens om 9.00 uur konden worden gelost met een matige ZZW-wind. Met een goed vertrek en windkracht vier in de staart was de verwachting dat de duiven hoge snelheden zouden maken. Vroeger dan verwacht meldde de snelste duif zich om 12.14.12 uur bij de Combinatie Kerssens-Krom in Akersloot. De duif vloog met een gemiddelde snelheid van 1820.464 m/per minuut (bijna 110 km per uur). De uitslag van de eerste vijf liefhebbers van zaterdag 21 mei luidt als volgt: 1-7-14-20e Comb. Kerssens-Krom uit Akersloot, 2-3-8-10-15e Frank Rodenburg, 4-17-21e Hein Berkhout, 5-6-9-11-12e Peter Schellevis en 16e Piet Groentjes. De taartbon gaat deze week naar Dirk de Bruin met een van zijn duiven op de laatste plaats. De attractieprijs van deze week, geschonken door Frank Rodenburg voor een duif op de 13e plaats, gaat naar Peter Schellevis. De overwinning van de Comb. Kerssens-Krom was tevens goed voor een 51e plaats in het Rayon B tegen 110 liefhebbers met 1723 duiven. In de gehele afdeling Noord-Holland behaalde de duif een 176e plaats tegen 10420 duiven. A.s. donderdagavond zal er ingekorfd worden voor de eerste Dagfond vlucht vanuit het Franse Chateaudun met een afstand van ongeveer 548 kilometer en vrijdagavond gaan de duiven de mand in voor de zesde en tevens laatste Vitessevlucht naar het Belgische Asse-Zellik op 187 kilometer.

Brons voor Annemarie den Boer bij NK turnen

UITGEEST/DORDRECHT - Na weken intensief trainen mocht Unitas-turnster Annemarie den Boer eindelijk het geoefende in de praktijk brengen bij de Nederlandse Kampioenschappen op 21 en 22 mei in Dordrecht. Annemarie begon als een speer en turnde een goede balkoefening. Op vloer turnde ze haar nieuwe oefening en had daar een paar schoonheidsfoutjes. Op sprong ging het daarentegen mis: Annemarie viel twee keer en dat kostte haar een vol punt. Als laatste turnde ze een stabiele brugoefening en Annemarie eindigde van de 36 turnsters op een zeer verdienstelijke veertiende plaats. De volgende dag had Annemarie nog de toestelfinale brug. Hiervoor had zij zich weten te plaatsen tijdens de halve finale in Dalen. Tien turnsters hadden zich geplaatst voor de finale brug. Annemarie was als zesde aan de beurt. De eerste turnster had meteen al de toon gezet en kreeg voor haar mooie oefening 12.00 punten. Het zou lastig worden om dit te evenaren. Annemarie kreeg voor haar brugoefening een 11.633 wat op dat moment het tweede cijfer was; er moesten nog vier turnsters. De eerste twee turnsters kregen een lager cijfer en de volgende turnster had een zeer mooie oefening en kreeg een 11.800. Annemarie stond tot de laatste turnster derde. Deze turnster kreeg een lager cijfer, waardoor Annemarie als derde van Nederland eindigde op het onderdeel brug. Een mooi resultaat voor Annemarie en Unitas.

Uitslagen Sjoelschijf

UITGEEST - De stand na zeven wedstrijden: A. Evert Hup 47 punten, Robert Pick 36 Martin Wilson 33; B. Dennis Swart 63, Ruud van Kalmthout 42, Ank Versnel 36, C. Gré de Graaf 44, Rita Hoogeland, Frans Ponder 41; D. Gea Meijer 52, Trees Knebel 50, Fokje Hoekman 40. Switch 1,2,3,4: A. Dennis Swart 20, Ruud van Kalmthout 19, Evert Hup 17; B. Frans Ponder 19, Kees Konijn 15, Gré de Graaf en Jolanda Breed 12. De weekscores: Evert Hup 1431, Martin Wilson 1385, Dennis Swart 1352, Monique Brandsma 1340, Anneke de Groot 1307, Anneke van den Heuvel 1278, Ruud van Kalmthout 1252, Ank Versnel 1240, Margriet Duin 1219, Jan de Groot 1205. Bij het koppeltoernooi in Zaanstad ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan vielen de volgende koppels in de prijzen: A. Jan Drent/Jacqueline Heijnis (Zaanstad) 126,30 gemiddeld; B. 2. Anneke de Groot/Ruud van Kalmthout 105,17; D. 3. Rita Hoogeland/Gea Meijer (80,13). De laatste speelavond van dit seizoen is op 8 juni, gevolgd door de slotavond op 15 juni. Op 7 september is de eerste sjoelavond van het nieuwe seizoen, met daarna op 10 september het triosjoeltoernooi in Den Helder. Op 17 september is er het koppeltoernooi van De Sjoelschijf. Sjoelvereniging De Sjoelschijf houdt de clubavond elke woensdagavond in De Jansheeren in Heemskerk, aanvang 20.00 uur.

Tweede kampioenschap binnen een jaar voor FCU F4

FC Uitgeest F4 behaalde het tweede kampioenschap in twee jaar. V.l.n.r.: Merijn Schipper, Tim Frantsen, Stein Woestenburg, Dax Ursem, Ralf Woestenburg (leider), Mees van Duivenvoorde, Stijn Kossen, Thies Buur, Sem Szabo, Tieme Hes, Mark Frantsen (leider). .

UITGEEST - Twee keer kampioen worden binnen één jaar is alleen voor de allergrootste teams weggelegd. FC Uitgeest F4 heeft het geflikt! Voor de winterstop werd het kampioenschap behaald in de 5e klasse en nu werd het kampioenschap binnengesleept in de 4e klasse. De strijd om de titel werd beslist in een echte kampioenswedstrijd tegen directe concurrent Dynamo F1. Merijn Schipper maakte al vroeg in de wedstrijd 1-0, in de tweede helft werd wel zeven keer de paal getroffen door Dax en Thies, maar gelukkig gaven de verdediging en het middenveld niks weg waardoor het kampioenschap een feit is.

FC Uitgeest dankt 'King Koning'

UITGEEST - We tellen de 93e minuut. FC Uitgeest koestert een 2-1 voorsprong in de eerste van twee wedstrijden in de nacompetitie. Daar is echter weer die dekselse Makraou van ZSGOWMS die het de verdediging van FC Uitgeest al de hele wedstrijd lastig heeft gemaakt. Met een handige beweging wurmt hij zich het strafschopgebied binnen. Emiel Sinnige stapt voorwaarts. Wat te doen? Een verkeerd besluit volgt want hij gaat naar de bal… en de speler toe. Penalty. Ooit was hij een held, Maceo Rigter. Speler in het Nederlands elftal onder 21 jaar dat onder leiding van Foppe de Haan in 2007 in eigen land Europees kampioen werd. Wie kent hem nog? Vage carrière als profvoetballer, zwervend bestaan en nu op tweeëndertigjarige leeftijd spelend voor een Amsterdamse amateurclub. Maar dit klusje zal hij nog wel even klaren. Die strafschop er even injassen. Nee, hij laat zich echt niet gek maken door het dolle springen van die keeper voor zijn neus. Ervaring genoeg toch? Hij neemt zijn aanloop. Gewoon even binnenkant voet rechterbenedenhoek. Maar dan, op het moment dat hij schiet heeft hij het al gezien, de keeper, onze Sven, ligt al in de hoek en ramt met zijn vuisten de bal uit het doel. Een oerkreet stijgt op uit de keel van 'King Koning for a day' , dolblije spelers springen in zijn armen, de winst is gered.
FC Uitgeest startte vandaag met Mats Idema in het centrum van de verdediging en Bart Zwarthoed op de rechtsbackpositie. Daardoor schoof Emiel Sinnige een linie op. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen er vandaag zin in hadden en voor de volle winst gingen. Want hoewel het in deze nacompetitie gaat om twee wedstrijden is het wel lekker als je in de eerste al direct het verschil kunt maken. Het gevolg was een wedstrijd waarin het spel heen en weer golfde en de toeschouwers zich niet verveelden. Zo was er in de 3e minuut al opwinding toen door een ietwat merkwaardige uitloopactie van doelman Sven Koning spits Makraou bijna wist te scoren. Twee minuten later was het toch raak voor de Amsterdamse ploeg. Een vrije trap van Kolle viel prachtig in de korte hoek: 0-1. Het antwoord van FC Uitgeest liet niet lang op zich wachten. Bij een scrimmage voor het doel dacht Mats Idema de bal al achter keeper Attalje te hebben geschoten maar dat vond scheidsrechter Bruggeling blijkbaar niet want die liet doodleuk doorspelen. In de 18e minuut kwam dan toch de beloning voor de aanvalslust van de thuisploeg. Goed doorzetten van spits Lester Half bracht hem in scoringspositie en zoals zo vaak dit seizoen wist hij daar wel raad mee: 1-1.
FC Uitgeest bleef daarna het beste van het spel houden maar moest alert blijven op vooral de uitbraken van de al eerder genoemde Makraou. In de 32e minuut kreeg FCU de verdiende voorsprong. Wederom een chaotische situatie voor het doel van keeper Attalje. Bij toeval valt de bal voor de voeten van Lester Half die vervolgens genadeloos uithaalt: 2-1. Nog voor rust had de mee op gekomen Stan Vrouwe de thuisploeg op een ruimere voorsprong kunnen en moeten zetten maar zijn inzet vloog over het doel en niet erin.
De tweede helft was van beduidend minder niveau. Beide ploegen slaagden er niet meer in om fatsoenlijke combinaties op de grasmat te leggen. Opwinding was er pas weer in de 76e minuut toen een onbesuisde tackle van Uiterloo door de arbiter met rood bestraft werd. Vreemd genoeg was het daarna juist ZSGOWMS dat het initiatief naar zich toe trok. FCU koesterde de voorsprong maar leek dus toch nog de boot in te gaan door de strafschop in de 93e minuut. Gelukkig schreef 'King Koning' vandaag zijn eigen koningsverhaal. Zo reist FC Uitgeest volgende week weliswaar af met een voorsprong maar mag het zich opmaken voor een flinke strijd in Amsterdam-West. Het is zeker nog niet gedaan.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest Koning, Zwarthoed, Idema (45e W.Uit den Boogaard), Vrouwe, T.uit den Boogaard, E.Sinnige, de Wit, Olgers, Smit, Koedijk (69e Duijn), Half (90e T.Sinnige)

Engelse wint taartenbakwedstrijd Oude Knegt

Winnares Angela Denys krijgt van juryvoorzitter Theo Visser de prijs. Organisator/molenaar Ella ter Heide houdt het restant van de winnende cake op.

AKERSLOOT - Angela Denys, oorspronkelijk afkomstig uit een dorp in de buurt van New Castle, woont met haar gezin nog maar drie maanden in Akersloot. Toen ze in de krant de oproep las om deel te nemen aan de taartenbakwedstrijd die De Oude Knegt vanwege de Nationale Molendagen had uitgeschreven, was ze meteen enthousiast. "Het leek me een leuke manier om een beetje in te burgeren", zegt ze zelf. Ze bakte met een pondje meel van de molen een 'Luscious Lemon Cake' en won daarmee de eerste prijs. Volgens warme bakker Peter van Baar de lekkerste van de achttien inzendingen. Het recept staat vanaf morgen op de website van de molen: www.oudeknegt.nl.

Hockeymeisjes MC2 kampioen

De 'toppers' van MHCU C2 zijn dolblij na het behalen van het kampioenschap.

UITGEEST - Het meisjesteam C2 van Mixed Hockey Club Uitgeest is afgelopen zaterdag 21 mei thuis tegen Haarlem MC8 kampioen geworden. In een thriller van een wedstrijd wisten de dames overeind te blijven en uiteindelijk te winnen met 4-2. De kampioenen van C2 zijn: Carlijn Kuiper (aanvoerder), Bregje Bart, Luna Regeling, Femke Koning, Nathalie Ooms, Birgit de Reus, Sterre Regeling, Dani Krijt, Floor Bredewoud, Bibi Blomme, Adrianne Zevenbergen, Anna Horeman en Denise Haak.
Coach Jeroen Koning over 'zijn' meiden: "Ik ben enorm tevreden met het resultaat en de manier waarop ze dit jaar gespeeld hebben. Toppers zijn het!"