De Uitgeester

6 januari 2016

De Uitgeester 6 januari 2016


De Uitgeester wenst u een gezond en liefdevol 2016

Met de overstap naar huis-aan-huisverspreiding is De Uitgeester in 2016 een nieuwe weg ingeslagen. We zijn dankbaar voor alle positieve reacties en steun die we naar aanleiding hiervan hebben ontvangen. Het is fijn om te merken dat zoveel mensen De Uitgeester een warm hart toedragen. Want we kunnen niet zonder uw bijdragen in de vorm van persberichten, advertenties of het besluit om Vriend te worden van De Uitgeester (zie de Vriendenpagina elders in deze krant). Dankzij uw hulp aan wij vol vertrouwen dit nieuwe jaar in. We willen u hiervoor hartelijk bedanken en wensen u een gezond en liefdevol 2016 toe!

Cultuur

'Alles gaat prima, niets aan de hand!', zegt onze nieuwe wethouder van Kunst en Cultuur in de media. Ik denk dat mevrouw Kloosterman haar boeken gewoon kan kopen, geen kinderen heeft die muziekles willen en niet van theater of film houdt. Zij had gewoon 'ja' kunnen antwoorden op de vraag of het klopt dat De Zwaan Cultureel geen enkele subsidie krijgt. Ze maakt er echter een verhaal van dat gaat over dorpshuis De Zwaan, dat wel gesteund wordt door de gemeente (en waar De Zwaan Cultureel de zaal huurt als er iets georganiseerd wordt). De 80.000 euro per jaar 'voor het programma' gaat onder andere naar Stichting Uitgeester Senioren. (Dat is dan wel iets om blij van te worden.) De Zwaan Cultureel bekostigt een programma van veertien theatervoorstellingen, zeventien keer filmhuis en een maandelijks Open Podium al jaren met het geld van De Vrienden van de Zwaan Cultureel en sponsors. Vertel dat gewoon en draai niet zo. Ook wekt mevrouw Kloosterman de indruk dat zij hoogstpersoonlijk vrijwilligers werft. Mijn ervaring is dat er vanuit de gemeente geen enkele steun is om bijvoorbeeld een vrijwilligersvacaturebank op te zetten. Zodat het zoeken naar vrijwilligers (en vrijwilligerswerk) best ingewikkeld is. Ik vrees voor de culturele toekomst van Uitgeest!

Ada van Twuijver

Hotel

Het nieuwe college, onder aanvoering van de VVD-wethouder, komt volgende week in de commissievergadering GGZ met de aanvraag van een projectontwikkelaar voor een hotel met zestig kamers op het terrein van Zaadnoordijk aan de Lagendijk. Nog geen twee maanden geleden droop de projectontwikkelaar van de zestig vakantiehuisjes op het Erfgoedpark bij de raadsvergadering met zijn staart tussen zijn benen af toen hij zag aankomen dat zijn plan niet gewenst was. Dit tot hevige teleurstelling van CDA,VVD en D66. Hierop pleegde het CDA een politieke coup ten overstaan van de PU, want er zat nog een brok oud zeer. Via de achterdeur werd de zetel van het CDA opnieuw bezet. De VVD-wethouder nodigde diversen oppositiepartijen uit aan de collegetafel, er waren niet eens genoeg stoelen voor zijn 'vriendjespolitiek'. Om toch de afgeketste plannen voor het buitengebied, waaronder de Lagendijk valt, als eerste in het nieuwe jaar erdoor te drukken, willen ze de raad op korte termijn een beslissing laten nemen. Dit is bedoeld om de aandacht af te leiden van het waanzinnige plan van een grote school (700 leerlingen) midden in het dorp tegenover de apotheek.
Lou Winter, Uitgeest

Daan Steijn is de allerlaatste abonnee

Myrke van der Does overhandigt een spijsbrood van Bakkerij Putter aan Daan Steijn, de laatste abonnee van De Uitgeester. Foto: Stip Fotografie

UITGEEST - Blij verrast was Daan Steijn toen hoofdredacteur Myrke van der Does opeens bij hem voor de deur stond. Mét fotograaf en een overheerlijk spijsbrood van Bakkerij Putter. Daan was de allerlaatste abonnee van De Uitgeester en dat wilden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De jonge dertiger en zijn vriendin waren eerder al abonnee, maar door een verhuizing werd het abonnement stopgezet. En nu zij weer terug zijn in hun favoriete dorp, moest het abonnement er ook weer komen. Niet wetende dat het slechts voor een maand zou zijn omdat hun favoriete dorpskrant daarna gratis huis-aan-huis zou worden bezorgd. Daan: "De Uitgeester blijft leuk omdat het echt de krant is voor en over Uitgeesters. Zo blijf je op de hoogte van wat er in het dorp gebeurt."

Word ook Vriend van De Uitgeester!

Ook u kunt De Uitgeester steunen. Door Vriend van De Uitgeester te worden. De krant ontvangt u gratis - per post en online -, maar voor een bedrag van 12,50 (méér mag ook!) profiteert u van allerlei extra's, zoals de krant wekelijks gratis in uw mailbox, gratis advertentieruimte, voordeel bij plaatselijke winkels, concert- en theaterbezoek met korting, deelname aan een redactieadviesraad en nog veel meer. Wij hopen dat u De Uitgeester een warm hart toedraagt. Meld u aan via www.uitgeester.nl als Vriend van De Uitgeester. Heeft u geen internet, dan kunt u het gewenste bedrag overmaken op IBAN NL77 RABO 0307580237 t.n.v. Vrienden van De Uitgeester. Graag uw abonneenummer vermelden als referentie. Iedere vijftigste aanmelding krijgt een spijsbrood van Bakkerij Putter.

Mevrouw Bakker de allereerste Vriend

Mevrouw Bakker is de allereerste Vriend van De Uitgeester. Zij krijgt uit handen van hoofdredacteur Myrke van der Does een spijsbrood van Putter. Foto: Stip Fotografie

UITGEEST - Al die poespas hoefde eigenlijk niet van mevrouw Bakker. Toch wilden wij haar graag in het zonnetje zetten. Ze was namelijk de eerste die zich aanmeldde als Vriend van De Uitgeester en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. "De Uitgeester is toch dé krant van Uitgeest, met voornamelijk nieuws uit het dorp", aldus mevrouw Bakker. "Ik vind het belangrijk dat hij blijft bestaan." Het spijsbrood dat wij haar brachten kwam zo vlak voor Kerst goed van pas.

Het tweede spijsbrood is voor de familie Goeman

Het jarenlange abonneeschap van de heer en mevrouw Goeman wordt beloond met een spijsbrood. Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Er zijn enorm veel mensen die De Uitgeester steunen. Zoals de familie Goeman, bekend van het transport- en hoveniersbedrijf. Als echte Uitgeesters zijn de heer en mevrouw Goeman meer dan vijftig jaar abonnee geweest. Dat zij nu als honderdste Vriend een spijsbrood mogen ontvangen, is een mooie uiting van waardering voor hun jarenlange betrokkenheid.

Mevrouw Zoet is 50ste Vriend van De Uitgeester

Foto: Aukje Verlinden.

Familie Dubelaar 150ste Vriend

Ria Dubelaar is de 150ste Vriend van De Uitgeester. Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Ook de familie Dubelaar - al jaren trouwe abonnee - heeft een spijsbrood gewonnen als Vriend van de Uitgeester. De 150ste! Op oudjaarsdag nam Ria Dubelaar deze heerlijke Uitgeester specialiteit in ontvangst.

5 / 12

6 / 12

Uitgeest plonst het nieuwe jaar in

Foto: Aukje Verlinden

UITGEEST - Het nieuwe jaar is goed begonnen in Uitgeest met de nieuwjaarsduik. Vrijdag 1 januari namen meer dan dertig stoere Uitgeesters een duik in het Zwaansmeer. Medewerkers van Liefting Fit zorgden voor de warming-up. Na afloop kon men een warme drank of iets hartigs bestellen. Deelname was gratis. Als tip kregen de deelnemers mee om een muts op te zetten. En wie het snel koud had, werd aangeraden om zich in te smeren met vaseline of een neopreen pak te dragen. En na afloop meteen slippers of schoenen aan. Er waren veel toeschouwers en het winterzonnetje zorgden ervoor dat de deelnemers niet stonden te klappertanden na afloop. De nieuwjaarsduik was een initiatief van zwembad De Zien.

Foto: Aukje Verlinden.
Foto: Aukje Verlinden.
Foto: Gerrit Bus
Foto: Gerrit Bus
Foto: Gerrit Bus

Elke dag een foto uit het leven gegrepen

Voor haar Project 365 fotografeerde Kim de Vries haar kinderen in alledaagse situaties, zoals hier tijdens een bezoek aan de supermarkt. Foto: Kim de Vries

UITGEEST - De Uitgeestse fotografe Kim de Vries maakte in 2015 elke dag een foto van haar dochter Ivy (4) en Pyke (1). Het resultaat van Project 365 is te zien op www.kimdevriesfotografie.nl/project365.

Kim: "Ik begon met dit project om verschillende redenen: ik wilde als fotograaf groeien; mezelf uitdagen om ook in moeilijke situaties, zoals met weinig licht of een kleine ruimte, een mooie foto te maken, ik wilde meer foto's maken die zo uit het leven gegrepen waren, en, misschien wel de voornaamste reden, ik wilde het leven van mijn twee kinderen vastleggen."

Dagelijkse dingen
Kim maakte foto's van dagelijkse dingen, van broodjes eten tot zwemmen en van fietsen tot een dagje dierentuin. "In minstens één, maar meestal meer foto's documenteerde ik onze dagen. De details, geposeerd, gewoon uit de hand, in de schemer, in lamplicht, in de volle zon; het was meerdere malen best een uitdaging om een goede foto te maken. En om het vol te houden! Maar het was ontzettend leerzaam.

Nattigheid
Niet elke foto is volgens Kim technisch geslaagd. "Eén van de dingen die ik heb geleerd is om ook die foto's een kans te geven. Het klopt dat sommige foto's net niet helemaal scherp zijn, ze een beetje ruis bevatten of de kleur van de huid niet helemaal goed is. Maar naast al die technische foutjes staat mijn dochter er wel prachtig op met nét die gezichtsuitdrukking die zo typerend voor haar is. Of mijn zoontje die ontdekt dat het omkeren van een bekertje water heel veel nattigheid veroorzaakt. Mijn kinderen zijn gewend aan mijn camera. Ze weten dat mama haar camera overal mee naartoe neemt, zelfs naar de supermarkt om daar in de volle kerstdrukte bij het verse fruit de tijd te nemen om een foto te maken. Ze vinden het leuk, het hoort bij ons als gezin. Mijn dochter heeft inmiddels haar eigen camera die ze heel graag meeneemt naar elk uitje dat we maken. En ze heeft talent, zij ziet de wereld heel anders. Erg inspirerend!"
Inmiddels is Kim ervan overtuigd dat geen enkele situatie te moeilijk is om te fotograferen en dat kan zij goed gebruiken tijdens haar werk als trouw- en gezinsfotograaf. "Vooral tijdens bruiloften bevind ik mij soms op locaties waar het licht niet ideaal is, maar waar ik toch prachtige foto's kan maken, mede dankzij mijn opgedane ervaring tijdens mijn Project 365."

Gegroeid
"Het elke dag een foto maken was waar ik het meest tegenop zag. Soms was dat lastig om vol te houden, als er drukke dagen waren bijvoorbeeld. Maar het is me gelukt, ik heb geen dag gemist. 31 december 2015 voltooide ik dit project, vol trots natuurlijk. Het is fantastisch om die honderden foto's te bekijken en te zien hoe mijn kinderen gegroeid zijn en hoe ik als fotograaf gegroeid ben. Inmiddels zit het in mijn routine en daarom ben ik op 1 januari 2016 mijn 366e dag ingegaan. Ik ga voor nog een jaar, en daarna misschien nog wel een paar. Momenteel ben ik druk bezig met het ontwerpen van drie prachtige albums met alle foto's van het afgelopen jaar. Eén voor ons en voor allebei onze kinderen één. Hoe leuk is dat voor later?"

Kims Project 365 is te bekijken op www.kimdevriesfotografie.nl/project365 en op Facebook: www.facebook.com/kimadores. Meer informatie over haar werk is te vinden op www.kimdevriesfotografie.nl.

Open repetitie Time Square

Time Square. Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Musicalkoor Time Square houdt zondag 10 januari een open repetitie voor Titanic, de musical die zal worden uitgevoerd op 20 en 21 mei in het Kennemer Theater te Beverwijk. Het koor, dat voor de productie nog hoge sopranen zoekt, nodigt belangstellenden uit om de repetitie bij te wonen. Deze is van 16.00 tot 17.00 in dorpshuis De Zwaan aan de Middelweg 5. Na de repetitie is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

G-Gym in Uitgeest

UITGEEST - Gymvereniging Unitas onderzoekt de mogelijkheden voor het opzetten van G-Gym in Uitgeest. G-Gym is gymnastiek voor mensen met een verstandelijke beperking, specifiek gericht op hun motorische ontwikkeling. Op 23 januari van 14.00 tot 16.00 uur is er een instuif in sporthal De Meet. Aanmelden kan via info@unitasuitgeest.nl (voor 10 januari). Ouders die belangstelling hebben in G-gym voor hun kind, maar niet met hem of haar naar de instuif kunnen komen, wordt gevraagd om te mailen naar info@unitasuitgeest.nl. Men wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Annemiek in Tanzania

Annemiek tussen 'haar' schoolkinderen. Foto: Aangeleverd

De zeventienjarige Annemiek de Jong vertrok 6 oktober voor een half jaar naar Tanzania. In De Uitgeester brengt zij verslag uit van haar leven daar. Vandaag deel 2: Het project.

Eerder schreef ik al over de organisatie waarbij ik werk: Kilimanjaro Young Girls in Need. Ik vertelde dat ik zou gaan werken met meer dan tweehonderd meisjes tussen de drie en negen jaar. Dat klopt niet helemaal. Op mijn eerste dag kwam ik erachter dat de school niet alleen voor meisjes is, maar ondertussen ook voor jongens. De leeftijd is een beetje gestegen omdat er een extra klas is bijgekomen. We werken met kinderen tussen de drie en twaalf jaar.
De eerste weken heb ik me vooral beziggehouden op school met lesgeven en de gezondheid van de kinderen. Het lesgeven was in het begin wel wennen. Ten eerste omdat ik nog nooit voor de klas had gestaan en ten tweede omdat het Engels van de kinderen niet zo goed is. Ze begrijpen wel redelijk wat je zegt, maar vragen over de stof zullen ze niet zo snel stellen.
In december hebben de kinderen kerstvakantie. De school zorgt ervoor dat de kinderen voor en na de vakantie worden opgemeten en gewogen. Op deze manier kunnen ze zien of de kinderen thuis genoeg te eten krijgen. Als een kind erg is afgevallen na de vakantie, weten ze dus dat er iets niet goed is thuis. Tijdens het opmeten en wegen viel het me op dat veel kinderen onder het gewenste gewicht zitten voor hun leeftijd. Ook zijn er erg veel kinderen die hun eigen leeftijd niet weten, en de school weet het ook niet. In dat soort gevallen gaan we uit van de leeftijden die in hun medical file staan. Maar vaak staat daar ook een vraagteken bij. Of sommige kinderen zeggen dat ze zeven zijn, terwijl in het verslag van vorig jaar staat dat ze acht waren... Ook was er een kind van wie zijn moeder lerares is bij ons op school. Ook zij was niet zeker over de leeftijd van haar zoon.

Annemiek

Stichting Uitgeester Senioren

Filmmiddag
Een Engels en Frans gesproken komedie en avonturenfilm met Nederlandse ondertiteling. Deze film heeft vele Oscars en filmprijzen gewonnen. Om te zien welke film er draait kan men de posters in het dorpshuis bekijken of bellen met de SUS voor meer informatie. (I.v.m. de restrictie van de licentie mag SUS de naam van de film hier niet noemen).
Woensdag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten: 3 euro, inclusief koffie/thee en cake in de pauze. Men kan vooraf of aan de zaal een kaartje kopen.

Computercursus
Tijdens deze cursus leert men het verschil tussen Windows 7, 8.1 en 10, het gebruik van een configuratiescherm, mappen maken en daarin bestanden opslaan, een programma downloaden en installeren, een account aanmaken, een back-up van bestanden maken op een externe harde schijf, foto's versturen, schoonmaakprogramma's gebruiken, muziek beluisteren, downloaden en nog veel meer. Wie een laptop heeft wordt gevraagd deze mee te nemen naar de cursus.
De lessen zijn wekelijks op woensdag van 15.00 tot 16.30 uur, start 20 januari. Kosten: 30 euro voor twaalf lessen. Alle cursussen zijn inclusief koffie/thee en exclusief materiaal. Docent: Ben van Veen.

Alles over uitvaart
Tijdens deze bijeenkomst wordt men geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden bij het regelen van een uitvaart, van hem- of haarzelf of van een dierbare. Bezoekers leren wat zij zelf mogen en kunnen doen en hoe zij zich kunnen voorbereiden. Aan bod komen onderwerpen als: waar verblijft degene die overleden is: thuis of in een uitvaartcentrum? Wil men een kist of liever een baarplank met wade? Wat voor kaart wil iemand versturen? Wil men een advertentie? Begraven worden of gecremeerd? In grote of kleine kring? Wil men een condoleance-avond en hoe gaat de dag van de uitvaart eruit zien? Hoe is men verzekerd en wat wacht na de uitvaart?
Joan van de Ven van Lumen Uitvaart bespreekt alle mogelijkheden en er is gelegenheid om vragen te stellen. Ook is er het materiaal aanwezig om te bekijken of mee te nemen.
Donderdag 21 januari van 9.30 uur tot 11.00 uur. Kosten 2 euro, inclusief koffie/thee. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of in de voorverkoop.

Hachee-en-rode-kool-met-appeltjes-party
In het februarinummer leest u meer over onze altijd weer succesvolle hachee en rode-kool-met-appeltjes party en vindt u ook een inschrijfformulier. Vanaf dinsdag 26 januari kan men zich aanmelden voor de hachee-en-rode-kool-met-appeltjes-party op donderdag 25 februari. Meer informatie hierover volgende maand.
Donderdag 25 februari van 15.30 tot 18.15 uur. Zaal open om 15.00 uur. Kosten 8 euro.

Excursie brandweerkazerne Uitgeest
De excursie naar de brandweerkazerne begint met een korte uitleg en een film onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de excursie vertelt de brandweer over haar werkzaamheden en wat men thuis zelf kan doen om brand te voorkomen. Deelnemers aan de excursie krijgen informatie over brandmiddelen, veilig wonen en rookmelders. Tenslotte volgt een rondleiding door de kazerne en langs de voertuigen.
Woensdag 27 januari of woensdag 3 februari van 10.00 tot 11.30 uur. Kosten 2,50 euro. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Deze excursie kan geannuleerd of onderbroken worden wanneer de brandweerman een spoedmelding krijgt. Mocht dit zo zijn, dan wordt de excursie op een ander moment gehouden of voortgezet.

Informatie en opgeven:
Alle activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren vinden plaats in dorpshuis De Zwaan, tenzij anders vermeld. Aanmelden op het kantoor van de SUS, op de eerste etage van dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook: www.uitgeestersenioren.nl.

Gelukkig Nieuwjaar

Foto: Gerbrand Castricum.

Langs deze weg wil ik allereerst de redactie van De Uitgeester en natuurlijk ook alle lezers, eigenlijk alle Uitgeesters, een heel gezond en gelukkig 2016 toewensen. De afgelopen week zat ik in Cambodja. Ik heb een geweldige tijd gehad en weer veel gezien en meegemaakt, maar daar kom ik in een volgende bijdrage op terug. In Cambodja en Thailand kun je bij boeddhistische tempels vogeltjes - uiteraard tegen betaling - vrijlaten. Dit zal diegene die de vogeltjes vrijlaat geluk brengen. En je mag tevens een wens doen. Nu weet ik toevallig dat deze vogeltjes niet ver van de tempel in grote volières worden gekweekt en zodra ze vrijgelaten zijn de meesten snel weer terugvliegen naar deze volières. Maar goed, het gaat om het gebaar. Ik heb voor deze gelegenheid wel honderd vogeltjes de vrijheid gegeven. Via dit gebaar wens ik nogmaals iedereen een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe.

Gerbrand

11 / 12

Amy in Filmhuis De Zwaan

De film Amy, over het leven van Amy Winehouse, is vrijdag te zien in Filmhuis De Zwaan. Foto: Filmhuis De Zwaan

UITGEEST - De documentaire over het leven van zangeres Amy Winehouse is vrijdag 8 januari te zien bij Filmhuis De Zwaan. De film begint om 20.15 uur, de zaal is open om 19.45 uur. De entreeprijs is vijf euro, inclusief een kopje koffie voorafgaand de film. Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen vier euro. Kaarten zijn vooraf in de voorkoop verkrijgbaar bij boekhandel Schuyt aan Middelweg 139 in Uitgeest.

Regisseur Asif Kapadia schetst in de documentaire een biografisch beeld van zangeres Amy Winehouse, die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis drank. Aan de hand van interviews, concerten en gesprekken met familie, vrienden en kennissen van Amy probeert Kapadia te achterhalen waar het mis ging met de zangeres. Zo zien we Amy opgroeien, doorbreken en langzaam ten onder gaan. Van een klein meisje met een grote fendergitaar dat zelf haar openhartige liedjes schrijft tot de internationale popster die we allemaal kennen, maar achter de schermen werd verscheurd door faalangst, drankzucht en boulimia. Ook had ze een talent om te vallen voor foute mannen. Haar ex-echtgenoot Blake Fielder-Civil speelt een hoogst bedenkelijke rol. Om maar te zwijgen van haar eerder weggelopen vader Mitch, die het presteert om een cameraploeg mee te nemen als ze op het Caraïbische eiland Santa Lucia probeert om van haar demonen af te komen. Amy gaat vooral over de beeldvorming rondom sterrendom, en vragen rondom privacy en openbaarheid. Kapadia is een filmmaker zonder camera: hij gebuikt in Amy uitsluitend bestaand beeldmateriaal. Amy grijpt de kijker steeds steviger bij de strot en roept belangwekkende vragen op. Waarom kijken we naar die paparazzibeelden? Waarom doen we het nu opnieuw? Wat telt zwaarder: de muzikale erfenis van Winehouse of haar persoonlijke ellende?

Taalspreekuur

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord is onlangs gestart met een Taalspreekuur. Het Taalspreekuur is bedoeld voor volwassenen die willen weten waar ze Nederlands kunnen leren of waar ze hun kennis van de taal kunnen verbeteren. Er is iemand aanwezig die kan helpen om te kijken welke cursus goed bij iemand past of die kan zoeken naar iemand die kan helpen met de Nederlandse taal. Er is informatie over scholen en cursussen voor elk niveau. Tijdens het Taalspreekuur wordt géén les gegeven. Het Taalspreekuur vindt plaats iedere dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur in de vestiging aan de Maerten van Heemskerckplein 3 in Heemskerk en iedere woensdag van 15.00 tot 17.00 uur in de vestiging aan het Kerkplein 5 in Beverwijk. Er is geen spreekuur in schoolvakanties. Voor vragen over het Taalspreekuur: taalspreekuur@obijmond.nl.

Rommelmarkt

HEEMSKERK - Liefhebbers van snuisterijen kunnen zaterdag 9 januari van 10.00 tot 13.00 uur hun hart ophalen bij de rommelmarkt in buurtcentrum De Schuilhoek. Het huren van een tafel is nog mogelijk en kan op donderdag 7 januari van 9.00 tot 10.00 uur in het buurtcentrum aan de Van Bronckhorststraat 1. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. De kosten voor het huren van een tafel zijn vijf euro. Per persoon worden maximaal twee tafels verhuurd. Een meegebracht kledingrek wordt als tafel gerekend. De kramen kunnen zaterdag vanaf 9.00 uur worden ingericht. Voor informatie: 0251-253054.

Disco voor groep 7/8

UITGEEST - Leerlingen uit groep zeven en acht kunnen vrijdag 15 januari weer komen swingen in Jongerencentrum Zienhouse tijdens de Groep 7/8 disco. Deze begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree bedraagt twee euro. Alle consumpties zijn vijftig cent. Bezoekers mogen geen eigen eten en drinken meenemen. De disco wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn Castricum en de gemeente Uitgeest. Jongerencentrum Zienhouse is te vinden aan de Zienlaan 10, 1911 LG Uitgeest (naast het zwembad). Meer informatie is verkrijgbaar bij jongerenwerker Ellen Carpay via 06-37094765.