De Uitgeester

15 maart 2017

De Uitgeester 15 maart 2017


Uitgeester Daan Nieboer schreeuwt zich met '18 Miles' naar de top!

Van links naar rechts: Jelmer Groenland (gitaar) Justin van Bergen (drums) Daan Nieboer (vocals) Keith Dick (bas) Mick Wagemaker (gitaar) Foto: Aangeleverd

De band brengt negativiteit en positiviteit in balans

Door: Anita Webbe

UITGEEST - Uitgeester Daan Nieboer (23) is producer, heeft zijn eigen studio 'CornerStone Audio' en bespeelt diverse instrumenten zoals (elektrisch en akoestisch) gitaar, drum en bas. Bovendien is hij lid van de hardcore band '18 Miles.' Regelmatig zet hij door heel Europa zalen op zijn kop. En wie denkt dat het ruig en agressief geschreeuw is, heeft het mis: er zit zo'n positieve houding en boodschap in deze muziek, dat het op het enthousiaste publiek zelfs een therapeutische uitwerking heeft!

"Wanneer mensen vragen wat ik doe dan zeg ik: schreeuwen!" vertelt Daan lachend. "Zingen kun je het ook niet noemen. De officiële benaming is 'Grunten.' Ik volgde een muziekproductie opleiding aan het Conservatorium. Muziek schrijven en instrumenten bespelen, deed ik toen al een lange tijd. Op een moment ben ik gestopt met deze opleiding, omdat het mij niet snel genoeg ging en het me niet meer verder bracht. Ik wilde in de praktijk aan de slag. Inmiddels is dat een fulltime job."

18 Miles
De band '18 Miles' bestaat uit vijf bandleden: Justin van Bergen uit Nijmegen, Jelmer Groenland (gitarist) uit Castricum, Mick Wagemaker (gitarist) uit Heerhugowaard, Keith Dick (drummer) uit Heemskerk en Daan Nieboer (vocals) uit Uitgeest. Zij kennen elkaar van de middelbare school. Destijds woonden zij precies achttien mijlen uit elkaar, vandaar is voor de naam '18 miles' gekozen.

"In 2010 kwamen we voor de grap voor het eerst bijeen," vertelt Daan. "Ik ben van oorsprong gitarist, maar ineens werd me gevraagd om de vocals te doen. Ik pakte dit al snel op en het bleek een schot in de roos. We richtten de band op en zo zijn we gegroeid. Inmiddels worden we onder het Engelse label 'Dream Atlantic Records' dikwijls gevraagd om door heel Europa op te treden. We traden afgelopen jaren op in onder andere België, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Dit voorjaar laten we Tsjechië en Oost-Italië even op hun grondvesten schudden!"

Agressie met positieve boodschap
Grotendeels schrijft Daan zelf de muziek, niet alleen geïnspireerd door andere bands maar ook wat jongeren zoal bezig houdt in de maatschappij. Op de vraag waarmee '18 Miles' zich onderscheidt van andere bands antwoordt Daan: "De eerste reactie, die we meestal horen is: Wat een geschreeuw! Dat klopt ook" vertelt Daan lachend. "We komen agressief en wild over met onze muziek, maar wie door het geschreeuw heen naar de tekst luistert, hoort een verhaal met een boodschap: Voel je je down, begrijpt niemand je? Laat je niet ondersneeuwen, maar doe je ding, werk eraan, totdat je bereikt wat je wil. De teksten zijn gebaseerd op het werkelijke leven".

Geen fans maar supporters
Met hun vernieuwende hardcore muziek spreekt de band een meegaand en betrokken publiek aan. "Ik noem het geen fans maar maar supporters, een community, die veel steun en kracht put uit onze muziek. Het bijwonen van ons concert geeft hen vaak het gevoel van 'even vrij van tussen de lijntjes.' We fokken het publiek op en op zo'n moment ontlaadt alle agressie en zet zich om in een gezonde energie met een positieve lading. Een heerlijke uitlaatklep, dat op velen bijna therapeutisch werkt! Op de website zetten we onze songteksten, zodat het inhoudelijke verhaal duidelijk wordt. Dit wordt zeer gewaardeerd en uit het hoofd geleerd, zodat ze lekker kunnen meebrullen."

Het binnenkort te verschijnen album 'The Grey' maakt duidelijk hoe negativiteit wordt uitgedreven en wordt omgebogen naar positiviteit, maar dat het een niet zonder de ander kan en uiteindelijk uitmondt in een goede balans tussen die twee uitersten. "Wij als band geloven er heilig in: Wil je iets bereiken, werk er hard voor en het zal je dan ook lukken. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor hoe je leven eruit ziet! En deze visie dragen we uit," aldus Daan.

Toekomstmuziek
Het muzikale talent heeft grootse plannen voor de toekomst: Daan is zoekende naar een nóg mooiere studio om te kunnen blijven produceren: niet alleen voor '18 Miles' maar ook voor ander muzikaal talent. Ook heeft hij plannen om een basiscursus studiotechniek op te zetten: hoe werken microfoons, hoe maak je een opname enzovoorts. Ondertussen staan er enkele tours in de planning. "Op 7 april treden we op in de Melkweg in Amsterdam," vertelt Daan trots.

Kaarten zijn online te bestellen via www.melkweg.nl

De Zien krijgt hoog bezoek tijdens NL Doet

Door: Anita Webbe

UITGEEST - In het kader van de landelijke actie 'NL Doet' waren op zaterdag 11 maart jl. een groot aantal vrijwilligers bereid om Zwembad De Zien weer gereed te maken voor het nieuwe seizoen.

Op 25 maart zal het zwembad weer worden gevuld met fris en schoon water. Het zwembad zal haar deuren openen op 27 april 2017 (Koningsdag). Voordat dit kan plaatsvinden, moest er eerst nog veel gebeuren. De zwembadvloeren werden afgelopen weekend aangeveegd en schoon gespoten, het volley- en voetbalveld werd onkruid vrij gemaakt en het zand werd aangeharkt. Tegels werden uitgekrast, het bord aan de straatkant werd schoongepoetst en takken werden rondom weg geknipt. Ook werden er vrolijke stickers geplakt op de glijbaan. Al met al een dag-vullende klus dus! Zelfs burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Antoine Tromp staken de handen uit de mouwen en plantten samen met Jan Dubelaar een beukenhaag bij het peuterbadje.

'Even' de zwembaden schrobben...
Burgemeester Verkleij, wethouder Tromp en dhr. Dubelaar blij verrast met de 'hulp' van onze koning en koningin! Foto: Anita Webbe

Tot ieders verrassing brachten Koning Willem Alexander en Koningin Maxima ook nog een bliksembezoek aan het zwembad. "Wij zijn speciaal even naar zwembad De Zien gekomen, omdat wij hoorden dat het zwembad alleen dankzij de vele vrijwilligers in 'de lucht' kan worden gehouden. Hulde voor alle vrijwilligers! Niet alleen voor nu, maar voor het gehele jaar, dat zij actief voor de stichting aan het werk zijn. Dit vinden Max en ik erg belangrijk. We zijn daarom graag bereid om even een handje mee te helpen". De koning benadrukte dat er goed voor de harde werkers gezorgd moest worden in de vorm van koffie en lekkere broodjes. Na een kort gesprekje met de burgemeester en zes blaadjes bij elkaar te hebben geveegd, was het Koninklijk paar alweer toe aan een bakkie in de kantine! Bekijk ook eens het filmpje op www.zwembad-dezien.nl en www.251tv.

SeniorWeb organiseert diverse activiteiten

Lezing Whatsapp

Op maandag 20 maart aanstaande geeft SeniorWeb in Beverwijk om 14.00 uur een presentatie over WhatsApp, één van de meest gebruikte manieren om met elkaar te communiceren!

In twee uurtjes leert u hoe u een account aanmaakt, hoe u foto's en films toe kunt voegen, hoe u een groep aan maakt, hoe u gesproken tekst kunt gebruiken en hoe u kunt bellen. Locatie: de bibliotheek, Kerkplein 5. De lezing is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.

Cursus 'Gebruik van Smartphones'
In deze korte cursus van twee dagdelen op maandag 27 maart en 3 april krijgt u van 14.00 – 16.00 uur uitleg over de basisprincipes van de smartphone. Ambassadeurs van SeniorWeb leggen uit hoe wifi moet worden ingesteld, hoe je voorkomt dat je een hoge rekening krijgt door het gebruik van te veel mobiele data, hoe je foto's en films kunt maken, hoe je de gegevens van je contacten kunt bijhouden, hoe WhatsApp werkt en nog veel meer. Deelname aan deze cursus kost € 20,00.

Cursuslocatie: de openbare bibliotheek aan het Kerkplein 5 in Beverwijk. Kaartverkoop bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen van Bibliotheek IJmond Noord of op de website www.bibliotheekijmondnoord.nl.

Cursus Foto's op tablet of pc
Dinsdag 28 maart start om 14.00 uur de cursus Foto's op tablet of pc. In twee lessen van twee uur ieder (les 2: 4 april) leren ambassadeurs van SeniorWeb u alles over het maken van foto's met uw smartphone of tablet en het bewerken van deze foto's. Ook de opslagmethode komt aan de orde. Hoe gebruikt u albums, 'momenten' enzovoorts. Er wordt uitgegaan van de programma's Aviary en/of Foto's (van Apple). Deelname aan de cursus kost € 20,00.

Cursuslocatie: Baptistenkerk, Maerten van Heemskerckstraat 43, Heemskerk. Kom voor meer informatie en inschrijving naar de bibliotheek of schrijf u in via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie het onderdeel Agenda). Deze cursus is voor u georganiseerd door SeniorWeb in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord.

Inwoners gemeente Uitgeest kiezen leukste restaurant

Waardevolle titels voor gezellige restaurants te verdienen in gemeente Uitgeest

UITGEEST - De nominatieronde bij de jubileumeditie van de Verkiezing van het Leukste Restaurant in de gemeente Uitgeest is van start gegaan. Restaurants kunnen zich nu gratis aanmelden via www.restaurantverkiezing.nl.

Stemfase vanaf 3 april 2017
Vanaf 3 april tot en met 8 mei a.s. kan er in de gemeente Uitgeest door gasten op de restaurants worden gestemd. Gasten kunnen dan cijfers geven voor sfeer, medewerkers gezelligheid, prijs-/kwaliteitsverhouding en persoonlijke benadering. De titel in de gemeente Uitgeest is zeer waardevol omdat dit aandacht, publiciteit en vaak nieuwe gasten oplevert. Het winnende restaurant uit de gemeente Uitgeest maakt ook kans op een provincie- en zelfs een landelijke titel.

Partners van de verkiezing
De 5e editie van de Verkiezing van het Leukste Restaurant wordt, net als de vorige edities, mogelijk gemaakt door Makro, OndernemersUnited en Horeca Vizier. Nieuwe partners zijn Wentink & Partners en Thermen Soesterberg. De organisatie van de verkiezing is in onafhankelijke handen van Vote Company. Deze specialist in verkiezingen faciliteert bijvoorbeeld ook de AD Publieksprijs bij de Musical Awards, De Zoover Awards en Dutch IT Channel Awards.

Meer info en nomineren via www.restaurantverkiezing.nl

CDA campagne team bezoekt het jarige Leeslokaal

Het CDA Campagneteam feliciteert jarig Leeslokaal Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Het leeslokaal in Uitgeest bestaat één jaar en wordt volledig geleid door zo'n 35 vrijwilligers. Voor het CDA in Uitgeest aanleiding om een bezoek te brengen, met als dank, voor de vrijwilligers, een taart voor bij de koffie. Ook was er voor alle vrijwilligers een bos tulpen.

Volgens Aad Wijte (secretaris van het bestuur leeslokaal) is het leeslokaal een succes in Uitgeest. Er is een toename in de bezoekersaantallen van vooral de senioren uit Uitgeest. Ook op de basisscholen zijn de vrijwilligers actief, de schoolbibliotheken zijn allemaal gecontroleerd en aangevuld met een groot aantal nieuwe boeken. In de plaatselijke ouderenhuisvestingen; Geesterheem, De Slimp en het Prinsenhof worden elke 2 weken de aanwezige boeken vervangen door andere exemplaren. Fantastisch werk verricht door deze 35 vrijwilligers dus een verdiende attentie!

Expeditie Aconcagua 2017 deel 2

Southface van de Aconcagua Foto: Aangeleverd

Uitgeester broers Frank en Jan Rodenburg beklimmen hoogste berg van de Andes

Eind december 2015, begin januari 2016 nam Frank Rodenburg samen met broer Jan het besluit om in 2017 de Aconcagua in Zuid Amerika te beklimmen. Deze expeditie stond voor februari 2017 gepland. Inmiddels zijn ze beiden weer uitgerust van het stoere avontuur en hebben zij de draad van alledag weer opgepakt. Frank is echter nog wel speciaal voor De Uitgeester in de pen geklommen. Lees in deze serie hun avonturen!

Door: Frank Rodenburg

De gebroeders Jan en Frank (r.) Rodenburg Foto: Aangeleverd

Op 28 januari 2017 vlogen Jan en ik in zestien uur van Schiphol, via Madrid en Buenos Aires, naar Mendoza. De volgende dag om 14.30 uur zaten we midden in de stad op z'n Argentijns, bij 40 graden, te lunchen (alles met vlees).

Het was zo gepland, dat we paar dagen konden wennen in de stad. Dinsdagmiddag moesten we ons pas melden in lobby van ons hotel. Hier maakten we kennis met de drie gidsen en was de groep compleet. De lijst met benodigdheden werd gecheckd, waarbij je moet denken aan: expeditieschoenen, inclusief binnenschoen, rugzak 40 liter, rugzak 70 liter, softshell en hardshell broeken en jassen, donsslaapzak, temperatuur tot -30, inclusief matje, thermoshirts en broeken, meerdere paren handschoenen, die over elkaar passen, een goede donsjas, thermosfles en nog een hele waslijst. Na afloop was onze hoofdgids heel tevreden over onze groep, die alles prima voor elkaar had. Bij de speciaalzaak in de stad nog wel stokken en een helm gehuurd.

Woensdag 1 februari 2017, de eerste dag van expeditie, reden we in vier uurtjes van Mendoza naar Penitentes op 2700 meter hoogte. Na een hotelovernachting met drie-gangen lunch- en diner, was donderdag 2 februari de eerste loopdag vanaf 2500 meter hoogte. De eerste dagen liepen we vijf à zes uur. Er zijn meerdere routes naar de top. Voor ons was het de False Polish route; bekend om de pracht van en het uitzicht op de Poolse gletsjer en de grootsheid van de Andes. Maar het belangrijkst vooral: de mogelijkheid om optimaal te acclimatiseren op deze hoogte. De meegenomen duffels (100 tot 120 liter) werden gedragen door de muilezels, die tot base camp op 4200 meter meegingen. Zelf hadden we de dag-rugzak mee.

Na drie dag lopen, kwamen we met de groep van tien heren, één dame en de drie gidsen aan op het basiskamp. Daar hadden ze veel faciliteiten, waaronder een groepstent, een dokter, douche en toiletten (erg basic), internet tegen betaling, en drank. Ook werd er prima gekookt en goed voor ons gezorgd. Vlak voordat we er aankwamen, begon het te sneeuwen en na de lunch in de groepstent, moesten we onze prima Northface tenten (2 persoons) nog op een afgebakend terrein opzetten. Op dat moment sneeuwde en waaide het hard, dat was dus de eerste serieuze test met de elementen. Alle scheerlijnen werden vastgezet met stenen en keien.

De dag erna was een rustdag met om 12.00 uur een medische check door de dokter: zuurstofgehalte, bloeddruk en hartslag werden gemeten. Ook werd nog even naar het hart en de longen geluisterd. Alle elf leden van de groep werden goedgekeurd en we mochten verder. Advies was wel om 5 à 6 liter water te drinken. Een trainingstochtje van anderhalf uur bracht ons nog wel op een mooi uitzichtpunt, waar de zogenoemde Southface van de Aconcagua te bewonderen is. De zuidkant (zie foto), die alleen via verschillende gletsjers te bestijgen is en daarom zelden wordt beklommen (onze hoofdgids was de laatste, drie jaar geleden). 's middags werd de tent met voorraad eten en drinken bezocht. Per tent kreeg je drie zakken om zelf te vullen voor kamp 1, kamp 2 en kamp 3. Hierbij moest ook gedacht worden aan een rustdag op kamp 2, met twee nachten slapen in kamp 3. De zakken bestonden bij ons uit havermout, thee, chocola, koekjes, pinda's, energiepoeder en snoepjes. Alles in zakjes verpakt. Wordt vervolgd...

Psychosomatische fysiotherapie en Lichaamsgerichte traumatherapie

Paula Rozeman

Somatic Experiencing (SE)

Somatic Experiencing (SE) is een lichaamsgerichte therapie, waarbij wordt gewerkt met opgeslagen en vastzittende energie in ons lichaam. Een trauma is iedere gebeurtenis, die teveel is en die wij niet (voldoende) hebben verwerkt. De schrik, angst of woede blijft dan als het ware 'in de tijd bevroren' vastzitten in het lichaam en dat kan leiden tot een min of meer permanent aanwezige staat van alertheid en alarm of precies het tegenovergestelde, een situatie van afwezigheid en gevoelloosheid. Deze vastzittende energie kan op den duur allerlei lichamelijke klachten veroorzaken: onverklaarbare pijnen in het lichaam (SOLK), grote (spier)spanning, maar ook schrikachtig/angstig, controlebehoefte, slaap- of concentratieproblemen, somberte zonder te weten waarom e.d. Vaak wordt het klachtenpatroon niet in verband gebracht met de oorspronkelijke gebeurtenis, maar worstelen mensen in hun dagelijks leven wel met de gevolgen ervan.

Ontwikkelingstrauma (NARM)

Neuro Affective Relational Model (NARM) is eveneens een lichaamsgerichte trauma therapie en combineert SE met andere therapeutische richtingen, waaronder de psychosomatische fysiotherapie. De meeste kinderen zijn uiterst inventief en passen zich zo goed en zo kwaad, als het kan, aan iedere situatie aan. Ook aan situaties, die zij als onveilig en bedreigend ervaren. Ze ontwikkelen een overlevingsstrategie. Dat is in de kinderjaren effectief en functioneel, maar wordt op latere leeftijd een hindernis om voluit te kunnen leven. Onbegrepen lichamelijke klachten, hoge spierspanning enzovoort zijn dan het symptoom. De oorzaak is dan niet te duiden door de arts. Uw veinst de klacht niet.

Beide vormen van trauma therapie hanteren een zachte en helende methodiek. Het werkt met focussen op de eigen lichamelijke ervaringen en sensaties, zodat er telkens een klein beetje van de vastzittende energie vrijkomt, die je ter plekke kunt ontladen en daarmee beetje bij beetje kunt integreren. Het werkt vanuit de randen van de traumatische ervaring (van buiten naar binnen). Als we middenin het trauma zouden duiken, levert dat slechts een nieuwe overweldigende ervaring op dat het lichaam nog vaster zal zetten.

Het gaat juist om het vergroten van de eigen draagkracht, het hervinden van de eigen lichamelijke zelfregulatie en hulpbronnen, zodat niet elke prikkeling van buitenaf een heel scala aan lichamelijke reacties in gang zet. Bij ontwikkelingstrauma's wordt tegelijkertijd aandacht besteed aan versterking van het zelfbeeld, het zelfvertrouwen, verdieping van de lichamelijke ervaring en het leren focussen. Het proces van verbinding maken met jezelf en de anderen, kunnen terug trekken is een natuurlijke staat van zijn, die door ontwikkelingstrauma verstoord kan zijn geraakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paula Rozeman, Move! sterk in beweging, Churchillplein 1, Akersloot, 0251 – 314447. Op dinsdag is zij werkzaam in het MCM.

Activiteiten in Buurtcentrum het Spectrum

'Alleen is ook maar alleen'

UITGEEST - Welschap organiseert op zondag 19 maart van 14.00 - ± 16.00 uur weer een middag voor mensen die anderen zoeken, om iets mee te ondernemen in hun vrije tijd.

De bedoeling van deze middag is om 'Matches' te maken in twee -of meer-tallen. Met elkaar maak je een afspraak, om samen iets te ondernemen. Voor de duidelijkheid: het gaat niet om relaties, maar om vriendschap. Want alleen is ook maar alleen. Voor deze bijeenkomst hoeft u zich niet aan te melden. U kunt gewoon langs komen en de toegang is gratis. Het is wel prettig als iedereen om 14.00 uur aanwezig is, zodat er gezamenlijk kan worden begonnen.

Buurtcentrum het Spectrum, voor informatie: Gönül Güler, tel. 06-24520326.

Klaverjassen
Op maandag 20 maart om 19.30 uur is iedereen van harte welkom om samen gezellig te komen klaverjassen in buurtcentrum Het Spectrum. Deelname € 3,50. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.

Leren Klaverjassen
Op maandag 20 maart van 13.30 tot 16.30 uur kunnen diegenen die helemaal niet of enigszins kunnen klaverjassen alle kneepjes leren tijdens het 'Leren Klaverjassen' in Buurtcentrum Het Spectrum. De kosten bedragen € 2,50 per keer.

Kienen
Zaterdag 25 maart is er weer een gezellige KIENAVOND in Buurtcentrum Het Spectrum. Er zijn zoals altijd weer geweldige prijzen te winnen. Het Kienen begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De minimum leeftijd is 15 jaar en de toegang is gratis.

Info: Buurtcentrum Het Spectrum, Lauraplein 1, Heemskerk (tegenover de Laurentiuskerk) tel. 0251-207777.

5 / 12

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren

Repair Café: het juiste adres voor kleine klusjes! Foto: Aangeleverd

Lezing over drinkwater

Drinkwater en natuur: een prachtige symbiose

Jos Dekker, werkzaam bij de PWN, komt aan de hand van foto's een lezing houden over ons drinkwater. Hij vertelt over zijn functie en zijn werkzaamheden bij de PWN. Tevens vertelt hij over waar ons drinkwater vandaan komt, hoe de drinkwatervoorziening in Noord-Holland tot stand is gekomen en over de kwaliteit van ons drinkwater. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Wilt u ook weten waarom we geen twee waterleidingnetten in huis hebben en wat een kameel met drinkwater te maken heeft? Komt u dan naar deze interessante lezing over één van onze belangrijkste levensbehoeften: drinkwater.

Donderdag 16 maart a.s. van 09.30 – 11.00 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee. U kunt vooraf of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

Filmmiddag
Wilt u weten welke film? Er hangen posters in Dorpshuis de Zwaan, u kunt langskomen op het kantoor van de S.U.S., waar u een filmboekje in kunt kijken of u kunt bellen. In verband met de restrictie van de licentie mogen de filmtitels hier niet genoemd worden.

Woensdag 22 maart a.s. van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten € 3,-- inclusief koffie/thee en cake in de pauze. U kunt vooraf of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

Repair Café Uitgeest – ook rollatorcontrole
De gouden formule van het Repair Café is inmiddels al op zo'n duizend locaties in het land geïntroduceerd. Duurzaamheid, repareren als alternatief voor weggooien en sociale interactie zijn de speerpunten van het Repair Café. De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) is in februari van start gegaan met het Repair Café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig, die u helpen met reparatie aan: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators, meubels/houten voorwerpen, computers en kleine huishoudelijke apparaten. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt een kleine vergoeding voor koffie/thee gevraagd. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen, die nodig zijn om een reparatie te verrichten. Tot ziens in het Repair Café!

donderdag 23 maart a.s. van 09.30 - 11.30 uur in Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5 te Uitgeest. Informatie Stichting Uitgeester Senioren telefoonnummer: 319020.

Excursie Huis van Loon
In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis, dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog altijd de sfeer uit van de rijkdom, die de stad in die tijd beleefde. In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin, aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van deze wereldberoemde grachtengordel, moet beslist meegaan met deze excursie.

Verzamelen op dinsdag 11 april 2017 om 09.15 uur bij station Uitgeest. Kosten € 7,50 met museumjaarkaart en € 13,50 zonder museumjaarkaart. Dit is inclusief entree, rondleiding van 1 uur met gids en een kop koffie of thee. U dient zelf voor een vervoersbewijs voor de trein en tram te zorgen. Vooraf opgeven is noodzakelijk en mogelijk tot 3 april a.s.

Informatie en opgeven:
Al onze activiteiten vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan, tenzij anders vermeld. Op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Website: www.uitgeestersenioren.nl.

Uitgeest heeft een buurtsportcoach

Buurtsportcoach Astrid van Baar Foto: Kees Deken

Door: Kees Deken

UITGEEST - Wellicht is het nog niet bij iedereen bekend, maar de gemeente Uitgeest heeft sinds kort een eigen buurtsportcoach in de persoon van Astrid van Baar. Het begrip 'buurtsportcoach' is ontsproten aan het brein van de ministeries van VWS en OCW. De buurtsportcoach werkt onder regie van de gemeente Uitgeest met het doel om meer mensen te laten sporten en bewegen. Dat geldt voor jongeren, maar zeker ook voor ouderen.

Kennismaking

Tijd dus om kennis te maken met Astrid van Baar. Na het nemen van foto's in sportcentrum de Meent te Alkmaar vertelt de 27-jarige Astrid: "Ik ben na mijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, onder andere werkzaam geweest als docent op middelbare en basisscholen. Ik merkte tijdens het organiseren van een aantal evenementen, dat ik veel plezier beleef aan coördineren van activiteiten en motiveren van mensen tot sporten.

Zo ben ik bij 'Alkmaar Sport' beland. Dit bedrijf faciliteert in sport en sportondersteuning in de meest brede zin van het woord. Ik ben, via 'Alkmaar Sport,' door de gemeente Uitgeest ingehuurd als buurtsportcoach voor twee dagen in de week en ben als zodanig beschikbaar voor alle inwoners van Uitgeest. Momenteel ben ik ook nog werkzaam bij het Centrum voor Opvang van Asielzoekers om mensen met mentale problemen (ook letterlijk) in beweging te krijgen. Wegens de terugloop van het aantal aanvragen van asielzoekers stop ik hier binnenkort mee."

Samenwerking

Astrid is enthousiast over de samenwerking met de verenigingen, scholen, kinderdagverblijven, GGD en huisartsen. Als voorbeeld haalt ze zwembad De Zien en turnvereniging Unitas aan: "Unitas is een kleine club, die mede dankzij de actieve vrijwilligers goed meedraait op regionaal, zelfs landelijk niveau en zwembad De Zien draait geheel op vrijwilligers, maar bruist als nooit tevoren. Als je ziet hoeveel activiteiten hier worden ontplooid: petje af!" Ook met de gemeente Uitgeest is de samenwerking prima. Astrid heeft regelmatig overleg met wethouders Antoine Tromp en Anke de Vink-Hartog.

Plannen

Astrid vertelt verder: "Ik ben op dit moment bezig om op 5 april a.s. een sportspektakel voor 6- tot 12-jarigen te organiseren in Sportcentrum De Zien. Kinderen hoeven zich hier niet voor aan te melden, maar kunnen gewoon langs komen. Meer hierover zal binnenkort bekend worden gemaakt in De Uitgeester. We gaan dan onder andere clinics geven in tennis (o.l.v. TCU), dansen( o.l.v. dansschool 'Just Dance Studio') en rolstoelhandbal o.l.v. 2-voudig Europees kampioen rolstoel handbal Frank Hooning! Ook zal er een luchtkussen, stormbaan en pannakooi aanwezig zijn.

In de zomermaanden willen we ook een aantal evenementen organiseren. Met de invulling daarvan ben ik nog bezig. In september volgt nog een weerbaarheidstraining voor kinderen.

"Met dit artikel hoop ik dat Uitgeesters, die ideeën of wensen hebben, mij weten te vinden. Ze kunnen mij bereiken via email: a.vanbaar@uitgeest.nl. Ik heb inmiddels ook een facebook pagina aangemaakt: 'buurtsportcoach uitgeest,' waarop de diverse activiteiten gepubliceerd zullen worden," aldus een enthousiaste Astrid.

Hoogheemraadschap start met voorjaarsinspectie dijken, duinen en kades

Foto: Aangeleverd

Inspectie van 1.360 km primaire en regionale waterkeringen in Noord-Holland


REGIO - De gebiedsbeheerders van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) inspecteren de waterkeringen. Zij doen dit in maart en april, tegen het eind van het stormseizoen, maar voordat het gras op de dijk te lang is om de dijk goed visueel te kunnen inspecteren. De voorjaarsinspectie vindt plaats vanuit onze wettelijke zorgplicht voor de waterkeringen, die de Noord-Hollandse bevolking en het achterland beschermen tegen overstromingen. In totaal inspecteren we systematisch ruim 1.360 km dijken, duinen en kades.

Waarnemen en registeren van schade en afwijkingen
Waar wordt op gelet bij de inspectie van de keringen? Er wordt gecontroleerd, visueel en met de prikstok, of de sterkte van de kering wordt bedreigd. Dit wordt gedaan door alle keringen lopend te bekijken en te beproeven. Daarbij wordt onder andere gelet op schade aan bekleding, natte plekken, verzakkingen en opbollingen.

De staat van onze dijken
Aan de hand van de inspectie en de gegevensinvoer hiervan in de inspectie-app wordt een actueel en gedetailleerd beeld verkregen van de staat waarin onze dijken verkeren. Op basis daarvan neemt HHNK maatregelen om de waterkeringen weer in orde te maken en kunnen de onderhoudswerkzaamheden worden gepland en uitgevoerd; de urgentste en belangrijkste reparaties eerst. Pachters, huurders of eigenaren op de dijk zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud dat volgens onze inspectie gedaan moet worden. Zij worden hier door ons op aangesproken.

Meerdere inspecties per jaar
Naast deze voorjaarsinspectie inspecteert HHNK de waterkeringen ook in het najaar. Dat is vlak voor het stormseizoen in september. Gebiedsbeheerders houden uiteraard ook dagelijks de onderhoudsstaat van de dijken in de gaten. Dat is een globale inspectie, gericht op het houden van toezicht en het constateren van schade. Er wordt extra gecontroleerd wanneer zich bijzondere omstandigheden voordoen, zoals storm, hoog water en langdurige droogte.

Uitgeester jongeren hebben ook een stem

Jasper Kouijzer Foto: aangeleverd

maar laten zij zich ook horen op 15 maart?

UITGEEST - Jongeren en de politiek. Volgens peilingen zullen dit jaar 33% van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar niet stemmen. Volgens presentator Tim Hofman heeft deze generatie 'een schop onder z'n hol' nodig. En daar is Rutger de Quay het mee eens. "Jongeren janken heel veel over wat er anders moet, maar vervolgens doen ze er niks aan." Gelukkig stemmen de meeste jongeren uit Uitgeest op 15 maart wel.

Jasper Kouijzer (20) uit Uitgeest stemt op D66: "Ik heb geen vertrouwen in de politiek, is een veel gehoord argument om niet te gaan stemmen. Ik vind dat je er dan te makkelijk vanaf komt. Het feit dat veel partijen beloftes niet na kunnen komen, is juist het sterke van het Nederlandse politieke stelsel, dat houdt alles een beetje in balans. Ik ga stemmen op D66, omdat ik vooral hun kijk op verandering in het onderwijs steun. Ik denk dat meer individuele hulp en aandacht voor talenten en ambities van studenten een stap in de goede richting is. Ideeën op het gebied van klimaat vind ik ook sterk bij D66. Door innovatie op het gebied van duurzaamheid, economisch interessanter te maken, kan Nederland goed bijdragen aan het klimaatprobleem."

Romy van Andel (18) uit Uitgeest stemt op GroenLinks. "Sinds een halfjaar werf ik voor een milieuorganisatie donateurs. In die tijd heb ik erg veel geleerd over klimaatverandering en het effect dat de vleesindustrie heeft op ons milieu, er zijn veel veranderingen nodig om ons milieu te redden. GroenLinks is voor de klimaatwet en willen dat bedrijven steeds meer rekening houden met onze aarde. Ook ben ik het eens met hun mening over het kinderpardon. Het kinderpardon versterken en zorgen dat ieder kind dat in Nederland is opgegroeid een mooie toekomst krijgt. Wat ik het liefst zou veranderen is dat in 30 jaar, wij nog steeds een prachtige aarde hebben, ieder kind in Nederland dezelfde kansen heeft en heel Nederland weer voor elkaar zorgt."

Amanda en Melissa (r.) Foto: aangeleverd
Romy van Andel Foto: aangeleverd
Daan Bruijns Foto: Aangeleverd

Amanda en Melissa Duin (19) uit Uitgeest stemmen op SP: "Op woensdag 15 maart stemmen wij op de SP, omdat zij verandering brengen in de zorg en het onderwijs. Wij zijn voor het afschaffen van het schulden-stelsel. Veel jongeren zien af van een studie, omdat zij geen hoge schulden willen hebben in de toekomst. Ook zijn wij voor een Actief Donor Register met verplichte registratie, zodat de wachtlijsten korter worden."

Daan Bruijns (24) uit Uitgeest stemt op D66: "15 maart ga ik absoluut stemmen, ik wil niet dat mijn stem verloren gaat. Ik zag bijna door de partijen het bos niet meer en na vele stemwijzers werd ik er ook niet meer wijzer van. Daarom ben ik mij gaan inlezen en heb ik uiteindelijk een keuze gemaakt. De keuze is uiteindelijk gevallen op D66. Ik ben het veelal eens met wat deze partij te melden heeft. Ik ben persoonlijk van mening, dat mensen op hun kwaliteiten aangenomen moeten worden en niet op basis van hun geslacht, uiterlijk of afkomst. Daarnaast ben ik vooral tegen bepaalde initiatieven zoals de AOW naar 65 terug brengen of mensen een referendum voor zadelen over te grote en belangrijke onderwerpen, waar zij de consequenties niet van kunnen overzien."

Tenslotte is er iemand die liever anoniem blijft. De 22-jarige uit Uitgeest vindt het toch wel een beetje beschamend om in het openbaar te vertellen dat hij niet gaat stemmen. "Ik weet er eigenlijk niets vanaf". Wat er in de toekomst moet veranderen om hem wèl te laten stemmen, weet hij eigenlijk niet. "Dat kan ik later altijd nog doen, toch?"

Stem op De Wissel

Verkiezingsposter De Wissel ook op het officiële verkiezingsbord bijgeplakt Foto: Mary Tiemeijer

UITGEEST - Al jaren kan er gestemd worden op basisschool De Wissel in De Kleis. Dit jaar is er echter iets bijzonders aan de hand: De landelijke verkiezingen vallen namelijk samen met de open dag van basisschool De Wissel.

Om die reden werd er een ludieke uitnodigingsactie voor ouders van toekomstige leerlingen bedacht. Er werd een heuse 'verkiezingsposter' gemaakt, waarop de open dag wordt aangekondigd. Na overleg met de burgemeester en één van de wethouders werd besloten dat er voor deze keer gebruik kon worden gemaakt van de officiële verkiezingsborden die in de wijk staan. Woensdag 15 maart a.s. zal blijken hoeveel mensen op De Wissel 'stemmen.' De school rekent in ieder geval op een grote opkomst!

Workshop Tekenen en Aquarel schilderen

Aquarel van Joop de Beer Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Zoekt u naar een prettige, leerzame invulling van uw vrije tijd of heeft u iets te vieren, waardoor u met een groepje vrienden/vriendinnen een gezellige dag wilt beleven, dan is het kennismaken met het kunstschilderen misschien iets voor u. Joop de Beer, docent bij de stichting 'De Nieuwe Kuil' verzorgt op zaterdag 8 april a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur, een workshop Tekenen en Aquarelleren in het Cultureel Centrum aan de Hogeweg 8, 1911 GH in Uitgeest.

Bij aanvang van de workshop wordt u geïnformeerd over basisprincipes en materiaalgebruik bij het tekenen en aquarelleren. Hierna vervaardigt u, onder begeleiding, een aquarel van een onderwerp dat u aanspreekt. Voor deze workshop is geen aanleg benodigd, enkel enthousiasme is voldoende. Indien u niet zelf over teken/schildermateriaal beschikt, krijgt u alle benodigdheden verstrekt. De deelnamekosten voor deze workshop zijn € 30,=, dit is inclusief het benodigde materiaal en koffie/thee gedurende de workshop. U dient zelf een lunchpakket mee te brengen.

Info/aanmelding bij docent - Joop de Beer, telefoon: 0251-311348, E-mail: joop_de_beer@hotmail.com, Website: www.joopdebeer.exto.nl

Activiteiten 'Kindervreugd'

Uitvoering toneelgroep 'Jong Talent'

UITGEEST - Zaterdag 18 maart 2017 laten de kinderen van 'Jong Talent' weer een mooie, grappige voorstelling zien, die ze tijdens het afgelopen winterseizoen hebben ingestudeerd.

Het toneelstuk heet 'De familie Doorsnee.' Alleen blijkt deze familie toch niet zo heel gewoon te zijn. De grote zus van het gezin krijgt verkering, maar hier willen de andere zussen een stokje voor steken. Meer vertellen we niet, dus kom gewoon maar kijken. Om 14.00 uur start de voorstelling in het speeltuingebouw aan de Middelweg in Uitgeest. Kinderen, die geen lid zijn betalen een kleine bijdrage.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.speeltuinuitgeest.nl of stuur een mail naar info@speeltuinuitgeest.nl.

Politieberichten

Diefstal
In de nacht van 8 op 9 maart jl. werden vanaf een afgesloten bouwterrein op de Kruiskamplaan twee elektriciteitskabels met in het totaal een lengte van 50 meter afgeknipt en ontvreemd.

snelheidscontrole
Op 10 maart jl. werden zes snelheidsovertredingen gemeten op de Provinciale weg. De hoogst gemeten snelheid was 117 km per uur.
Op de Geesterweg werden twee overtredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid was hier 75 km per uur.

Vernieling
In de nacht van 11 op 12 maart jl. werden de vier banden van een op de Weth. Twaalfhovenstraat geparkeerde personenauto lek gestoken.

MTB KPBiking: Wie gaat Henk Verdonk junior kloppen?!

Door: Ton Kramer

REGIO - Na een week droog te hebben gestaan, is het Henk Verdonk junior (Egmond aan de Hoef) toch weer gelukt de bovenste trede van het podium te beklimmen.

De vraag is en blijft, wie nu toch eens in staat is Henk Verdonk junior het vuur aan de schenen te leggen, zodat hij moet vechten om de eerste plek of zelfs geklopt kan worden. Weer stond er geen maat op de kleine geblokte man uit Egmond. Verdonk junior reed al meteen na het vertrek weg, bleef weg en pakte zoals gewoonlijk, ditmaal zonder pech, de overwinning. Om de plekken twee en drie werd heftig gevochten door Uitgeester Wilfred Knegt en de man uit Heerhugowaard Ben Visser. Dan nam Visser het kopwerk voor zijn rekening en daarna weer Knegt, maar een bedreiging voor Verdonk junior waren zij nooit. Met nog een kwartier te gaan, plaatste Ben Visser aan het begin van het technisch gedeelte, waarin hij specialist is, een splijtende demarrage, waarop Wilfred Knegt geen antwoord had. De zekerheid op een voor hem overblijvende derde plek leek in de laatste ronden nog in de grond geboord te worden door de aanstormende Alkmaarder Henk Louwe. Maar zover kwam het gelukkig niet voor Wilfred Knegt, maar moest hij wel tot het uiterste gaan om zijn podiumplek veilig te stellen.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan de Hoef 2. Ben Visser Heerhugowaard 3. Wilfred Knegt Uitgeest 4. Henk Louwe Alkmaar 5. Dirk Dekker Egmond aan Zee

RC Lens debuteert dit jaar op het ICGT

UITGEEST – We kunnen weer een nieuw team aankondigen voor ICGT 2017! Na Torino is RC Lens het tweede buitenlandse team dat voor dit jaar is vastgelegd. Een mooie toevoeging aan het al sterke programma, want het Franse RC Lens deed nog niet eerder mee aan het ICGT.

De club uit Lens kent een rijke historie. Hoewel de ploeg momenteel in Ligue 2 uitkomt, hoort het gezien de traditie toch bij de grote namen in het Franse voetbal. De club is meer dan honderd jaar oud en werd in het seizoen 1997-1998 landskampioen. Een paar jaar later, in 2000 om precies te zijn, reikte RC Lens tot de halve finale van de UEFA Cup. Hierin was het Arsenal van Arsène Wenger en Dennis Bergkamp te sterk voor de club uit Lens.

RC Lens staat bekend om zijn ijzersterke jeugdopleiding. Zo bereikte de club vorig jaar de finale van Gambardella, het sterkste jeugdtoernooi van Frankrijk. Bovendien speelt de jeugdopleiding een belangrijke rol voor de hoofdmacht. Het is de bedoeling dat elk jaar minimaal acht jeugdspelers de overstap maken naar de selectie. De jeugdopleiding bestaat uit ongeveer tweehonderd spelers, waaronder grote talenten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Raphaël Varane, die in 2011 op achttienjarige leeftijd RC Lens verruilde voor Real Madrid. Inmiddels is hij een vaste waarde in het Franse nationale elftal. Een ander 'product' van RC Lens' jeugdopleiding is Adel Taraabt, die voor AC Milan heeft gespeeld en inmiddels in dienst van Benfica is.

De Franse club is een mooie toevoeging aan de al gevarieerde deelnemerslijst voor het ICGT 2017. FC Uitgeest is dit jaar natuurlijk opnieuw de gastheer en ook AZ is weer van de partij. Daarnaast is uit Nederland bijvoorbeeld ook Ajax bevestigd. Twee weken geleden was Torino, de winnaar van 2014, de eerste buitenlandse club die werd vastgelegd. En nu kunnen we daar RC Lens aan toevoegen.

"De jeugdopleiding van RC Lens hoort tot de beste van Europa. Daarom zijn we natuurlijk enorm blij dat de ploeg dit jaar meedoet aan het ICGT", vertelt toernooidirecteur Rolf Jager. "Het toernooi van dit jaar krijgt met deze aankondiging steeds meer vorm en we kunnen nu al zien dat er met Pinksteren in Uitgeest weer heel goed gevoetbald gaat worden. We kijken enorm uit naar de komst van RC Lens!"

Isa Koomen (13) uit Uitgeest op NK Dressuur

Isa Koomen met haar pony Maaike Foto: Aangeleverd

Door Anita Webbe

UITGEEST - Isa Koomen uit Uitgeest heeft op zaterdag 11 maart jongstleden voor het eerst meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen KNHS Dressuur in Ermelo.

Als enige uit Noord Holland nam Isa deel aan het NK (in de klasse M1 Pony's), samen met de 28 besten van Nederland. "Ik heb regelmatig op de Noord Hollandse kampioenschappen prijzen gewonnen, maar het NK is bijzonder. Ik ben 16e geworden met een dikke winstpunt. Zo gaaf, wie had gedacht dat dit me zou lukken?" zegt Isa trots. "Ik was best wat gespannen voor deze grote wedstrijd. Ook mijn pony vond de mooi aangeklede hal, het publiek en de luidsprekers erg spannend, maar we hebben echt een mooie proef neergezet," vertelt Isa.

Isa rijdt vanaf haar derde jaar al paard. "Eerst op een Shetlander en toen ik zes was, kwam er een grotere pony. Dit was een erg lief, maar eigenwijs beestje dus daar heb ik na veel vallen echt wel wat van geleerd," vertelt Isa lachend. Op haar negende kreeg zij een grotere pony en sindsdien is zij de wedstrijdsport in gegaan. Sinds een half jaar heeft zij haar pony Maaike, een 'New Forest', waarmee zij regelmatig wedstrijden rijdt en inmiddels al vele prijzen mee heeft behaald.

Veel trainen
Isa zit in de brugklas van het Clusius College in Castricum. "Sinds ik op deze school zit, heb ik een rooster waarbij ik vier dagen pas om 16.45 uur thuis ben. Ik probeer mijn huiswerk zoveel mogelijk vooruit te maken, zodat ik doordeweeks alleen hoef te leren en lekker kan trainen en in het weekend aan een wedstrijd kan deelnemen." Isa is lid van de Zaanse Ruiters in Wormerveer, waar zij elke zaterdagochtend in groepsverband les krijgt. Verder krijgt zij één keer per week privéles. Isa traint zes dagen in de week, meestal thuis, als het weer het toelaat. Als de buitenbak te nat is of het vriest dan rijden Isa en haar moeder met de trailer naar de binnenbak. Deze is bij de club in Wormerveer. Isa: "Door het slechte weer train ik sinds afgelopen winter ook regelmatig bij de Groenhoeve in Uitgeest. Ik ben Jos en Angela heel dankbaar dat ik gebruik mag maken van hun mooie locatie."

Ambities
Naast paardrijden vindt Isa het leuk om hard te lopen of op haar quad te racen en veel lol te maken met haar vrienden en vriendinnen. Ook helpt zij graag op de boerderij van haar opa. Haar ambities voor de toekomst zijn duidelijk: "Ik wil graag de top bereiken. Nu het NK erop zit, ga ik meteen een stapje hoger omdat ik al veel winstpunten heb behaald. Ook in deze categorie hoop ik weer mooie resultaten te behalen. Ooit hoop ik nog eens te mogen schitteren op het NK, maar plezier hebben is toch echt het belangrijkste!"

Tennis Fit bij TC Uitgeest

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - In samenwerking met Liefting Fit organiseert TC Uitgeest voor haar leden een nieuw format: Tennis Fit!

Tennis Fit is een soort Bootcamp, gericht op tennis. Doel hiervan is om fitter op de tennisbaan te staan en daarmee je spel ook te verbeteren. Suze van Beuningen verzorgt namens Liefing Fit (een snelgroeiend bedrijf in Uitgeest, gericht op bootcamp, crossfit en the Gym) deze lessen.

Tennis Fit is nu al een succes, aangezien de eerste twee groepen al helemaal vol zitten. Geïnteresseerd? Mail dan naar http://trainers@tcuitgeest.nl voor meer informatie.

Uitslagen van de Sjoelschijf

De bekercompetitie van de Sjoelschijf: Margriet Duin 70 punten, Sandra Schaar 68, Trees Knebel 67, Chris van Kalmthout, Ruud van Kalmthout 66, Anneke van den Heuvel 65, Gerrit Spies 64, Jan de Groot 63, Gré de Graaf 61, Henny Coenders 60. Weekscores: Robert Pick 1360, Martin Wilson 1340, Monique Brandsma 1323, Anneke de Groot 1291, Evert Hup 1286, Jan de Groot 1275, Chris van Kalmthout 1270, Ruud van Kalmthout 1258, Ingeborg Bruijns 1233, Margriet Duin 1224, Henny Coenders 1206. 2e ronde: A. Dennis Swart 44, Ruud van Kalmthout 32, Jan de Groot 32; B. Frans Ponder 42,Gerrit Spies 37, Gré de Graaf, Jolanda Breed 34. Op zaterdag 11 maart 2017 was de laatste selectiewedstrijd individueel, ter bepaling van de afvaardiging naar het NK in Barneveld op zaterdag 15 april 2017. Frans Ponder werd 3e in de H-klasse. Afgevaardigd zijn Jan de Groot (8e), Martin Wilson (7), Anneke de Groot (6) en Anneke van den Heuvel (3) uitkomend in de D klasse. Afdelingskampioenen werden Dick Eijlers (146,20 gemiddeld) en Petra Houweling (141,00).

De eerstvolgende kienavond van de Sjoelschijf is op vrijdag 7 april 2017. In de Jansheeren worden elke woensdagavond de competitewedstrijden gehouden vanaf 20.00 uur.

FC Uitgeest verstevigt koppositie

Het goede nieuws kwam uit Zaandam waar West Frisia een genadeloos pak op de broek kreeg van Zaanlandia (6-2), maar het belangrijkste nieuws kwam echter uit Beverwijk waar FC Uitgeest zich knap herstelde van de nederlaag vorige week tegen Alkmaarsche Boys. Gewoon omdat het team tegen De Kennemers deed wat het een week eerder verzaakte, namelijk het leveren van strijd, het tonen van een sterk geloof in een goed resultaat en vooral scoren. Dat wil niet zeggen dat het tegen het taaie De Kennemers vanzelf ging maar na 90 minuten stond er toch maar mooi 1-3 op het scorebord.

FC Uitgeest kon vandaag weer beschikken over Paul Groen en dat is belangrijk. Hij brengt rust en ervaring in de as van het veld en dat heeft FC Uitgeest ook nodig. Joost de Jong ontbrak vanwege ziekte en werd vervangen door Tinus Putter.

Het eerste half uur was duidelijk voor FC Uitgeest dat vanaf de eerste minuut uitstraalde om het slippertje van een week eerder te herstellen. Al in de 9e minuut was de gedreven spelende Jorn Brouwer dichtbij de openingstreffer maar een prachtige volley van hem op de rand zestien verdween net naast het doel van doelman Davidson. In de 22e minuut was het wel raak. Een intuïtieve 'splitsecond' beslissing van Emiel Sinnige lag daaraan ten grondslag. Een vrij hard ingeschoten bal verlengde hij in een impuls met het hoofd naar de goed doorgelopen Augustine Yeboah, die alleen voor keeper Davidson niet aarzelde en steenhard de 0-1 binnen schoot. FC Uitgeest bleef aandringen en werd daarvoor in de 31e minuut beloond. Een vrije trap bracht de bal bij de mee opgekomen Stan Vrouwe, die zijn goede kopbal via verdediger Kloes in het doel zag verdwijnen. 0-2. Er waren daarna nog kansen om de wedstrijd nog voor rust definitief te beslissen maar ook De Kennemers liet zien zich niet bij voorbaat neerleggen bij een nederlaag. Zo was de Graaf in de 35e minuut dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn inzet werd gekeerd door de paal.

De tweede helft gaf een ander beeld te zien. De Kennemers stortte zich vol overgave in de strijd op zoek naar de aansluitingstreffer. De derby ontbrandde en al helemaal toen de uitstekende linksback Williams in de 60e minuut met een droge schuiver in de hoek keeper Sven Koning kansloos liet. De Beverwijkse ploeg zette vol aan en de sfeer werd grimmiger. Zo kreeg spits Lester Half het aan de stok met Tosun, waarna Kloes het noodzakelijk vond om, helemaal van achteruit gekomen, onder de ogen van de scheidsrechter Lester Half naar de grond te duwen. Een vreemde actie die met rood bestraft had moeten worden. De lankmoedige scheidsrechter de Boer liet het echter bij een waarschuwing. Even later bespaarde hij Wiliams een tweede gele kaart na een forse overtreding op uitblinker Emiel Sinnige. Voor de gemoedsrust van spelers en supporters was het maar goed dat Jorn Brouwer in de 88e minuut besloot tot een briljante ingeving. Een voorzet van invaller Romario Aroma werd vanaf de rand zestien door hem met een prachtige volley snoeihard ingeschoten. 1-3. Wedstrijd gespeeld en vreugde alom. Helemaal toen duidelijk werd dat West Frisia onderuit was gegaan. Ik zou zeggen: FC Uitgeest geloof er maar in! Maar blijf nederig, train hard en denk niet dat het vanzelf gaat. Geen enkele week.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, Putter, Vrouwe, Groen, Marchena, E.Sinnige, Brouwer, Smit (69e Aroma), Yeboah (89e Post), Olgers, Half (77e Duijn)

Nieuws van de Bridgeclub

Door: Ton Wijte

We speelden de laatste avond van de vierde periode. Na deze avond worden plaatspunten uitgedeeld die belangrijk zijn voor de bepaling van de kampioenen in de diverse lijnen en vindt promotie en degradatie plaats. Bovendien was deze avond bijzonder omdat we het zogenaamde 'Ruitenboer'-toernooi speelden. De club krijgt dan van de NBB (Nederlandse Bridge Bond, u ziet, nog geen 'K' van Koninklijk ervoor...zouden Willy en Max niet bridgen?) een set voorgespeelde spellen met daarbij boekjes waarin de spelverdelingen staan plus aanwijzingen over hoe deze spellen hadden moeten worden geboden en gespeeld. Dat kan heel leerzaam zijn. Maar een niet onaanzienlijk deel van de bridgers vindt die spellen maar niks.

Gedurende het seizoen worden alle spellen meerdere keren geschud, met de hand, en dat vele schudden leidt op den duur tot wat vlakkere verdelingen. En daar houden bridgers van want biedsystemen zijn, voor clubbridgers, per definitie ook gebaseerd op de meest voorkomende situaties. En die computer geschudde spellen van Ruitenboer bevatten vaak heel scheve verdelingen. Tjaa, daar kun je je aan storen, je kunt het ook zien als een uitdaging, als een test om te zien hoe jij en je maat elkaar begrijpen in lastige bied-situaties waar de tegenstander, met ook scheve verdelingen, zich vaak lang en lastig met het bieden bemoeit. En hieronder ziet u de koppels die zich vaak heel senang voelen in dit soort situaties, met de hoogste score voor, jawel, Klaas de Groot-Peter Kossen. Ruim 65% is heel mooi. En met die score winnen zij ook periodetitel waardoor zij direct ook de beste uitgangspositie hebben voor het clubkampioenschap. Nog wat 60-procenters: Riny en Anton van Wijk, in de D-lijn en Theo Huising-Pieter Andringa in de C-lijn. Zelf scoorden wij 45%, en dat zonder een kaart aan te raken!

A-lijn 1 Klaas de Groot-Peter Kossen 65,44% 2 Paul van der Meij-Richard Hoeben 59,64% 3 Evelien Huising-Ria Weel 49,31%
B-lijn 1 Ineke Los-Riet Meyer 58,16% 2 Wim Hoogeboom-Nico Molenaar 57,86% 3 Jan Goeman-Henk Zwaan 54,77%
C-lijn 1 Theo Huising-Pieter Andringa 62,27% 2 Wil van der Pol-Ank van der Eng 55,76% 3 Nelleke van de Kraats-Joke Mooy 55,12%
D-lijn 1 Riny van Wijk-Anton van Wijk 64,05% 2 Joop de Beer-Fieneke de Beer 62,07% 3 André Hermans-Bert van der Pol 55,21%
E-lijn 1 Elly Neele-Annie Sanders 59,00% 2 Hans Eijking-Roland Kiès 55,76% 3 Marian Cappendijk-Jaap Zonneveld 53,62%

Programma FC Uitgeest

Waar schijt de koe Foto: Anita Webbe

Programma FC Uitgeest

Uitgeest - Zondag 19 maart a.s. om 14.00 uur speelt FC Uitgeest 1 tegen KFC 1. Na afloop van de wedstrijd zal het evenement 'Waar schijt de Koe' plaatsvinden. In het clubhuis zal zanger Benjamin van de Logt voor verdere gezelligheid zorgen. Iedereen is van harte uitgenodigd op het sportpark 'De Koog.'

Stralende dag bij TC Uitgeest

Een goed gevulde kantine tijdens de quiz Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Zondag 13 maart, de eerste echte lentedag en een drukke dag op het tennispark van TC Uitgeest. De dag begon met de open dag voor nieuwe jeugdleden.

Trainers Perry Meijer en Lester Half gaven een leuke training om de kinderen kennis te laten maken met tennis. De kinderen van de open dag waren nog niet vertrokken of de volgende groep stond op de stoep: 36 enthousiaste kinderen met hun ouders of familielid. Zij kwamen om het ouder-kind toernooi te spelen. Er werden fanatieke, maar gezellige wedstrijdjes gespeeld tussen verschillende ouders met hun kind. Na afloop had de Jeugdcommissie van TC Uitgeest een lunch geregeld én een interactieve quiz. 's Middags was het de beurt aan de oudere jeugd, zij speelden het invitatietoernooi samen met hun vriend of vriendin. Ook hier heerste een gezellige sfeer en werden er leuke wedstrijdjes gespeeld. Gevolgd door een hapje een drankje en een quiz. De hele dag was er een grote publieke belangstelling en waren alle zeven banen van TC Uitgeest bezet. De organisatie kan spreken van een geslaagde dag!

Unitas Uitgeest

UITGEEST - Op maandag 20 maart aanstaande vindt de jaarvergadering van Gymnastiek vereniging Unitas Uitgeest plaats in Sport-Centrum de Zien. Aanvang 20.00 uur. Voor de agenda en info zie website www.unitasuitgeest.nl

CDA verdeeld over vluchtelingenprobleem

Door: Lucia Rodenburg

AKERSLOOT - Dinsdag 7 maart jl. werd in Akersloot het eerste openbare CDA BUCH-café georganiseerd, waarbij de CDA-fractieleiders van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo tezamen kwamen. Onderwerp was de vluchtelingenproblematiek.

Ad Corten gaf een presentatie over de Buitenlandcommissie van CDA Noord-Holland. Corten: "Dit probleem ligt moeilijk binnen onze partij. De meeste partijen hebben een duidelijk standpunt tegenover vluchtelingen: óf wegwezen, óf kom er maar in. Wij zitten daar een beetje tussenin en de partij is tot op het bot verdeeld."

Geen PVV'er
"Aan de ene kant is barmhartigheid belangrijk voor ons, maar aan de andere kant willen we ook zuinig zijn op onze maatschappij. Voor het willen beschermen van de maatschappij hoef je geen PVV'er te zijn."

"Het CDA heeft wel een landelijk standpunt en dat is dat mensen in nood altijd geholpen moeten worden. Vluchtelingen mogen echter geen blijvend asiel krijgen, maar moeten een 'ontheemdenstatus' krijgen, waarbij meteen wordt gezegd dat het verblijf tijdelijk is. Maar dat is een halfslachtig standpunt, want het is niet duidelijk of de vluchteling wel of niet moet integreren. Dat is vragen om problemen."

Tijdelijke opvangcentra in Europa
De Buitenlandcommissie pleit voor een andere oplossing. "Er moeten grote opvangcentra in Europa gebouwd worden, waar mensen tijdelijk ondergebracht worden. Ze hoeven daar niet in te burgeren, maar moeten in hun eigen taal onderwijs en vakopleidingen volgen, waardoor zij zich goed kunnen voorbereiden op een terugkeer naar hun land. In plaats van geld aan Turkije te geven om de vluchtelingen daar te houden, kunnen we dat geld beter in Europa besteden."

"De centra moeten worden gebouwd in landen die dat willen, maar alle Europese landen moeten er wel aan meebetalen. Mensen die illegaal naar Europa komen, moeten worden vastgezet of teruggestuurd. Dat klinkt hard, maar daarmee wordt het onaantrekkelijk om hierheen te komen, zullen mensen ook minder snel in gammele bootjes een poging wagen. Kijk maar naar het beleid van Australië. Dat is zeer streng, maar daarmee worden wel verdrinkingen voorkomen. Zo zet je mensensmokkelaars buitenspel. Bovendien is Europa dan ook niet meer chantabel, zoals nu het geval is. Nu eisen buurlanden van Europa geld om vluchtelingen tegen te houden. Die afpersing moet stoppen."

Discussie
Er kwamen verschillende vragen vanuit het publiek. Een bezoeker vroeg zich af: "Soms is de situatie in het eigen land wel vijf jaar of nog langer schrijnend. Hoe barmhartig is het om mensen zo lang in een opvangkamp te laten zitten?" Een ander stelde, dat vluchtelingen na zo'n lange tijd echt niet meer terug gaan. "Het zijn vooral jonge mannen die hier komen. Die zien hier de weelde en denken er niet aan om nog terug te gaan". Weer een ander zei dat we niet moeten vergeten dat veel Syrische vluchtelingen goed opgeleid zijn. "Die komen niet uit de woestijn, maar uit grote steden als Aleppo. Die zijn nu al erg aan het vernederlandsen."

Jonge vrijwilligers
Corten gaf als antwoord dat uitzichtloosheid in de centra zoveel mogelijk moet worden voorkomen. "Daarnaast zou het een goed idee zijn om een Europees programma op te zetten, waarbij jonge mensen uit alle lidstaten voor een of twee jaar kunnen werken in opvangcentra of in opbouwprojecten in thuislanden. Het 'maatschappelijke dienjaar', waar het CDA landelijk voor pleit, zou hiervoor gebruikt kunnen worden. De vluchtelingen worden nu vooral als probleem gezien, maar we kunnen het ook als kans zien. Daar is durf en veel idealisme voor nodig."

Mevrouw Van de Vliet van CDA Uitgeest voegde daaraan toe dat ze de open discussie waardeerde. "Het vluchtelingenprobleem is een erg complex verhaal, maar ik ben blij dat deze discussie met uiteenlopende meningen gevoerd kan worden."

Presentatie: Volg een popcursus

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Op zaterdag 18 maart opent Cultureel Café Lokaal haar deuren voor de presentatie van de Popcursus. De roemruchte Popcursus, die sinds augustus is ondergebracht bij Cultuurcentrum Heemskerk, is alive and kicking. De lessen worden nog steeds in de Nozem en de Non gegeven. De afgelopen twaalf weken hebben hier twee kersverse bands 'Only after Dark' en 'Go Nutz' keihard geoefend en zullen in café Lokaal hun twee eigen nummers presenteren.

De 5-koppige band Only After Dark is voortgekomen na het vorige optreden van de drummer, die eerder mee heeft gedaan aan een popcursus. Nu spelen ze 'On My Way Home' en Love Overdose'. Go Nutz bestaat uit vier familieleden en een goede vriendin, die regelmatig alle feestjes bij deze nootjes-verkopers bezoekt. Waar de bandnaam dan vandaan komt laat zich niet raden. De band speelt 'My Day' en 'Amsterdam.'

Tijdens de popcursus leer je in een paar weken één of twee eigen liedjes spelen. Na de eerste paar lessen hebben de gitaar, de bass, de drums en de synthesizer voor de cursist geen geheimen meer. Daarna gaat men aan de slag met een eigen songs en een zelfgeschreven tekst. Gezamenlijk wordt er gekozen voor een muziekstijl, alles mag en alles kan. Pop, soul, grunge, reggae, country, hiphop, metal, smartlap, blues, punk, funk, ska of gothic-rock. Na 12 lessen zijn de bandleden in staat met eigen nummers een uitverkochte zaal plat te spelen. De Popcursus is bedoeld voor personen, die niet of nauwelijks een instrument bespelen. Ook noten lezen en theoriekennis zijn niet vereist.

Je kunt je nu aanmelden voor de 2017 lente-editie van de Popcursus Heemskerk. Deze start in de week van 20 maart aanstaande. De presentatie van deze editie zal op 17 of 24 juni 2017 worden gegeven. Beschikbare avonden (onder voorbehoud) zijn maandag t/m donderdagavond van 19.30 uur (woensdag van 21.00 uur). De popcursus presentatie is in Café Lokaal aan de A. Verherentstraat 5 in Heemskerk. Aanvang 20.00 uur en entree is gratis. Kijk voor meer informatie op: www.popcursusijmond.ga/inschrijven.

Vondel en Bedgeheimen

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Is het met het huwelijk in Nederland zo slecht gesteld, of hebben Nederlandse toneelschrijvers er een neus voor om het cliché beeld van het sleurhuwelijk uit te vergroten om het op een vermakelijke manier aan het publiek te tonen?

Feit is, dat Vondel met de stukken 'Familie' van Maria Goos en Paul Haenens 'Brutale Winterbekentenissen' succesvol is geweest en dat ze dit opnieuw hopen te bereiken met Haye van der Heydens 'Bedgeheimen.'

Humor speelt bij alle drie de stukken een grote rol. Was die bij 'Familie' zwart getint en bij 'Brutale Winterbekentenissen' nogal bizar, bij 'Bedgeheimen' worden de herkenbare situaties ronduit hilarisch uitgebeeld. Dat wordt nog versterkt, doordat het publiek soms op het verkeerde been wordt gezet door het spel binnen het spel. De spelers stappen even uit hun rol en wenden zich rechtstreeks tot de toeschouwers met vragen en verklaringen over wat ze te zien krijgen. Eén en ander zorgde ervoor, dat de spelers, meer nog dan anders, met groot plezier repeteerden, waarbij zo nu en dan een adempauze moest worden ingelast, om bij te komen van het lachen. En als de boel even dreigde in te kakken was onze energieke regisseur, Ingrid Kluft er als de bliksem bij om het enthousiasme weer op te krikken. Het heeft er toe geleid, dat we onze voorjaarsvoorstelling met vertrouwen tegemoet zien en we nodigen u graag uit om samen met ons van 'Bedgeheimen' te genieten.

Vondel brengt de uitvoeringen van dit stuk op 6, 7, 8, en 9 april in De Zwaan in Uitgeest. De voorstellingen op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 april beginnen om 20.15 uur. De matinee van zondag 9 april begint om 14.15 uur. Kaarten à € 10,= verkrijgbaar bij Boek- en kantoorboekhandel Schuyt, Middelweg 139, 1911 ED Uitgeest. Ook kunt u deze kaarten bestellen op onze reserveerlijn: 06 535 13 750 t.n.v. Tecla Jansen - Koper. Deze lijn staat u alle werkdagen ter beschikking. Wilt u er echt een avondje uit van maken, door eerst te dineren bij Café-Restaurant KLAAS aan de Middelweg 13 te Uitgeest? U kunt onze reserveerlijn bellen om hiervoor te reserveren of voor nadere informatie. Er wordt bij KLAAS dan uiteraard rekening gehouden met het aanvangstijdstip van de voorstelling.

Programma OSU Radio

Maandag
00.00 – 02.00 OSU Love Songs
02.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Infomagazine (HH)
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 17.00 Carrousel – Nonstop met Lokale informatie
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt UIT (HH)
20.00 – 22.00 Carry Munter – Carry's Music Machine
22.00 – 24.00 Rythmo del Mundo – Salsa Radio

Dinsdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU Nonstop
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 14.00 Oranje Top 30 (HH)
14.00 – 17.00 Carrousel – Lokale en Regionale informatie
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Country Train
20.00 – 22.00 Crackhelder en Mella – Dubbel & Dwars
22.00 – 24.00 OSU Nonstop

Woensdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12:00 OSU Nonstop
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 John van der Geld – In Het Wilde Weg
15.00 – 17.00 Carrousel – Nonstop met Lokale en Regionale informatie
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette & Paula – Dier en Welzijn
20.00 – 24.00 Binnenkort nieuw programma

Donderdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU – Nonstop
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Radio Kornak (Schoolradio)
15.00 – 17.00 Carroussel – Nonstop met Lokale Informatie
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Lisette Pakt Uit
20.00 – 22.00 Hugo Smit – Soultrain
22.00 – 24.00 OSU Nonstop

Vrijdag
00.00 – 08.00 OSU door de Nacht
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 12.00 OSU muziek Carrousel
12.00 – 13.00 Peter de With – Sandwich
13.00 – 15.00 Leo van Zwol – Hollandse Toppers
15.00 – 17.00 Johnny van der Geld – The Other Side of Elvis
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Muzikale Tijdmachine
18.00 – 20.00 Carrousel – Lokale en Regionale informatie
20.00 – 22.00 OSU – Nonstop 70ties & 80ties
22.00 – 24.00 DJ Scoja – Club 106

Zaterdag

00.00 – 08.00 OSU Nonstop
08.00 – 10.00 Hollandse hitmix
10.00 – 11.00 OSU Nonstop
11.00 – 12.00 Oranje Top-30
12.00 – 14.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
14.00 – 16.00 OSU -Infomagazine
16.00 – 18.00 OSU Nonstop
18.00 – 20.00 Lisette Prager – Gezondheid & Lifestyle
20.00 – 22.00 Return to the Dance Classics
22.00 – 24.00 Ed Hoekmeijer – Tune Inn
00.00 – 03.00 Jan van Dale – Sessions Mix

Zondag

03.00 – 08.00 OSU Nonstop
08.00 – 10.00 Zendtijd voor Kerken / Songs of Praise
10.00 – 12.00 Ricky Koole – Het Zondagochtend Gevoel
12.00 – 13.00 Peter de With – Cabaret
13.00 – 15.00 Louis Carpaij – Prettig Weekend
15.00 – 17.00 Rob Offerhaus – OSU Sportief – Sport op Zondag
17.00 – 18.00 Bart van der Heuvel – Rock & Roll Jukebox
18.00 – 20.00 Intermezzo – OSU Klassiek
20.00 – 22.00 OSUJazz – Blues and Big Bands
22.00 – 24.00 OSU – Nonstop

De programma's zijn informatief, sportief, muzikaal en gezellig maar vooral voor en door Uitgeesters, waarbij Uitgeester-gezelligheid en lokale informatie voorop staan.

Lijkt het je leuk om ook een radio-programma te maken? Te presenteren, de techniek bij een programma te verzorgen, de redactie te helpen of heb je een programma idee en wil je graag meewerken? Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@osuradio.nl of kom langs in de studio. De koffie staat altijd klaar.

U vindt de OSU in de ether 106FM, Ziggo kabel 104.5FM en Ziggo kanaal 918 en via internet.

Vieringen Onze Lieve Vrouwe Geboorte

Woensdag 15 maart: 19.00 uur H. Eucharistieviering in de kapel
Vrijdag 17 maart:         15.00 uur Kruisweg
Vrijdag 17 maart:         19.00 uur Woord en Communieviering in Geesterheem
Zaterdag 18 maart: 15.00 uur wegzend-zegen voor de mensen die vanuit Uitgeest naar Amsterdam lopen om daar mee te doen aan
de Stille Omgang                 20.30 uur wegzendzegen voor de mensen die met de bus naar Amsterdam gaan om ook mee te doen aan de Stille Omgang.
Zondag 19 maart:         09.00 uur H. Eucharistieviering m.m.v. Laus Deo. Koffiedrinken na afloop van de viering in de Klop.

GroenLinks Afterparty

HEEMSKERK– GroenLinks zal (waarschijnlijk) afstevenen op een historische verkiezingsuitslag. We zijn door wind, regen, sneeuw en hagel huis-aan-huis gegaan in Beverwijk, Heemskerk, Wijk aan Zee en Uitgeest. Daarbij hebben we vele goede en positieve gesprekken gevoerd. Kortom het was een intense en goede campagne.

Daarom willen de besturen van GroenLinks Beverwijk en Heemskerk/Uitgeest de leden, sympathisanten en vooral de vrijwilligers tijdens de campagne uitnodigen voor de GroenLinks After Party op vrijdag 17 maart vanaf 20.00 uur in Café Broer en Zus, Schans 10 te Beverwijk. Tijdens een informeel samenzijn kijken we terug naar de campagne, de verkiezingsuitslag en kijken we vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot

19 maart Akersloot Ds. P. Verhoeff Hr. v.d. Burgt
Mw. Lijesen

251tv, televisie voor de regio twee-vijf-één, is te bekijken via YouTube, Facebook en Ziggo Kanaal 42 (digitaal).

De nieuwste programmering start om:
19.00 uur Nieuws uit de regio
20.00 uur Muziek & Entertainment
21.00 uur Informatie en documentaires
22.00 uur Herhaling bovenstaande uitzendingen

Programma 251tv

251tv, televisie voor de regio twee-vijf-één, is te bekijken via YouTube, Facebook en Ziggo Kanaal 42 (digitaal).

De nieuwste programmering start om:
19.00 uur Nieuws uit de regio
20.00 uur Muziek & Entertainment
21.00 uur Informatie en documentaires
22.00 uur Herhaling bovenstaande uitzendingen