De Uitgeester

23 december 2015

De Uitgeester 23 december 2015


MHU-voorzitter Jaap Bos in de race voor titel IJmonder van het Jaar 2015

Jaap Bos is genomineerd voor de titel IJmonder van het Jaar 2015. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Jaap Bos, voorzitter van de Mixed Hockey Club Uitgeest (MHCU), is als enige Uitgeester genomineerd voor de titel IJmonder van het jaar 2015.

Jaap Bos is al vele jaren hét gezicht van de Uitgeester hockeyclub. Als voorzitter is hij de drijvende kracht geweest achter het bereiken van een toekomstbestendige oplossing voor het hockeycomplex. Een oplossing waar met name de jeugd van zal kunnen profiteren. In 2016 zal immers mede dankzij de onophoudelijke inzet van Bos een begin worden gemaakt met de herinrichting van het sportcomplex van MHCU en korfbalvereniging Stormvogels. Dat allemaal in samenwerking met de gemeente Uitgeest, de korfbalvereniging en tennisvereniging De Dog. Een historisch moment in de geschiedenis van MHCU, waarmee een nieuwe fase aanbreekt voor de vereniging. Tevens is Bos bij MHCU actief als coach, scheidsrechter en voorzitter van de commissie Arbitrage.

Verrast
De reactie van Jaap Bos zelf op deze nominatie: "Ik was zeer verrast toen ik afgelopen week door het Noordhollands Dagblad werd gebeld. Ik voel me zeer vereerd dat MHCU-erelid Piet Linnartz mij genomineerd heeft. Alleen al de nominatie is een heel mooie blijk van waardering. Ik ben met name heel trots op het bereikte resultaat met betrekking tot de twee nieuwe velden voor MHCU. Nu ik genomineerd ben, zou ik het ook wel heel leuk vinden om te winnen. Gelukkig heb ik in Piet Linnartz een goede ambassadeur!"

Stemmen
Naast zijn belangeloze werk voor de hockeyvereniging maakt Jaap Bos eveneens al vele jaren deel uit van de werkgroep Huttenweek Uitgeest. Op het terrein aan de Binnenkruierstraat in Uitgeest wordt jaarlijks in augustus een timmerdorp voor de jeugd van de basisscholen gehouden dat tot de grootste van de regio kan worden gerekend. Al veertig jaar een begrip in Uitgeest, mede door de inzet van Bos. De verkiezing IJmonder van het Jaar 2015 wordt georganiseerd door Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant, in samenwerking met Landgoed Duin & Kruidberg. Stemmen op Jaap Bos kan tot 14 januari 2016 via de website van het Noordhollands Dagblad: www.nhd.nl/kennemerland.


Wilde achtervolging inbrekers

UITGEEST - De aanhouding van drie inbrekers die 18 december rond 18.20 uur betrapt werden bij een inbraak in een woning aan de Berkenstraat leidde tot een achtervolging tot in Nieuwegein. De inbrekers hadden met een breekijzer de achterdeur geforceerd en de slaapkamers overhoop gehaald. De mannen vluchtten in een personenauto, waarvan het kenteken door een getuige was genoteerd. Niet veel later werd de auto gesignaleerd op de A9. De bestuurder negeerde alle stoptekens, waarna een achtervolging ontstond. Meerdere politievoertuigen uit diverse regio's en twee politiehelikopters namen hieraan deel. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder zware verkeersovertredingen. Hij veroorzaakte o.a. opzettelijk een aanrijding en reed met snelheden van 180 kilometer per uur waar slechts zeventig kilometer per uur was toegestaan. Diverse malen probeerde de politie de auto tot stoppen te dwingen. Na 130 kilometer lukte dit uiteindelijk in de gemeente Best. Hierna probeerde de bestuurder opnieuw weg te komen door te keren en te gaan spookrijden. De politie kon dit voorkomen door de auto te rammen. De drie inzittenden, afkomstig uit Nieuwegein, konden worden aangehouden.

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8